Tredemølle Test 2021

Å ha en tredemølle hjemme er en enkel måte å komme i form på. Det er også en såpass stor investering at mange føler at de må bruke den når den først er i hus. Bare det kan være en motivasjon i seg selv.
beste tredemølle

I denne artikkelen går vi gjennom de 5 tredemøllene vi mener du bør vurdere om du skal kjøpe en til deg selv.

Hva bør du tenke på når jeg velger tredemølle?

En tredemølle er en god investering for de fleste, men hvor stor investeringen er, eller bør være, kan variere en del. under har vi gått inn på noen av de viktigste områdene du bør vurdere før du tar den endelige avgjørelsen og kjøper en tredemølle.   

beste tredemølle

Kroppsvekt

Dersom du starter med høy kroppsvekt er det ikke alle tredemøller som er dimensjonert for vekten din. Det er viktig at du finner en tredemølle som er riktig dimensjonert for kroppen din. Dersom tredemøllen ikke har de riktige dimensjonene risikerer du at den bryter sammen eller slites ut altfor tidlig. En tredemølle som ikke er riktig dimensjonert kan også føles vinglete og ukomfortabel å trene på. 

Hvor mye du kommer til å bruke tredemøllen

Både hvor hyppig tredemøllen skal brukes og hvor lange treningsøktene skal være kan ha mye å si på hvilken tredemølle du bør kjøpe. Dersom den vil være sjelden i bruk vil det for de fleste være bortkastede penger å kjøpe en profesjonell tredemølle. 

Dersom du derimot benytter den hver dag og har lange og tøffe treningsøktet kan det derimot hende at en profesjonell tredemølle er det rette valget, både fordi den vil vare lenger og fordi den vil gjøre treningsøktene dine mer behagelige og mindre belastende på kroppen.

Hvor mye investeringen motiverer deg

Motivasjon er en viktig faktor som kan være lett å ignorere når man snakker om trening. En profesjonell tredemølle som er mer behagelig å bruke kan gi større treningsglede og dermed være mer motiverende. Noen føler også mer press på seg til å bruke tredemøllen desto mer de investerer i den. 

Hvordan designen passer inn i hjemmet ditt og bruken din

Det er ikke alle tredemøller som passer for alle hjem. dersom du har liten plass vil du kanskje trenge en tredemølle som er lettere å flytte på, og som kanskje har plassbesparende løsninger slik at den tar opp minst mulig plass når den ikke er i bruk.

Her er det også viktig å tenke på hvordan du skal bruke tredemøllen. Dersom du for eksempel bare planlegger å bruke tredemøllen til å gå på kan du kanskje ha nok med en WalkingPad som du kan stikke under sofaen når den ikke er i bruk, men dersom du skal drive med seriøs løping vil du trenge en mer seriøs tredemølle som vil ta opp litt plass hjemme. 

Da er det viktig, særlig dersom du har tredemøllen stående i rom som er i hyppig bruk, at du har en design som passer inn, og som helst inkluderer plassbesparende løsninger.

En ellipsemaskin kan være et godt alternativ til tredemølle

back to menu ↑

De 5 beste tredemøllene for 2021

Hvilke tredemøller som er best er egentlig ikke et spørsmål som er så enkelt som det høres ut. Det er her nemlig en rekke faktorer som kan variere mye i viktighet for ulike brukere. For eksempel vil det variere mye hvor viktig pris er for brukeren, og hvor seriøs brukeren er med treningen. Nedenfor har vi gått gjennom noen av de beste tredemøllene for ulike bruksområder og kundetyper.

1
back to menu ↑

Sole F85 Tredemølle

Best for seriøs trening

Sole F85

Kr 24 999,-
Sole F85 er den tredemøllen som anbefales for profesjonelle. Både konstruksjonen og motoren er solid, og den tåler derfor intensiv bruk over lang tid. Den tåler også brukere med kroppsvekt på opptil 150 kg. Tredemøllen har ingen problemer med hastigheter på opptil 20 km/t og har også stigning på opptil 15%. Løpebåndet er romslig og behagelig med veldig god demping.   
HastighetOpptil 22 km/t
HellingOpptil 15%
StørrelseTredemøllen er 207 cm lang, 93 cm bred, og 144 cm høy, med en vekt på 144 kg
Løpebånd153 cm langt og 56 cm bredt løpebånd med veldig god demping
Maks brukervekt150 kg
Skjerm9 tommers bakgrunnsbelyst LCD display
OppbevaringSammenleggbar, med transporthjul
Garanti2 års garanti
TilbehørKommer med pulsbelte, høyttalere og flaskeholder som tilbehør
Fordeler
 • Solid byggekvalitet
 • Utmerket demping mens man løper
 • Romslig og stødig løpebånd 
 • Kraftig motor
Ulemper
 • Med sine 144 kg er det liten tvil om at tredemøllen er tung å flytte på
 • Transporthjulene hjelper på tyngden, men kunne være mer skånsomme mot gulvet når man flytter på den tunge maskinen. 

Vår mening

Om du er ute etter en profesjonell tredemølle før du alt du kan forvente deg for pengene og enda litt til med den luksuriøse Sole F85 tredemøllen. Denne tredemøllen har en utrolig kraftig 4 HK motor med en solid ytelse som gjør at det alltid føles som om motoren har litt mer kraft til overs om man trenger det. 

Tredemøllen er veldig solid bygget, og er klar for et langt liv med konstant bruk og tung belastning av brukere med en vekt på opptil 150 kg. Rammen er faktisk så solid at den kommer med livstidsgaranti. 

Løpebåndet er stødig og romslig, som gjør at det er tryggere å løpe fort dersom du har tøffe treningsøkter der du presser deg selv. Løpebåndet er også utstyrt med veldig god demping som virker avlastende på knærne dine, og gjør det mye mer komfortabelt å løpe.  

Treningscomputeren har et brukervennlig 9 tommers bakgrunnsbelyst LCD display. Du har også brukervennlige hurtigtaster slik at du med letthet kan justere hastigheten, stigningen eller hvilket program du vil bruke. Dette gjør det veldig lett å komme i gang med treningen uten å kaste bort verdifull tid.

Den solide konstruksjonen til Sole F85 fører til at tredemøllen blir blant de tyngre i markedet med sine 144 kg. Tyngden gjør at tredemøllen føles veldig stødig og sikker å løpe på. Samtidig gjør det også tredemøllen noe vanskeligere å flytte, selv om de praktiske transporthjulene her hjelper veldig. Tredemøllen kan også enkelt slås sammen slik at den tar mye mindre gulvplass når den ikke brukes.

2
back to menu ↑

PRO-FORM POWER 995I Tredemølle

Best for nybegynnere

PRO-FORM POWER 995I

kr 16 999,-
Med en maksimumsfart på 22km/t og stigning på opptil 12% er dette en tredemølle som ikke kan gi fullt så tøffe treningsøkter som noen av de andre maskinene, men samtidig den høye toppfarten og stigningen hovedsaklig et problem for profesjonelle. Denne tredemøllen er perfekt for nybegynnere, men har også det meste man trenger som viderekommen bruker i mange år fremover. 
HastighetOpptil 22 km/t
HellingOpptil 12%
StørrelseTredemøllen er 188 cm lang, 91 cm bred, og 149 cm høy, med en vekt på 92 kg
Løpebånd152 cm langt og 51 cm bredt løpebånd med god demping
Maks brukervekt135 kg
Andre funksjoneriFit-kompatibel, nettbrettholder, LED-display, vifte
Treningsprogram30 stk
OppbevaringSammenleggbar, med transporthjul
TilbehørKommer med høyttalere og flaskeholder som tilbehør
Fordeler
 • Lett å legge sammen
 • Relativt kraftig motor
 • Demping som gjør den skånsom og avlaster knærne
 • Attraktiv pris
 • Relativt lett og flyttbar
 • Innebygget høyttalersystem 
Ulemper
 • Pulsbelte ikke inkludert

Vår mening

PRO-FORM POWER 995I har en maksimumshastighet på 22 km/t, med stigning på opptil 12%. 

For mange ligger gjennomsnittsfarten på jogging rundt 10-12 km/t, mens løping er litt fortere, ofte rundt 14 km/t eller mer. For de fleste som bruker tredemølle for trening vil det være mer enn nok med en topphastighet på 22 km/t. Dette gjelder særlig for nybegynnere som sannsynligvis vil ha enda lavere hastighet i starten.

Dersom en slik topphastighet passer deg (og det gjør det for de aller fleste av oss) kan du spare en del på å kjøpe PRO-FORM POWER 995I i stedet for dyrere og raskere modeller som de fleste egentlig ikke har bruk for. På grunn av den litt lavere topphastigheten kan denne tredemøllen fint greie seg med en 3 HK motor, som gjør den en del billigere.

PRO-FORM POWER 995I er en solid tredemølle som er designet for personer med kroppsvekt på opptil 135 kg. Den er utstyrt med et støtdempende underlag kalt ProShox, som reduserer belastningen på knærne dine samtidig som det også reduserer støyen fra tredemøllen.   

Tredemøllen har en vekt på bare 92 kilo, som er lett i forhold til mange av de andre tredemøllene i markedet. dette betyr at den er lettere å flytte på, noe som er praktisk dersom du setter tredemøllen til sides for å spare på plassen etter hver trening. PRO-FORM POWER 995I har også integrerte transporthjul som gjør det enklere å flytte på den. I tillegg er tredemøllen sammenleggbar, og tar derfor bare opp 105 x 84 cm med gulvplass når den er sammenlagt.

Dette er en relativt billig tredemølle, men designen er gjennomtenkt, så det betyr ikke at den mangler gode funksjoner. For eksempel har du hele 30 forskjellige treningsprogrammer og en innebygget pulsmåler du kan bruke for disse programmene. Du har også snarveier for å justere helling eller hastighet med ett enkelt trykk. Treningscomputeren gir deg god oversikt over informasjon om fart, kaloribruk, tid og lignende. 

Det integrerte lydsystemet kommer som en ekstra bonus, og gjør det lettere å holde motivasjonen oppe når du trener.

3
back to menu ↑

Master Fitness TP 125

Best ytelse i forhold til budsjettet

Master Fitness TP 125

kr 12 999,-
Dette er tredemøllen som bør være førstevalget for de som har stramt budsjett. Her får du en solid konstruksjon og en stødig 2,25 HK motor som gir deg hastigheter på opptil 20 km/t med 15% stigning. Du får også en grei løpeflate med ypperlig demping for pengene, samt pulsmåling og hele 36 ulike treningsprogrammer. Tredemøllen passer for personer med kroppsvekt opptil 130 kg. 
HastighetOpptil 18 km/t
HellingOpptil 10%
StørrelseTredemøllen er 183 cm lang, 87 cm bred og 142 cm høy, med en vekt på 94 kg
LøpebåndLøpeflaten er 140 cm lang, 50 cm bred, og har bra demping
Maks brukervekt130 kg
Andre funksjonerLCD skjerm som viser hastighet, tid, distanse, kalorier, stigning og puls
Treningsprogram12 forhåndsinnstilte programmer, 3 manuelle programmer
OppbevaringSammenleggbar med 4 transporthjul som gjør den flyttbar og plassbesparende
TilbehørUSB kontakt, vifte og høyttalere er installert som standard. Pulsbånd inkludert
Fordeler
 • Mye for pengene 
 • God løpeflate med demping 
 • Bra motor for prisen
 • Tar relativt lite plass
 • Lett å slå sammen og flytte
Ulemper
 • Displayet kan føles litt lite 
 • Løpeflaten kan føles litt smal når du løper fort

Vår mening

Dersom du har et litt stramt budsjett, men fortsatt ikke ønsker å kompromittere for mye på kvalitet er Master Fitness TP 125 tredemøllen du leter etter. Her får du så mye tredemølle for relativt lite penger, at den har satt en ny og høyere standard for hva folk forventer seg for pengene sine når de kjøper tredemølle i denne prisklassen.

Tredemøllen har en kraftig 2,5 HK motor som fort får tredemøllen opp i maksimumshastigheten på hele 20 km/t. Tredemøllen holder maksimumshastigheten komfortabelt uten for mye støy eller vibrasjoner. For en tøffere treningsøkt kan du også stille stigningen opp til hele 15%. 

Dempingen er særdeles bra for budsjettet, noe som er viktig for tøffe treningsøkter ettersom det reduserer påkjenningen på knærne dine. Løpeflaten er 140 cm lang, som er ganske langt for denne prisklassen. Bredden, som er 51 cm er også OK, men føles litt smalt dersom du løper på makshastigheten.

Med denne tredemøllen før du hele 12 forhåndsinstilte treningsprogrammer å velge mellom. Du kan også velge blandt 3 manuelle programmer du selv kan lage. 

Heldigvis har du hurtigtaster for stigning og hastighet slik at du faktisk kan komme i gang med bare noen få tastetrykk, samtidig har du altså mange valg om du ønsker mer variasjon i lengden. Tredemøllen har også innebygd pulsmåler som du kan bruke med de ulike programmene.     

LCD-displayet på treningscomputeren er litt lite, men, dette byr likevel ikke på noe problem ettersom innholdet er godt tilpasset dimensjonene til displayet. Tredemøllen har også en praktisk holder for nettbrett, samt de vanlige oppbevaringsplassene for vannflasker, nøkler og lignende.

4
back to menu ↑

Bowflex BXT226

Stødig premium-tredemølle med utmerket demping

Bowflex BXT226

kr 18 999,-
Bowflex BXT226 er en solid premium-tredemølle med moderne, sporty design, og en romslig løpeflate med god demping. Med en maksimumshastighet på hele 20 km/t og mulighet for helling på opptil 15% er denne tredemøllen perfekt for seriøse løpere som ønsker å ha muligheten for tøffe treningsøkter. 
HastighetOpptil 20 km/t
HellingOpptil 15%
StørrelseTredemøllen er 215 cm lang, 92 cm bred, og 140 cm høy, med en vekt på 127 kg
Løpebånd51 cm bredt og 152 cm langt løpebånd med god demping
Maks brukervekt135 kg
Andre funksjoner7,4 tommer bakgrunnsbelyst display
Treningsprogram30 stk
OppbevaringSammenleggbar og plassbesparende design med transporthjul for lettere flytting
TilbehørUSB kontakt, vifte og høyttalere er installert som standard. Pulsbånd inkludert
Fordeler
 • Kraftig 3,75 HK motor som støtter seriøs løping og jogging i opptil 20 km/t og med opptil 15% helling 
 • Hylle tilrettelagt for nettbrett slik at nettbrettet ikke er i veien for displayet, og som er tilrettelagt med USB-uttak for lading 
 • Behagelig demping
 • Inkludert pulsbelte
Ulemper
 • Mangler snarveier for å justere hastighet og helling via knapper på håndtakene
 • Lydeffekter på noen av valgene på treningscomputeren, og noen unødvendige bekreftelsesknapper kan være litt irriterende i lengden
 • Høy vekt gjør den vanskelig å flytte på

Vår mening

Dersom du er, eller planlegger å bli, en seriøs løper, og er ute etter en tredemølle som du faktisk kan løpe på og svette skikkelig er Bowflex BXT226 et av de mest seriøse alternativene. Den robuste tredemøllen er utstyrt med en kraftig 3,75 HK motor som gjør det mulig med tøffe treningsøkter med rask hastighetsjustering og løping i hastigheter opptil 20 km/t og helling på opptil 15%. 

Til tross for den kraftige motoren er tredemøllen ikke veldig støyende, med et maksimums-støynivå på bare 61,5 dB, slik at du greit kan nyte en film eller nyhetene på et nettbrett foran deg. Bowflex BXT226 er utstyrt med en strategisk plassert hylle for nettbrett, slik at nettbrettet ditt ikke dekker displayet når du trener. Den er også utstyrt med en praktisk USB-kontakt som du kan bruke til å lade nettbrettet ditt i lengre treningsøkter, og et par sterke høyttalere som kan kobles til nettbrettet via en vanlig lydkabel.

Når du trener på Bowflex BXT226 har du rikelig med løpeflate å boltre deg på med en lengde på over halvannen meter, og en bredde på mer enn en halvmeter. En viktig detalj å merke seg er at løpeflaten er utstyrt med behagelig demping, slik at belastningen på knærne dine reduseres når du løper på den. Samtidig som løpeflaten er dempende føles den også trygg og solid å løpe på, selv ved høye hastigheter.   

BXT226 er relativt stor og tung med en vekt på hele 127 kg. Dette gjør det til en utfordring å flytte på maskinen, men heldigvis har maskinen et par hjul  som gjør at dette likevel ikke er så altfor vanskelig. Tyngden er for det meste en fordel ettersom det gjør at tredemøllen føles trygg og stabil å løpe på. Den solide konstruksjonen gjør det også mulig for brukere med kroppsvekt på helt opptil 170 kg å bruke tredemøllen.  

Treningscomputeren er for det meste brukervennlig og bra gjennomført, men har et par litt irriterende detaljer slik som for eksempel lydeffekter ved noen av valgene dersom man ikke slår lyden helt av, og et par unødvendige bekreftelsesknapper. Snarveier for hastighet og helling på håndtakene er en ting vi savner på denne tredemøllen. 

Treningscomputeren kommer ellers med 9 forskjellige treningsprogrammer, og pulsbelte følger med for bruk til pulsprogrammene. Du har også mulighet til å overføre data fra treningsøkten din til diverse gratis apper via Bluetooth.

5
back to menu ↑

WalkingPad A1

Beste kontortredemølle

WalkingPad A1

kr 6 990,- kr 9 990,-
WalkingPad er vinneren av RedDot design award, og WalkingPad A1 påstås å være verdens minste tredemølle. Dette er en praktisk tredemølle som bare veier 28 kg og som faktisk passer i en koffert. den er perfekt som erstatning for kontorstolen på jobb eller sofaen når du ser på film hjemme. WalkingPad A1 er ikke dimensjonert for løping, og har derfor en maksimumsfart på bare 6 km/t.
HastighetOpptil 6 km/t
HellingIngen helling
StørrelseDimensjoner under bruk: 1432 mm x 547 mm x 129mm
Maks brukervekt100 kg
Andre funksjonerStillegående
Treningsprogram30 stk
OppbevaringSammenleggbar og har praktiske hjul for lett flytting
TilbehørKommer med lader og adapter samt fjernkontroll
Fordeler
 • Fantastisk plassbesparende løsning
 • Sammenleggbar og lett å ta med seg eller oppbevare hvor som helst
 • Stillegående
Ulemper
 • Maksimumsfart på 6km/t gjør den uegnet for løping eller jogging
 • Maksimums brukervekt er bare 100 kg

Vår mening

Det å holde seg i form handler ikke alltid om å løpe så svetten renner. Det er ofte like viktig med jevn mosjon. Å gå en lang tur er en av de beste måtene å forbrenne fett på, og det er skånsomt for kroppen. Problemet for de fleste er at det tar lang tid å gå lange turer i en travel hverdag. Men WalkingPad A1 har den perfekte løsningen på dette problemet.

WalkingPad A1 er spesiallaget for å være lett å lagre og ta med seg hvor som helst. Det er en av de minste tredemøllene i verden, og veier kun 28 kg. Du kan faktisk til og med brette WalkingPad A1 sammen slik at den er ekstra lett å lagre eller å ta med seg i bilen, eller kanskje til og med oppi en koffert. Når den er sammenfoldet måler WalkingPad A1 bare litt over 80 cm i lengde, er ca 55 cm bred og rundt 13 cm tykk. 

Den kompakte fasongen passer også dersom man har det trangt om plassen hjemme. Da kan man for eksempel oppbevare den under sofaen i stuen for å bruke den mens man ser på TV, eller under sengen. Klar for morgengymnastikk så snart du står opp. 

Det er også stadig mer populært å bruke en WalkingPad på kontoret. Dersom du har anledningen til å bytte ut kontorstolen med en WalkingPad kan du lett få inn massevis av god og skånsom mosjon i løpet av en arbeidsdag. 

WalkingPad A1 har naturligvis sine begrensninger. Med en maksimumshastighet på 6km/t egner den seg ikke for dem som ser seg om etter en tredemølle for løping eller jogging. Den kan heller ikke brukes av personer over 100 kg. 

back to menu ↑

Ofte Stilte Spørsmål om Tredemøller

Hva er en tredemølle?

En tredemølle gjør det mulig å gå, løpe eller jogge på stedet ved hjelp av et belte som går rundt mens personen som trener beveger seg på det i samme hastighet som beltet.  Slik står du stille i forhold til omgivelsene mens du går eller løper. Noen tredemøller har også skråplan,m eller stigning, slik at man går som i en oppoverbakke.

Hva er fordelene med en tredemølle?

Dersom man har tredemølle selv hjemme slipper man å stresse med å komme seg ut dørene hjemme bare for å trene. Det er derfor ofte større sjanse for at man faktisk trener. Dersom man har tredemølle hjemme har man også et godt alternativ til å løpe ute på de (mange) dagene med dårlig vær, som gjør det lite hyggelig å løpe ute. En annen fordel med tredemøllen er at du kan trene samtidig som du gjør på andre ting som for eksempel ser på film eller nyhetene. 

Hva er forskjellen mellom løping på tredemølle og løping ute?

Løping på tredemølle er litt lettere enn å løpe ute. Når du løper ute sliter du med luftmotstand. I tillegg gjør rullebåndet på tredemøllen litt av jobben for deg når du løper, som også gjør det lettere. En annen stor forskjell er naturligvis været, og det at du kan se på TV eller lignende mens du trener. 

Husk at du her ikke trenger å velge en. Løping ute kan være fantastisk når været tillater det, mens en tredemølle kan være perfekt for å holde formen ved like mens du koser deg med favorittserien din på våte høstdager og sure vinterkvelder.

Hva er forskjellen mellom en tredemølle og et gåbånd?

En tredemølle er laget hovedsaklig med tanke på løping og jogging og har derfor ofte en hastighet på opptil 16-20 km/t. Et gåbånd fokuserer på gange, og kanskje lett jogging i gangfart. Disse er ofte laget for hastigheter opp til 6-10 km/t. På grunn av at løping er en større påkjenning er tredemøller derfor også mye mer robuste enn gåbånd. 

Hva må jeg tenke på når jeg velger tredemølle?

Når du velger tredemølle bør du spørre deg selv følgende:
Er tredemøllen dimensjonert for min kroppsvekt?
Hvor mye kommer jeg til å bruke tredemøllen?
Hvor mye motiverer investeringen meg?
Hvordan passer den inn i hjemmet mitt?
Hvor flyttbar er den, og hvordan skal den brukes?

Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo