Mascara: Test av de 9 beste på markedet (2023)

Mascara

Det blir stadig lansert nye mascara produkter på markedet, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hvilken du bør velge. Bransjen er svært preget av aggressiv markedsføring, men hvor pålitelig er alle disse lovnadene egentlig? Vi har tatt en omfattende titt på de mest populære produktene og kommet opp med en liste over de vi anser som de beste alternativene. Disse presenterer vi i denne omfattende Mascara best i test artikkelen. 

Markedet for sminke fortsetter å vokse, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hvilke produkter man bør velge. Tildigere har det holdt at man holder seg til de kjente merkevarene, men nå begynner utvalget å bli såpass stort at det kan være vanskelig å finne frem selv internt hos de ulike produsentene. 

Når det er sagt, så er mascara en essensiell del av sminken til de fleste, og det gjelder å finne den som passer best for deg. Derfor har vi laget denne guiden som tar tatt for seg en rekke produkter på jakt etter de beste. Her har vi tatt utgangspunkt i de mest populære merkene i Norge, men også hentet inn litt alternativer som kanskje færre har hørt om. Målet vårt har vært å finne frem til de mest allsidige og langvarige produktene. 

I denne artikkelen vil du først bli presentert for de produktene vi anser som de beste – og deretter en omfattende kjøpeguide. Denne inneholder alt du trenger å vite om valg av mascara, samt noen lure tips til hva du bør tenke på.

Best i test mascara 2023

Lancôme – Lash Idole Mascara

kr 345,-
Annonse
Fordeler
 • God fylde
 • Langvarig resultat
 • Enkel påføring
 • Stilig design
Ulemper
 • Litt kostbar

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Best i test

9 Beste mascara på markedet

I de neste avsnittene har vi gått gjennom det vi anser som de beste mascara produktene på markedet i dag. Disse har til felles at de kommer fra kjente produsenter, men også at de har bestått grundig testing. Videre har vi sett på tilbakemeldinger fra kunder, informasjon fra produsenter og annen nyttig informasjon.

back to menu ↑

1. Lancôme – Lash Idole Mascara

Lancôme – Lash Idole Mascara

kr 345,-
Annonse
Fordeler
 • God fylde
 • Langvarig resultat
 • Enkel påføring
 • Stilig design
Ulemper
 • Litt kostbar

Lancôme – Lash Idole Mascara

Lancôme – Lash Idole Mascara er en av våre favorittmascaras på grunn av dens evne til å gi lange, fyldige og definerte vipper. Den har en tynn børste som gjør det enkelt å påføre produktet jevnt uten klumper eller smuldring. Formuleringen av mascaraen er også imponerende, med en lett og fleksibel konsistens som gjør at vippene holder seg smidige hele dagen. Denne mascaraen gir en dramatisk effekt uten å føles tung eller flakete på øyenvippene, og den er enkel å fjerne med sminkefjerner. Lancôme – Lash Idole Mascara er virkelig en mascara du vil elske å bruke, og vi kan trygt anbefale den til alle som ønsker seg lengre, fyldigere og mer definerte vipper.

Det er ingent vil om at Lancôme er en godt kjent produsent av sminke, og de har allerede et utmerket rykte. Videre er dette en mascara som hele 99% har gitt tilbakemelding på at oppleves lett på vippene. Dette er grunnen til at vi har plukket den ut som en testvinner. Du får ikke bare fyldige, lange vipper – men den er også godt egnet for deg som ikke har brukt så mye mascara tidligere.

Vi har valgt Lancôme Lash Idole Mascara som vår testvinner etter en helhetlig vurdering. Dette er en utmerket mascara oms ikke klumper, er lett å påføre og sørger for et utmerket utseende. Videre har den en kurvet børste som gir ønsket fylde på en helt naturlig måte. Du kan sjeldnet trå feil med denne mascaraen, så den er et godt utgangspunkt for de aller fleste.

back to menu ↑

2. L’oreal Paris – Mascara Volume Million Lashes

Fordeler
 • Presisjonsbørste
 • Stilig design
 • God fylde
Ulemper
 • Litt kort børste

L’oreal Paris – Mascara Volume Million Lashes

L’Oreal Paris – Mascara Volume Million Lashes er en annen favoritt som gir imponerende resultater. Den har en spesiell børste som gir en jevn og fin påføring, samtidig som den skiller vippene og gir en fyldig effekt. Mascaraen har en glatt og kremet tekstur som enkelt kan bygges opp for å oppnå ønsket effekt.

Formuleringen inneholder også pleiende ingredienser som gjør at vippene føles sunne og sterke. Mascaraen sitter på plass hele dagen uten å flake av eller smitte av på huden. L’Oreal Paris – Mascara Volume Million Lashes er virkelig en mascara som gir deg en flott look og som er verdt å prøve ut for alle som ønsker seg fyldige og lange vipper.

Vi har valgt å inkludere denne mascaraen fra L’oreal Paris som et godt alternativ. Ikke bare er den gjennomgått en rekke ulike tester tidligere, men den tilbyr også utmerket kvalitet. Børsten til L’oreal er enkel i bruk og gir jevn påføring.

back to menu ↑

3. Essence – I love Extreme Crazy Volume Mascara

Fordeler
 • Billig
 • Godt utgangspunkt å starte med
 • Godt egnet for sensitive øyne
Ulemper
 • Ikke like langvarig effekt

Essence – I love Extreme Crazy Volume Mascara

Essence – I love Extreme Crazy Volume Mascara er en rimelig mascara som gir mye for pengene. Den har en stor børste som gir volum og fylde til vippene, samtidig som den skiller og definerer dem. Mascaraen har en kremet tekstur som enkelt kan bygges opp for å oppnå ønsket effekt.

 Den er også vannfast, slik at den holder seg på plass hele dagen uten å smitte av. Essence – I love Extreme Crazy Volume Mascara er en av våre favorittmascaras når det kommer til å gi dramatisk volum og fylde til vippene, og den er definitivt verdt å prøve ut hvis du ønsker deg et rimelig alternativ.

Essence er et billig alternativ for deg som vil ha en enkel mascara i starten. Du får en solid børste som gir god fylde, men som ikke koster mer en at du kan kaste den etterpå. Produktet er godt testet og har allerede blitt omtalt som et utmerket produkt fra flere kjente eksperter.

back to menu ↑

4. Maybelline – Lash Sensational Sky High

Fordeler
 • Høy presisjon
 • Godt testet
 • Bambusekstrakt
 • Fyldige vipper
Ulemper
 • Ikke kurvet børste

Maybelline – Lash Sensational Sky High

Maybelline – Lash Sensational Sky High er en annen mascara som er verdt å prøve ut. Den har en spesiell børste som gir lengde, volum og separasjon til vippene. Mascaraen har også en kremet tekstur som gjør at den enkelt kan bygges opp for å oppnå ønsket effekt. 

Formuleringen er også vannfast, så den holder seg på plass hele dagen uten å smitte av eller flake av. Maybelline – Lash Sensational Sky High er en allsidig mascara som kan brukes til både hverdags og spesielle anledninger, og den er en av våre favoritter når det kommer til å gi lange og fyldige vipper.

De siste årene har Maybelline satset tungt på rimeligere alternativer, og deres Maybelline New York er et utmerket eksempel på dette. Her får du en stilig mascara som er godt egnet for både nye- og erfarne brukere. Videre har den et lengre skaft, noe som gir deg høy presisjon når du tar den på.

back to menu ↑

5. Helena Rubinstein – Lash Queen Sexy Blacks

Fordeler
 • Høy kvalitet
 • Stilrent design
 • Godt etablert produsent
 • Perfekt som gave
Ulemper
 • Litt kostbar

Helena Rubinstein – Lash Queen Sexy Blacks

Helena Rubinstein – Lash Queen Sexy Blacks er en luksuriøs mascara som gir dramatisk volum og lengde til vippene. Den har en spesiell børste som gir en jevn og fin påføring, og som skiller og definerer vippene på en naturlig måte.

Mascaraen har også en kremet tekstur som enkelt kan bygges opp for å oppnå ønsket effekt. Formuleringen inneholder også ingredienser som pleier og styrker vippene. Helena Rubinstein – Lash Queen Sexy Blacks er en eksklusiv mascara som gir deg en glamorøs look, og vi kan trygt anbefale den til alle som ønsker seg fyldige og lange vipper.

Selv om Helena Rubinstein er et litt mindre kjent merke i Norge, så leverer de utmerket kvalitet. Dette er virkelig en premium produsent som gir høy kvalitet, men deretter også en høy pris. Du må belage deg på å punge ut litt ekstra for denne sammenlignet med de større produsentene, men til gjengjeld får du en mascara som leverer utmerket kvalitet gjennom hele dagen.

back to menu ↑

6. Lancôme – Hypnôse vol + Cils booster

Fordeler
 • 2-i-1 deal
 • Høy kvalitet
 • Utmerket for volum
Ulemper
 • Krever litt øvelse å få til

Lancôme – Hypnôse vol + Cils booster

Lancôme – Hypnôse vol + Cils booster er en mascara og vippeprimer i ett som gir lengde, volum og separasjon til vippene. Den har en spesiell børste som gir en jevn og fin påføring, samtidig som den skiller og definerer vippene på en naturlig måte. 

Vippeprimeren gir også ekstra volum og lengde til vippene, slik at mascaraen gir enda mer dramatisk effekt. Formuleringen er også vannfast, slik at den holder seg på plass hele dagen uten å smitte av eller flake av. Lancôme – Hypnôse vol + Cils booster er en allsidig mascara og vippeprimer som gir deg lengre, fyldigere og mer definerte vipper.

For deg som ønsker å oppnå optimal fylde å vippene dine er denne kombinasjonen fra Lancôme midt i blinken. Her får du ikke bare en solid mascara, men også CILS booster på kjøpet. Dette sikrer deg et utmerket resultat hver eneste gang.

back to menu ↑

7. Maybelline – Lash Sensational Sky High Mascara

Fordeler
 • God for volum
 • Lang børste
 • Kjent merke
 • Jevn fordeling
Ulemper
 • Kan klumpe litt

Maybelline – Lash Sensational Sky High Mascara

Maybelline – Lash Sensational Sky High Mascara er en annen Maybelline-favoritt som gir imponerende resultater. Den har en spesiell børste som gir lengde, volum og separasjon til vippene, og mascaraen har også en kremet tekstur som gjør at den enkelt kan bygges opp for å oppnå ønsket effekt.

 Den er også vannfast, slik at den holder seg på plass hele dagen uten å smitte av eller flake av. Formuleringen av mascaraen inneholder også pleiende ingredienser som gjør at vippene føles sunne og sterke. Maybelline – Lash Sensational Sky High Mascara gir en dramatisk effekt uten å føles tung eller flakete på øyenvippene, og den er enkel å fjerne med sminkefjerner. Denne mascaraen er virkelig verdt å prøve ut for alle som ønsker seg lange, fyldige og definerte vipper.

En annen mascara i Maybelline New York serien er Lash Sensational Sky High. Dette er en kraftig mascara for deg som vil ha mest mulig fylde i hvert strøk. Den er lett å påføre med og du får et utmerket resultat hver gang. Vi har inkludert denne i testen vår som et godt balansert valg mellom pris og kvalitet.

back to menu ↑

8. Miild – Tear-Proof Length Inordinate Mascara

Fordeler
 • Svanemerket
 • Praktisk børste
 • Jevn fordeling
Ulemper
 • Litt dyr mot volum

Miild – Tear-Proof Length Inordinate Mascara

Miild – Tear-Proof Length Inordinate Mascara er en vegansk og allergivennlig mascara som gir imponerende resultater. Den har en spesiell børste som gir lengde og fylde til vippene, samtidig som den skiller og definerer dem. Mascaraen har en glatt og kremet tekstur som enkelt kan bygges opp for å oppnå ønsket effekt. Formuleringen inneholder også pleiende ingredienser som gjør at vippene føles sunne og sterke. 

Mascaraen er også vannfast og tårefast, så den holder seg på plass selv i regn og tårer. Miild – Tear-Proof Length Inordinate Mascara er en flott mascara for alle som ønsker seg lange og fyldige vipper, samtidig som de vil unngå allergiske reaksjoner eller andre irritasjoner.

Er du ute etter produkter som er sensitive vil Miild være et godt alternativ. Dette er et sminkemerke som lenge har utviklet sensitiv sminke, og deres mascara er sertifisert av AllergyCertified, Svanemerket og ECCOCERT. Dette betyr at den er fri for skadelige kjemikalier og sliter mindre på vippene dine enn andre alternativer.

back to menu ↑

9. bareMinerals – Clean Beauty Countdown

Fordeler
 • Mange produkter
 • Mye verdi for pengene
 • God introduksjon til merket
Ulemper
 • Du må ta til takke med det som er inkludert

bareMinerals – Clean Beauty Countdown

bareMinerals – Clean Beauty Countdown er en mascara-sett som inkluderer 7 forskjellige mascaraer i full størrelse, slik at du kan prøve ut forskjellige stiler og formler. Alle mascaraene i settet er laget av rene og naturlige ingredienser, noe som gjør dem ideelle for personer med sensitiv hud eller som ønsker å bruke renere kosmetikk.

bareMinerals mascaraene gir lengde, volum og separasjon til vippene, og børstene er utformet for å gi en jevn og fin påføring. bareMinerals – Clean Beauty Countdown er en flott måte å prøve ut forskjellige mascaraer på, samtidig som du får fordelen av å bruke renere og mer naturlige ingredienser. Dette settet er virkelig verdt å prøve ut for alle som ønsker seg sunnere og renere sminkeprodukter.

For deg som vil ha et bredere utvalg, men ikke bruke så mye penger, kan dette være midt i blinken. Dette er en tidligere adventskalender som er på salg fra bareMinerals. Her får du tolv ulike produkter til en kraftig redusert pris.

back to menu ↑

Kjøpeguide: Slik velger du riktig Mascara

Før du velger en mascara er det en del punkter du bør vurdere. Dette kan gjøre det enklere å komme frem til den varianten som passer best for deg og dine vipper. Har man derimot aldri kjøpt sminke før, kan det være vanskelig å vite hvor man skal starte – og derfor har vi laget denne enkle kjøpeguiden til deg. Her tar vi deg gjennom noen punkter du bør tenke gjennom før du går til innkjøp av en bestemt mascara

Velg en passende børste

En av de viktigste faktorene å vurdere når du kjøper mascara er børstens form og størrelse. Børstens form og størrelse kan påvirke hvordan mascaraen påføres og hvordan vippene ser ut. En tynn børste kan gi definerte og separerte vipper, mens en stor børste kan gi mer volum og fylde – vi anbefaler at du velger en børste som passer til dine behov og ønsker for vippenes utseende. Noen mascaraer har også spesielle børster med forskjellige funksjoner. For eksempel kan noen børster ha spesielle kammer for å holde på mer produkt, eller ha børstehår i forskjellige lengder for å nå hver enkelt vippe. Tenk på hva slags effekt du ønsker å oppnå med mascaraen og velg en børste som passer til det.

Velg en formel som passer til dine ønsker

Mascaras finnes i forskjellige formler, for eksempel lengde, volum, krøll og definisjon. Tenk på hva du ønsker å oppnå med mascaraen, og velg en formel som passer til det. Hvis du ønsker mer volum og fylde, kan en volumformel være det riktige valget for deg. Hvis du ønsker lengre vipper, kan en lengdeformel være det riktige valget. En annen faktor å vurdere når det gjelder formelen er konsistensen på produktet. Noen mascaraer har en tykkere konsistens, mens andre har en tynnere konsistens. En tykkere konsistens kan gi mer volum og fylde, mens en tynnere konsistens kan gi mer definisjon og separasjon.

Tenk på øyefarge og hudtone

Noen mascaraer kommer i forskjellige farger, og det kan være lurt å velge en som passer til øyefargen og hudtonen din. Vanligvis passer sort mascara til de fleste, men brun eller blå mascara kan også være fine alternativer. Hvis du har lyse øyne eller hudtone, kan det være lurt å velge en mascara som ikke er for mørk, da dette kan gjøre øynene og huden din ser blekere ut.

Vurder prisen

Mascaras finnes i forskjellige prisklasser, så det kan være lurt å tenke på hvor mye du ønsker å bruke på mascaraen. Du kan finne rimelige mascaraer på ditt lokale apotek eller supermarked, men det kan også være lurt å investere litt mer i en god mascara som gir ønsket effekt og som holder lenge. Dyrere mascaraer kan ofte ha bedre børster, mer pigmenterte formler og lengre holdbarhet enn billigere alternativer.

Les produktomtaler og anmeldelser

Før du kjøper mascara, kan det være lurt å lese produktomtaler og anmeldelser fra andre brukere. Dette kan gi deg en idé om hvordan mascaraen fungerer og om den gir ønsket effekt. Les anmeldelser på nettsteder som MakeupAlley, Sephora eller Ulta, eller søk etter anmeldelser på YouTube eller Instagram. Dette kan hjelpe deg med å få en bedre idé om hvordan produktet fungerer og om det er verdt å kjøpe.

Tenk på øyeform og vipper

En annen faktor å vurdere når du kjøper mascara er øyeformen og vippenes naturlige form. Hvis du har runde øyne, kan det være lurt å velge en mascara som gir mer lengde og definisjon, mens hvis du har amandelformede øyne, kan det være lurt å velge en mascara som gir mer volum og fylde. Hvis du har korte eller rette vipper, kan det være lurt å velge en mascara som gir mer krøll og lengde.

Velg en mascara som passer til din livsstil

Mascara finnes i både vanntette og ikke-vanntette varianter. Hvis du har en aktiv livsstil eller skal være utendørs i regn eller svette, kan det være lurt å velge en vanntett mascara for å unngå at den smitter av eller renner ut. Hvis du har sensitiv hud eller øyne, kan det også være lurt å velge en mascara som er spesielt formulert for sensitiv hud eller øyne.

back to menu ↑

Oppsummering

Det finnes et nesten ubegrenset antall mascara produkter på markedet, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hvilke du bør velge. Derfor har vi tatt en grundig gjennomgang av hva som finnes på markedet, samt hva du bør tenke på før du går til innkjøp av en mascara. Dette vil forhåpentligvis gjøre det enklere å velge, samt sikre at du får det resultatet du ønsker deg.

Les mer: Få oversikt over de beste stedene å ta Lip fillers 

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål

Hvilken type børste bør jeg velge på mascaraen?

Børstens form og størrelse kan påvirke hvordan mascaraen påføres og hvordan vippene ser ut. En tynn børste kan gi definerte og separerte vipper, mens en stor børste kan gi mer volum og fylde. Velg en børste som passer til dine behov og ønsker for vippenes utseende.

Hva betyr ‘volum’ når man snakker om mascara?

Volum betyr at mascaraen gir tykkelse og fylde til vippene. Mascaras med volumformuleringer har ofte en tykkere konsistens og en børste som er utformet for å gi mer produkt på vippene.

Hvordan påføre mascara for best resultat?

For å oppnå det beste resultatet med mascara er det viktig at du er tålmodig og prøver deg frem. Det finnes flere ulike metoder for påføring av mascara, så prøv litt forskjellig frem til du finner den som er best enget for deg.

Finnes det vannfast mascara?

Det finnes vannfast mascara, men det er viktig at du velger en for dette formålet. Langt fra alle mascaraer er vannfaste, så om du velger en rimeligere modell kan du fort få deg en kjedelig overaskelse. Mascara som er vannfast vil være klart merket for dette formålet.

Hvordan tar jeg bort mascara?

Bruk en god sminkefjerner for å fjerne mascaraen på en effektiv måte. Påfør sminkefjerneren på en bomullspad og hold den over øyet i noen sekunder for å la produktet løsne på mascaraen. Tørk deretter forsiktig bort mascaraen med paden. Unngå å gni eller gni på øynene, da dette kan føre til irritasjon eller skade på øyevippene.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo