Kontinentalseng: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Visste du at vi i gjennomsnitt tilbringer 33% av livet vårt i en seng? Det er derfor viktig å velge den beste kontinentalseng. I denne artikkelen viser vi deg best i test kontinentalsenger for 2023. Du vil finne tips til hva du bør tenke på når du skal velge en kontinentalseng og hvilke faktorer som gjør en kontinentalseng god.

Kontinentalseng – nordmennenes favoritt

Den økende oppmerksomheten rundt viktigheten av en god seng for generell helse og velvære har ført til at utvalget av senger vokser. Den typen senger som har økt mest i popularitet i de siste årene er kontinentalsengen. Disse sengene kommer i forskjellige størrelser, og med ulike nivå av fasthet, men de har til felles er oppbygningen. 

De beste kontinentalsengene er laget med to lag av madrasser, i tillegg til en overmadrass. Dette gjør dem mykere enn de fleste rammemadrasser. Kontinentalsenger har også ofte flere fjærer enn vanlige rammemadrasser. 

Beste pris nå:

Senses

fra kr 14 999,- 30 299,-
Annonse
Senses er en behagelig, pen og solid kontinentalseng. Fjærmadrassen bruker pocketfjærer, og kan bestilles i myk, medium eller fast fasthetsgrad, og er inndelt i 7 komfortsoner. Overmadrassen er laget av skum som har en fantastisk evne til å tilpasse seg kroppen din, og er omgitt av et svanemerket Rönd antibakterielt trekk.

100 netters prøvetid. Pengene tilbake garanti 

Hva er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er en seng bygget opp av flere elementer for å gi deg best mulig støtte, komfort og nattesøvn. Det nederste laget er vanligvis en fast rammemadrass som sørger for at sengen er stabil. Over rammemadrassen finner man en tradisjonell springfjærmadrass. Denne fungerer som en slags støtdemper og stabiliserer dine bevegelser i sengen. Den øverste modulen er en toppmadrass som sørger for at du ligger mykt og godt i sengen.

Fordelen med en kontinentalseng er at den gir deg god ergonomisk støtte samtidig som du ligger mykt og godt. En seng som er for hard er ikke behagelig å ligge i og kan føre til ryggproblemer på sikt, men det kan også en seng som er for myk. Med tanke på hvor mange timer av døgnet vi vanligvis tilbringer i sengen er det lurt å velge en seng som sørger for at man ikke utvikler ryggplager.

Kontinentalsenger har blitt mer og mer populært i Norge de senere årene. Etterspørselen fra norske forbrukere har økt mye og det har derfor kommet mange nye og innovative modeller på markedet. Som mye annet i dag er det mange alternativer å velge mellom og det kan være vanskelig å navigere i jungelen av produkter. Best-i-test hjelper deg å finne best i test kontinentalseng. Dette gjør vi ved å sammenligne produkter fra ulike nettbutikker, forbrukermagasiner, brukererfaringer og eventuelt egne erfaringer. På denne måten vil du få et nyansert inntrykk av produktet. Når vi velger testvinnere tar vi også hensyn til pris og testvinneren vil i mange tilfeller være den modellen man får mest for pengene med.

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilderProduktets egenskaper og spesifikasjonerTredjeparts kundeanmeldelserForhandlerens garantier, omdømme og serviceProduktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.

Les mer her

Best i test

De 5 beste kontinentalsengene for 2023

Kontinentalsenger er en standard sammensetning av de forskjellige komponentene i en seng, men utførelsen av hver av disse komponentene varierer mye. Les videre for å se våre topp 5 kontinentalsenger. 

1

Venus

Gir deg den ideelle sovetemperaturen

Venus

fra kr 14 999,- 35 999,-
Annonse
Expired
Kontinentalsengen Venus Air kommer med en overmadrass i slitesterkt og ventilerende lateksmateriale produsert ved hjelp av SonoCore-metoden. Overmadrassen har en overflaste som er behandlet med grafitt, som gjør at den leder overflødig varme bort 4 ganger mer effektivt enn vanlige madrasser, slik at man raskere oppnår den ideelle temperaturen for dyp søvn. Fjærmadrassen bruker pocketfjærer, og har 7 forskjellige komfortsoner.

Spesifikasjoner

Type sengKontinentalseng
OvermadrassUnik grafittbehandlet overmadrass gir 4x mer effektiv regulering av varme. Svanemerket overmadrass i 100% naturlig latex
Overmadrass med ventilerende og pustende egenskaper
Komfortsoner7
ByggemåteSolid treramme i massiv svensk furu
FjærtypeSpesialutviklede pocketfjærer fordelt på 7 komfortsoner
FasthetsgradUtskiftbar (velg mellom myk, medium og fast)
Prøveperiode100 netters prøve med gratis ombytting av fasthet og mulighet for å returnere sengen med full pengene tilbake garanti
Garanti25 års garanti på brudd av ramme eller fjærer
Tilgjengelig i størrelser90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200, 180×210 og 210×210
Fordeler
 • Unikt system for regulering av temperaturen, slik at du ikke blir for varm i sengen og faller fortere i dyp søvn
 • Mulighet til å bytte om fasthet på sengen eller returnere den i løpet av de første 100 nettene dersom den ikke passer
 • Innebygget antiskli
 • 4 forskjellige fargevalg
Ulemper
 • Veldig lite negativt å si om kvalitet og komfort. Den eneste ulempen vi ble oppmerksomme på var at det for noen kunder kan ta litt tid før de vender seg til sengen. Men her får du 100 dagers prøvetid
Venus Diamant

Vår mening

For å falle i den dypeste og mest helsebringende søvnen trenger kroppen din å senke kroppstemperaturen din. Venus Air hjelpe deg med å oppnå den lavere kroppstemperaturen raskere, slik at du kan falle i dyp søvn raskere. Med den spesialdesignede overmadrassen ledes nemlig mye av varmen bort fra kroppen din slik at du fortere oppnår den ideelle sovetemperaturen. 

Venus Air har navnet sitt fra den unike overflatebehandlingen som brukes til å produsere overmadrassen. Den grafittbehandlede overflaten som aktiveres når du legger deg er 4 ganger mer varmeavledende enn vanlig lateks. Overmadrassen gjør Venus Diamond til et veldig attraktivt valg for alle som nyter en god natts søvn, og helt perfekt for de som ofte føler seg litt ekstra varme om natta. 

For å føle deg frisk og våken om morgenen trenger du en seng som gir rett støtte til kroppen din. I Venus Air støttes kroppen din både av en behagelig overmadrass, en fjærmadrass, og en solid rammemadrass. Latekskjernen i overmadrassen produseres ved hjelp av SonoCore-metoden, som gjør den naturlige lateksen både mer slitesterk og ventilerende.

Fjærmadrassen i Venus Air bruker spesialutviklede pocketfjærer som er designet for å gi optimal støtte til kroppen din mens du sover. Pocketfjærene er strategisk plassert på 7 komfortsoner som tar ekstra godt vare på nakken, skuldrene, og korsryggen din ved å gi hver av disse akkurat så mye støtte som de trenger. Rundt pocketfjærene er fjærmadrassen polstret med komfortabel og elastisk naturlig lateks. 

Rammemadrassen er den som gir hele kontinentalsengen struktur og stabilitet. I tillegg spiller dette nederste laget en rolle i å bringe enda mer komfort til lagene over. Ofte er denne madrassen hovedsaklig laget av en skumkjerne, men for å forsikre bedre komfort er rammemadrassen i Venus Air også utstyrt med støttende pocketfjærer. Aller nederst hviler rammemadrassen stødig på en 14 centimeters ramme laget av solid svensk furu. 

For å sove godt trenger man å føle seg trygg. Med en svanemerket overmadrassen kan du trygt grave nesen ned i madrassen til Venus Air uten å risikere å puste inn noen former for giftstoffer. Senga kommer også med en 100 netters garanti, slik at du har tid på deg til å forsikre deg om at gjorde et bra kjøp. 

I løpet av denne prøveperioden kan du fritt bytte fasthet for sengen uten ekstra kostnad. Du kan også returnere kjøpet når som helst i løpet av denne prøveperioden mot et håndteringsgebyr. Ellers kommer senga med garanti på fjærer og rammebrudd som varer i hele 25 år.   

2

Senses

Hvis du vil ligge virkelig, virkelig godt

Senses 180×200

kr 13 999,- 28 299,-
Annonse
Senses er en behagelig, pen og solid kontinentalseng. Fjærmadrassen bruker pocketfjærer, og kan bestilles i myk, medium eller fast fasthetsgrad, og er inndelt i 7 komfortsoner. Overmadrassen er laget av skum som har en fantastisk evne til å tilpasse seg kroppen din, og er omgitt av et svanemerket Rönd antibakterielt trekk. 

Spesifikasjoner

Type sengKontinentalseng
OvermadrassOvermadrass med skum som tilpasser seg kroppen din
Rönd antibakterielt trekk
Komfortsoner7
ByggemåteSolid treramme i massiv svensk furu
FjærtypeSpesialutviklede pocketfjærer fordelt på 7 komfortsoner
FasthetsgradUtskiftbar (velg mellom myk, medium og fast)
Prøveperiode100 netters prøve med gratis ombytting av fasthet og mulighet for å returnere sengen
Garanti25 års garanti på brudd av ramme eller fjærer
Tilgjengelig i størrelser90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200, 180×210 og 210×210
Leveringstid16 – 24 dager
Positive
 • Overmadrass av skum som tilpasser seg kroppen din
 • Rönd antibakterielt trekk sørger for at bakterier ikke får kommet seg inn i overmadrassen, og slik at du har en hygienisk madrass lenger
 • Mulighet til å bytte om fasthet på sengen eller returnere den i løpet av de første 100 nettene dersom den ikke passer.
 • Innebygget antiskli og vegghengt gavl
 • 4 forskjellige fargevalg
Negatives
 • Skum-madrasser kan for noen føles litt varmere enn for eksempel lateksmadrasser
senses kontinentalseng

Med Senses Wave får du en seng som både er behagelig, pen og solid. Overmadrassen inneholder en 40 millimeters kjerne av skum som både er varmeavledende og har en fantastisk evne til å tilpasse seg kroppen din, slik at du får støtte der behovet er størst. Kjernen på overmadrassen er omgitt av et svanemerket Rönd antibakterielt trekk. Dette trekket forhindrer at bakterier kan komme seg inn i trekkets fiber. 

Kroppen din har forskjellig vekt, og forskjellige behov for støtte på forskjellige steder. Differensiert trykkavlastning er derfor nødvendig for å gi kroppen den optimale hvilestillingen. 

Fjærmadrassen til Senses Wave, som ligger under overmadrassen, gir de forskjellige delene av kroppen din den individuelle støtten de trenger ved hjelp av 7 komfortsoner. Hver av disse komfortsonene består av en samling av pocketfjærer omgitt av komfortskum.

Nederst i Senses Wave senga ligger en solid rammemadrass som er oppbygget av et lag med  pocketfjærer på en treramme laget av solid furu. Det er samspillet mellom denne støttende  rammemadrassen og de andre madrassene over som gir senga følelsen av komfort og solid stabilitet som kontinentalsenger er kjent for.

For sikkerhets skyld kommer Senes Wave med en prøvetid på 100 netter. Innen prøvetiden kan du bytte fastheten til senga uten at det koster deg noe. Du kan også returnere senga mot et håndteringsgebyr. I tillegg kommer senga med en 25 års garanti på fjærer og rammebrudd.

3

Nova

Sov med god samvittighet med miljøvennlig overmadrass 

Ovia

fra kr 16.499,-
Annonse
Ovia har en av markedets mest miljøvennlige og bærekraftige, og behagelige overmadrasser produsert av 100% naturlig lateks. Fjærmadrassen bruker pocketfjærer, og har 7 forskjellige komfortsoner. Man kan velge mellom 3 forskjellige nivåer av fasthet, og kan skifte om fastheten helt gratis i løpet av de første 100 dagene dersom man ikke er fornøyd.

Spesifikasjoner

Type sengKontinentalseng
OvermadrassSvanemerket overmadrass i 100% naturlig latex utvunnet fra gummitreet Hevea Brasiliensis
Overmadrass med ventilerende og pustende egenskaper
Komfortsoner5
ByggemåteSolid treramme i massiv svensk furu
FjærtypeSpesialutviklede pocketfjærer fordelt på 7 komfortsoner
FasthetsgradUtskiftbar (velg mellom myk, medium og fast)
Prøveperiode100 netters prøve med gratis ombytting av fasthet og mulighet for å returnere sengen
Garanti25 års garanti på brudd av ramme eller fjærer
Tilgjengelig i størrelser90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200, 180×210, 210×210
Fordeler
 • Mayan-overmadrass av 100% naturlig lateks som både er allergivennlig og sunt å sove på
 • Rönd antibakterielt trekk sørger for at bakterier ikke får kommet seg inn i overmadrassen, og slik at du har en hygienisk madrass lenger
 • Mulighet til å bytte om fasthet på sengen eller returnere den i løpet av de første 100 nettene dersom den ikke passer
 • Innebygget antiskli og vegghengt gavl inkludert
 • Produsert i Danmark
Ulemper
 • Noen sier at Mayan overmadrassen kan føles litt hard
venus kontinental seng

Vår mening

Når du legger deg ned på en Ovia kan du lukke øynene med god samvittighet. Denne senga har nemlig en av markedets mest miljøvennlige og bærekraftige overmadrasser. Den er laget av naturlig lateks som lages av gummi fra et tre kalt Hevea Brasiliensis. Dette er en tresort som absorberer store mengder CO2 fra atmosfæren. For produksjon av en Mayan overmadrass fjernes hele 350 kg CO2 fra atmosfæren.

Samtidig som toppmadrassen er både miljøvennlig og bærekraftig, er den også behagelig og sunn. Kjernen som er laget av naturlig latex gjør den både meget smidig, sterk og pustende. Rönd-trekket til toppmadrassen har gjennomgått en naturlig antibakteriell behandling slik at uønskede bakterier ikke har anledning til å hope seg opp der.

Springmadrassen som ligger under toppmadrassen har et spesialutviklet fjærsystem med pocketfjærer som er inndelt i 7 avlastende komfortsoner. Disse fjærene er omgitt av pustende latex i en kombinasjon som forsikrer at støtte kommer der det trengs på kroppen. På bunnen av sengen finner du den stødige rammemadrassen som sørger for at senga er sitter på en solid 14 centimeters ramme av massiv svensk furu. 

Ovia er et 100% naturlig produkt, og både overmadrassen og polstringen i fjærmadrassen bruker naturlig lateks, og er svanemerket, som viser at sengen er miljøvennlig, sunn og uten allergifremkallende stoffer.   

Ovia har en 25 års garanti på fjærer og rammebrudd. I tillegg kommer den med en 100 netters prøvetid, slik at du kan forsikre deg om at du kjøper rett seng.  Dersom du ikke er helt fornøyd kan du bytte fasthet helt gratis i løpet av prøveperioden. Du kan også i løpet av prøveperioden velge å levere tilbake sengen mot et administrasjonsgebyr.

4

Jensen Beds J2 Limited

Norskprodusert for god nattesøvn

Jensen Beds J2 Limited 180×200

Fra kr 10 495,-
Annonse
Den norskproduserte Jensen J2 har et spesialutviklet pocketfjær-system med 5 komfortsoner, og tre forskjellige nivåer av fasthet å velge mellom. Den solide rammen er produsert av tre og stål, og gir sengen ypperlig stabilitet. Sengen er bare tilgjengelig i størrelse 160×200 eller 180×200. Sengen er svanemerket og allergivennlig.   

Spesifikasjoner

Type sengKontinentalseng
OvermadrassSvanemerket overmadrass med ventilerende og pustende egenskaper
Komfortsoner5
ByggemåteSolid ramme i tre og stål
FjærtypeSpesialutviklet pocketfjær-system med 5 komfortsoner og opptil 3 forskjellige pocketfjær-systemer i de forskjellige sonene.
FasthetsgradVelg mellom myk, medium og fast
PrøveperiodeIngen
Garanti5 års totalgaranti, og 25 års garanti mot ramme- eller fjærbrudd
Tilgjengelig i størrelser160×200 eller 180×200
Positive
 • Norskprodusert
 • Valg av fasthet etter ønske
 • Rent og minimalistisk design
 • 3 forskjellige fargevalg (Hvit, Grå, Gul, Grønn)
Negatives
 • Begrenset til bare 2 størrelser
 • Vanskelig å forandre fastheten på etterskudd
 • Ingen prøvetid

Vår mening

Den norskproduserte J2 kontinentalsenga fra Jensen er blant de mest populære kontinentalsengene i landet. Dette er en seng som byr på det meste du ser etter i en skikkelig seng, inkludert ergonomiske soner, pocketfjærer og stilren skandinavisk design. 

Fjærmadrassen til J2 har sitt eget sonesystem med 5 forskjellige komfortsoner, med opptil 3 forskjellige pocketfjær-systemer i de forskjellige sonene. Dette sørger for at alle delene av kroppen din, slik som for eksempel ryggen, nakken, skuldrene og korsryggen, får den støtten du både trenger og fortjener når du legger deg nedpå etter en lang dag. 

J2 Limited kontinentalseng er designet med typisk nordisk minimalistisk stil. Den har et fint nøytralt utseende med glatte overflater, uten knapper, som man ikke fort går lei. Du har også valget mellom beige, svart eller grå farge. Det er tydelig fra designen at disse sengene er designet spesielt med tanke på nordmenn. 

Ettersom fastheten til senga er veldig viktig for komfort har du valget mellom myk, middels eller fast seng. Hvilken du bør velge vil her i stor grad komme an på vekten din. Fastheten bestemmes av de pocketfjærene som gir individuell støtte og fleksibilitet over hele senga. Pocketfjærene er nøkkelen til den ekstra komforten, fleksibiliteten og stabiliteten i denne senga.  

På toppen av den behagelige pocketfjær-madrassen har J2 Limited en 8 cm tykk og myk overmadrass som sørger for at sengen føles myk og behagelig å ligge i uansett hvilken fasthet ryggen din trenger. 

Alt i alt kan vi trygt si at J2 Limited kontinentalseng er en høykvalitets kontinentalseng som vil føles behagelig for selv de mest kresne rygger. Her får du skikkelig norsk kvalitet som du kan lite på, til en veldig konkurransedyktig pris. 

5

Ekens Elegans

Behagelig og Stilren

Ekens Elegans 180×200

kr 28 885
Annonse
Ekens elegans er en flott, og billig seng med minimalistisk design. De sammenkoblede bonellfjærene gir progressiv fjæring, og sørger for jevn vektfordeling i senga. Fastheten til sengen er satt til medium, og kan ikke justeres. Størrelsen på sengen er også begrenset til 180x200cm.
Type sengKontinentalseng
OvermadrassOvermadrass av skum
Komfortsoner5
ByggemåteSolid ramme i tre og stål
FjærtypeBonellfjærer
FasthetsgradMedium
PrøveperiodeIngen
Garanti5 års totalgaranti, og 25 års garanti mot ramme- eller fjærbrudd
Tilgjengelig i størrelser180×200
Fordeler
 • 4 forskjellige fargevalg (Svart, beige, blå og grå)
 • Flott minimalistisk design
Ulemper
 • Bonellfjærer, som gir mindre støtte enn pocketfjærer, særlig dersom man er to i senga
 • Ikke mulig å justere fasthet
 • Bare en størrelse tilgjengelig

Vår mening

Den stilrene og minimalistiske kontinentalsengen Ekens elegans kommer med et høyt nivå av komfort og middels fasthet, slik at den passer for de aller fleste av oss. Den medfølgende springmadrassen bruker et system av sammenkoblede bonellfjærer som gir progressiv fjæring, og som sørger for at vekten til kroppen fordeles jevnt utover senga. 

Den noe enklere fjærmadrassen i Ekens Elegans er ikke inndelt i kompliserte komfortsoner. Dette bidrar til å gi denne sengen en veldig gunstig pris. Fjærmadrassen kombineres med en behagelig overmadrass som er laget av skum. Skummet som brukes i overmadrassen til Ekens elegans gjør at madrassen former seg utmerket etter fasongen på kroppen din, og sørger for at du ligger ekstra behagelig.

Design er absolutt ett av de sterke punktene på Ekens elegans. Den typisk nordiske design-stilen ser nokså minimalistisk og enkel ut, uten noen spesielle mønster i seng eller sengegavl. Dette gjør at sengen faller i smak hos de fleste skandinaver. Du kan velge mellom en rekke fine, nøytrale farger, inkludert mørk blå, beige, grå og svart. 

Når du kjøper Ekens Elegans kommer den som en komplett pakke som inneholder sengebunn med ribber springfjærmadrassen og den behagelige toppmadrassen med skum. Med denne sengen har de fleste en komfortabel seng som de kommer til å nyte i mange år fremover, til en rimeligere pris enn de fleste forventer seg.

Den rette kontinentalsengen for deg 

Hvordan velge kontinentalseng?

Det å kjøpe seng på nettet uten å engang ha prøvd den kan virke litt risikabelt, men faktisk er det sikrere enn det mange tror. Faktum er at de som kjøper seng i butikk ofte har en tendens til å kjøpe en seng som er feil for ryggen sin. Det kan nemlig føles deilig å prøve en myk seng når du er trøtte i beina etter å ha gått rundt i et kjøpesenter, men dette er ikke nødvendigvis det som er godt for ryggen din på lang sikt. 

De som kjøper seng på nettet har ingen andre alternativer enn å fokuserer mer på data enn følelser. Du vil derfor vanligvis ende opp med en seng som faktisk er rett for ryggen din, og ikke bare en seng som føles god ut på slutten av handleturen. 

Slik velger du kontinentalseng

Når du skal velge kontinentalseng er det et par ting det er viktig å tenke på for å sikre at man gjør et så godt kjøp som mulig. Man må blant annet passe på å  velge en seng som passer ens egen kroppsbyggning og vekt. Husk at vi tilbringer svært mye tid i sengen i løpet av et år, og en seng som ikke er riktig for deg vil kunne gi deg dårlig søvn uavhengig av hvor dyr og flott den er. Sengen skal ikke være for myk eller for hard. Det føles kanskje godt å legge seg i veldig myk seng. Du husker kanskje vannsengene som var svært populære for noen år siden.

En kontinentalseng som er for myk vil over tid kunne gi deg ryggproblemer. Det er derfor viktig å velge riktig. I hovedsak bestemmes hvilken fasthet du bør velge utifra din kroppsvekt, men det er også viktig at du selv kjenner etter hvordan madrassen føles etter at du har motatt sengen. I følge Bedre Nætter bør man benytte seg av følgende tabell når man velger fasthet på kontinentalseng:

KroppsvektFasthet
Under 75 kgBestill kontinentalseng med Pocket fjærmadrass medium fasthet.
Mellom 75 kg og 95 kgPocket fjærmadrass i Fast fasthet.
Kroppsvekt over 95 kgBestill Multi Pocket fjærmadrass i Fast fasthet.

Denne tabellen er kun en anbefalning, og dersom du allerede har ryggproblemer eller du opplever at madrassen ikke føles komfortabel bør du ta kontakt med butikken for rådgivning.

Ulike typer kontinentalsenger

Fasthet og romslighet

Viktig å finne rett fasthet for ryggen din

I gjennomsnittet tilbringer en person 26 år i senga i løpet av livet sitt, så komforten i senga er veldig viktig for hvor uthvilte vi føler oss, og for vår generelle velvære. På grunn av at vi tilbringer så mye tid der er senga derfor uten tvil det aller viktigste møbelet i huset vårt.

Ryggen er der du vanligvis kjenner det best dersom du har en seng som ikke passer helt til kroppen din. Dersom du våkner opp sur og gretten og sliter med mye stølhet og vondt i ryggen kan en ny seng ofte øke energinivået ditt og forbedre livskvaliteten din betraktelig. 

Rett fasthet for senga di er litt individuelt, men kanskje ikke så mye som man egentlig skulle tro. Selv om man kanskje i teorien liker en myk seng er det likevel ikke sikkert at det er dette som er rett for ryggen din. Dette har nemlig mye med kroppsvekten din å gjøre. Desto tyngre du er desto hardere bør senga din være.

Med en myk madrass som gir for mye etter ender ryggraden din opp med å ligge i en skjev, mens en madrass som er for fast fører til press på hofteleddene dine, og dermed smerter i korsryggen.

Vanligvis er en seng med medium fasthet rett for personer under 75 kilo, mens de som veier mer enn 75 kilo bør ha en fast madrass. For personer over 95 kilo trengs ofte en fast madrass, som i tillegg har flere fjærer som hjelper til med å gi den støtten som trengs.   

Viktig å ha det romslig når man sover

Det er selvfølgelig ikke slik at kroppen din slår seg av når du sover. Både hjernen og kroppen din jobber når du sover, og for mange betyr dette at du snur og vender på deg i søvne. Det er derfor viktig at du har nok plass i senga di. Ifølge forskningen kan størrelsen på sengen du sover i faktisk ha betydelig innvirkning på søvnkvaliteten. Dette er nok noe som enhver person som har prøvd å sove i en litt for trang seng kan skrive under på.

For å sikre deg en god natts søvn må sengen din være minst 15 centimeter lengre enn det du er, og dersom den er enda litt lengre er det selvfølgelig bedre, slik at du får god støtte på kroppen selv når du strekker deg helt ut. 
Når du deler sengen med noen er det også viktig at dere begge har nok plass. Sengen bør derfor være så bred at begge kan ligge med hendene foldet bak hodet uten at albuene kommer borti hverandre hverandre.

FAQ

Ofte Stilte Spørsmål om Kontinentalseng

Hva er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er høyere og mer komfortabel enn en enkel rammemadrass. Kontinentalsengen består av tre lag. Øverst er overmadrassen, under den er en springfjærmadrass, på toppen av en stødig rammemadrass. Med flere lag kommer du høyere opp fra gulvet, og får bedre komfort og støtte til kroppen.

Hvor mye plass trenger man i senga?

Sengen din sin absolutte minimumslengde bør være 15 centimeter lenger enn høyden din, slik at du kan ligge helt utstrakt, men lengre er selvfølgelig bedre. Dersom du deler sengen med noen bør bredden på sengen være stor nok til at dere begge kan ligge i sengen med hendene foldet bak hodet uten at albuene deres berører hverandre.     

Hvilken fasthet bør jeg velge for senga mi?

For de som veier mindre enn 75 er medium fasthet vanligvis ideelt. For personer som veier mellom 75 og 95 kilo er en fast madrass bedre, mens personer på over 95 kilo bør finne seg en fast madrass med ekstra mange fjærer, slik at den gir ekstra god støtte.

Hva menes med komfortsoner?

Det er forskjell på hvor mye støtte de forskjellige delene av kroppen din trenger når du sover. Korsryggen trenger for eksempel mer støtte enn skuldrene eller bena. Av den grunn er skikkelige madrasser delt opp i ulike soner, der senga gir forskjellige nivåer av støtte, Disse sonene kalles komfortsoner.

Hva menes med pocketfjærer?

Pocketfjærer består av spiralformede fjærer med 5–6 virvler som plasseres i egne lommer. Disse lommene limes deretter sammen med andre lommer. Resultatet blir en madrass der bevegelse ett sted på madrassen ikke påvirker fjørene et annet sted på madrassen, og derfor gir bedre støtte for kroppen din.

Hva er bonellfjærer?

Bonellfjærer er en type spiralformede fjærer med en slags timeglassfasong som hver har 4 eller 5 virvler. Formen på fjærene gjør at de har “progressiv fjæring”. Dette betyr at de er myke til å begynne med, og blir fastere etter hvert som man legger mer vekt på dem. Bonellfjærer gir god støtte og er slitesterke. De er også som regel festet sammen med ståltråd, slik at alle fjærene i madrassen beveger seg på en gang. 

Hvor mye søvn trenger en voksen person?

For å bli skikkelig uthvilt vil de fleste voksne mennesker få seg mellom 7 og 9 timer med søvn hver natt for å bli skikkelig uthvilt. Dette er mellom 4 og 5 søvnsykluser, som hver tar mellom 90 og 120 minutter. Til sammen betyr dette at vi tilbringer omtrent en tredjedel av livet vårt i senga. 

Hvor varmt bør det være på soverommet?

Soverommet er ideelt sett 18.3°C når du sover. 
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo