Regulerbar seng: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Visste du at vi i gjennomsnitt tilbringer 33% av livet vårt i en seng? Det er derfor viktig å velge den beste regulerbare sengen. I denne artikkelen viser vi deg best i test regulerbare senger for 2021. Du vil finne tips til hva du bør tenke på når du skal velge en regulerbar seng og hvilke faktorer som gjør en regulerbar seng god.
justerbar seng

Lurer du på hvilke regulerbar seng som er best? Vi har testet et utvalgt av sengene på markedet. Vi tilbringer store deler av livene våre i sengen. Ja faktisk så mye som 1/3 av tiden vår er i gjennomsnitt brukt på å ligge på rygg og sove i en seng. Og de aller fleste har bare kjøpt en seng som kanskje var rimelig eller så bra ut, kanskje den er gammel eller kanskje den begynner å forfalle. Sannheten er at det har kommet utrolig mange flotte senger på markedet i de seneste årene. Ny teknologi og innovative løsninger for både madrasser, dyner, puter og rammer har revolusjonert hele sengeindustrien. Sjansene for at du hadde hatt godt av å oppgradere din seng.

Best i test regulerbar seng

Senses Regulerbar seng

fra kr 10.998
Annonse
Senses er en regulerbar seng, hvor både hodeenden og fotenden kan justeres akkurat slik du ønsker det ved hjelp av en brukervennlig trådløs fjernkontroll. Sengen kommer med en kraftig danskprodusert Linak motor som har 5 års garanti. Madrassen i Senses Form bruker komfortable pocketfjærer som er inndelt i 5 forskjellige komfortsoner, og gir fantastisk støtte for kroppen uansett hvilken stilling du velger å sove i. 

Om søvnkvaliteten har blitt litt dårligere med årene, om du har ryggsmerter eller andre plager kan en ny seng hjelpe deg. Eller om du allerede sover bra men har lyst å ta steget litt videre å sove enda bedre, ja da burde du også oppgradere sengen din. Det er en investering for å bedre livskvaliteten generelt. Ikke spar penger på helsa!

Regulerbare senger

Det finnes utallige typer slags senger man kan investere i, sette seg mer inn i og stusse på hva som er poenget med dem. Det finnes rammemadrasser, kontintalsenger, enkeltsenger, dobbeltsenger, vannsenger og regulerbare senger for å nevne noen.

En justerbar seng skiller seg fra andre sengetyper på de hovedområdene at den kan reguleres, noe som ligger i navnet. Den kan reguleres etter ditt ønske og behov, slik at den har mange bruksområder og er praktisk på mange måter.

Man kan for eksempel regulere sengen slik at når du ser på TV slipper du å stable puter eller bruke armene for å støtte, det er bare ett lite tastetrykk med den medfølgende fjernkontrollen og du ligger eller sitter perfekt akkurat slik som du ønsker.

Leser du? Eller har du ryggsmerter? Da er den perfekt for deg. Ja, selv for gravide er den utrolig gunstig og det hjelper mye å regulere sengen i mange tilfeller.

Mange tenker ofte at regulerbare senger er for eldre eller de med smerter og plager. Vel, grunnen til at det er sånn er fordi regulerbare senger er så nyttige og praktiske for nettopp disse folkene at det øker livskvaliteten deres betraktelig å gå til anskaffelse av en slik. Det hjelper mot smerter i ryggen, snorking, uro i benene og mye mer. I tillegg er det bra om man har vondt i ledd slik at man sliter med å bevege seg når man først er i sengen.

Hvordan fungerer en regulerbar seng?

Regulerbare senger er i dag for det meste elektriske, og har en eller flere innebygde elektromotorer som kan brukes til å justere sovestillingen din. Selve sengen er bygget  på samme vis som en vanlig seng, men med en sengebunn som har flere deler. Disse delene kan heves og senkes av elektromotorene ved hjelp av en fjernkontroll.

På den måten går det an å for eksempel heve fotenden eller hodeenden på senga slik at du ligger i akkurat den vinkelen som føles best for deg. Dersom du sover med en partner finnes det også større senger der hver side av sengen kan styres uavhengig av hverandre. På den måten kan dere begge nyte fordelene av den perfekte sovestillingen for kroppen. 

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.Les mer her

Best i test

De 5 beste regulerbare sengene for 2023

Selv om det ikke er fullt så mange produsenter som lager regulerbare senger som det er produsenter som lager kontinentalsenger eller rammemadrasser, så finnes det likevel veldig mange produsenter og modeller å velge mellom. Under går vi inn i litt mer detaljer på hvilke regulerbare senger vi anbefaler, og hvorfor vi liker disse modellene.

1

Senses

Hver del designet av spesialister

Senses Form Regulerbar seng

fra kr 10.998
Annonse
Senses Form er en regulerbar seng, hvor både hodeenden og fotenden kan justeres akkurat slik du ønsker det ved hjelp av en brukervennlig trådløs fjernkontroll. Sengen kommer med en kraftig danskprodusert Linak motor som har 5 års garanti. Madrassen i Senses Form bruker komfortable pocketfjærer som er inndelt i 5 forskjellige komfortsoner, og gir fantastisk støtte for kroppen uansett hvilken stilling du velger å sove i. 

Spesifikasjoner

Type sengRegulerbar Seng
ReguleringJusterbar både i hodeenden og i fotenden ved hjelp av kraftige elevasjonskomponenter. Trådløs fjernkontroll
MotorSolid motor fra den danske produsenten Linak
OvermadrassSvanemerket overmadrass i 100% naturlig latex
6 cm tykk overmadrass med ventilerende og pustende egenskaper
KomfortsonerSpesialutviklede pocketfjærer fordelt på 5 komfortsoner
ByggemåteSolid treramme i massiv svensk furu
FjærtypePocketfjærer i komfortskum
FasthetsgradUtskiftbar(velg mellom myk, medium og fast)
Prøveperiode100 netters prøve med gratis ombytting av fasthet og mulighet for å returnere sengen
Garanti15 års garanti på brudd av ramme eller fjærer, 5 års garanti på motor
Tilgjengelig i størrelser90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200, 180×210 og 210×210
Leveringstid16 – 24 dager
Fordeler
 • Muligheter til å heve både fotenden og hodeenden ved hjelp av trådløs fjernkontroll
 • Mulighet til å bytte om fasthet på sengen eller returnere den i løpet av de første 100 nettene dersom den ikke passer.
 • Enkel vegghengt sengegavl medfølger 
 • Tilgjengelig i 2 fargevalg
Ulemper
 • Denne sengen er kun tilgjengelig i 2 fargevalg som begge er grå (lysegrå og antrasitt) 
senses regulerbar seng

Vår mening

Senses Form er en er danskprodusert regulerbar seng der hver del er designet av spesialister. Sengen bruker en kombinasjon av pocketfjærer, omgitt av veldig fleksibelt komfortskum, som er særlig velegnet for regulerbare senger, til å gi kroppen den støtten som trengs. Senses Form inndelt i fem forskjellige komfortsoner slik at de forskjellige delene av kroppen kan få støtte på et nivå som er tilpasset tyngdefordelingen. 

Både hodeenden og fotenden av Sengen kan justeres. Dette gjøres ved hjelp av slitesterke elevasjonskomponenter, inkludert den stillegående og effektive Linak-motoren. Sengen styres ved hjelp av den praktiske trådløse fjernkontrollen. Senses Form har en solid 20 cm tykk regulerbar ramme av massiv svensk furu.

Senses Form har en deilig OEKO-TEX-sertifisert og svanemerket overmadrass, slik at du vet at du kan sove trygt og godt i en sunn seng. Overmadrassen består av en 6 cm tykk pustende latekskjerne som også hjelper med å fjerne fukt. Slik sørger du for at sengen forblir tørr og behagelig gjennom natten, med en ideell temperatur for dyp søvn. 

Sengen kommer med en prøveperiode på 100 dager, så dersom du er usikker på om det er trygt å kjøpe deg seng på nettet kan du berolige deg med at du, i løpet av de første 100 nettene fritt kan bytte til en forskjellig fasthet uten ekstra kostnad, eller returnere sengen mot et håndteringsgebyr. I tillegg kommer Senses Form med 25 års garanti på fjærer og på brudd av ramme. Motoren har en 5 års garanti.

2

Atlas

Innbydende på pris og komfort

Atlas regulerbar seng

fra kr 19.998,-
Annonse
Atlas er en regulerbar seng med med justerbar fotende og hodeende. Den solide danskproduserte Linak motoren kontrolleres ved hjelp av en brukervennlig trådløs fjernkontroll. Madrassen i Atlas bruker pocketfjærer inndelt i 5 forskjellige komfortsoner, og har en 6 cm tykk overmadrass i naturlig lateks. Sengerammen er laget i solid furu. 

Spesifikasjoner

Type sengRegulerbar Seng
ReguleringJusterbar både i hodeenden og i fotenden ved hjelp av kraftige elevasjonskomponenter. Trådløs fjernkontroll
MotorSolid motor fra den danske produsenten Linak
OvermadrassSvanemerket overmadrass i 100% naturlig latex
6 cm tykk overmadrass med ventilerende og pustende egenskaper
KomfortsonerSpesialutviklede pocketfjærer fordelt på 5 komfortsoner
ByggemåteSolid treramme i massiv svensk furu
FjærtypePocketfjærer i komfortskum
FasthetsgradUtskiftbar(velg mellom myk, medium og fast)
Prøveperiode100 netters prøve med gratis ombytting av fasthet og mulighet for å returnere sengen
Garanti15 års garanti på brudd av ramme eller fjærer, 5 års garanti på motor
Tilgjengelig i størrelser90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200, 180×210 og 210×210
Leveringstid16 – 24 dager
Positive
 • Muligheter til å heve både fotenden og hodeenden ved hjelp av trådløs fjernkontroll
 • Mulighet til å bytte om fasthet på sengen eller returnere den i løpet av de første 100 nettene dersom den ikke passer.
 • Tykk 6 cm overmadrass i naturlig lateks
 • Fotstoppere inkludert
Negatives
 • Kun tilgjengelig i svart farge
 • Kommer uten sengegavl 
 • Kommer uten innebygget antiskli
jupiter regulerbar seng

Dersom du er ute etter en god seng til en enda bedre pris er Atlas sannsynligvis sengen for deg. Denne sengen er utstyrt med en høykvalitets motor fra Linak, den danske produsenten som spesialiserer seg på produksjon av lignende motorer for det krevende sykehusmarkedet. Motoren er ekstremt slitesterk og stillegående. 

Med Atlas kan du med letthet heve de trette bena dine og nyte en god bok. Eller sette deg godt tilrette med ryggen i perfekt avslappet stilling når du nyter favorittprogrammet på TV. De inkluderte madrass-stopperne sørger for at madrassen sitter akkurat slik som den skal uansett hvilken stilling du setter sengen din.

Overmadrassen er selvsagt den delen av sengen som kommer tettest innpå huden din, og det er derfor viktig at denne er både komfortabel, pustende og av høy kvalitet. Overmadrassen i Atlas har en fire centimeter tykk latekskjerne, som betyr at den er både ventilerende, pustende, og leder bort fuktigheten fra sengen din når du sover. 

Under overmadrassen finner du en fjærmadrass som er laget med pocketfjærer, som er det siste nye når det gjelder fjærmadrasser. Denne typen fjærer fungerer slik at de kan bevege seg uavhengig av hverandre, samtidig som posene fjærene sitter i er festet til hverandre. Dette gjør at pocketfjærer kan gi en følelse av både fleksibilitet og stødighet på samme tid. Dette er den perfekte kombinasjonen for å gi kroppen din den støtten den trenger gjennom natten. 

Pocketfjærene er fordelt på fem forskjellige såkalte komfortsoner. Disse komfortsonene representerer steder der kroppen trenger ulike nivåer av støtte, slik som hoftene, ryggen, skuldre, og nakken. 

For de som er skeptiske til å handle noe såpass viktig som en seng på nettet er denne sengen faktisk ideell. Den kommer nemlig med en 100 dagers bytterett/returrett. Dette betyr at du, i løpet av de første hundre nettene kan prøve sengen ut skikkelig. 

Dersom for eksempel hardheten på sengen ikke er rett for deg kan du bytte til en hardere eller mykere seng uten kostnad. Dersom du ønsker å returnere kjøpet kan du også gjøre dette mot et administrasjonsgebyr. Sengen kommer også med en 15 års garanti på ramme og fjærbrudd, samt en 5 års garanti på motoren. 

3

Venus Innergetic

Sunn søvn på 100% naturlig overmadrass

Venus Innergetic Regulerbar seng 180×200

kr 29 999,- kr 44 999,-
Annonse
Den regulerbare sengen Venus Innergetic har både hodeende og fotende som er justerbar ved hjelp av en brukervennlig trådløs fjernkontroll. Sengen har en kraftig elektromotor produsert av den danske produsenten Linak. Motoren kommer med 5 års garanti. Madrassen er sammensatt av pocketfjærer og komfortskum, og er inndelt i 7 komfortsoner for best mulig støtte. Rammen på sengen er laget av solid svensk furu, og har 25 års garanti.  
Type sengRegulerbar Seng
ReguleringJusterbar både i hodeenden og i fotenden ved hjelp av kraftige elevasjonskomponenter. Trådløs fjernkontroll
MotorSolid motor fra den danske produsenten Linak
OvermadrassSvanemerket overmadrass i 100% naturlig latex
6 cm tykk overmadrass med ventilerende og pustende egenskaper
KomfortsonerSpesialutviklede pocketfjærer fordelt på 5 komfortsoner
ByggemåteSolid treramme i massiv svensk furu
FjærtypePocketfjærer i komfortskum
FasthetsgradUtskiftbar(velg mellom myk, medium og fast)
Prøveperiode100 netters prøve med gratis ombytting av fasthet og mulighet for å returnere sengen
Garanti15 års garanti på brudd av ramme eller fjærer, 5 års garanti på motor
Tilgjengelig i størrelser90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200, 180×210 og 210×210
Leveringstid16 – 24 dager

Spesifikasjoner

Fordeler
 • Muligheter til å heve både fotenden og hodeenden ved hjelp av trådløs fjernkontroll
 • Mulighet til å bytte om fasthet på sengen eller returnere den i løpet av de første 100 nettene dersom den ikke passer.
 • Enkel vegghengt sengegavl medfølger
 • Overmadrass i 100% naturlig, bærekraftig og miljøvennlig lateks
 • Produsert i Danmark
 • Diskret lys under natten gjør det lett om man må stå opp i løpet av natten 
Ulemper
 • Vi har så langt ikke funnet noen ulemper med dette produktet
venus regulerbar seng

Vår mening

Venus Innergetic er en regulerbar seng med en overmadrass som er laget av 100% naturlige materialer. Overmadrassen er den delen av sengen som kommer i nærmest kontakt med kroppen din, og det er i dag mange som er allergiske mot syntetiske materialer, eller rett og slett bare er oppmerksomme på hvor viktig, og helsebringende, det er å omgi seg med naturlige materialer.

Produsenten har derfor gått gjennom en omfattende prosess for å finne en kombinasjon av naturlige komponenter som kan gi deg det samme resultatet som en moderne seng laget av syntetiske materialer. Madrassen er laget av naturlig lateks som er både sterkere, smidigere og mer ventilerende.  

Overmadrassen i Venus Innergetic er er Svanemerket, og er den mest miljøvennlige på markedet. Den naturlige lateksen tappes fra Hevea Brasiliensis treet, som har en suveren evne til å absorbere CO2. Hele 350 kg CO2 er fjernes fra atmosfæren i som resultat av utvinnelsen av lateks til en av toppmadrassene som brukes i Venus Innergetic Regulerbar seng.

Under den 100% naturlige overmadrassen ligger en trykkavlastende fjærmadrass med Venus Innergetic sitt spesialutviklede fjærsystem. Dette består av individuelle danske pocketfjærer som er fordelt utover madrassen som har 7 bedre™ komfortsoner. Hver av fjærene er omgitt med et ventilerende lag av latekspolstring.

Elevasjonskomponentene er naturligvis noe av det viktigste og mest grunnleggende for en regulerbar seng. Det er som oftest på disse komponentene ting går feil dersom du velger feil seng. Med Venus Innergetic har ikke produsenten tatt noen sjanser. Elevasjonsrammen, som er laget av massiv svensk furu, er 20 centimeter tykk. Motoren er produsert av den danske produsenten Linak, som er kjent for sin fantastiske kvalitet i motorene de leverer til sykehussenger, som naturligvis er et mer krevende produkt enn regulerbare senger for private hjem.

Sengen kan heves i både hodeenden og fotenden, og du kan sette sengen i en rekke behagelige stillinger ved hjelp av den praktiske trådløse fjernkontrollen til sengen. Det innebygde antiskli systemet sørger for at madrassen holder seg på plass uansett hvilken innstilling du har på sengen din. 

Venus Innergetic kommer med en 25 års garanti på brudd i ramme og fjærer, og en 5 års garanti på motoren, men det som kanskje er viktigere er prøvetiden du får når du kjøper denne sengen. Med Venus Innergetic får du nemlig hele 100 netter for å bli kjent med sengen før du tar en endelig avgjørelse. I løpet av prøvetiden kan du forandre hardheten på sengen din uten ekstra kostnad. Du kan også returnere sengen mot et administrasjonsgebyr.

4

Våxtorp

Stilig, komfortabel og økonomisk

Våxtorp regulerbar kontinentalseng med gavl 180×200

kr 10 495,-
Annonse
Våxtorp regulerbar kontinentalseng har trinnløs justering både i hodeenden og fotenden ved hjelp av en elektromotor. Madrassen som brukes i sengen er av medium fasthet, og har komfortable pocketfjærer og kaldskum som er inndelt i 5 komfortsoner.

Spesifikasjoner

Type sengRegulerbar Seng
ReguleringTrinnløs justering av både hodeenden og i fotenden
OvermadrassSvanemerket overmadrass
Komfortsoner5 komfortsoner
ByggemåteStruktur av stål og furu
FjærtypePocketfjærer
FasthetsgradMedium
PrøveperiodeNei
Garanti15 års garanti på brudd av ramme eller fjærer, 5 års garanti på motor
Tilgjengelig i størrelser180×200
Positive
 • Rimelig pris 
 • Muligheter til å justere både fotenden og hodeenden 
 • Frittstående sengegavl medfølger 
 • Kommer med inkludert frittstående gavl
Negatives
 • Kun tilgjengelig i 2 fargevalg
 • Kun medium hardhetsgrad tilgjengelig
 • Kun en størrelse (180×200) å velge mellom

Vår mening

Den lekre regulerbare kontinentalsengen Våxtorp lages av møbelprodusenten Nordform, som mange kanskje kjenner for andre møbler slik som kommoder, spisegrupper, barstoler og salongbord. Våxtorp har, i likhet med de andre produktene fra Nordform, en stil som er både elegant og luksuriøs. 

Med bruk av det samme polyesterstoffet over alt gir sengen et enkelt og beroligende helhetlig inntrykk, som en seng skal. Samtidig gir den matchende sengegavlen med påsydde knapper sengen et mer interessant utseende. Du kan velge mellom en lysere og en mørkere gråfarge, som begge er nøytrale nok til å passe inn i omtrent hvilket som helst soverom. 

Siden den regulerbare sengen Våxtorp er utstyrt med kontinentalmadrasser betyr dette at brukeren i full grad kan nyte godt av velværet og komforten av en vanlig kontinentalseng. I tillegg har man også alle de mange fordelene som kommer med en regulerbar seng. Resultatet er en seng med veldig høy grad av velvære og komfort, der brukeren blant annet kan heve ryggen for å sitte behagelig tilbakelent og og lese en god bok, eller ligge med bena hevet for å forbedre sirkulasjonen.

Våxtorp har en solid ramme laget av gran og en masonite-plate, som hviler på stødige metallføtter, og forsikrer at sengen står stødig uansett hvordan den justeres. Justeringen for ryggen eller fotenden til sengen er trinnløs, slik at du lett kan finne akkurat den stillingen som er perfekt for deg ved å bruke den medfølgende fjernkontrollen.  

Fjærmadrassen i Våxtorp-sengen er av middels fasthet, slik at den passer for de flertallet av mennesker. Den er delt inn i fem forskjellige soner med forskjellig støtte for kroppen, slik som skuldre og hofter, og er designet slik at madrassen gir god støtte og komfort enten man ligger på ryggen, på siden, eller på magen. Fjærmadrassen er toppet med en overmadrass av mikrofibervatt og kaldskum, som hjelper til å gi ekstra komfort. 

Alt i alt er Våxtorp-sengen en solid seng laget av robuste materialer. Den relativt nøytrale designen gjør sengen klassisk og tidløs, slik at man ikke risikerer å bli lei av å se på den. Våxtorp er også en seng som tilbyr ypperlig komfort, og beviser dermed at en bra og komfortabel seng også kan se bra ut. Til tross for den høye kvaliteten er Våxtorp en seng ikke er blant de dyreste, og er derfor et godt kjøp.  

5

Venus Rönd

Høy komfort med pustende overmadrass

Venus Rönd Svart – 160×200 split

kr 39 998
Annonse
Dansk produsert seng med syv bedre soner for optimal støtte. Benytter tre forskjellige typer pocketfjærer som er delt inn i støttende soner og individuelle støtter for nakken, skuldrene, korsryggen og hoften. Garantert ergonomisk riktig avlastning gjennom hele natten.
Type sengRegulerbar Seng
ReguleringBunn Fjærende trespiler, skuldersone og justerbar hoftesone
Trinnløs justering av hodeende og fotende
MotorKraftig TD4- motor som løfter både i hode og fotenden.
OvermadrassSonoCore overmadrass som regulerer bort overflødig varme i madrassen.
KomfortsonerSpesialutviklede pocketfjærer fordelt på 7 komfortsoner
ByggemåteStruktur av stål og furu
FjærtypePocketfjærer
FasthetsgradMedium- x-Fast (justerbar)
PrøveperiodeNei
Garanti25 års garanti på fjærbrudd, og gir 5 års reklamasjonsrett for material eller produksjonsfeil
Tilgjengelig i størrelser80×200, 90×200, 90×210, 105×210, 140×200, 160×200, 180×200, 180×210, 210×210
Tekstilvalg7 valg av tekstiler som er vaskbare på 60 grader
Fordeler
 • Tekstiler er vaskbare på 60 grader for enkel fjerning av husstøvmidd
 • Madrassen er vendbar slik at levetiden forlenges
 • Regulerbar fasthet i hoftedelen av sengen
 • Motoren kan styres ved hjelp av trådløs fjernkontroll, eller via en app på den mobile enheten din.
Ulemper
 • Bonellfjærer, som gir mindre støtte enn pocketfjærer, særlig dersom man er to i senga

Vår mening

Venus Rönd er en danskprodusert seng utstyrt med syv forskjellige soner. Ikke bare gir dette bedre ergonomisk avlastning på utsatte områder, men det sørger også for at belastningen på sengens ramme er bedre fordelt. På denne måten får du en seng som ikke bare er utrolig komfortabel, men har en lang holdbarhet også.

Den funksjonelle bunnen er utstyrt med en TD4-motor fra danske Linak – et selskap spesialisert på kompakte, men kraftige og funksjonelle motorer. Denne er knyttet til rammen på madrassen din slik at den hever seg både i hode- og fotenden av sengen. Hver side kan heves opptil 20 cm for bedre støtte eller tilpasning.

Hver seng er utstyrt med syv forskjellige soner utviklet for optimal støtte. Dette sørger for at kroppen får den avlastningen den trenger selv når du beveger deg gjennom natten. Spesielt for utsatte områder som skuldre, hofte og nakke vil dette være viktig for komforten din. Kombinert med en pustende overmadrass vil du raskt merke forskjell fra tradisjonelle senger.

Bedre Nætter sine senger er svanemerket og kommer med 100 netters prøve og gratis ombytting. Dette betyr at om du ikke er fornøyd med produktet kan du skifte det til en annen modell som passer bedre for dine behov.

 Denne modellen kommer i fire forskjellige farger og du kan velge tilsvarende bein. Dette betyr at du raskt og enkelt kan tilpasse utseende på sengen til det rommet den skal stå i. Fargene som er tilgjengelig inkluderer svart, beige, antrasitt og lysegrå.

Viktig når du kjøper regulerbar seng  

Hvordan velge regulerbar seng?

Før du bestemmer deg for å kjøpe den nye regulerbare sengen din er det en del ting du bør tenke på:

Velg en god og stabil motor fra en kjent produsent:

Motoren, eller motorene, er helt klart blant de viktigste delene av en regulerbar seng. Det er ofte i motoren du ser hvilke regulerbare senger som er gode og hvilke som er dårlige. De gode motorene er lite støyende, samtidig som de er kraftige, stabile og varer lenge.  

Dersom du bestiller en seng med billig motor er sjansene mye større for at motoren slutter å virke lenge før de andre delene av sengen din er utslitt. Da kan du i verste fall ende opp med å måtte kaste sengen dersom det ikke lenger finnes reservedeler til motoren din. 

De best kjente motorene når det gjelder justerbare senger kommer fra produsenten Linak som er basert på Sør-Jylland i Danmark. Dette er en produsent som kanskje er mest kjent for å levere motorer til sengene som brukes på sykehus. Sengene på sykehus brukes mye mer enn vanlige regulerbare senger, så disse motorene trenger å være solide. 

Motorene fra den tyske produsenten Okin er også anbefalt for regulerbare senger. Både motorene fra Linak og Okin er kjent for å være både særlig slitesterke og stabile, samtidig som de har lavt støynivå. Siden disse er blant de mest veletablerte i markedet er det også mer sannsynlig at disse vil ha reservedeler på lager mange år fremover. 

Sjekk at sengen har gode madrassbremser og lameller

Regulerbare senger er laget for bevegelse. I tillegg er det lettere for at madrassen sklir ut av en regulerbar seng ettersom madrassen ofte ligger med litt helling. Madrassbremsen er derfor en viktig detalj som du bør være oppmerksom på, og forsikre deg om at sengen har når du kjøper din regulerbare seng. 

Du bør også sikre deg at lamellene er solide. Dette gjelder særlig i hodeenden og fotenden der sengen vil oppleve mer bevegelse. 

Sjekk om sengen har rett fasthet og Pocketfjærer

For mange er det i ryggen du kjenner det best om sengen din ikke er tilpasset kroppen din. Om du våkner stiv, støl og gretten, etter det som egentlig burde vært en god natts søvn, er dette ofte et hint fra kroppen din om at sengen din trenger en oppgradering. For mange vil en ny seng da føre til økt energinivå gjennom dagen, og en sterkt forbedret livskvalitet generelt. 

Fastheten som er rett for din seng er litt individuelt, og har hovedsaklig med vekten din å gjøre. En myk seng føles kanskje god i butikken, men dette betyr ikke at den er god for deg i lengden. En myk madrass gir mye etter for tyngden din. Dette kan føre til at ryggraden din blir liggende skjevt. Samtidig kan en madrass som er for fast føre til for mye press på hofteleddene, og dermed føre til smerter i korsryggen.

Det vanlige er at personer under 75 kg anbefales å bruke en madrass med medium fasthet. De over 75 kg trenger en madrass med høy fasthet, mens de over 95 kg trenger en fast madrass, helst med ekstra fjærer for å få nok støtte.   

Du finner madrasser med en rekke forskjellige fjærer på markedet, men den beste løsningen for den regulerbare sengen din er teknologien som kalles pocketfjærer. Det er denne typen fjærer som gir aller best støtte i en justerbar seng. 

Pocketfjærer er fjærer som hver monteres individuelt inne i en slags pose. Disse posene limes deretter sammen slik at sengen holder seg stødig. Resultatet blir en seng der de individuelle fjærene kan bevege seg uten at alle de andre fjærene beveger seg, slik at du får en seng som støtter ekstra bra der det faktisk trengs.  

Dersom du veier over 95 kilo kan det hende du trenger såkalte multipocket-fjærer for å få tilstrekkelig støtte. Dette er en type pocketfjærer som har flere fjærer, og som dermed kan gi skikkelig støtte for de med høyere vekt. 

Sørg for at du har nok plass!

Regulerbare senger kommer i mange forskjellige størrelser, dette er viktig ettersom hvor mye plass du har når du sover kan ha relativt stor innvirkning på hvor god søvnen din blir. Mens du sover jobber både hjernen din og kroppen din for fullt. Hjernen jobber med å få fordøye og få orden på dagens informasjon, mens resten kroppen er opptatt med å reparere seg selv.  

I praksis betyr dette ofta at du snur og vender på deg en del, blant annet for å holde sirkulasjonen i gang der det trengs, og for å forandre på de stedene det er press på kroppen gjennom natten. Av denne grunn er det viktig at du har det romslig nok til at kroppen din kan bevege seg slik den trenger i senga. 

For å kunne gi best mulig støtte for kroppen din når du strekker deg ut bør minimumslengden for sengen din være minst 15 centimeter lenger enn høyden din. Dersom den er enda litt lengre er det selvfølgelig bedre. Dersom du deler sengen med noen er det også viktig at dere begge har nok plass på sidene. Sengen din bør derfor være såpass romslig at dere begge kan ligge med hendene bak hodet uten at albuene berører hverandre.

Valg av madrass

Når man velger selve modellen er det greit å kjøpe en madrass som er tilpasset ditt ønske og behov når det kommer til hardhet og tykkelse samt størrelse.

Her kommer det an på din egen vekt, og om du pleier å sove på ryggen eller på siden.

Som en tommelfinger-regel kan man si at veier du under 80 kg bør du velge en madrass med pocketfjærer som er av medium fasthet. Veier du mellom 80 og 95 kg bør du imidlertid velge en madrass med hardere fasthet.

Veier du over 95 kg bør du velge en madrass a hard fasthet med multipocketfjærer.

Madrasser med pocketfjærer og multipocketfjærer er bedre enn tradisjonelle madrasser med vanlige fjærer da disse er laget på en ny måte og er spredd utover for et jevnere og mer dynamisk underlag. Den nye fjærtypen er av høyere kvalitet enn den tradisjonelle bonell-fjæren.

Valg av overmadrass

Når det gjelder overmadrass er det også et par ting å tenke på. Velger du en god nok overmadrass blir det som prikken over ién. Den siste lille detaljen for en komplett og fullverdig ny seng. Det finnes mange nye typer overmadrasser. Simple og enkle stoffmadrasser, latex-madrasser og skumgummi-madrasser med minne-skum.

Hvilken type du behøver avhenger av deg selv og hvilken kroppstype du har. Latex-madrassene har vist seg å bli populære da de puster bra og har god fasthet samt hygienisk ventilasjon og lufting.

Om regulerbare senger

Fordeler og ulemper

En regulerbar seng er en seng med avansert teknisk design som gjør det mulig å tilpasse sengen nøyaktig til din kropp og behovene du har for å få støttet den under søvn. Siden denne typen seng er regulerbar kan man selvfølgelig når som helst justere hvordan sengen brukes. I de fleste tilfeller opplever folk at de sover bedre etter at de har skiftet til en regulerbar seng. 

Det kan være mange forskjellige grunner for at folk investerer i en regulerbar seng. Leddgikt, sirkulasjonsproblemer, graviditet eller ryggproblemer er alle gode grunner til å investere i en regulerbar seng, mens andre rett og slett velger denne typen seng fordi den gir mest fleksibilitet og komfort. 

Uansett hvorfor folk kjøper den i utgangspunktet så finner de fleste ut at denne typen seng faktisk har mange fordeler som man kanskje ikke i utgangspunktet hadde tenkt på.

Reduserer opphovning

Mange sliter i dag med opphovnede ben. Dette er, som så mange andre plager, naturligvis noe som oftere er et problem blant eldre, men samtidig kan også friske mennesker til tider få mye væske i bena sine dersom de for eksempel står mye oppreist på jobben og lignende. 

For de som lider av endema, der væske hoper seg opp i bena, er det veldig viktig å sove med beina høyere enn hjertet. Disse pasientene er derfor ofte anbefalt å bruke en regulerbar seng. 

Reduserer smerter i ledd

Hundrevis av millioner av mennesker sliter i dag med en eller annen form for gikt og leddsmerter. For de som lever med slike smerter kan en regulerbar seng hjelpe med å redusere smertene noe, ettersom en regulerbar seng kan redusere presset på de leddene der du har vondt. Du kan også justere sengen slik at du får mindre press på leddene dine når du går oppi og ut av sengen. 

Hjelper med å redusere smerter i ryggen

Ryggsmerter er ofte resultat av feil press på ryggraden, eller for lite støtte der det trengs over tid. Etter hvert som du blir eldre og lider av mindre leddvæske i ryggraden er det også vanlig å lide av mer ryggsmerter. En regulerbar seng kan være en effektiv måte å redusere disse smertene på, ved å fjerne presset på ryggraden din helt når du sover. 

Hjelper med å redusere søvnapné

Søvnapné, der man slutter å puste i kortere perioder mens man sover, er et relativt stort problem for de som lider av det. Det er nærmest umulig å få seg en god natts søvn dersom du har søvnapné, så du våkner som regel like trøtt som du var da du la deg. Søvnapné har også blitt koblet til en høyere sjanse for hjerteproblemer. 

For mange vil det å sove i en regulerbar seng, der de kan ligge komfortabelt med hodet høyere, kunne hjelpe til med å redusere plagene med søvnapné. Slik at organene dine får det oksygenet og den blodtilstrømningen de trenger mens du sover.

Hjelper med å redusere astmaanfall

Ved å sove i en regulerbar seng der du kan heve hodeenden av sengen kan du redusere at væske fra nesen finner veien ned i lungene og forårsaker at slim danner seg i lungene, og skaper hindringer i luftveiene. På denne måten kan du redusere symptomene av astma, og forbedre nattesøvnen.  

Forbedrer blodsirkulasjon

Det kan bli tungt for hjertet å pumpe blodet rundt i kroppen, og dersom du ligger flatt på en seng er dette enda litt tyngre. Dersom du kan heve bena dine litt blir det lettere for hjertet å gjøre en mer effektiv jobb. Dette er særlig viktig dersom du har opphovnede ben og sliter med sirkulasjonen i bena eller andre steder. Generelt sett hjelper en seng en regulerbar seng de som har høyt blodtrykk og diabetes med å holde seg friskere.

Behagelig for gravide og mødre etter fødselen

En regulerbar seng kan være en stor fordel for gravide kvinner gjennom hele graviditeten, men særlig i tiden litt før, og rett etter fødselen. For høygravide er det for eksempel vanlig med oppsamling av mye væske i bena. Da er det viktig å få hevet bena mens man sover, slik at man får bedre sirkulasjon. Den regulerbare sengen vil her være en stor hjelp. 

Med en stor mage er det heller ikke alltid lett å komme seg opp i eller ut av sengen. Med en hevefunksjon blir dette lettere. En regulerbar seng gjør det også lettere å finne den mest behagelige liggestillingen for den gravide, som trenger å avlaste de stedene som verker.

For de som har tatt keisersnitt er en regulerbar seng også en veldig god avlastning etter fødselen. Da må man tilbringe den første tiden i ro og til sengs mens man kommer seg, og den regulerbare sengen vil hjelpe med akkurat de bevegelsene som ofte er vanskeligst etter en keisersnitt-operasjon.  

Behagelig for å lese, jobbe eller se på TV

Regulerbare senger kan stilles inn slik at de reduserer trykket på ryggraden din, dette gjør regulerbare senger perfekte for en hyggestund på senga mens du nyter en god bok, eller en film på TV. Mange liker også å sitte behagelig på senga mens de jobber på datamaskinen. 

For de som for eksempel bor på hybel eller i små leiligheter kan det være et stort pluss dersom du kan justere senga di slik at den blir en komfortabel sitteplass. Da sparer du plass inne, og du sparer deg kanskje også penger du ellers ville ha brukt på en godstol…det er nemlig få ting som kan måle seg en justerbar seng når det gjelder sittekomfort.  

Ulempen med regulerbare senger er prisen

Så hvorfor kjøper ikke alle en regulerbar seng? Svaret på dette er enkelt og greit prisen. Dersom disse sengene hadde kostet det samme som vanlige senger er det liten tvil om at folk flest ville foretrukket regulerbare senger.

Det som gjør regulerbare senger dyrere er i hovedsak hevefunksjonen, og spesielt den elektriske høykvalitetsmotoren som benyttes for å heve og senke de forskjellige delene av sengebunnen. 

Når det er sagt finner de fleste fort ut at komforten man får med en regulerbar seng er vel verdt det man betaler for den. I tillegg er det faktisk ofte mulig å finne en seng som koster mindre enn det mange i utgangspunktet innbiller seg. 

FAQ

Ofte Stilte Spørsmål om Regulerbar Seng

Hva er en regulerbar seng?

En regulerbar seng er en seng med en teknisk design som gjør at du kan tilpasse den bedre til behovene kroppen din har for støtte.

Hvilken fasthet er rett for meg?

Personer på 75 kilo eller mindre bør vanligvis sikte seg inn på en madrass som har medium fasthet, mens de som veier mellom 75-95 vil være bedre tjent med en fast madrass. De som er tyngre enn 95 kg bør vurdere en fast madrass som om mulig har ekstra fjærer for å kunne gi nok støtte. 

Hva er komfortsoner?

Hvor mye støtte de forskjellige delene av kroppen din trenger kan variere en hel del. Blant annet trenger korsryggen mer støtte det enn skuldrene eller bena dine trenger. Gode madrasser er delt opp i ulike soner som gir kroppen forskjellige nivåer av støtte. Det er disse sonene som ofte kalles komfortsoner.

Hva er pocketfjærer?

Pocketfjærer er spiralformede individuelle fjærer, med 5–6 virvler, hver plassert i en egen lomme. Lommene limes sammen med andre lommer, slik at du får en stødigere madrass der bevegelse ett sted på madrassen ikke påvirker resten av madrassen.

Hva er bonellfjærer?

Bonellfjærer er spiralformede fjærer med 4-5 virvler, som har en fasong som minner om et timeglass. Den spesielle formen på disse fjærene gjør det mulig med progressiv fjæring, der fjæringen er myk i utgangspunktet, men blir gradvis hardere ettersom man presser sammen fjærene. 

Med Bonellfjærer får man en seng med bra støtte. Dette er også en slitesterk teknologi, og senger med bonellfjærer kan godt vare i flere tiår. Bonellfjærer festes som regel sammen ved hjelp av ståltråd, slik at alle madrassens fjærer beveger seg sammen, og dermed fordeles presset fra kroppen din over et mye større område.

Hvor stor seng trenger jeg?

Når du sover er det viktig at du kan strekke deg helt ut. Dette betyr i praksis at du trenger en seng som er minst 15 centimeter lengre enn kroppen din. Om du deler sengen med noen er det også viktig å ha en seng som er bred nok. Tommelfingerregelen for dette er at dersom du og partneren din begge kan ligge ved siden av hverandre med hendene foldet bak hodet uten at albuene kommer borti hverandre er sengen generelt bred nok.

Hvor mye søvn trenger en voksen person?

Hvor mye søvn man trenger er litt individuelt, men voksne mennesker trenger vanligvis 7-9 timer med søvn for å bli skikkelig uthvilt. Dette tilsvarer 4 eller 5 søvnsykluser på 90-120 minutter.

Hva er den ideelle temperaturen for soverommet?

18.3°C er den ideelle temperaturen der du sobver.

Hvorfor kjøper folk regulerbar seng?

Sover du godt lever du godt. For å få den beste mulige søvnen trenger du en seng som du kan tilpasse akkurat slik som kroppen din vil ha den. Regulerbare senger gir deg mye mer frihet til å justere sengen slik at den passer til kroppen din.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo