Pull-up bar: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Det finnes ulike løsninger for montering av pull-up bars. Under har vi gått inn på noen av de vanligste løsningene.
pull-up bar

Typer av Pull-up bars

Det finnes ulike løsninger for montering av pull-up bars. Under har vi gått inn på noen av de Beste løsningene.

Best i test Pull-up bar 2023

Abilica DoorGym

kr 529,- 499,-
Annonse
Abilica Doorgym er en av de mest praktiske og anvendelige alternativene som finnes for deg som er ute etter en pull-up bar. Den kan brukes uten montering med skruer i døråpningen din, eller monteres med skruer på en vegg. Den kan også brukes for øvelser på gulvet. Dørgymen er laget for personer med kroppsvekt på opptil 100 kg, og har en mengde ulike grep for forskjellige øvelser. Den kommer også med en nyttig treningsplan.

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Frittstående pull-up bars

Frittstående pull-up bars kan være en god løsning i et treningssenter eller andre steder der man har stor gulvplass til rådighet. Disse er relativt lette å installere, men for de fleste private hjem er det lite aktuelt å bruke såpass mye plass på en pull-up bar.

Takmonterte pull-up bars

Takmonterte pull-up bars er en annen løsning du av og til finner i treningssenter rundt omkring. Disse kan være plassbesparende når det gjelder gulvplass, men de er til gjengjeld mye vanskeligere å installere trygt i hjemmet ditt ettersom det for eksempel krever innsikt i bærebjelker og styrken til taket ditt på akkurat det stedet der du vil installere pull-up baren. du må også kunne styre innom rør og elektriske kabler som mange har i taket sitt. På grunn av kompleksiteten er takmonterte pull-up bars en relativt lite populær løsning for hjemmebruk.    

Veggmonterte pull-up bars

Veggmonterte pull-up bars er fortsatt litt komplekse å installere, men de er likevel mye mer populære for hjemmebruk. Denne typen har fordelen at den ikke tar opp gulvplass i hjemmet. en av ulempene med denne typen pull-up bar er at noen bevegelser kanskje kan begrenses litt på grunn av nærheten til veggen.  

Dørkarm-monterte pull-up bars 

Pull-up bars som monteres i inne i dørkarmen er en av de letteste løsningene å montere. De heller ikke opp mye plass. Man kan også svinge fritt uten at man “møter veggen”. Ulempen med denne typen pull-up bar er at du ikke kommer like høyt opp. Dersom du er høy må du regne med å måtte bøye knærne for å svinge fritt. 

Dørgym uten montering

En annen populær type pull-up bar for hjemmebruk er typen av dørgym som ikke trenger montering. Dette er en innretning du monterer på dørkarmen din, og som holdes sikkert på plass ved hjelp av din egen vekt. En stor fordel med denne er at du slipper å montere den. Samtidig må du passe på at du ikke skader dørkarmen når du setter den opp.    

Topp 5 Pull-up bars

Som forklart i avsnittet over finnes det en mengde ulike løsninger for hvordan man kan trene pull-ups eller chin-ups. Samtidig er det et fåtall av disse løsningene som er praktisk gjennomførbare i et vanlig hjem. Heldigvis finnes det noen veldig gode ferdigløsninger som er designet spesielt for å passe godt inn i private hjem.

I avsnittet under tar vi for oss de 5 løsningene vi liker best av de løsningene som er praktiske for et vanlig norsk hjem.   

Best i test Pull-up bar

Norges 5 beste Pull-up bar

1. Abilica DoorGym

Abilica DoorGym

kr 529,-
Annonse
Abilica Doorgym er en av de mest praktiske og anvendelige alternativene som finnes for deg som er ute etter en pull-up bar. Den kan brukes uten montering med skruer i døråpningen din, eller monteres med skruer på en vegg. Den kan også brukes for øvelser på gulvet. Dørgymen er laget for personer med kroppsvekt på opptil 100 kg, og har en mengde ulike grep for forskjellige øvelser. Den kommer også med en nyttig treningsplan.
Fordeler
 • Mange grepsmuligheter slik at du kan trene hele overkroppen 
 • Kan monteres på vegg, dørkarm, eller på gulvet
 • Gir stabilitet og støtte i treningsøkten
 • Kommer med treningsprogram inkludert
Ulemper
 • Kan skade dørkarmen dersom den monteres feil og uten polstring
 • Kan bli litt lav dersom du er høy, og du har lave døråpninger, men heldigvis har du da alternativet med å montere den på veggen.

Vår mening

Med en Abilica Doorgym pull-up bar kan du lett trene flere deler av kroppen. Denne treningsstangen har en rekke praktiske grep som også er polstret med behagelig materiale, slik at du lett kan gjøre øvelser for både mage, armer, skuldre og rygg.

Dette er helt klart en av de aller mest fleksible pull-up bars i markedet. Dørgymen fra Abilica er spesialdesignet for å brukes i døråpninger på opptil 90 cm. Når den monteres i en døråpning trenger du ikke montere den, men kan bare sette den rett opp uten styr med skruer. Da holdes den sikkert på plass ved hjelp av vekten til brukeren.

For noen personer som er veldig høye kan døråpningen vise seg å bli litt lav. Dette er ikke noe problem med Abilica DoorGym. Den kan nemlig også fastmonteres rett på en vegg i akkurat den høyden du ønsker, så her er mulighetene mange. Dersom du monterer den på en vegg bør veggen være en litt kraftig vegg på minst 10-15 cm. 

En grunn til å unngå å skru Abilica DoorGym fast er at den faktisk også brukes som et treningsapparat med grep på gulvet, for eksempel dersom du tar dype push-ups. med alle de forskjellige monteringsmulighetene, og en rekke komfortable grep, er denne treningsstangen helt klart en av de som gir deg mest muligheter for variasjon. Når du kjøper Abilica DoorGym får du også med et eget treningsprogram som gir deg en god oversikt over alle mulighetene.

Nøkkelpunkter

 • Praktisk treningsstang som kan brukes til å trene mage, armer, skuldre og rygg
 • Passer til døråpninger med bredde på opptil 90 cm
 • Anbefalt til brukere med en maksimumsvekt på 100 kg
 • Kan også monteres rett på veggen
 • passer for vegger med tykkelse 10-15 cm
 • Bruker kroppens tyngde til å holde apparatet fast forankret mens du trener
 • Lett å sette opp og ta ned på et øyeblikk når du trenger det

2. Iron Gym Chin Up Bar

Tar liten plass

Iron Gym Chin Up Bar

kr 469,-
Annonse
For deg som ønsker å trene overkroppen hjemme, men som ikke har så mye plass til overs er Iron Gym Chin Up Bar et av de beste alternativene. Den solide treningsstangen av stål kan tas ned av festene i døråpningen når du ikke bruker den, slik at den nesten ikke tar plass i det hele tatt. Den er også justerbar, slik at den passer til de fleste vanlige døråpninger. Den er dimensjonert  for brukere med kroppsvekt opptil 100 kg..

Vår mening

Fordeler
 • Justerbar, og passer i de fleste dørkarmer
 • Stangen kan tas ned fra festene mellom treningsøkter
 • Tar veldig lite plass
Ulemper
 • Ettersom dørkarmer har begrenset høyde kan høyden på stangen være for lav for noen høye personer. 
 • Fester må monteres i dørkarmen

En av de treningsstengene vi liker best er Iron Gym Chin Up Bar. Dette er en pull-up bar, også noen ganger kalt dørtrapes, som er laget for montering inne i dørkarmen ved hjelp av et lite monteringsfeste på hver side av dørkarmen. Iron Gym Chin Up Bar er justerbar, og kan derfor monteres i alle dørkarmer som har en bredde på mellom 63 og 90 cm. 

Dørtrapesen er laget for brukere med en maksimumsvekt på 100 kg. I tillegg er det verdt å være oppmerksom på at høyden på dørkarmen din naturligvis begrenser hvor høyt opp denne denne treningsstangen kan monteres. Dette er særlig viktig dersom du er en veldig høy person og har lange ben og armer. 

Iron Gym Chin Up Bar er av veldig solid kvalitet med en konstruksjon av stål. Den har en klassisk og enkel design med svart farge og en Iron Gym-logo på midten. En stor fordel med  Iron Gym Chin Up Bar er at den tar opp utrolig lite plass i hjemmet ditt. Når du ikke bruker den kan du for eksempel ta den ned av festene og sette den til side i et hjørne. 

Hvis du ønsker en enkel og solid pull-up bar, til en veldig gunstig pris, og som ikke tar opp plass i hjemmet ditt er dette et av de beste alternativene som du bør vurdere. 

Nøkkelpunkter

 • Maksimal brukervekt på 100 kg
 • Justerbar, og kan brukes i dørkarmer mellom 63 og 90 cm
 • Solid, klassisk og enkel konstruksjon av stål
 • Billig løsning som tar lite plass og er enkel å sette opp
 • stangen kan tas ned fra monteringsfestene mellom treningsøkter

3. Titan Life Doorway Chin Up Bar

Billigste

Titan Life Doorway Chin Up Bar

Kr 249,-
Annonse
Et rimelig og bra alternativ for trening av ryggen og overkroppen hjemme, som ikke tar opp mye plass. Treningsstangen kan tas ned av festene i døråpningen når du ikke trener slik at den ikke er i veien. Stangen er også justerbar, og passer til døråpninger mellom 62 og 93 cm. Treningsstangen tåler brukere med kroppsvekt på opptil 100 kg.
Fordeler
 • Justerbar, og passer i de fleste dørkarmer, også i noen litt mindre og litt større dørkarmer enn produktet fra Iron Gym
 • Stangen kan tas ned fra festene mellom treningsøkter
 • Tar veldig lite plass
 • Grep for hendene
Ulemper
 • Ettersom dørkarmer har begrenset høyde kan høyden på stangen være for lav for noen høye personer. 
 • Fester må monteres i dørkarmen
 • Vi savner mer informasjon om materialene som brukes i stangen og håndtakene

Vår mening

Kjært barn har mange navn. Titan Life Doorway Chin Up Bar er en treningsstang også ofte kalles en dørribbe eller en dørtrapes. I likhet med treningsstangen over er dette også en pull-up bar som monteres på innsiden av dørkarmen ved hjelp av et feste på hver side. Stangen er justerbar, slik at du kan bruke den i alle dørkarmer mellom 62 og 93 cm. 

Titan Life Doorway Chin Up Bar er dimensjonert for brukere på opptil 100 kg. En annen ting å være litt oppmerksom på dersom du har stor kroppsbygning er at høyden på dørkarmen din naturligvis begrenser hvor høyt opp du kan montere stangen. 

Stangen er utstyrt med med håndtak som gir et bedre og mer komfortabelt grep når du trener. I likhet med treningsstangen fra Iron Gym kan denne treningsstangen også tas ned fra festene og settes til side, slik at den neste ikke tar opp noe plass i hjemmet ditt. Titan Life Doorway Chin Up Bar er også en rimelig løsning for deg som ønsker å trene overkroppen din hjemme. 

Nøkkelpunkter

 • Maksimal brukervekt på 100 kg
 • Justerbar, og kan brukes i dørkarmer mellom 62 og 93 cm
 • Billig løsning som tar lite plass og er enkel å sette opp
 • stangen kan tas ned fra monteringsfestene mellom treningsøkter
 • Stangen har håndtak

 

4. Master Chin Up bar Silver

Tåler høy vekt

Master Chin Up bar Silver

kr 1 869,-
Annonse
Master Chin Up bar Silver fra Master Fitness er et av de mest solide alternativene i markedet, og kan håndtere en brukervekt på 150 kg. Dersom du ønsker en sikker og stødig pull-up bar som du også kan bruke til vektede chin-ups trenger du ikke å lete lenger. Dette stativet monteres på veggen, så en tilleggsfordel er at du har full frihet til å montere stativet i den høyden som passer best for deg.
Fordeler
 • Kan brukes av tyngre brukere og brukere som trener chin-ups med vekt
 • Kan fritt installeres i den høyden som passer for brukeren
 • Tar ikke opp gulvplass
Ulemper
 • Skruer følger ikke med
 • Noe dyrere enn mange av de andre alternativene  

Vår mening

For de med en relativt tung kroppsbygning kan det være en god ide å investere i noe mer solid enn en dørmontert pull-up bar. Treningsstativet Master Chin Up bar Silver fra Master Fitness er solid nok til at det tåler en brukervekt på opptil 150 kg. Dette betyr at mange brukere også fint kan bruke dette for vektede chin-ups. 

Master Chin Up bar Silver er en veggmontert pull-up bar, noe som betyr at du har friheten til å plassere den i akkurat den høyden som passer best for kroppen din, uten at valgfriheten din begrenses av høyden på dørkarmen. Dermed kan du for eksempel trene chin-ups helt ut uten å bøye knærne.

Stativet kommer ikke med skruer, som kan være litt frustrerende, men samtidig er det litt forståelig ettersom produsenten ikke kan forutsi hvilken type skruer du trenger for akkurat din vegg. Noen har for eksempel trevegger, mens andre har murvegg.

Master Chin Up bar Silver er veldig solid, og er designet for profesjonell bruk, og egner seg ypperlig til trening av både overkroppen og ryggen din i form av pull-ups og chin-ups med eller uten vekt, eller eller en rekke andre øvelser for trening av armer og skuldre.

Selv om dette stativet er noe mer komplisert å installere enn en pull-up bar som installeres i dørkarmen din er dette fortsatt relativt greit å installere, og de fleste kan greie å montere  Master Chin Up bar Silver på veggen sin selv. 

Nøkkelpunkter

 • 146,5 cm lang, 41 cm bred og 38 cm i høy, med en vekt på rundt 16 kg
 • Tåler en brukervekt på maksimum 150 kg 
 • Egnet for profesjonell bruk
 • Installeres i den høyden som passer best for brukeren

5. Abilica Chin Up Bar

Mest stabile

Abilica Chin Up Bar

kr 1 599,-
Annonse
En veggmontert pull-up bar som kan håndtere brukere på opptil 130 kg, aller brukere som trener chin-ups med vekter. Dette stativet er relativt lett å montere, og tilbyr en rekke ulike grep for mer variasjon i treningen. Ettersom Abilica Chin Up Bar er veggmontert kan det monteres i akkurat den høyden som passer for deg, uten å trenge å tenke på hvor høy dørkarmen din er, noe som kan være viktig dersom du har en lang kropp. 
Fordeler
 • Relativt enkel montering
 • Solid og trygg i bruk
 • Tåler relativt høy brukervekt
 • Kan installeres i den høyden som passer best for brukeren
 • Flere forskjellige grep å velge mellom
Ulemper
 • I forhold til master chin up bar kommer du litt nærmere veggen, som kan virke begrensende på noen øvelser

Vår mening

Abilica Chin Up Bar fra Abilica er en pull-up bar som er designet spesielt for veggmontering. Selv om dette treningsstativet er mindre solid enn Master Chin Up bar Silver ovenfor, er det likevel dimensjonert for å kunne tåle brukere på opptil 130 kg, eller brukere som trener vektede chin-ups. 

Den klassiske og svarte konstruksjonen er relativt lett å installere, og man står fritt til å installere stativet i en høyde som passer for kroppen sin, som er en fordel i forhold til dørmonterte modeller. Stangen til Abilica Chin Up Bar sikres på toppen av stativet med skruer slik at den sitter trygt og fast i løpet av treningsøkten. .  

En fordel med Abilica Chin Up Bar i forhold til Master Chin Up bar Silver er at du har litt flere valgmuligheter når det gjelder grepene. du har for eksempel et skrått grep ytterst på stangen for trening av litt forskjellige muskelgrupper. 

I likhet med Master Chin Up bar Silver er også Abilica Chin Up Bar en litt dyrere løsning som er noe mer komplisert å installere. Dette er derfor et produkt som passer for deg som er seriøs når det gjelder å trene chin-ups over tid.

Nøkkelpunkter

 • 104 cm lang, 38 cm bred og 46 cm i høy, med en vekt på rundt 6 kg
 • Tåler en brukervekt på maksimum 130 kg 
 • Egnet for profesjonell bruk
 • Installeres i den høyden som passer best for brukeren
 • Valg av forskjellige grep

Hvordan velger jeg Pull-up bar?

For de fleste vil en pull-up bar for hjemmet bety enten en modell som du bruker i døråpningen din, eller en modell du skrur fast i veggen din. I mange tilfeller handler valget ditt rett og slett om hva du foretrekker, men det finnes noen viktige faktorer som du bør tenke på når du kjøper en pull-up bar. Les videre for å finne ut mer om disse.

Når skruer i vegger og dørkarmer må unngås

Dersom du er leietaker kan det hende at du har visse restriksjoner når det gjelder å skru ting fast i vegger eller dørkarmen. Dersom dette er tilfelle anbefaler vi at du vurderer en dørgym uten montering. Denne vil du kunne bruke uten at du trenger å montere den med skruer i vegger eller dørkarmer. 

Høy kroppsvekt eller vektede chin-ups

Kroppsvekt er naturligvis noe som har stor innvirkning på en pull-up bar ettersom den jo må kunne bære hele kroppsvekten din. Dersom du veier mer enn 100 kg må du i de fleste tilfeller bruke en mer solid veggmontert pull-up bar. Det samme gjelder dersom du bruker pull-up baren til å trene chin-ups med tunge vekter

Ulike grep

For noen er det viktig å ha ulike grep for de øvelsene de planlegger for treningsprogrammet sitt. Dørgym som ikke er fastmontert har flere grep enn for eksempel en pull-up stang som monteres i hver side av dørkarmen. Dersom du ønsker flere forskjellige grep er sannsynligvis det beste for deg å investere i en veggmontert pull-up bar. 

Kroppshøyde og pull-ups

Dersom du har en veldig høy kroppshøyde kan det være vanskelig å trene chin-ups med en dørmontert pull-up bar. Dersom du har høy kroppshøyde anbefales derfor et veggmontert alternativ som du kan installere i akkurat den rette høyden for kroppen din. 

Pris

Hvor mye du vil betale for pull-up baren din er naturligvis noe som kan være en avgjørende faktor for valget ditt. 

Plass i hjemmet 

Dersom du har det veldig trangt om plassen kan det ofte hende at et av de dørmonterte alternativene kn være en god løsning for deg. 

Vanskelighetsgrad på installasjonen

En vegghengt pull-up bar er fortsatt en større jobb å få rett enn en av de løsningene som du bruker i døråpningen din.

Ofte stilte spørsmål om Pull-up bar

Hva er en pull up bar?

En Pull-up bar er et treningsapparat som du bruker til å trene hang-ups og chins. Disse hjelper deg til å øke styrken i alt fra biceps og triceps til musklene i magen, brystet og ryggen.

Hvorfor bruke pull up bar?

pull-ups er en veldig god måte å trene ryggen på. Med disse øvelsene trener du mange muskler på en gang, og særlig den brede ryggmuskelen, og resultatet er en sterk og velformet ryggmuskulatur.

Hvem bruker pull-up bars?

Pull-up bars kan brukes av hvem som helst, men er mest populære blant de som er seriøse når det gjelder å trene opp ryggmuskulaturen for å oppnå en sterk og velformet rygg.

Hvor kan jeg montere en pull-up bar?

Pull-up bars kan monteres forskjellige steder. Det er vanlig å feste de  midlertidig montere dem i en døråpning, eller å bolte dem fast til en vegg. De ulike produktene festes på ulike måter. 

Hva må jeg tenke på når jeg velger pull-up bar?

Når du kjøper en pull-up bar er det viktig at du tenker over de følgende spørsmålene:
– Må jeg unngå skruer i vegger og dørkarmer?
– Har jeg høy kroppsvekt, eller planlegger jeg å trene vektede chin-ups?
– Hvilke ulike grep ønsker jeg å bruke?
– Vil dørkarmen være høy nok for kroppshøyden min?
– Hvor mye vil jeg betale?
– Hvor mye plass har jeg i hjemmet, og hvor? 
– Hva kan jeg klare å installere selv?

Er en pull-up bar og en pull-up stang det samme?

Ja, Pull-up stang er bare et litt mer fornorsket uttrykk for det samme utstyret. Pull-up bars går under ulike navn. Noen av de andre vanlige navnene som brukes er chin up bar, chinning bar, chin up stang, hang ups stang og dørgym.

Hvorfor kalles noen pull-up bars dørgym?

En dørgym er en pull-up bar som plasseres i dørkarmen din. den monteres ikke fast, og man kan lett henge den opp og bruke den når som helst.

Kan en dørgym skade dørkarmen min?

Det kan skje at du kan få litt skraper, riper eller avskallende maling i dørkarmen, eller avtrykk i dørkarmen dersom du setter opp dørgymen din feil. For å redusere sjansen for skader bør du alltid bruke polstring, og forsikre at dørgymen din er dimensjonert for den dørkarmen der du vil bruke den.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo