Solkrem: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Sommeren nærmer seg ofte med stormskritt, og da er det igjen tid for å plukke frem solkremen. Imidlertid flommes markedet over av rimelige alternativer, men hvor gode er de egentlig? Vi har funnet frem til de beste solkrem alternativene for deg som ser etter den beste beskyttelsen. 
Solkrem

Solkrem er essensielt for å beskytte huden mot de skadelige effektene av solens ultrafiolette (UV) stråler. Regelmessig bruk av solkrem reduserer risikoen for hudkreft betydelig, inkludert melanom, som er den mest alvorlige formen for hudkreft. Solkrem forhindrer også for tidlig aldring, som rynker, brune flekker og ujevn pigmentering forårsaket av solens stråler.

I tillegg til å forebygge kreft, er daglig bruk av solkrem avgjørende for å opprettholde generell hudhelse. Den beskytter mot både UVA- og UVB-stråler, som kan forårsake umiddelbar solbrenthet og langsiktige hudskader. Det anbefales å bruke en bredspektret solkrem med minst SPF 30 for tilstrekkelig beskyttelse. Solkrem bør påføres på nytt hver andre time, spesielt etter bading eller svette, for å opprettholde effektiviteten​​.

Det er også viktig å merke seg at ingen solkremer som er på markedet i dag gir 100% beskyttelse mot solens stråling. Overdreven soleksponering utgjør en alvorlig helserisiko, og en burde alltid tenke på hvor mye man blir eksponert for dette.

Beste Solkrem 2024

Coola Classic

kr 369,-
Annonse
Classic Spray SPF30 Tropical Coconut er solbeskyttelse til både ansikt og kropp. Superenkel å bruke og man kommer til overalt, og den fungerer til og med når man sprayer opp ned. Solsprayen er naturlig på duft, og oppleves ikke klissete på huden. Den er vann- og svetteresistent, fukter og pleier huden og gir optimal beskyttelse mot solen.
Fordeler
 • Nydelig duft
 • Enkel å smøre på
 • Praktisk sprayflaske
 • Best i test solkrem 2024
Ulemper
 • Litt dyr

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Her er de beste solkremene i tester og anmeldelser:

Best i test Solkrem 2024

I listen under har vi valgt ut de beste solkremene på markedet akkurat nå, og vi gir deg råd om hva du bør vurdere ved kjøp av det produktet som passer best til dine behov. Når du skal kjøpe solkrem, er det flere faktorer som kan påvirke valget ditt. Det er viktig å tenke på ting som solfaktor (SPF), beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler, brukervennlighet, og om produktet kommer i en form som er enkel å påføre.

Vi har også tatt hensyn til pris, kvalitet og eventuelle ekstra ingredienser som kan være nyttige for huden. Uansett om du foretrekker krem, lotion eller spray, vil denne listen hjelpe deg med å finne den perfekte solkremen for deg. I vår best i test solkrem 2024 test er det Coola Classic Solkrem som er vår testvinner. Den har en herlig duft, beskytter deg godt fra solen, og oppleves ikke som spesielt klissete på huden.

1. Coola Classic Solkrem – Best i test solkrem

Coola Classic

kr 369,-
Annonse
Coola Classic er vårt toppvalg for vår beste solkrem 2024 test. Den har SPF 50, økologiske ingredienser, og er fri for parabener, sulfater og fargestoffer. Den absorberes raskt, føles ikke fet, og beskytter mot UVA- og UVB-stråler.
Fordeler
 • Nydelig duft
 • Enkel å smøre på
 • Praktisk sprayflaske
 • Best i test solkrem 2024
Ulemper
 • Litt dyr

Vår mening om Coola Classic

Coola Classic er en av våre favoritter når det kommer til solkrem. Den har en SPF på 50 og er laget av økologiske ingredienser, noe som gjør at den er mild og skånsom mot huden. Solkremen er fri for parabener, sulfater og fargestoffer, og er enkel å påføre og absorberes raskt uten å føles fet eller klissete på huden. Den er også vannavstøtende og kan brukes både på ansikt og kropp. Coola Classic er den beste solkremen i vår test av solkremer som gir deg en trygg og pålitelig beskyttelse mot solens skadelige stråler, samtidig som den pleier og fukter huden din.

Det som gjorde Coola Classic til vår favoritt på denne listen er hvor utrolig enkelt det er å ta den på. Den kommer i en praktisk sprayflaske som raskt legger et tynt lag med solkrem på huden din. Deretter kan du bare smøre det forsiktig utover. Videre er den beriket med antioksidanter som ivaretar huden din bedre over tid. Fra produsenten sin side anbefales det at du påfører solkremen minst 15 minutter før du skal sole deg – på denne måten vil den trekke inn i huden og gi ønsket beskyttelse​.

Coola Classic er vår best i test solkrem produkt basert på en helhetlig vurdering. Ikke bare er den utrolig enkel å påføre, men den dufter også av tropisk sommer. God beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler gjennom hele dagen har sørget for at denne er midt i blinken for deg som vil ta imot sommeren uten å bli solbrent. Bare pass på at du snur deg med jevne mellomrom – det er forskjell på soling og steking.

2. Lancaster Sun Beauty Body Milk Solkrem – Beste kremaktige solkrem

Lancaster Sun Beauty Body Milk

kr 315,-
Annonse
Lancaster Sun Beauty Body Milk er en luksuriøs solkrem med SPF 30 som raskt absorberes, og etterlater huden myk. Når den er vannavstøtende og egnet for ansikt og kropp, har den en mild duft og gir pålitelig beskyttelse mot UV-stråler, samtidig som den pleier og fukter huden. Et godt valg fra vår solkrem test.
Fordeler
 • SPF 30
 • Lett konsistens
 • Reparerer skadet tørr hud
 • God beskyttelse
Ulemper
 • Fungerer best med tilhørende fuktighetskrem

Vår mening om Lancaster Sun Beauty Body Milk

Lancaster Sun Beauty Body Milk er en solkrem med SPF 30 som gir deg en luksuriøs følelse på huden. Den absorberes raskt og etterlater huden myk og glatt. Solkremen er vannavstøtende og kan brukes både på ansikt og kropp. Lancaster Sun Beauty Body Milk har en mild duft og er lett å påføre. Den gir deg en pålitelig beskyttelse mot solens skadelige stråler samtidig som den gir deg en sunn og vakker hud.

Er du blant de som foretrekker en litt mer kremaktig solkrem, så vil Lancaster Sun Beauty Body Milk være midt i blinken. Den er fortsatt lett absorberende, men den har en litt tykkere konsistens enn de vi har omtalt hittil. Videre har den en nydelig duft – og tilhører en hel serie med produkter. Dette betyr at du kan beskytte huden din med solkrem, fuktighetskrem og mye mer i en serie som er tiltenkt å brukes sammen.

Vi valgte Lancaster Sun Beauty Body Milk som nummer to i listen over best i test solkrem basert på dens gode beskyttelse, brukervennlighet og hudvennlige ingredienser. Den kombinerer høy 30SPF beskyttelse mot solens skadelige stråler med en luksuriøs følelse og fuktighetsgivende egenskaper. Med sin evne til å reparere og beskytte huden, skiller den seg ut som en av de beste solkremene på markedet i 2024. Den vannavstøtende formelen og lette konsistensen gjør den ideell for både daglig bruk og aktive dager i solen.

3. Shiseido Expert Sun Protector Solkrem – Beste premium solkrem

Shiseido Expert Sun Protector

kr 499,-
Annonse
Expired
Shiseido Expert Sun Protector fra vår solkrem test har SPF 50 og avansert teknologi som beskytter mot UVA- og UVB-stråler. Den absorberes raskt uten å etterlate hvite merker, er vannresistent, og passer både ansikt og kropp. Ideell for aktive dager, gir den pålitelig beskyttelse og en behagelig følelse.
Fordeler
 • SPF 50
 • SyncroShield ™ teknologi
 • Naturlig mild på huden
 • Avkjølende effekt
Ulemper
 • Kostbar

Vår mening om Shiseido Expert Sun Protector

Shiseido Expert Sun Protector er en solkrem med SPF 50 som inneholder en spesiell teknologi som beskytter huden mot både UVA- og UVB-stråler. Den har også en lett konsistens som absorberes raskt uten å etterlate en hvit film på huden. Solkremen er vannavstøtende og kan brukes både på ansikt og kropp. Shiseido Expert Sun Protector gir deg en pålitelig beskyttelse mot solens skadelige stråler samtidig som den gir deg en lett følelse på huden.

Shiseido er et premiummerke som har blitt stadig vanligere i Norge, og deres Expert Sun Protector er en kraftig solkrem godt egnet for bruk i ansiktet. Denne solkremen har SPF 50+, som gir en av de beste solkrem beskyttelsene på markedet. Videre besitter den Shiseido sin egen SyncroShield™ teknologi, noe som betyr at beskyttelsen blir sterkere når den kommer i kontakt med vann eller svette.

Dette produktet er tatt med i vår solkrem test på grunn av dens avanserte teknologi og høye beskyttelsesnivå. Solkremen kombinerer effektiv beskyttelse mot solens skadelige stråler med en lett og komfortabel følelse på huden. Den er vann- og svetteresistent, noe som gjør den ideell for aktive dager ute. Med sin SynchroShield™ teknologi gir den en pålitelig og forsterket beskyttelse i utfordrende forhold, noe som gjør den til et toppvalg blant de beste solkremene på markedet i 2024.

4. Biotherm Water Lover Sun Milk Solkrem – Beste solkrem i reisestørrelse

Biotherm Water Lover Sun Milk

kr 430,-
Annonse
Biotherm Water Lover Sun Milk er virkelig et solkrem best i test produkt, og har SPF 30 som gir utmerket skjerming mot UVA- og UVB-stråler. Den lette, fuktighetsgivende formelen absorberes raskt uten hvite merker. Vannresistent og egnet for ansikt og kropp, er den miljøvennlig med 94 % biologisk nedbrytbare ingredienser.
Fordeler
 • Aktiv fuktighet til huden
 • Vanntett
 • SPF 30
 • 100% vegansk
Ulemper
 • Litt liten tube

Vår mening om Biotherm Water Lover Sun Milk

Biotherm Water Lover Sun Milk er en solkrem med SPF 30 som gir høy beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Den har en lett og fuktighetsgivende formel som absorberes raskt uten å etterlate hvite merker på huden. Solkremen er vannavstøtende og egnet for både ansikt og kropp. Den er spesielt designet for å være miljøvennlig, med en formel som er 94 % biologisk nedbrytbar og en flaske laget av resirkulert plast​.

Biotherm Water Lover Sun Milk er ideell for de som ønsker en solkrem som både beskytter huden og respekterer miljøet. Den er enkel å påføre og har en behagelig duft, samtidig som den gir langvarig fuktighet og beskyttelse mot solens skadelige stråler. Dette gjør den til et utmerket valg for daglig bruk, spesielt for personer med sensitiv hud​.

Denne solkremen, som er en av våre solkrem best i test produkter, ble tatt med på grunn av dens høye beskyttelsesnivå og miljøvennlige egenskaper. Solkremen kombinerer effektiv beskyttelse med en lett og fuktighetsgivende formel, noe som gjør den komfortabel å bruke hver dag. Med sin biologisk nedbrytbare formel og resirkulerbare emballasje, står den frem som et ansvarlig valg blant de beste solkremene på markedet i 2024. Dette produktet gir ikke bare beskyttelse for huden, men bidrar også til å redusere miljøpåvirkningen, noe som gjør det til en favoritt blant bevisste forbrukere.

5. Piz Buin Moisturizing Sun Lotion – Beste billige alternativ

Piz Buin Moisturizing Sun Lotion

kr 209,-
Annonse
Piz Buin Moisturizing Sun Lotion gir god UV-beskyttelse og fuktighet med SPF 15. Vannresistent og raskt absorberende, etterlater den en mild duft og føles ikke fet. Den er perfekt for utendørsaktiviteter, og gir en myk og hydrert hud. En favoritt for sin effektive beskyttelse, og en favoritt i vår best i test solkrem 2024 test.
Fordeler
 • Anti-age effekt
 • Enkel å smøre på
 • God lukt
 • Kommer i flere styrker
Ulemper
 • Bør påføres tørr hud

Vår mening om Piz Buin Moisturizing Sun Lotion

Piz Buin Moisturizing Sun Lotion er en annen favoritt som gir god solbeskyttelse samtidig som den gir fuktighet til huden. Den har en SPF på 15 og er vannavstøtende, noe som gjør den perfekt for en dag med utendørsaktiviteter. Solkremen absorberes raskt og etterlater en mild duft på huden. Den er også lett å påføre og gir en jevn og fin påføring. Piz Buin Moisturizing Sun Lotion gir deg en sunn og strålende hud, uten å tørke ut huden eller gi deg en fet følelse.

Piz Buin har lenge vært en favoritt blant nordmenn som ønsker seg en gylden hud gjennom sommeren. Denne solkremen er litt tykkere enn noen andre, men den trekker raskt inn i huden og gir deg ønsket beskyttelse. Piz Buin lukter godt, er enkel å smøre på og gir deg langvarig beskyttelse mot solen. Videre er den litt rimeligere enn mange premium-alternativer, så om dere har et høyt forbruk av solkrem kan den være et godt alternativ​.

Vi valgte Piz Buin Moisturizing Sun Lotion i vår solkrem best i test på grunn av dens kombinasjon av effektiv solbeskyttelse og fuktighetsgivende egenskaper. Solkremen gir høy beskyttelse mot UV-stråler, samtidig som den holder huden myk og hydrert. Den vannavstøtende formelen og den behagelige duften gjør den til et ideelt valg for både daglig bruk og lange dager i solen.

Kjøpeguide: Dette bør du tenke på før du skal kjøpe en solkrem

I denne kjøpeguiden har vi samlet viktige punkter du bør tenke på før du kjøper solkrem. Husk alltid å rådføre deg med helsepersonell hvis du er i tvil om et produkt, da noen kan oppleve allergiske reaksjoner på grunn av ingredienser i ulike solkremer. Dette er spesielt viktig for personer med sensitiv hud.

Hvilken faktor skal du velge på solkremen?

Valg av solfaktor avhenger av hvor du skal oppholde deg. Som tommelfingerregel anbefales minst SPF 30 for generell beskyttelse. Har du allerede et godt grunnlag med farge, kan du bruke SPF 15, men det øker risikoen for solbrenthet. For de beste solkremene på markedet og solkremer som er best i test i 2024, er SPF 30 eller høyere vanlig.

Hvilken UVA- og UVB-beskyttelse gir solkrem?

De fleste solkremer i dag beskytter mot både UVA- og UVB-stråler. Det er viktigere å fokusere på solkremens SPF-verdi enn å velge mellom UVA- eller UVB-beskyttelse. Solkrem reflekterer de skadelige strålene fra solen og gir dermed nødvendig beskyttelse.

Er det noen andre produkter jeg burde kombinere med solkrem?

For nordmenn som lever i et relativt mørkt land, er det viktig å få tilstrekkelig vitamin D og omega-3, selv med bruk av solkrem. Vitamin D, som produseres i huden ved eksponering for sollys, er avgjørende for beinhelse og immunsystemet, men solkrem kan redusere denne produksjonen. Mangel på vitamin D kan føre til svekkede bein og økt risiko for kroniske sykdommer. Omega-3 fettsyrer, som støtter hjerte- og hjernehelse, må fås gjennom kostholdet da kroppen ikke kan produsere dem selv. Med begrenset sollys og et kosthold ofte fattig på fet fisk, er det viktig for nordmenn å få disse næringsstoffene gjennom kosttilskudd for å opprettholde god helse.

Bør du velge vanntett eller ikke vanntett solkrem?

Dette valget avhenger av aktivitetene dine. Vanntett solkrem er praktisk hvis du skal bade eller trene, da den gir kontinuerlig beskyttelse uten behov for hyppig påføring. For barn som leker på stranden, er vanntett solkrem ofte det beste alternativet. Hvis du velger en ikke-vanntett solkrem, må du påføre den på nytt etter bading eller svette.

Hudtype og sensitivitet: Hva er riktig for deg?

Solkrem fungerer også som en hudkrem, så det er viktig å velge en som passer til din hudtype. Noen produkter inneholder parfyme og kan irritere sensitiv hud. Hvis du opplever hudirritasjon, bør du slutte å bruke produktet og vaske området grundig. Kontakt helsepersonell hvis irritasjonen vedvarer. For sensitiv hud finnes det flere alternativer, inkludert Neutriherbs Vitamin C, som er fri for parfyme og bruker naturlige virkestoffer for optimal beskyttelse.

Ytterligere tips for å velge riktig solkrem:

 • Les anmeldelser: Bruk solkremtester og anmeldelser for å finne produkter som har vist seg effektive og populære blant andre brukere.
 • Ingrediensliste: Sjekk ingredienslisten for å unngå produkter som inneholder potensielt skadelige eller irriterende stoffer, spesielt hvis du har sensitiv hud.
 • Praktiske egenskaper: Velg solkrem basert på brukervennlighet, som enkel påføring og god absorpsjon uten å etterlate en fet eller klissete følelse.

Med disse tipsene og informasjonen fra vår guide, er du godt rustet til å velge den beste solkremen for dine behov og sikre at du er godt beskyttet mot solens skadelige stråler.

Les mer: IPL hårfjerner: Test av de 5 beste på markedet (2024).

Oppsummering

Solkrem er viktig når man skal ut om sommeren, men det kan være vanskelig å finne frem til de beste. Derfor har vi laget denne guiden som tar for seg de beste solkremene på markedet, samt hva du bør tenke på før du skal gå til innkjøp av en ny solkrem. Vi håper denne har vært nyttig – slik at du kan nyte lange solfylte dager, hele sommeren. 

Ofte stilte spørsmål

Hvilken solkrem ble best i test solkrem 2024?

Coola Classic Solkrem topper vår solkremtest for 2024. Den tilbyr en behagelig duft, effektiv solbeskyttelse, og en lett, ikke-klissete følelse på huden, noe som gjør den til en klar favoritt blant årets solkremer.

Hva betyr SPF?

SPF står for Sun Protection Factor og indikerer hvor mye beskyttelse solkremen gir mot UVB-stråler. Desto høyere tall, desto bedre beskyttelse gir solkremen mot solstråler.

Hva betyr bredspektret solkrem?

En bredspektret solkrem beskytter mot både UVA- og UVB-stråler. Dette gir bedre beskyttelse for lange dager i solen hvor den skifter posisjon gjennom dagen.

Hvilken faktor bør jeg velge?

Dette avhenger av hudens grunnlag. Tidlig på sommeren kan det være lurt å bruke en sterkere faktor, da huden ikke er vant til solen enda. Husk også å bruke fuktighetskrem etter soling.

Bør jeg velge en vanntett eller ikke vanntett solkrem?

Hvis du planlegger å bade aktivt eller trene i solen, anbefales vanntett solkrem. For vanlig soling er vanlig solkrem tilstrekkelig.

Hvilke ingredienser bør jeg unngå?

De fleste solkremer solgt i Norge er nøye kontrollert og trygge. Noen kan imidlertid oppleve irritasjon eller kløe av visse ingredienser. Sjekk om dette gjelder deg.

Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo