Best i Test Spinningsykkel 2021

Med en spinningsykkel hjemme kan du komme i form på 1 - 2 - 3. Den er ment for harde intervalløkter og varer i mange år. Vi viser deg hvilke som er best.
beste spinningsykkel

I denne artikkelen går vi gjennom de 5 spinningsyklene vi mener du bør vurdere om du skal kjøpe en til hjemmetreningen.

Fordeler med Spinningsykkel

Sykling har hatt et stort oppsving i popularitet de siste årene. Dette har også ført til at mange også investerer i spinningsykler i hjemmet sitt. Slik kan man holde seg i trening gjennom de sure, kalde, mørke, og ikke minst glatte vintermånedene når det er ubehagelig, og til tider direkte farlig å sykle ute. 

Når du sykler trener du både styrke og kondisjon på samme tid. Det er også mye mer skånsomt for knær, ledd og muskler enn mange andre aktiviteter som innebærer harde støt, slik som for eksempel løping, som i lengden går hardt utover knær, ankler, hofter og enkelte muskelgrupper. Av denne grunn er spinning og sykling anbefalt blant annet ved rehabilitering etter skader. spinning er også anbefalt for eldre ettersom risikoen er liten for at man skader seg.

spinningsykkel

Best i test

back to menu ↑

De fem beste Spinningsyklene

For deg som ser deg om etter en spinningsykkel for å holde deg i form gjennom vintermånedene, eller kanskje som en praktisk hjemmetrening hele året, har vi inkludert en liste under som inneholder de fem spinningsyklene som vi anbefaler som de beste kjøpene i markedet i dag. 

Sannsynligvis vil du finne den spinningsykkelen som passer for deg under, men selv om du ikke gjør det vil du uansett finne mye informasjon som kan hjelpe deg til å finne den spinningsykkelen som er rett for deg. vi har laget listen basert på kriterier som inkluderer verdi for pengene, kvaliteten på materialene og konstruksjonen, ytelse, funksjonalitet, og brukervennlighet.

1
back to menu ↑

DKN Pro-1

Best i test

DKN Pro-1

kr 9 999,-
DKN Pro-1 er en slitesterk høykvalitetsmodell som er laget for å tåle tøff behandling over lang tid av personer på opptil 150 kg. I tillegg til å være en robust spinningsykkel er DKN Pro-1 også blant de aller fremste teknologisk når det gjelder integrasjon med populære treningsplattformer slik som Zwift og Kinomap.
Type driftReimdrift
StørrelseMåler 125 x 53x 124 com
Vekt56 kg
Svinghjul vekt22 kg
SykkelcomputerJa
Maks brukervekt150 kg
Fordeler
 • Stødig, robust og slitesterk
 • Tungt 22 kg svinghjul som er ideelt for intervaller og styrketråkk
 • Slitesterk, stillegående, og krever nesten ikke vedlikehold
 • Kompatibel med trenings-samfunnene Zwift og Kinomap for å sykle og konkurrere i virtuelle miljøer og ruter
 • Behagelig styre med mange ulike grepsmuligheter
 • Komfortabelt og ergonomisk sete og styre med trinnløs justering
 • Støtter tilkobling til trådløs pulssensor
 • Tilrettelagt for bruk av nettbrett
 • Sykkelcomputer med en oversiktlig LCD-skjerm som viser tid, hastighet, distanse, kalorier, puls, og en rekke forhåndsinstallerte programmer
Ulemper
 • Mangler integrerte pulssensorer i håndtakene

Vår mening

I DKN Pro-1 har produsenten tenkt på selv de minste detaljene. Den kraftige og stødige rammen er designet på en slik måte at den beskytter svinghjul og bremser fra svette og støv, slik at disse delene får lengre levetid. Motstanden fra det tunge 22 kg svinghjulet som gir spinningsykkelen jevn og tung motstand som er ideell for intervalltrening og styrketrening.   

Reimdriften i denne spinningsykkelen er stillegående, og slitesterk slik at den krever veldig lite vedlikehold. Sykkelen er utstyrt med et ergonomisk utformet sete som kan justeres trinnløst både vertikalt og horisontalt. Det gummierte styret kan også justeres trinnløst vertikalt, og gir et behagelig grep som vil tilfredsstille selv de mest kravstore syklistene.

Spinningsykkelen har mye ekstrautstyr. Den kommer med en LCD-skjerm som viser tid, hastighet, avstand, tråkkfrekvens, kalorier og puls. Det er ingen pulssensorer integrert i håndtakene på spinningsykkelen, men den støtter tilkobling til trådløse pulssensorer via Bluetooth.

Du kan også koble DKN Pro-1 til treningsplattformene Zwift eller Kinomap som gir deg tilgang til virtuelle løp, treningsøkter eller løyper rundt omkring i verden. du har også tilgang til mange forskjellige treningsprogrammer, alt via nettbrettet ditt.

2
back to menu ↑

Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic

Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic

kr 11 245,- 14 995,-
Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic er en svært slitesterk og god spinningsykkel som er laget med mange av de samme delene som blir brukt i de spinningsyklene du finner i kommersielle treningsstudio. Spinningsykkelen gir deg en realistisk sykkelopplevelse og dersom du benytter deg av Zwift integreringen vil du også ha tilgang til en stor mengde inspirerende interaktive treningsaktiviteter.
Type driftMagnetisk
StørrelseMåler 100 x 55 x 155 com
Vekt46,7 kg
Svinghjul vekt9,2 kg
SykkelcomputerJa
Maks brukervekt150 kg
Fordeler
 • Støtter Bluetooth og treningsplattformen Zwift
 • Innebygde pulssensorer i håndtakene, og støtte for eksterne pulssensorer
 • Setet og styret er justerbart både horisontalt og vertikalt
 • Sykkelcomputer med Oversiktlig LCD-skjerm viser tid, hastighet, tråkkfrekvens, avstand, kalorier, puls, restitusjon, watt, 12 integrerte treningsprogrammer, og eventuell info som er tilgjengelig gjennom Zwift
 • 32 ulike motstandsnivåer
 • 12 integrerte treningsprogrammer
 • Flaskeholder og stativ for nettbrett
Ulemper
 • Upraktisk plassering av stativ til nettbrett

Vår mening

Selv om svinghjulet til Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic er relativt lett med sine 9,2 kg, gir det magnetiske motstandssystemet, med hele 32 nivåer av magnetisk motstand, nok motstand til at du kommer til å svette mer enn nok. Det gir også en veldig realistisk treningsopplevelse dersom du benytter deg av et av de 12 integrerte treningsprogrammene.   

I tillegg til de integrerte treningsprogrammene er S80 Pro Magnetic også utstyrt med Bluetooth, og kan brukes til å koble til treningsplattformen Zwift der du kan delta i virtuelle løp og treningsøkter rundt omkring i verden, enten alene eller sammen med vennene dine. Ved tilkobling til Zwift får du også flere treningsprogrammer å velge mellom.

På den oversiktlige LCD-skjermen kan du følge med på tid, hastighet, tråkkfrekvens, avstand, kalorier, puls, watt og eventuell annen informasjon som du får tilgang til gjennom Zwift. Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic har også innebygde pulssensorer i håndtakene, slik at du kan holde øye med pulsen din mens du trener. Trådløs tilkobling til en ekstern pulsmåler er også støttet.

Setet på Titan Life Indoor Bike S80 Pro Magnetic kan justeres både horisontalt og vertikalt. Spinningsykkelen har også et praktisk styre som gir deg mange forskjellige mulige grep. Pedaler med tåhette er inkludert, og det samme gjelder holder for drikkeflaske.

3
back to menu ↑

Abilica Premium Pro

Best på ytelse

Abilica Premium Pro

kr 17 000,-
Denne mest imponerende spinningsykkelen fra produktlinjen til Abilica har et 30 kg svinghjul som er utstyrt med både magnetisk motstand og reimdrift. Dette bør sørge for jevn og god motstand som er nok selv for de mest profesjonelle entusiastene. Den solide konstruksjonen kommer til å tåle ekstrem trening i flere år enn det du kommer til å gjøre.
Type driftReimdrift og magnetisk
StørrelseMåler 131 x 65 x 130 com
Vekt57 kg
Svinghjul vekt30 kg
SykkelcomputerJa
Maks brukervekt150 kg
Fordeler
 • Tungt 30 kg svinghjul med både magnetisk motstand og reimdrift med 16 motstandsnivåer
 • Kombinasjonen av reimdrift og magnetisk reduserer både støy og slitasje   
 • Sete og styre som lar seg justere vertikalt og horisontalt
 • Oversiktlig sykkelcomputer
 • Stillegående
Ulemper
 • Relativt dyr
 • Stativ til nettbrett eller flaskeholdere medfølger ikke

Vår mening

Dersom du setter driftssikkerhet og ytelse helt øverst på prioritetslisten, over fancy ekstrafunksjoner og treningsprogram, er det stor sjanse for at Abilica Premium Pro er akkurat den spinningsykkelen du leter etter. Dette er uten tvil den kraftigste spinningsykkelen Abilica har laget, og er av virkelig god, solid kvalitet.  

Kvaliteten viser på utseendet på denne sykkelen. Den robuste rammen har stødige bein som kan kompensere for underlaget. Svinghjulet på denne spinningsykkelen er, med sine 30 kg et av de største svinghjulene tilgjengelige i markedet. Med 16 ulike motstandsnivåer er det mer enn nok av motstand å slite med, selv for de hardeste sykkeløktene og de mest herdede syklistene.

Motstanden i Abilica Premium Pro kommer fra en smart kombinasjon av magnetisk motstand og reimdrift. Dette betyr at du har mindre slitasje, og nesten ingen støy mens du trener. Denne spinningsykkelen er derfor perfekt for de som planlegger treningsøkter foran TVen, eller dersom du trener i en mindre bolig der støy fra treningen din kan forstyrre andre. 

Både styret og setet på Abilica Premium Pro kan justeres både vertikalt og horisontalt. styret er også utformet på en slik måte at du har muligheten til å velge mellom en rekke ulike grep. De gode justeringsmulighetene gjør Abilica Premium Pro fleksibel nok til at den uten problemer kan brukes av personer mellom 160-200cm høyde. Den solide konstruksjonen gjør det også mulig for personer med en kroppsvekt på opptil 150 kg å bruke spinningsykkelen. 

Abilica Premium Pro kommer med en innebygd sykkelcomputer som viser tid, hastighet, distanse, kalorier, puls og watt. Den kommer også med SPD kombipedaler. Stativ for nettbrett eller flaskeholder medfølger ikke. 

4
back to menu ↑

X-erfit Indoor 200

Beste pris

X-erfit Indoor 200

kr 4 799,- 5 999,-
Når man tar prisen i betraktning er X-erfit Indoor 200 et veldig godt kjøp. Denne spinningsykkelen er både brukervennlig og solid, og den kommer med alle de funksjonene du trenger for å komme i form, inkludert et 20 kg svinghjul som gir høy og stabil motstand. 
Type driftKjededrift
StørrelseMåler 108 x 53 x 124 com
Vekt40 kg
Svinghjul vekt20 kg
SykkelcomputerNei
Maks brukervekt120 kg
Fordeler
 • Slitesterkt premium sykkelkjede
 • Behagelig polstret sete som kan justeres vertikalt og horisontalt
 • Ergonomisk utformet styre med justerbar høyde, som kan brukes i ulike posisjoner
 • Ideelt 20 kg svinghjul for tunge tråkk og intervalltrening
Ulemper
 • Ingen innebygget pulsmåler
 • Ingen computer med treningsdata

Vår mening

Du trenger ikke nødvendigvis bruke så altfor mye penger for å få en bra spinningsykkel. Det er X-erfit Indoor 200 et godt eksempel på. Denne solide og elegante spinningsykkelen til hjemmebruk er utstyrt med et tungt 20 kg svinghjul som gir høy motstand, og er derfor perfekt for alt fra styrketrening og intervalltrening til rolige langturer.  

Spinningsykkelen kommer med et behagelig polstret sete som er horisontalt og vertikalt justerbart. Det høydejusterbare styret byr på en rekke ulike grep for å sikre at alle kan finne en sittestilling som passer. Den tunge og stabile spinningsykkelen er utstyrt med myke transporthjul, slik at den er lettvint å flytte på etter bruk der dette er nødvendig.

5
back to menu ↑

Finnlo Speedbike CRS3

Sample subtitle

Finnlo Speedbike CRS3

kr 9 999,- 10 490,-
Finnlo Speedbike CRS3 er utstyrt med et 22 kg svinghjul som gir jevn og solid motstand. Den har en veldesignet solid ramme, og justerbart sete og styre som passer de aller fleste kroppsfasonger. Den oversiktlige sykkelcomputeren har alt du trenger for å holde styr på fremgangen din. 
Type driftReimdrift
StørrelseMåler 140 x 60 x 130 com
Vekt55 kg
Svinghjul vekt22 kg
SykkelcomputerJa
Maks brukervekt150 kg
Fordeler
 • Oversiktlig sykkelcomputer som viser tid, distanse, tråkkfrekvens, hastighet og puls (dersom du kobler til en ekstern pulssensor)
 • Kan tilpasses brukere mellom 150 og 200 cm, med maksimumsvekt  på 150 kg
 • Solid ramme
 • Tungt Svinghjul som gir jevn og god motstand
 • Trinnløs justering av sete og styre, med mulighet for å vinkle setet
 • Transporthjul for enkel forflytning.
Ulemper
 • Sykkelcomputeren mangler bakgrunnsbelysning
 • Ikke SPD pedaler.
 • Ingen innebygget pulssensor
 • Ingen stativ for nettbrett

Vår mening

Finnlo Speedbike CRS3 er oppgraderingen av CRS2 modellen som var en absolutt bestselger. Begge disse modellene kjennetegnes av god byggekvalitet og høy brukervennlighet. CRS3 benytter reimdrift, og er stillegående, slik at den passe godt foran TVen dersom du foretrekker en hard treningsøkt i stedet for den myke sofaen når du ser på favorittserien din. 

Med CRS3 har du det aller meste du trenger for en skikkelig treningsøkt. den tunge og stødige rammen gjør at spinningsykkelen holder seg i ro uansett hvor hardt du trår. Det 22 kg tunge svinghjulet gir en jevn og god motstand som passer veldig bra både for langturer og styrketrening eller intervalltrening. 

Finnlo Speedbike CRS3 er designet for å kunne tilpasses personer av alle slags forskjellige kroppsfasonger. Den passer derfor for brukere med en høyde mellom 150-200 cm, den er også solid nok for brukere med en kroppsvekt på opptil 150 kg, og er derfor et veldig godt alternativ for overvektige som ønsker å redusere vekten sin på en lite belastende måte. 

Du kan tilpasse spinningsykkelen ved å justere setet og styret. Disse har begge både både vertikal og horisontal trinnløs justering. Setet kan du også vinkle slik at det passer sittestillingen din. Utformingen på styret støtter ulike grader av fremoverlent sittestilling, slik at du kan variere stillingen din i løpet av treningsøktene. 

Den medfølgende sykkelcomputeren gir deg en praktisk oversikt over tid, distanse, tråkkfrekvens, hastighet og puls, men for å måle pulsen trenger du en ekstern pulssensor. Computeren lagrer informasjonen fra de siste 20 treningsøktene dine slik at du kan holde øye med fremgangen din.

Hva trenger du egentlig?

back to menu ↑

Slik velger du riktig spinningsykkel

En spinningsykkel er et relativt enkelt treningsapparat dersom du fokuserer på det viktigste. Dersom du vet hva som er viktig med en spinningsykkel kan du få en grunnleggende bedre spinningsykkel for en relativt lavere pris. Når grunnlaget er rett kan du alltids legge til ekstrautstyr senere når du måtte ønske det. I avsnittet under går vi inn på noen av de viktige avgjørelsene du tar når du velger spinningsykkelen din.

Les våre andre alternativer til hjemmetreningen – Beste tredemølle og beste ellipsemaskin.

Kjededrift eller reimdrift

I spinningsykler velger du i dag vanligvis mellom kjededrift eller reimdrift, som begge er både hardføre og slitesterke alternativer. her er det viktig å være klar over at spinningsykler med kjededrift vil lage lyd omtrent på linje med vanlige sykler, mens spinningsykler med reimdrift nesten ikke lager lyd i det hele tatt. 

Noen føler også at reimdrift føles litt jevnere når du tråkker. Samtidig må reimen av og til strammes litt over tid dersom du har reimdrift. Reimdrift er også vanligvis tilgjengelig på de dyrere modellene.

hvordan velge spinningsykkel

Svinghjul og motstand

På en spinningsykkel vil tyngden på svinghjulet ha veldig mye å si for hvor mye motstand sykkelen gir. For de fleste er et svinghjul på rundt 20 kg nok, men dersom du er seriøs syklist, og ønsker å trene styrketråkk kan det være lurt å velge en spinningsykkel med et svinghjul på 25-30 kg. Motstanden lages enten ved hjelp av bremseklosser, som kan bråke litt, eller magneter som bremser svinghjulet, som er omtrent lydløse, og som har jevnere og større motstand. 

Rammen

Rammen er viktigere i en spinningsykkel enn i en vanlig trimsykkel. Dette er fordi spinningsykler ofte brukes til mer intensiv trening og mer bevegelse, og derfor må være enda stødigere. Rammen er derfor vanligvis tung og solid. De fleste skikkelige spinningsykler er tunge, og det skal de også være, så her er egentlig det viktigste å sjekke om rammen er solid nok  dersom man for eksempel har høy kroppsvekt. 

Det er vanlig at spinningsykler er såpass tunge at de trenger små transporthjul på undersiden for å flytte på dem, så dersom du regner med å måtte flytte på spinningsykkelen ofte er det viktig at du forsikrer deg om at den har transporthjul.   

Styret, setet og pedaler

Styret, setet og pedalene må være innstilt rett i forhold til hverandre for å få rett stilling som er behagelig for deg. Det viktigste med styret er at det kan justeres vertikalt og horisontalt. Når det gjelder setet er også det viktigste at det kan justeres både vertikalt og horisontalt. Dersom setet ditt er for mykt eller for hardt kan du i verste fall bytte ut setet ditt så lenge det er justerbart.

Det er vanlig å bruke pedaler med egne sykkelsko som du låser fast i pedalene på spinningsykler. Disse hjelper deg med å oppnå et mye bedre rundtråkk og bedre treningseffekt. Dersom du også driver med spinning andre steder enn hjemme, slik som for eksempel på et treningssenter, kan det være en god ide å passe på at du kjøper samme type pedaler som på treningssenteret ditt, slik at du kan bruke de samme skoene begge steder.  

Ekstrautstyr

Sykkelcomputere har i de siste årene også gjort sitt inntog blant spinningsyklene, men er ikke standardutstyr. Noen av de mest avanserte modellene har sykkelcomputere som kan ta deg med gjennom virtuelle løyper, og der motstanden på sykkelen justeres i forhold til terrenget i ruten. Andre har veldig enkle modeller, eller kommer uten sykkelcomputer. 

Om du føler at du trenger en sykkelcomputer er i stor grad opp til deg selv, hva du trenger for å bli motivert, og hva du føler at du har råd til. Andre vanlige typer ekstrautstyr er holdere for nettbrett og vannflasker. Men enda viktigere er det kanskje å investere i en god underlagsmatte slik at spinningsykkelen står godt, og slik at du beskytter gulvet ditt mot vibrasjoner, friksjon og stadig svette.   

Vedlikehold

Vedlikehold av en spinningsykkel er lett. For det meste handler det om å tørke bort støv, skitt og svette når det trengs. Her slipper du med lettere vedlikehold dersom du benytter en svettebeskytter. I tillegg må noen av delene oljes i blant, særlig kjedet på sykkelen dersom du har en modell som bruker kjede. 

Dersom du har en modell med reimdrift må reimene strammes innimellom. Ellers er bremseklossene det som oftest slites ut. Dersom du ønsker å slippe å skifte ut bremseklosser kan du investere i en spinningsykkel med magnetisk motstand.

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål om Spinningsykkel

Hva er en Spinningsykkel?

En spinningsykkel er en variant av trimsykkel som er laget for hard trening og ekstremt hard medfart. Spinningsykler er ekstra stabile slik at man føler seg sikker når man kjører hard trening og trår ekstra hardt.  

Hva er forskjellen på en spinningsykkel og en trimsykkel?

En spinningsykkel er beregnet for hard trening og hardere tråkk enn en vanlig trimsykkel. spinningsykkelen er derfor mer solid bygget enn en trimsykkel. Trimsykler er ofte laget med tanke på oppvarming, lett trening, eller rehabilitering.

Hva er fordelene ved å trene med Spinningsykkel? 

Spinning er en veldig effektiv treningsform som hjelper deg til å bygge styrke i bena, samtidig som du får bedre kondisjon og forbrenner store mengder energi på kort tid. Spinning har også den fordelen at det er en veldig skånsom treningsmetode for kroppen din. 

Hvor lenge bør hver trening være?

Hvor lenge du trener kommer selvfølgelig i stor grad an på hvor mye tid du har til overs og hvor god utholdenhet du har. Dersom du går på Spinning-timer i treningsstudio er det vanlig at disse varer mellom 45 og 60 minutter, men av og til så lenge som 90 minutter. Dersom du kan holde ut lenger forbrenner du mer, men husk at det er trening på det jevne som er det beste for kroppen din.   

Hvor effektive er Spinningsykler for å forbrenne kalorier?

Det regnes at du kan forbrenne opptil 800 kalorier i timen når du trener på spinningsykkel, og spinning regnes derfor som en veldig effektiv treningsmetode for de som ønsker å gå ned i vekt. 

Kan spinningsykler brukes av overvektige?

Spinningsykler er veldig gode for bruk av overvektige. Spinning er veldig mye mindre belastende for ledd og muskler enn for eksempel løping, samtidig som det gir veldig høy forbrenning. Spinningsykler er også for det meste veldig solide, og kan ofte håndtere brukervekt på opptil 150 kg. 

Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo