Rettetang: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Rettetang

En god rettetang kan være et nyttig verktøy for styling, men det kan være vanskelig å velge i det store utvalget. Derfor har vi laget en praktisk samletest som tar for seg alle de beste produktene du bør kjenne til på markedet i dag. 

En rettetang kan være et utmerket verktøy for deg som styler håret hjemme, men det er viktig å velge en som passer ditt hår godt. Velger du feil rettetang kan det nemlig påføre unødvendig slitasje på håret ditt, noe som fort til føre til flisete hår. For å gjøre det enklere å velge har vi tatt en omfattende titt på markedet og kommet opp med de beste på markedet akkurat nå. 

For å finne frem til disse produktene har vi sammenlignet funksjonalitet, pris og forbrukererfaringer. Resultatet av dette er våre favoritter som leverer høy brukervennlighet til en overkommelig pris. Etter en gjennomgang av våre favoritter vil du finne en omfattende kjøpeguide med informasjon om hvordan du velger den som passer deg best. 

Klar til å finne en rettetang? Da har du kommet til rett plass!

Best i test rettetang 2023

GHD Gold Professional Styler

kr 2 399,-
Annonse
Fordeler
 • Lang ledning
 • Moderne teknologi
 • Ergonomisk håndtak
 • Dual-zone teknologi
Ulemper
 • Litt kostbar
 • Lite tilbehør

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Best i test

5 Beste rettetang på markedet

Nedenfor har vi laget en liste med våre favoritter og hva du kan forvente fra disse. Dette er basert på testing, tilbakemeldinger og informasjon vi har funnet på produktene.

1. GHD Gold Professional Styler

GHD Gold Professional Styler

kr 2 399,-
Annonse
Fordeler
 • Lang ledning
 • Moderne teknologi
 • Ergonomisk håndtak
 • Dual-zone teknologi
Ulemper
 • Litt kostbar
 • Lite tilbehør

GHD Gold Professional Styler

Av alle produktene vi testet var det GHD Gold professional styler som kom best ut. GHD har lenge vært en populær produsent blant mange stylister på grunn av høy brukervennlighet og funksjonalitet. Dette har ført til at den ikke bare er et ‘must-have’ på hårsalonger, men også hjemme på badet for deg som ofte retter håret.

GHD Gold ® Professional styler strekker den tradisjonelle GHD rettetangen enda lenger – og har en bevist effekt for å gjøre håret mykere, friskere og sikre langvarig glans. Rettetangen bygger på mer enn 10 års utvikling og har fått mye av det siste innen teknologi fra GHD sine produkter i dag. 

Dette inkluderer blant annet en optimal temperatur på 185 grader, et stilrent og behagelig design, Glatte plater for bedre kontroll og Dual-Zone teknologi. På denne måten kan du enkelt style håret uten at du trenger bekymre deg for slitasje. GHD Gold holder 185 grader og de nye platene sklir lett gjennom håret uten å brenne det. 

Vi har valgt denne som vår testvinner basert på en rekke positive tilbakemeldinger, men også GHD sitt uslåelige rykte for profesjonelle produkter til hårstyling. Her kan du få mye verdi for pengene og et resultat som er like godt som hos profesjonelle stylister. Den har også lang garanti som sikrer deg mot unødvendige kostnader underveis. 

2. GHD IV Styler

GHD IV Styler

kr 1 999,-
Annonse
Fordeler
 • 2.6m ledning
 • 2 års garanti
 • Automatisk sovemodus
 • Kan både krølle og rette
Ulemper
 • Tar litt tid å varme opp
 • Litt korte plater

GHD IV Styler

En annen rettetang fra GHD som gjør det utrolig godt i anmeldelser er GHD IV Styler. Dette er en utmerket rettetang for deg som vil ha både styling- og rettetang i ett produkt. Her kan du lage både krøller og rett hår skånsomt og effektivt. En digital kontroll sørger for at du enkelt kan stille inn de nødvendige alternativene på din GHD IV. 

Videre følger den et klassisk design slik som de fleste andre GHD produkter. Dette sikrer deg et behagelig håndtak og en rettetang som tar lite på plass om du er ute på tur. Selv om den har et litt forenklet utseende, så vil den fortsatt levere et utmerket resultat. Dette skyldes keramiske varmeelementer som holder en optimal temperatur på 185 grader, men også kjøler seg ned raskt etter bruk. 

For ekstra sikkerhet har GHD inkludert ‘sovemodus’ som betyr at den automatisk skrur seg av etter en periode med inaktivitet. På denne måten slipper du bekymre deg over om du koblet fra eller ei. Du bør selvfølgelig fortsatt koble den fra strømmen, men en innebygd sikkerhetsfunksjon sørger for at den ikke går varm dersom du skulle være uheldig å glemme det. 

Denne rettetangen fra GHD har vi valgt å inkludere da den er et godt alternativ til den mer kostbare GHD Gold varianten. Du får mye funksjonalitet for pengene og den har mer eller mindre det samme utgangspunktet når det gjelder design. Videre har den samme GHD garanti og sikkerhet, så det er uten tvil et godt utgangspunkt for deg som vil ha en skikkelig rettetang, men ikke har budsjettet for profesjonell styling.

3. Björn Axén Tools Straight & Curl Nano Pro

Björn Axén Tools Straight & Curl Nano Pro

kr 749,- kr 879,-
Annonse
Expired
Fordeler
 • Rimeligere alternativ
 • Profesjonell styling
 • Lang ledning
 • Rask oppvarming
Ulemper
 • Ikke beste håndtak
 • Titanium Plater

Björn Axén Tools Straight & Curl Nano Pro

Straight & Curl fra Björn Axén er en profesjonell rettetang til en imponerende lav pris. Her kan du få høy perfeksjon uten at du må ut med flere tusen kroner. Den benytter seg av et høyresistent titaniumbelegg for redusert friksjon og økt glans i håret. Justerbar temperatur sørger for at du kan tilpasse den til egne behov underveis.

Akkurat som GHD IV har den automatisk avstenging slik at den skrur seg av om den blir liggende ubrukt. Videre har den rask oppvarming selv om du jobber med høy temperatur. Produsenten lover at den oppnår ønsket temperatur på så lite som 30 sekunder, så her vil du slippe vente lenge på at platene skal oppnå den temperaturen du trenger. 

Det eneste som er verdt å merke seg med denne er at den har et litt mindre behagelig håndtak enn GHD sine produkter. Den har nemlig et hardplast håndtak som kan oppleves som glatt for noen. Vi har sett noen tilbakemeldinger på dette, men de fleste mener at den glir godt gjennom håret og er enkel å benytte seg av. 

Vi valgte å inkludere Björn Axén sin rettetang som et godt alternativ til de litt mer kostbare GHD produktene. Her får du en rettetang som er tiltenkt profesjonell bruk, men som ikke kommer med den heftige prislappen som slike produkter gjerne har. Den er derfor et utmerket utgangspunkt for deg som vil prøve deg litt frem, men ikke ønsker forplikte deg til en av de dyreste modellene.

4. Remington Advanced Colour Protect S8605

Remington Advanced Colour Protect S8605

kr 719,- kr 597,-
Annonse
Fordeler
 • Godt testet merke
 • 5 forskjellige varmeinnstillinger
 • Lang ledning
 • Lang garanti
Ulemper
 • Kun retting av hår
 • Litt stor å jobbe med

Remington Advanced Colour Protect S8605

Remington er en av de best etablerte produsentene av stylingprodukter for håret og hører naturligvis hjemme på en liste om dette. Det som skiller produktene deres fra GHD og Björn Axén er rett og slett utseende. De har god funksjonalitet, men mange vil nok tenke at de er litt gammeldagse i utseende. 

Når det er sagt, så er Advanced Colour Protect en favoritt blant profesjonelle stylister som krever høy perfeksjon. Dette er en rettetang som gir super glatt hår med langvarig glans uten at du sliter for mye på håret. Den kan stilles inn fra 150 til 230 grader, noe som betyr at du enkelt kan tilpasse den til den typen hår du har eller jobber med. 

Det som er verdt å merke seg er at denne kun er egnet for retting av hår. Den har et såpass glatt design at den ikke vil være noe særlig til krølling av hår. Ser du etter en som kan gjøre begge deler, så vil nok GHD IV Styler være et bedre alternativ for dette. Videre har den en lang ledning og store flater slik at du effektivt kan jobbe deg gjennom håret. 

Ingen liste over beste rettetang er komplett uten en modell fra Remington. Imidlertid var det vanskelig å forplikte seg til bare én og vi har derfor valgt å inkludere de to bestselgende rettetangen fra Remington sitt utvalg. Dette er godt testede produkter som i en årrekke har levert gode resultater gang på gang. 

5. Remington ProLuxe Straightener S9100

Fordeler
 • God kvalitet
 • Keramisk belegg
 • 9 temperaturinnstillinger
 • Digitalt display
Ulemper
 • Litt stor sammenlignet med konkurrentene

Remington ProLuxe Straightener S9100

Sist, men ikke minst har vi plukket ut et alternativ for deg som helt enkelt vil ha en rimelig rettetang uten for mye mikkmakk. Remington S9100 PROluxe er deres klassiske rettetang med digitalt display. Denne har vært på markedet i en årrekke så den er ikke ny, men den har tålt tidens tann og er fortsatt et populært alternativ. 

Denne klassiske rettetangen har et keramisk belegg og digitalt display som gir deg enkel oversikt over temperatur. Du kan selv velge en temperatur fra 150 til 230 grader basert på 9 forskjellige temperatur ‘trinn’. Dette sørger for at du kan tilpasse den det håret du jobber med uten at den skal slite for mye på tuppene under retting. 

Kostnadsmessig er dette uten tvil det rimeligste alternativet på listen vår. Dette betyr at du kan få mye av teknologien til Remington i en svært rimelig innpakning. Videre har den god garanti, så det vil fortsatt være et godt alternativ. Spesielt godt egnet for deg som ofte har med deg rettetang i baggen, men ikke ønsker å være redd for at den skal gå i stykker. 

Vi har valgt å inkludere Remington S9100 på grunn av utmerket balanse mellom kvalitet og pris. Dette er en rettetang som leverer et godt resultat, men som ikke koster mer enn at du kan bruke den når det måtte passe. Bare sleng den i baggen og skulle den gå i stykker etter mye bruk er det ingen stor kostnad å investere i en ny.

Kjøpeguide: Finn den beste rettetangen for deg

Mange fokuserer utelukkende på pris når de skal velge en rettetang, men dette kan ofte være katastrofalt for håret ditt. Du må nemlig velge en som passer godt til den typen hår du har – da slipper du at den sliter unødvendig på håret ditt. Mange opplever derfor at det kan være lurt å investere i en litt mer kostbar modell slik at man kan få de nødvendige funksjoner og kvaliteten. Imidlertid er det utallige modeller å velge fra, så det kan være vanskelig å vite hva du bør fokusere på. Derfor har vi gjennomgått noen punkter du bør tenke gjennom før du velger rettetang:

 • Oppvarming – Det er stor forskjell på hvor lang tid en rettetang bruker på optimal temperatur. Her vil de beste modellene bruke så lite som 30 sekunder, mens billigere varianter kan bruke noen minutter før de er klare. Er du blant de som har hastverk om morgenen kan det være lurt å velge en effektiv rettetang som raskt er klar for bruk. 
 • Størrelse på platene – Videre er det viktig å ta hensyn til hvor effektivt en rettetang kan jobbe med store mengder hår. Dersom du har tykt hår, krøller eller langt hår vil det være viktig at rettetangen har tilstrekkelig størrelse på platene sine. Da vil den få mer plass til hår og du kan jobbe mer effektivt. Har du kort og forholdsvis rett hår kan du gå for en mindre modell. 
 • Belegg på plater – I denne testen har vi inkludert rettetang med to forskjellige typer belegg. Her er det vanligste et keramisk belegg, men også titanbelegg har dukket opp på en del modeller de siste årene. De fleste tester har konkludert med at keramisk belegg er det mest skånsomme for håret, men titanium kan sørge for en mer langvarig glans.
 • Sleep mode – Noen ganger har man hastverk ut døren og da kan det være fort gjort å glemme rettetangen på. Da er det viktig at man velger en rettetang som har automatisk sleep mode inkludert. De fleste vil nok aldri ha bruk for dette, men den ene gangen du trenger det vil det være en utrolig lettelse. 

Hvilken temperatur bør man velge på rettetang?

De fleste rettetenger kan stille inn temperaturer fra 130 til 230 grader ved hjelp av noen enkle innstillinger. Noen billigere modeller har en fast temperatur på rundt 185 grader, men dette er ytterst få av modellene i dag. Her er det greit å merke seg at desto høyere temperatur du jobber med, desto mer slitasje risikerer du på håret ditt. Du bør derfor finne den temperaturen som passer for håret ditt, men helst så lav som mulig. 

Tykt eller krøllete hår vil ofte kreve at man har litt høyere temperatur, mens kort og tynnere hår kan få gode resultater med lavere varme. Har du tørt eller skadet hår bør du vurdere å bruke en fuktighetsgivende spray før du benytter deg av rettetang slik at du ikke skader håret ditt unødvendig. De fleste produsentene vi har inkludert i denne testen tilbyr slike sprayer uten at det koster noe spesielt mye penger. 

Slik får du gode resultater med en rettetang

Om du aldri har brukt en rettetang tidligere kan det være vanskelig å vite hvordan du får det beste resultatete. Heldigvis er det forholdsvis enkelt, og vi har laget en trinn-for-trinn guide som tar deg gjennom det hele. Før vi starter er det viktig å bite seg merke i at det finnes to forskjellige typer rettetang. Dette er modellert som er egnet for fuktig hår og de som helst jobber med tørt hår. Du bør undersøke hva som er best for den rettetangen du har før du går videre. 

 1. Det første du må gjøre er å fordele et stylingprodukt for rettetang i fuktig hår. Dette vil sikre at du får bedre glans og langvarig resultat når du begynner å rette håret. Det finnes en rekke produkter for dette, og du kan finne mer om disse hos frisøren eller apoteket. Mange forhandlere som selger rettetang vil også ha noen slike produkter tilgjengelig. 
 2. Når du har fordelt produktet i håret vil det være tid for å føne håret tørt. Pass på at du tørker det godt slik at du ikke begynner å rette fuktig hår. Dersom du slurver med tørkingen kan du risikere at håret brenner seg fast eller tar skade når du begynner å rette det med rettetang. 
 3. Har du halvlangt/langt hår bør du sette opp mesteparten med en klemme bør du begynner å rette. Deretter begynner du med det underste håret og jobber deg oppover. Ikke ta for mye hår om gangen, men forsøk å lage tynne passéer på mellom 5 – 7 cm hver gang. Etterhvert som du jobber deg oppover tar du litt mer hår ut av klemmen frem til du har rettet alt håret. 
 4. Straks du er ferdig med retting bør du tilføre et glans serum, spray eller lignende produkt. Dette vil sikre at du får den langvarige glansen og dempe småhår som kanskje ikke har blitt rettet skikkelig. Du kan også bruke hårspray dersom du ønsker å sikre hold i håret gjennom dagen. 

Dette er en forholdsvis enkel rutine, men alt krever øvelse. Ikke bli oppgitt om det tar et par forsøk før du får til et godt resultat – husk, øvelse gjør mester!

Sånn pleier og beskytter du håret ditt

Som vi allerede har nevnt et par ganger, så kan det være skadelig for håret å bruke varmeprodukter over tid. Derfor er det viktig å ha gode rutiner for hvordan du pleier og beskytter håret ditt underveis. Vi har derfor samlet noen gode tips til hvordan du kan skåne om håret ditt så godt som mulig. 

 • Hårkur – Det er viktig å tilføre ekstra fuktighet til håret når du bruker varmeprodukter. Da kan det være lurt å gjennomføre en hårkur 1 til 2 ganger i uken. Dette vil tilføre ekstra fuktighet og proteiner til håret ditt slik at du får sterkere hår. 
 • Varmebeskyttelse – Skal du bruke en rettetang er det viktig at du ALLTID bruker varmebeskyttende produkter. Du kan fort brenne deg når du bruker slike produkter, så pass på at du alltid håndterer dem med omhu. 
 • Ikke rett fuktig hår – Som vi var inne på tidligere, så er det viktig at du tørker håret godt før du retter det. Dersom du forsøker å rette fuktig hår kan det svi seg eller knekke. Ta deg derfor tid til å tørke deg godt med hårføner før du begynner å rette det. 
 • Bruk temperaturinnstillingene – De fleste rettetenger vil la deg stille inn temperaturen slik du måtte ønske selv. Pass derfor for at bruker en temperatur som er tilpasset din type hår. Dette vil sørge for mindre slitasje på håret, men også at du får gode resultater hver gang. Anbefalt temperatur er 175 – 185 grader. 
 • La den varme seg opp først – Det kan være fristende å komme i gang så fort som mulig, men vi anbefaler at du venter til tangen er helt varm. En kald rettetang er mindre effektiv, noe som betyr at du ofte må rette det samme området flere ganger og dermed slite mer på håret. 
 • Rengjør rettetang jevnlig – Sist, men ikke minst burde du rengjøre rettetangen din jevnlig. Da er det bare å en liten klut og tørke over tangen mens platene fortsatt er lunkne. Pass på at du venter lenge nok til at ikke kluten brenner seg fast, men fortsatt er litt varm.

FAQ

Hvilken rettetang er best i test?

Av de produktene vi har omtalt er det GHD Gold Professional Styler som kom best ut av testen.

Hvilken GHD rettetang burde man velge?

GHD har flere effektive rettetenger, men vi kan anbefale Gold Professional og IV Styler som de to beste alternativer.

Kan man bruke rettetang på kort og tynt hår?

Ja du kan bruke rettetang på tynt hår, men her er det viktig at du bruker tilstrekkelig med beskyttelse slik at du ikke brenner håret ditt.

Hvor mye koster en rettetang?

Som vi har sett i denne testen kan du få en god rettetang fra rundt 500,- og oppover. Det viktigste å tenke på her er hvorvidt du skal ha mye funksjonalitet eller bare en som fungerer helt enkelt til å rette hår.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo