Kaffemaskin: Test av de 4 beste på markedet (2023)

Beste kaffemaskiner

Det er få eller ingen i verden som drikker mer kaffe enn nordmenn. Da er det viktig med en kaffemaskin av høy kvalitet, men her kan utvalget være vanskelig. Vi har derfor laget denne testen som gir deg full oversikt over de beste kaffemaskinene på markedet i dag. 

Som en av de mest kaffedrikkende nasjonene i verden er det ingen tvil om at kaffemaskinen er et fast inventar i de tusen hjem. Mange nordmenn drikker utallige kopper kaffe gjennom dagen, men dette har også gjort oss til hardbarkede eksperter på den energiske drikken. De fleste har derfor for lengst gått fra en enkel kaffetrakter til en mer avansert kaffemaskin.

Imidlertid har denne appetitten for kaffe også medført noen utfordringer. En rask titt på en elektronikkforhandler vil nemlig avdekke utallige maskiner du kan velge fra. Imidlertid er det ikke alle som har tid til å prøve seg gjennom eller gjøre omfattende undersøkelser på dette. Vi har derfor tatt denne jobben for deg og kommet frem til de fire beste kaffemaskinene på markedet. 

Vi presenterer først utvalget med maskiner for listen vår, og deretter vil du finne en informativ kjøpsguide på slutten av artikkelen. Her vil vi gå grundigere gjennom noen ofte stilte spørsmål og forskjellige aspekter knyttet til innkjøp av kaffemaskin. 

Les videre for å finne våre best i test kaffemaskiner og hvorfor nettopp disse modellene fortjener en plass på listen vår. 

Beste kaffemaskiner på markedet

Fordeler
 • Selvrensende 
 • Bredt utvalg kaffetypen
 • God kapasitet på bønnebeholderen
 • Keramisk kvern
Ulemper
 • Litt høy pris 

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Best i test

Topp 4 beste kaffemaskiner

Det norske markedet florerer av kaffemaskiner, men langt fra alle kan leve opp til den standarden nordmenn flest ønsker på kaffen sin. Vi har derfor gjennom grundige undersøkelser kommet frem til de beste alternativene. Ønsker du å lese mer om hvordan vi har vurdert disse maskinene, så finner du det nederst i artikkelen under vår kjøpsguide.

back to menu ↑

1. Siemens EQ.9 S300 Helautomatisk espressomaskin

Fordeler
 • Selvrensende 
 • Bredt utvalg kaffetypen
 • God kapasitet på bønnebeholderen
 • Keramisk kvern
Ulemper
 • Litt høy pris 

Siemens EQ.9 S300 Helautomatisk espressomaskin

Skal du se etter et råskinn av en kaffemaskin, så er det vanskelig å finne noe som leverer bedre enn Siemens EQ.9 S300. Dette er en svært fleksible kaffemaskins om gir en rekke muligheter for deg som elsker variasjon. Den kommer i det vakre og tidløse designet Siemens lenge har vært kjent for, og du kan tilberede en rekke forskjellige drikkevarer.

Blant mulighetene som finnes på denne kaffemaskinen er det ristretto, macchiato, espresso, cafe creme, cappuccino, varm sjokolade, kaffe med melk og melkeskum. Det som imponerer oss litt ekstra er at du selv kan justere mengden melk og espresso som går i hver kopp. 

For å sikre god kvalitet og smak på kaffen er Siemens sine maskiner utstyrt med et eget SensoFlow system. Dette inkluderer en keramisk kvern for perfekt bryggetemperatur. Resultatet av dette er en utmerket kaffearoma og optimal bryggetemperatur.

En god kaffemaskin krever selvfølgelig litt vedlikehold, men det meste av dette er automatisert av Siemens. Integrert Calc’n’Clean- funksjon og flere andre programmer vil kjøres jevnlig. Pass på at du går til innkjøp av de riktige rengjøringstablettene, så vil resten gå mer eller mindre av seg selv.

Det var ingen tvil i redaksjonen om at det var Siemens EQ.9 S300 som er den beste maskinen på markedet. Den er utrolig brukervennlig, leverer en utmerket kaffe og gir deg en rekke muligheter til å lage varm drikke fra et imponerende sortiment. Alt dette styres fra det enkel Touch-displayet hvor du får full oversikt over prosessen. 

back to menu ↑

2. De’Longhi PrimaDonna Soul ECAM610.74.MB Kaffemaskin

Fordeler
 • BeanAdapt ™ teknologi
 • CoffeLink App kompatibel
 • 21 forhåndsprogrammerte oppskrifter
 • Stor beholder
Ulemper
 • Litt stiv pris
 • Melkebeholder krever litt rengjøring

De’Longhi PrimaDonna Soul ECAM610.74.MB Kaffemaskin

De’Longhi PrimaDonna sikrer deg en sømløs kaffeopplevelse av ypperste kvalitet. Maskinen kommer med integrert melkebeholder og et utrolig brukervennlig kontrollpanel med Touch-Display. Her kan du selv velge blant et stort sortiment av drikke, endre innstillinger og tilpasse mengden melk og kaffe. 

Totalt består sortimentet fra De’Longhi av mer enn 21 ulike kaffevarianter med et enkelt touch på skjermen. Du kan nyte en espresso, fyldige cappuccinoer, forfriskende iskaffe eller sette av en hel kanne med vanlig kaffe. Du kan også tilpasse de forhåndsprogrammerte oppskriftene etter egen preferanse dersom du ønsker dette. 

Den integrerte stål kvernen sørger for en utmerket balanse for nykvernede bønner. De’Longhi er utviklet av kaffeelskende italienere, og deres BeanAdapt ™ teknologi sørger for perfekt resultat hver gang. Dette innebærer at maskinen selv gjenkjenner typen bønner som brukes og deretter tilpasser prosessen til dette. 

Maskinen har også en LatteCrema funksjon som omfatter det automatiske melkeskum systemet. Her kan du tilpasse mengden melk du måtte ønske og dermed skape perfekt dosering, kompakt og silkemykt skum – servert med en perfekt temperatur. 

På lik linje med Siemens sin maskin har De’Longhi PrimaDonna flere smarte rengjøringsfunksjon inkludert. Dette inkludere rengjøring av melkeskummer etter hver bruk, avkalking av maskinen og flere andre muligheter. For deg sikrer dette lang levetid på maskinen og en utmerket smak på hver eneste kopp.

back to menu ↑

3. Philips LatteGo EP2231/40 Espressomaskin

Fordeler
 • Flere ulike kaffetypen tilgjengelig 
 • LatteGo funksjonalitet
 • Melkeskummer
 • Enkel berøringsskjerm 
Ulemper
 • Ikke like stort utvalg som de øvrige maskinene
 • Melkebeholderen må rengjøres manuelt

Philips LatteGo EP2231/40 Espressomaskin

Ønsker du deg en litt mer kompakt maskin – eller ikke ønsker å investere i en av toppmodellene, så vil Philips LatteGo være et godt alternativ. Denne benytter seg av Philips sin avanserte teknologi og leverer nykvernet kaffe til hver eneste kopp. Designet er lignende det du finner på de øvrige modellene og inkluderer blant annet et enkelt Touch-display. 

Denne modellen har tidligere vært en testvinner i flere samletester om kaffemaskin, noe som styrker valget ytterligere. LatteGo er som navnet tilsier en kaffemaskin med integrert melkeskummer. For deg som drikker kaffe betyr dette at du kan nyte et silkemykt lag av melkeskum på flere forskjellige drikker. 

En intuitive berøringsskjerm gjør det enkelt å stille inn maskinen og Aroma Extract – systemet til Philips gir en utmerket balanse. Resultatet av dette er en vanntemperatur på mellom 90 og 98 grader, samt at maskinen selv regulerer vanngjennomstrømning hastigheten for å ivareta aromaen best mulig. 

Du kan selv justere både styrke og mengde på kaffen slik at du får en oppskrift basert på egen preferanse. Blant mulighetene som finnes vil du finne oppskrifter på espresso, kaffe, cappuccino og varm sjokolade. Bønnene kvernes med en keramisk kvern med en forventet levetid på 20 000 kopper fersk kaffe. Meldesystemet har ingen slanger eller skjulte deler, noe som gjør det utrolig enkelt å rengjøre etter bruk. 

Dette er kaffemaskinen for deg som vil ha en enkel, men fortsatt luksuriøs kopp med kaffe. Her kan du unne deg litt hverdagsluksus med nykvernet kaffe uten at du må bruke hele budsjettet på en kostbar maskin. Philips er en anerkjent produsent og har levert elektronikk til forbrukere i en årrekke. 

back to menu ↑

4. De’Longhi ETAM 29.510.SB Espressomaskin

Fordeler
 • Kvern med 13 innstillinger
 • Automatisk rengjøring
 • Melkeskummer
 • Enkelt Display
Ulemper
 • Begrenset utvalg kaffetypen
 • Ikke Touch-Display 

De’Longhi ETAM 29.510.SB Espressomaskin

Sist, men ikke minst har vi inkludert en kompakt og slitesterk espressomaskin. De’Longhi har lenge vært kjent som den ledende leverandøren på dette området, og deres ETAM 29.510.SB er intet unntak. Her får du kraftig kaffe med utmerket smak og melkeskum. Selv om maskinen ikke har den samme typen Touch-display som de andre maskinene, så kan du enkelt styre den ved hjelp av knappene på forsiden. 

En av tilbakemeldingene vi har funnet på denne maskinen er at den er lynrask om morgenen. Den vil derfor være et godt alternativ for deg som vil ha utmerket kaffe, men ikke orker vente på en maskin som bruker lang tid på å komme i gang. Alt du trenger gjøre er å fylle på bønner, fylle vanntanken og deretter er den klar for bruk. 

Straks maskinen er klar for bruk kan du benytte deres Soft Touch Display (knapper med touch funksjon) til å velge den typen kaffe du ønsker deg. Dermed slipper du styre med et stort Touch-Display, og kan heller bare velge den kroppen du vil ha akkurat nå. Maskinen lar deg også opprette egne oppskrifter hvor du kan tilpasse styrke, mengde melkeskum og vann. 

Til tross for at dette er en liten maskin til hjemmebruk, så kommer den med en kraftig melkeskummer av den industrielle typen. Dette innebærer at du enkelt kan skumme melk både til kaffe og annen drikke. På denne måten kan du selv bruke maskinen for å varme opp melk til varme drikker av ulikt slag. 

Som en ekte italiensk kaffemaskin kommer den selvfølgelig med Doppio+ funksjon, noe som lar deg lage dobbel espresso. Du kan også justere kvernen med 13 forskjellige innstillinger for å tilpasse grovheter du selv foretrekker. På toppen av dette har den automatisk rengjøring, så det eneste du trenger gjøre er å fylle opp vanntanken – og eventuelt kjøre avkalkning prosessen når maskinen gir beskjed om dette.

back to menu ↑

Kjøpeguide: Slik velger du riktig kaffemaskin

Når det finnes et såpass stort utvalg kaffemaskiner på markedet, så kan det være vanskelig å vite hvilken du bør velge. Vi har derfor laget denne enkle kjøpsguiden som tar deg gjennom noe av det viktigste. Her vil vi blant annet gjennomgå noen smarte funksjoner du bør se etter, samt hvordan du kan avgjøre om en maskin er verdt prisen eller ei. 

For det er ingen hemmelighet at det finnes mange maskiner der ute som leverer middelmådig kaffe til en høy pris. Da får man langt fra en optimal start på dagen sin, så det gjelder å holde seg oppdatert på hva man virkelig trenger. 

Se gjennom vår oversikt over funksjonaliteter, eller samlingen med ofte stilte spørsmål om det er noe du lurer på. Før vi går så langt, skal vi se litt nærmere på de forskjellige typene kaffemaskin vi har anbefalt i denne testen. 

back to menu ↑

Ulike typer kaffemaskin

I denne testen har vi omtalt to forskjellige typer kaffemaskin. Vi har omtalt fullskala kaffemaskiner slik som Siemens og De’Longhi, samt enklere Espresso maskiner. Her er det viktig å merke seg at begge deler leverer en utmerket kaffe, men utover dette kan de være vidt forskjellige. 

Slik som Siemens sin kaffemaskin kan levere et bredt utvalg på mer enn 20 forskjellige typer varm drikke. Her kommer De’Longhi Espresso kort med sitt utvalg på 3. Du kan riktignok tilpasse oppskriftene litt, men utover dette er det få muligheter til å utvide mulighetene dine. 

Om du skal velge mellom disse to er det greit å ta utgangspunkt i hva du selv foretrekker å drikke. Drikker du bare kaffe, og kunne i ny og ne tenke deg en cappuccino eller espresso, så vil en av de enklere maskinene holde lenge. Vil du derimot ha et stort sortiment varm drikke å by på, så må du nok investere i en bedre maskin. 

Du kan riktignok kjøpe en maskin som Siemens EQ.9 bare for å lage kaffe også, men det vil nok være litt i overkant. Se derfor an hvilket behov du har og velg maskintype basert på dette. 

back to menu ↑

Ting du bør vurdere før du kjøper kaffemaskin

I dag vil de fleste kaffemaskiner være ganske avansert, noe som betyr at du kan få så mye eller lite funksjonalitet du ønsker. Langt fra alle disse er nødvendige for en kopp kaffe, og vi har derfor sett litt på hva du bør tenke gjennom før du går til innkjøp. 

Rengjøring av kaffemaskin

Rengjøring av kaffemaskinen er sjeldent noe man ser frem til, men det er viktig for å sikre levetiden. Heldigvis er dette noe produsenter for lengst har tatt fatt i, og du vil derfor finne flere gode maskiner som kommer med selvrensende funksjoner. Du bør derfor forsikre deg om at kaffemaskinen har selvrensende og helst også et avkalkningsprogram for å gjøre den så selvgående som mulig. 

Kaffetyper

Når man får tilgang til en kaffemaskin som lar deg lage mange typer kaffe vil det også være viktig å vite hvordan kaffebønner man benytter seg av. Her kan det derfor være lurt å tenke gjennom hvordan bønner man går til innkjøp av basert på dette. En type bønner som ofte passer til det meste er Blue Java og Brent Espresso – Disse har en sterk smak, men ved at maskinen vanner ut de forskjellige drikkene vil den tilpasses til det aller meste. 

Melkeskummer

Mange varme drikker innebærer melk eller skum i oppskriften. Du kan riktignok lage dette selv ved å varme opp melk og piske den opp, men livet blir langt enklere om maskinen har en melkeskummer. Imidlertid er det verdt å merke seg at dette ikke er noe alle maskiner kommer med, så du bør ta dette med i betraktningen dersom dette er noe som er viktig for deg. 

Helautomatisk kaffemaskin

Det vil gjerne stå oppført om en maskin er helautomatisk eller ikke som del av spesifikasjonen, men hva innebærer egentlig dette? En helautomatisk kaffemaskin betyr at den selv tar seg av hele bryggeprosessen for deg. Du trenger derfor bare å fylle på vann og bønner, så vil maskinen gjøre resten av jobben selv. De fleste maskiner er helautomatiske i dag, men det finnes noen unntak – så pass på at du velger en som har den funksjonaliteten du forventer. 

Tidsbruk 

På kontoret vårt er de færreste morgenmennesker, noe som betyr at kaffen bør være ferdig umiddelbart når dørene går opp. Imidlertid er det en del forskjell på hvor lang tid en kaffemaskin bruker på å varme seg opp. Her er det litt vanskeligere å finne konkrete svar fra produsentene, men brukeranmeldelser kan ofte være en god kilde til denne typen opplysninger. 

Brukervennlighet

En god kaffemaskin bør ikke bare lage utmerket kaffe, men også være enkel å bruke. Her stiller vi vanligvis et minimumskrav om et display på forsiden som enkelt lar deg endre de forskjellige innstillingene på maskinen. Eventuelt vedlikehold og rengjøring bør også være tilgjengelig på dette displayet, slik at du slipper finne frem brukermanualen hver gang du skal vaske den. 

Kvalitet

Et punkt vi selvfølgelig legger mye vekt på er kvaliteten. Kaffen som kommer ut av maskinen bør være av ypperste kvalitet og smake godt. Her er det stor forskjell på en del produsenter, og de beste maskinene vil automatisk tilpasse temperatur og mengde basert på den drikken du bestiller fra displayet. På dette punktet vil det være naturlig å velge en av maskinene av høyere kvalitet slik at man får mer verdi for pengene sine. 

Pris

Pris er selvfølgelig alltid et viktig kriterium når man skal velge en kaffemaskin. De færreste av oss ønsker seg dårlig kaffe, men ønsker heller ikke å investere i en profesjonell barista maskin. Da er det viktig å vite hvilket prissegment man må forvente å legge seg på før man får den kvaliteten og funksjonaliteten man ønsker. På de fleste kvalitetsmaskiner i Norge ligger dette rundt 7500-15 000 kroner litt avhengige av produsent og funksjoner på maskinen din.

Utvalget programmer

Sist, men ikke minst bør det være mulig å se hvilke typer kaffe du kan velge på maskinen din. Det vil være lite praktisk å kjøpe en enkel espressomaskin som bare gir svart kaffe og espresso dersom det egentlig er ristretto, cappuccino eller varm sjokolade du ønsker deg. Dette vil du alltid finne mer om i spesifikasjonene, men husk også å undersøke mulighetene for å påvirke oppskriftene selv. En del av de bedre maskinene lar deg endre på de forhåndsprogrammerte oppskriftene slik at du kan få de etter egen smak og ønske. 

back to menu ↑

Slik har vi testet kaffemaskiner

For oss er det viktig å finne frem til de beste maskinene, og vi har derfor gått grundig til verks. Her har vi startet med en liste over de mest populære modellene hos hver produsent og deretter jobbet oss ned en liste med kriterier. Som et utgangspunkt for dette har vi brukt de punktene som du finner i listen over under ‘ting å tenke på’. En maskin som oppfyller alle punktene her på en god måte, sam that fått gode tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere har kommet med videre i neste runde. 

Dette gjorde det enklere for oss å gå fra en liste på flere titalls kaffemaskiner til å snevre det ned til rundt ti stykker. For å avgjøre hvem som fortjener en plass på listen og ikke måtte vi deretter gå enda dypere i hver maskin.

Da har vi sett på kapasitet, funksjonalitet og ikke minst tilbakemeldinger fra kjøpere. Tidligere anbefalinger, kundeanmeldelser og lignende har vært viktige kilder til informasjon som har påvirket vurderingen vår. Vi ønsker selvfølgelig å tilby deg – leseren vår – den mest relevante informasjonen, og da må dette inkluderes. 

Resultatet av alle disse undersøkelsene er det du finner som de fire beste maskinene på markedet. Dette inkluderte en god variasjon i både pris og funksjonalitet, noe som også bør gi et alternativ uansett hvordan maskin du skulle være på jakt etter. 

back to menu ↑

Oppsummering

Det finnes utallige kaffemaskiner på markedet, men det kan være vanskelig å vite hvilken du bør gå for. Vi har derfor tatt en grundig sjekk på hvilke alternativer som finnes i markedet og hva som gjør nettopp disse til det beste alternativet. Her har vi fulgt en lang liste med kriterier, sett på informasjon fra produsenter og ikke minst lest anmeldelser/tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere. 

Alt dette har vi samlet i vår samletest og presentert på denne siden. Som en oppsummering av dette kom vi frem til det vi anser som de fire beste maskinene på markedet som du har fått presentert i denne artikkelen. Vi håper dette har vært en nyttig kilde til informasjon og gjort det enklere for deg å velge den kaffemaskinen som sikrer deg en utmerket kopp kaffe på starten av dagen. 

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål

Hvilken kaffemaskin var best i test?

I henhold til våre undersøkelser var det Siemens EQ.9 S300 som kom best ut av testen vår. Dette er en allsidig maskin som gir utmerket kvalitet og utsøkt kaffe.

Hvilke kaffemaskiner ble inkludert i testen?

For å sikre et mangfold og det beste resultatet har vi vurdert en rekke ulike kaffemaskiner. Dette inkluderte traktere, espressomaskiner, kapselmaskiner og kaffemaskin med kvern.

Hvordan velger jeg riktig kaffemaskin?

Her er det mye smak og behag som danner grunnlaget for hvilken maskin du bør velge. Du kan riktignok velge en av de mer avanserte modellene, men dersom du egentlig bare ønsker deg en kaffemaskin – så vil nok dette ofte bli litt overdådig. 
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo