Vaffeljern: Test av de 7 beste på markedet (2023)

Vaffeljern

Ingenting er norskere enn skikkelig gode vafler, men da trenger du et vaffeljern som leverer uten at røra brenner seg fast. Her har det dukket opp en rekke billige varianter de siste årene, men mange av disse får rett og slett ikke jobben gjort. Derfor har vi tatt en grundig titt på markedet og funnet frem til de beste vaffeljern for deg som vil nyte rykende ferske vafler. 

Det finnes utallige vaffeljern på markedet, men det betyr ikke at alle er like gode. Et godt vaffeljern skal gjerne bli varmt fort, men ikke så varmt at det brenner seg fast under steking. Deretter skal det være enkelt å bruke, og noen vil også ha muligheten til å lage flere vafler samtidig. Videre kan det være vanskelig å vite hvilke produsenter som leverer det de lover, og hvem man bør styre unna. 

For å gjøre jakten på et godt vaffeljern litt enklere – har vi kommet opp med denne testen. Vi har gått grundig gjennom utvalget som finnes i Norge og kartlagt hvilke produkter som er de beste. Dette har gjort det mulig å korte ned listen fra et par hundre vaffeljern – til en mer overkommelig liste på de syv beste på markedet i dag. Alle disse har blitt grundig testet på kvalitet, funksjonalitet og pris. For selv om et vaffeljern ikke er den største kostnaden, så er det ingen grunn til å kaste bort pengene dine. 

Du finner også en praktisk kjøpeguide etter listen med våre favoritter. Her har vi inkludert noen lure tips til deg som skal kjøpe et vaffeljern, samt en utrolig god oppskrift på vaffelrøre.

Best i test vaffeljern 2023

Wilfa WSWA-516

kr 440,-
Annonse
Fordeler
 • Rask oppvarming
 • Lav vekt
 • Praktisk oppbevaring av kabler
 • 2 års garanti
Ulemper
 • Lager kun én vaffel om gangen

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Best i test

7 Beste vaffeljern på markedet

Det kan ofte være vanskelig å vite hva man bør velge når man skal handle på nett. Derfor har vi gjort mye av jobben med undersøkelser for deg, og presenterer deg gjerne vår liste over favoritter. Disse kommer fra kjente produsenter som ikke bare er godt testet, men som også tilbyr garanti på produktene sine.

back to menu ↑

1. Wilfa WSWA-516

Wilfa WSWA-516

kr 440,-
Annonse
Fordeler
 • Rask oppvarming
 • Lav vekt
 • Praktisk oppbevaring av kabler
 • 2 års garanti
Ulemper
 • Lager kun én vaffel om gangen

Wilfa WSWA-516

Wilfa WSWA-516 er et elektrisk vaffeljern utviklet for å lage enkle vafler bestående av fem hjerter. En størrelse på 16,5 cm sørger for romslige porsjoner – godt egnet for å dele. Videre har det et enkelt håndtak som gjør det lekende lett å åpne eller lukke vaffeljernet selv når det er varmt. Du kan også tilpasse varmen ved hjelp av fem trinn dersom du vil ha en bestemt steketid på vaflene dine. 

Vaffeljernet har et kraftig 750 watts varmeelement som gir rask og jevn oppvarming av platene, slik at vaflene blir perfekt stekt og gyldne. Du kan justere temperaturen på vaffeljernet etter dine ønsker, og LED-indikatorlampene viser når vaffeljernet er klart til bruk og når vaflene er ferdigstekte.

Wilfa WSWA-516 er utstyrt med et non-stick belegg som gjør at vaflene ikke fester seg til platene, og som gjør det enkelt å rengjøre vaffeljernet etter bruk. Vaffeljernet har også en praktisk kabeloppbevaring på undersiden, slik at du enkelt kan lagre det i kjøkkenskuffen eller på hyllen når det ikke er i bruk. Dette vaffeljernet er enkelt å bruke, og er perfekt for å lage deilige vafler til frokost, lunsj eller dessert. Det har en stilren og moderne design som vil passe fint inn i de fleste kjøkken.

Vi har inkludert Wilfa WSWA-516 som vår testvinner basert på enkel brukervennlighet, samt omdømme til produsenten. Dette er rett og slett et elegant vaffeljern som kan brukes av de aller fleste. Lav vekt og lang garanti sørger for at du kan lage en haug med vafler. Videre er det enkelt å rengjøre ettersom du bare kan tørke av platene med en fuktig klut. 

back to menu ↑

2. Åviken Vaffeljern Elegance 910

Åviken Vaffeljern Elegance 910

kr 729,-
Annonse
Fordeler
 • To stekeplater
 • Termostatstyrt
 • Teflonbelegg (non-stick)
 • Varmeisolert håndtak
Ulemper
 • Tar litt plass
 • Bare fire hjerter per vaffel

Åviken Vaffeljern Elegance 910

Åviken vaffeljern Elegance 910 er et litt større vaffeljern som er godt egnet for deg som vil lage to på én gang. To romslige plater gir deg hjerteformede vafler, og en størrelse på 20 cm gir romslige porsjoner. Her er hver vaffel riktignok bare fire hjerter, men litt tykkere og større gjør at du får like mye ut av hver runde. 

Videre er vaffeljernet utviklet i rustfritt stål av høy kvalitet, noe som sørger for at det er utrolig slitesterkt. Det har en kraftig 1600 watt varmeelement som gjør at det varmer seg opp fort. LED indikator på lokket viser når vaffeljernet er varmt nok til bruk, samt når vaflene har stekt i henhold til anbefalt tid. 

Åviken Elegance 910 er belagt med et non-stick belegg som forhindrer at røre fester seg til vaffeljernet. Videre har det enkel justering av varme på toppen, og et håndtak som dekker hele bredden til jernet. På denne måten kan du enkelt åpne det selv om det skulle oppstå litt søl underveis. Termostatstyring sikrer deg optimal varme for matlaging. 

Vi har inkludert dette som et godt alternativ for deg som vil lage to vafler i slengen. Det er riktignok litt større enn testvinneren vår, men det passer fortsatt i de fleste kjøkkenskap. Praktisk kabeloppbevaring gjør at du slipper rot i skuffene dine. En oppvarmingstid på bare syv minutter sørger for at du raskt er klar til å steke vafler.

back to menu ↑

3. Graef WA 80

Graef WA 80

kr 2 133,-
Annonse
Fordeler
 • Enkelt å bruke
 • Kompakt design
 • Rask oppvarming
 • 850W kraft
Ulemper
 • Bare én vaffel

Graef WA 80

Graef WA 80 er et enkelt og kompakt vaffeljern som lar deg steke smakfulle vafler. Apparatet er utviklet i rustfritt stål og har et varmeisolert håndtak for bedre brukervennlighet. Videre kan du selv stille inn temperaturen på steke elementene ved hjelp av kontrollen på forsiden av vaffeljernet ditt. 

Dette er riktignok ikke det mest kraftfulle vaffeljernet på listen vår, men det utgjør en utmerket kandidat for deg som bare vil ha et enkelt vaffeljern hjemme. Bakeflate på 20 cm gir deg romslige vafler og oppvarmingstid er knappe 5 minutter. Det kompakte designet gjør det enkelt å oppbevare det i en skuff eller skap når du ikke benytter det. 

Som de fleste andre på listen vår er Graef WA 80 belagt med non-stick belegg på begge stekeflater. Dette sørger for at ikke røra brenner seg fast, samt at vaflene lett slipper taket når de er ferdig stekt. Bare pass på at du ikke steker dem for lenge – da det kan ende opp med brente vafler. 

Det eneste som skiller dette litt fra de mer avanserte modellene på listen vår er mangel på termostatstyring. Du må selv følge med – da det ikke er noen enkle LED lys som viser status på vafler og oppvarming. Dette bør ikke være en problemstilling for de fleste, men det kan være greit å merke seg før du går til innkjøp.

back to menu ↑

4. Wilfa WDWA-516

Wilfa WDWA-516

kr 590,-
Annonse
Fordeler
 • Lager to vafler på én gang
 • Høy effekt
 • Klassisk design
 • God garanti
Ulemper
 • Litt kort ledning

Wilfa WDWA-516

Wilfa WDWA-516 er et populært dobbeltvaffeljern som minner en god del om testvinneren vår – bare at det er dobbelt så stort. Her får du det klassiske Wilfa designet, enkel justering av varmen og LED indikatorer som viser deg status på både oppvarming og steking. Den store forskjellen er at det er dobbel plate – så du kan lage to vafler samtidig. 

Videre har det på lik linje med de fleste andre Wilfa produkter – et teflon non-stick belegg. Dette sørger for enkelt vedlikehold, og alt du trenger å gjøre mellom stekingen er å spraye på litt smørefett dersom du ikke vil at vaflene skal brenne seg bort. Et godt tips her vil være å bruke en kladd ekte meierismør i stedet – da det gir en utmerket bonus på smaken. 

Fem varmeinnstillinger gjør at du raskt kan tilpasse varmen dersom du ønsker dette – noe som kommer godt med om du vil prøve en ny oppskrift, eller legge til noe ekstra i vaflene dine. Det er også verdt å merke seg den klassiske 2 års garantien, samt effekt på hele 1200 watt – noe som gir deg mer enn nok til å invitere hele familien på vafler dersom du skulle ønske dette.

Vi har inkludert dette som et utmerket alternativ for deg som vil ha et klassisk Wilfa vaffeljern, men trenger muligheten til å lage to vafler på én gang. Det er nettopp dette du får her, uten at du må betale i dyre dommer for et avansert vaffeljern. Rett og slett høy kvalitet til en utmerket pris for deg som elsker vafler.

back to menu ↑

5. Aeriete Party Time

Aeriete Party Time

kr 441,-
Annonse
Fordeler
 • Stilig design
 • Kan lage to vafler samtidig
 • Belgiske vafler
 • Rask oppvarming
Ulemper
 • Tar litt tid å steke
 • Små, tykke vafler

Aeriete Party Time

Ariete Party Time vaffeljern er et utmerket alternativ for deg som vil lage belgiske vafler for brunsj eller dessert. Vaffeljernet har et klassisk design som er inspirert av amerikansk design på 1950 – tallet, og kan lage to tykke vafler på én gang. Her er det greit å merke seg at disse er mer belgisk preget enn norske, men du kan fortsatt bruke den samme gode røra og få et utmerket resultat. 

Videre har det et non-stick belegg som gjør det enkelt å benytte seg av vaffeljernet. Du vil også kunne justere varmen slik du selv måtte ønske, og et LED lys indikerer når den er klar for bruk. Du kan selv velge om du vil ha vaffeljernet i rødt eller blått design, men det er uten tvil noe elegant med den røde versjonen. 

Det som har gjort dette til et populært alternativ er tykkelsen på vaflene man kan lage. Her kan du enkelt lage smakfulle vafler med sjokolade, frukt, krem eller noe annet spennende. Dette passer midt i blinken for deg som vil tilby en smakfull, men også enkel dessert for mange personer uansett om det er sommer eller vinter. 

Vi har inkludert Aeriete Party Time som et godt alternativ til de tradisjonelle  vaffeljern vi har omtalt tidligere. Dette skiller seg ikke bare ut på design, men gir deg også en annen utforming på vaflene – slik at du enkelt kan lage belgiske vafler hjemme. Her er det greit å merke seg at du fortsatt kan bruke den samme gode oppskriften som før, bare forvent en litt annen fasong på vaflene dine.

back to menu ↑

6. Titanium Rasberry

Titanium Rasberry

kr 234,-
Annonse
Fordeler
 • Belgiske vafler
 • Praktisk design
 • Rask oppvarming
 • Billig
Ulemper
 • Litt små vafler

Titanium Rasberry

Titanium Raspberry vaffeljern er et elektrisk vaffeljern som gjør det enkelt å lage deilige vafler hjemme. Med en effekt på 750 watt kan vaffeljernet raskt varme opp de to vaffelplatene, slik at vaflene blir jevnt og perfekt stekt. Et belgisk utseende betyr at du kan lage smakfulle og mettende vafler – perfekt som brunsj eller dessert. 

Vaffeljernet har en non-stick overflate som gjør at vaflene ikke fester seg til platene, og som gjør det enkelt å rengjøre vaffeljernet etter bruk. Det har også en smart indikatorlampe som viser når vaffeljernet er klart til bruk, og når vaflene er ferdigstekte.

Titanium Raspberry vaffeljern har en lekker og moderne design i en frisk farge som vil passe godt inn i ethvert kjøkken. Vaffelplatene er firkantede og måler 18 cm i diameter, noe som gir en perfekt størrelse på vaflene. Du kan lage to vafler av gangen, og med denne kapasiteten kan du enkelt servere vafler til hele familien.

Dette vaffeljernet er enkelt å bruke og gir deg muligheten til å lage deilige vafler på kort tid. Med Titanium Raspberry vaffeljern kan du imponere venner og familie med dine ferdigheter på kjøkkenet, og servere ferske vafler til enhver anledning. Vi anbefaler det spesielt godt kombinert med frisk frukt, pisket krem eller smeltet sjokolade – da får du virkelig en nydelig dessert. 

back to menu ↑

7. Princess belgisk Flip

Princess belgisk Flip

kr 321,-
Annonse
Fordeler
 • Belgiske vafler
 • Ferdige på 5 minutter
 • Solid håndtak
 • Spennende design
Ulemper
 • Litt mindre vafler

Princess belgisk Flip

Dette innovative vaffeljernet fra Princess lar deg forberede velformede, sprø og smakfulle vafler hjemme på kjøkkenet. En praktisk innovasjon med dette vaffeljernet er det faktum at man snur det 180 grader rundt. Da får deigen en jevnere fordeling og resultatene blir perfekte vafler hver eneste gang. 

Videre har dette vaffeljernet et litt unormalt design – og en knæsj gul farge. Det er nettopp dette som gjør det så utrolig spennende, og litt stilig å ha på kjøkkenbenken. Rask oppvarming sørger for at det er vafler klare på bare fem minutter – og et naturlig non-stick belegg forhindrer at de setter seg fast under bruk.

Som vi nevnte innledningsvis er dette et vaffeljern som gir deg belgiske vafler. Du kan fortsatt bruke den samme gode oppskriften, men de blir firkantede og litt tykkere enn vanlige vaffeljern lager. Videre har det non-slip bein, noe som gjør at jernet står støtt på kjøkkenbenken uten å skli. 

Vi har inkludert dette for deg som vil ha noe litt utenom det vanlige. Ikke bare er det et spennende fargevalg, men du får også en innovativ tolkning av de tradisjonelle vaffeljernene. Dette kan bidra til nye spennende oppskrifter, eller bare en utmerket brunsj med belgiske vafler og fersk frukt.

back to menu ↑

Kjøpeguide: Tips til deg som skal handel vaffeljern

Om du ikke har handlet et vaffeljern før, kan det være vanskelig å vite hva man skal se etter. Derfor har vi kommet opp med noen enkle punkter som kan gi deg litt mer informasjon før du gjør ditt endelige valg. 

 1. Type vaffeljern: Vaffeljern kommer i to hovedtyper, runde og rektangulære. Runde vaffeljern lager vanligvis mindre og tykkere vafler, mens rektangulære vaffeljern lager større og tynnere vafler. Runde vafler er ofte mer populære i Norge og Europa, mens rektangulære vafler er mer vanlig i Nord-Amerika. Velg den typen som passer best for dine preferanser og hva slags type vafler du ønsker å lage.
 2. Antall plater: Noen vaffeljern har én plate som kan snus for å lage to vafler, mens andre har to separate plater for å lage flere vafler samtidig. Hvis du har stor familie eller ofte har gjester på besøk, kan det være lurt å velge et vaffeljern med flere plater slik at du kan lage flere vafler samtidig. Hvis du bare skal lage vafler til deg selv eller en annen person, kan et vaffeljern med en plate være tilstrekkelig.
 3. Materiale: De fleste vaffeljern har plater laget av non-stick materiale, som gjør at vaflene ikke fester seg og er enkle å rengjøre. Noen vaffeljern kan også ha keramiske eller aluminiumsplater. Non-stick plater er vanligvis den beste løsningen fordi det gjør det enkelt å fjerne vaflene uten å ødelegge dem, og fordi de er enkle å rengjøre.
 4. Effekt: En høyere effekt vil vanligvis gi raskere oppvarming og mer jevn steking av vaflene. De fleste vaffeljernene har en effekt på mellom 750-1000 watt. Hvis du skal bruke vaffeljernet ofte, kan det være lurt å velge et med høyere effekt for å få jevnere steking av vaflene.
 5. Justerbar temperatur: Noen vaffeljern har en justerbar temperaturkontroll, slik at du kan velge den ønskede temperaturen for å lage vafler etter dine preferanser. Dette er spesielt nyttig hvis du ønsker å lage vafler som er sprø på utsiden og myke på innsiden. Hvis du ikke har behov for justerbar temperaturkontroll, kan du velge et vaffeljern med en fast temperaturkontroll.
 6. Design: Vaffeljern kommer i forskjellige design og farger. Velg et vaffeljern med et design som passer til ditt kjøkken og din personlige stil. Det finnes mange stilige og moderne vaffeljern på markedet i dag, så du kan enkelt finne en som passer deg.
 7. Pris: Vaffeljern finnes i ulike prisklasser, så velg det som passer innenfor ditt budsjett. Det er ikke alltid at de dyreste modellene er de beste, så sammenlign priser og funksjoner før du kjøper et vaffeljern. Det kan være lurt å se etter tilbud eller salg for å spare noen kroner. Tenk også på hvor ofte du vil bruke vaffeljernet, og hvor mye du vil investere i det.

Les også: Her finner du vaffeljern til bål til når du skal ut på tur!

back to menu ↑

Slik lager du vafler hjemme

Ingredienser:

 • 4 dl hvetemel
 • 4 ss sukker
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 egg
 • 6 dl melk
 • 100 g smør

Steg-for-steg guide:

 1. Start med å smelte smøret og la det avkjøles litt.
 2. I en stor bolle, sikt sammen hvetemel, sukker, bakepulver og vaniljesukker.
 3. I en annen bolle, visp sammen eggene og melken.
 4. Tilsett det smeltede og avkjølte smøret i eggeblandingen og rør godt.
 5. Hell eggeblandingen over i den store bollen med tørrvarene og visp sammen til en glatt og klumpfri røre.
 6. La røren stå og svelle i ca. 10 minutter.
 7. Varm opp vaffeljernet og smør platene med litt smør eller matolje.
 8. Hell en passende mengde røre på vaffeljernet og stek vaflene til de er gylne og sprø, vanligvis tar det ca. 2-3 minutter avhengig av vaffeljernet og temperaturen.
 9. Server de nystekte vaflene med ønsket tilbehør som for eksempel syltetøy, rømme, bær eller iskrem.

Tips:

 • Ikke åpne vaffeljernet for tidlig, la vaflene steke i noen minutter til de er gyldne og sprø.
 • Hvis røren blir for tykk, kan du justere konsistensen ved å tilsette litt mer melk.
 • Du kan også tilsette litt kanel, kardemomme eller andre krydderier i røren for å gi vaflene ekstra smak.

Les mer: Synger stekepannen din på siste vers? Vi har testet de beste stekepannene på markedet!

back to menu ↑

Oppsummering

Det kan være fristende med rykende ferske vafler søndag morgen, men da må man ha tilgang til et godt vaffeljern. Derfor har vi laget denne guiden som tar for seg de beste vaffeljernene på markedet akkurat nå. Vi har ikke bare sett på kapasitet, men også kvalitet og funksjonalitet. Derfor er vi trygge på at alle vil finne et vaffeljern som dekker deres behov på denne listen. 

back to menu ↑

Spørsmål og svar

Hvor lenge skal vafler steke?

Du bør la dem steke et par minutter slik at de får en gyllen og sprø overflate. 

Bør man vaske et vaffeljern etter bruk?

Du bør tørke over det med en fuktig klut etter bruk, men vi anbefaler at du unngår bruk av såpe.

Hvor mange vafler kan man steke om gangen?

Du kan lage enten én eller to om gangen – litt avhengig av hvilket vaffeljern du velger.

Hvilket vaffeljern er best i test?

I vår test var det klassikeren Wilfa WSWA-516 som kom best ut av testene. Her får du mye kvalitet for pengene og en 2 års garanti fra produsenten.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo