Vaffeljern til bål: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Vaffeljern til bål

Våren og sommeren nærmer seg med stormskritt, noe som betyr at man igjen kan grille utendørs. Da kan det smake utmerket med rykende ferske vafler laget på tur, og det er nettopp dette vi skal se på i denne artikkelen. 

Når sommeren står for tur og bålgrillingen er i full gang, hva kan vel være bedre enn å lage deilige, ferske vafler til dessert? Det er her vaffeljern til bål kommer inn i bildet! Vaffeljern til bål er en flott måte å lage vafler utendørs på, og gir en rustikk følelse som passer perfekt til sommerens aktiviteter. Men med så mange forskjellige typer vaffeljern til bål på markedet, kan det være vanskelig å vite hvilken som er best.

 I denne test-artikkelen vil vi presentere og sammenligne noen av de beste vaffeljernene til bålet på markedet, og hjelpe deg å velge det beste vaffeljernet for dine behov og ønsker. Fra design og kvalitet til brukervennlighet og resultat, vil vi se på alle faktorene du trenger å vite om for å finne ditt drømmevaffeljern til bål. Du finner også en omfattende kjøpeguide nederst på siden – hvor vi blant annet har inkludert en utmerket oppskrift på vafler. 

Er du klar til å legge ut på tur med vaffelrøre i sekken? Da er det bare å lese videre!

Best i test vaffeljern til bål 2023

Hällmark Vaffeljern til bål

kr 567,-
Annonse
Fordeler
 • Godt egnet for bruk på bål
 • Praktisk håndtak
 • Utrolig enkelt å bruke
 • Enkelt renhold
Ulemper
 • Litt tungt
 • Tar plass i sekken

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Best i test

5 Beste vaffeljern til bål på markedet

I de neste avsnittene har vi sett nærmere på det vi anser som de beste vaffeljernene til bål. Disse har bestått grundig testing, har en rekke positive tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere og leverer god kvalitet i forhold til pris.

1. Hällmark Vaffeljern til bål

Hällmark Vaffeljern til bål

kr 567,-
Annonse
Fordeler
 • Godt egnet for bruk på bål
 • Praktisk håndtak
 • Utrolig enkelt å bruke
 • Enkelt renhold
Ulemper
 • Litt tungt
 • Tar plass i sekken

Hällmark Vaffeljern til bål

Hallmark vaffeljern til bål er en praktisk og robust løsning for å lage deilige vafler utendørs på åpen flamme. Dette vaffeljernet er laget av støpejern og har en avtagbar langt skaft som gjør det enkelt å bruke og håndtere over åpen flamme. Det har en rund form og kan lage en stor, tykk vaffel som passer perfekt til en sommerdag på bål.

Vaffeljernet har en pre-seasoned overflate, som betyr at den er behandlet med olje for å forhindre rust og gjøre den klar til bruk. Det betyr også at det ikke er nødvendig å behandle eller smøre vaffeljernet før bruk, og at det vil gi en jevn steking og en god smak på vaflene.

En av de beste funksjonene med Hallmark vaffeljern til bål er det avtakbare skaftet som gir muligheten for en mer fleksibel bruk. Det gjør det også enkelt å oppbevare og transportere, og vaffeljernet er lett nok til å ta med på en tur ut i naturen.

Dette vaffeljernet er ikke bare praktisk og funksjonelt, men også enkelt og rustikt i designet. Det passer perfekt til en avslappet og koselig sommerkveld med venner og familie rundt bålet. Hallmark vaffeljern til bål er et flott valg for de som vil ha en autentisk og rustikk opplevelse av å lage vafler utendørs. Med sitt behandlede støpejerns materiale og avtakbar skaft, vil dette vaffeljernet gi deg deilige og jevnt stekte vafler, uansett hvor du befinner deg.

Vi har gitt Hällmark vaffeljern til bål førsteplassen i vår test – mye på bruk av brukervennlighet og svært slitesterkt design. Ikke bare får du et utrolig praktisk vaffeljern, men det er også stilig designet. Et langt håndtak sørger for at du enkelt kan steke vafler uten at du må ha hendene for nær bålet. 

2. Esschert Fancy Flames

Esschert Fancy Flames

kr 349,-
Annonse
Fordeler
 • Godt håndtak
 • Lett å rengjøre
 • Kan brukes på åpen flamme
 • Robust støpejern
Ulemper
 • Tar litt plass i sekken
 • Håndtaket av tre kan bli litt varmt

Esschert Fancy Flames

Hvis du vil lage deilige og rustikke vafler på bål, er Esschert Fancy Flames vaffeljern et flott valg. Dette vaffeljernet er laget av solid støpejern og har et vakkert og rustikt design som vil se flott ut på enhver bålgrill. En praktisk løkke gjør at du kan henge det på utsiden av ryggsekken din.

En av de beste funksjonene ved dette vaffeljernet er det avtakbare skaftet som gjør det enkelt å bruke og håndtere over åpen flamme. Vaffeljernet har også en behandlet overflate som gir jevn steking, men også gir vaffeljernet en non-stick funksjon som er utrolig praktisk når man befinner seg utenfor kjøkkenet. 

Videre gir den runde formen på vaffeljernet deg muligheten til å lage store og tykke vafler, og det er enkelt å rengjøre og vedlikeholde takket være non-stick overflaten.

Esschert Fancy Flames vaffeljern er også veldig allsidig og kan brukes på alle typer varmekilder, inkludert åpen flamme, vedovn og grill. Det betyr at du kan ta det med deg på en tur ut i naturen eller bruke det i hagen din når du vil lage vafler utendørs.

Vi har inkludert dette som et godt alternativ for deg som vil ha et rustikt design og høy funksjonalitet. Her kan du lage utmerkede vafler ute på tur hver eneste gang. Videre er det utrolig enkelt å rengjøre det – og det lange skaftet sørger for at du kan holde deg på trygg avstand fra varmekilder og åpen flamme.

3. Muurikka Vaffeljern til bålet

Muurikka Vaffeljern til bålet

kr 391,-
Annonse
Fordeler
 • Finsk produkt
 • lang garanti
 • Laget av støpejern
 • Smart design
Ulemper
 • Litt mindre enn de andre

Muurikka Vaffeljern til bålet

Muurikka vaffeljern til bål passer midt i blinken for deg ønsker å lage deilige vafler neste gang dere skal ut på tur i skogen. Dette vaffeljernet er laget av solid støpejern, og har en langt skaft som gjør det enkelt å bruke og håndtere over åpen flamme. Det firkantede designet gjør at vaffeljernet passer utmerket for vafler, men også kan brukes til smørbrød og annen varm mat. 

Muurikka høres kanskje ut som det burde komme fra USA, men dette er et finsk produkt av utmerket kvalitet. Selskapet er riktignok best kjent for sine stekepanner, men de har også utvidet til en rekke andre produkter for deg som liker å lage mat utendørs. Her er deres vaffeljern til bål en av de mest populære produktene som har blitt lansert de siste årene. 

Et stilrent design og praktisk håndtak sørger for at du like godt kan bruke denne ute i hagen en sommerkveld som på tur i skogen. Tilstrekkelig lengde på håndtaket sørger for at du enkelt kan holde i det uten at du blir unødvendig varm på fingrene. Materialene absorberer heller ikke for mye varme, noe som betyr at du slipper å brenne deg.

Dette er et vaffeljern som passer midt i blinken for deg som liker å lage litt forskjellig mat på åpen flamme. Det er riktignok tiltenkte vafler, men du kan også lage ostesmørbrød, steke egg eller annen mat på det. Et praktisk design og dybde gjør at du kan ha en forholdsvis flytende røre oppi uten at du trenger bekymre deg for at det skal renne ut igjen.

4. Nordic Ware Vaffeljern – Boblevafler

Fordeler
 • Kompakt
 • Klassisk design
 • Enkelt å bruke
 • Stilige vafler
Ulemper
 • Kort håndtak

Nordic Ware Vaffeljern – Boblevafler

Nest sist ut på lista har vi inkludert Nordic Ware sitt vaffeljern for bål som del av denne testen. Dette er et langt mer kompakt vaffeljern, men det fungerer fortsatt utmerket på bålet. Imidlertid bør du være obs på det korte håndtaket som ofte kan bli varmt – her kan det være lurt å bruke hansker eller en grytevott når man skal ta det ut av varmen igjen. 

Videre er dette et elegant designet vaffeljern som gir deg vafler med boblemønster. Solid støpejern sørger for at du kan bruke det på de aller fleste varmekilder utenom induksjonsplater, men det er fordelaktig om det kan ligge på et stativ eller lignende. Dette skyldes lengden på håndtaket som kan gjøre det litt vanskelig å plassere. 

Det er også verdt å merke seg at dette er et vaffeljern som kan vaskes i oppvaskmaskinen. Imidlertid er dette noe vi fraråder at man gjør mer enn nødvendig. Mange runder gjennom oppvaskmaskinen kan slite på non-stick belegget og redusere levetiden på vaffeljernet betydelig. 

Bobleformen på vaflene gir en innbydene smaksopplevelse litt utenom det vanlige.

Dette er et godt alternativ for deg som vil ha et lite og kompakt vaffeljern med deg på tur. Her får du høy kvalitet og god størrelse på vaflene, men vaffeljernet er fortsatt enkelt å ha med seg i sekken. Vi skulle nok gjerne hatt et litt lengre håndtak, men om du lager et lite bål vil det ikke bli et problem for de fleste.

5. Espegard Vaffeljern

Espegard Vaffeljern

kr 499,-
Annonse
Fordeler
 • Utmerket for utendørs bruk
 • Stilig design
 • Den “tradisjonelle bestemor modellen»
 • Leveres i praktisk etui
Ulemper
 • Litt tungt å ha i sekken

Espegard Vaffeljern

Sist, men ikke minst har vi inkludert Espegard vaffeljern for bål, som er det perfekte tilbehøret for utendørsentusiaster som ønsker å lage deilige vafler på tur. Dette vaffeljernet er laget av slitesterkt støpejern, og har en avtagbar langt skaft som gjør det enkelt å bruke og håndtere over åpen flamme. Det runde designet gir deg muligheten til å lage tykke og saftige vafler utendørs på en enkel og autentisk måte.

En av de beste funksjonene ved Espegard vaffeljern for bål er at det kan brukes på alle typer varmekilder, inkludert åpen flamme, vedovn og grill. Det gir deg muligheten til å lage vafler når og hvor du ønsker det. Vaffeljernet har også en pre-seasoned overflate som gir en god smak og jevn steking til vaflene.

Espegard vaffeljern for bål har også et smart design med sveiset håndtak og hengeløkke, som gjør det enkelt å oppbevare og transportere. Det avtagbare skaftet gir deg også muligheten til å bruke vaffeljernet som en panne eller stekepanne, og gjør det mer allsidig enn andre vaffeljern til bål på markedet.

Dette vaffeljernet er ikke bare praktisk og funksjonelt, men også enkelt og rustikt i designet. Det passer perfekt til en avslappet og koselig sommerkveld med venner og familie rundt bålet. Espegard vaffeljern for bål er et flott valg for de som vil ha en autentisk og rustikk opplevelse av å lage vafler utendørs. Med sitt slitesterke støpejerns materiale og avtakbare skaft, vil dette vaffeljernet gi deg deilige og jevnt stekte vafler, uansett hvor du befinner deg.

Kjøpeguide: Tips til deg som skal kjøpe vaffeljern til bål

Som vi har sett i denne testen, så er det en del likheter mellom mange av de mest populære produktene. Derfor er det ofte formaliteter som avgjør hvilken man bør velge. Imidlertid kan det være lurt å ta en grundigere titt på produsenter, priser og kvalitet før man gjør sitt endelige valg. De siste årene har det dukket opp en rekke kopier av kjente produkter, og selv om de benytter støpejern – kan man ofte kjenne det på kvaliteten. 

Derfor har vi laget en enkel liste over punkter du bør vurdere før du går til innkjøp. Her er det blant annet greit å merke seg at valg av produsent ofte kan være viktig. Når to tilsvarende produkter ser forholdsvis like ut, kan det ha mye å si på hvilken kvalitet de har på produktene sine. Her er våre beste tips til hva du bør vurdere før du skal kjøpe et nytt vaffeljern.

Se etter dette før du velger vaffeljern

 1. Kvalitet: Når det gjelder kvalitet, bør du se etter et vaffeljern som er laget av solid og holdbart materiale, for eksempel støpejern eller aluminium. Dette vil sikre at vaffeljernet tåler høy varme og slitasje over tid. Et støpejerns vaffeljern vil være mer holdbart enn et aluminiums vaffeljern, men det vil også være tyngre og mer krevende å vedlikeholde.
 2. Bruksområde: Det er viktig å tenke på hvordan du vil bruke vaffeljernet før du kjøper det. Hvis du vil ta det med deg på camping eller utflukter, bør du velge et vaffeljern som er enkelt å transportere og bruke. Hvis du skal bruke det hjemme, kan du velge et større og mer robust vaffeljern. Hvis du vil bruke vaffeljernet til å lage vafler på bål eller annen utendørs varme, bør du velge et vaffeljern som er spesielt designet for dette.
 3. Pris: Prisen på vaffeljern til bål kan variere mye. Velg det som passer til ditt budsjett, men vær klar over at et billigere alternativ kanskje ikke vil vare like lenge som et mer kostbart vaffeljern av høyere kvalitet. Et godt vaffeljern til bål kan koste alt fra noen hundrelapper til flere tusen kroner.
 4. Design: Velg et vaffeljern som passer til ditt utendørs kjøkken eller personlige stil. Det finnes mange forskjellige design å velge mellom, alt fra rustikke og tradisjonelle til moderne og minimalistiske. Tenk på om du vil ha et vaffeljern med en spesiell form eller et spesielt mønster på vaflene.
 5. Funksjon: Sjekk om vaffeljernet har spesielle funksjoner som non-stick overflate eller avtakbart skaft. Disse funksjonene kan gjøre det enklere å bruke og vedlikeholde vaffeljernet. En non-stick overflate vil gjøre det enklere å fjerne vaflene fra vaffeljernet, mens et avtakbart skaft vil gjøre det enklere å transportere vaffeljernet.
 6. Størrelse: Sjekk størrelsen på vaffeljernet for å sikre at det passer til dine behov. Hvis du vil lage store vafler, bør du velge et vaffeljern med stor diameter. Hvis du vil ha mindre vafler, bør du velge et mindre vaffeljern. Husk at størrelsen på vaffeljernet vil påvirke hvor mye røre du trenger og hvor lang tid det tar å steke vaflene.
 7. Tilbehør: Vurder om du vil ha tilbehør til vaffeljernet, som for eksempel en bærbar oppbevaringspose eller en oppskriftsbok. Dette kan gjøre det enklere å bruke og transportere vaffeljernet, og gi deg inspirasjon til å lage forskjellige typer vafler.
 8. Anmeldelser: Les anmeldelser fra andre kjøpere for å få en idé om hvordan vaffeljernet fungerer i praksis og om det er verdt pengene. Les også om produsentens garanti og returpolitikk.

Våre beste tips for steking av vafler på bål

Om man aldri har laget vafler på åpen flamme før, kan det ofte bli litt søl. Derfor har vi samlet noen gode tips til hvordan du kan sikre deg effektiv steking, og ikke minst et godt resultat. Ingenting er kjedeligere enn å bære med seg en flaske med vaffelrøre ut i skogen, og deretter ikke få en eneste vaffel som belønning. 

 1. Bruk riktig type vaffeljern: Det er viktig å velge et vaffeljern som er spesielt designet for å brukes på bål. Disse vaffeljernene er vanligvis laget av støpejern eller aluminium og kan tåle høye temperaturer.
 2. Forvarm vaffeljernet: Før du legger i røren, bør du forvarme vaffeljernet over bålet eller grillen i noen minutter for å sikre jevn og god varmefordeling. Dette vil også hindre at røren fester seg i vaffeljernet.
 3. Smør vaffeljernet: Påfør litt smør eller matolje på vaffeljernet for å hindre at røren fester seg. Dette vil også gi vaflene en fin og sprø overflate.
 4. Bruk en passende mengde røre: Det er viktig å bruke riktig mengde røre til vaffeljernet. Bruker du for mye røre vil vaflene flyte over kanten, mens for lite røre vil gi flate og tynne vafler.
 5. Snu vaffeljernet jevnlig: Sørg for å snu vaffeljernet jevnlig for å sikre at vaflene blir stekt jevnt på begge sider.
 6. Ikke åpne vaffeljernet for tidlig: Vent til vaflene har fått en gyllenbrun farge før du åpner vaffeljernet. Hvis du åpner vaffeljernet for tidlig, vil vaflene falle fra hverandre og bli ujevnt stekt.
 7. Server vaflene med en gang: Vafler smaker best når de er ferske og varme. Server dem med ferske bær, syltetøy, rømme eller vaniljesaus for ekstra smak.
 8. Rengjør vaffeljernet grundig: Etter bruk bør du rengjøre vaffeljernet grundig med varmt vann og mild såpe. Pass på å fjerne alle matrester og tørk vaffeljernet godt før du lagrer det.

Slik lager du vaffelrøre før du går på tur

Du kan riktignok lage vaffelrøre ute på tur, men vi anbefaler at du gjør det hjemme på kjøkkenet. Ettersom røren er såpass flytende, kan den enkelt helles over på en stor flaske eller termos for enklere transport. 

Ingredienser:

 • 3 dl hvetemel
 • 2 ts sukker
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • 2 egg
 • 3 dl melk
 • 100 g smeltet smør

Fremgangsmåte:

 1. Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.
 2. Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk eggeplommene og tilsett melk og smeltet smør.
 3. Ha eggeplommeblandingen over i bollen med mel og rør sammen til en jevn røre.
 4. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i røren.
 5. La røren stå og hvile i ca. 15 minutter.
 6. Forvarm vaffeljernet over bålet eller grillen.
 7. Smør vaffeljernet med litt smør eller matolje.
 8. Hell en passe mengde røre på vaffeljernet og stek til vaflene er gylne og gjennomstekte.
 9. Server vaflene med ønsket tilbehør.

Tips: Du kan tilsette litt kanel eller kardemomme i røren for ekstra smak. Du kan også bruke sammalt mel eller havremel i stedet for hvetemel for å lage grovere vafler.

 • Les mer: Er du heller på utkikk etter et vanlig vaffeljern? Vi har testet dem her!

Oppsummering

Alle elsker nystekte vafler, men de smaker litt ekstra godt når du har stekt dem ute på tur. Derfor har vi tatt en grundig gjennomgang av de beste vaffeljernene til bålet, samt laget en kjøpeguide som inneholder våre beste tips. Her finner du ikke bare de beste produktene, men også hvordan du lager smakfulle vafler – og selvfølgelig en solid oppskrift. 

Spørsmål og svar

Kan man steke vafler på bålet?

Ja, du kan lage utrolig gode vafler på bål, men det er viktig at man benytter seg av det riktige vaffeljernet. Et godt vaffeljern i støpejern gir jevn varmefordeling, noe som resulterer i utmerkede vafler.

Hvilket vaffeljern var best i test?

På denne testen var det Hällmark Vaffeljern som kom best ut av våre undersøkelser.

Hvordan rengjør man et vaffeljern?

Ettersom det er non-stick belegg på dem anbefaler vi at man kun benytter seg av varme til å tørke av eventuelle rester. Du kan også åpne det og legge det på flammen slik at man brenner bort restene.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo