Solkrem: Test av de 7 beste på markedet (2023)

Solkrem

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og da er det igjen tid for å plukke frem solkremen. Imidlertid flommes markedet over av rimelige alternativer, men hvor gode er de egentlig? Selv om de fleste undersøkelser viser at rimelig solkrem gir den nødvendige beskyttelsen, så er de ikke alltid behagelige å bruke. Derfor har vi funnet frem til de åtte beste alternativene for deg som ser etter en ny solkrem. 

Selv om solen dukker opp gjennom vinterhalvåret i Norge, så er ikke strålingen sterk nok til at vi blir solbrent. Du vil riktignok merke det dersom du sitter hele dagen i vintersolen, men det er gjerne ikke før utpå vårparten at solen virkelig begynner å varme igjen. Da er det viktig å huske at huden vår ikke har vært utsatt for dette på en stund, og man må derfor tørke støv av solkremen igjen. 

Du kan riktignok gå på matbutikken og kjøpe en rimelig solkrem med høy faktor, men disse kan ofte oppleves som både fete og klissete. Mange av dem er heller ikke spesielt gode på å trekke inn i huden, noe som resulterer i solkrem som blir liggende utenpå huden din og heller trekker inn i klærne våre. Mange foretrekker derfor å investere i en litt bedre solkrem for å få høyere komfort. 

Her har utvalget fra kjente produsenter som Piz Buin, Coola, Shiseido og en rekke andre dukket opp de siste årene. Selv om dette er en fordel for norske forbrukere, så kan det også gjøre det vanskelig å vite hvilken man bør velge. Derfor har vi laget denne guiden som tar deg gjennom alt du trenger å vite om de beste solkremene på markedet akkurat nå. Her vil vi først presentere deg med våre åtte favoritter, før du finner en kjøpeguide på slutten. I denne har vi samlet alt du trenger å tenke på før du velger en solkrem. 

Best i test solkrem 2023

Coola Classic

kr 314,- 349
Annonse
Fordeler
 • Nydelig duft
 • Enkel å smøre på
 • Praktisk sprayflaske
Ulemper
 • Litt dyr

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Best i test

7 Beste solkrem på markedet

back to menu ↑

1. Coola Classic

Coola Classic

kr 314,- 349
Annonse
Fordeler
 • Nydelig duft
 • Enkel å smøre på
 • Praktisk sprayflaske
Ulemper
 • Litt dyr

Coola Classic

Coola Classic er en av våre favoritter når det kommer til solkrem. Den har en SPF på 50 og er laget av økologiske ingredienser, noe som gjør at den er mild og skånsom mot huden. Solkremen er fri for parabener, sulfater og fargestoffer, og er enkel å påføre og absorberes raskt uten å føles fet eller klissete på huden. Den er også vannavstøtende og kan brukes både på ansikt og kropp. Coola Classic gir deg en trygg og pålitelig beskyttelse mot solens skadelige stråler, samtidig som den pleier og fukter huden din.

Det som gjorde Coola Classic til vår favoritt på denne listen er hvor utrolig enkelt det er å ta den på. Den kommer i en praktisk sprayflaske som raskt legger et tynt lag med solkrem på huden din. Deretter kan du bare smøre det forsiktig utover. Videre er den beriket med antioksidanter som ivaretar huden din bedre over tid. Fra produsenten sin side anbefales det at du påfører solkremen minst 15 minutter før du skal sole deg – på denne måten vil den trekke inn i huden og gi ønsket beskyttelse. 

Vi har valgt Coola Classic som vår solkrem best i test basert på en helhetlig vurdering. Ikke bare er den utrolig enkel å påføre, men den dufter også av tropisk sommer. God beskyttelse mot både UVA- og UVB stråler gjennom hele dagen har sørget for at denne er midt i blinken for deg som vil ta imot sommeren uten å bli solbrent. Bare pass på at du snur deg med jevne mellomrom – det er forskjell på soling og steking. 

back to menu ↑

2. Lancaster Sun Beauty Body Milk

Lancaster Sun Beauty Body Milk

kr 318,-
Annonse
Fordeler
 • SPF 30
 • Lett konsistens
 • Reparerer skadet tørr hud
 • God beskyttelse
Ulemper
 • Fungerer best med tilhørende fuktighetskrem

Lancaster Sun Beauty Body Milk

Lancaster Sun Beauty Body Milk er en solkrem med SPF 50 som gir deg en luksuriøs følelse på huden. Den absorberes raskt og etterlater huden myk og glatt. Solkremen er vannavstøtende og kan brukes både på ansikt og kropp. Lancaster Sun Beauty Body Milk har en mild duft og er lett å påføre. Den gir deg en pålitelig beskyttelse mot solens skadelige stråler samtidig som den gir deg en sunn og vakker hud.

Er du blant de som foretrekker en litt mer kremaktig solkrem, så vil Lancaster Sun Beauty Body Milk være midt i blinken. Den er fortsatt lett absorberende, men den har en litt tykkere konsistens enn de vi har omtalt hittil. Videre har den en nydelig duft – og tilhører en hel serie med produkter. Dette betyr at du kan beskytte huden din med solkrem, fuktighetskrem og mye mer i en serie som er tiltenkt å brukes sammen. 

Lancaster Sun Beauty har deltatt i en rekke tidligere tester og kommer alltid godt ut. Det som skiller denne fra en del konkurrenter er at den har aktive virkestoffer som bidrar til å reparere skadet hud. Den beskytter ikke bare mot stråling, men kan også bidra til å styrke huden som er overeksponert mot solen. Samtidig som den har aktive virkestoffer – har den ikke en høyere SPF enn 30, noe som betyr at du fortsatt vil få en utmerket farge gjennom sommeren, så sant du ikke sitter under en parasoll.

back to menu ↑

3. Shiseido Expert Sun Protector

Shiseido Expert Sun Protector

kr 420,- kr 505,-
Annonse
Expired
Fordeler
 • SPF 50
 • SyncroShield ™ teknologi
 • Naturlig mild på huden
 • Avkjølende effekt
Ulemper
 • Kostbar

Shiseido Expert Sun Protector

Shiseido Expert Sun Protector er en solkrem med SPF 50 som inneholder en spesiell teknologi som beskytter huden mot både UVA- og UVB-stråler. Den har også en lett konsistens som absorberes raskt uten å etterlate en hvit film på huden. Solkremen er vannavstøtende og kan brukes både på ansikt og kropp. Shiseido Expert Sun Protector gir deg en pålitelig beskyttelse mot solens skadelige stråler samtidig som den gir deg en lett følelse på huden.

Shiseido er et premiummerke som har blitt stadig vanligere i Norge, og deres Expert Sun protector er en kraftig solkrem godt egnet for bruk i ansiktet. Her får du en godt testet solkrem med SPF på 50+, en beskyttelse som er blant de beste på markedet. Videre besitter den Shiseido sin egen SyncroShield ™ teknologi, noe som betyr at den blir sterkere dersom den kommer i kontakt med vann eller svette. 

Vi har inkludert dette som et godt valg for deg som vil ha god beskyttelse gjennom sommeren. Dette er uten tvil et premiumvalg, men dersom du vil forhindre solbrenthet i ansiktet kan den være midt i blinken. Videre byr den på en nydelig duft og merkes knapt gjennom dagen.

back to menu ↑

4. Bioearth Sun Defence

Bioearth Sun Defence

kr 325,-
Annonse
Fordeler
 • Aktiv fuktighet til huden
 • Vanntett
 • SPF 30
 • 100% vegansk
Ulemper
 • Liten tube

Bioearth Sun Defence

Bioearth Sun Defence er en økologisk solkrem med SPF 30. Den er laget av naturlige ingredienser som jojobaolje, sheasmør og sesamolje som hjelper med å beskytte og fukte huden. Solkremen er vannavstøtende og kan brukes både på ansikt og kropp. Den er enkel å påføre og absorberes raskt uten å etterlate en fet eller klissete følelse på huden. Bioearth Sun Defence er en pålitelig og skånsom solkrem som beskytter huden din mot solens skadelige stråler samtidig som den gir fuktighet til huden.

Ved hjelp av flere aktive virkestoffer, samt Aloe Vera og Reishi er denne midt i blinken for deg som vil ha pleiende beskyttelse. Ikke bare tilfører fuktigheten din, men den beskytter også med en SPF på 30.Denne solkremen er 100% vegansk, noe som betyr at den er blant de mest naturlige vi har inkludert på denne listen. Selv om dette er et litt mindre kjent merke i Norge, så har BioEarth lenge vært en mye solgt solkrem i Europa. 

Vi har valgt å inkludere denne som et godt alternativ for deg som ikke bare vil ha god beskyttelse mot solen, men også tilføre huden nødvendig fuktighet gjennom dagen. Da kan det være midt i blinken med aktive virkestoffer som reishi, aloe vera og grønn te – noe du finner i denne solkremen. Videre er den utrolig enkel å påføre, så her får du mye kvalitet for pengene.

back to menu ↑

5. Neutriherbs Vitamin C sunscreen Lotion

Neutriherbs Vitamin C sunscreen Lotion

kr 375,-
Annonse
Expired
Fordeler
 • Naturlige ingredienser
 • vitamin C
 • Uten duft
 • Billigste på testen vår
Ulemper
 • Litt liten tube

Neutriherbs Vitamin C sunscreen Lotion

Neutriherbs Vitamin C sunscreen Lotion er en solkrem med SPF 30 som inneholder vitamin C og E. Solkremen hjelper med å beskytte huden mot frie radikaler og forurensning samtidig som den gir solbeskyttelse. Den absorberes raskt og etterlater en frisk og behagelig følelse på huden. Solkremen er enkel å påføre og kan brukes både på ansikt og kropp. Neutriherbs Vitamin C sunscreen Lotion gir deg en pålitelig beskyttelse mot solens skadelige stråler samtidig som den hjelper med å bekjempe frie radikaler og forurensning.

Noe av det som gjorde at vi valgte å inkludere Neutriherbs Vitamin C solkrem er de aktive virkestoffene. Som vi allerede har nevnt inneholder denne en rekke vitaminer og er helt naturlige. Den er fritatt for duft og passer til de aller fleste typer hud. Selv om tuben bare er på 60 ml, så holder den tyntflytende solkremen ganske godt. 

Vi har valgt å inkludere denne da noen foretrekker en solkrem som ikke dufter så sterkt. Det er ganske gjennomgående at de fleste produsenter tilfører duft i produktene sine, men dette slipper du altså med Neutriherbs vitamin C solkrem. Imidlertid tilbyr den fortsatt godt med beskyttelse, så du får en kraftig solkrem som er skånsom og fuktighetsgivende på huden din.

back to menu ↑

6. Piz Buin Moisturizing Sun Lotion

Piz Buin Moisturizing Sun Lotion

kr 382,-
Annonse
Fordeler
 • Anti-age effekt
 • Enkel å smøre på
 • God lukt
 • Kommer i flere styrker
Ulemper
 • Bør påføres tørr hud

Piz Buin Moisturizing Sun Lotion

Piz Buin Moisturizing Sun Lotion er en annen favoritt som gir god solbeskyttelse samtidig som den gir fuktighet til huden. Den har en SPF på 15 og er vannavstøtende, noe som gjør den perfekt for en dag til utendørsaktiviteter. Solkremen absorberes raskt og etterlater en mild duft på huden. Den er også lett å påføre og gir en jevn og fin påføring. Piz Buin Moisturizing Sun Lotion gir deg en sunn og strålende hud, uten å tørke ut huden eller gi deg en fet følelse.

Piz Buin har lenge vært en favoritt blant nordmenn som ønsker seg en gylden hud gjennom sommeren. Denne er litt tykkere enn testvinneren vår, men den trekker raskt inn i huden og gir deg ønsket beskyttelse. Piz Buin lukter godt, er enkel å smøre på og gir deg langvarig beskyttelse mot solen. Videre er den litt rimeligere enn Coola Classic, så om dere har et høyt forbruk av solkrem kan den være et godt alternativ.

back to menu ↑

7. Beauté Pacifique Stay Outside

Beauté Pacifique Stay Outside

kr 249,- kr 318,-
Annonse
Fordeler
 • Naturlige ingredienser
 • Praktisk flaske med pumpe
 • Trekker raskt inn i huden
Ulemper
 • Ikke egnet for ansiktet

Beauté Pacifique Stay Outside

Beauté Pacifique Stay Outside er en solkrem med SPF 30 som inneholder en spesiell teknologi som beskytter huden mot UVA- og UVB-stråler samtidig som den hjelper med å bekjempe solskader og styrke hudens naturlige forsvar. Solkremen er vannavstøtende og kan brukes både på ansikt og kropp. Den er enkel å påføre og absorberes raskt uten å etterlate en fet eller klissete følelse på huden. Beauté Pacifique Stay Outside gir deg en trygg og pålitelig beskyttelse mot solens skadelige stråler samtidig som den styrker hudens naturlige forsvar og hjelper til med å bekjempe solskader.

Denne solkremen er best egnet for kroppen, men om du kombinerer den med Shiseido Expert står du godt rustet mot solen. Akkurat som flere av de andre produktene på listen vår er dette tilsatt vitaminer. Dette sikrer at huden får tilført viktige næringsstoffer som forhindrer at den tørker ut eller tar unødvendig skade av solen.

Vi har valgt å inkludere denne som et godt alternativ for deg som vil ha høy kvalitet, men ikke har et budsjett til å betale for de dyreste. Da kan Beauté Pacifique være et godt alternativ som kombinerer mye av de samme virkestoffene, men i en billigere variant. Bare pass på at du kjøper en god solkrem for ansiktet ved siden av – da det ikke er anbefalt å bruke denne i ansiktet.

back to menu ↑

Kjøpeguide: Dette bør du tenke på før du skal kjøpe en solkrem

I denne kjøpeguiden har vi samlet en del viktige punkter du bør tenke på før du går til innkjøp av en solkrem. Videre er det viktig å huske at du alltid bør rådføre deg med helsepersonell dersom du er i tvil om et produkt. Noen kan oppleve allergiske reaksjoner på grunn av ingredienser i de ulike produktene, og dette er det viktig at man forebygger. 

Hvilken faktor skal du velge på solkremen?

Dette avhenger av hvor du har tenkt deg, men som tommelfingerregel pleier vi anbefale en solfaktor på minst SPF 30. Dersom du allerede har et godt grunnlag med farge kan du bruke 15, men da er det høyere sannsynlighet for at du blir solbrent. 

Hvilken UVA- og UVB- beskyttelse gir solkrem?

De fleste solkremer i dag vil beskytte mot både UVA- og UVB stråler. Du bør derfor fokusere på hvilken SPF en solkrem har fremfor hvorvidt den beskytter mot UVA eller UVB. Solkrem legger seg på huden og reflekterer de skadelige strålene fra solen på huden. Det er dette som sørger for at solkrem gir beskyttelse mot solen. 

Bør du velge vanntett eller ikke vanntett solkrem?

Dette er ofte et spørsmål som dukker opp, men det finnes ingen god fasit for dette. Dersom du foretrekker en solkrem som ikke er vanntett, men ønsker å bade, må du bare belage deg på å smøre deg etter at du har badet. Mange vil derfor velge en vanntett solkrem fordi det er mer praktisk. Spesielt når det gjelder barn som skal leke på stranden vil det være kjekt med vanntett solkrem. Det samme gjelder dersom du skal trene og bli svett, da dette kan sørge for at solkremen renner av. 

Hudtype og sensitivitet: Hva er riktig for deg?

Solkrem fungerer i praksis som en hudkrem og da er det viktig å ta høyde for den huden du skal smøre den på. Noen produkter er fulle av parfyme, noe som kan føre til at de irriterer sensitiv hud. Imidlertid er dessverre dette noe man ofte ikke oppdager før det er litt seint. Skulle du oppleve irritasjon på huden bør du avslutte bruk av produktet og vaske området godt. Ta kontakt med helsepersonell dersom irritasjonen vedvarer. 

Det finnes heldigvis en rekke sensitive produkter på markedet, og her kan vi blant annet anbefale Neutriherbs Vitamin C som et godt alternativ. Denne er fri for parfyme og benytter seg av naturlige virkestoffer for optimal beskyttelse. 

Les også: Vi har testet de beste betakaroten-produktene på markedet!

back to menu ↑

Oppsummering

Solkrem er viktig når man skal ut om sommeren, men det kan være vanskelig å finne frem til de beste. Derfor har vi laget denne guiden som tar for seg de beste solkremene på markedet, samt hva du bør tenke på før du skal gå til innkjøp av en ny solkrem. Vi håper denne har vært nyttig – slik at du kan nyte lange solfylte dager hele sommeren. 

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål

Hva betyr SPF?

SPF står for Sun Protection Factor og indikerer hvor mye beskyttelse solkremen gir mot UVB-stråler. Desto høyere tall – desto bedre beskyttelse gir solkremen deg mot solstråler.

Hva betyr bredspektret solkrem?

En bredspektret solkrem beskytter mot både UVA- og UVB-stråler. Dette gir en bedre beskyttelse for deg som skal ha lange dager i solen hvor den skifter posisjon gjennom dagen.

Hvilken faktor bør jeg velge?

Dette avhenger veldig av hvor godt grunnlag du har fra før. Tidlig på sommeren kan det være lurt å bruke en sterk faktor – da hudpigmentene ikke er vant til solen enda. Pass også på at du smører på fuktighetskrem etter soling.

Bør jeg velge en vanntett eller ikke vanntett solkrem?

Om du har tenkt til å bade aktivt, trene i solen eller tilsvarende som indikerer at du vil bli våt eller svett, så anbefaler vi at du bruker en vanntett solkrem. Skal du derimot bare ligge å sole deg, kan du fint bruke en vanlig solkrem.

Hvilke ingredienser bør jeg unngå?

De fleste solkremer solgt i Norge er nøye kontrollert og skal være trygge for huden. Imidlertid kan det være enkelte som opplever irritasjon eller kløe på ulike ingredienser. Du bør derfor forsikre deg om at dette ikke er tilfellet for deg.

Hvilke merkinger bør jeg se etter?

Sørg for å se etter merking som viser bredspektret beskyttelse og SPF. Godkjente merker som har blitt testet og erklært trygge er også å foretrekke.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo