Powerbanks: Test av de 5 beste på markedet (2024)

En god powerbank som er skreddersydd til din hverdag og dine rutiner, kan sørge for at du aldri går tom for strøm på dine enheter. Men da gjelder det å velge den beste powerbank-modellen for deg og ditt bruk. Vi har derfor gjennomgått et stort antall powerbanker for å finne frem til dette, og laget denne best i test powerbank 2024-listen, slik at du slipper å lete. Disse vil sørge for at du alltid har strøm lett tilgjengelig, så du slipper å bekymre deg over nærmeste stikkontakt.
Powerbanks

En god powerbank kan lade opp telefonen din gang på gang uten at du må lade den. Dette kan være en uvurderlig hjelp for deg som konstant er på farten eller aktivt bruker telefonen gjennom dagen. Imidlertid er det viktig å velge den riktige og beste powerbank modellen slik at du får en som leverer jevn kapasitet over tid.

Derfor har vi tatt en grundig gjennomgang av markedet for å finne frem til de beste powerbank alternativene i dag. Disse har vi funnet frem til ved å se på kapasitet, antall ladninger og ikke minst pris. Videre har vi vurdert hvorvidt de egner seg for en aktiv livsstil eller ikke. Avslutningsvis har vi sett på tilbakemeldinger fra vårt testpanel for å se om de lever opp til forventningene.

Basert på dette vil vi først presentere deg for de beste kandidatene vi har kommet frem til i vår powerbank test, og deretter har vi samlet en praktisk kjøpeguide nederst i artikkelen. Denne inkluderer en rekke nyttige opplysninger som kan gjøre det lettere for deg å velge riktig powerbank basert på bruk og behov.

Best i test powerbank 2024

Anker 737 GaNPrime Powerbank

kr 1 790,-
Annonse
Anker 737 nødlader har Power Delivery 3.1 og toveis teknologi for rask lading med 140 watt kapasitet. Den kan lade 3 enheter samtidig og har et stilrent, kompakt design. Displayet viser kraftnivå og ladestatus. ActiveShield 2.0 forhindrer overspenning. Anker 737 er vår powerbank testvinner for høy kapasitet og pålitelighet.
Fordeler
  • Praktisk design
  • Stor kapasitet
  • Bærbar
  • Kan lade nettbrett
Ulemper
  • Litt kostbar
  • Kun 1 tradisjonell USB

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

  • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
  • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
  • Tredjeparts kundeanmeldelser
  • Forhandlerens garantier, omdømme og service
  • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Beste powerbank i tester og anmeldelser:

Best i test powerbank 2024

De følgende fem modellene er kommet ut som best i test powerbank hos våre eksperter. Dette er basert på en helhetlig vurdering og funksjonaliteten som disse leverer. Vi kan derfor trygt anbefale de følgende produkter fra vår powerbank test for deg som vil ha litt ekstra kraft med deg i veska.

1. Anker 737 GaNPrime – Best i test powerbank

Anker 737 GaNPrime Powerbank

kr 1 790,-
Annonse


Anker 737 nødlader har Power Delivery 3.1 og toveis teknologi for rask lading med 140 watt kapasitet. Den kan lade 3 enheter samtidig og har et stilrent, kompakt design. Displayet viser kraftnivå og ladestatus. ActiveShield 2.0 forhindrer overspenning. Anker 737 er vår powerbank testvinner for høy kapasitet og pålitelighet.
Fordeler
  • Praktisk design
  • Stor kapasitet
  • Bærbar
  • Kan lade nettbrett
  • 24.000 mAh kapasitet
Ulemper
  • Litt kostbar
  • Kun 1 tradisjonell USB

Vår mening

Anker nødlader er en bærbar nødlader som kommer med Power Delivery 3.1 og toveis teknologi for raskere lading. Den har kapasitet på 140 watt, noe som gir ultra kraftig lading på kort tid. Videre kan den lade 3 enheter samtidig, noe som er utrolig praktisk for deg som har telefon, ørepropper, nettbrett og annet utstyr med deg i hverdagen. 

Når det gjelder design er Anker 737 stilrent utformet og forholdsvis kompakt. Den veier riktignok litt, men tar ikke opp unødvendig plass i baggen din. Alle outlets er samlet på én side slik at du kan ha den liggende i bagen mens den lader opp enhetene dine. Bare pass på at du ikke dekker den helt til, da den kan utvikle litt varme underveis. 

Noe vi liker spesielt godt med denne er det smarte displayet som viser hvor mye kraft den har, samt hvor mange enheter den lader opp. Her har du full kontroll på kapasitet og prestasjon hele tiden, slik at du slipper lure på hvor mye den har igjen. ActiveShield 2.0 forhindrer overspenn og skade på enhetene dine.

Vi har valgt å gi Anker Nødlager 737 GaN vår testvinner plass basert på høy kapasitet og elegant design. Dette er en praktisk powerbank som leverer akkurat det den lover gang på gang. Stor kapasitet sørger for at du slipper lade opp din powerbank oftere enn nødvendig. I tillegg har Anker god garanti slik at du får mye verdi for pengene dine.

2. Goobay Outdoor Fast Charge Solcelle & Lommelykt 20.000 mAh – Beste powerbank med lommelykt

Goobay Outdoor Fast Charge Solcelle & Lommelykt

kr 765,-
Annonse


Goobay Outdoor Fast Charge 20.000 mAh powerbank er robust og allsidig med IP65-sertifisert deksel, som gjør den støv- og vannavstøtende. Den har et solcellepanel, USB-C PD, Quick Charge 3.0, og kan lade tre enheter samtidig. Den inkluderer LED-lys for batterinivå og en innebygd lommelykt. Perfekt for utendørsturer.
Fordeler
  • Stor kapasitet
  • Solcelle
  • 3 tilkoblinger
  • Innebygd lommelykt
  • Fast Charge
Ulemper
  • Litt stor

Vår mening

Ser du etter en robust powerbank som kan tåle det meste, så vil Goobay Outdoor Fast Charge 20.000 mAh powerbank være et godt alternativ. Dette er en allsidig powerbank med IP65-sertifisert deksel, noe som betyr at den er støv- og vannavstøtende. Du kan dermed ha den med deg i ryggsekken uansett om du skal på festival, klatre i fjellet eller på leir.

Videre har den flere praktiske funksjoner, inkludert et solcellepanel som kan forlenge levetiden på batteriet ved å lade opp powerbanken når den er utsatt for sollys. Dette er spesielt nyttig for lengre turer uten tilgang til strøm. Powerbanken har USB-C Power Delivery (PD) og Quick Charge (QC) 3.0 teknologi, som gir rask lading av enhetene dine, opptil fire ganger raskere enn vanlige powerbanks. Den har også flere porter, slik at du kan lade opp til tre enheter samtidig, som smarttelefoner, nettbrett og høretelefoner​.

Powerbanken har kapasitet nok til å lade opp en vanlig smarttelefon flere ganger, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å gå tom for strøm selv på lengre turer. Et praktisk LED-lys indikerer hvor mye batteri som er igjen, slik at du alltid har oversikt før avreise. Og en praktisk lommelykt er innebygget i selve powerbanken, hendig når man trenger litt ekstra lys for å finne frem i teltet.

Vi har valgt å inkludere Goobay Outdoor Fast Charge 20.000 mAh powerbank som et godt alternativ for deg som er mye ute på tur. Dette er en utmerket powerbank som har et slitesterkt design og stor kapasitet. Du kan derfor være trygg på at du har nok strøm for hele turen dersom du legger ut på eventyr med denne i sekken.

3. Joyroom Mini Powerbank 10.000 mAh – Beste powerbank med lightning integrert

Joyroom Mini Powerbank 10.000 mAh

kr 439,-
Annonse


Denne mini powerbanken har 10.000mAh kapasitet, innebygde Lightning- og USB-C-kabler, og 22,5W utgangseffekt. Den er kompakt, lett, og ideell for skole, reise og jobb. PowerIQ og Voltage Boost teknologi sikrer jevn lading.
Fordeler
  • God kapasitet på 10 000 mAh
  • Kan lade apple og android-enheter
  • Integrerte kabler
  • Innebygget indikator for batteri
Ulemper
  • Ikke vanntett

Vår mening

Hvis du leter etter en enkel og pålitelig nødlader, er denne mini powerbanken med innebygde Lightning- og USB-C-kabler et godt valg. Med en kapasitet på 10.000mAh og en utgangseffekt på 22,5W, kan den raskt lade både Apple- og Android-enheter, noe som gjør den ideell for bruk på skole, reise og jobb.

Denne powerbanken er designet for å være kompakt og lett, slik at du enkelt kan ha den med deg overalt. De innebygde kablene eliminerer behovet for å bære ekstra ladekabler, noe som gir en praktisk og ryddig løsning for lading. Enheten er også utstyrt med PowerIQ og Voltage Boost teknologi som sikrer en jevn og effektiv lading hver gang.

Med en kapasitet på 10.000mAh kan denne powerbanken lade en smarttelefon opptil tre ganger før den selv må lades opp igjen. Den har også beskyttelse mot overbelastning og overoppheting, noe som sikrer trygg lading for enhetene dine.

Denne modellen har et stilig og robust design, og kommer med en integrert skjerm som viser gjenværende batterikapasitet, slik at du alltid har kontroll på hvor mye strøm du har igjen. Den passer perfekt for daglig bruk og er også en kostnadseffektiv investering for de fleste​.

4. Sandberg Solar 4-Panel Powerbank 25000 mAh – Beste powerbank solcelle test modell

Sandberg Solar 4-Panel Powerbank 25000 mAh

kr 1 290,-
Annonse
Sandbergs Solar 4-Panel powerbank er ideell for lengre utendørsopphold. Den har fire solcellepaneler for lading på farten, tre USB-utganger (to USB-A og én USB-C), og kan lades effektivt under god sol. Solcellepanelet kan slås av/på etter behov. Perfekt for fjellturer og steder uten stikkontakt.
Fordeler
  • 4 Kraftige solcellepaneler
  • 3 USB utganger
  • Kan lade flere enheter samtidig
  • Karabinkrok inkludert
Ulemper
  • Tar litt plass
  • Litt lengre oppladingstid i solen

Vår mening

For deg som skal være lenge utendørs kan det være lurt med en oppladbar powerbank. Her har Sandberg utviklet flere smarte løsninger og deres Solar 4-Panel er midt i blinken for dette. Her får du en kraftig powerbank som har fire praktiske solcellepaneler som gjør det mulig å lade opp enheten på farta. 

Du får riktignok ikke den mest effektive oppladningen ved hjelp av solceller, men det er et utmerket alternativ for deg som skal være uten en stikkontakt i lengre perioder. Powerbanken er utstyrt med 3 USB kontakter fordelt på to USB-A og én USB-C utgang. Du kan dermed lade det meste av enheter ved behov.



Videre er det greit å merke seg at du kan slå av og på solcellepanelet ved behov slik at du slipper tenke på dette når du er i bevegelse eller det er overskyet. Når den skal lades opp bør du finne et godt underlag med høy eksponering av sol. Det kan være praktisk å plassere den på steiner og annet som befinner seg i solen slik at den får absorbert mest mulig sollys. Bare pass på at den ikke blir for varm da det kan gi skade på batteriet. 

Vi har inkludert denne for deg som vil ha mulighet til å lade opp enheten din på farta. Denne er midt i blinken om du skal ut på fjelltur eller annet som krever at du har en pålitelig kilde til strøm. Bare legg den ut med solcellene når dere slår camp, så vil du alltid ha strøm til opplading av enhetene dine på turen. 

5. Baseus 20.000 mAh powerbank med 65W PD – Beste powerbank for større enheter

Baseus 20.000 mAh powerbank med 65W PD

kr 1 045,-
Annonse
Baseus 65W powerbank med 20.000 mAh kapasitet kan lade flere enheter samtidig via to USB-A-porter og en USB-C PD-port. Med fast USB-C-kabel, digital skjerm, og robust design er den ideell for både korte og lange turer.
Fordeler
  • Kan lade de fleste enheter
  • 3 USB utganger
  • Oversiktlig design
  • Enkel å bruke
Ulemper
  • Mindre kapasitet ved lading av flere enheter på en gang
  • Ikke en powerbank laget for turgåere

Vår mening

Sist men ikke minst, har vi valgt å inkludere en powerbank som kan ta de fleste enheter, og som har Power Delivery-teknologien(PD). Selv om den ikke har solcellepanel som Solar 4-panel, tilbyr Baseus 65W powerbank en imponerende kapasitet og ytelse. Med en kapasitet på hele 20.000 mAh og 65W utgang, kan den lade en rekke enheter, inkludert bærbare datamaskiner, macbooks, nettbrett og smarttelefoner, på en svært effektiv måte​.

Denne powerbanken skiller seg ut med sin evne til å lade opptil tre enheter samtidig, takket være dens to USB-A-porter og en USB-C PD-port. Det faste USB-C-kabelen gjør det enklere å lade uten å måtte bære med ekstra kabler. Dette gjør den ideell for både korte turer og lengre utflukter hvor du trenger pålitelig lading hele dagen.

Til tross for den høyere kapasiteten, er det verdt å merke seg at hyppig lading av flere enheter samtidig vil redusere den totale tilgjengelige kapasiteten for hver enkelt enhet. Likevel, med dens 65W hurtiglading, kan du være trygg på at enhetene dine får den nødvendige kraften raskt og effektivt.

Denne powerbanken er utformet med tanke på bærbarhet og holdbarhet, med en robust metallkonstruksjon som beskytter den mot slitasje. Den digitale skjermen gir en praktisk oversikt over batteristatus og strømflyt, noe som hjelper deg å holde kontroll på ladingen.

Baseus 65W powerbank er et utmerket alternativ for de som trenger en kraftig, pålitelig og brukervennlig løsning for å holde enhetene ladet, enten det er for daglig bruk eller lengre reiser. Hvis du har mye utstyr, kan det likevel være lurt å vurdere en enda større modell, avhengig av dine spesifikke behov.

Kjøpeguide: Slik velger du riktig powerbank

Mange går til innkjøp av en enkel powerbank, men opplever fort at den ikke har kapasiteten de trenger i hverdagen. Derfor har vi laget denne best i test powerbank kjøpeguiden som raskt og enkelt tar for seg de mest sentrale punktene du bør tenke på. Vi har også laget en rask gjennomgang av hvordan vi har vurdert de ulike produktene i denne powerbank testen slik at du lettere kan se hva som ligger bak vår avgjørelse. 

Hvor mye kraft trenger du i en powerbank?

Et spørsmål som ofte dukker opp er hvor stor powerbank man trenger, og dette avhenger av hvilke enheter du skal lade opp. De fleste powerbanker i dag vil ligge mellom 5 000 – 25 000 mAh, noe som gir et stort sprik i både pris og kapasitet. Når det er sagt, så vil en vanlig iPhone kreve rundt 1 800 mAh for å lades opp én gang. Et nettbrett vil kreve betydelig mer enn dette. Tilsvarende kan kameraer, hodetelefoner og annet ha behov for mer eller mindre kapasitet.

I hverdagen vil det nok holde lenge med en powerbank på 10 000 mAh dersom du bare skal ha sikkerheten med litt ekstra strøm på tur. Da vil du kunne lade opp smarttelefonen din gjentatte ganger, eller holde liv i større enheter ved behov. Skal du derimot bruke den aktivt på tur eller til å lade opp nettbrett, så burde du velge en powerbank som har mer kapasitet.

For denne typen bruk vil vi i de fleste tilfeller anbefale en enhet som har rundt 20 000 mAh kapasitet. Da kan du lade opp telefonen din utallige ganger, eller du kan sikre strøm til nettbrett og kamera over en periode. Det kan også være lurt å velge en powerbank som kan lades opp ved solceller dersom du har til hensikt å begi deg ut på lengre turer. 

Ulike typer powerbank

Som vi har sett på i denne testen finnes det ulike typer powerbanks. Vi skal derfor se litt nærmere på de ulike alternativene for deg som skal kjøpe din første powerbank. Her er det viktig å huske hva man har til hensikt å bruke den til, samt hvor lenge du har tenkt til å gå uten muligheten for å lade den opp i en stikkontakt. 

Powerbank

Den vanligste typen powerbank er praktisk talt bare et stort batteri. Dette lader du opp ved å sette den i stikkontakten hjemme, og deretter kan du bruke den frem til batteriet er tomt igjen. Et godt eksempel på denne typen powerbank er Baseus 65W PD som fungerer til det meste i hverdagen. 

Powerbank med solceller

En annen type powerbank som kan komme godt med for deg som skal ut på lengre turer er powerbanks med solceller. Da kan du lade den opp ved hjelp av sollys og på den måten forlenge perioden du kan gå uten stikkontakt. Disse har blitt stadig vanligere, men er også langt dyrere enn de klassiske variantene. 

Powerbank for laptop

Skal du på nye eventyr med en rekke enheter kan det være lurt å velge en av de største modellene. Da kan du lade det aller meste av enheter, inkludert laptoper. Imidlertid er det greit å merke seg at du da bør gå for en modell som har minst 20 000 mAh – og gjerne mer enn dette også. Dette betyr at du må dra rundt på en ganske solid powerbank, men til gjengjeld kan du lade opp det aller meste av enheter underveis. 

Slik bruker du en powerbank

En utfordring som ofte dukker opp når man skal bruke en powerbank er at man smålader underveis. Det kan være at man forsøker lade opp powerbanken der mulighetene byr seg, men også at man kontinuerlig lader opp enhetene sine litt hver gang. Dette er noe vi sjeldent vil anbefale – da det ofte kan føre til slitasje på batteriet. Du vil da oppleve at powerbanken din over tid får dårligere prestasjoner og lavere kapasitet. 

Du bør derfor forsøke å lade opp enheten helt hver gang du benytter deg av laderen. La heller mobilen ligge i sekken sammen med powerbanken frem til den er ferdig ladet. Tilsvarende bør du la powerbanken din lade seg helt opp før du tar den ut av laderen igjen. 

Dette gjelder forsåvidt også powerbank som benytter seg av solceller, men her kan det være vanskeligere å planlegge for det. Vi kontrollerer tross alt ikke hvordan solen beveger seg, og noen ganger får man bare et lysglimt før den forsvinner igjen.

Pass på at du har riktig utgang

Som vi har sett i denne testen, så vil de fleste premium powerbanks komme med både USB-C og USB-B utgang. Pass derfor på at du velger en enhet som har riktige porter i forhold til det utstyret du ønsker å lade. Selv om noen eldre enheter fortsatt benytter seg av USB-B, så vil behovet for flere USB-C porter ofte melde seg.

Det kan derfor være lurt å velge en powerbank som har tilstrekkelig med USB-C utganger slik at du kan lade de fleste typer enheter. Pass imidlertid på at lading av flere enheter samtidig raskere vil tappe batteriet og kreve at du lader den opp igjen. Dette er spesielt viktig for deg som skal ut på tur med en solcelle basert powerbank.

Funksjoner du bør kjenne til

Selv om det er store variasjoner i hvilke funksjoner som følger med på powerbanks fra ulike produsenter – så er det en del funksjoner som er greit å kjenne til. Vi har derfor laget en liste over de funksjonene du burde kjenne til før du velger powerbank.

LED-indikator/display

For å vite hvor mye kraft du har igjen er det viktig at powerbanken har et godt display. Her er det stor variasjon i hvordan dette er gjort fra produsenten, men vi anbefaler at du velger en powerbank med godt display. 

Flere ladeporter

En god powerbank bør ha flere porter slik at du kan lade det meste av enheter. Her har det blitt vanligere at det er USB-C som er standard. Imidlertid er det en del eldre enheter som fortsatt benytter seg av USB-B, så begge deler burde være tilgjengelig. 

Solceller

Ny teknologi har gjort det mulig å få solceller i lommeformat, noe som har åpnet for at man kan lade opp powerbanken ved hjelp av sollys. Dette har gitt nye muligheter til å lade opp en powerbank mens man er ute på tur, noe som er utrolig kjekt for deg som skal ha den med på festival, fjellturer eller andre eventyr. 

Oppsummering

Det finnes utallige powerbanker på markedet og det kan til tider være vanskelig å vite hvilken du burde velge. Derfor har vi laget denne guiden som tar for seg hvilke modeller som er best i test, samt hvordan du velger den som passer deg best. Hensikten er å gi deg et tilstrekkelig grunnlag til å velge den som passer til dine behov.

Les også: Vi har gjennomgått de beste innbo– og reiseforsikringene på markedet.

Ofte stilte spørsmål

Hvilken modell er kåret som powerbank best i test?

Anker 737 GaNPrime Powerbank er blitt kåret til best i test powerbank hos oss på grunn av flere fremragende egenskaper. Den benytter seg av den nyeste GaN-teknologien, som gjør den både kompakt og kraftig. Med en kapasitet på 24,000 mAh og støtte for USB-C Power Delivery opp til 140W, kan den lade både bærbare datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner lynraskt.

Hva er en powerbank?

Powerbanks er bærbare batterier som brukes til å lade elektroniske enheter som smarttelefoner, nettbrett, og bærbare datamaskiner når det ikke er tilgang til en stikkontakt. De består av et eller flere litium-ion eller litium-polymer batterier, pakket inn i en kompakt enhet med en eller flere USB-porter for lading.

Hvor mye kapasitet og effekt har powerbanker?

Powerbanks kommer i ulike kapasiteter, målt i milliampere-timer (mAh). Jo høyere kapasitet, jo flere ganger kan den lade enheten din før den selv må lades opp. Effektiviteten til en powerbank avhenger også av antall utgangsporter og hvor mye strøm de kan levere, ofte angitt i watt (W).

Hvor lang ladetid og hva er hurtiglading?

Ladetiden for en powerbank varierer avhengig av kapasiteten og inngangsportens styrke. Mange moderne powerbanks støtter hurtigladingsteknologier som Qualcomm Quick Charge eller USB Power Delivery (PD), som kan lade både powerbanken og enhetene dine betydelig raskere enn standard lading.

Hva er energitetthet og hvilken teknologi er i powerbanks?

Utviklingen innen batteriteknologi har ført til mer effektive og mindre powerbanks. For eksempel, GaN (Gallium Nitride) teknologi tillater mer energi å bli lagret i mindre enheter, og gir bedre termisk effektivitet, noe som gjør powerbanks sikrere og mer pålitelige.

Har powerbanker sikkerhetsfunksjoner?

De fleste moderne powerbanks er utstyrt med flere sikkerhetsfunksjoner for å beskytte både enheten og brukeren. Disse inkluderer beskyttelse mot overladning, kortslutning, overoppheting og overstrøm. Slike funksjoner er avgjørende for å forhindre skader på enhetene dine og for å forlenge levetiden til powerbanken.

Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo