Omega 3: Test av de 10 beste på markedet (2024)

Omega 3 er et essensielt tilskudd for deg som ikke spiser mye fisk til vanlig. Blant annet bidrar til normal hjertefunksjon, normalt syn og hjernefunksjon, samt styrket immunforsvaret. Imidlertid finnes det utallige produkter på markedet, noe som kan gjøre det vanskelig å finne det beste omega 3 produktet. 
Omega 3

Om du ser etter de beste Omega 3 tilskuddene har du kommet til rett plass. Vi har tatt en grundig gjennomgang av de ulike produktene som finnes på markedet, så her kan du enkelt finne frem til det som passer deg best. Omega 3 er et virkestoff som gjerne kommer gjennom fet fisk, men for optimal dosering bør man gjerne spise et tilskudd ved siden av. 

Vi har tatt en grundig gjennomgang av de utallige kosttilskuddene som finnes på markedet og funnet frem til de beste alternativene. Disse bidrar ikke bare til økt funksjonalitet, men gir deg ren omega 3 fra bærekraftige kilder. Det er gjerne dette som kan være vanskelig å avgjøre, men i denne testen har vi gjort jobben for deg. For det er ikke slik at et omega 3 tilskudd er like godt som det neste. Tvert imot finnes det en rekke billigere varianter som knapt inneholder Omega 3, noe som betyr at du tar et kosttilskudd som ikke gir deg ønsket effekt. 

Beste Omega 3 2024

Zooca ® Original

kr 199,-
Annonse
ZOOCAs omega-3 supplementet fra vår best i test Omega 3 2024 test har høyt innhold av EPA og DHA, essensielle fettsyrer for kroppens helse. Den er med på å redusere inflammasjon, støtte hjerte og hjerne, samt hud, hår og negler. Zooca er laget av førsteklasses fiskeolje med vitamin D for styrking av skjelett og muskler, samt gir en tryggere vei til en aktiv og sunn hverdag.
Fordeler
 • Dokumentert effekt
 • Høy kvalitet
 • Norsk produkt
 • Bærekraftig Omega 3
 • Best i test Omega 3 produkt
Ulemper
 • Ingen vitaminer

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Her er de beste Omega 3 produktene i tester og anmeldelser:

Best i test Omega 3 2024

Det å ta tak i kroppens helse og gi den det beste omega 3 støtten den trenger er en viktig faktor i mange nordmenns liv. Vitamin D er viktig for oss da vi har mye mørke tider i vårt kalde land, og når en del av oss ikke er spesielt gode på å spise nok fisk i løpet av uken, blir det heller ikke bedre.

Det er derfor vi laget denne best i test omega 3 2023 testen, og siden har vi oppdatert den regelmessig for å fremme de beste omega 3 produktene for nordmenn. Zooca Original kommer naturligvis ut som testvinner, da det er billig, inneholder det vi trenger, og som en bonus er det høstet i vårt kjære Nord-Norge.

Zooca ® Original – Best i test Omega 3

Zooca ® Original

kr 199,-
Annonse
ZOOCAs omega-3 supplementet fra vår Omega 3 test har høyt innhold av EPA og DHA, essensielle fettsyrer for kroppens helse. Den er med på å redusere inflammasjon, støtte hjerte og hjerne, samt hud, hår og negler. Zooca er laget av førsteklasses fiskeolje med vitamin D for styrking av skjelett og muskler, samt gir en tryggere vei til en aktiv og sunn hverdag.
Fordeler
 • Dokumentert effekt
 • Høy kvalitet
 • Norsk produkt
 • Bærekraftig Omega 3
 • Best i test Omega 3 produkt
Ulemper
 • Ingen vitaminer

Vår mening om Zooca ® original

ZOOCAs Original Omega-3 tilskudd inneholder høye nivåer av EPA og DHA, som er viktige omega-3 fettsyrer som kroppen vår trenger for å fungere optimalt. Disse fettsyrene kan bidra til å redusere betennelse, støtte hjerte- og hjernefunksjon, og hjelpe til med å opprettholde sunn hud, hår og negler. For å bevare en sunn hud, er det også viktig med regelmessig bruk av solkrem.

Tilskuddet er laget av høykvalitets fiskeolje, og det er også tilsatt vitamin D for å bidra til å styrke bein og muskler. Det er også laget for å være enkel å svelge, og har en nøytral smak som gjør det enkelt å legge til i kostholdet ditt.

Samlet sett kan Zooca Original Omega-3 tilskudd være en god måte å få i seg viktige omega-3 fettsyrer og vitamin D som kroppen vår trenger for å fungere optimalt. Det kan være en god løsning for personer som ønsker å øke sitt inntak av disse næringsstoffene, spesielt hvis de ikke spiser mye fet fisk eller andre kilder til omega-3 fettsyrer i kostholdet sitt.

Vi har inkludert Zooca ® original som vår testvinner i vår best i test omega 3 2024 test på grunn av den unike kombinasjonen av virkestoffer de tilbyr. Her får du ikke bare fiskeolje i form av omega 3, men også stearidonsyre, ketolinsyre, Zooca Calanus ® og flere andre tilskudd. Alle disse har dokumentert effekt på kroppen vår og bidrar til at du får en sunnere, sterkere og mer funksjonell kropp. Det kan være lurt å komplettere kosttilskuddsregimet ditt med regelmessig trening for best effekt.

NordBo Omega-3

NordBo Omega-3

kr 299,-
Annonse
Nordbo Omega-3 ASC, en av de beste omega 3 tilskuddene, inneholder høye nivåer av EPA og DHA, som er essensielle fettsyrer for kroppens optimale funksjon. Tilskuddet reduserer inflammasjon, støtter hjerte- og hjernehelse, og fremmer sunn hud, hår og negler. Laget av førsteklasses fiskeolje fra bærekraftige kilder.
Fordeler
 • Sertifisert av MSC
 • Bærekraftig utvikling
 • Skandinaviske fiskeoljer
 • Naturlig kilde til Omega-3
Ulemper
 • Ikke tilsatt vitaminer

Vår mening om NordBo Omega-3

Nordbo Omega-3 ASC er en av de beste omega 3 kosttilskuddene som inneholder høye nivåer av EPA og DHA, som er viktige omega-3 fettsyrer som kroppen vår trenger for å fungere optimalt. Disse fettsyrene kan bidra til å redusere betennelse, støtte hjerte- og hjernefunksjon, og hjelpe til med å opprettholde sunn hud, hår og negler.

Nordbo Omega-3 ASC er laget av høykvalitets fiskeolje fra bærekraftige kilder, og er sertifisert av Marine Stewardship Council (MSC) og Friend of the Sea. Kosttilskuddet er også sertifisert av Aquaculture Stewardship Council (ASC), som sikrer at fisken er produsert på en bærekraftig og ansvarlig måte.

Kapslene er enkle å svelge, og de er fri for tungmetaller og andre forurensninger som kan finnes i noen fiskeoljer. Nordbo Omega-3 ASC har også en nøytral smak og lukt, som gjør det enkelt å legge til i kostholdet ditt.

Samlet sett kan Nordbo Omega-3 ASC fra vår omega 3 2024 test være en god måte å få i seg viktige omega-3 fettsyrer som kroppen vår trenger for å fungere optimalt. Det kan være en god løsning for personer som ønsker å øke sitt inntak av disse næringsstoffene, spesielt hvis de ikke spiser mye fet fisk eller andre kilder til omega-3 fettsyrer i kostholdet sitt.

Better You Premium Omega-3

Better You Premium Omega-3

kr 295,-
Sendes innen 1 – 3 virkedager
Better Life Supreme er laget av førsteklasses fiskeolje fra miljøvennlige kilder. Kapslene er lett å svelge og fri for forurensninger. Dette tilskuddet sikrer nødvendig inntak av viktige næringsstoffer for optimal helse, spesielt for de som spiser lite fet fisk. Sertifisert av Friend of the Sea og inneholder primært lakseolje.
Fordeler
 • Ren lakseolje
 • Over 1000 MG per kapsel
 • Naturlig produkt
 • Friend of the Sea sertifisert
Ulemper
 • Ingen vitaminer
 • Kun 45 porsjoner per eske

Vår mening om Better You Premium Omega-3

Better You Premium Omega-3 er produsert av høykvalitets fiskeolje fra bærekraftige kilder, og kapslene er enkle å svelge, samt fri for forurensninger som kan finnes i noen fiskeoljer. Ved å ta Better You Premium Omega-3 som et kosttilskudd, kan man enkelt sikre at man får i seg tilstrekkelig mengde av disse viktige næringsstoffene som kroppen trenger for å fungere optimalt.

Better You Premium Omega-3 kan være en god måte å få i seg viktige omega-3 fettsyrer som kroppen vår trenger for å fungere optimalt. Det kan være en god løsning for personer som ønsker å øke sitt inntak av disse næringsstoffene, spesielt hvis de ikke spiser mye fet fisk eller andre kilder til omega-3 fettsyrer i kostholdet sitt.

Produktet er produsert i Sverige og sertifisert av Friend of the Sea – noe som betyr at de benytter seg av bærekraftige kilder til Omega-3 kilder. her er det primært lakseolje som benyttes i produktet, noe man også kan se i den røde fargen på kapslene.

Puori Omega 3

Puori Omega 3

kr 319,-
Annonse
PureLife Omega-3 er en av de beste omega 3 tilskuddene fra vår test med høyt innhold av EPA og DHA. Disse fettsyrene er viktige for kroppens funksjoner, reduserer inflammasjon, og støtter hjerte- og hjernehelse. Laget av ren fiskeolje fra bærekraftige kilder, gir hver kapsel 2000 mg omega-3. Enkel å svelge og fri for forurensninger, er dette tilskuddet ideelt for de som får lite omega-3 gjennom kosten. Tilgjengelig i pakker med 120 eller 180 kapsler, anbefalt dosering er tre kapsler daglig.
Fordeler
 • Høy dosering av Omega-3 olje
 • Ingen fiskesmak
 • Rene oljer fra fisk
Ulemper
 • Må spise 3 kapsler om dagen

Vår mening om Puori Omega 3

Puori O3 Omega-3 er et kosttilskudd som inneholder høye nivåer av de essensielle omega-3 fettsyrene EPA og DHA. Disse fettsyrene spiller en viktig rolle i kroppens funksjoner og kan bidra til å redusere betennelse, støtte hjerte- og hjernefunksjon og hjelpe til med å opprettholde sunn hud, hår og negler. EPA og DHA er ikke produsert av kroppen selv, og må derfor tilføres gjennom kostholdet eller kosttilskudd. 

Puori O3 Omega-3 er laget av høykvalitets fiskeolje fra bærekraftige kilder, og hver kapsel inneholder 2000 mg omega-3, inkludert 1250 mg EPA og 500 mg DHA. Kapslene er enkle å svelge, og de er fri for tungmetaller og andre forurensninger som kan finnes i noen fiskeoljer.

Puori O3 Omega-3 kan være en god måte å få i seg viktige omega-3 fettsyrer som kroppen vår trenger for å fungere optimalt. Det kan være en god løsning for personer som ønsker å øke sitt inntak av disse næringsstoffene, spesielt hvis de ikke spiser mye fet fisk eller andre kilder til omega-3 fettsyrer i kostholdet sitt.

Vi har inkludert dette som et godt alternativ, og et best i test omega 3 produkt for deg som vil sikre deg anbefalt inntak av Omega-3 oljer, men ikke ønsker bruke mye penger på kosttilskudd. Videre kan du enkelt velge om du vil kjøpe 120 eller 180 tabletter om gangen. Det er anbefalt dosering på 3 kapsler om dagen. 

Viterna Omega 3 (70%)

Viterna Omega 3 (70%)

kr 389,-
Annonse
Viterna Omega-3 inneholder viktige fettsyrer EPA og DHA som støtter kroppens helse, reduserer betennelse og fremmer hjerte, hjerne, hud, hår og negler. Laget av bærekraftig fiskeolje, hver kapsel har 70% omega-3, 330 mg EPA og 220 mg DHA. Enkel å svelge, fri for forurensninger, perfekt for de med lavt inntak av omega-3.
Fordeler
 • Høy konsentrasjon av omega-3
 • Naturlig kilder til fiskeolje
 • Bærekraftig produksjon
 • Grei smak
Ulemper
 • Ingen vitaminer tilsatt
 • Kapslene smelter fort på tunga

Vår mening om Viterna Omega 3 (70%)

Viterna Omega-3 er et kosttilskudd med høy konsentrasjon av essensielle omega-3 fettsyrer som er viktige for kroppens funksjoner. Disse fettsyrene kan bidra til å redusere betennelse, støtte hjerte- og hjernefunksjon, og hjelpe til med å opprettholde sunn hud, hår og negler. Viterna Omega-3 er en enkel og praktisk måte å sikre tilstrekkelig inntak av disse viktige næringsstoffene på.

Viterna Omega-3 er laget av høykvalitets fiskeolje fra bærekraftige kilder, og hver kapsel inneholder 70% omega-3 fettsyrer, inkludert 330 mg EPA og 220 mg DHA. Kapslene er enkle å svelge, og de er fri for tungmetaller og andre forurensninger som kan finnes i noen fiskeoljer.

Viterna Omega-3 kan være en god måte å få i seg viktige omega-3 fettsyrer som kroppen vår trenger for å fungere optimalt. Det kan være en god løsning for personer som ønsker å øke sitt inntak av disse næringsstoffene, spesielt hvis de ikke spiser mye fet fisk eller andre kilder til omega-3 fettsyrer i kostholdet sitt.

Krill omega 3 + D-Vitamin

Krill omega 3 + D-Vitamin

kr 881,-
Annonse
Krill Omega-3 + D-vitamin er en av de omega 3-tilskuddene som scorer høyt på vår beste omega 3 2024 test med EPA, DHA og vitamin D. Disse næringsstoffene støtter hjerte- og hjernehelse, reduserer inflammasjon, og styrker skjelett og immunsystem. Krill er en utmerket kilde til omega-3 og astaxanthin, en kraftig antioksidant. Perfekt for de som mangler fet fisk i kostholdet, gir dette tilskuddet en praktisk måte å øke inntaket av essensielle fettsyrer og vitamin D.
Fordeler
 • Krill olje og Omega 3
 • Tilsatt Vitamin D
 • Kun 2 kapsler om dagen
 • Enkelt å svelge
Ulemper
 • Kan ikke spises ved skalldyrallergi

Vår mening om Krill omega 3 + D-Vitamin

Krill Omega-3 + D-vitamin er et kosttilskudd som inneholder omega-3 fettsyrene EPA og DHA, samt vitamin D. Omega-3 fettsyrer er kjent for å ha flere helsefordeler, inkludert å bidra til å opprettholde en sunn hjerte- og hjernefunksjon, samt redusere betennelse i kroppen.

Krill er et lite krepsdyr som lever i havet, og det er kjent for å være en rik kilde til omega-3 fettsyrer. Krill er også en kilde til astaxanthin, en antioksidant som kan bidra til å beskytte cellene mot skader fra frie radikaler. Dette kosttilskuddet inneholder også vitamin D, som er viktig for å opprettholde sterke bein og muskler, samt å støtte immunsystemet. Vitamin D er spesielt viktig for personer som ikke får nok sollys eller spiser tilstrekkelige mengder mat som inneholder vitaminet.

Krill Omega-3 + D-vitamin-kapslene er laget for å være enkle å svelge, og de har en nøytral smak og lukt. De er også fri for tungmetaller og andre forurensninger som kan finnes i noen fiskeoljer.Til sammen kan Krill Omega-3 + D-vitamin være et godt valg for personer som ønsker å øke sitt inntak av omega-3 fettsyrer og vitamin D for å støtte helse og velvære. Dette kosttilskuddet kan være spesielt egnet for personer som ikke spiser tilstrekkelige mengder fet fisk eller andre kilder til omega-3 fettsyrer i kostholdet sitt.

Mange foretrekker å få både vitaminer og omega 3 i samme tilskuddet – og nettopp derfor har vi valgt å inkludere Krill Omega 3 + D-vitamin på listen vår. Dette er et solid kosttilskudd som kommer godt med gjennom vinteren i Norge. Du bør riktignok ta omega-3 gjennom hele året, men tilskuddet av D-vitamin kan sørge for bedre prestasjon gjennom vinteren. 

Bio-sport kapsler omega 3

Bio-sport kapsler

kr 569,-
Annonse
Bio-Sport er laget for å forbedre sportsytelse og muskelutvikling. Med aminosyrer og vitaminer essensielle for muskelbygging og restitusjon, samt kreatin for styrke og beta-alanin for utholdenhet. Fra vår beste omega 3 2024 test, er Bio-sport kapsler et utmerket valg for optimal næring, og for den som ønsker et mer aktivt og sunt liv.
Fordeler
 • Utviklet for trening
 • Mange virkestoffer
 • Gir både vitaminer og Omega-3
 • Grei smak
Ulemper
 • Litt kostbare

Vår mening om Bio-sport kapsler

Bio-Sport er et kosttilskudd som er utviklet for å støtte idrettsprestasjoner og muskelvekst. Det inneholder en kombinasjon av aminosyrer og vitaminer som er viktige for kroppens muskelvekst og restitusjon. Aminosyrene i Bio-Sport er byggesteinene til proteiner, og de spiller en viktig rolle i å bygge og reparere muskler. 

Kosttilskuddet inneholder også kreatin, som kan bidra til å øke muskelvekst og styrke, samt beta-alanin, som kan øke utholdenheten og redusere tretthet under trening. Vitamin B6 er også inkludert i Bio-Sport kapsler, og dette vitaminet er viktig for muskelvekst og energiproduksjon. Videre kan det også bidra til å redusere tretthet og utmattelse under trening. Bio-Sport kapsler er designet for å være enkle å ta, og kapslene kan svelges med vann eller annen drikke. 

Dette kosttilskuddet kan være egnet for personer som ønsker å øke muskelvekst og styrke, og for idrettsutøvere som ønsker å forbedre sin ytelse og restitusjon etter trening.

Det er viktig å merke seg at kosttilskudd alene ikke vil gi ønsket resultat, og at de bør brukes i kombinasjon med en sunn og balansert diett, samt regelmessig trening.

Vi har inkludert dette som et godt alternativ for deg som vil slippe å ta unødvendig mange kapsler hver dag. Her får du anbefalt dosering av flere virkestoffer, noe som kommer godt med når du skal gi kroppen den næringen som er nødvendig for funksjonell drift.

Lyprinol

Lyprinol

kr 1 007,-
Annonse
Lyprinol er et unikt tilskudd med olje fra grønnleppet musling fra New Zealand, kjent for å lindre betennelse og smerte i ledd og muskler. Den aktive ingrediensen, ETA, er en sjelden omega-3 fettsyre med sterke anti-inflammatoriske egenskaper. Dette omega 3 best i test produktet anbefales for rask tilgang til kvalitetsomega-3.
Fordeler
 • Omega-3 fra grønnleppet musling
 • Godt egnet for lindring av betennelser
 • 100% naturlig
Ulemper
 • Kostbart
 • Kun kilde til Omega-3

Vår mening om Lyprinol

Til forskjell fra de andre produktene vi har på denne listen, så er Lyprinol et kosttilskudd som inneholder olje fra grønnleppet musling (Perna canaliculus) som er hentet fra New Zealandske farvann. Dette oljeekstraktet har dokumentert effekt på å lindre betennelse og smerter i kroppen, spesielt relatert til ledd og muskler.

Den aktive ingrediensen i Lyprinol er ETA (etyl-eikosapentaensyre), som er en sjelden omega-3 fettsyre som finnes i grønnleppet musling. ETA antas å ha en kraftig anti-inflammatorisk effekt i kroppen, og kan bidra til å redusere betennelse og smerte.

Lyprinol kan være en god løsning for personer som lider av ledd- og muskelsmerter på grunn av betennelse.

Videre kan kosttilskuddet være egnet for personer som ønsker å redusere risikoen for hjertesykdom, da omega-3 fettsyrer har vist seg å ha en beskyttende effekt på hjertet og hjerte- og karsystemet. Lyprinol Kapslene er enkle å svelge og inneholder ikke gluten, laktose eller sukker, noe som gjør dem egnet for personer med allergier eller intoleranser.

Gjennom andre kilder til Omega-3 kan man oppnå raskere opptak av virkestoffene med Lyprinol. Dette er årsaken til at vi har valgt å inkludere produktet på listen vår. Du kan få rask tilgang til Omega-3 av høy kvalitet, noe som er viktig om kroppen er plaget av betennelser. Imidlertid er det verdt å merke seg at dette kosttilskuddet er litt mer kostbart enn andre på listen vår, noe som kan påvirke budsjettet ditt. 

Solaray Ultra Omega 3

Solaray Ultra Omega 3

kr 276,-
Annonse
Solaray Ultra Omega er et supplement med en balansert miks av omega-3 fettsyrer. Omega-3 støtter hjerte- og hjernefunksjon og reduserer betennelse. Solaray tilbyr kvalitetsråvarer til en rimelig pris, ideelt for essensielle fettsyrer.
Fordeler
 • God kilde til Omega-3-6-9
 • Naturlige ingredienser
 • Olje fra dypvannsfisk
Ulemper
 • Kun omega 3 og vitamin E
 • Bør kombineres med multivitaminer

Vår mening om Solaray Ultra Omega 3

Solaray Ultra Omega-3 er et kosttilskudd som inneholder en balansert blanding av omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer har dokumenterte helsefordeler, inkludert å bidra til å redusere betennelse, støtte hjerte- og hjernefunksjon og opprettholde sunn hud, hår og negler.

Kosttilskuddet er laget av høykvalitets fiskeolje og planteoljer, og det er tredjeparts testet for renhet og kvalitet.

Solaray Ultra Omega-3 kapslene er enkle å svelge, og de kan tas daglig som en del av en sunn og balansert diett. Kosttilskuddet kan være egnet for personer som ønsker å øke sitt inntak av omega-3 fettsyrer, spesielt hvis de ikke spiser tilstrekkelige mengder mat som inneholder disse næringsstoffene.

Vi har inkludert dette da Solaray er en kjent produsent av kosttilskudd som vi har omtalt i flere andre best i test omega 3 tester tidligere. Her får du tilgang til et rent produkt som benytter seg av kvalitetsråvarer og bærekraftige kilder til Omega-3. Perfekt for deg som vil gi kroppen essensielle fettsyrer uten å måtte betale enorme beløp for tilskudd.

Biosym EPA-GLA + Omega 3-6-9

Biosym EPA-GLA + Omega 3-6-9

kr 460,-
Annonse
Biosym EPA + GLA Omega-3-5-7-9 er et tilskudd med en balansert blanding av omega-3, -5, -7 og -9 fettsyrer samt GLA. Disse fettsyrene støtter kroppens funksjoner, reduserer betennelse, og fremmer hjerte- og hjernehelse. Virkelig et best i test omega 3 produkt, samt kostnadseffektivt og et bærekraftig valg.
Fordeler
 • God kilde til Omega oljer
 • Kan tas av barn fra 11 år
 • Fiskegelatin kapsler
 • Testet for renhet i Danmark
Ulemper
 • Ikke tilsatt vitaminer
 • Må kombineres med et vitamintilskudd

Vår mening om Biosym EPA-GLA + Omega 3-6-9

Biosym EPA + GLA Omega-3-5-7-9 er et kosttilskudd som inneholder en balansert kombinasjon av omega-3, omega-5, omega-7 og omega-9 fettsyrer, samt GLA (gammalinolensyre). Disse fettsyrene spiller en viktig rolle i å støtte kroppens funksjoner, inkludert å redusere betennelse, støtte hjerte- og hjernefunksjon og opprettholde sunn hud, hår og negler.

Omega-3 fettsyrer, spesielt EPA (eikosapentaensyre), har dokumenterte helsefordeler, inkludert å bidra til å redusere betennelse og støtte hjerte- og hjernefunksjon. Omega-5 fettsyrer er funnet i granatepleolje og kan bidra til å støtte hjerte- og karsystemet. Omega-7 fettsyrer er funnet i fiskeolje og kan støtte sunn hud og slimhinner. Omega-9 fettsyrer er funnet i planteoljer og kan støtte hjerte- og karsystemet, samt opprettholde sunne cellemembraner. GLA er en omega-6 fettsyre som finnes i planteoljer og kan bidra til å redusere betennelse og støtte hormonell balanse.

Biosym EPA + GLA Omega-3-5-7-9 er laget av høykvalitets fiskeolje og planteoljer, og det er tredjeparts testet for renhet og kvalitet. Kosttilskuddet er også tilsatt vitamin E, en antioksidant som bidrar til å beskytte cellene mot skade forårsaket av frie radikaler.

Kapslene er enkle å svelge, og kan tas daglig som en del av en sunn og balansert diett. 

Vi har inkludert dette som et kostnadseffektivt og best i test omega 3 alternativ for deg som vil ha gode kilder til Omega 3-6-7-9 oljer. Alle disse har dokumentert effekt, og Biosym sitt produkt benytter kun bærekraftige kilder til oljene. Dette inkluderer fisk som sardiner, makrell og ansjos, samt naturlige oljer fra planter. 

Kjøpeguide: Tenk på dette før du kjøper Omega-3 tilskudd

En feil mange begår er at de tenker omega-3 er det samme uansett hvilket tilskudd du velger. Dessverre er dette langt fra faktum, og en rekke kosttilskudd på markedet bør styres unna. Grunnen til dette er at de inneholder lave kvantum Omega-3, eller olje fra billige/dårlige kilder. Derfor har vi samlet noen punkter for deg som vil finne frem til de beste tilskuddene. 

Tenk på produsentene

Når vi sier tenk på produsentene er det ikke deres velvære vi tenker på, men heller omdømme. Det kan ofte være lurt å velge kosttilskudd fra godt etablerte selskaper slik at man med sikkerhet kan ha tiltro til kvaliteten deres. Videre er det lurt å se på hvor de produserer produktene sine. På denne måten kan du enklere komme frem til hvorvidt du følger aktuelle retningslinjer i Norge eller ei. 

Konsentrasjon av omega-3 

Videre er det viktig å se på konsentrasjonen av omega-3, og da er det EPA og DHA man bør se etter. Dette er fettsyrene fra Omega-3 som gir den ønskede effekten fra omega-3. Kort fortalt kan man finne frem til de mest effektive tilskuddene ved å se etter disse fettsyrene. Desto høyere konsentrasjon, desto mer effektive tilskudd. 

Type fiskeolje

Selv om EPA og DHA er viktige fettsyrer og dermed kilder til Omega-3, kan det også være lurt å se på hvilke fiskeoljer de benytter seg av. Her er det fokus på bærekraftig oppdrett og fisk som er fri for tungmetaller eller annen forurensning som gjelder.

Anbefalt daglig dosering

De færreste av oss ønsker å spise mer kosttilskudd enn nødvendig i hverdagen. Se deretter etter de tilskuddene som gir deg anbefalt daglig dose (ADI) med så få kapsler som mulig. Du vil gjerne finne en tabell som viser anbefalt dosering på baksiden av kosttilskudd – eller i beskrivelsen dersom du handler på nett. 

Les også: Vi har testet de beste IPL hårfjerningsproduktene på markedet her!

Hva er Omega-3 fettsyrer?

Omega-3 er en gruppe flerumettede fettsyrer som er viktige for menneskekroppen, men som vi ikke kan produsere selv. De må derfor tilføres gjennom kostholdet. De mest kjente og viktige omega-3-fettsyrene er eikosapentaensyre (EPA), dokosaheksaensyre (DHA) og alfalinolensyre (ALA). EPA og DHA finnes hovedsakelig i fet fisk som laks, makrell og sild, mens ALA finnes i plantekilder som linfrø, chiafrø og valnøtter.

Omega-3-fettsyrer er kjent for sine helsefordeler, som å støtte hjertehelsen, redusere betennelser og bidra til normal funksjon av hjernen. Ettersom kroppen ikke klarer å produsere Omega-3 selv, er det mange som velger å ta et kosttilskudd slik de vi har sett på i denne artikkelen.

Oppsummering

Det finnes utallige Omega-3 tilskudd på markedet, men langt fra alle er verdt pengene dine. Derfor har vi kommet frem til denne guiden som tar for seg det vi anser som de beste omega-3 tilskuddene på markedet. Her får du tilgang til Omega-3 i sin reneste form – fra bærekraftige kilder til fiskeolje. Husk at omega-3 kan bidra til optimal funksjonalitet i kroppen vår, samt styrke både hjerne og hjerte. 

Ofte stilte spørsmål

Hvilken Omega 3 er best i test Omega 3 2024?

I vår omega 3 test er Zooca Original toppvalget. Det er rimelig, og oppfyller alle våre behov for oss som lever i et relativt mørkt og kaldt land. Og som en ekstra fordel, er det høstet fra vårt elskede Nord-Norge.

Hva er Omega 3?

Omega 3 er fettsyrer som man finner naturlig i fisk og det er et viktig virkestoff i kroppen vår som har dokumentert effekt på hjernen, hjerte og ledd i kroppen vår.

Hvor finner man Omega 3 fettsyrer?

Du finner Omega-3 fettsyrer naturlig i fisk som laks, makrell og torsk. Andre kilder inkluderer sardiner og ansjos, da disse er rike på fiskeolje. Selv om konsentrasjonen er høyere i fisk enn annen måte, er det mange som velger kosttilskudd som den beste kilden.

Hvorfor bør man ta Omega-3 tilskudd?

Omega-3-6-9 fettsyrer har dokumentert effekt på flere viktige organer i kroppen vår. Kort fortalt kan vi se på Omega-3 som et smøremiddel for hjernen, hjertet og leddene våre. Derfor er det anbefalt at man tar Omega-3 tilskudd for optimal funksjonalitet over tid.

Hvor mye omega-3 bør jeg ta daglig?

Den anbefalte daglige dosen av omega-3 avhenger av alder, kjønn og helse. For voksne er det generelt anbefalt 250-500 mg kombinert EPA og DHA daglig. Gravide og ammende kvinner bør få rundt 300 mg DHA daglig for å støtte fosterets og spedbarnets utvikling. Personer med spesifikke helseproblemer kan trenge høyere doser, 1000-4000 mg daglig, i samråd med helsepersonell. Les etiketten på omega-3 kosttilskudd for å justere inntaket riktig. Inkluder fet fisk som laks, makrell og sardiner i kosten for naturlige kilder til omega-3.

Er det noen bivirkninger ved å ta omega-3 tilskudd?

Omega-3 tilskudd tolereres generelt godt, men noen kan oppleve bivirkninger som fordøyelsesbesvær, kvalme eller en fiskelignende ettersmak. I høye doser kan omega-3 tynne blodet, så det er viktig å konsultere en lege før du tar store doser, spesielt hvis du bruker blodfortynnende medisiner. Velg alltid produkter av høy kvalitet for å minimere risikoen for forurensninger.

Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo