IPL Hårfjerning: Test av de 5 beste produktene for laser hårfjerning hjemme (2023)

IPL står for intensivt pulserende lys. Lyset som brukes i hårfjerneren absorberes av melanin-pigmentet som finnes i de mørke hårene, der lyset omdannes til varme som ødelegger hårroten. Men hvilke er egentlig norges beste IPL laser i 2022?
Hårfjerning

Hvilke er de beste IPL hårfjernerne på det norske markedet? Vi har testet de beste IPL hårfjerningsapparatene i denne omfattende guiden.

Best i test IPL Hårfjerning 2023

Best i test – IVISKIN G3 IPL Hårfjerner

kr 2 590,-
Annonse
IVISKIN G3 er vår favoritt blant IPL-hårfjernerne. Med 900 000 lysimpulser er denne hårfjerneren laget for å vare i hele 15 år med vanlig bruk. Den kommer i tillegg med IceShield™ nedkjølingsfunksjon for ekstra behagelig og smertefri behandling, samt 5 lysimpuls-nivåer for tilpasning til ulike hudtyper. Produktet lover merkbare resultater allerede etter 3 behandlinger, og dette er noe du selv kan bedømme med 100 dagers åpent kjøp.

IPL eller laser

Selv om både IPL og laser er teknologi basert på lys, og selv om begge sikter seg inn på melanin, som er pigmentet som finnes i hårroten, er det likevel viktige forskjeller mellom disse to teknologiene. En stor forskjell forskjellene i bølgelengden på lyset som benyttes. IPL bruker et bredt spektrum av bølgelengder, mens laser bruker en eneste bølgelengde av lys.

Dette gjør at laser er mer presise, og sikter seg inn på et mye mer konsentrert område. Mens IPL kan behandle et bredere område. Det er ikke nødvendigvis noe rett eller feil svar for hvilken av disse teknologiene som er best. Begge teknologiene har sine unike fordeler og ulemper.  

Lasere er kraftigere enn IPL, og fører ofte til et mer umiddelbart resultat. Lasere er også mer skånsomt for områdene rundt behandlingsstedet, særlig for de med mørk hud. Samtidig er laser en mer ekstrem behandling for selve behandlingsstedet, som i noen tilfeller kan resultere i større sjanser for hovenhet og hyperpigmentering på behandlingsstedet. 

Laserbehandling er også dyrere og mer komplisert enn IPL behandling. IPL behandling er mer skånsomt generelt, men utsetter samtidig et større hudområde for den intensive lysbehandlingen. Dette kan særlig være en ulempe for de med mørk hud som i større grad absorberer lysbehandlingen. 

Av denne grunn er laser anbefalt som tryggere og mer effektivt for de som har mørk hud, mens IPL gjerne er et bedre alternativ for de som har lysere hud, og særlig for de som også har mørk hårvekst. 

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

IPL hårfjerner pris

For en vanlig laserbehandling må på en klinikk der du må regne med å måtte betale vel over tusenlappen, og ofte opptil flere tusen kroner, per behandling for hårfjerning. Prisen kommer an på hvor stort område du behandler. Du vil også trenge flere like behandlinger. 

Med IPL kan du derimot enkelt og trygt selv gjøre denne behandlingen hjemme. Skikkelig IPL-utstyr koster deg mellom 1500 og 3500 kroner, og du kan bruke det over hele kroppen så mange ganger som trengs. 

De fem beste hårfjernerne

Det finnes mange ulike metoder for hårfjerning inkludert både laser, elektrolyse og mer tradisjonelle metoder. Når det gjelder IPL-hårfjerning er det IVISKIN som dominerer markedet med sine innovative og avanserte modeller som tilbys til relativt lave priser i forhold til konkurrentene i markedet. 

I avsnittet under går vi gjennom de 5 ledende hårfjernerne i markedet innen kategorien IPL-hårfjernere, inkludert både toppmodellene fra IVSKIN og de nærmeste konkurrentene. 

Best i test IPL hårfjerner

Norges 5 beste IPL hårfjernere

back to menu ↑

1. IVISKIN G3 IPL Hårfjerner

Best i test

Best i test – IVISKIN G3 IPL Hårfjerner

kr 2 590,-
Annonse
IVISKIN G3 er vår favoritt blant IPL-hårfjernerne. Med 900 000 lysimpulser er denne hårfjerneren laget for å vare i hele 15 år med vanlig bruk. Den kommer i tillegg med IceShield™ nedkjølingsfunksjon for ekstra behagelig og smertefri behandling, samt 5 lysimpuls-nivåer for tilpasning til ulike hudtyper. Produktet lover merkbare resultater allerede etter 3 behandlinger, og dette er noe du selv kan bedømme med 100 dagers åpent kjøp.
Fordeler
 • Lysimpulsvindu som passer for hele kroppen, med fem forskjellige lyspuls-nivåer
 • 15 års levetid
 • IceShield™ nedkjølingsfunksjon for smertefri behandling og mindre bivirkninger
 • Synlige resultater etter 3 behandlinger, og åpent kjøp de første 100 dagene dersom du ikke er fornøyd
 • Brukervennlig design som er batteridrevet og gir full bevegelsesfrihet
Ulemper
 • Ikke like mange lysimpulsnivåer å velge mellom som på premiumversjonen IVISKIN G4
 • Lysvinduet er litt lite for behandling av de største områdene

Vår mening

En av de mange grunnene til at vi liker IVISKIN G3 IPL så godt er det passelige lysimpulsvinduet som gjør at denne hårfjerneren egner seg til bruk de fleste steder på kroppen. Den gjennomtenkte designen og den passelige størrelsen på denne hårfjerneren gjør at den for eksempel kan brukes både til alt fra bikinilinjen og overleppen. 

En annen detalj som gjør denne hårfjerneren veldig allsidig er de 5 forskjellige lyspuls-nivåene. Dette betyr at du kan stille inn lysimpulsen slik at den passer til de forskjellige hudtypene ulike steder på kroppen. I de fleste tilfeller er det vanlig å oppleve merkbare resultater allerede etter 3 behandlinger.

IVISKIN G3 IPL er også utstyrt med den nye og innovative IceShield™ teknologien. Dette er en nedkjølingsfunksjon som gir smertefri behandling ved å forhindre skader, irritasjon og smerter som kan forekomme som følge av overoppheting av huden. 

Denne hårfjerneren er en solid modell som kan yte hele 900 000 lysimpulser i løpet av produktets levetid. Dette betyr at du kan bruke den til regelmessig behandling i hele 15 år før den slipper opp for lysimpulser. 

Den 250 grams hårfjerneren er lettvint å håndtere. IVISKIN G3 IPL leveres ellers med en 100% fornøydgaranti. I praksis betyr dette at du kan kansellere kjøpet og få pengene tilbake opptil 100 dager etter kjøpsdatoen dersom du ikke er fornøyd med kjøpet.

Nøkkelpunkter

 • 5 forskjellige lyspuls-nivåer
 • Forventet levetid på 15 år med 900 000 lysimpulser
 • IceShield™ nedkjølingsfunksjon som gir smertefri behandling
 • Synlige resultater etter 3 behandlinger
 • 100% fornøydgaranti med åpent kjøp de første 100 dagene
 • 3 cm lysimpulsvindu som passer for bruk de fleste steder på kroppen
 • 100-240V støpsel
 • veier 250 gram
 • Valg mellom svart og hvit farge
back to menu ↑

2. IVISKIN G4 IPL Hårfjerner med kjøling

Premium

IVISKIN G4 IPL Hårfjerner med kjøling

kr 2 990,-
Annonse
Dersom kun det beste er godt nok er IVISKIN G4 IPL-hårfjerneren den modellen du bør velge. Med hele 9 ulike lysimpuls-nivåer og den innebyggede IceShield kjølefunksjonen tilbyr denne hårfjerneren en smertefri behandling. Det behagelige pistolgrepet gjør det også ekstra behagelig å bruke denne hårfjerneren, særlig på større overflater.
Fordeler
 • Gode resultater allerede etter 3 uker, fullstendig og Langvarig effekt etter 12 uker
 • 9 forskjellige lysimpulsnivåer, som gjør den passende for bruk de fleste steder på kroppen
 • IceShield™ nedkjølingsfunksjon som er mer skånsomt for huden og reduserer faren for smerter og komplikasjoner med overoppheting
 • Praktisk håndtak og batteridrevet, slik at du har full bevegelsesfrihet under behandlingen
 • Lang levetid på produktet
Ulemper
 • Litt dyrere modell enn de andre produktene fra IVISKIN

Vår mening

IVISKIN G4 IPL er en hårfjerner med et litt bredere vindu for lysimpulsene. Dette betyr at det med denne modellen går fortere å behandle større områder. I tillegg har denne hårfjerneren et komfortabelt pistolgrep som gir en mer naturlig og behagelig arbeidsstilling når du bruker den.

Hårfjerneren har 9 forskjellige lysimpulsnivåer slik at du med større nøyaktighet kan stille inn til den styrken som passer best for huden din på den delen av kroppen du ønsker å behandle. I tillegg til å kunne kontrollere styrken på lysbehandlingen har denne modellen også IceShield™ nedkjølingsfunksjon som kjøler ned huden din på behandlingsområdet slik at du oppnår en smertefri og skånsom behandling, og unngår overoppheting av huden på behandlingsområdet.

IVISKIN G4 IPL er designet for å vare lenge, og kan yte totalt 600 000 lysimpulser i løpet av levetiden sin. Dette betyr i praksis at du har nok lysimpulser for behandling over de neste 10 årene. 

De fleste som bruker IVISKIN G4 IPL vil oppleve å se merkbare resultater i løpet av 3 uker, med fullstendig og varig effekt etter 12 uker. Produktet kommer med en 100% fornøydgaranti som lar deg returnere produktet innen de første 100 dagene, så du slipper dermed å bekymre deg for om produktet virker eller ikke.

Nøkkelpunkter

 • CE-merket lysimpulsbasert hårfjerner med 9 ulike lysimpulsnivåer.
 • IceShield™ nedkjølingsfunksjon som gir smertefri og skånsom behandling
 • Forventet levetid på 10 år med 600 000 lysimpulser.
 • 100% fornøydgaranti med åpent kjøp de første 100 dagene
 • 3 cm lysimpulsvindu som betyr at den passer for bruk på hele kroppen
 • Batteridrevet, med en vekt på 380g og lading fra 100 – 240V støpsel
 • Gir synlige resultater etter 3 uker
 • Behagelig pistolgrep for bedre kontroll under behandlingen
back to menu ↑

3. IVISKIN G1 IPL Hårfjerner

Mest for pengene

IVISKIN G1 IPL Hårfjerner

Kr 1 890,- 1 790,-
Annonse
Den elegante og smale IVISKIN G1 er sannsynligvis den IPL-hårfjerneren som gir deg mest for pengene. Samtidig som denne hårfjerneren har en lav pris kan du fortsatt nyte alle de viktigste IVISKIN funksjonalitetene, 10 års levetid og fornøydgaranti med 100 dagers åpent kjøp. Hovedsaklig er det du går glipp av i forhold til de mer avanserte modellene kun IVISKIN sin IceShield™ nedkjølingsfunksjon, i tillegg til at denne modellen også har et noe lavere antall lysimpulser.
Fordeler
 • Imponerende resultater innen 3 uker, med fullstendig og Langvarig effekt innen 12 uker
 • 5 lysimpulsnivåer gjør det mulig å tilpasse behandlingen til huden overalt på kroppen
 • Batteridrevet, og med en lav vekt slik at du har full bevegelsesfrihet under behandlingen
 • 10 års levetid på produktet
Ulemper
 • Inkluderer ikke IceShield-funksjonen som du finner i de mer avanserte IVISKIN modellene
 • Ikke like mange lysimpulser som de bedre IVISKIN modellene

Vår mening

Den smale og elegante IVISKIN G1 er en fullverdig batteridrevet IPL-hårfjerner som du får til en veldig overkommelig pris. Dette kommer hovedsaklig av at dette er en modell som kommer uten den avanserte IceShield-funksjonen som er vanlig på de andre IVSKIN modellene. 

Med andre ord er dette en vanlig IPL-hårfjerner til en fantastisk pris. En av fordelene med denne modellen er at den har en slank design som er lett å holde, og en vekt på bare 186 gram, som betyr at den er veldig manøvrerbar og lett å bruke selv på steder der det kan være litt vanskelig å komme til. Denne modellen, med et lysimpulsvindu på 3,3 cm er for eksempel ideell for behandling av overleppen eller bikinilinjen. 

IVISKIN G1 har en levetid på 300 000 lysimpulser, som tilsvarer omtrent 10 år med vanlig regelmessig behandling. Dette er litt mindre enn de mer avanserte IVISKIN-modellene, men fortsatt i toppsjiktet dersom man sammenligner med produkter fra andre produsenter i markedet. 

Hårfjerneren har 5 forskjellige lysimpuls-nivåer slik at du kan justere behandlingen til en lysstyrke som passer for hudtypen og fargen på håret ditt på den delen av kroppen du behandler. 

Det er vanlig at du opplever synlige resultater etter omtrent tre uker, mens fullstendige og varige resultater vanligvis oppnås innen 12 uker. Dette er uansett noe du selv kan bedømme siden hårfjerneren kommer med en 100% fornøydgaranti og 100 dagers åpent kjøp.

Nøkkelpunkter

 • Smal og elegant design med en vekt på bare 186 gram
 • 300 000 lysimpulser og produktlevetid på ca 10 år
 • 3,3 cm lysimpulsvindu som lar deg fokusere med større presisjon på små områder slik som som for eksempel bikinilinjen eller overleppen.
 • 5 ulike lysimpulsnivåer
 • Batteridrift
 • 100% fornøydgaranti med åpent kjøp de første 100 dagene
 • Kompatibelt med 100 – 240V støpsel
 • Gir synlige resultater etter 3 uker, med fullstendig og varig effekt etter 12 uker

 

back to menu ↑

4. IVISKIN G2

Best for behandling av større hudområder

IVISKIN G2

kr 1 990,-
Annonse
Behandling av store hudområder kan ta mye tid, men dette tar mindre tid med IVISKIN G2 som kommer med et større lysimpulsvindu for ekstra effektiv hårfjerning. Denne hårfjerneren, som er både lettvektig og behagelig å bruke forskjellige steder på kroppen, kommer også med 5 ulike lysimpulsnivåer for rett behandling på ulike hudtyper og ulike steder på kroppen.
Fordeler
 • 10 års produktlevetid
 • Nok lysimpulsnivåer for å kunne utføre smertefri og skånsom behandling de fleste steder på kroppen
 • Stort lysimpulsvindu som gjør det raskere å behandle store hudområder
 • Den lette vekten og den slanke og ergonomiske designen gjør den lett å håndtere
 • Fornøydgaranti med 100 dagers åpent kjøp 
 • 3 fargevalg
 • Resultater som viser allerede etter 3 behandlinger
Ulemper
 • Inkluderer ikke IceShield nedkjølingsfunksjon

Vår mening

For de som trenger å behandle større hudområder kan det være tidkrevende dersom man bruker en IPL-hårfjerner med et lite lysimpulsvindu. IVISKIN G2 er en hårfjerner som har et stort lysimpulsvindu på 3,5 cm som gjør denne modellen ideell for hårfjerning på større hudområder. Den slanke og ergonomiske designen veier kun 200 gram, og er derfor også veldig lett å håndtere for bruk hvor som helst på kroppen. 

IVISKIN G2 har 5 forskjellige lysimpulsnivåer slik at intensiteten på behandlingen kan tilpasses behovet til ulike hudtyper og hudfarger, og slik at hårfjerneren kan benyttes overalt på kroppen uten å risikere skader eller smerter. Det er vanlig å begynne å se resultatene fra behandlingen allerede etter 3 behandlinger, mens den fullstendige og varige effekten kan sees etter 12 uker med behandling.

Til en pris som tilsvarer rundt en eneste behandling på en hudklinikk får du med IVISKIN G2

tusenvis av hjemmebehandlinger. Denne hårfjerneren har nemlig levetid på 500 000 lysimpulser. Dette tilsvarer rundt 10 års normal bruk.

Hårfjerneren som kommer i sort, hvit og rosa farge inkluderer en 100% fornøydgaranti. Dette betyr i praksis at du kan returnere produktet når som helst innen de første 100 dagene dersom du ikke er helt fornøyd med kjøpet.

Nøkkelpunkter

 • CE-merket produkt med levetid på 500 000 lysimpulser, som tilsvarer 10 års normal bruk
 • 5 ulike lysimpulsnivåer å velge mellom for smertefri og skånsom behandling på de fleste hudtyper og de fleste steder på kroppen
 •  3,5 cm lysimpulsvindu som gjør det lettere og mer effektivt å behandle større hudområder
 • Slank og ergonomisk design som kun veier 200 gram, og er lett å håndtere
 • 100% fornøydgaranti og 100 dagers åpent kjøp 
 • Kommer i sort, hvit og rosa farge
 • Synlige resultater etter 3 behandlinger, og fullstendig og varig effekt etter 12 uker med behandling
back to menu ↑

5. Philips Lumea Advanced SC1994

For de med ekstra sensitiv hud

Fordeler
 • Stilig moderne design med komfortabelt grep og lettvint rengjøring
 • Ekstra skånsom for behandling av sensitiv hud
 • Hudfargesensor som automatisk identifiserer hudfargen din, og en smart justerbar energi-innstilling slik at du alltid kan oppnå perfekt nivå for huden din
 • UV-filter som beskytter huden din mot UV-stråling, og innebygd sikkerhetssystem som beskytter øynene mot skarpe lysglimt
 • 2 års garanti
 • Klart synlige resultater etter kun 3 behandlinger
Ulemper
 • Trenger litt mer tid enn andre modeller før gode resultater oppnås
 • Litt tung å håndtere

Vår mening

For noen kan sensitiv hud være et stort problem. Soleksem og andre lidelser som forårsakes av stråling eller varme blir stadig vanligere. Da kan det være godt å vite at det finnes IPL-hårfjernere som er spesielt utviklet med tanke på slik hud. Philips Lumea Advanced SC1994 er en slik hårfjerner. 

Philips Lumea Advanced SC1994 setter skånsomheten først, og dette er noe som de som har følsom hud setter pris på. Samtidig er dette naturlig nok noe som betyr mindre intensiv behandling, og derfor noe lengre behandlingstid.

En av de egenskapene som gjør Philips Lumea Advanced SC1994 ekstra skånsom for huden er det integrerte UV-filteret som beskytter huden mot skadelig UV-stråling. I tillegg har hårfjerneren en hudfargesensor som automatisk identifiserer hudfargen din slik at du enkelt kan stille inn strålingen slik at den er optimal for hudtypen din på behandlingsstedet.  

Det er ikke bare sikkerheten til huden din som ivaretas av Philips Lumea Advanced SC1994. Denne modellen tar også hensyn til sikkerheten for øynene dine. Skarpe lysglimt fra lysimpulsvinduet kan nemlig være skadelig dersom øynene dine uforvarende skulle bli utsatt for dem. Denne hårfjerneren har et Integrert sikkerhetssystem som beskytter øynene dine mot slike skarpe lysglimt. 

Selv om Philips Lumea Advanced SC1994 kanskje er litt mindre effektiv enn mange av de andre lignende produkter i markedet er den likevel ikke verst når det gjelder resultater. I undersøkelser som er gjort av Philips opplevde brukerne opptil 85% reduksjon i kroppshår etter 3 behandlinger. 

Til tross for at Philips Lumea Advanced SC1994 er relativt tung i forhold til mange andre hårfjernere er den godt designet slik at den ligger behagelig i hånden. Den kommer også med et eget adapter for å bedre kunne behandle store områder på kroppen, slik som for eksempel bena eller magen. 

I tillegg til adapteret som brukes for å behandle kroppen kommer hårfjerneren også med en brukermanual, en oppbevaringslomme, et adapter og et spesialtilpasset rengjøringsplagg. du får også en 2 års global garanti fra Philips når du kjøper denne hårfjerneren.

Nøkkelpunkter

 • Bygget for maksimal skånsomhet for de med ekstra sensitiv hud
 • Stilig moderne design som er robust og ligger godt i hånden
 • Smart justerbar varmeinnstilling
 • Bruker kabel
 • Integrert UV-filter som beskytter huden mot skadelig UV-stråling
 • 5 energi innstillinger som du kan bruke til å justere strålingen til hudtypen din
 • Integrert sikkerhetssystem som beskytter øynene dine mot skarpe lysglimt
 • Hudfargesensor som automatisk identifiserer hudfargen din
 • Lettvint å rengjøre
 • 2 års garanti
 • Opptil 85% reduksjon i kroppshår etter kun 3 behandlinger
back to menu ↑

Viktig å tenke på før du velger IPL hårfjerner og laser hårfjerning til hjemmebruk

Det første du bør tenke på når du velger hårfjerner er om huden din og hårveksten din egner seg for hårfjerning ved hjelp av IPL. Dersom du har veldig mørk hud, eller dersom kroppshåret ditt er grått, rødt eller veldig lyst er IPL hårfjerning sannsynligvis ikke for deg. Dersom du har hudproblemer, eller veldig ømfintlig hud, kan det lønne seg å snakke med en lege før du foretar behandlingen.  

Det neste du bør tenke på er hvor på kroppen du planlegger å bruke hårfjerneren. Dersom du skal fjerne hårveksten i et større område vil det være mer praktisk med en IPL hårfjerner som har et stort vindu. Dersom du derimot skal fjerne hårveksten på mindre steder, slik som i ansiktet, eller andre steder der det er vanskelig å komme til, er en hårfjerner med et mindre vindu nødvendig. 

Noen modeller kommer også med forskjellige hoder, som gjør at de kan brukes på flere områder. Før du kjøper bør du også sjekke om alt det utstyret du trenger, slik som for eksempel beskyttelsesbriller og skrape følger med i pakken.

back to menu ↑

Trygghet, komfort og komplikasjoner ved IPL hårfjerning

IPL hårfjerning er kjent for å være veldig trygt. Dette er en hårfjerningsmetode som har vært i bruk i over 20 år uten at nevneverdige bivirkninger har blitt registrert. Likevel betyr dette ikke at IPL alltid er helt uten bivirkninger. 

Kjente bivirkninger for IPL-behandling er rødhet, hovenhet eller sårhet som i de aller fleste tilfeller går over etter en dag eller to. De fleste som opplever slike bivirkninger beskriver opplevelsen som en følelse av solbrenthet.

En annen bivirkning kan være små pigmentflekker i huden der huden endrer farge og blir enten litt mørkere eller litt lysere enn huden rundt. Flekkene ligner på små flekker der huden ser litt mer solbrun ut enn huden rundt. Dette kan skje dersom huden absorberer litt for mye lys. Slike flekker er mer langvarige, og det kan ta noen måneder før de forsvinner. 

I noen sjeldne tilfeller, dersom du har hud som er veldig sensitiv, kan blemmer oppstå. Alle de forskjellige bivirkningene er mye vanligere hos de som har mørk hud. Dette er fordi pigmenteringen i mørkere hud gjør at huden vil absorbere mer lys, og dermed blir lettere brent. 

Slik unngår du komplikasjoner ved IPL hårfjerning

Når du starter med behandling av et nytt hudområde anbefales det at du først prøver med et begrenset område for å først finne ut om dette hudområdet er ekstra sensitivt overfor lysbehandlingen. Når du vet at huden i området du ønsker å behandle tolererer behandlingen kan du trygt fortsette med den fullstendige behandlingen. 

En annen ting å være oppmerksom på når du utfører IPL behandling er at lyset som brukes er veldig skarpt. Du bør derfor unngå å utsette øynene dine for dette lyset ettersom det kan være skadelig for øynene dine, så det kan være lurt å beskytte øynene dine når du bruker apparatet. 

En annen teknikk som du kan bruke for å redusere risikoen for komplikasjoner er å bruke nedkjøling, for eksempel i form av en kjølende gele, for å forhindre overoppheting av huden under behandlingen. Noen av de mer avanserte modellene av IPL hårfjernere kommer allerede med en kjølefunksjon integrert i apparatet. 

Etter behandlingen bør du holde det behandlede området borte fra sollys en stund. Bruk rikelig med solkrem dersom du skal ut i solen. Dersom du opplever at huden blir irritert eller hoven etter behandlingen kan du redusere dette ved hjelp av en kjølende og antiseptisk krem eller gele slik som for eksempel aloe vera. 

back to menu ↑

Begrensninger med IPL hårfjernere

Det er i utgangspunktet ingen begrensninger på hvor på kroppen du kan utføre IPL-behandling. Vanlige steder å bruke IPL-behandling inkluderer armer og ben, rygg, mage, bikinilinje, og armhuler. Du kan også godt bruke IPL i ansiktet, men da trenger du i mange tilfeller en modell som er laget med tanke på å behandle et mindre område om gangen. 

En viktig ting å få med seg når det gjelder IPL er at IPL hårfjerning kun virker på de mørke hårene på kroppen ettersom det er de mørke pigmentene som varmes opp i behandlingen. Det er derfor ikke mulig å bruke IPL hårfjerning på hår som er veldig lyst, rødt eller grått. 

Dersom du har veldig mørk hud er det heller ikke anbefalt å bruke IPL hårfjerning. Dette er fordi pigmentene i den mørke huden gjør at den absorberer en mye større del av lyset, og derfor blir mye lettere brent. For mørk hud er derfor behandling med vanlig laser et bedre alternativ.  

back to menu ↑

Fordeler med IPL hårfjerning

 • En skånsom behandlingsmetode som gir langvarige resultater
 • Resultater som kan sammenlignes med laserbehandling
 • Det er mulig å utføre behandlingen selv med eget utstyr hjemme
 • Mye billigere enn laserbehandling
 • Mer skånsomt på behandlingsområdet enn laser
back to menu ↑

Ulemper med IPL hårfjerning

 • Kan ikke brukes på mørk hud
 • kan ikke brukes på hvitt, grått eller rødt hår
 • Mindre nøyaktig enn laser, og utsetter derfor et større område for behandlingen
 • Trenger flere omganger med behandling enn en 

Les også: Vi har testet de beste krølltangene

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål om IPL hårfjerner

Hva er en IPL hårfjerner og hvordan fungerer den?

En elsykkel er en sykkel som er utstyrt med en elektrisk motor som IPL står for intensivt pulserende lys. Lyset som brukes i hårfjerneren absorberes av melanin-pigmentet som finnes i de mørke hårene, der lyset omdannes til varme som ødelegger hårroten. 

Hvem kan bruke IPL hårfjernere?

IPL hårfjernere passer ikke for alle. For at hårfjerneren skal være effektiv må det være relativt stor kontrast mellom fargen på håret og huden. IPL hårfjerning er derfor ikke veldig effektivt for de med mørk hud. Det er heller ikke effektivt for de som har veldig lyst hår. Den beste kombinasjonen for IPL hårfjerning er mørkt hår på lys hud.

Er IPL hårfjernere skadelige for huden?

Hårfjerning ved hjelp av IPL har vært i bruk i over 20 år uten at man har kunnet identifisere alvorlige bivirkninger. Dette regnes derfor generelt som en skånsom behandling for huden. Noen milde bivirkninger kan noen likevel oppleve. Dette vil i de aller fleste tilfeller dreie seg om litt rødhet, og kanskje litt ømhet og hovenhet i huden, på linje med mild solbrenthet.

Gjør IPL behandling vondt?

Behandlingen er ikke smertefull, men man kan regne med at huden føles varm både under og en stund etter behandlingen.

Er IPL det samme som laser?

Nei, laser bruker bare en bølgelengde, mens IPL bruker pulserende bredt spektrum av lysfrekvenser for å deaktivere roten til håret.

Er IPL hårfjerning permanent?

Hårfjerning med IPL hårfjerner regnes ikke som permanent, men gir en langvarig reduksjon i hårveksten som reduseres ytterligere ved oppfølgende behandlinger. 
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo