Mascara: Test av de 10 beste på markedet (2024)

Det blir stadig lansert nye mascara produkter på markedet, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hvilken du bør velge. Bransjen er svært preget av aggressiv markedsføring, men hvor pålitelig er alle disse lovnadene egentlig? Vi har tatt en omfattende titt på de mest populære produktene og kommet opp med en liste over de vi anser som de beste alternativene. Disse presenterer vi i denne omfattende Mascara best i test artikkelen. 
Mascara

Markedet for sminke fortsetter å vokse, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hvilke produkter man bør velge. Tidligere har det holdt at man holder seg til de kjente merkevarene, men nå begynner utvalget å bli såpass stort at det kan være vanskelig å finne frem selv internt hos de ulike produsentene. 

Når det er sagt, så er mascara en essensiell del av sminken til de fleste, og det gjelder å finne den som passer best for deg. Derfor har vi laget denne guiden som tar tatt for seg en rekke produkter på jakt etter de beste. Her har vi tatt utgangspunkt i de mest populære merkene i Norge, men også hentet inn litt alternativer som kanskje færre har hørt om. Målet vårt har vært å finne frem til de mest allsidige og langvarige produktene. 

I denne artikkelen vil du først bli presentert for de produktene vi anser som de beste – og deretter en omfattende kjøpeguide. Denne inneholder alt du trenger å vite om valg av mascara, samt noen lure tips til hva du bør tenke på.

Å velge riktig mascara kan være en utfordring, spesielt med så mange modeller å velge mellom. Men ikke bekymre deg, Amanda Knudsen fra Beste.no er her for å hjelpe deg. Her er noen tips for hvordan du kan finne den beste modellen for deg og din familie.

Beste mascara: Test av de 10 beste på markedet (2024)

Lancôme Lash Idole Mascara

kr 345,-
Annonse
En gamechanger-børste med 360 mikrobørstehår som separerer, løfter og gir volum til hver enkelt øyevipp.

Lancôme Lash Idole Mascara har en banebrytende ny gelemulsjon som gir en fjærlett følelse på dine vipper uten å klumpe seg til i opptil 24 timer.
Fordeler
 • God fylde
 • Langvarig resultat
 • Enkel påføring
 • Stilig design
Ulemper
 • Litt kostbar

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Her er noen toppmodeller som har utmerket seg i tester og anmeldelser:

Topp 10 beste mascara på markedet i 2024

1. Lancôme Lash Idole Mascara

Lancôme Lash Idole Mascara

kr 360,-
Annonse
En gamechanger-børste med 360 mikrobørstehår som separerer, løfter og gir volum til hver enkelt øyevipp.

Lancôme Lash Idole Mascara har en banebrytende ny gelemulsjon som gir en fjærlett følelse på dine vipper uten å klumpe seg til i opptil 24 timer.
Fordeler
 • God fylde
 • Langvarig resultat
 • Enkel påføring
 • Stilig design
Ulemper
 • Litt kostbar

Vår mening om Lancôme Lash Idole Mascara

Lancôme Lash Idole Mascara er en av våre favorittmascaras på grunn av dens evne til å gi lange, fyldige og definerte vipper. Den har en tynn børste som gjør det enkelt å påføre produktet jevnt uten klumper eller smuldring. Formuleringen av mascaraen er også imponerende, med en lett og fleksibel konsistens som gjør at vippene holder seg smidige hele dagen.

Denne mascaraen gir en dramatisk effekt uten å føles tung eller flakete på øyenvippene, og den er enkel å fjerne med sminkefjerner. Lancôme Lash Idole Mascara er virkelig en mascara du vil elske å bruke, og vi kan trygt anbefale den til alle som ønsker seg lengre, fyldigere og mer definerte vipper.

Det er ingen tvil om at Lancôme er en godt kjent produsent av sminke, og de har allerede et utmerket rykte. Videre er dette en mascara som hele 99% har gitt tilbakemelding på at oppleves lett på vippene. Dette er grunnen til at vi har plukket den ut som en testvinner. Du får ikke bare fyldige, lange vipper – men den er også godt egnet for deg som ikke har brukt mye mascara tidligere.

Vi har valgt Lancôme Lash Idole Mascara som vår testvinner etter en helhetlig vurdering. Dette er en utmerket mascara som ikke klumper etter kort tid, er lett å påføre og sørger for et utmerket utseende. Videre har den en kurvet børste som gir ønsket fylde på en helt naturlig måte. Du kan sjeldent trå feil med denne mascaraen, så den er et godt utgangspunkt for de aller fleste.

2. L’oreal Paris Mascara Volume Million Lashes So Couture

L’oreal Paris Mascara Volume Million Lashes So Couture

kr 199,-
Annonse
Volume Million Lashes So Couture passer for deg som vil ha en volummascara som separerer vippene uten å klumpe.

Mascaraen inneholder silke og definerer og forsterker hver vippe for en sofistikert look.

Bruk presisjonsbørsten for å skreddersy din look, påfør ett lag for naturlige vipper eller i flere lag for en mer intens look med klumpfritt volum.
Fordeler
 • Presisjonsbørste
 • Stilig design
 • God fylde
Ulemper
 • Litt kort børste

Vår mening om L’oreal Paris Mascara Volume Million Lashes So Couture

L’Oreal Paris Mascara Volume Million Lashes So Couture er en annen favoritt som gir imponerende resultater. Den har en spesiell børste som gir en jevn og fin påføring, samtidig som den skiller vippene og gir en fyldig effekt. Mascaraen har en glatt og kremet tekstur som enkelt kan bygges opp for å oppnå ønsket effekt.

Formuleringen inneholder også pleiende ingredienser som gjør at vippene føles sunne og sterke. Mascaraen sitter på plass hele dagen uten å flake av eller smitte av på huden. L’Oreal Paris Mascara Volume Million Lashes So Couture er virkelig en mascara som gir deg en flott look og som er verdt å prøve for alle som ønsker seg fyldige og lange vipper.

Vi har valgt å inkludere denne mascaraen fra L’Oreal Paris som et godt alternativ. Ikke bare er den gjennomgått en rekke ulike tester tidligere, men den tilbyr også utmerket kvalitet. Børsten til L’Oreal Paris Mascara Volume Million Lashes So Couture er enkel i bruk og gir jevn påføring.

3. Essence I love Extreme Crazy Volume Mascara

Essence I love Extreme Crazy Volume Mascara

kr 39,-
Annonse
I love extreme volume-maskaraens gale søster, som gir deg enda mer volum! Den kremete konsistensen dekker hver øyenvipp med den dypeste svarte tonen, og den ekstra børsten gir oppsiktsvekkende fyldige vipper.

Maskaratuben komme i de vanlige Love-fargene, bare omvendt; kjølig rosa med svarte bokstaver.

Produktet er oftalmologisk testet og passer derfor også fint for personer med sensitive øyne og de som bruker kontaktlinser.
Fordeler
 • Billig
 • Godt utgangspunkt å starte med
 • Godt egnet for sensitive øyne
Ulemper
 • Ikke like langvarig effekt

Vår mening om Essence I love Extreme Crazy Volume Mascara

Essence I love Extreme Crazy Volume Mascara er en rimelig mascara som gir mye for pengene. Den har en stor børste som gir volum og fylde til vippene, samtidig som den skiller og definerer dem. Mascaraen har en kremet tekstur som enkelt kan bygges opp for å oppnå ønsket effekt.

Essence I love Extreme Crazy Volume Mascara er også vannfast, slik at den holder seg på plass hele dagen uten å smitte av. Essence I love Extreme Crazy Volume Mascara er en av våre favorittmascaras når det kommer til å gi dramatisk volum og fylde til vippene, og den er definitivt verdt å prøve ut hvis du ønsker deg et rimelig alternativ.

Essence I love Extreme Crazy Volume Mascara er et billig alternativ for deg som vil ha en enkel mascara i starten. Du får en solid børste som gir god fylde, og den koster heller ikke en formue. Produktet er godt testet og har allerede blitt omtalt som et utmerket produkt fra flere kjente eksperter.

4. Maybelline New York Lash Sensational Sky High Mascara Black

Maybelline New York Lash Sensational Sky High Mascara Black

kr 139,-
Annonse
Maybelline New York Lash Sensational Sky High Mascara Black er maskaraen for deg som ønsker lengre øyevipper med drømmeaktig volum.

En formel beriket med bambusekstrakt og fibre gir fyldige, lange vipper som føles fjærlette.

Nå hvert lite vippehår og separer dem lett med den bøyelige, fleksible børsten. Testet under oftalmologisk kontroll. Maskara for sensitive øyne og deg med kontaktlinser.
Fordeler
 • Høy presisjon
 • Godt testet
 • Bambusekstrakt
 • Fyldige vipper
Ulemper
 • Ikke kurvet børste

Vår mening om Maybelline New York Lash Sensational Sky High Mascara Black

Maybelline New York Lash Sensational Sky High Mascara Black er en annen mascara som er verdt å prøve ut. Den har en spesiell børste som gir lengde, volum og separasjon til vippene. Mascaraen har også en kremet tekstur som gjør at den enkelt kan bygges opp for å oppnå ønsket effekt. 

Formuleringen er også vannfast, så den holder seg på plass hele dagen uten å smitte av eller flake av. Maybelline New York Lash Sensational Sky High Mascara Black er en allsidig mascara som kan brukes til både hverdags og spesielle anledninger, og den er en av våre favoritter når det kommer til å gi lange og fyldige vipper.

De siste årene har Maybelline satset tungt på rimeligere alternativer, og deres Maybelline New York er et utmerket eksempel på dette. Her får du en stilig mascara som er godt egnet for både nye- og erfarne brukere. Videre har den et lengre skaft, noe som gir deg høy presisjon når du tar den på.

5. Helena Rubinstein Lash Queen Sexy Blacks

Helena Rubinstein Lash Queen Sexy Blacks

kr 485,-
Annonse
Helena Rubinstein Lash Queen Sexy Blacks Mascara er en kremet maskara, som gir vippene flott buet form som virker som en pushup-effekt, ved at den gir permanent fylde og åpner blikket.

LASH QUEEN Sexy Blacks er en helt unik maskara, som gir stort volum og en ekstrem god og holdbar dekning.
Fordeler
 • Høy kvalitet
 • Stilrent design
 • Godt etablert produsent
 • Perfekt som gave
Ulemper
 • Litt kostbar

Vår mening om Helena Rubinstein Lash Queen Sexy Blacks

Helena Rubinstein Lash Queen Sexy Blacks er en luksuriøs mascara som gir dramatisk volum og lengde til vippene. Den har en spesiell børste som gir en jevn og fin påføring, og som skiller og definerer vippene på en naturlig måte.

Mascaraen har også en kremet tekstur som enkelt kan bygges opp for å oppnå ønsket effekt. Formuleringen inneholder også ingredienser som pleier og styrker vippene. Helena Rubinstein Lash Queen Sexy Blacks er en eksklusiv mascara som gir deg en glamorøs look, og vi kan trygt anbefale den til alle som ønsker seg fyldige og lange vipper.

Selv om Helena Rubinstein er et litt mindre kjent merke i Norge, så leverer de utmerket kvalitet. Dette er virkelig en premium produsent som gir høy kvalitet, men deretter også en høy pris. Du må belage deg på å punge ut litt ekstra for denne sammenlignet med de større produsentene, men til gjengjeld får du en mascara som leverer utmerket kvalitet gjennom hele dagen.

6. Lancôme Hypnôse vol + Cils booster

Lancôme Hypnôse vol + Cils booster

kr 675,-
Annonse
For å fremheve øynene dine til det ytterste lanserer nå Lancôme den fjærlette og maksimale volummascaraen Hypnôse Volume-à-porter som skaper det franske blikket, et blikk å bli forhekset av.
Fordeler
 • 2-i-1 deal
 • Høy kvalitet
 • Utmerket for volum
Ulemper
 • Krever litt øvelse å få til

Vår mening om Lancôme Hypnôse vol + Cils booster

Lancôme Hypnôse vol + Cils booster er en mascara og vippeprimer i ett som gir lengde, volum og separasjon til vippene. Den har en spesiell børste som gir en jevn og fin påføring, samtidig som den skiller og definerer vippene på en naturlig måte. 

Vippeprimeren gir også ekstra volum og lengde til vippene, slik at mascaraen gir enda mer dramatisk effekt. Formuleringen er også vannfast, slik at den holder seg på plass hele dagen uten å smitte av eller flake av. Lancôme Hypnôse vol + Cils booster er en allsidig mascara og vippeprimer som gir deg lengre, fyldigere og mer definerte vipper.

For deg som ønsker å oppnå optimal fylde å vippene dine er denne kombinasjonen fra Lancôme midt i blinken. Her får du ikke bare en solid mascara, men også CILS booster på kjøpet. Dette sikrer deg et utmerket resultat hver eneste gang.

7. Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara Cosmic Black

Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara Cosmic Black

kr 159,-
Annonse
Mascara for en vippelook med uendelig lengde og volum med intense sorte pigmenter.

Med en fleksibel børste som når hver vippe og gir et synlig resultat fra alle vinkler. Beriket med bambusekstrakt og fibre for lange, fyldige vipper.
Fordeler
 • God for volum
 • Lang børste
 • Kjent merke
 • Jevn fordeling
Ulemper
 • Kan klumpe litt

Vår mening om Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara Cosmic Black

Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara er en annen Maybelline-favoritt som gir imponerende resultater. Den har en spesiell børste som gir lengde, volum og separasjon til vippene, og mascaraen har også en kremet tekstur som gjør at den enkelt kan bygges opp for å oppnå ønsket effekt.

Den er også vannfast, slik at den holder seg på plass hele dagen uten å smitte av eller flake av. Formuleringen av mascaraen inneholder også pleiende ingredienser som gjør at vippene føles sunne og sterke. Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara Cosmic Black gir en dramatisk effekt uten å føles tung eller flakete på øyenvippene, og den er enkel å fjerne med sminkefjerner. Denne mascaraen er virkelig verdt å prøve ut for alle som ønsker seg lange, fyldige og definerte vipper.

En annen mascara i Maybelline New York serien er Lash Sensational Sky High Mascara Black. Dette er en kraftig mascara for deg som vil ha mest mulig fylde i hvert strøk. Den er lett å påføre med og du får et utmerket resultat hver gang. Vi har inkludert denne i testen vår som et godt balansert valg mellom pris og kvalitet.

8. Miild Tear-Proof Length Inordinate Mascara

Miild Tear-Proof Length Inordinate Mascara

kr 325,-
Annonse
Miilds maskaraer er sertifisert av AllergyCertified, Svanemerket og ECOCERT.

De er utviklet med rene, skånsomme og naturlige ingredienser og er skapt etter prinsippet om en kompromissløs tilgang til allergivennlighet, bærekraft, økologi og produktkvalitet.

Miilds maskara finnes i fire forskjellige varianter med samme lekre og tårefaste produkt.
Fordeler
 • Svanemerket
 • Praktisk børste
 • Jevn fordeling
Ulemper
 • Litt dyr mot volum

Vår mening om Miild Tear-Proof Length Inordinate Mascara

Miild Tear-Proof Length Inordinate Mascara er en vegansk og allergivennlig mascara som gir imponerende resultater. Den har en spesiell børste som gir lengde og fylde til vippene, samtidig som den skiller og definerer dem. Mascaraen har en glatt og kremet tekstur som enkelt kan bygges opp for å oppnå ønsket effekt. Formuleringen inneholder også pleiende ingredienser som gjør at vippene føles sunne og sterke.

Mascaraen er også vannfast og tårefast, så den holder seg på plass selv i regn og tårer. Miild Tear-Proof Length Inordinate Mascara er en flott mascara for alle som ønsker seg lange og fyldige vipper, samtidig som de vil unngå allergiske reaksjoner eller andre irritasjoner.

Er du ute etter produkter som er sensitive vil Miild være et godt alternativ. Dette er et sminkemerke som lenge har utviklet sensitiv sminke, og deres mascara er sertifisert av AllergyCertified, Svanemerket og ECCOCERT. Dette betyr at den er fri for skadelige kjemikalier og sliter mindre på vippene dine enn andre alternativer.

9. Sensai Lash Conditioner 10 ml

Sensai Lash Conditioner 10 ml

kr 660,-
Annonse
Et reparerende øyevippeserum som fungerer som en pleiende og reparerende nattmaske for å styrke svake og skjøre vipper.

Lash Conditioner styrker vippenes protein og omslutter hver enkelt vippe med en silkemyk barriere for å beskytte dem.

Sensai Lash Conditioner virker styrkende, reparerende og pleiende og gir samtidig en løftende effekt til valgfri mascara. Resultatet er sterkere, friskere og blankere vipper.
Fordeler
 • Mye verdi for pengene
 • Reparerer og forebygger
 • Holder vippene dine sunne
Ulemper
 • Litt dyr

Vår mening om Sensai Lash Conditioner 10 ml

Sensai Lash Conditioner 10 ml er et must-have produkt i enhvers sminkepung. Dette forebyggende og reparerende produktet er spesielt formulert for å gi vippene dine den pleien de fortjener. Ved regelmessig bruk hjelper denne unike balsamen vippene dine å holde seg lengre, bli sterkere, og fortsette å være sunne.

Den lette formelen er beriket med nærende ingredienser som styrker vippene fra rot til tupp, og gir dem en naturlig glans. Ikke bare forebygger den slitasje og skader forårsaket av daglig bruk av mascara og vippekrøllere, men den stimulerer også vekst og fleksibilitet, slik at vippene dine ser fyldigere og mer voluminøse ut.

Sensai Lash Conditioner 10 ml er perfekt for de som ønsker å vedlikeholde et sunt og vakkert utseende uten å kompromittere helsen til vippene sine. Med Sensai Lash Conditioner kan du være sikker på at vippene dine alltid ser sitt beste ut, uansett anledning.

10. By Lyko Loveables Seaside Vibe

By Lyko Loveables Seaside Vibe

kr 599,-
Annonse
Sommeren er kanskje kort, men snart (!!!) er den her, så sikre deg Seaside Vibe som har aaalt du trenger for en drømmeferie!

I din nye beach bag venter massevis av beauty som elsker årets varmeste dager nesten like mye som deg. Søte, salte og avkjølende ferieflørter du ikke vil være foruten!
Fordeler
 • Mange produkter
 • Mye verdi for pengene
 • God introduksjon til merket
Ulemper
 • Du må ta til takke med det som er inkludert

Vår mening om By Lyko Loveables Seaside Vibe

By Lyko Loveables Seaside Vibe er et mascara-sett som inkluderer 17 forskjellige produkter, slik at du kan prøve ut forskjellige stiler og formler. Alle mascaraene i settet er laget av rene og naturlige ingredienser, noe som gjør dem ideelle for personer med sensitiv hud eller som ønsker å bruke renere kosmetikk.

By Lyko Loveables Seaside Vibe mascaraene gir lengde, volum og separasjon til vippene, og børstene er utformet for å gi en jevn og fin påføring. By Lyko Loveables Seaside Vibe er en flott måte å prøve ut forskjellige mascaraer på, samtidig som du får fordelen av å bruke renere og mer naturlige ingredienser. Dette settet er virkelig verdt å prøve ut for alle som ønsker seg sunnere og renere sminkeprodukter.

For deg som vil ha et bredere utvalg, men ikke bruke så mye penger, kan dette være midt i blinken. Dette er en sommerpakke som er fra By Lyko Loveables Seaside Vibe. Her får du 17 ulike produkter til en kraftig redusert pris.

Slik velger du riktig mascara

Før du velger en mascara er det en del punkter du bør vurdere. Dette kan gjøre det enklere å komme frem til den varianten som passer best for deg og dine vipper. Har man derimot aldri kjøpt sminke før, kan det være vanskelig å vite hvor man skal starte – og derfor har vi laget denne enkle kjøpeguiden til deg. Her tar vi deg gjennom noen punkter du bør tenke gjennom før du går til innkjøp av en bestemt mascara

Velg en passende børste

En av de viktigste faktorene å vurdere når du kjøper mascara er børstens form og størrelse. Børstens form og størrelse kan påvirke hvordan mascaraen påføres og hvordan vippene ser ut. En tynn børste kan gi definerte og separerte vipper, mens en stor børste kan gi mer volum og fylde – vi anbefaler at du velger en børste som passer til dine behov og ønsker for vippenes utseende.

Noen mascaraer har også spesielle børster med forskjellige funksjoner. For eksempel kan noen børster ha spesielle kammer for å holde på mer produkt, eller ha børstehår i forskjellige lengder for å nå hver enkelt vippe. Tenk på hva slags effekt du ønsker å oppnå med mascaraen og velg en børste som passer til det.

Velg en formel som passer til dine ønsker

Mascaras finnes i forskjellige formler, for eksempel lengde, volum, krøll og definisjon. Tenk på hva du ønsker å oppnå med mascaraen, og velg en formel som passer til det. Hvis du ønsker mer volum og fylde, kan en volumformel være det riktige valget for deg. Hvis du ønsker lengre vipper, kan en lengdeformel være det riktige valget.

En annen faktor å vurdere når det gjelder formelen er konsistensen på produktet. Noen mascaraer har en tykkere konsistens, mens andre har en tynnere konsistens. En tykkere konsistens kan gi mer volum og fylde, mens en tynnere konsistens kan gi mer definisjon og separasjon.

Les også: Vi har testet de beste krølltengene på markedet!

Tenk på øyefarge og hudtone

Noen mascaraer kommer i forskjellige farger, og det kan være lurt å velge en som passer til øyefargen og hudtonen din. Vanligvis passer sort mascara til de fleste, men brun eller blå mascara kan også være fine alternativer. Hvis du har lyse øyne eller hudtone, kan det være lurt å velge en mascara som ikke er for mørk, da dette kan gjøre øynene og huden din ser blekere ut.

Vurder prisen

Mascaras finnes i forskjellige prisklasser, så det kan være lurt å tenke på hvor mye du ønsker å bruke på mascaraen. Du kan finne rimelige mascaraer på ditt lokale apotek eller supermarked, men det kan også være lurt å investere litt mer i en god mascara som gir ønsket effekt og som holder lenge. Dyrere mascaraer kan ofte ha bedre børster, mer pigmenterte formler og lengre holdbarhet enn billigere alternativer.

Les produktomtaler og anmeldelser

Før du kjøper mascara, kan det være lurt å lese produktomtaler og anmeldelser fra andre brukere. Dette kan gi deg en idé om hvordan mascaraen fungerer og om den gir ønsket effekt. Les anmeldelser på nettsteder som MakeupAlley, Sephora eller Ulta, eller søk etter anmeldelser på YouTube eller Instagram. Dette kan hjelpe deg med å få en bedre idé om hvordan produktet fungerer og om det er verdt å kjøpe.

Tenk på øyeform og vipper

En annen faktor å vurdere når du kjøper mascara er øyeformen og vippenes naturlige form. Hvis du har runde øyne, kan det være lurt å velge en mascara som gir mer lengde og definisjon, mens hvis du har mandelformede øyne, kan det være lurt å velge en mascara som gir mer volum og fylde. Hvis du har korte eller rette vipper, kan det være lurt å velge en mascara som gir mer krøll og lengde.

Velg en mascara som passer til din livsstil

Mascara finnes i både vanntette og ikke-vanntette varianter. Hvis du har en aktiv livsstil eller skal være utendørs i regn eller svette, kan det være lurt å velge en vanntett mascara for å unngå at den smitter av eller renner ut. Hvis du har sensitiv hud eller øyne, kan det også være lurt å velge en mascara som er spesielt formulert for sensitiv hud eller øyne.

Oppsummering

Det finnes et nesten ubegrenset antall mascara produkter på markedet, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hvilke du bør velge. Derfor har vi tatt en grundig gjennomgang av hva som finnes på markedet, samt hva du bør tenke på før du går til innkjøp av en mascara. Dette vil forhåpentligvis gjøre det enklere å velge, samt sikre at du får det resultatet du ønsker deg.

Ofte stilte spørsmål

Hvilken type børste bør jeg velge på mascaraen?

Børstens form og størrelse kan påvirke hvordan mascaraen påføres og hvordan vippene ser ut. En tynn børste kan gi definerte og separerte vipper, mens en stor børste kan gi mer volum og fylde. Velg en børste som passer til dine behov og ønsker for vippenes utseende.

Hva betyr ‘volum’ når man snakker om mascara?

Volum betyr at mascaraen gir tykkelse og fylde til vippene. Mascaras med volumformuleringer har ofte en tykkere konsistens og en børste som er utformet for å gi mer produkt på vippene.

Hvordan påføre mascara for best resultat?

For å oppnå det beste resultatet med mascara er det viktig at du er tålmodig og prøver deg frem. Det finnes flere ulike metoder for påføring av mascara, så prøv litt forskjellig frem til du finner den som er best egnet for deg.

Finnes det vannfast mascara?

Det finnes vannfast mascara, men det er viktig at du velger en for dette formålet. Langt fra alle mascaraer er vannfaste, så om du velger en rimeligere modell kan du fort få deg en kjedelig overraskelse. Mascara som er vannfast vil være klart merket for dette formålet.

Hvordan tar jeg bort mascara?

Bruk en god sminkefjerner for å fjerne mascaraen på en effektiv måte. Påfør sminkefjerneren på en bomullspad og hold den over øyet i noen sekunder for å la produktet løsne på mascaraen. Tørk deretter forsiktig bort mascaraen med paden. Unngå å gni eller gni på øynene, da dette kan føre til irritasjon eller skade på øyevippene.

Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo