Reiseforsikring: Test av de 4 beste på markedet (2023)

Når du skal ut på tur er det viktig å vite at alle verdier er forsikret hele veien. Du bør derfor ha en god reiseforsikring, men her kan det være vanskelig å vite hvilken som lønner seg. Vi har derfor sett nærmere på de beste tilbudene på reiseforsikring for deg som vil være trygg på tur.

Om Reiseforsikring

Når du skal ut på reise er det viktig med en skikkelig reiseforsikring. Dette er en forsikring som dekker deg dersom du skulle oppleve noe uønsket på tur, eller turen ikke går helt etter planen. Eksempelvis vil en reiseforsikring sørge for at du får ny reise dersom den kanselleres på kort varsel, erstatte verdier som blir utsatt for tyveri eller skades – og ikke minst gir deg nødkontanter dersom bagasjen din forsinkes.

Det mange ikke vet er at gode reiseforsikringer også gjelder så snart du går ut av din egen bolig, så her kan det være mye å tjene på en god forsikring. Skulle du være uheldig på vei til jobb eller butikken vil reiseforsikringen i mange tilfeller være dekkende også der.

Vi har derfor sett nærmere på noen av de beste alternativene for deg som er kostnadsbevist, men også vil ha god dekning på forsikringen din.

Best i test Reiseforsikring

Tjenestetorget

Fra 129,- pr mnd
Annonse
Tjenestetoger er en anbudstjeneste som sender ditt forsikringsbehov til flere selskap som vil kunne gi deg et tilbud. Det anbefales å samle 3 eller flere forsikringer for å få den beste prisen.

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Dette dekker reiseforsikringer

beste reiseforsikring

Reiseforsikringer beskytter deg mot økonomiske tap som følge av en rekke hendelser. Hva som dekkes kan variere en del, men noen vanlige eksempler er tyveri, ulykker, forsinkelser.

Forsinkelser

Forsinkelser kan medføre store ekstrautgifter fra ekstra netter på hotell, dersom du må kjøpe inn klær og lignende på grunn av forsinket bagasje. Noen ganger kan det også hende at du mister flyet ditt og må kjøpe helt nye billetter. Dette er en standard situasjon som dekkes av reiseforsikringen din.

Eiendeler og uflaks

Når man ere ute og reiser er det lett å bli opptatt av alt det nye rundt seg. Da er det mye uforutsett som kan skje. Dette er for eksempel en typisk situasjon der kriminelle ser sitt snitt, og eiendeler blir stjålet. Heldigvis erstattes eiendelene dine av reiseforsikringen, slik at ferieturen ikke blir så altfor forsuret. Den innsjekkede bagasjen din dekkes selvfølgelig også av forsikringen. I tillegg dekker reiseforsikringer også ofte skader på bil båt eller campingvogn og lignende.

Noen reiseforsikringer, slik som for eksempel reiseforsikringen til testvinneren Hedvig reiseforsikring, inkluderer også uflaksforsikring som dekker ting du eier dersom du for eksempel selv ødelegger dem på grunn av uflaks.

Ulykker, sykdom og behandling

Det er ikke moro å bli syk på et fremmed sted, men dette er noe som kanskje skjer oftere enn mange skulle tro. Sykdom i utlandet kan bli overraskende dyrt dersom man må betale for det selv, så her er det virkelig viktig å ha forsikring. 

Reiseforsikring dekker vanligvis ting som lege, sykehus, medisiner og fysikalsk/kiropraktisk behandling, tannskader. Hjemtransport og nødvendige utvidelser av hotellopphold dekkes vanligvis også av en slik forsikring. 

Ulykker kan også skje når man er ute og reiser. Reiseforsikringen vil da dekke behandlingskostnadene. Dersom man får varige skader som følge av ulykken vil man også i noen forsikringer kunne ha rett på erstatning.  

Avbestilling eller avbrutt reise

Enten det er på grunn av sykdom eller dødsfall i familien, nye reiseråd fra utenriksdepartementet, skade på bolig eller bedrift, innkallelse som jurymedlem, meddommer eller vitne i en rettssak, og det setter stopp for reisen, kan det skje at reisen må avbestilles. I slike tilfeller kan reiseforsikringen vanligvis dekke hele eller deler av beløpet som må betales for de avbestilte billettene. 

Noen reiseforsikringer erstatter også utlegget ditt på reisen dersom reisen må avbrytes for eksempel på grunn av alvorlig sykdom eller ulykke hos deg, familien din eller reisekameraten din. 

Hjemtransport og Pårørende

I noen tilfeller blir det nødvendig å komme seg hjem i en fart. Dette kan for eksempel være dersom du blir syk, eller i tilfeller der det oppleves akutt sykdom eller dødsfall i familien. Alvorlige skader på egen forretning eller eiendom kan også være grunn for at du trenger uventet hjemtransport. 

Dersom det verste skjer og man omkommer på reisen dekkes utgifter med hjemsendelse eller begravelse i utlandet slik at de pårørende ikke trenger å slite med å betale for dette. Mange reiseforsikringer dekker også reisekostnadene til pårørende dersom noe skulle skje og du trenger hjelp av dine pårørende. 

Egenandel på leiebil

Leiebiler er vanligvis forsikret, men det mange kan glemme er at det likevel vil være en egenandel som man selv kan ende opp med å bli ansvarlige for å betale dersom leiebilen blir stjålet eller skadet under leieperioden. Mange reiseforsikringer dekker denne egenandelen.  

Evakuering

Noen ganger vil Utenriksdepartement gi beskjed om evakuering på grunn av terror, krig/krigsrisiko, naturkatastrofe, epidemi eller lignende. I slike tilfeller dekker mange reiseforsikringer kostnadene for reise, kost og opphold på nærmeste sikre destinasjon.

Ansvar og Rettshjelp

Uhell, misforståelser på grunn av kulturforskjeller og annet kan lett lede til at man ender opp med erstatningsansvar eller ender opp i situasjoner der man trenger rettshjelp når man er ute på reise. I slike tilfeller dekker ofte reiseforsikringen hele eller deler av erstatningskravet ditt. Det samme gjelder saksomkostninger og utgifter til juridisk bistand.

Reiseforsikring fra kredittkortet – er det nok?

Det er i dag vanlig at kredittkortselskaper gir deg reiseforsikring. Fordelen med en slik reiseforsikring er at man mer eller mindre får den gratis som en tilleggsfordel som kommer med kredittkortet ditt. Vanligvis vil en slik reiseforsikring forsikre deg dersom du betaler for minst halvparten av reisekostnadene med kredittkortet. 

Ett av problemene med slik forsikring er at det kan være lett å glemme at halvparten må betales med kortet. Dersom man har flere kort er det for eksempel lett gjort å glemme seg og betaler for deler av kostnadene på et annet kort. Det samme gjelder dersom en annen person legger ut for deler av reisen. Resultatet er at mange mennesker tror de er forsikret, men faktisk ikke er det.  

Noen ganger er det også krav om at enten flybillettene eller overnattingen må betales med kortet for at reiseforsikringen skal gjelde. Et annet problem med reiseforsikringer man får fra kredittkort er at de gjerne har flere begrensninger på hvem som dekkes av forsikringen. I tillegg kan det være krav om at kortholder må være med på reisen. 

Erstatningssummene, egenandelene og de områdene slike gratisforsikringer dekker er heller ikke særlig imponerende. Gode reiseforsikringer er derimot ofte uten egenandeler for de fleste hendelser. De dekker også vanligvis hele familien med mye høyere erstatningssummer. De dekker også gjerne flere forskjellige områder. 

Generelt sett kan det sies at reiseforsikringer fra kredittkort er veldig greie som tilleggsforsikring, men ikke gir god nok dekning til å kunne anbefales som eneste forsikring når man er ute på reise.  

Europeisk helsetrygdekort – hva er det? 

Europeisk helsetrygdekort er et kort som gir tilgang til helsehjelp når du reiser i EØS-området. Dette kortet kan bestilles gratis på Helsenorge.no. Det er viktig å være klar over at et helsetrygdekort ikke er en erstatning for reiseforsikring, men er et tillegg som man også bør ha med seg på reiser i Europa. 

Du kan bestille Europeisk helsetrygdekort her

Beste Reiseforsikring

Topp 4 reiseforsikringer i Norge

Tjenestetorget reiseforsikring – billigst reiseforsikring

Tjenestetorget

Fra 129,- pr mnd
Annonse
Tjenestetoger er en anbudstjeneste som sender ditt forsikringsbehov til flere selskap som vil kunne gi deg et tilbud. Det anbefales å samle 3 eller flere forsikringer for å få den beste prisen.

Fordeler
 • Tidsbesparende og lettvint måte å sammenligne relevante tilbud
 • Selskapene kjemper om deg som kunde og vil kunne gi deg den beste prisen tilgjengelig
 • Mange forsikringer på ett sted, og samlerabatt dersom man kjøper flere
 • Gir økt konkurranse mellom forsikringsselskaper, og dermed legger press på prisen
Ulemper
 • Bli ringt av flere selgere

Vår mening

Tjenestetorget er en markedsplass der kunder lett kan finne tilgjengelige reiseforsikringer og sammenligne dem. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende, og gjør det veldig lett å finne den billigste reiseforsikringen i markedet som dekker dine behov på reisen eller reisene du planlegger. Hos tjenestetorget beskriver du behovene dine, får tilsendt tilbud på reiseforsikringer  som matcher behovene dine, og velger det billigste alternativet som passer for.  

Med over 800 000 fornøyde brukere er Tjenestetorget er et navn mange kjenner til når det gjelder kjøp på nettet. Likevel er det ikke alle som er klar over at man også kan bruke Tjenestetorget til å finne de beste og billigste reiseforsikringene. 

Ved å kjøpe reiseforsikringer gjennom Tjenestetorget sparer du tid som du ellers ville ha brukt på å lete etter tilbud fra forskjellige forsikringsselskaper. For de fleste innebærer denne prosessen også at man går gjennom en rekke forsikringer som viser seg å ikke være relevante. Når du finner reiseforsikringen din gjennom Tjenestetorget siler derimot Tjenestetorget ut de forsikringene som ikke er relevante for deg, slik at du sparer både tid og penger. 

Når du kjøper reiseforsikring gjennom Tjenestetorget legger du først inn den nødvendige informasjonen forsikringsselskapene trenger for å bestemme hvilken forsikring som er mest relevant for dine behov. Forsikringsselskapene som sender deg tilbud gjennom tjenestetorget er klar over at de vil måtte konkurrere direkte med en rekke andre andre selskaper. De vil derfor gi deg det beste tilbudet som er tilgjengelig for å sikre seg kundeforholdet ditt.

Når du mottar tilbudene fra Tjenestetorget står du fritt til å velge mellom disse. Tjenesten er 100% uforpliktende, så du trenger ikke å velge noen av tilbudene dersom du ikke finner den forsikringen som passer for deg.     

 • Dekker skader på reiser utenfor hjemmet, inntil 45 dager
 • Beskytter økonomien din når du er ute og reiser
 • Tilgjengelig for både enkeltpersoner og familier
 • Mer enn 800 000 fornøyde brukere
 • 25% samlerabatt når man kjøper to eller flere forsikringer
 • Sparer deg både tid og penger på en gang

Hedvig reiseforsikring

Best og billigst for folk flest

Hedvig Reiseforsikring

Fra 99,- pr mnd
Annonse
Hedvig reiseforsikring er en heldigital reiseforsikring som gjør det tryggere å reise, og som gjør det enkelt å ordne seg forsikring og å melde inn krav via Hedvig sin brukervennlige app. Den unike forretningsmodellen til Hedvig gjøre at det ikke finnes insentiver for å gjøre utbetalinger vanskeligere. Overskuddet fra aktivitetene går til veldedige formål.
Fordeler
 • 25% rabatt når du kjøper både innboforsikring og reiseforsikring fra Hedvig 
 • Brukervennlig og innovativ app gjør forsikringen ekstra lettvint å bruke
 • Konkurransedyktige priser, og rabatter for unge og studenter
 • Forretningsmodell som insentiverer hurtig utbetaling av krav
 • Penger som ikke utbetales i krav doneres til veldedige formål
Ulemper
 • Tjenesten er heldigital, som kan føles uvant for noen
Eiendeler dekket opp til1 000 000 kr
ID-tyveribeskyttelse100 000 kr
Medisinske utgifter dekkes opp tilFull pris
Bagasje er forsikret for50 000 kr
Forsinket bagasje er forsikret for5 000 kr
UflaksInkludert
Egenandel for uflaks2 000 kr

Vår mening

Den teknologiske revolusjonen har nå endelig nådd forsikringsbransjen. I spissen av denne utviklingen finner du i Norge det heldigitale forsikringsselskapet Hedvig. Reiseforsikringen til hedvig administreres gjennom den brukervennlige appen til Hedvig som du lett har tilgang til hvor som helst i verden du befinner deg. Hedvig reiseforsikring dekker alt det du trenger for å forsikre deg økonomisk når du er ute og reiser, inkludert ekstrakostnader som følge av forsinkelser, avbestilling eller avbrutt reise. Evakuering inkluderes også i forsikringen.  

Tap av eiendeler eller eiendeler som blir ødelagt på grunn av uflaks dekkes også. Kostnader som følge av ulykker, sykdom og behandling av disse dekkes av reiseforsikringen. Her inkluderes også hjemtransport og kostnader for pårørende. 

Dersom man kommer i en knipe og ender opp i rettssystemet i et fremmed land dekkes også erstatningsansvar og rettshjelp. Dette inkluderer også egenandel på leiebil som man ofte selv må dekke dersom man for eksempel er uheldig og får skade på bil som man leier i et land der trafikksituasjonen er mindre forutsigbar enn hjemme i Norge.  

Hedvig sin forretningsmodell er litt forskjellig fra andre forsikringsselskaper. Selskapet opererer nemlig med en fastsatt inntekt. Denne ligger på 25% av forsikringssummen, og dekker operasjonelle utgifter og profitt for selskapet. De Resterende 75% som du betaler for forsikringen din brukes til å betale krav. 

Ofte trenger forsikringsselskapet ikke alt av de resterende 75% til å betale for krav. Hos mange forsikringsselskaper betyr dette ekstra profitt, og resulterer i klare insentiver for å gjøre det vanskelig å få utbetalt større forsikringskrav. Hos Hedvig er dette ikke tilfelle. Her doneres nemlig de pengene som blir til overs til veldedige formål.

 • Heldigitalt forsikringsselskap
 • Lettvint prosess for skademelding 
 • Umiddelbar hjelp, og vennlig og personlig service fra ekte mennesker
 • Ingen telefonkøer eller papirarbeid
 • Overskuddet går til veldedige formål

Europeiske Reiseforsikring fra IF

Europeiske Reiseforsikring

Fra kr 129,- pr mnd
Forsikringspremier er individuelt så du må sjekke hvilken pris du kan få.
Reiseforsikring fra Nordens største forsikringsselskap med over 3 millioner kunder.
Fordeler
 • Norges mest populære reiseforsikring
 • Nordens største forsikringsselskap
 • Samlerabatter
 • 100 års erfaring
Ulemper
 • Som en av 3,6 millioner kunder er det mindre sjanser for personlig oppfølging.
 • Innovasjon er vanskeligere i store selskaper 

Vår mening

If, som eies av finanskonsernet Sampo, er nordens største forsikringsselskap. Totalt forsikrer selskapet hele 3,6 millioner kunder i Norden og Baltikum.

Europeiske Reiseforsikring har 100 års erfaring med ulike typer reiser over hele verden. Med en slik forsikring får du alltid hjelp av kvalitetssikrede leger og sykehus i utlandet om uhellet skulle skje.

Frende Reiseforsikring – god på reiser utenfor Norden

Frende reiseforsikring

Fra 129,- pr mnd
Forsikringspremier er individuelt så du må sjekke hvilken pris du kan få.
Frende reiseforsikring er en av de beste reiseforsikringene du finner i Norge. Forsikringen dekker hele familien på reiser både innenlands og utenlands for reiser på opptil 75 reisedager. Dekningen inkluderer både ansvar og rettshjelp i land utenfor norden dersom man ender opp med erstatningsansvar, i tillegg til gratis legetime med norsk lege på mobilen dersom man skulle være uheldig nok til å bli syk på turen.
Fordeler
 • Ingen begrensninger på dekning på medisinske utgifter og hjemtransport
 • Dekker bagasje og verdigjenstander som blir borte eller blir ødelagt
 • Gjelder på norgesferie
 • Uten egenandel i de fleste tilfeller
 • Tilgang til norsk lege på mobilen dersom du blir syk i utlandet
 • Dekker personlig ansvar og rettshjelp utenfor Norden
Ulemper
 • Rettshjelp og reiseansvar er begrenset til reiser utenfor norden

Vår mening

Frende sin reiseforsikring er en komplett reiseforsikring som tilbyr solid dekning for hele familien både hjemme i Norge og når du er på reiser i utlandet. Forsikringen gjelder for reiser på opptil 75 reisedager til alle destinasjoner der reiser ikke frarådes av utenriksdepartementet. Reglene for hva som dekkes kan variere litt innenfor og utenfor Norden, så dette er noe å være oppmerksom på for de som for eksempel kjøper denne forsikringen med tanke på reiser som hovedsaklig foregår innenfor Norden.

Reiseforsikringen fra Frende dekker blant annet erstatning av tapt eller ødelagt bagasje, verdigjenstander, sportsutstyr. Dersom dette skjer på grunn av uhell dekkes dette også til en viss grad av forsikringen. Egenandeler på leiebil er også dekket av forsikringen.  

Medisinsk hjelp dekkes også av reiseforsikringen. Dette inkluderer blant annet ubegrenset dekning for behandling og hjemtransport. Du har også tilgang til gratis legetime med norsk lege på mobilen, noe som kan være en viktig fordel for mange som reiser i land der helsevesenet ikke er like pålitelig som i Norge. I situasjoner der du for eksempel blir syk har du også rett på kompensasjon for tapte feriedager. 

Diverse forsinkelser og andre forstyrrelser som kan skje på reisen dekkes også. For eksempel dekkes forsinket bagasje, overnatting ved forsinket avgang, tapte hotellreservasjoner og billetter til arrangementer ved forsinkelse, videretransport ved forsinkelse, avbestilling, og evakuering dersom Utenriksdepartementet beordrer dette.  

Ved ulykker som resulterer i invaliditet eller død gir forsikringen erstatning, mens kostnader med erstatningsansvar og rettshjelp dekkes for reiser utenfor Norden.

 • Dekker reiser på opptil 75 reisedager
 • Dekker deg i fritiden når du ikke er hjemme, på jobb eller skole
 • Ubegrenset dekning av medisinske utgifter og hjemtransport
 • Erstatning ved invaliditet
 • Dekning for reisegods og verdigjenstander
 • Dekker avbestilling og innhenting av reiserute
 • Dekker personlig ansvar opp til 15 millioner kroner og egenandel for skade på leiebil
 • Gratis legetime med norsk lege på mobilen

Slik velger du reiseforsikring

reise

Når du velger reiseforsikring er det en del å huske på for å sikre at du får en forsikring som har den dekningen du trenger. Noen forsikringer dekker bare en enkelt reise, mens andre dekker deg hele året. Dersom du er sjelden ute og reiser vil en forsikring som kun dekker en enkelt reise være billigere. Husk at en innboforsikring ofte dekker mye av det samme som en reiseforsikring når du befinner deg hjemme i Norge.

Hvem som reiser er også viktig for noen forsikringer. Dersom du bare reiser alene, og kun trenger en forsikring som gjelder for deg selv kan dette være billigere enn en forsikring som dekker en hel familie. 

Ofte kan du også velge mellom en standardforsikring og en “super” forsikring som dekker flere ulike situasjoner, dyrere utstyr og lignende. Husk at det ikke er så veldig stor forskjell mellom prisene på forsikring i markedet. Det er derfor ofte minst like viktig å se på dekningen som det er å se på prisen. Pass på at du har en dekning som passer for din egen reiseaktivitet.

Husk å samle forsikringer for å få en bedre deal

Reiseforsikringer er som regel bare en av flere forskjellige forsikringer som de fleste trenger. Det er viktig å være klar over at det kan være en hel del penger å spare på å samle flere forsikringer i ett selskap. For eksempel kan du spare så mye som 25% dersom du kjøper både reiseforsikring og innboforsikring gjennom Tjenestetorget.

Hva er reiseforsikring?

Reiseforsikringer er forsikringer som beskytter deg økonomisk når du er ute og reiser og uforutsette ting, slik som for eksempel uhell, ulykker eller sykdom skjer.

Hva dekker en reiseforsikring?

Hva som dekkes varierer en del mellom de forskjellige forsikringene, men noen vanlige eksempler på situasjoner som dekkes er sykdom, tyveri, ulykker, uhell, rettshjelp, egenandeler  på bilforsikring, avbrutt reise og forsinkelser.

Er gratis reiseforsikring fra kredittkortet nok?

Nei, reiseforsikringer fra kredittkort er veldig greie som tilleggsforsikring, men gir ikke god nok dekning til å kunne anbefales som eneste forsikring når man er ute på reise.

Dekkes familien av reiseforsikringen?

ja, det er vanlig at hele familien dekkes av reiseforsikringen, men det er viktig at du sjekker dette ettersom det er forskjeller ute og går her. for eksempel kan det hende at familiemedlemmer kun dekkes dersom eieren av forsikringen selv deltar i reisen.  

Hvor gjelder reiseforsikringen?

Noen reiseforsikringer dekker reiser over hele verden, mens andre er begrenset til et spesifisert område. Vanligvis gjelder ikke reiseforsikringer i krigssoner eller andre områder der Utenriksdepartementet fraråder at nordmenn reiser. 
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo