SUP brett: Test av de 5 beste på markedet (2023)

SUP brett, eller Stand Up Padlebrett er padlebrett som er designet slik at man kan stå oppreist og padle på dem mens du nyter den vakre utsikten på sjøen. Dette er sommerdrømmen til stadig flere nordmenn. Her går vi gjennom de beste SUP brettene på markedet i 2022
SUP brett

Om SUP brett

SUP brett, eller Stand Up Padlebrett er padlebrett som er designet slik at man kan stå oppreist og padle på dem mens du nyter den vakre utsikten på sjøen. Dette er sommerdrømmen til stadig flere nordmenn.

SUP brett kommer i en rekke ulike modeller, med forskjellig utstyr, og dermed naturlig nok varierer prisene også en hel del. I denne artikkelen går vi gjennom de vanligste forskjellige typene SUP brett og utstyret som trengs for de forskjellige brettene. Vi går også inn på hvilke brett som anbefales, og gir deg vår vurdering av hvilke som er de tre beste SUP-brettene i Norge i dag.

Best i test SUP brett, paddleboard/padlebrett 2023

Bestway Hydro Force Oceana

kr 3 990- 5 490,-
Annonse
Det beste SUP brettet du før i Norge er Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’. Dette er en robust modell, til en fornuftig pris, som er veldig allsidig, og som på toppen av alt kan gjøres om til en kajakk ved å feste på et medfølgende sete.

Designet er tiltrekkende med fine blåtoner som ser veldig vakre og harmoniske ut når du ser dem ute på vannet.

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Slik velger du SUP brett

beste SUP brett paddleboard

Bestem deg for hva skal SUP brettet brukes til, og hvilken type SUP brett du trenger

Det finnes både harde og oppblåsbare SUP brett. Oppblåsbare SUP brett har mange fordeler fremfor de harde variantene i og med at de er relativt lette, og mye enklere å finne plass til i hjemmet og å dra med seg når du skal ut på tur, ettersom disse brettene kan være opptil 4 meter lange. Av denne grunn er det anbefalt for de fleste å bruke en oppblåsbar modell.

Hvordan et SUP brett brukes varierer også mye. For noen handler det om trening, for andre handler det om fart, mens andre igjen kjøper et SUP brett kun for avslapning. Om du er en erfaren bruker eller en nybegynner vil også bety liff for hvilken modell som er rett for deg. Det finnes brett som spesialiserer seg på disse forskjellige bruksområdene.

Modeller som er designet for høyere fart og tempo vil som regel være lengre og smalere. Denne typen brett er litt vanskeligere å holde balansen på, og det er derfor denne typen brett anbefales for mer erfarne brukere som allerede mestrer teknikken. Denne typen SUP brett er også vanligvis dyrere. 

SUP brett som er designet for avslappende turer i skjærgården eller yoga og meditasjon på vannet, er bredere og lettere å holde balansen på. Denne typen brett er derfor også mer passende for nybegynnere. Slike brett er  er ofte litt billigere. 

Finner, stabilitet og stivhet

SUP brett er vanligvis utstyrt med minst en, og ofte tre finner på undersiden som hjelper med navigasjonen. Du finner noen typer finner som er spesiallaget med tanke på fart, mens andre er laget for generelt bruk. Stabiliteten til brettet er særlig viktig for nybegynnere ettersom dette hjelper med balansen. Dersom du er en nybegynner lønner det seg derfor å finne et brett med god stabilitet.

Stivheten i brettet er viktig for de som ønsker høyere fart og bedre manøvrerbarhet. Desto stivere brettet er, desto høyere fart kan du forvente deg, og desto mer manøvreringsdyktig er det. 

I tillegg har SUP brett med en stivere konstruksjon også en høyere maksimal belastning, så med andre ord trenger brukere med høyere kroppsvekt et SUP brett som har høyere stivhet for å unngå at luften blir for komprimert inne i brettet. Det samme gjelder dersom du planlegger å bruke brettet på lengre turer der du har med deg bagasje på brettet, eller dersom det kan bli aktuelt å ha mer enn en person på brettet. 

Padleåren

Alle SUP brett kommer med en padleåre som brukes til fremdrift. De beste årene har lav vekt, men er robuste slik at de tåler en støyt. 

Oppbevaring og transport

Det er vanlig at SUP brett har et snøresystem som danner et nett fremme på brettet. Dette kan brukes til å oppbevare småting eller bagasje når du er ute på tur. 

Oppblåsbare SUP brett er veldig enkle å ta med seg. De er ikke lange, og tar opp lite plass i bilen når du er på reise. en praktisk veske følger ofte med for lettvint transport av brettet. Når du er fremme kan du enkelt pumpe opp brettet. Håndpumpe følger ofte med brettet når du kjøper det, mens de som foretrekker å pumpe opp brettet raskere med en elektrisk pumpe kan kjøpe dette som tilleggsutstyr.

Sikkerhet under bruk

Ulykker på vannet kan være ekstra farlig, så sikkerhet er viktig når du kjøper et SUP brett. Det er vanlig at disse brettene kommer med sklisikkert underlag slik at du står stødigere, og ikke så lett faller når du står på brettet. God luftfordeling er også viktig for sikkerheten i brettet. Det varierer en del mellom de forskjellige brettene hvor god luftfordelingen er. 

De fleste SUP brett kommer med en sikkerhetsline og reparasjonssett slik at du lett kan reparere skader på brettet mens du er ute på tur. I tillegg er det viktig å bruke en trygg redningsvest når du bruker SUP brett. Redningsvest er som oftest noe du selv må kjøpe i tillegg.

Pris

For mange er prisen en viktig faktor når de vurderer SUP brett. Det er brettene som er designet for nybegynnere og for allround bruk som er de rimeligste. Du må betale mer for profesjonelle brett som byr på mer fart og spenning. 

De brettene vi har vurdert ligger på rundt 4 500 kroner for nybegynner-brett. Profesjonelle brett ligger på rundt 6 000 kroner, mens allround brett som kan konverteres til kajakk kommer på rundt 5 000 kroner.  

Design og ombygging

SUP brett kommer i alle slags former og farger slik at du kan velge ett som gir uttrykk for personligheten din. formen på brettet kan også ha en viktig innvirkning på bruksmulighetene og ytelsen til SUP brettet. 

En viktig ting å se etter kan for eksempel være om det finnes oppbevaringsmuligheter på brettet i tilfelle du ønsker å ta ting med deg på tur.  I noen tilfeller er det også mulig å installere et sete på brettet. Slik omgjør du padlebrettet til en slags kajakk, og øker bruksmulighetene for brettet ditt.

Best i test SUP brett, paddleboard/padlebrett 2023

back to menu ↑

Norges 3 beste SUP brett

Bestway Hydro Force er kjent for å produsere de beste produktene innen SUP brett segmentet. Her finner man mange forskjellige brett som er tilpasset forskjellig bruk. Under gir vi deg en oversikt over de beste brettene i kategoriene for all-round bruk, profesjonelle brett for viderekomne brukere, og brett tilpasset nykommere. 

back to menu ↑

1. Bestway Hydro Force Oceana SUP brett 10″

Best for allround-bruk

Bestway Hydro Force Oceana

kr 3 990,- 5 490,-
Annonse
Det beste SUP brettet du før i Norge er Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’. Dette er en robust modell, til en fornuftig pris, som er veldig allsidig, og som på toppen av alt kan gjøres om til en kajakk ved å feste på et medfølgende sete.

Designet er tiltrekkende med fine blåtoner som ser veldig vakre og harmoniske ut når du ser dem ute på vannet.
Fordeler
 • Robust, allsidig og oppblåsbar 
 • Overkommelig pris 
 • Kan gjøres om til kajakk med det medfølgende kajakk-setet med justerbar og polstret ryggstøtte
 • God stabilitet 
 • Sklisikkert belegg
 • Padleåren kan omgjøres til kajakk-åre
 • Snøresystem foran på brettet for oppbevaring av bagasje eller lignende
 • Inkludert håndpumpe, ankelsnor og reparasjonssett
 • Tåler brukervekt på opptil 120 kg
Ulemper
 • Ikke laget for stor fart
 • Kun en enkelt finne under brettet

Vår mening

Det mest allsidige SUP brettet er sannsynligvis Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’. Dette er et allround-brett som passer bra både for nybegynnere og for de mer viderekomne. Det er også et brett som kan brukes både i stille vann og litt urolig vann, men denne modellen er likevel noe bedre tilpasset stille vann der bølgene ikke er for høye. 

En av de mest spennende fordelen med dette SUP brettet er at det enkelt og greit kan gjøres om til en kajakk ved å montere det inkluderte kajakk-setet. Dette setet har en justerbar polstret ryggstøtte som er veldig komfortabel. Den solide padleåren av aluminium som følger med fungerer veldig godt som padleåre, og kan enkelt og greit omgjøres til en kajakk-åre dersom brettet brukes som kajakk. 

Selv om du kan komme opp i relativt god fart med dette SUP brettet er det ikke laget med tanke på veldig stor fart, men heller for rolige padleturer i relativt stille vann og små bølger. Dersom du planlegger å bruke brettet til yoga eller meditasjon er dette også et brett som vil passe veldig godt ettersom stabiliteten er veldig god. Brettet har også sklisikkert belegg på toppen slik at du står stødig på brettet uansett hva du bruker brettet til.

Padlebrettet er 12 cm tykt, som betyr en god luftfordeling, og 84 cm bredt, som betyr god stabilitet. Den solide størrelsen på bretter betyr også at det kan håndtere en belastning på opptil 120 kg inkludert eventuell bagasje du har med deg på brettet. Eventuelle ting  du har med deg på brettet kan festes med et praktisk snøresystem helt fremst på brettet der det ikke er i veien.   

Bestway Hydro Force Oceana SUP Set 10’ er et oppblåsbart SUP brett. Dette betyr at det tar lite plass når du har det med deg ut på tur. Når du kommer frem til destinasjonen din og skal bruke det er det bare å pumpe det opp, noe som kan gjøres med den medfølgende håndpumpen eller en elektrisk pumpe som kan kjøpes som ekstrautstyr. 

Annet ekstrautstyr i tillegg til håndpumpen som inkluderes i pakken er blant annet en padleåre som kan konverteres til en kajakk-åre, en ryggsekk du kan bruke til å bære SUP brettet, en finne, en ankelsnor, et reparasjonssett, og sist men ikke minst kajakk setet.

En av fordelene med dette SUP brettet er at prisen er ganske overkommelig, særlig dersom du tenker på at du her faktisk på en måte får både et padlebrett og en kajakk på en gang.

Nøkkelpunkter

 • Robust og allsidig oppblåsbar modell til overkommelig pris 
 • Kan gjøres om til kajakk med et medfølgende kajakk-sete med justerbar og polstret ryggstøtte
 • God stabilitet og sklisikkert belegg på brettet
 • Padleåre som kan gjøres om til kajakk-åre
 • Gode oppbevaringsmuligheter for å ta med seg ting på turen med snøresystemet foran på brettet
 • 305 cm langt brett med en tykkelse på 12 cm, og 84 cm bredde, med en vekt på 14 kg 
 • God luftfordeling og stabilitet
 • Kommer med håndpumpe, ankelsnor og reparasjonssett som inkludert utstyr
 • Maksbelastning på 120 kg
 • En enkelt finne under brettet
back to menu ↑

2. Bestway Hydro Force Kahawai

Best for viderekomne

Bestway Hydro Force Kahawai

kr 4 490,- 5 990,-
Annonse
Dersom du er en viderekommen bruker av SUP brett er Bestway Hydro Force Kahawai brettet for deg. Dette er et padlebrett som er designet for større hastigheter og som håndterer bølger og urolig vann med letthet. De tre finnene på undersiden av brettet gjør at det har veldig gode manøvreringsevner.
Fordeler
 • Robust, oppblåsbart brett som er bygget for høyere hastigheter og urolig vann 
 • God stabilitet og sklisikkert belegg
 • Padleåren kan deles i 3 deler for lettere pakking
 • Snøresystem foran på brettet for oppbevaring av bagasje eller lignende
 • God luftfordeling og stabilitet
 • Inkludert håndpumpe, ankelsnor og reparasjonssett
 • Tåler brukervekt på opptil 140 kg
 • Ekstra god navigering med 3 avtagbare finner under brettet
Ulemper
 • Ikke mulighet for ombygging til kajakk
 • Dyrere enn de andre modellene

Vår mening

De som er mer erfarne foretrekker ofte et litt mer avansert SUP brett, slik som Bestway Hydro Force Kahawai. Dette er det ideelle brettet for både erfarne og ekstra eventyrlystne nybegynnere som er klare for å begi seg ut på de litt større bølgene. Dette brettet er også ett av de SUP brettene som tåler størst belastning, med en maksbelastning på 140 kg.

Dette SUP brettet er nemlig utstyrt med 3 avtagbare finner på undersiden slik at det navigerer bølger og urolig vann på en mye mer elegant måte enn allround brettene. Overflaten på brettet er dekket av sklisikkert belegg slik at du holder stillingen din også i urolig vann. Fremme på brettet har du også et smart snøresystem som holder fast det du har med deg på lengre turer.

Den solide, men lettvektige, aluminiumsåren har en smart design som lar deg dele den i tre for lettvint transport. Brettet er også lettvint å bære, selv når det er oppblåst, på grunn av de fem bærehåndtakene. 

Du blåser opp padlebrettet med en håndpumpe som følger med når du først kjøper brettet. Du kan også kjøpe en elektrisk pumpe som ekstrautstyr dersom du foretrekker dette. I tillegg til håndpumpen kommer brettet også med en rekke annet tilbehør, slik som de tre avtagbare finnene, den tredelte åren, ryggsekken for å bære SUP brettet, en ankelsnor og et reparasjonssett.

Nøkkelpunkter

 • Avansert SUP brett for viderekomne 
 • God stabilitet og sklisikkert belegg på brettet
 • Padleåre i 3 deler for lettere pakking
 • Gode oppbevaringsmuligheter for å ta med seg ting på turen med snøresystemet foran på brettet
 • 310 cm langt brett med en tykkelse på 15 cm, og 86 cm bredde, med en vekt på 15 kg 
 • God luftfordeling og stabilitet
 • Kommer med håndpumpe, ankelsnor og reparasjonssett som inkludert utstyr
 • Maksbelastning på 140 kg
 • Avansert navigasjonssystem med 3 avtagbare finner under brettet
 • Velegnet for bruk i dårlig vær og urolig vann
 • Velegnet for høyere hastigheter
back to menu ↑

3. Bestway Hydro Force White Cap

Best for nybegynnere

Bestway Hydro Force White Cap

kr 3 990,- 5 490,-
Annonse
Bestway Hydro Force White Cap er et enkelt og budsjettvennlig og funksjonelt padlebrett som er perfekt for nybegynnere. Designen, som prioriterer stabilitet over fart og manøvrerbarhet, gjør brettet til et ideelt valg for nybegynnere.
Fordeler
 • Robust, allsidig og oppblåsbar
 • Budsjettvennlig
 • Sklisikkert belegg
 • Padleåre medfølger
 • Snøresystemet foran på brettet for oppbevaring av bagasje eller lignende
 • God luftfordeling og stabilitet
 • Inkludert håndpumpe, ankelsnor og reparasjonssett
 • Lett å ta med seg, med en totalvekt på kun 11 kg
Ulemper
 • Ikke laget for stor fart
 • Ikke den beste modellen for urolig vann
 • Kun en enkelt finne under brettet
 • Takler kun en totalvekt på 100 kg inkludert bagasje

Vår mening

De som er ute etter noe litt mer budsjettvennlig bør sjekke Bestway Hydro Force White Cap. Dette er et brett med fokus på allsidig bruk, og passer for nybegynnere, eller mer erfarne brukere med fokus på avslappende padleturer, Yoga- og meditasjon og lignende. 

Med den gode stabiliteten, og et stå/sitte-område som er dekket av sklisikkert belegg, er SUP brettet er like komfortabelt å bruke om du sitter på kne som om du står oppreist. Nybegynnere kan dermed gradvis opparbeide balansen sin ettersom de blir bedre kjent med brettet.

Dette allsidige brettet har like bra ytelse og høy sikkerhet enten du bruker det på sjøen, elver eller innsjøer, men det er aller best tilpasset bruk på roligere vann med relativt små bølger. Den fargerike designen i gule og oransje nyanser gjør brettet godt synlig på vannet slik at faren for uhell på vannet reduseres.  

Bestway Hydro Force White Cap er et solid og holdbart brett som er designet slik at det er komfortabelt for bruk av personer på opptil 120 kg. Det har påmonterte håndtak som gjør det lettvint å håndtere.  

Den solide konstruksjonen er oppblåsbar og lettvint å transportere. Når du kommer frem til stedet der du skal bruke brettet er det lett å blåse opp brettet med den medfølgende pumpen. 

Nøkkelpunkter

 • Budsjettvennlig, enkelt og allsidig oppblåsbart SUP brett for flere typer vann
 • Padleåre er inkludert
 • Gode oppbevaringsmuligheter for å ta med seg ting på turen med snøresystemet foran på brettet
 • 304 cm langt brett med en tykkelse på 12 cm, og 84 cm bredde, med en vekt på 11 kg 
 • God luftfordeling og stabilitet, med sklisikkert belegg på brettet
 • Kommer med håndpumpe, ankelsnor og reparasjonssett som inkludert utstyr
 • Maksbelastning på 100 kg
 • En enkelt finne under brettet

 

back to menu ↑

Hvorfor SUP brett er så populære

SUP brett paddleboard

Padlebrett, eller SUP brett er også en utrolig god form for trening. Når du står oppreist og holder balansen på brettet i vannet styrker du musklene i hele kroppen, noe som gjør underverker for kroppsstillingen din, og er en veldig god form for trening for de mange av oss som i dag sitter for mye både på jobb og kanskje i fritiden også. Armbevegelsene du bruker til å dytte deg selv frem i vannet er også en ypperlig måte å aktivere og styrke bryst, rygg, nakke, skuldre, armer og mer. 

Les lignende tester på SUP brett på: Globosurfer.com og Paddlelove.com

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål om SUP Brett, paddleboard/padlebrett

Hva er et SUP brett?

Et SUP-brett er et brett for “Stand Up Paddling”. Med andre ord et brett som man står på mens man padler. 

Hvor mye koster et SUP brett?

Brett for nybegynnere ligger på rundt 4 500 kroner. Allround brett som også kan brukes som kajakk koster rundt 5 000 kroner, mens profesjonelle SUP brett koster rundt 6 000 kroner. 

Hva følger med når du kjøper et SUP brett?

Når du kjøper SUP brett av den oppblåsbare typen kommer dette som regel som en pakke som foruten selve brettet også inkluderer en eller 3 avtagbare finner, en padleåre, håndpumpe, ankelsnor, sekk for transport, og et reparasjonssett. Noen SUP brett kan også konverteres til kajakk, og kommer derfor også med kajakk-sete som inkludert utstyr. 

Hvorfor bruke SUP brett?

I tillegg til å være utrolig moro er SUP brett også en utrolig god og sunn form for trening. Når du står oppreist og holder balansen på brettet i vannet styrker du musklene i hele kroppen. Dette gjør underverker for kroppsstillingen din. Armbevegelsene du bruker til å dytte deg selv frem i vannet aktiverer også blant annet musklene i brystet, ryggen, nakken, skuldrene og armene dine. 

Hvilke typer SUP brett finnes?

SUP brett finnes i både solid form og som oppblåsbare brett. Oppblåsbare brett er mer populære ettersom de er så mye lettere å oppbevare og ta med seg. Brett som er designet for erfarne brukere er ofte smalere og lengre, med større hastighet og bedre manøvrerbarhet. Brett for nybegynnere og for generell bruk er vanligvis litt kortere, og bredere slik at de gir bedre balanse, men mindre fart.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo