Seng: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Denne guiden tar for seg de viktigste tingene å huske på når du skal kjøpe seng. Vi har også tatt med en liste med noen av de beste produktene som er tilgjengelige i Norge.
beste seng

I løpet av de siste årene har det blitt stadig mye mer å velge mellom når det gjelder senger. Dette har mye å gjøre med en økende oppmerksomhet rundt hvor viktig senga di faktisk er for velvære, helse, generell livskvalitet og ytelse i arbeidsdagen din.

De ulike sengetypene dekker ofte ulike individuelle behov som er tilpasset forskjellige kroppstyper og familiesituasjoner. Forskjellene går på ting som hardhet, varmeutveksling, hvordan sengen absorberer fuktighet, lengde og bredde og høyde på sengen. Andre funksjonaliterer, slik som for eksempel justerbar hodeende forekommere også.

I tillegg er selvfølgelig både pris, design og holdbarhet viktige faktorer som du finner variasjoner på i markedet. Til sammen er det bokstavelig talt tusenvis av forskjellige modeller å velge mellom. Bare tanken på å sjekke alle disse ulike alternativene er nok til å miste nattesøvnen for noen.

Vi har derfor laget denne guiden som tar for seg de viktigste tingene å huske på når du skal kjøpe seng. Vi har også tatt med en liste med noen av de beste produktene som er tilgjengelige i Norge. 

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilderProduktets egenskaper og spesifikasjonerTredjeparts kundeanmeldelserForhandlerens garantier, omdømme og serviceProduktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.Les mer her
Vet du hvilken type seng du er på utkikk etter? Sjekk ut våre sengeguider for 2023:

Beste kontinentalsenger
Beste regulerbare senger
Beste dobbeltsenger

Senga er klart viktigst blant møblene

En gjennomsnitts person tilbringer 26 år av livet sitt i senga, og hvor godt vi sover når vi tilbringer tiden vår i senga har også stor innvirkning på hvordan du føler deg, og presterer i de timene du ikke tilbringer i senga. Senga er derfor uten tvil det aller viktigste møbelet i huset ditt.

En dårlig seng kan gjøre at du våkner opp sur og gretten, med verking i ryggen og andre steder, og et lavt energinivå gjennom dagen. Med en god seng vil du derimot kunne våkne frisk og opplagt etter en god og behagelig natts søvn, med massevis av energi. Sørg derfor for å ha en god seng. Både familien din, vennene dine og sjefen din kommer til å takke deg.

Best i test

De 3 beste sengene for 2023

Det finnes veldig mange gode senger på markedet i dag, så det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilken man liker best, men etter mye om men bestemte vi oss for å anbefale de følgende 3 sengene innen kategoriene komfort for pengene, varmeregulerende, regulerbare senger.

Beste Seng

Best på både pris og komfort

Beste Kontinentalseng

Hjelper deg med å oppnå den ideelle sovetemperaturen

Venus

kr 15 999,- 33 299,-
Annonse
Venus Flow er en kontinentalseng utstyrt med en overmadrass i slitesterk og ventilerende lateks som er produsert etter SonoCore-metoden, og har en grafittbehandlet overflate. Dette gjør den særlig effektiv for å lede bort overflødig varme slik at man raskt oppnår ideell sovetemperatur. Fjærmadrassen bruker pocketfjærer, og er inndelt i 7 forskjellige komfortsoner.

Ser du etter en kontinentalseng? Les vår omfattende guide på beste kontinentalseng for 2023 her.

Spesifikasjoner

Type sengKontinentalseng
OvermadrassSvanemerket, Unik grafittbehandlet overmadrass gir 4x mer effektiv regulering av varme
Komfortsoner7
ByggemåteSolid treramme i massiv svensk furu
FjærtypePocketfjærer
FasthetsgradUtskiftbar (velg mellom myk, medium og fast)
Prøveperiode100 netters prøve med gratis ombytting av fasthet og mulighet for å returnere sengen
Garanti25 års garanti på brudd av ramme eller fjærer
Tilgjengelig i størrelser90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200, og 180×210
Fordeler
 • Unikt system for regulering av temperaturen, slik at du ikke blir for varm i sengen og kan falle i dyp søvn fortere
 • Mulighet til å bytte om fasthet på sengen eller returnere den i løpet av de første 100 nettene dersom den ikke passer
 • Innebygget antiskli
Ulemper
 • Dette er en skikkelig god seng, med ypperlig kvalitet og komfort, så det var rett og slett vanskelig å finne noe negativt å si. Den eneste ulempen vi kunne finne var at det for noen kunder kan ta litt tid før de vender seg til sengen
venus diamant kontinentalseng

Dersom du er en av de mange av oss som ofte vrir og vender på deg og føler deg litt for varm under dyna kan Venus Flow hjelpe deg med å redusere dette problemet. Denne senga har nemlig en helt spesiell overmadrass som er designet for å lede bort varme slik at du endelig kan oppnå den ideelle sovetemperaturen.

Overmadrassen til Venus Flow har en latekskjerne som hjelper til med å gi støtte til kroppen din når du sover. Lateksen i kjernen på overmadrassen er produsert med en spesiell metode kalt SonoCore-metoden. Dette er en teknologi som gjør den naturlige lateksen både mer slitesterk og mer ventilerende

Navnet til Venus Flow kommer av overflatebehandlingen til overmadrassen. Den er nemlig diamantbehandlet. Det er denne grafittbehandlede overflaten som aktiveres når du går og legger deg, og som gjør gjør Venus Flow så overlegen når det gjelder å opprettholde behagelig sovetemperatur. 

Den spesielle varmeavledende teknologien til Venus Flow gjør at denne er hele 4 ganger mer varmeavledende enn det vanlig lateks. Dette betyr at du raskere kan oppnå den lavere kroppstemperaturen du trenger for å falle i den dypeste og mest helsebringende søvnen.

Venus Flow er også laget for å gi optimal støtte til ryggen og resten av kroppen din. De spesialutviklede pocketfjærene er fordelt på 7 strategisk plasserte komfortsoner som passer spesielt godt på på nakken, skuldrene, og korsryggen din ved å gi hver av dem den støtten de trenger. Pocketfjærene er omgitt av en polstring av naturlig lateks som gir en komfortabel og elastisk støtte.

Nederst i denne kontinentalsengen finner du en solid rammemadrass. Dette er plattformen som støtter resten av senga, samtidig som den bidrar til å gjøre lagene på toppen enda mer komfortable. Kjernen i rammemadrassen til Venus Flow er mer enn bare en skumkjerne. Den er nemlig også utstyrt med pocketfjærer for ekstra komfort. Rammemadrassen hviler trygt på en solid 14 centimeter høy treramme laget av svensk furu.

Trygghet er essensielt for å kunne nyte en god natts søvn. Overmadrassen til Venus Flow er derfor svanemerket slik at du trygt kan grave nesen ned i madrassen uten å risikere å puste inn noe du ikke burde. I tillegg kommer senga med en 100 netters garanti, som betyr at du har mer enn nok tid til å forsikre deg om at du har gjort rett kjøp.

Dersom du ikke er fornøyd med hvordan du sover i sengen har du anledning til å bytte fasthet på sengen uten at det koster deg ekstra. Dersom du vil returnere kjøpt kan du også gjøre dette mot et håndteringsgebyr. Du får også en imponerende 25 års garanti på fjærer og rammebrudd.   

back to menu ↑

Beste Rammemadrass

De beste rammemadrassene

Venus Rammemadrass

kr 13 999,- 28 999,-
Annonse
Den danskproduserte Venus er blant de sengene som gir deg klart mest for pengene. Sengen har fem forskjellige komfortsoner, og en svanemerket overmadrass laget av latex, med pustende og ventilerende egenskaper for jevn og behagelig temperatur. Fjærmadrassen bruker pocketfjærer og er tilgjengelige i tre forskjellige fasthetsgrader.

100 netters prøvetid. Pengene tilbake garanti
Type sengRammemadrass
OvermadrassSvanemerket overmadrass i 100% naturlig latex
Komfortsoner7
ByggemåteSolid treramme i massiv svensk furu
FjærtypePocketfjærer
FasthetsgradUtskiftbar (velg mellom myk, medium og fast)
Prøveperiode100 netters prøve med gratis ombytting av fasthet og mulighet for å returnere sengen
Garanti15 års Garanti
Tilgjengelig i størrelser90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200, og 180×210
Fordeler
 • Kan brukes slik som den er, og eventuelt kombineres med fjærmadrass nå eller senere dersom du ønsker å utvide den til å bli en kontinentalseng.
 • Mulighet til å bytte om fasthet på sengen eller returnere den i løpet av de første 100 nettene dersom den ikke passer
 • Gratis levering
 • Prisgaranti
Ulemper
 • Antiskli medfølger ikke
 • Sengegavl medfølger ikke

Venus rammemadrassen er nesten like innbydende på pris som den er på komfort, og blant de sengene vi har vurdert er det denne sengeløsningen som gir deg klart mest for pengene. Denne sengen, som er både designet og produsert i Danmark er spesialdesignet med fem forskjellige komfortsoner for å gjøre det mest mulig behagelig å bevege seg når du sover.

Overmadrassen på Venus-sengen har pustende og ventilerende egenskaper, og sørger derfor for at sengen holder en jevn og behagelig temperatur når du sover. Den seks centimeter tykke kjernen på overmadrassen er laget av av naturlig lateks. Overmadrassen støttes av en stødig rammemadrass, som består av såkalte pocketfjærer.

Disse slitesterke spiralformede fjærene består hver av 5–6 virvler, og er plassert i en egen lomme. Lommene er limt sammen med de andre lommene. Dette gjør at bevegelse ett sted på madrassen ikke påvirker fjærene andre steder i madrassen, slik at madrassen gir bedre støtte.

Senga er delt inn i fem forskjellige komfortsoner som sørger for at sovestillingen din blir mer stabil, og som også sørger for at de forskjellige delene av kroppen din hver får den individuelle støtten de trenger.  

Rammemadrassen har en ramme av solid svensk furutre. Denne rammen sørger for at senga er både stabil, solid og holdbar. Den 8 centimeter høye rammen gir den 52 cm høye senga et ekstra solid preg, men senga ser ikke bare solid ut. Den er solid, og den har garantien til å backe det opp med. Den kommer med en garanti på hele 15 år på brudd av ramme eller fjærer.

Overmadrassen er også svanemerket, slik at du kan føle deg trygg på at senga er sunn og god å sove i. I tillegg kommer senga med 100 netters prøvetid, som gjør det ekstra trygt å kjøpe ei seng på nettet som du ikke enda har prøvd. Dersom du ønsker å bytte fasthet på sengen kan du gjøre det gratis, eller returnere sengen mot et håndteringsgebyr.

back to menu ↑

Beste Regulerbare Seng

Justerbar både i hodeenden og i fotenden

Senses

kr 37 999,-
Annonse
Senses er en regulerbar seng, der både hodeenden og fotenden kan justeres akkurat slik det passer deg. Den danske Linak motoren kontrolleres med letthet ved hjelp av en brukervennlig trådløs fjernkontroll. Til tross for at dette er en regulerbar seng kommer den fortsatt med komfortable pocketfjærer som er inndelt i 5 forskjellige komfortsoner.
Type sengKontinentalseng
OvermadrassSvanemerket overmadrass i 100% naturlig latex
Komfortsoner5
ByggemåteSolid treramme i massiv svensk furu
FjærtypePocketfjærer i komfortskum
FasthetsgradUtskiftbar (velg mellom myk, medium og fast)
Prøveperiode100 netters prøve med gratis ombytting av fasthet og mulighet for å returnere sengen
Garanti25 års garanti på brudd av ramme eller fjærer, 5 års garanti på motor
Tilgjengelig i størrelser90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200, og 180×210
MotorSolid motor fra den danske produsenten Linak
Fordeler
 • Justerbar både i hodeenden og i fotenden ved hjelp av kraftige elevasjonskomponenter
 • Mulighet til å bytte om fasthet på sengen eller returnere den i løpet av de første 100 nettene dersom den ikke passer
 • Enkel vegghengt sengegavl medfølger
Ulemper
 • Denne sengen er kun tilgjengelig i 2 fargevalg som begge er grå (lysegrå og antrasitt

Dersom du sover godt lever du godt, og for å sove godt trenger du en seng som kan tilpasses akkurat slik som kroppen din ønsker det. En regulerbar seng gir deg ekstra mye frihet til å justere senga slik at den passer best mulig til kroppen din. Senses er dronningen blant regulerbare senger, og en klar favoritt innenfor sin kategori.

I den danskproduserte Senses senga er hver del designet av spesialister. Pocketfjærer, omgitt av komfortskum-polstring kombineres optimalt, og fordeles på fem komfortsoner slik at støtten kommer der den trengs mest. Det elastiske komfortskummet er særlig velegnet for regulerbare senger, slik som Senses, med posisjoner som justeres ofte.

Senses senga kan justeres både i hodeenden og i fotenden ved hjelp av kraftige elevasjonskomponenter, inkludert en stillegående og effektiv motor som er laget av den danske leverandøren Linak. Du styrer senga ved hjelp av en trådløs fjernkontroll. Den regulerbare rammen er laget av massivt svensk furutre, og er hele 20 cm tykk.

Overmadrassen på sengen er sertifisert med både OEKO-TEX-sertifisering og Svanemerket, slik at du kan føle deg sikker på at du sover i en god og sunn seng. Den er laget av en 6 cm høy latekskjerne som er pustende, og som hjelper med fjerne fukt, slik at du oppnår et behagelig og tørt klima i senga, og en temperatur som er ideell for dyp søvn.

Dersom du er usikker på om det er trygt å kjøpe senga på nettet kan du berolige deg selv med at denne senga kommer med en 100 netters prøvetid. Dette betyr at dersom du, i løpet av de første 100 nettene skulle komme til den konklusjonen at senga ikke passer for deg kan du enten bytte til en forskjellig fasthet, som er gratis, eller returnere den mot et håndteringsgebyr. Sengen kommer også med en 25 års garanti på fjærer og på brudd av ramme, mens motoren har en 5 års garanti.

Viktigt å tenke på når du velger seng

Hvilken seng bør du velge?

Her er det ingen fasit. Men følger du våre retningslinjer og leser våre tester garanterer vi at du vil være i stand til å gjøre et godt valg, og mest sannsynlig blir du veldig fornøyd! Hvilken seng som er riktig avhenger av din egen kroppstype og fysikk, hvordan ryggen din er og andre faktorer slik som hvor stort soverom du har, og om du skal dele sengen med noen andre eller sove alene. Det er viktig å ha en seng med god plass, og den må ikke være for kort. Det kan ødelegge søvnkvaliteten. Det finnes noen generelle typer senger det selges mer av enn andre, og under får du en god oversikt.

Finn en seng som er snill mot ryggen din

Føler du deg helt topp når du legger deg, for så å våkne opp med vondt overalt? Da trenger du kanskje ikke lete lenger enn til madrassen din for å fikse problemet. Problemet er da nemlig ofte at du har en madrass som ikke passer for ryggen din. Da er det tid for å gjøre en enkel forandring som kan forbedre livskvaliteten din betraktelig.

Når du bruker en madrass som er for myk vil ryggraden din ende opp i en skjev stilling hele natta. En madrass som er for fast er heller ikke bra. Den vil nemlig føre til press på leddene i hoftene dine, som fører til smerter i korsryggen. Dersom du er snill mot ryggen din og finner den rette senga for deg kommer du snart til å takke deg selv.     

Senga di bør være tilpasset kroppsvekten din

Hvor fast senga di bør være har mye å gjøre med kroppsvekten din. Desto tyngre du er, desto fastere bør madrassen i senga di være. Dette er fordi en fastere madrass ikke gir for mye etter, slik at du får opprettholdt den rette sovestillingen din. Dersom du derimot har lav kroppsvekt trenger du derimot en mykere seng som lettere gir etter og former seg etter kroppen din.

Personer under 75 kilo trenger vanligvis en seng med medium fasthet for å unngå å ligge for hardt. Mens de over 75 kilo trenger en fast madrass i senga di for å unngå at ryggraden din ligger i en skjev stilling når du sover. De over 95 kilo bør vurdere en fast madrass med ekstra mange fjærer slik at den gir ekstra god støtte.

God plass i senga

Mange av oss beveger seg mye når de sover, og ifølge forskningen kan størrelsen på senga vi sover i ha en betydelig effekt på hvor søvnkvaliteten vår. Da er det viktig å ha rikelig med plass slik at man ikke føler seg begrenset når man sover. Som en guide bør sengen din sin absolutte minimumslengde være 15 centimeter lenger enn høyden din, slik at du kan ligge helt utstrakt..

Dersom du deler sengen med noen er tommelfingerregelen slik at bredden på sengen er så stor at dere begge kan ligge i sengen med hendene foldet bak hodet uten at albuene deres berører hverandre.    

Ulike typer senger

Rammemadrass, Regulerbar seng eller Kontinentalseng  

En rammemadrass, også ofte kalt rammeseng, er den enkleste typen seng som er vanlig i dag. Denne typen seng består av en madrass, som er festet på en ramme, pluss en overmadrass. Siden madrassen er festet til en ramme kan man enten bruke bena direkte på madrassen og bruke den som en selvstendig seng, eller bruke den som madrass oppi evn vanlig seng. Rammemadrasser oppleves ofte som fastere enn Kontinentalsenger en ekstra madrass.

Kontinentalsenger er favoritten i det norske markedet. Disse sengene har to lag av madrasser, pluss en overmadrass. De har også flere lag med fjærer enn en vanlig rammemadrass, som mange syns gir en bedre komfort.

De som ligger mye på ryggen og har vanskelig for å komme seg ut av senga kan med fordel velge en justerbar seng med motor. Da kan man justere hodeenden og fotenden opp eller ned slik som det passer. Denne typen seng har også blitt populær blant unge, for eksempel de som bor på hybel eller i små leiligheter, som ikke bare bruker senga til å sove i, men også som en behagelig plass til å sitte og slappe av.

Rammemadrass

Den enkleste (og ofte beste) løsningen på ny seng blir veldig ofte en rammemadrass for mange. Det er enkel og grei og montere, frakte og med riktig valg av overmadrass og selve rammemadrassen blir de fleste veldig fornøyde. De er veldig enkle og få på beina, det er rett og slett bare å skru på beina.

Ofte har rammemadrasser muligheten for å snu madrassen slik at du selv kan velge hvor myk eller hard madrassen skal være uten å kjøpe ny madrass. Ofte er det også soner i madrassen, som kan være designet etter forskjellige behov. Dette er noe å tenke på. Hovedforskjellen på rammemadrasser og kontinentalsenger er at en rammemadrass hovedsaklig bare har én madrass, mens en kontinentalseng ofte har to eller fler.

Rammemadrassen har som oftest fire ben, og ofte kan du få kjøpt 2-1 løsninger som kan være gunstig for mange. Da vil det være to separate rammemadrasser som blir levert med en dobbel madrass og overmadrass. Dette er mange fornøyd med, og dersom man ønsker å separere eller flytte sengen er det veldig enkelt.

Les vår test av rammemadrasser

En god overmadrass er også viktig, dette beskytter sengen og kan gi enda bedre komfort når man ligger der. Det finnes mengder av overmadrasser, men det er viktig å finne en av god kvalitet som passer til ditt behov. Man kan ofte velge mellom harde og myke i tillegg til andre valg som ekstra fjæring, soner og skumgummig.

En god sengegavl blir ofte prikken over i-en for mange. Det er som regel mulig å kjøpe ekstra dersom det ikke allerede følger med kan det være lurt å kjøpe en som passer godt til sengens design. I tillegg kan du friske opp med noen store hotell-puter, og du vil sove kjempegodt!

Kontinentalseng

Et annet godt alternativ til rammemadrass er en kontinentalseng. En slik seng har flere lag med madrasser og er ofte litt større og noen fort mer eksklusive. En kontinentalmadrass vil som regel gi deg enda mer komfort enn en rammemadrass, men prisen vil da også være høyere i de fleste tilfeller.

Vi anbefaler i det minste å investere i en virkelig god rammemadrass, eller å ta steget enda litt videre hvis du har mulighet til det. Da vil du få en god kontinentalseng til en god pris, som du garantert vil bli fornøyd med.

Les vår test av kontinentalsenger

En kontinentalseng har oftest tre lag i motsetning til en rammemadrass osm oftest har to lag. En bunnmadrass enfjærmadrass og overmadrassen. De ekstra lagene gjør sengen enda litt høyere, og avhengig av din egen høyde og tilstand vil dette være gunstig eller ikke.

En annen ting som er verdt å merke seg med kontinentalsenger er at de ikke har noen typisk ramme. Her er det som oftest påmontert bein rett på undermadrassen som fungerer som en kombinert ramme. Det er dog viktig å sjekke at undermadrassen er en faktisk undermadrass, og ikke bare en tom boks. På billigere modeller kan det være nettopp slik at synet bedrar. Det er viktig å sjekke dette, eller holde seg til anerkjente kvalitetsmerker man vet leverer. En god seng er en god investering, da det går utover oss i det daglige på alle mulige måter om vi ikke får dekket et av våre grunnleggende behov.

Regulerbar seng

Om du vil ha noe litt mer ekslusivt enn en rammemadrass går du for en kontinentalseng. Om du ønsker en oppgradering fra kontinentalsengen kan du investere i en regulerbar seng. Denne sengetypen kan reguleres og styres ved hjelp av en fjernkontroll. Istedet for å stable puter når man skal sitte i sengen kan man rett og slett bare kjøre ryggen høyere opp.

Spesialtilpass sengen etter ditt behov. En regulerbar seng er den ultimate kontinentalsengen. Du får selvfølgelig også kjøpt regularbare dobbeltsenger med to forskjellige regularbare deler. Sørg også her for at det du kjøper er av god kvalitet, helst av anerkjente merker. Hvis ikke kan det fort gjøres at elektromotoren svir seg, at ledd og andre bevegelige deler går i stykker eller at ting rett og slett ikke funker som det skal. Vær sikker på at du får en god seng, invester i et godt merke. De fleste store leverandørene har senger som er produsert og designet i Norden, i tillegg til lange garantier. Nettopp fordi de kan garantere den gode kvaliteteten.

Les vår test av regulerbare senger

Sørg for at den regulerbare sengen du velger har god elektrisk motor, og sørg også for at den har en god madrassbrems. Dersom sengen din ikke har en god madrassbrems kan madrassen ofte skli ut av posisjon og ikke holde seg der du ønsker. Det er også viktig og tenke på hvilken type fjærer du ønsker, pocket-fjærer og multipocket-fjærer er gode valg med høy komfort.

Tenker du disse tingene kan du være sikker på at du gjør et godt valg når du skal handle din neste regulerbare seng.

FAQ

Ofte Stilte Spørsmål om Senger

Hva er rett fasthet for sengen min?

Veier du under 75 kilo bør du ha en seng med medium fasthet, mens personer på mellom 75 og 95 kilo bør ha faste madrasser. Personer på over 95 kilo bør finne en modell med ekstra mange fjærer for nok støtte.

Hva er komfortsoner i en seng?

Noen deler av kroppen din trenger mer støtte enn andre fra senga di. Et eksempel er korsryggen, der du trenger mer støtte enn for eksempel skuldrene eller beina. Gode madrasser der derfor delt opp i forskjellige soner, kalt komfortsoner, der senga di gir forskjellige nivåer av støtte.

Hva er pocketfjærer?

Pocketfjærer er spiralformede fjærer med 5–6 virvler som er plassert i en egen lomme. Lommene er limt sammen med andre lommer. Resultatet er at bevegelse ett sted på madrassen ikke påvirker fjærene andre steder i madrassen. Madrasser med pocketfjærer gir derfor bedre støtte for kroppen din.

Hvor stor seng trenger jeg?

Sengen din bør være minst 15 centimeter lengre enn høyden din, slik at du kan ligge helt utstrakt. Dersom du deler sengen med noen skal sengen være så bred at dere begge kan ligge i sengen med hendene foldet bak hodet uten at albuene deres berører hverandre.

Hvor mye av livet vårt tilbringer vi i senga?

Vi tilbringer omtrent en tredjedel av livet vårt i senga.

Hvor mange timer med søvn trenger en voksen person?

En voksen person trenger vanligvis mellom 7 og 9 timer med søvn hver natt for å bli skikkelig uthvilt. Dette er mellom 4 og 5 søvnsykluser, som hver tar mellom 90 og 120 minutter.

Hvorfor er det bedre å lese fra en bok enn å sjekke mobilen før du sovner?

Lyset fra skjermene på elektroniske enheter har en stimulerende effekt på hjernen, og det kan derfor bli vanskeligere å sovne rett etter at du har sett på en skjerm.

Hva er den ideelle temperaturen på soverommet?

Den ideelle temperaturen på soverommet når du sover er 18.3°C.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo