Koffert: Test av de 5 beste på markedet (2024)

En koffert er helt sentralt når du skal ut å reise, men hvordan velger du den beste? Vår detaljerte koffert test gir deg nøyaktig den informasjonen du trenger når du skal velge ut den beste kofferten før du bestiller. Se våre favoritter i vår best i test koffert 2024 test.
Koffert

Uansett om du skal reise på en kort ferietur eller på et lengre opphold, så vil det være naturlig at man har med seg en koffert. Imidlertid kan en dårlig koffert raskt sette en stopper for planene dine. Ikke bare har den dårlig plass, men den kan også gå i stykker underveis, noe som betyr at bagasjen din havner på avveie.

Vår koffert test for 2024 tar seg av nettopp dette, hva du skal velge og hva du skal tenke på når du planlegger innkjøp av den beste kofferten for neste tur.

Mange er nok litt skeptiske til å investere i en kostbar koffert, men her er det greit å huske at skader på bagasjen din dekkes av reiseforsikringen. Videre vil de fleste produsentene tilby en garanti som dekker slitasje. Dette sørger for at investeringen din kan nytes over mange år og dermed spre kostnaden over en rekke ferieturer.

Videre i denne artikkelen vil vi derfor presentere deg for våre favoritter og hvorfor disse har fått en plass på listen vår. Deretter har vi laget en enkel kjøpeguide som tar deg gjennom hva du bør tenke på før du skal velge en koffert fra vår best i test koffert 2024 test for din neste tur.

Best i test koffert 2024

American Tourister Suitcase soundbox

kr 1 702,-
Annonse
American Tourister fra vår koffert test har vært en pålitelig reisefølge i mange år med slitesterke og lette kofferter, som Soundbox, en 67 cm koffert med utvidelsesmuligheter, stillegående hjul og prisvinnende design. Perfekt for kostnadsbevisste reisende fra vår koffert test 2024.
Fordeler
 • Slitesterkt skall
 • Høy kvalitet
 • 5 års garanti
 • Lav egenvekt
Ulemper
 • Litt enkelt håndtak

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Her er de beste koffertene som har utmerket seg i tester og anmeldelser:

Best i test koffert på markedet i 2024

For å finne frem til de beste koffertene for denne testen har vi vurdert en rekke kriterier. Dette inkluderer plass, funksjonalitet og kvalitet. Mange velger ofte å kjøpe en billig koffert, men disse får fort slitasje og må skiftes ut før neste tur. Det kan derfor være lurt å kjøpe en premium koffert, og her har vi trukket frem følgende favoritter i vår koffert test 2024:

1. American Tourister Suitcase Soundbox

American Tourister Suitcase Soundbox

kr 1 702,-
Annonse
American Tourister fra vår koffert test har vært en pålitelig reisefølge i mange år med slitesterke og lette kofferter, som Soundbox, en 67 cm koffert med utvidelsesmuligheter, stillegående hjul og prisvinnende design. Perfekt for kostnadsbevisste reisende fra vår koffert test.
Fordeler
 • Slitesterkt skall
 • Høy kvalitet
 • 5 års garanti
 • Lav egenvekt
Ulemper
 • Litt enkelt håndtak

Vår mening om American Tourister Suitcase Soundbox

American Tourister har lenge vært en trofast følgesvenn når man skal ut å reise. De har i en årrekke utviklet slitesterke kofferter med lav egenvekt. Dette har gjort dem til et utmerket valg for den kravstore turisten som er på jakt etter en god koffert i vår koffert test, men også for deg som er kostnadsbevisst. American Tourister er nemlig hakket billigere enn Samsonite, men du får mye av den samme gode kvaliteten. 

Soundbox er en 67 cm koffert som kan benyttes som carry-on, men også er romslig nok til at du kan pakke for en lang ferie. Videre har den en praktisk utvidelsesmulighet ved at du åpner en ekstra glidelås på siden. Da får du litt mer å gå på, noe som kan være praktisk dersom du har slått ut håret på shopping. 

Videre har SoundBox fire slitesterke hjul som beveger seg lydløst over de fleste underlagene. Kofferten har også mottatt Red Dot priser for designet sitt. Dette er minimalistisk, men det friske mønsteret sørger for at den har et unikt utseende i forhold til mange av konkurrentene sine. Kombinert med slitesterk kvalitet er dette et utmerket valg for deg som vil reise lenger og ha gode forbehold om at kofferten din tåler de fleste destinasjoner. 

For deg som har et bevisst forhold til budsjetter, men fortsatt vil ha en premium koffert av høy kvalitet, er American Tourister et godt alternativ fra vår koffert best i test 2024. Dette er en slitesterk koffert som leverer alt man kan forvente av en trillekoffert. Ikke bare er den behagelig å ha med seg, men den har også godt med oppbevaringsplass og flere smarte rom som du kan organisere slik du selv ønsker. Dette er også et godt alternativ for en koffert barn også kan bruke.

2. Samsonite Neopod Trillekoffert

Samsonite Neopod Trillekoffert

kr 2 456,-
Annonse
Expired
Samsonite Neopod er en stilren 55 cm trillekoffert laget av høykvalitets polykarbonat. Den har lav egenvekt, støtdempende hjul og avtagbart innerfor som kan vaskes. Den åpnes på midten, har TSA-godkjent kodelås, og er egnet for både langtur og weekendtur som carry-on bagasje. Et perfekt valg i vår koffert test.
Fordeler
 • Stilrent design
 • Høykvalitets polykarbonat
 • 4 Frittstående hjul
 • TSA godkjent
 • Flere rom for enkel tilgang
Ulemper
 • Kan være litt liten for noen

Vår mening om Samsonite Neopod Trillekoffert

En annen best i test koffert 2024 er fra Samsonite som oppfyller de fleste krav er Neopod. Dette er en stilren trillekoffert på 55 cm som er laget av høykvalitets polykarbonat. Den har en lav egenvekt, støtdempende hjul og et avtagbart innerfor. Dette betyr at du kan ta ut foret og vaske det dersom du skulle være uheldig og skitne til kofferten din innvendig på reise.

Som de fleste andre moderne Samsonite kofferter er dette også en koffert barn kan bruke. Den åpnes på midten slik at du kan brette ut kofferten. Og på denne måten får du enkel tilgang til begge rommene og kan sortere innholdet av kofferten din. Videre er det greit å merke seg at én side er lukket med glidelås, mens den andre har stropper. Du kan dermed dele kofferten i to uten at innholdet blander seg. 

På den tekniske funksjonaliteten har denne kofferten fra vår koffert test fire bevegelige hjul som gjør det enkelt å  kjøre kofferten rundt. Den har også en kodelås på ene siden som er TSA godkjent. Dette betyr at du kan låse kofferten din med en egendefinert kode. Størrelsesmessig er den liten nok til å være med på de fleste flyselskaper, med unntak av noen low-cost alternativer.

Klassiske Samsonite detaljer gir denne premium kofferten et stilig utseende, perfekt for den aktive reiseren. Den er stor nok til at du kan sende den for en langtur, men også liten nok til en weekendtur som carry-on baggasje. Med andre ord er det midt i blinken for deg som reiser lett, men vil ha rom til litt shopping før du reiser hjem igjen. 

Vi har valgt å inkludere Samsonite Neopod fra vår koffert best i test 2024 som et godt alternativ for deg som vil ha en litt større koffert, men fortsatt ha anledning til å bruke den som carry-on. Her får du utrolig mye plass og et elegant Samsonite design. Dette sørger for at du enkelt kan ta den med uansett destinasjon, og alltid ha plass til litt ekstra shopping på vei hjem.

3. Osprey Rolling Transporter 120

Osprey Rolling Transporter 120

kr 3 099,-
Annonse
Osprey Rolling Transporter 120 er en slitesterk koffert/duffelbag laget av TPU-belagt resirkulert polyester med PFC-fri DWR-behandling. Den har en lett aluminiumsramme, uttrekkbart håndtak og store hjul, noe som gjør den både romslig og enkel å manøvrere. Kofferten er myk på utsiden, men solid og beskyttende som gjør den et bærekraftig valg i vår koffert test.
Fordeler
 • Solid koffert
 • YKK-glidelåser
 • Godt med plass
 • Duffelbag
Ulemper
 • Ikke hardshell
 • Duffelbag
 • Kun to hjul med to retninger

Vår mening om Osprey Rolling Transporter 120

Osprey Rolling Transporter 120 er en solid koffert/polstret duffelbag fra en ledende produsent i vår best i test koffert test. Osprey har i en årrekke produsert produkter av høy kvalitet, og deres transporter serie har blitt stadig mer populær. Dette er en solid polstret duffelbag som betyr at du kan bruke den som en lett versjon av en trillekoffert.

Videre er den laget av TPU-belagt resirkulert polyester som er godkjent i henhold til bluesign-standarden med en PFC-fri DWR-behandling som avviser fuktighet. Dette betyr at du bidrar til sirkulær økonomi og bærekraftig utvikling, samt holder den tørr når du velger en reisevenn som dette fra vår koffert test. 

På toppen av et bærekraftig valg er dette en koffert som er forholdsvis myk på utsiden, men som fortsatt er god og beskyttende. Dette betyr at den er polstret med en lett aluminiumsramme på innsiden, og er utstyrt med et uttrekkbart håndtak, samt store hjul. Du kan dermed låse alle dine eiendeler i denne og vite at det vil holde seg godt før du sender den avgårde. Skal du dermed sende noe som er lett knuselig anbefaler du at du velger noe annet.

Vi har plukket ut Osprey Rolling Transporter som en av våre testvinnere etter en helhetlig vurdering. Ikke bare får du en utrolig slitesterk koffert/duffelbag, men den er også romslig og enkel å ha med seg. Den lette duffelbaggen med to hjul, uttrekkbart håndtak og en lett aluminiumsramme gjør den til et godt valg for de eventyrlystne. Videre er det et stort pluss at den er bærekraftig takket være resirkulerte materialer.

4. Royalty Line Trillekoffert Koffertsett

Royalty Line Trillekoffert Koffertsett

kr 3 990,-
Annonse
Royalty Line trillekofferter er laget av ABS-plast med aluminiumshåndtak og har kryssklemmingsfunksjon. De har en sikker tresifret lås, 360-graders hjul og kommer i fire farger. Størrelsene varierer fra 36-98 liter og vekten fra 2.45-3.89 kg. Et godt alternativ for deg som ønsker de beste koffertene når reisemulighetene byr seg.
Fordeler
 • ABS-plast
 • Stor kapasitet
 • Lav vekt
 • 360-hjul
Ulemper
 • For stor til carry-on

Vår mening om Royalty Line Trillekoffert Koffertsett

Royalty Line er en annen trillekoffert i vår koffert test som gir et lignende design som Samsonite sine kofferter, laget i ABS-plast. Denne kofferten har et håndtak laget i aluminium, og innsiden har en kryssklemmingsfunksjon, slik at alt holder seg på plass under reise. Låsen er en tresifret sikkerhetslås, men er ikke TSA-grad.

Videre har den et nett og stilig design som ikke tiltrekker seg mye oppmerksomhet. Den kommer i fire ulike farger slik at du kan velge den som passer deg best. 360-hjul gjør det enkelt å ha den med seg takket være at de er bevegelige i alle retninger. Du kan dermed velge om du vil dytte eller trekke kofferten med deg på tur. 

Glidelåsene er enkle å bruke, og gir deg rask og effektiv tilgang dersom du skulle ha ut noe i kofferten. Størrelsesmessig rommer den fra 36-98 liter ut i fra hvilken koffert du velger. Koffertene veier også alt i fra 2.45kg til 3.89kg, noe som gjør at de er enkle å ha med seg på tur og at de ganske enkelt rangerer som reisekoffert best i test.

Vi har inkludert Royalty Line som et godt alternativ for deg som vil ha en stor og robust koffert, eller en liten og nett koffert. Den største er for stor til carry-on, men er fortsatt liten nok til at den er lett å reise med. Bare husk at du må sende den, noe som kan medføre ekstra kostnader dersom du reiser med low-cost flyselskaper.

5. Cavalet Malibu Kabin Trillekoffert

Cavalet Malibu Kabin Trillekoffert

kr 1 044,-
Annonse
Cavalet Malibu Kabin er en stilren og praktisk trillekoffert på 54 cm, egnet som både innsjekket og carry-on bagasje. Den har fire hjul for enkel manøvrering, TSA-lås, helfôret interiør med skillevegger og 5 års garanti. Et perfekt valg for kofferter til de voksne, eller enn koffert barn kan bruke.
Fordeler
 • 100% ABS-plast
 • 35 liter kapasitet
 • 2.85 kg vekt
 • Integrert teleskophåndtak
 • TSA-godkjent lås
Ulemper
 • Begrenset størrelse og kapasitet
 • Materialvalg

Vår mening om Cavalet Malibu Kabin Trillekoffert

Cavalet har lenge vært kjent for å lage robuste kofferter og sekker, og deres Malibu Kabin er intet unntak. Dette er en praktisk trillekoffert på 54 cm som kan fungere som både innsjekket og carry-on bagasje. Et stilrent utseende med den ikoniske Cavalet logoen gjør den til et utmerket alternativ i vår koffert best i test 2024 test. 

Dette er en robust trillekoffert med en gjennomgående og helfôret interiør med pakkebånd i både hovedrommet og i lokket, samt skillevegg med nettinglomme og ekstra sikkerhetslomme. Cavalet Malibu Kabin trillekofferten gjør det da meget enkelt å organisere bagasjen på en trygg og effektiv måte når du skal ut på tur.

Noe av det som har gjort Cavalet til et utrolig populært valg er den lange garantien deres. Her kan du få 5 års garanti på normal slitasje, noe som gjør det verdt den ekstra investeringen. Kofferten har fire hjul som gjør den enkel å manøvrere i alle retninger, noe som gir en jevn og problemfri reiseopplevelse, selv på travle flyplasser​.

Vi har inkludert denne etter en grundig gjennomgang og sett så godt som ingen klager. Cavalet leverer utmerkede kofferter og utrolig mye kvalitet for pengene. Her får du ikke bare en tradisjonell trillekoffert, men en som virkelig kan bli med deg på alle dine reiser. Håndtaket er behagelig å jobbe med, og du kan raskt organisere innholdet slik du selv måtte ønske. Et utrolig godt valg fra vårt koffert test 2024. Denne passer også utmerket som en koffert barn kan ta med seg på familietur.

Kjøpeguide: Slik velger du riktig koffert

En utfordring med at det finnes utallige modeller på markedet er at man ofte kan gå seg tapt i utvalget. Derfor har vi laget en enkel kjøpeguide som tar for seg det mest sentrale du bør vite om kofferter i vår koffert test. Forhåpentligvis vil denne guiden gi deg tilstrekkelig informasjon slik at du kan velge den kofferten som passer deg best. 

Les også: Skal du ut og reise? Ikke glem reiseforsikring!

Bør du velge carry-on eller en større koffert?

En av de første tingene du må avklare er hvorvidt du ønsker en koffert som er godkjent som carry-on eller ikke. Her vil riktignok de fleste modellene vi har inkludert i listen vår være godkjent, bortsett fra de største alternativene. Mange foretrekker en koffert som kan bli med på flyet, men det er litt variable regler her. 

Om du ønsker å være helt sikker på at du er innenfor, så burde du velge en koffert som Cavalet Malibu Kabin. Denne er godkjent som carry-on selv hos de fleste low-cost selskaper. Reiser du med premium flyselskaper som Lufthansa, SAS, British Airways og tilsvarende, så vil også de litt større modellene være godkjent i de fleste tilfeller.

Det beste grunnlaget å bruke her vil være hvordan type reise du skal ut på. Dersom du ofte reiser på korte reiser med lite bagasje, så vil det være naturlig at man bare bærer med seg kofferten på flyet. Skal den derimot brukes som koffert for hele familien på sommerferie, så vil det være greit å ha godt med plass og heller sende en koffert. 

Oppbevaringsplass

Et annet viktig aspekt av kofferten din er oppbevaring. Du kjøper naturligvis en koffert for å ha noe oppi den, noe som betyr at du bør tenke på hvordan en koffert er utformet. Her har det lenge vært vanlig at man får den todelt, men det er litt variabelt hvilke lommer som er tilgjengelig. Noen kan nok klare seg med en todelt koffert, men det er utrolig kjekt å kunne organisere det litt mer enn som så. 

Du bør derfor tenke litt gjennom hva du ønsker ut av kofferten din, samt hvor organisert du trenger være. En godt organisert koffert gjør det langt enklere å holde styr på hva man har med seg, samt passe på at man får med seg alt hjem igjen. Videre kan du lettere få overblikk over hvor mye plass du har til overs. 

Et godt eksempel på en funksjonell løsning man bør se etter er den vanntette lommen som ofte er inkludert på Samsonite kofferter. Denne egner seg utmerket til oppbevaring av parfyme og andre flytende væsker man helst ikke vil ha utover klærne sine. Glidelåser og stropper er andre funksjoner det kan være lurt å se etter. 

Funksjoner du bør kjenne til

De fleste har nok ikke tenkt så mye på hvilken funksjonalitet en koffert kan by på, men det er faktisk verdt å tenke gjennom. Spesielt mellom dyre og billige produsenter er dette svært synlige forskjeller. Vi har derfor laget en oversikt over hvilke punkter du bør se etter før du skal velge koffert. 

Hjulene

Dette er nok noe de fleste tar som en selvfølge, men hjulene på kofferten din har faktisk noe å si. Her kan det være lurt å velge en premium koffert produsent som sikrer at du får slitesterke hjul. En koffert med dårlige hjul blir fort et irritasjonsmoment, noe som betyr at du mest sannsynlig ender opp med å kjøpe en ny innen kort tid. 

Håndtaket

Videre er det greit å huske at kofferten er noe du gjerne må dra med deg på tur. Da er det lurt at den har et håndtak som faktisk er greit å holde i. Noen kofferter har et utrolig kort håndtak, noe som gir en unaturlig positur når man beveger seg rundt. Sørg derfor for å velge en som kan stilles inn i ulike høyder etter ditt behov. 

Lås

Straks du har sendt kofferten din av gårde er det greit å vite at den er låst. Her bør du velge en TSA godkjent lås slik at du unngår at noen under kontroll må bryte den opp. En TSA godkjent lås er nemlig slik at den kan åpnes med de riktige verktøyene, noe grensepatruljer og tollere er i besittelse av. Selv om dette ikke er like trygt som en unik lås, så vil det sørge for at du kan låse den – men også slippe at den blir brutt opp for å kontrollere innholdet (noe tollere har myndighet til å gjøre). 

Oppsummering

En god koffert er uten tvil viktig når man skal ut å reise, men det kan være vanskelig å velge riktig. Derfor har vi trukket frem våre soleklare favoritter, samt hva du bør tenke på før du går til innkjøp av en ny koffert. Dette inkluderer hvilke materialer, funksjoner og formål du bør tenke på for å finne den riktige. 

Vi har også gitt deg en presentasjon av det vi anser som de beste modellene på markedet i dag. Disse har alle gått gjennom en grundig gjennomgang, samt blitt testet mot hverandre for å se hvilke som leverer best. Av disse var det Samsonite Magnum Eco som kom ut best i test koffert denne gangen.

Les også: De beste powerbankene til når du er ute på tur!

Ofte stilte spørsmål

Hvilken koffert er best i test?

Basert på våre undersøkelser var det American Tourister – Soundbox som kom ut best i test. Dette er en slitesterk koffert som leverer på både kvalitet og pris.

Hva betyr TSA-godkjent lås på en koffert?

En TSA-godkjent lås tillater sikkerhetspersonell på flyplasser å åpne kofferten din uten å ødelegge låsen. Dette gjøres med en spesialnøkkel som kun TSA-offiserer har tilgang til, noe som øker sikkerheten mens du reiser.

Hva er de viktigste funksjonene å se etter i en koffert?

Viktige funksjoner inkluderer lett vekt, slitesterkt materiale, TSA-godkjent lås, 360-graders spinnerhjul for enkel manøvrering, utvidbare rom for ekstra pakkeplass, og flere interne lommer for organisering.

Hvordan velger jeg riktig størrelse på kofferten?

Velg størrelse basert på reiselengde og behov. Kabinkofferter (55 cm) er ideelle for korte turer og som håndbagasje. Mellomstore kofferter (60-70 cm) passer for en ukes ferie, mens store kofferter (over 70 cm) er best for lengre opphold eller familieferier.

Hvordan kan jeg vedlikeholde kofferten min for å forlenge levetiden?

Rengjør kofferten regelmessig med mild såpe og vann. Unngå overpakking for å forhindre skade på glidelåser og sømmer. Lagre kofferten på et tørt sted og sørg for å sjekke hjul og håndtak jevnlig for skader.

Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo