Pulsklokke: Test av de 5 beste på markedet (2023)

En pulsklokke er en klokke som måler pulsen din, men samtidig kan de aller fleste pulsklokker nå for tiden gjøre så veldig mye mer. For å gjøre ting mer oversiktlig hjelper det derfor å dele pulsklokkene inn i de tre ulike kategoriene aktivitetsarmbånd, sportsklokker, og smartklokker.
Pulsklokke

Om pulsklokker

En pulsklokke er en klokke som måler pulsen din, men samtidig kan de aller fleste pulsklokker nå for tiden gjøre så veldig mye mer. For å gjøre ting mer oversiktlig hjelper det derfor å dele pulsklokkene inn i de tre ulike kategoriene aktivitetsarmbånd, sportsklokker, og smartklokker. Selv om alle disse klokkene måler pulsen din, og selv om funksjonalitetene i disse ulike kategoriene ofte overlapper hverandre er det likevel vanligvis relativt enkelt å skille på disse.

Beste Pulsklokke 2023

Garmin Fenix 6 Pro Solar

kr 9 599,-
Annonse
Med en overlegen programvare, wifi, kartnavigasjon, offline musikk, og integrert betalingsløsning er Garmin Fenix 6 Pro Solar den klokken alle andre pulsklokker måles opp mot. Dette er en solid bygget klokke som tåler en støyt, med en allerede imponerende batteritid, som forlenges ytterligere ved at batteriet lader seg selv fra solcellene som er innebygget i det ripesikre glasset.

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Aktivitetsarmbånd

Aktivitetsarmbånd er først og fremst et rimelig alternativ for de som starter fra et lavt nivå, og bare ønsker å starte med en sunnere livsstil, gå ned i vekt og lignende. Mange starter derfor med denne typen pulsklokke, og deretter går over til en sportsklokke eller en smartklokke ettersom det blir mer klart hvilke behov man har. 

Aktivitetsarmbånd måler grunnleggende aktiviteter slik som hvor mange steg du tar, hvor mange kalorier du forbrenner, og hvor mye søvn du får. Designen på et aktivitetsarmbånd fokuserer mer på å være moteriktig, og er vanligvis mye mindre robust enn en sportsklokke. Den mangler også mange av de avanserte funksjonalitetene man finner i en sportsklokke.  

Smartklokker

Smartklokker har mange smarte funksjoner som hjelper produktiviteten i hverdagen din, og er på den måten en utvidelse av smarttelefonen din. Med smartklokker kan du for eksempel ringe, lese e-post, sende SMS. Mange smartklokker har også funksjoner for måling av sunnheten din gjennom pulsmåling, måling av mat og vanninntak. 

Noen smartklokker er robuste, og minner om sportsklokker, og de har flere funksjoner enn aktivitetsarmbånd. dersom du er ute etter en mer allsidig klokke bør du vurdere en smartklokke. Dersom du derimot er ute etter en pulsklokke med sterk fokus på trening er det en sportsklokke som er rett for deg. Sportsklokker har mange flere og mer spesialiserte funksjoner rundt sport enn det en smartklokke kan tilby.  

Sportsklokker

Sportsklokker kjennetegnes av at de er mye mer avanserte enn aktivitetsarmbånd, og at de er mye mer fokuserte på sport enn det smartklokker er. Sportsklokker er spesialdesignet for å møte behovene til de som er seriøse når det gjelder trening og sportslige aktiviteter. De inneholder avanserte funksjonaliteter slik som GPS, Pulsmåling, avanserte datafunksjoner og spesialprogrammer for  løping, terrengløp, sykling, svømming, langrenn, styrketrening og lignende. 

De fem beste Pulsklokkene

I avsnittet under går vi inn på de 5 beste pulsklokkene for sportsbruk. Av denne grunn vurderer vi kun de klokkene som faller under kategorien sportsklokker, siden det er disse som er mest relevante for sportsbruk. 

Best i test Pulsklokke

Norges 5 beste Pulsklokker

1. Garmin Fenix 6 Pro Solar

Garmin Fenix 6 Pro Solar

kr 9 599,-
Annonse
Med en overlegen programvare, wifi, kartnavigasjon, offline musikk, og integrert betalingsløsning er Garmin Fenix 6 Pro Solar den klokken alle andre pulsklokker måles opp mot. Dette er en solid bygget klokke som tåler en støyt, med en allerede imponerende batteritid, som forlenges ytterligere ved at batteriet lader seg selv fra solcellene som er innebygget i det ripesikre glasset.
Fordeler
 • Blant de aller beste batteritidene i markedet
 • Massevis av funksjoner, og mulighet for nedlasting av apper
 • Solid konstruksjon, med en nydelig skjerm som har innebygde solceller
 • Vanskelig å få riper i skjermen
 • GPS, Kart og navigasjon
 • Har de grunnleggende smartklokke-funksjonene, og mulighet for nedlasting av apper.
 • Mulighet for betaling via Garmin Pay
 • Mulighet for offline avspilling av musikk
 • Veldig nøyaktig aktivitetsmåling og pulsmåling
 • Nyttige treningsverktøy
 • Gir daglige treningsforslag som motiverer og hjelper deg til å trene bedre.
 • Regelmessige oppdateringer og forbedringer
Ulemper
 • Den største modellen kan bli for stor til små håndledd
 • Relativt kostbar

Vår mening

Produsenten Garmin er i en klasse for seg selv når det gjelder pulsklokker spesialisert for sport, og Garmin Fenix 6 Pro er tungvekteren blant disse sportsklokkene. Med har du mye mer enn en pulsklokke. Du har en trener som kan hjelpe deg med å nå målene dine, og med å oppnå maksimalt utbytte og ytelse i en rekke sportslige aktiviteter. 

Pulssensorene i denne sportsklokken er innebygget i selve klokken, og er en av de mest nøyaktige pulsmålerne i markedet i dag. Pulssensorene kan også måle pulsen din under vann mens du svømmer, og den har bevegelsessensorer som gjenkjenner hvilke aktiviteter du utfører, måler aktivitet og puls hele døgnet.  

For mange nordmenn er det Garmin Fenix 6 Pro sine egenskaper for bruk i fjellet som gjør denne klokken til en absolutt nummer en. Pulsklokken kommer med en utrolig nøyaktig GPS, og har innebygd detaljerte kart over hele Europa. Med popularitetsruting kan du også se de mest populære rutene for det området du er i. 

PacePro funksjonaliteten til Garmin veileder deg når det gjelder tempoet ditt gjennom treningsøkten, mens ClimbPro funksjonaliteten holder deg oppdatert på helling, distanse og høydestigning for kommende høydestigninger i ruten din. Strava Live Segments øker motivasjonen din ved å sammenligne ytelsen din med vennene dine eller med din egen personlige rekord.

Når du svømmer gjenkjenner pulsklokken svømmestilen din, og holder greie på hvor mange svømmetak du tar, distanse, effekt og lignende. Det er veldig lett å skifte mellom aktiviteter i løpet av idrettsøkten, noe som blant annet gjør denne sportsklokken veldig populær blant triatlon-utøvere. 

Garmin Fenix 6 Pro inkluderer også Garmin Coach. Dette er en funksjon som hjelper deg til å forbedre ferdighetene dine når du løper. Garmin Coach programmet er utviklet av dyktige trenere og kommer gratis med klokken. 

Det dynamiske treningsprogrammet tilpasser seg den fysiske tilstanden din etter hvert som den forandrer seg. Du har valget mellom løyper på 5km, 10km, 21km og 42km. Du har også muligheten til å få styrketreningsøkter på sportsklokka der en animert figur viser deg hvordan øvelsene skal utføres.

I tillegg til sports funksjonalitetene inkluderer Garmin klokken også offline-lagring av musikk, og den trådløse betalingsløsningen Garmin Pay som standard. Dersom du ønsker å utvide funksjonaliteten til pulsklokken din kan du laste ned et stort utvalg av apper for klokken i Garmin sin Connect IQ Store. Med den oversiktlige Garmin Connect appen kan du for eksempel konkurrere med andre Garmin-brukere. Du synkroniserer klokken over WiFi eller via mobiltelefonen din.  

En av de store fordelene med Garmin Fenix 6 Pro Solar er den imponerende lange levetiden på batteriet. I smartwatch-modus kan batteriet vare i et par uker. Dette er allerede imponerende når man tenker på at en gjennomsnitts smartwatch regnes for å ha en batteritid på et par dager. 

Batteritiden til Garmin Fenix 6 Pro Solar kan utvides ytterligere dersom du bruker den utendørs. Glasset i klokken har nemlig innebygde solceller som lader batteriet når du er ute i solen, og som regnes for å kunne utvide batteritiden så mye som 10% eller mer. Dette er en veldig attraktiv detalj for de fleste, men det er kanskje en enda mye mer attraktiv detalj for de som for de som for eksempel drar på lange turer i fjellet.

Garmin Fenix 6 Pro Solar har også en sikkerhetsfunksjon som automatisk kan sende ut en nødmelding til en av kontaktene dine dersom du kommer ut for en ulykke.

Nøkkelpunkter

 • Kommer i størrelsene 42 mm, 47 mm, og 51 mm
 • Detaljerte kart og popularitetsruting
 • Støtter offline-lagring av musikk fra Spotify
 • Trådløs betaling via Garmin Pay
 • Gir tempoveiledning og viser helling, distanse og høydestigning for hver kommende stigning
 • Registrerer puls under under vann, gjenkjenner svømmestil, svømmetak, og distanse
 • Multisportmodus for enkelt å bytte mellom ulike aktiviteter i løpet av økten
 • Gratis treningsprogram for løpere utviklet av dyktige trenere
 • Mulighet for nedlasting av mange apper som utvider funksjonaliteten til klokka
 • Mulighet til å konkurrere med andre Garmin-brukere gjennom Garmin Connect appen
 • innebygget sikkerhets- og sporingsfunksjon som automatisk sender en nødmelding til en utvalgt kontakt dersom du kommer ut for at uhell
 • solcellelading i skjermen som kan gi rundt 13% lengre batteritid
 • Batteritid på rundt 14 dager i smartwatch mode

2. Garmin Forerunner 945

Lang batteritid

Garmin Forerunner 945

kr 6 349,-
Annonse
I likhet med Garmin Fenix 6 klokkene har også Garmin Forerunner 945 kartnavigasjon, offline musikk, og integrert betalingsløsning. De har også en imponerende batteritid, men konstruksjonen er lettere. Dette gjør dem mer behagelige, og noe bedre på å måle puls, men samtidig litt mindre solide enn storebroren Garmin Fenix 6.

Vår mening

Fordeler
 • Liten, lett og behagelig
 • Nøyaktig GPS og ekstra nøyaktig pulsmåling
 • Fantastisk kart og navigasjon
 • Veldig lang batteritid
 • Motiverende og nyttige treningsprogrammer som gir deg daglige treningsforslag, og hjelper deg til å trene bedre
Ulemper
 • Lettere å få riper enn på de dyrere Garmin modellene
 • Fargene i skjermen er ikke fullt så klare som i Fenix-modellene
 • Mangler kartlagene som du har Fenix 6 Pro

Garmin Fenix 6 er kanskje den råeste klokken i butikken, men det viser også igjen på prisen. Da er det fint å vite at du har muligheten til å nyte godt av nesten alle de samme funksjonalitetene til en lavere pris med Garmin Forerunner 945. Du får musikk, Garmin Pay, WiFi, kart, popularitetsruting, PacePro, ClimbPro, sikkerhets- og sporingsfunksjon, pulsmåling under vann og mye mer.

Med Garmin Forerunner 945 får du også de samme treningsprogrammene og styrkeøktene fra Garmin Coach som er inkludert i Fenix 6 Pro klokkene. Aktivitetsmåleren er veldig nøyaktig på Forerunner 945. Dette kan sannsynligvis skyldes at den lette vekten og den gode passformen henger bedre på armen slik at klokken rister mindre når du beveger deg. 

Forerunner 945 er laget av lettere og mindre solide materialer. Dette betyr naturligvis at klokken ikke tåler like mye som Garmin Fenix 6 klokkene. Samtidig er det ikke sikkert dette betyr så mye for deg dersom du ikke akkurat skal i krigen. 

For veldig mange er standarden til Garmin Forerunner 945 mer enn solid nok. Den lette konstruksjonen har også sine fordeler. For mange er denne klokken mer komfortabel å ha på seg under idrettsaktiviteter. den lettere klokken sitter også bedre på armen din når du er i aktivitet, og den er derfor faktisk kjent for å gi mer nøyaktige pulsmålinger enn de dyrere og mer solide Fenix 6 klokkene.     

Garmin Forerunner 945 er spesielt tilpasset triatleter, og kan flyttes fra armen din til sykkelstyret ditt i en fart ved hjelp av et praktisk hurtigfeste. Klokken er kjent for å ha veldig nøyaktig GPS, og kan skilte med veldig lang batteritid.

Nøkkelpunkter

 • Detaljerte kart og popularitetsruting
 • Støtter offline-lagring av musikk fra Spotify
 • Trådløs betaling via Garmin Pay
 • Gir tempoveiledning og viser helling, distanse og høydestigning for hver kommende stigning
 • Registrerer puls under under vann, gjenkjenner svømmestil, svømmetak, og distanse
 • Multisportmodus for enkelt å bytte mellom ulike aktiviteter i løpet av økten
 • Gratis treningsprogram for løpere utviklet av dyktige trenere
 • Mulighet for nedlasting av mange apper som utvider funksjonaliteten til klokka
 • Mulighet til å konkurrere med andre Garmin-brukere gjennom Garmin Connect appen
 • innebygget sikkerhets- og sporingsfunksjon som automatisk sender en nødmelding til en utvalgt kontakt dersom du kommer ut for at uhell
 • Batteritid på rundt 14 dager i smartwatch mode

3. Garmin Forerunner 745

Liten og lett

Garmin Forerunner 745

Kr 4 049,-
Annonse
Garmin Forerunner 745 er en liten og lett klokke,m som likevel har noe av det beste en sportsklokke kan by på når det gjelder funksjonalitet. Den er litt mindre solid enn Forerunner 945 eller Fenix 6, og kommer uten kart eller støtte for golf, men til gjengjeld har denne klokken en ny og forbedret aktivitetsprofil for baneløp, og daglige treningsforslag basert på tidligere aktivitet og restitusjonsnivå.
Fordeler
 • Trådløs betaling og musikk
 • Imponerende nøyaktig aktivitetssporing
 • Hjelper deg å kjenne kroppen din bedre.
 • Garmin Coach med daglige treningsøkter som er motiverende og fungerer bra
 • God søvnanalyse.
 • Avansert varme- og høyde akklimatisering.
 • Gode analyseverktøy
 • Kan kobles til eksterne sensorer som støtter ANT+ eller Bluetooth.
 • Holder deg trygg med Sikkerhets- og sporingsfunksjon.
Ulemper
 • Litt kortere batteritid enn de bedre Garmin modellene
 • Litt dyr i sammenligning med Forerunner 945
 • Ikke støtte for golf
 • Ikke støtte for kart som du får med de mer avanserte Garmin modellene

Vår mening

Garmin Forerunner 745 er hakket under Forerunner 945. Her får du inkludert det meste fra Forerunner 945, men i en litt mindre solid konstruksjon. Noen viktige forskjeller fra den mer avanserte utgaven er at du med denne klokken ikke har de kartene du har i Forerunner 945. Du får heller ikke støtte for golf i denne versjonen.

Forerunner 745 har også en noe kortere batterilevetid enn det Forerunner 945 har. Selve klokken er også 6,4mm mindre i diameter enn Forerunner 945. Samtidig er skjermen på de to klokkene like stor. Dette gjør at pulsklokken henger enda bedre på armen, men det betyr selvfølgelig også at den er mindre solid.   

Foruten ovenfor nevnte forskjeller har Forerunner 745 de samme funksjonalitetene som Forerunner 945, inkludert det samme brukervennlige menysystemet, identisk pulssensor og GPS-chipen. designet er også veldig likt, om enn litt mindre solid.

I tillegg inkluderer Garmin Forerunner 745 en ny og forbedret aktivitetsprofil for baneløp, og daglige treningsforslag basert på tidligere aktivitet og restitusjonsnivå.

Nøkkelpunkter

 • Liten, lett og behagelig
 • Nøyaktig GPS og pulsmåling
 • Fantastisk kart og navigasjon
 • Veldig lang batteritid
 • Motiverende og nyttige treningsprogrammer som gir deg daglige treningsforslag, og hjelper deg til å trene bedre

 

4. Coros Pace 2

Billigst

Coros Pace 2

kr 2 119,-
Annonse
Med en vekt på kun 29 gram er denne blant de aller letteste sportsklokkene på markedet. Den kommer i tillegg med en pustende nylonreim som gjør at klokken sitter bedre, og dermed er både er behagelig og mer nøyaktig når den måler pulsen. klokken har alle de avanserte funksjonene du trenger i en sportsklokke, og kan gi opptil 20 dagers batteritid for en veldig grei pris. 
Fordeler
 • Lett konstruksjon med behagelig passform.
 • Stor skjerm i forhold til konstruksjonen
 • Oversiktlig app som er lett å sette seg inn i 
 • Veldig nøyaktig GPS og pulsmåling
 • Nyttige treningsplaner, “Muscle Heatmap” og egendesignede treningsøkter
 • Støtte for tredjeparts-apper.
 • Kraftmåler
 • Mye for pengene
Ulemper
 • Mangler noen vanlige aktivitetsprofiler, slik som for eksempel fjelltur og ski
 • Mangler “tilbake til start” funksjon eller brødsmuleruting.
 • Ikke veldig robust
 • Ingen betalingsfunksjon eller musikk

Vår mening

Dersom du er ute etter en klokke der du får mest mulig for pengene er Coros Pace 2 den klokken du leter etter. Med sine 29 gram er dette en av de absolutt letteste sportsklokkene på markedet. Den lettvektige designen gjør klokken veldig behagelig å ha på seg under forskjellige sportsøvelser siden den rister og slenger mindre enn tyngre klokker. Samtidig betyr den lette vekten nødvendigvis også at Coros Pace 2 er litt mindre solid enn andre mer robuste modeller. 

Når det gjelder Når det gjelder funksjonaliteter er Coros Pace 2 absolutt ikke en lettvekter. Her finner du funksjonaliteter som vanligvis forbindes med mye dyrere modeller. Du får samlet inn all den informasjonen du trenger for treningsopplegget ditt enten du løper, sykler, driver med styrketrening, eller svømmer. 

I tillegg hjelper deg med å gjøre mest mulig også med å benytte den innsamlede informasjonen på den måten som gir deg best utbytte i treningsprogrammet ditt. Dette gjøres ved hjelp av tilpassede treningsprogram. Klokken holder styr på hvilke muskler du allerede har trent, og gir deg råd om hvilke muskler du fortsatt trenger å bruke mer tid på. 

Klokken kan faktisk også gi deg en oversikt over kaloriforbruk, og hvor mye energi kroppen din har til overs. og hvor mye aerob og anaerob belastning du utsetter kroppen din for når du løper. TrackMode lar deg også måle med høy nøyaktighet hvor mange runder du løper på en bane. Når du svømmer analyserer klokken hvor effektivt du svømmer. Når du driver styrketrening registreres hvor mange repetisjoner du gjennomfører.       

Du kan velge mellom spesialtilpassede treningsprogram for løping, sykkel, styrketrening, intervalltrening, svømming og mye mer. Du har også ,muligheten til å lage dine egne treningsprogram, eller treningsprogram delt sosialt av vennene dine,  trenere, eller toppatleter.

Batteritiden er alltid et kritisk punkt med klokker. Her kan Coros Pace 2 skilte med en ytelse som ligger langt over forventningene for en klokke i dette prissegmentet. Du kan få opptil 30 timer med full GPS bruk av batteriet. Ved vanlig bruk og konstant pulsmåling varer batteriet til klokka i opptil 20 dager.

Coros Pace 2 er kompatibel med både ANT+ og Bluetooth sensorer, og kan derfor kobles til alt du trenger av pulsbelter, sykkelruller, tredemøller eller lignende. Den er også kompatibel med Stryd-sensorer.

Nøkkelpunkter

 • Sportsklokke med en vekt på kun 29 gram, for løping, svømming, styrketrening og mer
 • 30 timer batteritid med full bruk av GPS. 
 • 20 dagers batteritid med med daglig bruk og kontinuerlig pulsmåling
 • Pustende nylonreim som gir en enda tettere og mer behagelig passform, og mer nøyaktig pulsmåling
 • Støtter ANT+ og Bluetooth, og er kompatibel med Stryd sensorer
 • Mange treningsprogram
 • Under styrketrening viser klokken deg hvilke muskler du har trent, og hvilke du bør bruke mer tid på
 • Vanntett til 50 meters dybde, og måler svømmetak, distanse, hastighet og puls under svømming
 • TrackMode som holder styr på hvor mange runder du har løpt 
 • Muscle Heatmap som holder styr på hvilke muskler du bruker
 • Del aktivitetene med dine venner, eller få tilgang til treningsopplegg fra profesjonelle atleter og trenere

5. Polar Vantage V2

Støtter 130 typer trening

Polar Vantage V2

kr 4 499,-
Annonse
Førstevalget for treningsentusiaster med full fokus på måling av trening og restitusjon. tilrettelagt for 130 typer trening, og med avanserte analysefunksjoner som gjør det lettere for deg å forstå din egen kropp. Stilig og solid konstruksjon  i aluminiumslegering av luftfartskvalitet med glassfiberforsterket polymer. Opptil 7 dagers batteritid i klokkemodus med pulsmåling, eller 40 timer i treningsmodus.
Fordeler
 • Veldig lett og komfortabel samtidig som den er solid og har en vakker design
 • Lang batteritid
 • Støtte for 130 sportstyper
 • Optisk pulssensor med høy grad av nøyaktighet
 • Veldig nøyaktig GPS og høydemåler
 • Hjelper deg til å bli bedre kjent med kroppen din, både når du er våken og når du sover
 • Utmerket musikkstyring
Ulemper
 • Rutenavigering kunne vært bedre
 • Pauseknapp for aktiviteter
 • “Tilbake til start” funksjonen viser kun luftlinje
 • Driftstemperatur går bare ned til -10 grader

Vår mening

Med en lett, slank og komfortabel konstruksjon, og støtte for 130 forskjellige typer sport, er Polar Vantage V2 er laget med tanke på den variasjonen kroppen din trenger. Den registrerer puls, svømmestil, distanse, tempo, takt og hviletider helt automatisk. Svømming kan også måles i åpent vann.

Teamet bak Polar Vantage V2 har laget en pulsklokke som fanger opp signalene fra kroppen din, og gjør dem om til data, men de stopper ikke der. Basert på dataene som sportsklokken din samler inn vil den også gi deg veiledning slik at du får mer ut av treningen din ved å trene bedre og smartere, og slik at du hviler når kroppen din trenger det. 

Polar Vantage V2 gir deg oversikt over fremgangen i treningen din. Den gir deg også informasjon om hvordan dagsformen din er, og lar deg vite om du går for hardt frem og trenger å hvile litt, eller om du med fordel kan presse deg selv litt mer. For en bedre oversikt har du også en automatisk treningsdagbok med fremdriftsrapporter, slik at du kan sjekke hvordan du ligger an i forhold til målsetningen din.   

Alle treningsdata som Polar Vantage V2 samler inn kan du naturligvis synkronisere automatisk med andre apper, slik som for eksempel Strava eller TrainingPeaks ved hjelp av ANT+ eller Bluetooth.

Nøkkelpunkter

 • lar deg vite når du bør å trene hardt, når du bør ta det rolig, eller når du trenger kalorier 
 • Stilig design
 • Nøyaktig pulssensor
 • Støtte for over 130 forskjellige typer trening
 • Svømmeberegning
 • Pulsmåling fra håndleddet og restitusjonsmåling
 • Elegant og lettvektig konstruksjon i aluminiumslegering av luftfartskvalitet med glassfiberforsterket polymer
 • Alltid påslått berøringsskjerm som selv justerer lysstyrken 
 • Laminert, fingeravtrykkavvisende Gorilla®-glass
 • Integrert nøyaktig GPS og høydemåler
 • 40 timer batteritid i treningsmodus, eller 7 dager i klokkemodus med pulsmåling.
 • Vanntett
 • ANT+ og Bluetooth

Slik velger du Pulsklokke

Det kan være lett å bli imponert når du sjekker pulsklokker. De fleste av oss vil oppdage funksjoner som vi ikke engang var klar over fantes. Og når du ser disse avanserte funksjonalitetene er det lett gjort å fortelle seg selv at dette “må du ha”. Men hvor mye utbytte kommer du egentlig til å få fra funksjonalitetene? 

Her er det viktig å være ærlig med seg selv og tenke grundig gjennom hvilke funksjonaliteter du virkelig kommer til å bruke og vil ha glede av. Dersom du kan kutte ned på listen av ting som er viktige for deg vil du også i mange tilfeller kunne kutte ned på prisen, samtidig som du vil få en klokke som gir deg akkurat like mye glede. 

Kjøp en klokke som passer for dine aktiviteter

Du vet selv hva du driver med. Dersom du for eksempel elsker å gå på ski, men nesten aldri trener svømming, er det lite viktig for deg om klokken din kan gjenkjenne svømmestilen din, men desto viktigere at klokken er laget for skigåing. Dette vil for eksempel bety at vanntettheten er mindre viktig enn for eksempel hvor god GPS klokken har. For ytterlige råd om hvilken klokke som passer best for din trening og mål, kan en personlig trener være til stor hjelp.

Ignorer unødvendige ekstrafunksjoner når du velger

Du vil finne mange kule ekstrafunksjoner, men dersom du er ærlig med deg selv er det kanskje ikke alle disse du trenger. Prøv å luke ut de du ikke trenger fra listen din. For eksempel kan en betalingsløsning i klokken være kult, men gjør det livet ditt nevneverdig lettere? Kommer du egentlig til å lytte til musikk fra klokken din? 

Det er veldig fint å finne disse ekstrafunksjonene i klokken, men pass på at du ikke lar funksjoner du egentlig ikke kommer til å bruke være en del av avgjørelsen din. Da vil du ofte ende opp med å bruke mer penger enn du egentlig trenger å bruke.  

Ikke glem batteritiden

Det kan være lett å fokusere på alle de fantastiske funksjonalitetene, og glemme noe så grunnleggende som levetiden på batteriet. Husk at det hjelper lite om du har markedets beste pulsmåler, eller trådløs betaling i klokken din, dersom går rundt med en klokke som har gått tom for batteri. Ikke undervurder hvor viktig dette ene punktet er. 

Sikre investeringen din med en klokke som har solid konstruksjon og glass

En pulsklokke er en stor investering, og det er viktig å huske på at det som beskytter investeringen din er kvaliteten klokken din. Dersom glasset i klokken din lett får riper i seg vil klokken din fort kunne bli ubrukelig selv om alt annet fungerer som det skal. Resten av konstruksjonen er også viktig. Hvor godt beskytter konstruksjonen det som  er inne i klokken mot støt, fuktighet, ekstreme temperaturer og lignende.

Ofte stilte spørsmål om Pulsklokker

Hva er en Pulsklokke?

En pulsklokke er en klokke som kan måle pulsen din, ofte ved hjelp av en optisk sensor på håndleddet ditt. Veldig mange klokker kan i dag gjøre dette, inkludert enkle aktivitetsarmbånd og avanserte smartklokker. I den senere tid har navnet pulsklokke blitt mest forbundet med sportsklokker som fokuserer på sport og ytelse.

Hva er forskjellen mellom pulsklokker og aktivitetsarmbånd?

Det går an å si at et aktivitetsarmbånd er en pulsklokke ettersom aktivitetsarmbånd ofte også måler pulsen din. Samtidig er det i dag vanlig at man med pulsklokke mener en mer avansert sportsklokke. Denne typen klokke er mye mer avansert enn et aktivitetsarmbånd.

Hva er forskjellen på en pulsklokke og en smartklokke?

I veldig mange tilfeller vil smartklokker i dag også ha funksjonalitet for å måle pulsen din, og man finner i mange tilfeller enkle sportsfunksjoner i smartklokker. Pulsklokker, eller sportsklokker, har på samme måte en del funksjoner som du også finner i smartklokker. Hovedforskjellen er at sportsklokker har mye mer avanserte funksjonalitet når det gjelder sport og ytelse, mens smartklokker fokuserer på andre ting slik som for eksempel produktivitet. 

Hvilke pulsklokker er best?

Produsenten Garmin kan sies å være en klar leder innen pulsklokke segmentet, og har mange gode modeller. Andre merker som er verdt å nevne er Coros og Polar som også har gode klokker, ofte til noe rimeligere priser. Litt lenger nede i artikkelen går vi inn i mer detaljer på noen av de beste pulsklokkene. 

Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo