Spinningsykkel: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Med en spinningsykkel hjemme kan du komme i form på 1 - 2 - 3. Den er ment for harde intervalløkter og varer i mange år. Vi viser deg hvilke som er best.
beste spinningsykkel

I denne artikkelen går vi gjennom de 5 spinningsyklene vi mener du bør vurdere om du skal kjøpe en til hjemmetreningen.

Fordeler med spinningsykkel

Sykling har hatt et stort oppsving i popularitet de siste årene. Dette har også ført til at mange også investerer i spinningsykler i hjemmet sitt. Slik kan man holde seg i trening gjennom de sure, kalde, mørke, og ikke minst glatte vintermånedene når det er ubehagelig, og til tider direkte farlig å sykle ute. 

Når du sykler trener du både styrke og kondisjon på samme tid. Det er også mye mer skånsomt for knær, ledd og muskler enn mange andre aktiviteter som innebærer harde støt, slik som for eksempel løping, som i lengden går hardt utover knær, ankler, hofter og enkelte muskelgrupper. Av denne grunn er spinning og sykling anbefalt blant annet ved rehabilitering etter skader. spinning er også anbefalt for eldre ettersom risikoen er liten for at man skader seg.

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
  • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
  • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
  • Tredjeparts kundeanmeldelser
  • Forhandlerens garantier, omdømme og service
  • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her
spinningsykkel

Best i test

back to menu ↑

De fem beste spinningsyklene

For deg som ser deg om etter en spinningsykkel for å holde deg i form gjennom vintermånedene, eller kanskje som en praktisk hjemmetrening hele året, har vi inkludert en liste under som inneholder de fem spinningsyklene som vi anbefaler som de beste kjøpene i markedet i dag. 

Sannsynligvis vil du finne den spinningsykkelen som passer for deg under, men selv om du ikke gjør det vil du uansett finne mye informasjon som kan hjelpe deg til å finne den spinningsykkelen som er rett for deg. vi har laget listen basert på kriterier som inkluderer verdi for pengene, kvaliteten på materialene og konstruksjonen, ytelse, funksjonalitet, og brukervennlighet.

1
back to menu ↑

DKN Pro-1

DKN Pro-1

kr 10 999,- 14 999,-
Annonse
DKN Pro-1 er en slitesterk høykvalitetsmodell som er laget for å tåle tøff behandling over lang tid av personer på opptil 150 kg. I tillegg til å være en robust spinningsykkel er DKN Pro-1 også blant de aller fremste teknologisk når det gjelder integrasjon med populære treningsplattformer slik som Zwift og Kinomap.
Type driftReimdrift
StørrelseMåler 125 x 53x 124 com
Vekt56 kg
Svinghjul vekt22 kg
SykkelcomputerJa
Maks brukervekt150 kg
Fordeler
  • Stødig, robust og slitesterk
  • Tungt 22 kg svinghjul som er ideelt for intervaller og styrketråkk
  • Slitesterk, stillegående, og krever nesten ikke vedlikehold
  • Kompatibel med trenings-samfunnene Zwift og Kinomap for å sykle og konkurrere i virtuelle miljøer og ruter
  • Behagelig styre med mange ulike grepsmuligheter
  • Komfortabelt og ergonomisk sete og styre med trinnløs justering
  • Støtter tilkobling til trådløs pulssensor
  • Tilrettelagt for bruk av nettbrett
  • Sykkelcomputer med en oversiktlig LCD-skjerm som viser tid, hastighet, distanse, kalorier, puls, og en rekke forhåndsinstallerte programmer
Ulemper
  • Mangler integrerte pulssensorer i håndtakene

Vår mening

I DKN Pro-1 har produsenten tenkt på selv de minste detaljene. Den kraftige og stødige rammen er designet på en slik måte at den beskytter svinghjul og bremser fra svette og støv, slik at disse delene får lengre levetid. Motstanden fra det tunge 22 kg svinghjulet som gir spinningsykkelen jevn og tung motstand som er ideell for intervalltrening og styrketrening.   

Reimdriften i denne spinningsykkelen er stillegående, og slitesterk slik at den krever veldig lite vedlikehold. Sykkelen er utstyrt med et ergonomisk utformet sete som kan justeres trinnløst både vertikalt og horisontalt. Det gummierte styret kan også justeres trinnløst vertikalt, og gir et behagelig grep som vil tilfredsstille selv de mest kravstore syklistene.

Spinningsykkelen har mye ekstrautstyr. Den kommer med en LCD-skjerm som viser tid, hastighet, avstand, tråkkfrekvens, kalorier og puls. Det er ingen pulssensorer integrert i håndtakene på spinningsykkelen, men den støtter tilkobling til trådløse pulssensorer via Bluetooth.

Du kan også koble DKN Pro-1 til treningsplattformene Zwift eller Kinomap som gir deg tilgang til virtuelle løp, treningsøkter eller løyper rundt omkring i verden. du har også tilgang til mange forskjellige treningsprogrammer, alt via nettbrettet ditt.

2
back to menu ↑

Abilica Spinningsykkel Indi 2.1

Best på pris

Abilica Indi 2.1

kr 7 299,- 8 999,-
Annonse
Med et solid svinghjul på 22 kg, en slitesterk og stødig ramme, og en maks brukervekt på 135 kg er Abilica Spinningsykkel Indi 2.1 en modell som passer for de fleste.

Den kan også tilpasses individuelt for kroppshøyden til brukeren, slik at brukere av alle størrelser finner den ideelle sittestillingen sin. Dersom du har gått til innkjøp av dyrt utstyr slik som for eksempel styre, sete og pedaler til sykkelen din er denne spinningsykkelen også kompatibel med disse, slik at du kan bruke disse også gjennom den delen av året når du ikke bruker sykkelen din ute.
Type driftReimdrift, med et svinghjul på 22 kg
Størrelse123 cm lang, 51 cm bred, og 122 cm høy
Vekt54 kg
Svinghjul vekt22 kg
SykkelcomputerJa
Maks brukervekt135 kg
Fordeler
  • Enkel montering og norsk bruksanvisning
  • Mange justeringsmuligheter for styre og sete gir varierte stillinger under treningen for både høye og lave brukere
  • Muligheten til å montere på eget sykkelstyre, sete og pedaler
  • Praktiske transporthjul for lett flytting av spinningsykkelen
  • Utstyrt med SPD/Kombipedaler
Ulemper
  • Ingen sykkelcomputer medfølger, men klargjort for de fleste typer sykkelcomputere
  • Trenger montering

Vår mening

Dersom du foretrekker å sykle utendørs, men fortsatt trenger en sykkel som du kan bruke til å trene den delen av året når været er for dårlig til å bruke den er Abilica sin Indi 2.1 spinningsykkel det naturlige valget. Dette er også en av de syklene som gir deg mest for pengene. 

En av de tingene vi virkelig liker med denne sykkelen er at den er bygget slik at du kan bruke utstyret fra landeveissykkelen din også på denne spinningsykkelen. Du kan for eksempel bruke både styret, setet og pedalene fra sykkelen din på denne spinningsykkelen. Dermed har du gleden av dyrt utstyr du har investert i til sykkelen din også den delen av året når du ikke kan bruke sykkelen din utendørs.  

Sete og styret som følger med når du kjøper spinningsykkelen er også av god kvalitet, og det er gode justeringsmuligheter med trinnløs justering for både styret og setet, slik at du kan bruke forskjellige stillinger når du trener, og slik at folk med forskjellig kroppshøyde kan finne den sittestillingen som er mest behagelig. Pedalene som kommer med sykkelen er SPD/Kombipedaler.

Abilica Spinningsykkel Indi 2.1 har en pen og godt gjennomtenkt design med en solid og stødig ramme i diskrete og behagelige farger som passer inn i de fleste hjem. Man må sette sammen spinningsykkelen selv, men den er heldigvis designet slik at dette er lettvint selv for de med ti tommeltotter.

Det 22 kg tunge svinghjulet til Abilica Indi 2.1 gir god og jevn motstand, og er perfekt for tøffe treningsøkter. Svinghjulet drives med remdrift som gjør at spinningsykkelen er nærmest lydløs i bruk, samtidig som den også krever veldig lite vedlikehold. 

I likhet med mange av spinningsyklene i markedet i dag har Abilica Indi 2.1 ingen treningscomputer. Slike treningscomputere blir imidlertid stadig vanligere også på spinningsykler, og spinningsykkelen er derfor klargjort for enkel tilkobling av de vanligste sykkelcomputere og flaskeholdere.

Indi 2.1 er 123 cm lang, med en bredde på 51 cm og en høyde på 122 cm. De praktiske transporthjulene gjør at spinningsykkelen er lett å flytte på, selv med en totalvekt på 54 kg. 

3
back to menu ↑

Abilica Premium Pro

Best på ytelse

Abilica Premium Pro

kr 13 399,- 16 999,-
Annonse
Denne mest imponerende spinningsykkelen fra produktlinjen til Abilica har et 30 kg svinghjul som er utstyrt med både magnetisk motstand og reimdrift. Dette bør sørge for jevn og god motstand som er nok selv for de mest profesjonelle entusiastene. Den solide konstruksjonen kommer til å tåle ekstrem trening i flere år enn det du kommer til å gjøre.
Type driftReimdrift og magnetisk
StørrelseMåler 131 x 65 x 130 com
Vekt57 kg
Svinghjul vekt30 kg
SykkelcomputerJa
Maks brukervekt150 kg
Fordeler
  • Tungt 30 kg svinghjul med både magnetisk motstand og reimdrift med 16 motstandsnivåer
  • Kombinasjonen av reimdrift og magnetisk reduserer både støy og slitasje   
  • Sete og styre som lar seg justere vertikalt og horisontalt
  • Oversiktlig sykkelcomputer
  • Stillegående
Ulemper
  • Relativt dyr
  • Stativ til nettbrett eller flaskeholdere medfølger ikke

Vår mening

Dersom du setter driftssikkerhet og ytelse helt øverst på prioritetslisten, over fancy ekstrafunksjoner og treningsprogram, er det stor sjanse for at Abilica Premium Pro er akkurat den spinningsykkelen du leter etter. Dette er uten tvil den kraftigste spinningsykkelen Abilica har laget, og er av virkelig god, solid kvalitet.  

Kvaliteten viser på utseendet på denne sykkelen. Den robuste rammen har stødige bein som kan kompensere for underlaget. Svinghjulet på denne spinningsykkelen er, med sine 30 kg et av de største svinghjulene tilgjengelige i markedet. Med 16 ulike motstandsnivåer er det mer enn nok av motstand å slite med, selv for de hardeste sykkeløktene og de mest herdede syklistene.

Motstanden i Abilica Premium Pro kommer fra en smart kombinasjon av magnetisk motstand og reimdrift. Dette betyr at du har mindre slitasje, og nesten ingen støy mens du trener. Denne spinningsykkelen er derfor perfekt for de som planlegger treningsøkter foran TVen, eller dersom du trener i en mindre bolig der støy fra treningen din kan forstyrre andre. 

Både styret og setet på Abilica Premium Pro kan justeres både vertikalt og horisontalt. styret er også utformet på en slik måte at du har muligheten til å velge mellom en rekke ulike grep. De gode justeringsmulighetene gjør Abilica Premium Pro fleksibel nok til at den uten problemer kan brukes av personer mellom 160-200cm høyde. Den solide konstruksjonen gjør det også mulig for personer med en kroppsvekt på opptil 150 kg å bruke spinningsykkelen. 

Abilica Premium Pro kommer med en innebygd sykkelcomputer som viser tid, hastighet, distanse, kalorier, puls og watt. Den kommer også med SPD kombipedaler. Stativ for nettbrett eller flaskeholder medfølger ikke. 

4
back to menu ↑

Tunturi Spinningsykkel S40 Competence Front

Tunturi S40 Competence Front

kr 10 999,-
Annonse
Tunturi S40 Competence Front er en robust spinningsykkel til hjemmebruk Den ekstra solide rammekonstruksjonen gjør den dimensjonert for brukere på opptil 150 kg, og det justerbare setet og styret gjør den passende for brukere av alle kroppshøyder.

Dette er en spinningsykkel som byr på store variasjonsmuligheter, med pulsmåling, hele 19 forskjellige treningsprogrammer, 32 nivåer av magnetisk motstand, og muligheter for bruk av nettbrett under treningen.
Type driftKjededrift
StørrelseMåler 110 cm lang, 52 cm bred, 120 cm høy
Vekt49 kg
Svinghjul vekt17 kg
Sykkelcomputer5.5 tommers LCD-skjerm med oversikt over tid, distanse, kaloriforbruk og 19 treningsprogrammer
Maks brukervekt150 kg
Fordeler
  • 32 nivåer av permanent magnetisk motstand
  • Integrert håndpulsmåler og kan utstyres med trådløs pulsmottaker som ekstrautstyr
  • Enkel og fleksibel justering av setet og styret som gir god og ergonomisk sittestilling
  • Flaskeholder og holder for bok eller nettbrett
  • Transporthjul for lettvint flytting
Ulemper
  • Ikke bruksanvisning på norsk

Vår mening

Med Tunturi S40 Competence Front får du ekstra mye for pengene. Med en integrert treningscomputer som har en 5.5 tommers LCD-skjerm med oversikt over tid, distanse, kaloriforbruk og puls. Treningscomputeren har også hele 19 treningsprogrammer å velge mellom slik at du aldri trenger å kjede deg.

Treningscomputeren måler pulsen ved hjelp av en Integrert håndpulsmåler som du finner i håndtakene. I tillegg kan den utstyres med trådløs pulsmottaker som ekstrautstyr for de som har behov for mer avansert måling.  

Spinningsykkelen har et svinghjul på 17 kg som drives ved hjelp av reimdrift. Du har 32 forskjellige motstandsnivåer å velge mellom for for den magnetiske motstanden, slik at du aldri trenger å slippe opp for utfordringer. 

Det er lett å justere både setet og styret horisontalt og vertikalt slik at spinningsykkelen passer for brukere av alle størrelser. Den tåler brukere med en kroppsvekt på opptil 150 kg. Praktiske detaljer som flaskeholder og holder for nettbrett er også på plass.  

Tunturi S40 Competence Front er 110 cm lang, med en bredde på 52 cm og en høyde på 120 cm. Den veier 49 kg, men til tross for vekten er den lett å flytte på siden den er utstyrt med lettvinte transporthjul.

5
back to menu ↑

Finnlo Speedbike CRS3

Finnlo Speedbike CRS3

kr 9 499,- 11 999,-
Annonse
Finnlo Speedbike CRS3 er utstyrt med et 22 kg svinghjul som gir jevn og solid motstand. Den har en veldesignet solid ramme, og justerbart sete og styre som passer de aller fleste kroppsfasonger. Den oversiktlige sykkelcomputeren har alt du trenger for å holde styr på fremgangen din. 
Type driftReimdrift
StørrelseMåler 140 x 60 x 130 com
Vekt55 kg
Svinghjul vekt22 kg
SykkelcomputerJa
Maks brukervekt150 kg
Fordeler
  • Oversiktlig sykkelcomputer som viser tid, distanse, tråkkfrekvens, hastighet og puls (dersom du kobler til en ekstern pulssensor)
  • Kan tilpasses brukere mellom 150 og 200 cm, med maksimumsvekt  på 150 kg
  • Solid ramme
  • Tungt Svinghjul som gir jevn og god motstand
  • Trinnløs justering av sete og styre, med mulighet for å vinkle setet
  • Transporthjul for enkel forflytning.
Ulemper
  • Sykkelcomputeren mangler bakgrunnsbelysning
  • Ikke SPD pedaler.
  • Ingen innebygget pulssensor
  • Ingen stativ for nettbrett

Vår mening

Finnlo Speedbike CRS3 er oppgraderingen av CRS2 modellen som var en absolutt bestselger. Begge disse modellene kjennetegnes av god byggekvalitet og høy brukervennlighet. CRS3 benytter reimdrift, og er stillegående, slik at den passe godt foran TVen dersom du foretrekker en hard treningsøkt i stedet for den myke sofaen når du ser på favorittserien din. 

Med CRS3 har du det aller meste du trenger for en skikkelig treningsøkt. den tunge og stødige rammen gjør at spinningsykkelen holder seg i ro uansett hvor hardt du trår. Det 22 kg tunge svinghjulet gir en jevn og god motstand som passer veldig bra både for langturer og styrketrening eller intervalltrening. 

Finnlo Speedbike CRS3 er designet for å kunne tilpasses personer av alle slags forskjellige kroppsfasonger. Den passer derfor for brukere med en høyde mellom 150-200 cm, den er også solid nok for brukere med en kroppsvekt på opptil 150 kg, og er derfor et veldig godt alternativ for overvektige som ønsker å redusere vekten sin på en lite belastende måte. 

Du kan tilpasse spinningsykkelen ved å justere setet og styret. Disse har begge både både vertikal og horisontal trinnløs justering. Setet kan du også vinkle slik at det passer sittestillingen din. Utformingen på styret støtter ulike grader av fremoverlent sittestilling, slik at du kan variere stillingen din i løpet av treningsøktene. 

Den medfølgende sykkelcomputeren gir deg en praktisk oversikt over tid, distanse, tråkkfrekvens, hastighet og puls, men for å måle pulsen trenger du en ekstern pulssensor. Computeren lagrer informasjonen fra de siste 20 treningsøktene dine slik at du kan holde øye med fremgangen din.

Hva trenger du egentlig?

back to menu ↑

Slik velger du riktig spinningsykkel

En spinningsykkel er et relativt enkelt treningsapparat dersom du fokuserer på det viktigste. Dersom du vet hva som er viktig med en spinningsykkel kan du få en grunnleggende bedre spinningsykkel for en relativt lavere pris. Når grunnlaget er rett kan du alltids legge til ekstrautstyr senere når du måtte ønske det. I avsnittet under går vi inn på noen av de viktige avgjørelsene du tar når du velger spinningsykkelen din.

Les våre andre alternativer til hjemmetreningen – Beste tredemølle og beste ellipsemaskin.

Kjededrift eller reimdrift

I spinningsykler velger du i dag vanligvis mellom kjededrift eller reimdrift, som begge er både hardføre og slitesterke alternativer. her er det viktig å være klar over at spinningsykler med kjededrift vil lage lyd omtrent på linje med vanlige sykler, mens spinningsykler med reimdrift nesten ikke lager lyd i det hele tatt. 

Noen føler også at reimdrift føles litt jevnere når du tråkker. Samtidig må reimen av og til strammes litt over tid dersom du har reimdrift. Reimdrift er også vanligvis tilgjengelig på de dyrere modellene.

hvordan velge spinningsykkel

Svinghjul og motstand

På en spinningsykkel vil tyngden på svinghjulet ha veldig mye å si for hvor mye motstand sykkelen gir. For de fleste er et svinghjul på rundt 20 kg nok, men dersom du er seriøs syklist, og ønsker å trene styrketråkk kan det være lurt å velge en spinningsykkel med et svinghjul på 25-30 kg. Motstanden lages enten ved hjelp av bremseklosser, som kan bråke litt, eller magneter som bremser svinghjulet, som er omtrent lydløse, og som har jevnere og større motstand. 

Rammen

Rammen er viktigere i en spinningsykkel enn i en vanlig trimsykkel. Dette er fordi spinningsykler ofte brukes til mer intensiv trening og mer bevegelse, og derfor må være enda stødigere. Rammen er derfor vanligvis tung og solid. De fleste skikkelige spinningsykler er tunge, og det skal de også være, så her er egentlig det viktigste å sjekke om rammen er solid nok  dersom man for eksempel har høy kroppsvekt. 

Det er vanlig at spinningsykler er såpass tunge at de trenger små transporthjul på undersiden for å flytte på dem, så dersom du regner med å måtte flytte på spinningsykkelen ofte er det viktig at du forsikrer deg om at den har transporthjul.   

Styret, setet og pedaler

Styret, setet og pedalene må være innstilt rett i forhold til hverandre for å få rett stilling som er behagelig for deg. Det viktigste med styret er at det kan justeres vertikalt og horisontalt. Når det gjelder setet er også det viktigste at det kan justeres både vertikalt og horisontalt. Dersom setet ditt er for mykt eller for hardt kan du i verste fall bytte ut setet ditt så lenge det er justerbart.

Det er vanlig å bruke pedaler med egne sykkelsko som du låser fast i pedalene på spinningsykler. Disse hjelper deg med å oppnå et mye bedre rundtråkk og bedre treningseffekt. Dersom du også driver med spinning andre steder enn hjemme, slik som for eksempel på et treningssenter, kan det være en god ide å passe på at du kjøper samme type pedaler som på treningssenteret ditt, slik at du kan bruke de samme skoene begge steder.  

Ekstrautstyr

Sykkelcomputere har i de siste årene også gjort sitt inntog blant spinningsyklene, men er ikke standardutstyr. Noen av de mest avanserte modellene har sykkelcomputere som kan ta deg med gjennom virtuelle løyper, og der motstanden på sykkelen justeres i forhold til terrenget i ruten. Andre har veldig enkle modeller, eller kommer uten sykkelcomputer. 

Om du føler at du trenger en sykkelcomputer er i stor grad opp til deg selv, hva du trenger for å bli motivert, og hva du føler at du har råd til. Andre vanlige typer ekstrautstyr er holdere for nettbrett og vannflasker. Men enda viktigere er det kanskje å investere i en god underlagsmatte slik at spinningsykkelen står godt, og slik at du beskytter gulvet ditt mot vibrasjoner, friksjon og stadig svette.   

Vedlikehold

Vedlikehold av en spinningsykkel er lett. For det meste handler det om å tørke bort støv, skitt og svette når det trengs. Her slipper du med lettere vedlikehold dersom du benytter en svettebeskytter. I tillegg må noen av delene oljes i blant, særlig kjedet på sykkelen dersom du har en modell som bruker kjede. 

Dersom du har en modell med reimdrift må reimene strammes innimellom. Ellers er bremseklossene det som oftest slites ut. Dersom du ønsker å slippe å skifte ut bremseklosser kan du investere i en spinningsykkel med magnetisk motstand.

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål om Spinningsykkel

Hva er en Spinningsykkel?

En spinningsykkel er en variant av trimsykkel som er laget for hard trening og ekstremt hard medfart. Spinningsykler er ekstra stabile slik at man føler seg sikker når man kjører hard trening og trår ekstra hardt.  

Hva er forskjellen på en spinningsykkel og en trimsykkel?

En spinningsykkel er beregnet for hard trening og hardere tråkk enn en vanlig trimsykkel. spinningsykkelen er derfor mer solid bygget enn en trimsykkel. Trimsykler er ofte laget med tanke på oppvarming, lett trening, eller rehabilitering.

Hva er fordelene ved å trene med Spinningsykkel? 

Spinning er en veldig effektiv treningsform som hjelper deg til å bygge styrke i bena, samtidig som du får bedre kondisjon og forbrenner store mengder energi på kort tid. Spinning har også den fordelen at det er en veldig skånsom treningsmetode for kroppen din. 

Hvor lenge bør hver trening være?

Hvor lenge du trener kommer selvfølgelig i stor grad an på hvor mye tid du har til overs og hvor god utholdenhet du har. Dersom du går på Spinning-timer i treningsstudio er det vanlig at disse varer mellom 45 og 60 minutter, men av og til så lenge som 90 minutter. Dersom du kan holde ut lenger forbrenner du mer, men husk at det er trening på det jevne som er det beste for kroppen din.   

Hvor effektive er Spinningsykler for å forbrenne kalorier?

Det regnes at du kan forbrenne opptil 800 kalorier i timen når du trener på spinningsykkel, og spinning regnes derfor som en veldig effektiv treningsmetode for de som ønsker å gå ned i vekt. 

Kan spinningsykler brukes av overvektige?

Spinningsykler er veldig gode for bruk av overvektige. Spinning er veldig mye mindre belastende for ledd og muskler enn for eksempel løping, samtidig som det gir veldig høy forbrenning. Spinningsykler er også for det meste veldig solide, og kan ofte håndtere brukervekt på opptil 150 kg. 
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo