Robotstøvsuger: Test av de 7 beste på markedet (2024)

Støvsuging er kjedelig, det er kanskje en av de jobbene i huset som får folk til å føle seg mest som roboter, så hvorfor ikke la en ekte robot ta seg av saken? Her går vi gjennom de vi har kåret som best i test robotstøvsuger 2024 modeller på markedet. Les videre for å finne ut hvilken som passer deg og ditt hjem best!

Det er kanskje ingen stor overraskelse at de beste robotstøvsuger modellene har blitt så populær i de siste årene. Det er også andre grunner til den stadig økende populariteten til robotstøvsugere. En av de viktigste faktorene er deres funksjon til å avlaste den monotone og kjedelige oppgaven med å utføre gulvrengjøringen. 

Noen av de tidligere generasjonene av robotstøvsugere var rett og slett for «dumme» til egentlig å være nyttige. Det er noe som har forandret seg mye de siste årene med disse maskinene, dette er at de er blitt mye smartere, og gjør jobben omtrent like godt som det man kan greie selv. Samtidig som robotstøvsugere har blitt mer avanserte, har de også blitt billigere på grunn av mer effektiv produksjon og flere ivrige brukere. Ta en titt gjennom denne robotstøvsuger best i test 2024 testen vår, og skaff din i dag du også!

Beste robotstøvsuger 2024

Neatsvor X600 Pro

kr 5 990,-
Annonse
Neatsvor X600 Pro er og forblir vår best i test robotstøvsuger 2024 modell. Denne testvinneren er helt uovertruffen når det kommer til pris, teknologi og effektivitet. Den leverer gang på gang, og er en klar vinner i vår robotstøvsuger test.
Fordeler
 • Ekstra sterk sugeevne
 • God klatreevne for å komme seg over hindringer
 • Tar seg av både gulvvask og støvsuging
 • Lader seg selv
 • Poseløs
 • Ekstra lang batteritid
 • Mulighet til å lagre opptil 5 etasjer med kart
Ulemper
 • Støvbeholder må tømmes manuelt
 • Ingen tømmestasjon

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Hvorfor bruke en robotstøvsuger

beste robotstøvsuger

Om dagen er det ofte full aktivitet i rom og lokaler som skal støvsuges. Dette kan gjøre det vanskeligere å finne et godt tidspunkt for å få unnagjort jobben med å støvsuge. Med våre best i test robotstøvsugere fra vår robotstøvsuger test, er dette ikke noe problem ettersom de kan stilles inn til å ta seg av støvsugingen om natten når det er mindre aktivitet.

Robotstøvsugere er også en stor hjelp for eldre som kan ha vanskeligheter med å støvsuge selv. Robotstøvsugere vil i lengden koste mye mindre enn å for eksempel ansette en rengjører for å ta seg av den samme jobben.  

Støvsugere er ofte forferdelig støyende, og selv om en del nye robotstøvsugere også har greid å redusere dette noe, er fordelene fremdeles store. Den største fordelen med robotstøvsugere når det gjelder støy er at de faktisk kan få unnagjort støvsugingen mens du er ute av huset, for eksempel kan du stille inn robotstøvsugeren til å gjøre arbeide kun i de dagene og tidsrommene når du vanligvis er på jobb. Profesjonelle og aktive som tilbringer mye tid på jobb slipper dermed å høre på støyende støvsuging etter en lang og slitsom dag ute av huset, samtidig som de kommer hjem til et rent og ferdig støvsugd gulv. 

Viktige ting å huske når du velger robotstøvsuger

Budsjett er en viktig faktor for mange. Her er det godt å huske på at selv om det naturligvis finnes en klar sammenheng mellom pris og kvalitet, finnes det fortsatt veldig gode modeller til relativt lave priser. De dyreste modellene er som regel de som er nyest og best. Men dersom du ikke trenger alle de nyeste forbedringene, kan du ofte få en veldig god robotstøvsuger til en mye rimeligere pris om du nøyer deg med siste års modell i stedet for det nyeste og mest avanserte. 

Om du har husdyr som feller mye pels er dette noe å tenke på når du kjøper robotstøvsuger. Her er det børstene på robotstøvsugeren som teller. Det du bør se etter dersom du har husdyr er som regel en av de nyere modellene som bruker gummiruller der pelsen ikke så lett setter seg fast. 

Les vår test av de beste robotstøvsugerene mot hundehår og kattehår hvis dette er behovet.

Gulvtype og areal er også viktige faktorer. Tepper krever for eksempel bedre sugekraft enn det et parkettgulv gjør. For større og mer kompliserte gulvareal er det ofte nødvendig med en robotstøvsuger som kan lade seg selv og fortsette der den slapp. For mer kompliserte gulvareal med flere rom og mange hindringer er det også viktig å ha en robotstøvsuger med gode navigasjonssystemer og god mobilitet.

Så les videre for å finne ut hvilke robotstøvsugere vi har kåret som best i test robotstøvsuger 2024, og hvilke punkter som er viktige å få med seg før du skal handle.  

robotstøvsuger rengjør

Her er de beste robotstøvsugerne som har utmerket seg i tester og anmeldelser:

Best i test robotstøvsuger 2024

Det å kunne komme hjem til et rent og pent hjem løfter ofte humøret til nye høyder. Lite er mer gnagende enn å vite at det flyter pels, støv og smuss på gulvet som du må rengjøre på egenhånd når du heller vil gjøre noe annet. Her kommer våre utvalgte beste robotstøvsuger modeller inn, slik at du slipper den kjedelige gulvvasken.

Mange av våre utvalgte modeller i vår robotstøvsuger test 2024 kommer også med moppefunksjon. Dette gjør at de også kan vaske gulvet for deg mens de holder på å jobbe. Vår testvinner, Neatsvor X600 Pro, er en av disse, og det er også derfor den har vunnet vår test.

Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger – Best i test robotstøvsuger

Neatsvor X600 Pro

kr 5 990,-
Annonse
Neatsvor X600 Pro er og forblir vår best i test robotstøvsuger 2024 modell. Denne testvinneren er helt uovertruffen når det kommer til pris, teknologi og effektivitet. Den leverer gang på gang, og er en klar vinner i vår robotstøvsuger test.
Fordeler
 • Ekstra sterk sugeevne
 • God klatreevne for å komme seg over hindringer
 • Tar seg av både gulvvask og støvsuging
 • Lader seg selv
 • Poseløs
 • Ekstra lang batteritid
 • Mulighet til å lagre opptil 5 etasjer med kart
Ulemper
 • Støvbeholder må tømmes manuelt
 • Ingen tømmestasjon

Vår mening om Neatsvor X600 Pro

Denne robotstøvsugeren har alle de andre fordelene som du finner på lillebror Neatsvor X500, og i tillegg kommer denne modellen med mye større batterikapasitet og ekstra minne slik at du kan lagre flere etasjer. Dens evne til å støvsuge og moppe gulvet i hjemmet ditt overgår de fleste andre robotstøvsugere, og selvom denne ikke har egen tømmestasjon, veier resten av funksjonene opp for dette. Denne er valgt ut som vår best i test robotstøvsuger pga dens prispunkt, funksjonalitet og evne til å gjøre gulvrengjøringen til en bekymringsfri oppgave.

Rengjøringsevne

Neatsvor X600 Pro er kåret til best i test robotstøvsuger i vår robotstøvsuger test 2024. Denne modellen kombinerer kraftig støvsuging og effektiv våtmopping, med en sugekraft på 6000 PA, noe som gjør den ideell for å fjerne dyrehår, smuler og rusk fra tepper. Hvis våtmopp-funksjonaliteten ikke er nødvendig, kan den enkelt slås av.

For de som bruker våtmopping, har X600 Pro en 350 ml vannbeholder og to vaskbare mopper. Støvbeholderen rommer 600 ml, noe som gir langvarig rengjøring før tømming er nødvendig. Dette gjør Neatsvor X600 Pro til en allsidig og kraftig robotstøvsuger, perfekt for alle typer rengjøring, selv i de største hus og hjem. Ønsker du heller en robotstøvsuger med tømmestasjon, kan vi anbefale iRobot Roomba S9+ eller iRobot Roomba J7+.

Vi ser på arbeidstid og lading

Batteriet til den beste robotstøvsuger modell i vår test, Neatsvor X600 Pro, er et stort 5200 mAh LG batteri som gir en arbeidstid på mellom 120 – 180 minutter. Når batteriet er i ferd med å gå tomt vil robotstøvsugeren helt selvstendig kjøre tilbake til ladestasjonen sin og lade seg opp igjen helt selv før den fortsetter å ta seg av støvsugingen for deg.  

Kapasiteten til Neatsvor X600 Pro er omtrent 100 kvadratmeter per time, og siden robotstøvsugeren lader seg opp selv kan du bruke den til å både støvsuge og vaske hele huset nesten uansett hvor stort det er. Når du er fornøyd med slik den arbeider kan du lagre innstillingene for senere bruk.

Navigasjon og mobilitet

Neatsvor X600 Pro, vår best i test robotstøvsuger for 2024, er ideell for større boliger med flere rom takket være sitt store batteri som gir lengre rekkevidde mellom ladingene. Den avanserte navigasjonen med kartfunksjon og appkontroll lar deg se hva støvsugeren gjør, sette opp No-Go-soner, og lagre opptil 5 etasjer. Dette gjør den svært fleksibel og enkel å bruke, uansett hvor du er, og gir deg bekymringsfrihet når du vet at gulvet ditt er ferdig rengjort når du kommer hjem.

Modellen er også utstyrt med trappesensor for å unngå fall og har en klatreevne som gjør at den kan håndtere hindringer opptil 2 cm. Med et støynivå på 50-65 dB er den relativt stillegående, og med en diameter på 33 cm og høyde på 9,8 cm er den liten nok til å rengjøre under de fleste møbler. Dette gjør Neatsvor X600 Pro til et godt valg for grundig og effektiv rengjøring i både små og store hjem.

Konklusjon

Vi har konkludert med at Neatsvor X600 Pro kommer ut som testvinner, og blir den modellen som er best i vår robotstøvsuger best i test 2024 artikkel. Dette er pga dens samlede evne til å holde gulvene i hjemmet ditt rent, samt har et overkommelig prispunkt for de fleste. Det eneste minuset som eventuelt hadde dratt denne ned et hakk fra stabelen, er dens mangel på tømmestasjon. Men om dette skulle vært inkludert, hadde Neatsvor X600 Pro blitt omtrent dobbelt så dyr.

2. Neatsvor X520 Robotstøvsuger – Beste brukervennlige robotstøvsuger

Neatsvor X520

kr 4 990,-
Annonse
Neatsvor X520, lillebror til vår testvinner X600 Pro, er et perfekt valg for deg som ønsker en av de beste robotstøvsuger modellene som tar seg av gulvvasken hjemme. Den har omtrent alle funksjonene til storerbroren, og er litt lettere for lommeboken.
Fordeler
 • Ekstra sterk sugeevne
 • God klatreevne for å komme seg over hindringer
 • Tar seg av både gulvvask og støvsuging
 • Lader seg selv
 • Robotstøvsuger med mopp
Ulemper
 • Støvbeholder må tømmes manuelt
 • Ingen tømmestasjon

Vår mening om Neatsvor X520

Neatsvor X520 er blant de beste favorittmodellene i vår vurdering av robotstøvsugere. Under vår grundige evaluering av ulike robotstøvsugere, fant vi at Neatsvor X520 er spesielt ideell for husstander med kjæledyr. Hvis du har en firbent venn som sprer pels overalt, vil denne modellen bli din nye beste venn og rengjøringsassistent. Den er spesielt konstruert for å fjerne dyrehår effektivt, slik at du kan tilbringe mer tid med kjæledyret ditt og mindre tid på rengjøring.

Rengjøringsevne

Denne robotstøvsugeren fra vår robotstøvsuger test er en mester i allsidig rengjøring. Med en kraftig motor som yter 4000 PA, kan den enkelt takle alt fra dyrehår til små metallkuler. Støv og smuss samles i en brukervennlig beholder med en kapasitet på 600 ml, noe som gir lengre rengjøringsintervaller før tømming er nødvendig.

I tillegg til støvsuging, har Neatsvor X520 en innebygd våtmopp for automatisk gulvvask, med en 350 ml vannbeholder. Våtmopp-funksjonen kan enkelt aktiveres eller deaktiveres etter behov. Med et lavt støynivå på 55 dB, jobber denne roboten stille i bakgrunnen, nesten uten å bli lagt merke til.

Vi ser på arbeidstid og lading

Neatsvor X520 har et kraftig 5200 mAh batteri som gir opptil 180 minutters driftstid. Brukerne trenger ikke å bekymre seg for lading, da robotstøvsugeren automatisk returnerer til ladestasjonen når batteriet er lavt.

Navigasjon og mobilitet

Denne modellen håndterer rengjøringen selvstendig, og kan dekke flere rom. Den kan klatre over hindringer på opptil 2 cm og er kompakt nok til å passe under de fleste møbler, med en høyde på 9,8 cm og diameter på 33 cm.

Trappesensorer gjør slik at denne best i test robotstøvsugeren unngår fall, og har støtte for kartnavigasjon og No-Go-soner. Dette lar brukeren styre hvor støvsugeren skal rengjøre og hvilke områder den skal unngå. Kartfunksjonen gir også mulighet til å følge rengjøringsprosessen i sanntid.

Konklusjon

Vi har konkludert med at Neatsvor X520 er en av de beste robotstøvsugerne i vår test for 2024. Denne modellen utmerker seg med sin kraftige sugeevne på 6000 PA og en solid batterikapasitet på 5200 mAh. Dette gjør at den enkelt kan erstatte den manuelle støvsugingen og moppingen i lange tider fremover, og blir din nye rengjøringsassistent som tar seg av monotone oppgaver. En annen fordel er at den automatisk returnerer til ladestasjonen når batteriet er lavt, og lader seg opp før den fortsetter rengjøringen​.

3. iRobot Roomba S9+ Robotstøvsuger – Beste robotstøvsuger med tømmestasjon

iRobot Roomba S9+

kr 16 999,-
Annonse
Dersom du er ute etter den beste premium robotstøvsugeren for hjemmet ditt er trenger du ikke se lenger enn til toppmodellen i iRobot Roomba-serien, iRobot Roomba S9+. Denne modellen har fantastisk sugekraft, og er fullpakket med det siste nye av rengjøringsløsninger og navigasjonssystemer. Hadde det ikke vært for prispunktet eller mangel på mopp, hadde denne vunnet vår best i test robotstøvsuger 2024 test.
Fordeler
 • Fantastisk sugeevne og PerfectEdge Technology for grundig rengjøring
 • Kartlegger og lærer å navigere boligen din
 • Kan kontrolleres via app
 • Smart Anti-Allergen system
 • Robotstøvsuger med tømmestasjon
Ulemper
 • Relativt dyr
 • Ingen vaskefunksjon med mopp

Vår mening om iRobot Roomba S9+

iRobot Roomba S9+ er en toppmodell som er spesielt god til å fjerne smuss, støv og dyrehår. Den fungerer helt automatisk uten behov for tilsyn, og den fjerner effektivt små partikler og allergener med sitt avanserte rengjøringssystem. Som en av de siste iRobot-modellene, er prisen også høy. Hvis du er ute etter den av de som er vurdert som best i test robotstøvsuger i 2024 med tømmestasjon, bør du vurdere denne. Et solid valg for de som ønsker en nærmest «set-and-forget» løsning til hjemmet sitt, og som er villig til å investere litt i det beste og ekslusive valget.

Rengjøringsevne

iRobot Roomba S9+ har et svært effektivt filter som fjerner 99% av mikroskopiske støvpartikler og allergener som mugg, pollen, og dyrehår. Den justerer sugekraften automatisk når den rengjør tepper og har gummibørster som hindrer dyrehår i å sette seg fast. PerfectEdge-teknologien og spesielle børster gjør at den rengjør godt i hjørner. Anti-Allergen-systemet sørger for at støv og allergener ikke slippes ut igjen.

Denne robotstøvsugeren er svært avansert, og passer til de fleste hjem som ønsker en av de beste og mest ekslusive valgene for å holde gulvene frie for støv, smuss og skitt. Det eneste minuset er at dette ikke er en robotstøvsuger med mopp, men tar du en titt videre vil du finne ut at det er flere i vår robotstøvsuger test som nettopp har dette, slik som Neatsvor X600 Pro, Neatsvor X520 og Xiaomi Mi Mop Pro 2.

Vi ser på arbeidstid, lading og tømming

iRobot Roomba S9+ fra vår robotstøvsuger test har to timers driftstid, noe som er betydelig lengre enn eldre modeller, og gjør den ideell for større hjem. Batteriet lades fullt opp på bare to timer, noe som gir rask og effektiv lading slik at den kan fortsette med å ta seg av støvsugingen i hjemmet.

Tømming av iRobot Roomba S9+ er enkelt og hygienisk; du tar bare ut den forseglede avfallsposen fra Clean Base™-stasjonen.

Navigasjon og mobilitet

Denne nye iRobot-modellen har avanserte sensorer som skanner rommet og planlegger ruten for optimal effektivitet, og rengjør nøye langs vegger og i hjørner. Den håndterer dørterskler opp til 1,6 cm og er anerkjent som en av de beste robotstøvsugerne i robotstøvsuger tester.

iRobot Roomba S9+ bruker vSLAM-navigasjon for å samle inn over 230 000 datapunkter per sekund, og behandlet av en 1,3 GHz Quad-core-prosessor, går dette veldig raskt. Med Imprint-teknologi vet roboten alltid hvor den er, hvilke områder som er rengjort, eventuelle endringer i hjemmet, og den mest effektive ruten for resterende rengjøring. Dette gjør den til en toppkandidat, og er en av de beste på markedet når du ønsker å legge vekk den manuelle monotone støvsugingen.

Konklusjon

Vi har vurdert at iRobot Roomba S9+ er den beste robotstøvsuger modellen med tømmefunksjon i vår test for 2024. Denne imponerer med avanserte sensorer som optimaliserer rengjøringen, kraftig sugeevne og smart kartleggingsteknologi som sikrer grundig rengjøring av alle områder. Den kan håndtere dørterskler opp til 1,6 cm og navigerer effektivt i hjemmet ditt. Med en robust batterikapasitet og evne til automatisk å returnere til ladestasjonen, tilbyr den langvarig og pålitelig rengjøring. iRobot Roomba S9+ er enestående i robotstøvsuger tester og en klar favoritt for de som søker en ny personlig assistent i hjemmet.

4. iRobot Roomba i7+ Robotstøvsuger – Beste billige robotstøvsuger med tømmestasjon

iRobot Roomba i7+

kr 7 399,-
Annonse
iRobot Roomba i7+ er lillebror til Roomba i9+, og har nesten alle funksjonene til storebror. Det som trekker denne frem er dens fantastiske evne til å holde gulvene hjemme rent for støv, smuss og skitt, samtidig som den har et meget overkommelig prispunkt. Dette er en verdig utfordrer i vår robotstøvsuger test, og er en av de beste robotstøvsuger 2024 modellene vi kan by på.
Fordeler
 • Mye for pengene for en robotstøvsuger med tømmestasjon
 • Solid sugeevne som er mange ganger bedre enn tidligere modeller
 • Lader seg selv, tømmer seg selv og klargjør støv og skitt i en lukket stasjon
 • Kartlegger og lærer å navigere boligen din selv
 • Kan kontrolleres via en mobil app
Ulemper
 • Mangler noen av de nyeste funksjonene du finner i den siste versjonen
 • Ikke en robotstøvsuger med mopp

Vår mening om iRobot Roomba i7+

iRobot Roomba i7+ sørger selv for å tømme seg når støvbeholderen er full, og lade seg når batterinivået begynner å bli lavt. Støvsugeren er forgjengeren til testvinneren iRobot Roomba S9+, og siden en nyere modell allerede er tilgjengelig er det nå mulig å få denne fantastiske robotstøvsugeren til en mer overkommelig pris, som er mye billigere enn den nyeste S9+ modellen fra iRobot. Dette gjør at den enkelt fortjener en plass i vår robotstøvsuger test, og er en av de best i test robotstøvsuger 2024 modellene vi har å tilby fra iRobot.

Rengjøringsevne

Stadig flere nordmenn sliter i dag med allergi mot støv, midd og andre små partikler. iRobot Roomba i7+ kommer nettopp med løsningen for dette. Rengjøringssystemet fanger opp hele 99% av allergener fra slike ting som mugg, pollen, støvmidd, i tillegg til allergener fra hunder og katter.

Dette gjøres ved hjelp av robotstøvsugeren sitt avanserte Dual Multi-surface tre-trinns rengjøringssystem, og gjør den til et fantastisk valg fra vår robotstøvsuger test for de som ønsker en litt billigere versjon enn dens storebror, men som fortsatt har de viktige funksjonene en ser etter i en automatisk støvsuger. Rengjøringen blir til en lek med denne modellen, og en trenger ikke tømme lommeboken helt for en av de beste robotstøvsuger modellene på markedet.

Vi ser på arbeidstid, lading og tømming

Ingen liker å tømme støvbeholdere og få en sky av støv midd og mugg som takk for hjelpen. Dette gjelder selvfølgelig særlig for de som er sensitive når det gjelder støv og midd. Den eksterne Clean Base™ støvbeholderen til iRobot Roomba i7+ gjør denne jobben mye mindre ubehagelig. Stasjonen til denne støvsugeren gir deg nemlig en ferdig lukket avfallspose så snart beholderen er full.

Det er Clean Base™ som er hjemmet til iRobot Roomba i7+. Her tømmer den støvbeholderen sin, og det er også her robotstøvsugeren lader seg når batterinivået begynner å bli lavt. Lading av batteriene tar 90 minutter, og gir støvsugeren en arbeidstid på ca 75 minutter. Disse er de funksjonene som er aller viktigst med en av de beste robotstøvsuger modellene til iRobot, og sørger for at tømmingen går enklere for seg enn med tradisjonelle støvsugere som gjerne har et åpent hull i posen under skift.

Navigasjon og mobilitet

Mobilitet er nøkkelen om en robotstøvsuger er nyttig eller ikke. Dersom den bare står og stanger i veggen er den til mer irritasjon enn nytte. Av den grunn er navigasjonen noe av det viktigste å tenke på når du vurderer robotstøvsugere.

iRobot Roomba i7+ er en robotstøvsuger som konstant lærer, kartlegger hjemmet ditt og bruker informasjonen den innhenter for å tilpasse aktivitetene sine til hjemmet ditt. Som storebror iRobot Roomba S9+ har denne også smart mapping teknologi kalt “Imprint”. Imprint gjør det lett for deg å kontrollere hvor og når robotstøvsugeren skal gjøre rent. Du har muligheten til å for eksempel velge ett rom eller alle rommene i hjemmet der du ønsker den lille krabaten skal støvsuge for deg.

Konklusjon

Å velge en av de beste robotstøvsuger modellene med tømmestasjon for å støvsuge gulvene hjemme forenkler hverdagen betydelig sammenlignet med en tradisjonell støvsuger. Med avanserte sensorer og smart kartleggingsteknologi navigerer Roomba S7+ effektivt rundt møbler og over terskler, og gir en grundig rengjøring uten at du trenger å løfte en finger. Den kraftige sugeevnen fjerner støv, skitt og dyrehår effektivt, mens den automatiske tømmestasjonen gjør vedlikeholdet minimalt. Dette betyr mer fritid, og et rent hjem uten anstrengelse, noe som gjør iRobot Roomba S7+ til et ideelt valg for en moderne livsstil.

5. Neato Botvac D7 Connected Robotstøvsuger – Beste alternativ til Neatsvor

Neato Botvac D7 Connected

kr 4 990,-
Annonse
Neato Botvac D7 Connected fra vår best i test robotstøvsuger 2024 test gjør seg godt i hjemmet for de som har mye pels på gulvet. Denne krabaten tar seg av støvsugingen hjemme, og frigjør deg til å fokusere på andre aktiviteter som du finner mer nyttig enn støvsuging.
Fordeler
 • Kompatibel med Alexa, Apple, og Google
 • Høy beholderkapasitet
 • Ubegrenset arbeidsareal
 • Virtuelle no-go områder 
 • Egnet for støvsuging av dyrehår
Ulemper
 • Bruker ikke forseglede engangsposer som kan kastes direkte i søpla.
 • Ingen tømmestasjon
 • Ikke en robotstøvsuger med mopp

Vår mening om Neato Botvac D7 Connected

Neato Botvac D7 Connected gir en god pris i forhold til hva du får, med denne som er en av best i test robotstøvsuger modellene våre kan du ganske enkelt si farvel til den manuelle støvsugingen hjemme. Denne modellen kan kontrolleres via en intuitiv app og er kompatibel med både Alexa, Google Home og Apple HomeKit, noe som gjør det lett å integrere den med ditt smarte hjem. Du kan starte, stoppe og overvåke rengjøringen fra hvor som helst, og den kan styres manuelt for å ta seg av søl eller spesifikke områder som trenger ekstra oppmerksomhet.

Rengjøringsevne

Neato Botvac D7 Connected er en kraftig robotstøvsuger med en luftgjennomstrømning på hele 19 liter per sekund. Med sin CornerClever™ teknologi og andre innovasjoner, slik som for eksempel den praktiske sidekosten, er denne robotstøvsugeren kjent for å være en av de mest grundige rengjørerne i markedet, og en av de beste robotstøvsuger modellene i sin prisklasse. Sidekosten gjør det mulig med skikkelig rengjøring inne ved vegger, rundt møbler og andre gjenstander. 

Vi ser på arbeidstid og lading

Neato Botvac D7 Connected har en arbeidstid på 120 minutter før den må lade seg opp igjen på den medfølgende ladestasjonen. Den trenger 150 minutter for å lade seg opp igjen. Robotstøvsugeren er også poseløs, og har en romslig 0,7 liters beholder for oppsamling av støv, skitt og smuss. Det er et par ting som drar denne litt ned, og det er at den ikke er en robotstøvsuger med mopp, eller har eget tømmesystem.

Navigasjon og mobilitet

Siden Neato Botvac D7 Connected er selvladende, og siden den har en stor kapasitet på oppsamling av støv, har den nærmest ubegrenset arbeidsareal. For å orientere seg bruker robotstøvsugeren et avansert navigasjonssystem som heter LaserSmart™. Med dette systemet kartlegger den omgivelsene nøye, og kan deretter navigere med høy presisjon og kommer seg rundt de mest trange kriker og kroker innenfor husets fire vegger. 

Dersom du har steder der du ikke ønsker at støvsugeren skal bevege seg kan du sette opp virtuelle No-Go linjer. Disse settes opp ved hjelp av den brukervennlige mobilappen til NEATO. Robotstøvsugeren kan også med enkelhet bevege seg over dørstokker som er opptil 1,6 cm høye. 

Konklusjon

Neato Botvac D7 Connected er for de som ønsker seg en av de beste robotstøvsuger modellene penger kan kjøpe. Den har et solid prispunkt, er en av de beste i sin klasse, og rangerer lett som en av toppmodellene i vår best i test robotstøvsuger 2024 test. Med avansert teknologi kommer den seg lett forbi hinder, rengjør tepper, og navigerer seg rundt selv de vanskeligste og trange områdene. Med denne robotstøvsugeren kan du trygt si farvel til den manuelle jobben med å støvsuge gulvene på en god stund.

6. Xiaomi Mi Mop Pro 2 Robotstøvsuger – Beste billige robotstøvsuger med mopp

Xiaomi Mi Mop Pro 2

kr 3 942,-
Annonse
For mange er gulvet ikke skikkelig rent før det er vasket med såpe og vann. I disse dager kan også gulvvasken ordnes av en robot. Og i tilfellet med den stillegående og effektive Xiaomi Mi Mop Pro 2, som er en av våre best i test robotstøvsuger 2024 modeller, kan den enkelt gjøre både støvsuging og gulvvask.
Fordeler
 • Hurtig og effektiv 2-i-1 støvsuger med gulvvask
 • Robotstøvsuger med mopp
 • Kompatibel med SmartHome, Google assistant, og Amazon Alexa
 • Stor støvbeholder og vannbeholder
 • Brukervennlig app & stillegående
Ulemper
 • Noe begrenset arbeidsareal
 • Ingen tømmestasjon

Vår mening om Xiaomi Mi Mop Pro 2

Dersom du også ønsker å bruke en robot for gulvvasken og støvsugingen din, og ikke ønsker å kjøpe en egen robot for hver av disse oppgavene, vil Xiaomi Mi Mop Pro 2 med en overkommelig prislapp, være det beste valget. Med denne kan du legge ned den manuelle støvsugeren og moppen i en lengre periode, og heller overlate rengjøringen til din nye assistent. Den har avansert og velutviklet teknologi som lar den navigere hjemmet ditt, og hjelper deg å ta vare på gulvene dine slik at du kan foreta deg andre og mer viktige aktiviteter og oppgaver.

Rengjøringsevne

Man kan fort tro at en robot som både støvsuger og vasker gulv ikke vil prestere godt på noen av områdene, men dette gjelder ikke for Xiaomi Mi Mop Pro 2. Denne roboten utmerker seg med en sugekraft på 3000 Pascal, som er betydelig høyere enn standarden på 1500-2000 Pascal som vanligvis er nødvendig for effektiv teppe- og gulvrengjøring. Med denne kraften er Xiaomi Mi Mop Pro 2 mer enn kapabel til å håndtere både støvsuging og mopping med imponerende resultater.

Vi ser på arbeidstid og lading

Kjøretiden til Xiaomi Mi Mop Pro 2 er hele 180 minutter, som er imponerende lenge, men arbeidsarealet til robotstøvsugeren er begrenset til 140 kvadratmeter, men den kan stilles inn til å rengjøre flere rom, og den kan lade seg opp helt selv og fortsette arbeidet. 

Den romslige støvbeholderen på Xiaomi Mi Mop Pro 2 har en kapasitet på 550 ml, som betyr at den trenger å tømmes relativt sjelden. Vannbeholderen har en kapasitet på opptil 250 ml, men du kan velge vannmengde alt etter størrelsen på gulvene dine. Har du et større hus med flere rom som skal rengjøres, kan det være lurt å velge et lavere nivå slik at denne enklere kan ta hele området du delegerer bort rengjøringen med.

Navigasjon og mobilitet

Xiaomi Mi Mop Pro 2 har et avansert navigasjonssystem som lar deg velge mellom ulike rengjøringsmetoder via den enkle appen, hvor du også kan spore robotens posisjon og sette opp virtuelle vegger for å unngå bestemte områder. Denne modellen kan håndtere dørstokker opp til 2 cm høye, og har trappesensor for å unngå fall. Med ToF-sensor og VSLAM-teknologi navigerer den effektivt, og hele prosessen kan overvåkes på mobilen din.

Konklusjon

Xiaomi Mi Mop Pro 2 er vårt best i test robotstøvsuger valg for de som ønsker en robotstøvsuger med mopp som kan ta seg av gulvvasken og støvsugingen hjemme. Den er god på å fjerne pels fra våre firbente venner, og har avansert teknologi for å navigere rundt møbler og andre hindringer. Er du dog ikke forsiktig med å tilrettelegge og ta vekk ledninger, kan det hende at den ender opp med å spise dette og vikler seg fast. Det er da viktig å fjerne ting som dette, slik at robotstøvsugeren kan enkelt ta seg av det monotone arbeidet.

7. Severin Chill Robotstøvsuger – Beste billige robotstøvsuger

Severin Chill

kr 1 509,-
Annonse
Ikke alle har like mye gulvplass som trenger å støvsuges, og da kan det godt hende at man kan greie seg med et rimeligere alternativ. Severin Chill er en billig og bra robotstøvsuger som gir deg det meste du trenger i en robotstøvsuger uten at det koster skjorta.
Fordeler
 • Billig
 • Relativt stillegående
 • Liten og lett
 • Lett å bruke
 • HEPA filter
Ulemper
 • Begrenset til 100 kvm (anbefalt for ett rom)
 • Lang ladetid
 • Begrenset navigasjon

Vår mening om Severin Chill

Severin Chill er uten mange av de nyeste navigasjonssystemene og ekstrafunksjonene, men er flink til å suge opp støv og skitt fra mindre gulv. Dette er et godt lavpris-alternativ fra vår best i test robotstøvsuger 2024 test for de som bare trenger en enkel robotstøvsuger uten altfor mange ekstra funksjoner, og som ikke har veldig store gulvflater. Prisen er overkommelig for de fleste som ønsker seg en ny og fin robotstøvsuger som fjerner behovet for å foreta seg så mye manuelt arbeid. Trykk på start-knappen og se den rusle av gårde, slik at du kan tenke på andre ting.

Rengjøringsevne

Selv om Severin Chill er billig er den likevel flink på å holde det rent i stua. Den er bruker et avansert 3 trinns rengjøringsprogram, og er utstyrt med to ekstra lange sidekoster som hjelper med å komme til og rengjøre nær vegger, i hjørner og rundt møbler. 

Robotstøvsugeren er utstyrt med HEPA(high-efficiency particulate air) filter som er så effektivt at det, i tillegg til støv og smuss, også kan fange opp både midd og andre irriterende partikler.

Severin Chill veier bare 1,5 kg, så den er lett og å flytte rundt omkring i huset når du ønsker å rengjøre forskjellige steder. Denne robotstøvsugeren anbefales hovedsaklig for hjem med harde gulv og korthårede tepper. 

Vi ser på arbeidstid og lading

Denne robotstøvsugeren har en noe kortere kjøretid enn mange andre modeller i markedet i dag, og har også lengre ladetid. Av denne grunn anbefales Severin Chill først og fremst for mindre boliger, og/eller for rengjøring av ett rom om gangen. Kjøretiden er begrenset til 90 minutter, og gjenoppladingen tar opptil 6,5 timer. Den har heller ikke egen ladestasjon, men lades opp med den medfølgende laderen man kobler til en stikkontakt.

Severin Chill har poseløs beholder som rommer opptil 350 ml med skitt og støv. Denne beholderen må man selv tømme innimellom når den begynner å fylles opp, men siden denne robotstøvsugeren hovedsaklig brukes for mindre boliger vil dette ikke være noe som man trenger å gjøre så altfor ofte.

Navigasjon og mobilitet

Severin Chill er begrenset til rengjøring av et område på opptil 100 kvadratmeter om gangen, så det vil ofte passe best å ta ett rom om gangen dersom man har mer enn ett rom å bruke den i. Dersom man har flere rom å støvsuge er den heldigvis veldig lett, og derfor enkel og grei å flytte rundt i huset. Denne robotstøvsugeren er også noe mindre enn mange av de mer avanserte modellene og kan derfor lettere komme seg forbi ting og passere under møbler. 

Dersom du har dørstokker i det området som støvsuges kan Severin Chill håndtere dørstokker på opptil 1,5 cm. Robotstøvsugeren har et forenklet navigasjonssystem som ikke inkluderer slike avanserte funksjonaliteter som systematisk navigasjon, virtuelle vegger, men robotstøvsugeren er utstyrt med trappesensor. 

Konklusjon

Severin Chill er et godt valg for den som ønsker seg en billig robotstøvsuger uten veldig avanserte funksjoner, eller har et mindre hjem som trenger en rask støvsuging. Vi har tatt med denne som et absolutt billigste alternativ i vår robotstøvsuger test, men anbefaler dog et hakk oppover hvis du ønsker deg en mer komplett og sømløs opplevelse i en verden fylt av personlige assistenter.

 

Viktige faktorer i vurderingen vår av robotstøvsugere

robotstøvsuger

Rengjøringskvalitet hos en robotstøvsuger

Dersom en robotstøvsuger ikke rengjør skikkelig er det liten vits i å bruke penger på den. Og det har seg slik at nå kan de beste robotstøvsugerne gjøre rent nesten like godt som det du selv kan. Dette kommer i stor grad an på sugestyrken, typer koster som brukes, og hvordan de for eksempel takler rengjøring i hjørner, kriker og kroker, og rundt møbler og andre gjenstander. Rengjøringskvaliteten er naturligvis ett av de største og mest viktig på sjekklisten vår når vi vurderer robotstøvsugere.

Støvsugere har vi hatt lenge, men det var utviklingen innen software som gjorde det mulig å lage robotstøvsugere. Software hjelper robotstøvsugeren med å holde styr på hvilke områder som allerede er rengjort og hvilke som gjenstår, samt er også viktig for å unngå at den setter seg fast i hjørner, faller ned trapper eller velter gjenstander i boligen. 

I vurderingen vår har vi derfor sett på hvordan programvaren håndterer hindringer, hvordan ruten beregnes, hvor god støvsugeren er på å orienterer seg, og hvor flinke robotstøvsugerne er på å finne løsninger dersom den planlagte ruten deres sperres av gjenstander. 

Batterier, lading, kapasitet og arbeidshastighet i en robotstøvsuger

Hvor effektiv en robotstøvsuger er vil i stor grad avhenge av hvor lenge den kan arbeide uforstyrret i boligen din. Dette begrenses i hovedsak av batteriet og kapasiteten til støvsugere. Dersom den ofte må tilbake til ladestasjonen for å lade seg eller for å tømme støvbeholderen vil dette begrense hvor stort areal den kan dekke og hvor lang tid dette tar. Batterikapasitet og kapasiteten til støvbeholderen er derfor viktige ting vi tar med i vurderingen vår. 

Brukervennlighet i en robotstøvsuger

For at en robotstøvsuger skal være verdt kostnaden må den bidra til å spare tiden vår og gjøre livet vårt lettere. Dersom den er vanskelig å installere, krever mye vedlikehold eller trenger stadig oppsyn mens den er i bruk vil den ha liten bruksverdi. Gode robotstøvsugere håndterer i dag det meste selv, inkludert det å orientere seg i boligen din, og er derfor lette å installere. De er også bygget slik at de krever minimalt vedlikehold og ettersyn. I vurderingen vår ser vi på hvor mye du trenger å involvere deg i aktiviteten til robotstøvsugeren, og dermed i hvor stor grad den forenkler livet ditt.

Oppsummering

Robotstøvsugere har forenklet rengjøringen betydelig ved å ofte kombinere støvsuging og gulvvask i én enhet. I våre tester har disse enhetene vist seg å være effektive i å fjerne støv og skitt samtidig som de vasker gulvene grundig. De beste robotstøvsuger modellene er ofte utstyrt med avansert navigasjon, justering for forskjellige gulvtyper, og app-styring. Slike modeller gir en problemfri opplevelse ved å tillate brukerne å sette opp rengjøringsplaner og la roboten utføre jobben, noe som sparer tid og eliminerer behovet for manuell rengjøring.

Ofte stilte spørsmål

Hvilken modell ble robotstøvsuger best i test i 2024?

I vår test av robotstøvsugere for 2024 utmerket Neatsvor X600 Pro seg som best i test. Den har kraftig sugeevne og effektiv rengjøring på både harde gulv og tepper. Modellen er støysvak og priset konkurransedyktig, noe som gir høy verdi for pengene. Dette gjorde den til vårt klare førstevalg.

Hva er en robotstøvsuger?

En robotstøvsuger er en selvgående støvsuger som kan støvsuge gulv på egenhånd. De fleste robotstøvsugere benytter kunstig intelligens for å orientere seg og planlegge arbeidet sitt.

Hvor mye koster en robotstøvsuger?

Prisen på robotstøvsugere kommer an på hvor teknologisk sofistikerte de er og hvor god kvaliteten på selve maskinen er, og hvor god ytelse man kan forvente seg. I de robotstøvsugerne vi presenterer i denne artikkelen varierer prisene mellom over femten tusen kroner og litt over en tusenlapp.

Kan robotstøvsugere fjerne dyrehår?

Ja, alle robotstøvsugere kan fjerne dyrehår, men noen er bedre enn andre. Nyere modeller som har gummiruller har mindre problemer med at hår setter seg fast i kostene og må rengjøres manuelt.

Kan robotstøvsugere også rengjøre tepper?

Ja, men her her er det også litt forskjell på modellene. En veldig viktig faktor for støvsuging av tepper er sugeevnen. dersom du har mange tepper, og særlig for langhårede tepper, bør du se deg om etter en robotstøvsuger med en sugeevne på minst 2000 Pascal.

Kan robotstøvsugere rengjøre i hjørner?

Ja, robotstøvsugere er utstyrt med børster som rekker til både inne i hjørner,  langs med vegger, og rundt møbler.

Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo