Koffert: Test av de 6 beste på markedet (2023)

Koffert

En koffert er helt sentralt når du skal ut å reise, men hvordan velger du den beste? Vi har sett nærmere på en rekke ulike produsenter og funnet frem til de absolutt beste modellene på markedet. Disse sørger for at bagasjen din kommer trygt frem slik at du kan nyte en ferie som planlagt. 

Uansett om du skal reise på en kort ferietur eller på et lengre opphold, så vil det være naturlig at man har med seg en koffert. Imidlertid kan en dårlig koffert raskt sette en stopper for planene dine. Ikke bare har den dårlig plass, men den kan også gå i stykker underveis, noe som betyr at bagasjen din havner på avveie. 

Mange er nok litt skeptiske til å investere i en kostbar koffert, men her er det greit å huske at skader på bagasjen din dekkes av reiseforsikringen. Videre vil de fleste produsentene tilby en garanti som dekker slitasje. Dette sørger for at investeringen din kan nytes over mange år og dermed spre kostnaden over en rekke ferieturer.

Videre i denne artikkelen vil vi derfor presentere deg for våre favoritter og hvorfor disse har fått en plass på listen vår. Deretter har vi laget en enkel kjøpeguide som tar deg gjennom hva du bør tenke på før du skal velge en koffert for din neste tur.

Best i test koffert 2023

American Tourister Suitcase soundbox

kr 1 691,-
Annonse
Fordeler
 • Slitesterkt skall
 • Høy kvalitet
 • 5 års garanti
 • Lav egenvekt
Ulemper
 • Litt enkelt håndtak

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Best i test

6 Beste koffert på markedet

For å finne frem til de beste koffertene for denne testen har vi vurdert en rekke kriterier. Dette inkluderer plass, funksjonalitet og kvalitet. Mange velger ofte å kjøpe en billig koffert, men disse får fort slitasje og må skiftes ut før neste tur. Det kan derfor være lurt å kjøpe en premium koffert, og her har vi trukket frem følgende favoritter:

back to menu ↑

American Tourister Suitcase soundbox

American Tourister Suitcase soundbox

kr 1 691,-
Annonse
Fordeler
 • Slitesterkt skall
 • Høy kvalitet
 • 5 års garanti
 • Lav egenvekt
Ulemper
 • Litt enkelt håndtak

American Tourister Suitcase soundbox

American Tourister har lenge vært en trofast følgesvenn når man skal ut å reise. De har i en årrekke utviklet slitesterke kofferter med lav egenvekt. Dette har gjort dem til et utmerket valg for den kravstore turisten, men også for deg som er kostnadsbevisst. American Tourister er nemlig hakket billigere enn Samsonite, men du får mye av den samme gode kvaliteten. 

Soundbox er en 67 cm koffert som kan benyttes som carry-on, men også er romslig nok til at du kan pakke for en lang ferie. Videre har den en praktisk utvidelsesmulighet ved at du åpner en ekstra glidelås på siden. Da får du litt mer å gå på, noe som kan være praktisk dersom du har slått ut håret på shopping. 

Videre har SoundBox fire slitesterke hjul som beveger seg lydløst over de fleste underlagene. Kofferten har også mottatt Red Dot priser for designet sitt. Dette er minimalistisk, men det friske mønsteret sørger for at den har et unikt utseende i forhold til mange av konkurrentene sine. Kombinert med slitesterk kvalitet er dette et utmerket valg for deg som vil reise lenger og ha gode forbehold om at kofferten din tåler de fleste destinasjoner. 

For deg som har et bevisst forhold til budsjetter, men fortsatt vil ha en koffert av høy kvalitet, er American Tourister et godt alternativ. Dette er en slitesterk koffert som leverer alt man kan forvente av en trillekoffert. Ikke bare er den behagelig å ha med seg, men den har også godt med oppbevaringsplass og flere smarte rom som du kan organisere slik du selv ønsker.

back to menu ↑

Samsonite UpScape Trillekoffert

Samsonite UpScape Trillekoffert

kr 2 599,-
Annonse
Expired
Fordeler
 • Stilrent design
 • Resirkulert plastikk
 • 4 Frittstående hjul
 • TSA godkjent
Ulemper
 • Bare to lommer

Samsonite UpScape Trillekoffert

En annen koffert fra Samsonite som oppfyller de fleste krav er UpScape. Dette er en stilren trillekoffert på 69 cm som er laget av 100% resirkulert plast. Den har en lav egenvekt, støtdempende hjul og et avtagbart innerfor. Dette betyr at du kan ta ut foret og vaske det dersom du skulle være uheldig og skitne til kofferten din innvendig på reise. 

Som de fleste andre moderne Samsonite kofferter åpnes denne på midten slik at du kan brette ut kofferten. På denne måten får du enkel tilgang til begge rommene og kan sortere innholdet av kofferten din. Videre er det greit å merke seg at én side er lukket med glidelås, mens den andre har stropper. Du kan dermed dele kofferten i to uten at innholdet blander seg. 

På den tekniske funksjonaliteten har denne kofferten fire bevegelige hjul som gjør det enkelt å  kjøre kofferten rundt. Den har også en kodelås på ene siden som er TSA godkjent. Dette betyr at du kan låse kofferten din med en egendefinert kode. Størrelsesmessig er den liten nok til å være med på de fleste flyselskaper, med unntak av noen low-cost alternativer. 

Klassiske Samsonite detaljer gir denne kofferten et stilig utseende, perfekt for den aktive reiseren. Den er stor nok til at du kan sende den for en langtur, men også liten nok til en weekendtur som carry-on baggasje. Med andre ord er det midt i blinken for deg som reiser lett, men vil ha rom til litt shopping før du reiser hjem igjen. 

Vi har valgt å inkludere Samsonite UpScale som et godt alternativ for deg som vil ha en litt større koffert, men fortsatt ha anledning til å bruke den som carry-on. Her får du utrolig mye plass og et elegant Samsonite design. Dette sørger for at du enkelt kan ta den med uansett destinasjon, og alltid ha plass til litt ekstra shopping på vei hjem.

back to menu ↑

Samsonite Magnum Eco Trillekoffert

Samsonite Magnum Eco Trillekoffert

kr 1 999,-
Annonse
Fordeler
 • Solid koffert
 • Fire bevegelige hjul
 • TSA lås
 • Godt med plass
Ulemper
 • Ikke hardshell

Samsonite Magnum Eco Trillekoffert

Samsonite Magnum Eco er en solid koffert fra en ledende produsent. Samsonite har i en årrekke produsert kofferter av høy kvalitet, og deres Eco serie har blitt stadig mer populær. Dette er en solid reisekoffert i Carry-on størrelse som betyr at du kan bære den med deg på flyet dersom du ønsker dette. 

Videre er den laget av resirkulert plast, noe som betyr at den er langt mer bærekraftig enn én rekke konkurrenter. Faktisk er den laget av nøyaktig 483 resirkulerte yoghurtbegre og 14 plastflasker fra det europeiske kontinentet. Dette betyr at du bidrar til sirkulær økonomi og bærekraftig utvikling når du velger en koffert som dette. 

På toppen av et bærekraftig valg er dette en koffert som er hard på utsiden, men fortsatt elastisk. Dette betyr at den beskytter innholdet godt, men den er elastisk nok til at den tåler en trøkk. For å sikre bagasjen din har den to harde låser i topp og bunnen, samt en tre-punkts TSA kodelås. Du kan dermed låse bagasjen din med en godkjent lås før du sender den avgårde.

Vi har plukket ut Magnum Eco fra Samsonite som vår testvinner etter en helhetlig vurdering. Ikke bare får du en utrolig slitesterk koffert, men den er også romslig og enkel å ha med seg. De fire bevegelige hjulene sørger for at den kan kjøre alle retninger og på de fleste underlag. Videre er det et stort pluss at den er bærekraftig takket være resirkulerte materialer.

back to menu ↑

Jetstream SL Spinner Trillekoffert

Jetstream SL Spinner Trillekoffert

kr 2 099,- kr 2 699,-
Annonse
Fordeler
 • 100% Polypropylen
 • Stor kapasitet
 • Lav vekt
 • 5 års garanti
Ulemper
 • For stor til carry-on

Jetstream SL Spinner Trillekoffert

Jetstream SL Spinner er en annen trillekoffert som gir et lignende design som Samsonite sine kofferter, men et bedre beskyttet skall. Denne kofferten er nemlig laget i Polypropylen, noe som betyr at den er litt hardere og bedre polstret enn Samsonite sine alternativer. På denne måten kan den tåle en litt ekstra belastning før du bør bekymre deg for innholdet ditt. 

Videre har den et utrolig stilig design med farge glans. Den kommer i tre ulike farger slik at du kan velge den som passer deg best. DualtrakTM hjul gjør det enkelt å ha den med seg takket være at de er bevegelige i alle retninger. Du kan dermed velge om du vil dytte eller trekke kofferten med deg på tur. 

Vannavvisende glidelåser beskytter innholdet litt ekstra dersom det skulle regne. Dette kan være kjekt da mange flyplasser transporterer bagasje ut til flyene på en åpen tralle. Størrelsesmessig har den 103 liter fordelt på to rom. Begge disse har stropper, men én har også glidelås slik at du kan adskille de to rommene dersom du ønsker dette. 

Vi har inkludert Jetstream SL som et godt alternativ for deg som vil ha en stor og robust koffert. Denne er for stor til carry-on, men er fortsatt liten nok til at den er lett å reise med. Bare husk at du må sende den, noe som kan medføre ekstra kostnader dersom du reiser med low-cost flyselskaper.

back to menu ↑

Epic Phantom SL Spinner trillekoffert

Epic Phantom SL Spinner trillekoffert

kr 1 599,- kr 2 299kr
Annonse
Fordeler
 • 100% Polypropylen
 • 67 liter kapasitet
 • 3 kg vekt
 • Vannavvisende glidelåser
Ulemper
 • Ingen utvidelse glidelås
 • Ikke det beste håndtaket

Epic Phantom SL Spinner trillekoffert

Epic har lenge vært kjent for å lage robuste kofferter og sekker, og deres Phantom SL Spinner er intet unntak. Dette er en praktisk trillekoffert på 66 cm som kan fungere som både innsjekket og carry-on bagasje. Et stilrent utseende med den ikoniske EPIC logoen gjør den til et utmerket alternativ. 

Dette er en robust trillekoffert med en gjennomgående glidelås, noe som betyr at du kan åpne den på midten og brette den ut. På denne måten får du bedre tilgang til kapasitet og kan enkelt sortere innholdet du reiser med. En av lommene har en glidelås slik at du kan lukke den uten at innholdet faller ut igjen. 

Noe av det som har gjort EPIC til et utrolig populært valg er den lange garantien deres. Her kan du få 5 års garanti på normal slitasje, noe som gjør det verdt den ekstra investeringen. De har også vannavvisende glidelåser som betyr at den tåler å bli tatt med ut i regnet. Doble AirSpeed ™ hjul er helt lydløse og utrolig enkle å bruke. De sklir lett over de fleste underlag, noe som betyr at du kan ta med deg denne kofferten alle steder. 

Vi har inkludert denne etter en grundig gjennomgang og så godt som ingen klager. Epic leverer utmerkede kofferter og utrolig mye kvalitet for pengene. Her får du ikke bare en tradisjonell trillekoffert, men en som virkelig kan bli med deg på alle dine reiser. Håndtaket er behagelig å jobbe med, og du kan raskt organisere innholdet slik du selv måtte ønske.

back to menu ↑

Sunside SP 55 Sort

Sunside SP 55 Sort

kr 1 325,-
Annonse
Expired
Fordeler
 • Godkjent som Carry-on
 • To adskilte rom
 • TSA godkjent lås
 • Solid håndtak
Ulemper
 • Kan bli litt liten for noen

Sunside SP 55 Sort

Sist, men ikke minst har vi et budsjett alternativ for deg som vil ha en enkel carry-on koffert. Sunside SP55 er en kompakt trillekoffert som gir godt med plass. Her kan du oppbevare alt du trenger av artikler på ferie, og den er godkjent hos de aller fleste selskaper. Dette inkluderer low-cost selskaper som easyJet, EuroWings og en rekke andre. Du kan dermed være trygg på at du slipper unødvendige gebyrer når du møter opp med denne.

Sunside SP er riktignok mindre enn de andre koffertene vi har omtalt i denne testen, men det er ikke uten grunn. Det som gjør denne til et godt valg er at den har samme utseende som de øvrige koffertene i testen vår, bare mindre. Du får dermed to praktiske rom som du kan organisere slik du selv måtte ønske. 

Den har også noen praktiske lommer som lar deg sikre innholdet med glidelås. Dette inkluderer en vanntett lomme som er godt egnet for toalettsaker og annet du helst vil slippe at åpner seg i kofferten din. 

Vi har inkludert denne som et godt alternativ for deg som vil ha koffert, men foretrekker å ha den med deg på flyet. Med en størrelse på 55 cm er denne innenfor reglene hos de aller fleste flyselskapene, men du får fortsatt godt med plass. Dette sikrer deg en behagelig tur uten at du må bekymre deg for å bære rundt på en tung koffert.

back to menu ↑

Kjøpeguide: Slik velger du riktig koffert

En utfordring med at det finnes utallige modeller på markedet er at man ofte kan gå seg tapt i utvalget. Derfor har vi laget en enkel kjøpeguide som tar for seg det mest sentrale du bør vite om kofferter. Forhåpentligvis vil denne guiden gi deg tilstrekkelig informasjon slik at du kan velge den kofferten som passer deg best. 

Bør du velge carry-on eller en større koffert?

En av de første tingene du må avklare er hvorvidt du ønsker en koffert som er godkjent som carry-on eller ikke. Her vil riktignok de fleste modellene vi har inkludert i listen vår være godkjent – med unntak av JetStream SL som er litt for stor. Mange foretrekker en koffert som kan bli med på flyet, men det er litt variable regler her. 

Om du ønsker å være helt sikker på at du er innenfor, så burde du velge en koffert som Sunside SP 55. Denne er godkjent som carry-on selv hos de fleste low-cost selskaper. Reiser du med premium flyselskaper som Lufthansa, SAS, British Airways og tilsvarende, så vil også de litt større modellene være godkjent i de fleste tilfeller.

Det beste grunnlaget å bruke her vil være hvordan type reise du skal ut på. Dersom du ofte reiser på korte reiser med lite bagasje, så vil det være naturlig at man bare bærer med seg kofferten på flyet. Skal den derimot brukes som koffert for hele familien på sommerferie, så vil det være greit å ha godt med plass og heller sende en koffert. 

back to menu ↑

Oppbevaringsplass

Et annet viktig aspekt av kofferten din er oppbevaring. Du kjøper naturligvis en koffert for å ha noe oppi den, noe som betyr at du bør tenke på hvordan en koffert er utformet. Her har det lenge vært vanlig at man får den todelt, men det er litt variabelt hvilke lommer som er tilgjengelig. Noen kan nok klare seg med en todelt koffert, men det er utrolig kjekt å kunne organisere det litt mer enn som så. 

Du bør derfor tenke litt gjennom hva du ønsker ut av kofferten din, samt hvor organisert du trenger være. En godt organisert koffert gjør det langt enklere å holde styr på hva man har med seg, samt passe på at man får med seg alt hjem igjen. Videre kan du lettere få overblikk over hvor mye plass du har til overs. 

Et godt eksempel på en funksjonell løsning man bør se etter er den vanntette lommen som ofte er inkludert på Samsonite kofferter. Denne egner seg utmerket til oppbevaring av parfyme og andre flytende væsker man helst ikke vil ha utover klærne sine. Glidelåser og stropper er andre funksjoner det kan være lurt å se etter. 

back to menu ↑

Funksjoner du bør kjenne til

De fleste har nok ikke tenkt så mye på hvilken funksjonalitet en koffert kan by på, men det er faktisk verdt å tenke gjennom. Spesielt mellom dyre og billige produsenter er dette svært synlige forskjeller. Vi har derfor laget en oversikt over hvilke punkter du bør se etter før du skal velge koffert. 

Hjulene

Dette er nok noe de fleste tar som en selvfølge, men hjulene på kofferten din har faktisk noe å si. Her kan det være lurt å velge en premium produsent som sikrer at du får slitesterke hjul. En koffert med dårlige hjul blir fort et irritasjonsmoment, noe som betyr at du mest sannsynlig ender opp med å kjøpe en ny innen kort tid. 

Håndtaket

Videre er det greit å huske at kofferten er noe du gjerne må dra med deg på tur. Da er det lurt at den har et håndtak som faktisk er greit å holde i. Noen kofferter har et utrolig kort håndtak, noe som gir en unaturlig positur når man beveger seg rundt. Sørg derfor for å velge en som kan stilles inn i ulike høyder etter ditt behov. 

Lås

Straks du har sendt kofferten din av gårde er det greit å vite at den er låst. Her bør du velge en TSA godkjent lås slik at du unngår at noen under kontroll må bryte den opp. En TSA godkjent lås er nemlig slik at den kan åpnes med de riktige verktøyene, noe grensepatruljer og tollere er i besittelse av. Selv om dette ikke er like trygt som en unik lås, så vil det sørge for at du kan låse den – men også slippe at den blir brutt opp for å kontrollere innholdet (noe tollere har myndighet til å gjøre). 

back to menu ↑

Oppsummering

En god koffert er uten tvil viktig når man skal ut å reise, men det kan være vanskelig å velge riktig. Derfor har vi trukket frem våre soleklare favoritter, samt hva du bør tenke på før du går til innkjøp av en ny koffert. Dette inkluderer hvilke materialer, funksjoner og formål du bør tenke på for å finne den riktige. 

Vi har også gitt deg en presentasjon av det vi anser som de beste modellene på markedet i dag. Disse har alle gått gjennom en grundig gjennomgang, samt blitt testet mot hverandre for å se hvilke som leverer best. Av disse var det Samsonite Magnum Eco som kom ut best i test koffert denne gangen.

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål

Hvilken koffert er best i test?

Basert på våre undersøkelser var det American Tourister – Soundbox som kom ut best i test. Dette er en slitesterk koffert som leverer på både kvalitet og pris.

Hvordan koffert burde man velge?

For å reise så lett som mulig bør man velge en trillekoffert. Mange velger fortsatt en weekendbag eller lignende, men disse må du bære med deg, noe som fort kan bli slitsomt i lengden.

Hvor mye koster en god koffert?

De fleste produktene vi har omtalt i denne testen ligger mellom 1000 – 2000 kroner i pris. Ønsker du deg en premium koffert kan det være at du må opp rundt en tusenlapp til for å finne det beste utvalget.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo