Minikjøleskap: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Mangel på plass, eller ønsker du bare et ekstra kjøleskap for drikkevarer? Vi har vurdert en rekke ulike produkter og funnet frem til de beste minikjøleskap for alle formål! Perfekt for deg som vil ha et kjøleskap ved siden av pulten, treningsrom og lignende.
minikjøleskap

Så mye kjøleskap du trenger, der du trenger det

Kjøleskap har blitt en selvfølge i hverdagen vår. I mange hjem blir det også stadig vanligere med større kjøleskap. Selv om store kjøleskap kan være gode og romslige på kjøkkenet finnes det også gode argumenter som taler for bruk av mindre kjøleskap i en del sammenhenger.

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Best i test Minikjøleskap 2023

Scandomestic Cool Cube

kr 2 689-
Annonse
Scandomestic Cool Cube er et lite minikjøleskap som er perfekt for barer eller andre steder med behov for utstilling av drikkevarer eller lignende. Glassdøren og den knallrøde CocaCola designen gjør dette til et friskt pust som fanger oppmerksomheten og hever stemningen.  

Energibesparende og miljøvennlig 

En stor del av energiforbruket i norske hjem går i dag til nedkjøling av matvarer, og desto større kjøleskapet ditt er desto mer strøm trenger det for å kjøle ned innholdet. Minikjøleskap er derfor mer energibesparende i de tilfellene disse kan brukes i stedet for store kjøleskap. I tider med høy strømpris kan dette vise godt igjen på strømregningen. Redusert strømforbruk er naturligvis ikke bare bra for lommeboka, men også for miljøet.    

Bedre oversikt og kontroll over matvarene

Mange opplever at kjøleskap har en tendens til å fylles opp. Dette skjer uansett om de er store eller små. Når store kjøleskap fylles opp og godsakene lengst bak i kjøleskapet forsvinner ut av syne går de lett i glemmeboka. Resultatet er ofte at god mat går til spille. Et mindre kjøleskap gir bedre oversikt over det som er i kjøleskapet, slik at du unngår at mat går til spille unødvendig.

Kjøleskap på hytta eller i bilen

Når du er på hytta er det greit å ha tilgang til et kjøleskap for matvarer og lignende som du har med deg. Samtidig er det ofte en dårlig ide å ha mat som trenger kjøling stående på hytta når du ikke er der. Minikjøleskap gir deg nok plass til å kjøle ned det du har med deg på hytteturen. Selvfølgelig er minikjøleskap også mer plassbesparende, energibesparende, og lettere å dra med seg til hytta, for ikke å snakke om billigere enn et stort kjøleskap.

Noen minikjøleskap er også mobile, og kan kobles til bilens 12V-uttak, slik at du har muligheten til å bruke det når du er på langtur med bil eller for å holde ting nedkjølt på vei til hytta. 

back to menu ↑

Markedets 5 beste minikjøleskap

Alt i alt gir minikjøleskap deg stor fleksibilitet. De tar liten plass, er lette å flytte på, og er derfor ideelle for bruk på hytta, på kontoret, i bilen, ute på terrassen i grillselskap eller i baren i kjellerstua.    

Det finnes mange stilige, praktiske og energibesparende løsninger å velge mellom, og hvilket miniselskap som passer for deg kommer naturligvis an på hvordan du planlegger å bruke minikjøleskapet. I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over de fem beste minikjøleskapene basert på ulike kriteria inkludert energifobruk, kjøleevne, vekt og størrelse, mobilitet, støynivå og design.   

Best i test Minikjøleskap

back to menu ↑

Norges 5 beste Minikjøleskap

back to menu ↑

1. Scandomestic Cool Cube

Scandomestic Cool Cube

kr 2 689-
Annonse
Scandomestic Cool Cube er et lite minikjøleskap som er perfekt for barer eller andre steder med behov for utstilling av drikkevarer eller lignende. Glassdøren og den knallrøde CocaCola designen gjør dette til et friskt pust som fanger oppmerksomheten og hever stemningen.  
Fordeler
 • Festlig retro-design
 • Glassdør som gir bedre oversikt over innholdet
 • Vendbar dør
 • Plassbesparende
 • Gunstig pris
 • Billig i drift
 • Stillegående
Ulemper
 • Litt mindre lagringskapasitet enn de største modellene
 • Fargerik design som kanskje ikke passer inn på alle kjøkken

Vår mening

Cool Cube er et fargerikt Coca Cola merket minikjøleskap i retrostil, med glassdør som gjør det perfekt til bruk i baren. Kjøleskapet er naturligvis også velegnet for kjøkkenbenken eller hytta. Glassdøren gjør det lettere å holde oversikten over innholdet uten unødvendig åpning av kjøleskapdøren som slipper ut den kalde luften.

Minikjøleskapet har en relativt lav høyde på bare 51 cm, og en vendbar dør, slik at du enkelt kan plassere det hvor som helst uten at det kommer i veien. Plassen inne i minikjøleskapet er på rundt 50 liter, som passer veldig godt for oppbevaring av for eksempel øl eller brus for en bar eller for snacks, matpakker og lignende på kontoret. Det er også passelig stort for de fleste små hytter.

En stor fordel med Cool Cube er det begrensede strømforbruket som ligger i energiklasse A+ med et forbruk på bare rundt 84 kWh i året. Dette er blant det laveste strømforbruket du finner for minikjøleskap. I tillegg er minikjøleskapet stillegående, med et støynivå på 39 dB. 

Med en såpass fremtredende design som dette Coca Cola kjøleskapet har så sier det seg kanskje selv at det ikke er førstevalget på vanlige kjøkken, men så er de fleste heller ikke ute etter minikjøleskap for vanlige kjøkken. Det billige, stillegående og festlige minikjøleskapet er derimot perfekt for kjellerbarer, festlokaler, studenthybler og arbeidsplasser.

Nøkkelpunkter

 • Fargerik retro-design
 • Gjennomsiktig glassdør som også er vendbar
 • Fleksibel modell med små dimensjoner og vendbar dør
 • Perfekt for lommeboken med både lav pris og lavt strømforbruk med A+ energimerking
 • Støynivå på kun 39 dB
back to menu ↑

2. GRAM KS 3135-90

Best på kapasitet:

GRAM KS 3135-90

kr 3 999,- kr 4 899,-
Annonse
GRAM KS 3135-90 er et energisparende og stillegående danskprodusert minikjøleskap med en kapasitet på 130 liter. Dette kjøleskapet egner seg godt for hytter, hybler, små leiligheter og lignende. Kjøleskapet er utstyrt med en rekke hyller og en grønnskapsskuff. 
Fordeler
 • Veldig stor lagringskapasitet for et minikjøleskap
 • Mange hyller, flaskeholder og grønnsaksskuff
 • Hyller laget av i SafetyGlass
 • Justerbare ben og hyller
 • Danskprodusert kvalitet
 • Døren kan snus
 • LED-belysning gir god oversikt over innholdet
 • Relativt lavt strømforbruk
 • Relativt flyttbart med en totalvekt på kun 33 kilo
 • Med en høyde på 84 cm passer kjøleskapet under de fleste kjøkkenbenker og barer
 • Relativt stillegående
Ulemper
 • Ikke godt egnet for bruk i bil

Vår mening

Det danskproduserte GRAM KS 3135-90 minikjøleskapet er, med sine 130 liters lagringsplass, blant de mest romslige du kan finne innen denne kategorien av kjøleskap. Av denne grunn er dette en favoritt blant de som er ute etter et kjøleskap som kan romme litt mer enn noen få ølbokser eller et par matpakker.  

Met et såpass stort minikjøleskap har du nok plass til mat for familien på hytta, eller for et helt arbeidslag på jobben. Dette er også en perfekt løsning i små kjøkken på  leiligheter eller hybler, der man ikke har behov for så mye behov for kjøling, men trenger et kjøleskap som passer inn under kjøkkenbenken eller generelt ikke tar så mye plass.

GRAM KS 3135-90 minikjøleskapet er 84 cm høyt, 54,5 cm bredt og 60 cm dypt, som betyr at det passer fint inn under de fleste kjøkkenbenker og barer. Den totale vekten på 33 kg er også såpass lav at det ikke er mye stress å flytte på kjøleskapet. om det skulle trengs.

Hyllene i GRAM KS 3135-90 minikjøleskapet er laget av bruddsikkert SafetyGlass, og er svært holdbare og lette å holde rene. Dersom de mot all formodning skulle falle i gulvet og knuses vil de heller ikke splinters i skarpe stykker.

Innsiden av kjøleskapet er også utstyrt med praktisk og energibesparende LED-belysning slik at det er lettere å få oversikten over innholdet. Belysning er nødvendig, ikke minst på grunn av størrelsen til dette kjøleskapet som har plass nok til å romme 4 glasshyller, 2 hyller og en flaskeholder i døren, og en egen grønnsaksskuff. 

Dette minikjøleskapet har også en del nyttige tilpasningsmuligheter. 3 av de 4 glasshyllene i minikjøleskapet er for eksempel flyttbare. i tillegg er det mulig å hengsle om døren dersom du skulle ønske at den svinger motsatt vei. Det er også mulig å bytte ut tetningslistene rundt døren slik at du alltid har et tett kjøleskap som holder godt på kulden. 

Som et skandinavisk produkt produsert i Danmark er det kanskje ingen stor overraskelse at dette veldesignede minikjøleskapet er stillegående, med et støynivå på bare 39dB, og at det er merket med ergiklasse A+, med et årlig strømforbruk på 116 kWh, som er lavt for et såpass romslig kjøleskap. 

En av de største overraskelsene med dette minikjøleskapet er kanskje den gunstige prisen som ligger på rundt 3700 kroner.

Nøkkelpunkter

 • 130 liters lagringskapasitet
 • 4 glasshyller i SafetyGlass 
 • 1 grønnsaksskuff 
 • 1 flaskeholder og 2 hyller på innsiden av døren
 • Justerbare ben
 • Danskprodusert
 • Dør som kan hengsles om
 • LED-belysning
 • A+merking med årlig strømforbruk på rundt 116 kWh
 • 84 cm høyt, 54,5 cm bredt og 60 cm langt, med en vekt på kun 33 kilo
 • Støynivå på rundt 42 dB
back to menu ↑

Emerio RE-117331

Kuleste minikjøleskap for bilen

Emerio RE-117331

kr 1 790,- kr 1 999,-
Annonse
For de som er mye ute på farten og trenger en løsning for å kjøle ting ned i bilen er Emerio RE-117331 den perfekte løsningen. Dette er et lite kjøleskap, med en kapasitet på bare 12 liter, som også kan kobles til bilen sitt 12V uttak.
Fordeler
 • Godt egnet for bruk i bil
 • Morsom Coca Cola-boks design
 • Lett å ta med seg hvor som helst med en totalvekt på bare 6 kg og et praktisk bærehåndtak på toppen
 • Kan kobles til både vanlige vegguttak og bilens 12V-uttak
 • Lettvint å rengjøre, med en avtagbar hylle i midten
 • Innholdet kan nedkjøles med opptil 20 grader
Ulemper
 • Litt støyende
 • Bruker mye strøm
 • Liten kapasitet

Vår mening

Det Colaboks-formede Emerio RE-117331 er blant de mest populære minikjøleskapene i markedet. Dette er til tross for at kjøleskapet både er noe mer støyende enn gjennomsnittet, samtidig som det heller ikke er imponerende med tanke på strømforbruk med energiklasse C, og et strømforbruk på 193 kWh per år. 

Populariteten til dette minikjøleskapet har sannsynligvis med andre ting å gjøre. For det første er designen kul og veldig dekorativ. Kjøleskapet er også veldig lite og praktisk å ta med seg hvor som helst med en vekt på mindre enn fem kilo. Det er også tilrettelagt for bruk i bilen med tilkoblingsmuligheter for bilens 12V-uttak. 

Denne fleksibiliteten og mobiliteten til dette kjøleskapet gjør nok for de fleste opp for det litt høye strømforbruket. Det kan også antas at mange kjøper dette kjøleskapet for å bruke det i bilen, og at de sannsynligvis ikke bruker det ofte nok og lenge nok til at strømforbruket viser noe særlig igjen på strømregningen. 

Det brusboksformede kjøleskapet er dimensjonert for å fylles med opptil tolv 33 cl brusbokser, og passer perfekt for å ha med seg i bilen på picnic eller lignende. Samtidig kan dette lille kjøleskapet også være en kul detalj å for eksempel bruke til å kjøle ned ølbokser i baren i kjelleren eller ute på terrassen ved siden av grillen. 


Det lette og bærbare kjøleskapet er utstyrt med et praktisk håndtak som gjør det lett å flytte på. Hyllen i kjøleskapet er avtagbar, slik at det er lett å rengjøre med en fuktig klut og såpe, og slik at du også kan plassere større ting inne i kjøleskapet om det skulle trenges.  

Med et støynivå på 45 dB er Emerio RE-117331 litt mer bråkete enn mange andre minikjøleskap, men det holder seg fortsatt vel under nivået på en vanlig konversasjon, og er ikke egentlig forstyrrende. Kjøleevnen til dette lille kjøleskapet er det lite å si på. Det kan nemlig kjøle ned drikken din til så mye som 20 grader lavere enn temperaturen utenfor.

Nøkkelpunkter

 • 12 liters kapasitet
 • Plass for opptil 12 brusbokser
 • Morsom brusboks-design
 • 47 cm høy, 28 cm i diameter, med en vekt på 4,58 kg
 • Formet som en Coca Cola-boks
 • Kan kobles til både vanlige vegguttak og bilens 12V-uttak
 • Rommer opptil 12 bokser
 • Praktisk bærehåndtak på toppen
 • Avtagbar hylle i midten
 • Lett å rengjøre
 • Kjøler ned innholdet til maksimum 20 grader lavere enn temperaturen i omgivelsene.
 • Støynivå på 45 dB
 • Energiklasse C, med et strømforbruk på 193 kWh per år

 

back to menu ↑

Scandomestic SKS 192W

Godt alternativ

Scandomestic SKS 192W

kr 8 804,-
Annonse
SKS 192W er et romslig kjøleskap på 168 liter med et lavt forbruk og god plass. Relativt lavt lydnivå med kun 39 dB sørger for at det ikke blir forstyrrende ved siden av arbeidsplass eller oppholdsrom.
Fordeler
 • Stor kapasitet
 • Veldig lavt energiforbruk
 • Relativt stillegående
 • Relativt lett å flytte på med en totalvekt på 30 kg
 • Passer fint inn under en vanlig bar eller kjøkkenbenk
 • Døren kan monteres slik at den svinger motsatt vei
Ulemper
 • Ikke godt egnet for bruk i bil
 • Litt stiv pris

Vår mening

Ser du etter et praktisk kjøleskap med god kapasitet, så vil SKS192W fra Scandomestic være et utmerket alternativ. Her får du et stillegående kjøleskap med 168 liter kapasitet og en praktisk inndeling av hyller og skuffer. Selv om dette ikke er et fullstørrelse kjøleskap, så vil du uten tvil få plass til det mest essensielle i hverdagen.

Dette kjøleskapet er utmerket for deg som har liten kjøkkenplass eller som ønsker et lite kjøleskap på arbeidsplassen. Fire hyller og en skuff sørger for god plass i kjøleskapet, samt døren har plass til et mindre utvalg artikler. Kjøleskapet er også svært stillegående da det kun har 39 dB (A) i støy.

SKS192W er ikke det mest energieffektive, og har fått en F-klassifisering på energiskalaen. Selv om dette er nest dårligst, så har det et forventet årlig forbruk på bare 118 kWh. Sammenlignet med et større kjøleskap er dette sidestilt med de fleste andre på markedet.

Det eneste vi ser betenkelig nok til å påpeke er at dette kjøleskapet kun er høyrehengt. Du kan dermed ikke skifte sving på døren dersom du har behov for dette slik man kan med større alternativer. Nå er riktignok kjøleskapet lite nok til at man bør få plass til det, men det er noe som er verdt å merke seg før man går til innkjøp.

Nøkkelpunkter

 • Volum på 124 liter
 • Miljømerket A++, med et gjennomsnittlig årlig energiforbruk på kun 92 kWh
 • Støynivå på 40 dB
 • 85 cm høyt, 55 cm bredt og 57cm dypt med en vekt på under 30 kg
 • Leveres med høyrehengt dør som kan snus
 • Attraktiv pris og lave driftskostnader
back to menu ↑

Marshall Fridge 3.2

Mest innovative design

Marshall Fridge 3.2

kr 4 995,-
Annonse
For de som er ute etter noe helt spesielt for baren i kjellerstua er Marshall Fridge 3.2 et enestående valg. Dette kjøleskapet, forkledd som en gigantisk høyttaler, er laget spesielt med tanke på fest. På innsiden finner du nok av plass for drikkevarer, samt en liten fryseboks for is.  .
Fordeler
 • Stilig design
 • Relativt lett å flytte på med en totalvekt på 26 kg
 • Relativt stillegående
 • Lavt strømforbruk
 • Passer fint inn under en vanlig bar eller kjøkkenbenk
 • Dør kan hengsles om
 • Fryseboks for lagring av isbiter og lignende
Ulemper
 • Ikke godt egnet for bruk i bil
 • Noe dyrere enn tilsvarende eller større minikjøleskap på grunn av den eksklusive designen
 • Ingen grønnsaksskuff

Vår mening

Det mest iøynefallende når det gjelder Marshall Fridge 3.2 er at dette minikjøleskapet absolutt ikke ser ut som et kjøleskap. I stedet er det designet slik at det ser ut som en veldig naturtro Marshall-høyttaler. Dette er en veldig kul og kreativ design som vil gi kjellerstua eller baren et ekstra interessant preg.

Størrelsen på dette minikjøleskapet er litt mindre enn mange andre minikjøleskap, med en høyde på litt over 81 cm, en bredde på 52 cm og en dybde på 57 cm bredt. På grunn av denne relativt beskjedne størrelsen har kjøleskapet en vekt på bare 26 kg. Samtidig betyr dette også at volumet er begrenset til 74 liter, som ikke er blant de største minikjøleskapene.

Til tross for størrelsen sin er dette kjøleskapet overraskende komplett. Kjøleskapet har 3 hyller som er perfekt for oppbevaring av flasker eller bokser. I tillegg har det en liten fryseboks som kan brukes for å lage isbiter eller for å kjøle ned flasker. Døren kan hengsles om slik at minikjøleskapet kan passe inn hvor som helst.

Med en design som ser ut som den er laget for å pumpe ut hundrevis av decibel med høylytt musikk er denne modellen overraskende stillegående med sine knappe 40 dB. Kjøleskapet er også energimerket A+, med et lavt strømforbruk på bare 112 kWh i løpet av et helt år. Prislappen på dette forseggjorte minikjøleskapet ligger på litt over 3500 kroner.

Nøkkelpunkter

 •  81,5 cm høyt, 57 cm dypt og 52 cm bredt med en vekt på 26 kg
 • Stilig Marshall høyttalerdesign
 • Volum på 74 liter
 • 3 hyller
 • Fryseboks
 • Døren kan hengsles om slik at den svinger motsatt vei
 • Støynivå på 40 dB
 • Energiklasse A+ med et årlig strømforbruk på 112 kWh
back to menu ↑

Sjekk dette før du kjøper nytt minikjøleskap

Energiforbruk

Energiforbruk er en viktig ting å sjekke når du kjøper minikjøleskap. Det kan være fristende å kjøpe det kjøleskapet som er billigst der og da, men det vil ofte lønne seg stort over tid dersom du kjøper et minikjøleskap med en energimerking som ligger på A+ eller bedre.

Kjøleskap er nemlig blant de tingene som viser best igjen på strømregningen din, og det kan være stor forskjell på hvor mye du ender opp med å betale i strøm over et år på de ulike kjøleskapene. Med greie strømpriser er dette kanskje ikke så veldig mye å bekymre seg over, men med de høye strømprisene vi til tider har sett kan forskjellen i noen tilfeller komme opp i hundrelapper i året. 

Alle Kjøleskapene i denne oversikten, med unntak av Emerio RE-117331 er merket med energimerking A+ eller bedre, men dette er til gjengjeld et veldig lite og lett kjøleskap som først og fremst er ment for bruk i kortere tidsperioder i bil eller spesielle anledninger.  

Kapasitet og bruk

Det kan være stor forskjell på hvordan minikjøleskap skal brukes. Det er derfor viktig at du tenker på dette før du kjøper et minikjøleskap. Kjøleskap som passer i bilen vil for eksempel ha veldig ulike egenskaper fra et kjøleskap som du for eksempel skal ha på hytta eller hybelen din. Kjøleskap for bilen er generelt mindre, og vil være tilrettelagt slik at de kan tilkobles 12V-uttak. 

En annen forskjell kan være mellom kjøleskap som skal brukes i en privat bar. Disse vil gjerne være mer dekorative og ment for å være til utstilling. Slike kjøleskap har heller vanligvis ikke bruk for grønnskapsskuff, men er optimalisert for oppbevaring av drikkevarer, og i noen tilfeller isbiter. 

Minikjøleskap som er laget med tanke på leiligheter, hytter og hybler er ofte blant de største innen denne kategorien med tanke på volum. De er gjerne ofte også billigere, men med mindre interessant design, og fleksible løsninger med hyller og grønnsaksskuff som er beregnet på dagligdags bruk.   

Les mer: Vi har testet de 5 beste vinskapene på markedet

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål om Minikjøleskap

Hva er et minikjøleskap?

Et minikjøleskap er et kjøleskap som ikke er designet for å møte behovene til et vanlig kjøkken, men som vanligvis brukes for nedkjøling av drikke eller mindre mengder mat for eksempel på hytta, på kontoret, i baren, på hotellrom eller i bilen.

Hva er fordelene med minikjøleskap?

Minikjøleskap bruker mindre strøm enn store kjøleskap, og er derfor både billigere i drift og mer miljøvennlige enn større kjøleskap. Minikjøleskap er også mye mindre, og er derfor mye lettere å flytte på, samt at de naturligvis tar opp mindre plass. For eksempel passer mange minikjøleskap under en bar eller en kjøkkenbenk. Noen minikjøleskap er også designet for å kunne brukes i bilen.

Hvor mye koster et minikjøleskap?

enkelt og billig eller noe unikt med stilig design. Hvor stort det er og hvor energibesparende det er vil også ha litt å si. Det er vanlig å betale mellom 2-4 tusenlapper for et minikjøleskap.

Hva bruker folk minikjøleskap til?

Minikjøleskap er vanlige for oppbevaring av drikkevarer i baren i kjellerstua. De brukes også ofte som vanlige kjøleskap på hybler eller hytter der det ikke er behov for så mye kjøleplass. Minikjøleskap brukes også ofte på kontorer og arbeidsplasser der folk kanskje har behov for å kjøle ned litt drikke eller en matpakke. 
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo