Pastamaskin: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Fersk pasta kan virkelig sette prikken over i'en på kjøkkenet, men da trenger du en skikkelig pastamaskin! I denne testen har vi funnet frem til de beste maskinene i Norge som ikke krever noe spesielt av deg. Lær å lage fersk pasta med en ny pastamaskin i dag!
Pastamaskin

Derfor bruker stadig flere nordmenn pastamaskin

Den verdenskjente Italienske filmregissøren Federico Fellini skal ha uttalt at livet er en kombinasjon av pasta og magi. Dette er kanskje en god beskrivelse av den sentrale rollen pasta har i det italienske samfunnet. Samtidig har populariteten til pastaen strukket seg langt utover Italias landegrenser, og er nå en verdensomspennende favoritt på kjøkkenbordet. 

Pasta ble fort en favoritt blant nordmenn, og er i dag en dagligdags ingrediens som vi ser som en selvfølgelig del av kostholdet vårt. En ting som er spesielt med pastaretter er at de kan gjøres veldig lettvint og raskt med tørket ferdigpasta og et glass pastasaus rett fra butikken på dager man har liten tid. 

Samtidig kan pasta lages som et deilig gourmetmåltid på dager når man ønsker å belønne seg selv og familien med noe ekstra godt, og da er fersk, hjemmelaget pasta – den hemmelige ingrediensen som gir måltidet det lille ekstra. I tillegg er det liten tvil om at hjemmelaget pasta er sunnere enn masseprodusert fabrikkpasta.

Å lage fersk pasta er faktisk enklere enn mange tror dersom man har det rette utstyret, og det viser seg at mange som kjøper pastamaskin blir hekta på den ferske, hjemmelagde pastasmaken, og ender opp med å vende ryggen til den tørre fabrikkpastaen.

Det er mange pastamaskiner å velge mellom. I denne artikkelen tar vi for oss 5 av de beste pastamaskinene i markedet for å gjøre valget litt enklere for deg. Vi vurderer her pastamaskiner av litt forskjellige typer slik at du også får et bedre bilde av de forskjellige typene pastamaskiner som finnes.

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Best i test Pastamaskin 2023

Marcato Atlas 150

kr 756,-
Annonse
Marcato Atlas 150 er ett av de mest populære produktene fra den italienske produsenten Marcato, som er verdens fremste produsent av pastamaskiner. Denne pastamaskinen er relativt rimelig, og er kjent for solid kvalitet. Med denne pastamaskinen har du muligheten til å lage opp til 16 forskjellige typer pasta, og du har 10 forskjellige valg for tykkelse.

Valg av pastamaskin

Det er flere ting du må tenke på når du skal velge pastamaskin. Først og fremst må du vite hvilken type pasta du ønsker å lage, og hvor mange forskjellige typer du ønsker å lage. Det finnes nemlig veldig mange typer pasta, og de ulike pastamaskinene har begrensninger for hvor mange typer og hvilke typer pasta de kan lage. 

En annen ting å vurdere er om du ønsker en tradisjonell pastamaskin med sveiv eller om du ønsker en pastamaskin som drives av en elektrisk motor. Dersom du allerede har en kjøkkenmaskin, slik som for eksempel en KitchenAid kan det for eksempel være en god ide å heller kjøpe tilbehør til denne i stedet for å kjøpe en ny pastamaskin. 

Markedets 5 beste pastamaskiner

Philips Viva utmerket seg som den beste pastamaskinen blant de vi vurderte, men de andre pastamaskinene i testen har alle sine fordeler som også gjør dem til attraktive alternativer. Les videre for å finne ut mer om hver av de 5 beste pastamaskinene.

Best i test Pastamaskin

Norges 5 beste Pastamaskiner

1. Marcato Atlas

Marcato Atlas 150

kr 699,-
Annonse
Marcato Atlas 150 er ett av de mest populære produktene fra den italienske produsenten Marcato, som er verdens fremste produsent av pastamaskiner. Denne pastamaskinen er relativt rimelig, og er kjent for solid kvalitet. Med denne pastamaskinen har du muligheten til å lage opp til 16 forskjellige typer pasta, og du har 10 forskjellige valg for tykkelse.
Fordeler
 • Gode muligheter for variasjon på kjøkkenbordet med muligheter for å kjøpe tilleggsutstyr for å lage opptil 16 forskjellige typer pasta, og 10 ulike innstillinger for tykkelsen på pastaen 
 • Moderne design med flere fargevalg og et klassisk preg som vitner om pastamaskinens opprinnelse i Italia
 • Glatt og myk utrulling av pastaen, med mulighet for å lage ekstra tynn pasta
 • Tung og solid, som gjør den stødig og komfortabel å bruke
 • Tar liten plass og er lett å oppbevare
 • Kan brukes til å lage papirtynn pasta og krever relativt lite mel i utrullingen 
Ulemper
 • Kommer i utgangspunktet med håndtak for manuell sveiving, som kan være relativt slitsomt.
 • Utstyret for å lage noen typer pasta er ikke inkludert, og må bestilles som ekstrautstyr
 • Inkluderer ikke utstyr for blanding og elting av deig

Vår mening

Det tradisjonelle er ofte det beste, og pastamaskinen Marcato Atlas 150 er omtrent så tradisjonsrik som det er mulig å bli for en pastamaskin. Dette er en moderne versjon av en klassisk italiensk pastamaskin som drives manuelt ved hjelp av et sveivehåndtak. Marcato Atlas finnes i flere farger, og vil gi kjøkkenet ditt et sjarmerende rustikt preg. 

Med Marcato Atlas 150 åpner du dørene for et hav av muligheter når det gjelder pastavarianter på middagsbordet. Denne pastamaskinen kan nemlig bestilles med mange forskjellige ruller og valser som lar deg lage opptil 16 forskjellige typer pasta. Tykkelsen på pastaen er også veldig regulerbar, med hele 10 forskjellige tykkelser å velge mellom på pastaen.  

Marcato Atlas 150 kommer med et redskap som kan brukes til å feste pastamaskinen til bordplaten. Dette og det komfortable sveivehåndtaket gjør det lett å rulle ut myk og glatt pasta. Maskinen kan til og med rulle ut papirtynn pasta. 

Siden Marcato Atlas 150 er relativt liten og kompakt, med med en høyde på bare 20,3 cm og en overflate på 20,3 x 17,8 cm, er den lettere å oppbevare og finne plass til på kjøkkenet enn de større elektriske og automatiske modellene. Samtidig er modellen så tung og solid at du kan regne med at den kommer til å gå i arv i flere generasjoner.      

En av de hyggeligste tingene med Marcato Atlas 150 er prisen. Til tross for den gode kvaliteten og allsidigheten er dette en pastamaskin du kan få relativt billig. Du kan finne denne pastamaskinen mange steder til langt under tusenlappen.

Nøkkelpunkter

 • En moderne versjon av en klassisk italiensk pastamaskin med håndtak for manuell sveiving og sjarmerende design
 • Det er mulig å kjøpe tilbehør som kan monteres på for å oppgradere til elektrisk drift.
 • Produsert av det italienske selskapet Marcato som har lange tradisjoner på design og produksjon av pastamaskiner
 • Liten og kompakt med en høyde på 20,3 cm, en bredde på 20,3 centimeter og en dybde på 17,8 cm
 • Mulighet for å kjøpe tilleggsutstyr som lar deg lage opptil 16 forskjellige typer pasta
 • Maskinen har 10 ulike innstillinger for pastaen sin tykkelse
 • En relativt rimelig pastamaskin, med en pris på vel under tusenlappen

2. Marcato Atlas 150 Motor

Beste tradisjonelle pastamaskin med elektrisk motor

Marcato Atlas 150 Motor

kr 1 570,-
Annonse
Marcato Atlas 150 Motor er en modernisering av den velkjente og populære Marcato Atlas 150. Hovedforskjellen mellom disse er den 100 watts elektriske motoren som erstatter sveiven på denne modellen, og som sparer brukeren mye arbeid med sveiving. Med Marcato Atlas 150 Motor kan du lage 3 forskjellige typer pasta i forskjellige tykkelser.
Fordeler
 • Brukervennlig og arbeidsbesparende, med 100 watts elektrisk motor som sparer deg for slitet med å sveive manuelt
 • Sjarmerende tradisjonelt utseende med flere fargevalg
 • Lager pasta i tre ulike varianter, og mulighet for å kjøpe tilleggsutstyr for flere fra produsenten
Ulemper
 • Inkluderer ikke utstyr for blanding og elting av deig

Vår mening

Den populære italienske produsenten Marcato tilbyr også en elektrisk pastamaskin. Dette er i bunn og grunn en modifisert utgave av den manuelle pastamaskinen, som er utstyrt med en solid 100 watts elektromotor på siden i stedet for et sveivehåndtak.

Dette er en modell som nærmest umiddelbart ble en av de mest populære modellene i markedet når den ble lansert. Den beholder alle de beste egenskapene fra sine manuelle forgjengere, samtidig som den sparer deg slitet med å rulle ut pastaen manuelt. Den er robust og slitesterk, lettvint å rengjøre, og i tillegg har produsenten også i stor grad greid å ivareta det sjarmerende rustikke utseendet til de manuelle maskinene.

Marcato sin elektriske pastamaskin kan lage tre forskjellige typer pasta. I tillegg er det like lettvint å justere tykkelsen på pastaen som på de manuelle modellene. Rengjøring av pastamaskinen er også lekende lett. Alt man trenger å gjøre er nemlig å børste av rullene.

For de som er ute etter en elektrisk pastamaskin er denne elektriske pastamaskinen fra Marcato, med en prislapp på litt over 1200 kroner et veldig rimelig og godt alternativ som de aller fleste vil bli fornøyd med.

Nøkkelpunkter

 • Brukervennlig og populær i Italia og internasjonalt
 • Elektrisk motor som sparer deg for slitet med å sveive manuelt
 • Moderne maskin med sjarmerende tradisjonelt utseende
 • Lager pasta i tre ulike varianter
 • Kraftig 100 watts motor

 

3. KitchenAid pasta-valsesett

Best for eiere av Kitchen Aid kjøkkenmaskin

KitchenAid pastavalse-sett

kr 2 730,-
Annonse
Expired
Pastavalse-settet til den allsidige og populære KitchenAid kjøkkenmaskinen er en attraktiv og plassbesparende løsning for de som allerede har investert i en KitchenAid kjøkkenmaskin. Dette er et sett med  pastaruller, spaghettivalse, fettuccinevalse og medfølgende rengjøringsbørste, som gjør kjøkkenmaskinen din om til en fullverdig pastamaskin ettersom du også kan lage deigen i kjøkkenmaskinen.
Fordeler
 • Du sparer plass på kjøkkenet ettersom du slipper å kjøpe en stor pastamaskin
 • Veldig godt designet løsning som fungerer perfekt i samarbeid med KitchenAid kjøkkenmaskiner
 • Sett med pastaruller, spaghettivalse, fettuccinevalse og medfølgende rengjøringsbørste
 • 15 cm bredde, med 8 innstillinger for tykkelse, som også lar deg lage papirtynn pasta
 • Pastadeigen kan lages i KitchenAid-kjøkkenmaskinen slik at man slipper det tunge manuelle arbeidet
Ulemper
 • Litt i dyreste laget
 • Krever at man allerede eier en kompatibel KitchenAid kjøkkenmaskin

Vår mening

De solide kjøkkenmaskinene fra KitchenAid blir stadig vanligere i det norske markedet. Populariteten til KitchenAid sine kjøkkenmaskiner kommer blant annet av at de er utrolig allsidige. KitchenAid-kjøkkenmaskiner kan nemlig utvides med et stort antall tilleggsverktøy som drives av motoren til kjøkkenmaskinen. 

Ett av disse tilleggs-verktøyene er KitchenAid sitt valsesett, som består av tre deler, nemlig en pastarulle som kan brukes til å lage lasagna, spaghettivalse for å lage spaghetti og en fettuccinevalse for å lage fettuccine. 

En stor fordel med dette valsesettet i forhold til tradisjonelle pastaruller er at du i tillegg kan bruke kjøkkenmaskinen til å blande og elte pastadeigen. Dermed ender du også opp med å slippe å gjøre det aller tyngste arbeidet manuelt. 

Pastarullen har en predde på 15 cm, og du kan velge mellom 8 forskjellige innstillinger for tykkelse, og kan til og med lage papirtynn pasta. Det følger også med en praktisk rengjøringsbørste for fjerning av deigrester og mel fra rullen og valsene. 

KitchenAid pastavalse-sett er en god løsning for de som allerede eier en KitchenAid kjøkkenmaskin, men med en prislapp på vel over to tusen kroner er dette langt fra en billig løsning. Fordelen er naturligvis at det er en veldig plassbesparende løsning ettersom det kun er snakk om 3 valser i stedet for en hel pastamaskin og de valsene som følger med den.  

Nøkkelpunkter

 • Veldig godt designet løsning som fungerer perfekt i samarbeid med KitchenAid kjøkkenmaskiner
 • Sett med pastaruller, spaghettivalse, fettuccinevalse og medfølgende rengjøringsbørste
 •  15 cm bredde, med 8 innstillinger for tykkelse
 • Pastadeigen kan lages i KitchenAid-kjøkkenmaskinen
 • Spesielt velegnet for å lage lasagne og tortellini

4. Ariete Pastamatic 1581

Billigste helautomatiske pastamaskin

Ariete Pastamatic 1581

kr 1 839,-
Annonse
Pastamatic 1581 er en ypperlig løsning for de som er ute etter en automatisk pastamaskin som både lager deigen og pastaen automatisk, og som samtidig ikke ønsker å bruke så mye penger på en pastamaskin. Denne maskinen kan lage 450 gram fersk pasta på 15 minutter, og kan lage lage både spaghetti, tagliatelle, makaroni, pappardelle og lasagnette.
Fordeler
 • Kan lage fem forskjellige typer pasta
 • Valg mellom å lage pasta automatisk eller manuelt
 • Relativt kompakt, tung og stødig på kjøkkenbenken
 • Elektrisk motor med 150 W effekt
 • Sparer deg det tunge arbeidet med å blande og elte pastadeigen
 • Mye for pengene
 • Virker hurtig
 • Kan brukes til å lage 5 forskjellige typer pasta
 • Gjør det mulig å for eksempel lage glutenfri pasta eller andre sunnere pastatyper
Ulemper
 • En ulempe med denne pastamaskinen er at det finnes få informasjonsressurser på norsk, og det er til og med vanskelig å finne på engelsk

Vår mening

Den populære italienske produsenten Marcato tilbyr også en elektrisk pastamaskin. Dette er i bunn og grunn en modifisert utgave av den manuelle pastamaskinen, som er utstyrt med en solid 100 watts elektromotor på siden i stedet for et sveivehåndtak.

Dette er en modell som nærmest umiddelbart ble en av de mest populære modellene i markedet når den ble lansert. Den beholder alle de beste egenskapene fra sine manuelle forgjengere, samtidig som den sparer deg slitet med å rulle ut pastaen manuelt. Den er robust og slitesterk, lettvint å rengjøre, og i tillegg har produsenten også i stor grad greid å ivareta det sjarmerende rustikke utseendet til de manuelle maskinene.

Marcato sin elektriske pastamaskin kan lage tre forskjellige typer pasta. I tillegg er det like lettvint å justere tykkelsen på pastaen som på de manuelle modellene. Rengjøring av pastamaskinen er også lekende lett. Alt man trenger å gjøre er nemlig å børste av rullene.

For de som er ute etter en elektrisk pastamaskin er denne elektriske pastamaskinen fra Marcato, med en prislapp på litt over 1200 kroner et veldig rimelig og godt alternativ som de aller fleste vil bli fornøyd med.

Nøkkelpunkter

 • Relativt kompakt maskin laget av BPA-fri materialer, med en lengde på 37 cm, en bredde på 22 cm og en høyde på 27 cm
 • Valg av helautomatisk og manuelt program 
 • Maskinen veier nesten 4 kilo, og sitter stødig på kjøkkenbenken
 • Elektrisk motor med 150 W effekt 
 • Blander og elter pastadeig
 • Rimelig, med en pris på under 1200 kroner
 • Lager 450 gram fersk pasta på 15 minutter
 • Kan brukes til å lage spaghetti, tagliatelle, makaroni, pappardelle og lasagnette
 • Muligheter til å lage egen glutenfri pasta fra for eksempel quinoamel, rismel eller maismel

5. Philips Viva pastamaskin –

Beste automatiske pastamaskin

Philips Viva pastamaskin

kr 2 499,-
Annonse
Expired
Siden Philips Viva gjør omtrent hele jobben for deg automatisk er dette en veldig effektiv måte å lage fersk pasta på uten så altfor store anstrengelser. Mye tid tar det heller ikke. Maskinen lager pasta til et måltid på fire på kun 18 minutter. Du har også en rekke forskjellige typer pasta å velge mellom slik at du og familien din aldri mer trenger å slite deg gjennom et måltid med kjedelig fabrikkpasta. 
Fordeler
 • Elektrisk modell som blander, elter og former deigen for deg
 • Lager mange forskjellige typer bedre og sunnere pasta 
 • Kompakt og lett å oppbevare
 • Jobber raskt og effektivt
 • Sparer deg fra strevet med å sveive
 • Kommer med en nyttig oppskriftsbok
Ulemper
 • Prisen er litt i høyeste laget

Vår mening

Philips Viva er en solid elektrisk pastamaskin som er designet for å gjøre jobben med å lage pasta veldig lettvint. Med denne pastamaskinen kan du lage mange forskjellige typer pasta som blant annet inkluderer spaghetti, lasagneplater, penne og fettuccine. 

Når du lager din egen pasta har du også muligheten til å eksperimentere med oppskriften for å lage bedre og sunnere pasta for deg og familien din. For eksempel går det an å tilsette litt grønnsaker for ekstra smak når man lager pastaen.  

Den elektriske motoren gjør at jobben med å lage pasta er mye mindre slitsom enn på de manuelle modellene ettersom du slipper å sveive. Philips Viva gjør også mer enn å bare presse ut pasta i rett fasong. Den tar seg også av det tunge arbeidet med å blande og elte pastadeigen, som kanskje er den mest slitsomme delen av å lage sin egen pasta.

Noe av det vi liker best med denne pastamaskinen er hvor selvstendig den er og hvor fort den får jobben unnagjort. Å lage pasta med Philips Viva er ikke veldig anstrengende ettersom alt man trenger å gjøre er å fylle på ingrediensene, så tar pastamaskinen seg av resten deg helt automatisk. Den er så effektiv at det bare tar 18 minutter å lage 450 gram fersk, hjemmelaget pasta for et måltid til fire personer..

Som så ofte er tilfelle så koster det å kjøpe skikkelig kvalitet. Lettvintheten og kvaliteten til Philips Viva gjør også at den har en prislapp på over to tusen kroner, som er i den dyrere enden av skalaen. 

Med en høyde på 35 cm, 13,5 cm bredde, og en dybde på 28,9 cm er Philips Viva en kompakt pastamaskin som ikke tar opp så mye plass på kjøkkenet. Det går også an å ta ta maskinen fra hverandre slik at den er lett å rengjøre.

Nøkkelpunkter

 • Elektrisk pastamaskin produsert av Philips
 • Kompakt maskin med en høyde på 35 cm, 13,5 cm bredde, og en dybde på 28,9 cm
 • Lager mange forskjellige typer pasta
 • Hjelper med både å blande og forme pastadeigen
 • Lag sunnere og bedre pasta med egen oppskrift
 • Lager nok mat til 4 personer om gangen

Å lage pasta er lettere enn du tror når du har en pastamaskin!

Når du kjøper stiv og tørr fabrikkpasta i butikken kan kanskje det å lage pasta føles som litt av et mysterium, men det er sannsynligvis lettere enn du tror. Her går vi gjennom hvor lett det er å lage pasta med testvinneren vår, Phillips Viva, som er en automatisk pastamaskin.  

Det første du trenger å gjøre er å lage deigen. Pastadeig er vanvittig enkel. Den består rett og slett bare av hvetemel og egg. Mengdeforholdet er ca. ett egg per 100 gram med mel, som også utgjør en vanlig porsjon med pasta. 

Dersom du ønsker å eksperimentere litt for å gjøre pastaen din mer spennende er det også mulig å blande inn et hint av grønnsaker eller urter for litt ekstra smak. Glutenfri pasta kan også lages like enkelt som vanlig pasta med en pastamaskin. Da byttes enkelt og greit hvetemelet ut med en annen ingrediens slik som for eksempel quinoamel, rismel eller maismel.

Dersom du bruker en automatisk pastamaskin fyller du rett og slett bare på med ingrediensene over i pastamaskinen, så tar pastamaskinen seg av blanding og elting av deigen. Med en pastamaskin tar denne prosessen bare få minutter før du får ferdig fersk pasta ut av maskinen.  

Sammendrag

For de som lurer på om en pastamaskin er verdt pengene, og om den faktisk kommer til å bli brukt i hverdagen, er det egentlig bare å tenke på hvor ofte du kjøper ferdig pasta på butikken. Dersom du bor i en av de mange husholdningene som kjøper inn pasta både titt og ofte vil du og familien din sannsynligvis kunne nyte godt av å bytte ut fabrikkpastaen med noe sunnere og lekrere. Ser dette ikke godt ut kanskje?

En automatisk pastamaskin kun bruker kun 15 minutter på å lage pasta nok til et måltid for 4 personer. Det meste av denne tiden går med til automatisk elting og blanding av deigen, som jo kan gjøres mens du for eksempel lager ferdig pastasausen ved siden av. Med andre ord vil du ikke trenge å bruke mye mer tid på å lage fersk pasta enn det du bruker på å koke opp de tørre pinnene fra butikken. 

Ofte stilte spørsmål om Pastamaskiner

Hva er en pastamaskin?

En pastamaskin er en maskin som lager pasta ved å forme pastadeigen til den typen pasta du ønsker, slik som for eksempel spaghetti, fettuccine, eller lasagneplater. Noen mer avanserte pastamaskiner automatiserer også prosessen med å lage deigen, slik at du slipper å blande og elte deigen manuelt.

Hvor mye koster en pastamaskin?

Prisen på pastamaskiner varierer mellom rundt 700-3000 kroner alt etter hvor mye manuelt arbeid som kreves når du bruker maskinen. De billigste pastamaskinene helt manuelle, og krever at du sveiver og lager deigen selv, mens de dyreste modellene er elektriske, og både blander og elter pastadeigen, og ruller ut pastaen for deg. 

Hvorfor bruke pastamaskin?

Pastamaskiner er en lettvint måte å lage sin egen pasta. Fersk, hjemmelaget pasta er både sunnere og smaker bedre enn fabrikkpasta. Når du lager din egen pasta kan du også velge å blande inn litt ekstra godsaker, slik som for eksempel grønnsaker eller urter, for en ekstra god smak. Med en pastamaskin kan du også lett lage glutenfri pasta.

Hva er ingrediensene i pasta?

Pastadeig lages tradisjonelt av hvetemel og egg med et mengdeforhold som vanligvis ligger på ett egg per 100 gram hvetemel. For å gjøre pastaen mer interessant eksperimenterer mange med å også blande inn et hint av grønnsaker eller urter. I glutenfri pasta byttes hvetemelet ut med en annen ingrediens slik som for eksempel quinoamel, rismel eller maismel.

Hvor lang tid tar det å lage fersk pasta med en pastamaskin?

En automatisk pastamaskin som også tar seg av blanding og elting av pastadeigen for deg kan lage 450 gram med ferdig fersk pasta på 15 minutter. Dersom du bruker maskiner som også krever en eller flere manuelle prosesser kan dette ta litt lengre tid. Hvor lang tid det tar vil avhenge av hvor fort du kan gjøre unna de manuelle prosessene
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo