Robotstøvsuger: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Støvsuging er kjedelig, det er kanskje en av de jobbene i huset som får folk til å føle seg mest som roboter, så hvorfor ikke la en ekte robot ta seg av saken? Her går vi gjennom de beste robotstøvsugerne på markedet i 2021
Robotstøvsuger: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Om robotstøvsugere

Det er kanskje ingen stor overraskelse at robotstøvsugere har blitt så populære i det siste. Det er også andre grunner til den stadig økende populariteten til robotstøvsugere. en viktig faktor er for eksempel hvor nyttige disse maskinene er. 

Noen av de tidligere generasjonene av robotstøvsugere var rett og slett for dumme til egentlig å være nyttige. Dette er noe som har forandret seg mye de siste årene, med smartere robotstøvsugere som gjør jobben omtrent like godt som det man kan greie selv. Samtidig som robotstøvsugere har blitt smartere har de også blitt billigere på grunn av mer effektiv produksjon og flere kjøpere.  

Best i test Robotstøvsuger

Neatsvor X600 Pro

kr 5 990,-
Annonse
Neatsvor X600 Pro er den klart anbefalte robotstøvsugeren blant de ulike modellene vi har vurdert i testen vår.

For de som er villige for å betale litt ekstra for å kunne velge fra øverste hylle er Neatsvor X600 Pro blant det beste du kan finne.

Denne robotstøvsugeren har alle de andre fordelene som du finner på en robotstøvsuger.

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Hvorfor bruke robotstøvsuger

beste robotstøvsuger

Om dagen er det ofte full aktivitet i rom og lokaler som skal støvsuges. Dette kan gjøre det vanskeligere å finne et godt tidspunkt for å få unnagjort jobben med å støvsuge. Med robotstøvsugere er dette ikke noe problem ettersom de kan stilles inn til å ta seg av støvsugingen om natten når det er mindre aktivitet.

Robotstøvsugere er også en stor hjelp for eldre som kan ha vanskeligheter med å støvsuge selv. Robotstøvsugere vil i lengden koste mye mindre enn å for eksempel ansette en rengjører for å ta seg av den samme jobben.  

Støvsugere er ofte forferdelig støyende selv om en del nye robotstøvsugere har også har greid å redusere dette noe. Den største fordelen med robotstøvsugere når det gjelder støy er at de faktisk kan få unnagjort støvsugingen mens du er ute av huset, for eksempel kan du stille inn robotstøvsugeren til å gjøre arbeide kun i de dagene og tidsrommene når du vanligvis er på jobb. Profesjonelle og aktive som tilbringer mye tid på jobb slipper dermed å høre på støyende støvsuging etter en lang dag på jobb, samtidig som de kommer hjem til et rent og ferdig støvsugd. 

back to menu ↑

Viktig å huske når du velger robotstøvsuger

Budsjett er en viktig ting for mange. Her er det viktig å huske på at selv om det naturligvis finnes en klar sammenheng mellom pris og kvalitet, så finnes det fortsatt veldig gode modeller til relativt lave priser. De dyreste modellene er som regel de som er nyest. Dersom du ikke trenger alle de nyeste forbedringene kan du ofte få en veldig god robotstøvsuger til en mye rimeligere pris dersom du nøyer deg med siste års modell i stedet for det nyeste nye. 

Om du har husdyr som feller mye dyrehår er dette noe å tenke på når du kjøper robotstøvsuger. Her er det børstene på robotstøvsugeren som teller. Det du bør se etter dersom du har husdyr er som regel en av de nyere modellene som bruker gummiruller der dyrehår ikke så lett setter seg fast. 

Gulvtype og areal er også viktige faktorer. Tepper krever for eksempel bedre sugekraft enn det et parkettgulv gjør. For større og mer kompliserte gulvareal er det ofte nødvendig med en robotstøvsuger som kan lade seg selv og fortsette der den slapp. For mer kompliserte gulvareal med flere rom og mange hindringer er det også viktig å ha en robotstøvsuger med gode navigasjonssystemer og god mobilitet.  

robotstøvsuger rengjør

Beste Robotstøvsuger

back to menu ↑

Beste 7 robotstøvsugere

back to menu ↑

Neatsvor X600 Pro Robotstøvsuger

Anbefalt

Neatsvor X600 Pro

kr 5 990,-
Annonse
Neatsvor X600 Pro er den klart anbefalte robotstøvsugeren blant de ulike modellene vi har vurdert i testen vår.

For de som er villige for å betale litt ekstra for å kunne velge fra øverste hylle er Neatsvor X600 Pro blant det beste du kan finne.

Denne robotstøvsugeren har alle de andre fordelene som du finner på en robotstøvsuger.
Fordeler
 • 100% fornøydgaranti
 • Ekstra sterk sugeevne
 • God klatreevne for å komme seg over hindringer
 • Tar seg av både gulvvask og støvsuging
 • Lader seg selv
 • Poseløs
 • Ekstra lang batteritid
 • Mulighet til å lagre opptil 5 etasjer med kart
Ulemper
 • Støvbeholder må tømmes manuelt

Vår mening

Denne robotstøvsugeren har alle de andre fordelene som du finner på lillebror Neatsvor X600, og i tillegg kommer denne modellen med mye større batterikapasitet og ekstra minne slik at du kan lagre flere etasjer.

Rengjøring

Neatsvor X600 Pro er, i likhet med den litt enklere X600-modellen bygget for å kunne rengjøre effektivt både med støvsuging og med våtmopp. Selv om du ikke ønsker å bruke våtmopp funksjonaliteten kan dette likevel være en passende robotstøvsuger. Det er nemlig lettvint å skru av våtmopp-funksjonaliteten dersom du ikke trenger den, men for mange er våtmopp-funksjonaliteten en velkommen bonus som de setter pris på.   

Med en sugekraft på hele 6000 PA er Neatsvor X600 Pro en av markedets kraftigste motorer. Dette betyr at robotstøvsugeren med letthet kan fjerne dyrehår, smuler og rusk fra tepper og lignende rengjøring som kan være utfordrende for en støvsuger med mindre sugekraft. støv og rusk samles i en poseløs støvbeholder som kan romme opptil 600 ml før den må tømmes.

Neatsvor X600 Pro kommer med innebygde vannbeholdere som rommer 350 ml vann for våtmopping. Den kommer også med to mopper som du kan bytte mellom, og som kan brukes om og om igjen. Når en av moppene er skitten kan denne enkelt og greit vaskes i vaskemaskin. 

Arbeidstid, lading

Batteriet til Neatsvor X600 Pro er et 5200 mAh LG batteri som gir en arbeidstid på mellom 120 og 180 minutter. når batteriet er i ferd med å gå tomt vil robotstøvsugeren helt selvstendig kjøre tilbake til ladestasjonen sin og lade seg opp igjen helt selv før den fortsetter jobben sin.  

Kapasiteten til  Neatsvor X600 Pro er omtrent 100 kvadratmeter per time, og siden robotstøvsugeren lader seg opp selv kan du bruke den til å både støvsuge og vaske hele huset nesten uansett hvor stort det er. Når du er fornøyd med slik den arbeider kan du lagre innstillingene for senere bruk.

Sensorer, navigasjon og mobilitet

Det store batteriet til Neatsvor X600 Pro gjør at den har større rekkevidde før den må tilbake for å lade seg opp. Dette betyr at denne premium-modellen er bedre egnet for større boliger med flere rom enn det den enklere modellen er. 

Neatsvor X600 Pro har navigasjon på kart der du kan se hva den holder på med til enhver tid, og kan kontrollere aktiviteten til robotstøvsugeren ved å for eksempel legge inn No-Go-soner. Dette kan du gjøre uansett hvor du befinner deg ved hjelp av appen på telefonen din. Du har muligheten til å lagre opptil 5 etasjer i for robotstøvsugeren. Dette er nok en funksjonalitet som gjør denne robotstøvsugeren til et godt valg for større boliger.

I boliger med flere etasjer er naturligvis også trapper en viktig ting å ha i tankene. Neatsvor X600 Pro har innebygget trappesensor som forhindrer at den faller ned trapper eller andre steder der det er høyt da dette kan føre til skader på robotstøvsugeren. 

X600 Pro er også relativt flink til å komme seg rundt i huset, med en klatreevne som gjør det mulig for den å komme seg over hindringer på opptil 20 mm. Alt dette greier den med et støynivå som kun ligger på mellom 50-65 dB. Den er også relativt liten, med en diameter på 33 cm og en høyde på 9,8 cm, som betyr at den er liten nok til å også effektivt rengjøre under de vanligste møblene.  

Avanserte funksjoner

Styringen av robotstøvsugeren skjer via den medfølgende mobilappen fra Neatsvor. Denne appen er kompatibel med Google Home slik at den er lettvint å sette opp. Dette betyr også at det er mulig å styre robotstøvsugeren med talekommandoer via Google Home. Robotstøvsugeren er også kompatibel med Amazon Alexa.   

Du har også full kontroll på når X600 Pro arbeider. For eksempel kan du med få tastetrykk i appen stille inn støvsugeren slik at den kun arbeider med å rydde og vaske huset ditt mens du er ute på jobb. Dermed kan du komme hjem til nyvasket hus hver eneste dag. 

back to menu ↑

2. Neatsvor X520 Robotstøvsuger

Mest for pengene

Neatsvor X520

kr 4 990,-
Annonse
Denne robotstøvsugeren gir en perfekt kombinasjon av alle de viktigste funksjonalitetene, samtidig som den unngår unødvendig dyre funksjonaliteter som skrur opp prisen for mye. 

Fordeler
 • 100% fornøydgaranti
 • Ekstra sterk sugeevne
 • God klatreevne for å komme seg over hindringer
 • Tar seg av både gulvvask og støvsuging
 • Lader seg selv
 • Poseløs
Ulemper
 • Støvbeholder må tømmes manuelt

Vår mening

Neatsvor X520 er en av de mest anbefalte robotstøvsugeren blant de ulike modellene vi har vurdert i testen vår.

Rengjøring

Dette er en robotstøvsuger som greier å håndtere det meste. Motoren tåler mye, og har veldig god sugeevne på 4000 PA. Dette betyr at den med letthet håndterer slike ting som for eksempel hundehår, og greier til og med å suge opp stålkuler. Støv og smuss som suges opp samles i en praktisk skuff som det er lett å tømme når den begynner å fylles opp. Støvbeholderen har kapasitet for opptil 600 ml.  

I tillegg til å fungere som en støvsuger har Neatsvor X520 også innebygd våtmopp for automatisk gulvvask. Det er fullt mulig å slå våtmopp-funksjonaliteten av eller på etter ønske. Vannbeholderen som brukes for våtmoppen har en kapasitet på 350 ml. Med et støynivå på kun 55 dB er robotstøvsugeren knapt merkbar når den rengjør i bakgrunnen.

Arbeidstid og lading

Neatsvor X520 sitt 5200 mAh batteri gir en arbeidstid på mellom 120 – 180 minutter, men dette er generelt sett ikke noe du som bruker trenger å bekymre deg for. Robotstøvsugeren kjører nemlig selv tilbake til ladestasjonen og lader seg opp igjen automatisk når den holder på å slippe opp for strøm.

Sensorer, navigasjon og mobilitet

Når Neatsvor X520 setter i gang med jobben sin går det meste av seg selv. Den kan rengjøre flere rom, og har en klatreevne på 2 cm slik at den kommer seg over mindre hindringer. Høyden er 9,8 cm, med en diameter på 33 cm, så den kommer seg greit under vanlige møbler. 

Robotstøvsugeren er også utstyrt med trappesensor for å unngå at den faller utenfor og/eller setter seg fast i trapper eller lignende. I tillegg støtter den Navigasjon på kart og såkalte No-Go-soner, slik at du selv kan bestemme hvor du vil at støvsugeren skal gå, og eventuelle steder der den må unngå. Kartnavigasjonen betyr at du også kan følge med på kartet hvor robotstøvsugeren arbeider til enhver tid. 

Avanserte funksjoner

Når det gjelder de mer avanserte funksjonalitetene som er tilgjengelige så er Appen til Neatsvor X520 kompatibel med Google Home. Appen, som brukes til å styre 

robotstøvsugeren, er kompatibel med Google Home. Appen lar deg styre robotstøvsugeren over wi-fi nettverket i hjemmet ditt enten du er hjemme eller ute. Den lar deg også stille inn klokkeslett for når den skal arbeide, justere vannmengde, sugekraft og ulike vaskemetoder.

back to menu ↑

3. iRobot Roomba S9 robotstøvsuger

Beste premium

iRobot Roomba S9

kr 5 999,-
Annonse
Dersom du er ute etter den beste premium robotstøvsugeren for hjemmet ditt er trenger du ikke se lenger enn til toppmodellen i iRobot Roomba serien, iRobot Roomba S9. Denne modellen har fantastisk sugekraft, og er fullpakket med det siste nye av rengjøringsløsninger og navigasjonssystemer.
Fordeler
 • Fantastisk sugeevne og PerfectEdge Technology for grundig rengjøring i alle kanter, hjørner, rundt møbler, og på tepper
 • Kartlegger og lærer å navigere boligen din selv, lader seg selv, tømmer seg selv og klargjør støv og skitt i en lukket pose
 • Kan kontrolleres via en mobil app
 • Smart Anti-Allergen system, og tilpasset for å håndtere dyrehår 
 • Best i test!
Ulemper
 • Relativt dyr
 • Ingen våt mopp (men kan integreres med M6 robotgulvvaskeren)

Vår mening

Robotstøvsugeren er perfekt for fjerning av skitt, støv og dyrehår. Den jobber helt selvstendig uten behov for oppsyn, og fjerner effektivt skitt og mikroskopiske allergifremkallende partikler og midd med sitt Dual Multi-surface rengjøringssystem. Siden dette er en av de nyeste modellene fra iRobot er den også relativt dyr med en pris på kr 15.379,-. 

Rengjøring

iRobot Roomba S9 sitt avanserte High Efficiency filter er et av markedets aller beste på å filtrere ut mikroskopiske støvpartikler, midd, soppsporer og andre allergener. Rengjøringssystemet fanger opp hele 99% av allergener fra slike ting som mugg, pollen, støvmidd, i tillegg til allergener fra hunder og katter. Filteret er så effektivt at det også fanger opp partikler og allergener som er så små at du ikke kan se dem. 

iRobot Roomba S9 er utstyrt med mer enn nok sugestyrke for alle typer overflater. Denne modellen er også utstyrt med sensorer som registrerer når den rengjør tepper, og justerer da opp sugestyrken automatisk for å forsikre at teppene blir skikkelig rengjort. Børstene er laget av gummi, som forhindrer at dyrehår og lignende henger seg fast og må rengjøres manuelt.

PerfectEdge-teknologien og de spesialdesignede vinklede børstene som brukes i iRobot Roomba S9 gjør at den effektivt oppsporer smuss, støv, hybelkaniner og andre uvelkomne gjester selv innerst i hjørner og andre steder der de måtte gjemme seg. 

Når støv og allergener er samlet opp er det viktig at disse ikke slippes ut igjen. Anti-Allergen-systemet til iRobot Roomba S9 sørger for at ingenting slippes ut når roboten tømmer seg.

Arbeidstid, lading og tømming

iRobot Roomba S9 har hele 120 minutter med effektiv arbeidstid. Dette er en hel del lengre enn de tidligere modellene, som betyr at denne modellen er enda bedre tilpasset større arealer. Ladingen er også mer effektiv på denne modellen, med kun 120 minutters ladetid for å fullade batteriet.  

Tømming er lett gjort og veldig renslig med iRobot Roomba S9. alt man trenger å gjøre er å hente den forseglede avfallsposen fra Clean Base™ stasjonen til robotstøvsugeren. 

Sensorer, navigasjon og mobilitet

Denne siste modellen fra iRobot er utstyrt med de nyeste sensorene som hjelper robotstøvsugeren til å skanne rommet, for å planlegge ruten sin på en slik måte at den bruker arbeidstiden mest mulig effektivt, og slik at den kommer så nært inntil vegger og så langt inn i hjørner som mulig. Robotstøvsugeren er også designet for å takle dørstokker på opptil 1,6 cm.

iRobot Roomba S9 bruker avansert vSLAM-navigasjonsteknologi til å samle inn mer enn 230 tusen datapunkter per sekund. Dette er informasjon som behandles av robotstøvsugerens 1,3 GHz Quad-core-prosessor, slik at robotstøvsugeren kan bruke “Imprint” smart mapping teknologi til å danne seg et nøyaktig kart over boligen. 

Imprint-teknologien hjelper robotstøvsugeren til å alltid vite hvor den befinner seg, hvilke områder som allerede er rengjort, forandringer i boligen, og den mest effektive ruten for gjenstående rengjøring. Med Imprint teknologien kan du også lett kontrollere hvor og når robotstøvsugeren skal gjøre rent. 

Avanserte funksjoner

En av de funksjonene som er nye på iRobot Roomba S9 er den smarte Imprint Link-teknologien som gjør det mulig for iRobot Roomba S9 og iRobot Braava Jet M6 å samarbeide automatisk. Dermed kan S9 støvsuge først, for så å bli automatisk etterfulgt av M6 robotgulvvaskeren uten at du trenger å løfte en finger.

Andre kjente og kjære iRobot-funksjoner er selvfølgelig også der, slik som for eksempel iRobot HOME appen, trappesensor, automatisk lading og mer.  

back to menu ↑

4. iRobot Roomba i7+ robotstøvsuger

Mest for pengene

iRobot Roomba i7+

kr 7 549,-
Annonse
Med denne robotstøvsugeren går fjerning av skitt, støv og dyrehår av seg selv uten at du trenger å tenke på det. Selv skitt og mikroskopisk allergifremkallende støv som du ikke ser fjernes effektivt med denne robotstøvsugerens tre-trinns rengjøringssystem kalt Dual Multi-surface. Dette rengjøringssystemet løfter opp, suger vekk og filtrerer rent.
Fordeler
 • Mye for pengene i forhold til testvinneren iRobot Roomba S9+
 • Solid sugeevne som er ti ganger bedre enn mange tidligere modeller
 • Lader seg selv, tømmer seg selv og klargjør støv og skitt i en lukket pose
 • Kartlegger og lærer å navigere boligen din selv
 • Kan kontrolleres via en mobil app
Ulemper
 • Mangler noen av de nyeste funksjonene du finner i den siste versjonen
 • ingen våt mopp funksjon

Vår mening

iRobot Roomba i7+ sørger selv for å tømme seg når støvbeholderen er full, og lade seg når batterinivået begynner å bli lavt. Støvsugeren er forgjengeren til testvinneren iRobot Roomba S9+, og siden en nyere modell allerede er tilgjengelig er det nå mulig å få denne fantastiske robotstøvsugeren til en pris på kr 7.609,- som er mye billigere enn den nyeste S9+ modellen fra iRobot. 

Rengjøring

Stadig flere nordmenn sliter i dag med allergi mot støv, midd og andre små partikler. iRobot Roomba i7+ kommer med filter som også fjerner mikroskopisk støv og midd som du ikke kan se. Rengjøringssystemet fanger opp hele 99% av allergener fra slike ting som mugg, pollen, støvmidd, i tillegg til allergener fra hunder og katter. Dette gjøres ved hjelp av robotstøvsugeren sitt avanserte Dual Multi-surface tre-trinns rengjøringssystem. 

Sugestyrken til iRobot Roomba i7+ er også imponerende. Denne modellen kan skilte med en sugestyrke som er ti ganger så sterk som AeroVac™-systemet til den tidligere Roomba 600-serien. I stedet for å bruke hårlignende børster bruker iRobot Roomba i7+ en spesiell type gummibørster som gjør det mulig å fange opp støv, skitt og dyrehår uten at disse setter seg fast.  

Arbeidstid, lading og tømming

Ingen liker å tømme støvbeholdere og få en sky av støv midd og mugg som takk for hjelpen. Dette gjelder selvfølgelig særlig for de som er sensitive når det gjelder støv og midd. Den eksterne Clean Base™ støvbeholderen til iRobot Roomba i7+ gjør denne jobben mye mindre ubehagelig. Stasjonen til denne støvsugeren gir deg nemlig en ferdig lukket avfallspose så snart beholderen er full.

Det er Clean Base™ som er hjemmet til iRobot Roomba i7+. Her tømmer den støvbeholderen sin, og det er også her robotstøvsugeren lader seg når batterinivået begynner å bli lavt. Lading av batteriene tar 90 minutter, og gir støvsugeren en arbeidstid på ca 75 minutter. 

Sensorer, navigasjon og mobilitet

en robotstøvsuger som Mobilitet er nøkkelen til om en robotstøvsuger er nyttig eller ikke. Dersom bare står og stanger i veggen er til mer irritasjon enn nytte. Av den grunn er navigasjonen noe av det viktigste å tenke på når du vurderer robotstøvsugere.   

iRobot Roomba i7+ er en robotstøvsuger som konstant lærer, kartlegger hjemmet ditt og bruker informasjonen den innhenter for å tilpasse aktivitetene sine til hjemmet ditt. Kartleggingen gjøres ved hjelp av en smart mapping teknologi kalt “Imprint”. Imprint gjør det lett for deg å kontrollere hvor og når robotstøvsugeren skal gjøre rent. Du har muligheten til å for eksempel velge ett rom eller alle rommene. 

iRobot Roomba i7+ sin installasjonspakke inkluderer virtuelle vegger du kan bruke dersom du trenger å begrense støvsugeren sin aktivitet i deler av hjemmet.

Avanserte funksjoner

iRobot Roomba i7+ kan enkelt og greit kontrolleres ved hjelp av iRobot HOME-appen. Når du kobler robotstøvsugeren til WiFi-nettverket i hjemmet ditt kan du bruke appen på mobiltelefonen din til å bestemme hvor, når og hvordan roboten din gjør rent, uansett hvor du er. 

back to menu ↑

5. NEATO Botvac D7 Connected

Beste poseløse robotstøvsuger

NEATO Botvac D7

kr 2 990,-
Annonse
NEATO Botvac D7 er en kraftig robotstøvsuger med  en luftgjennomstrømning på hele 19 liter per sekund.  og er kjent for å være en av de mest grundige rengjørerne i markedet. LaserSmart™-navigasjonssystemet sørger for detaljert kartlegging av omgivelsene og navigasjon med høy presisjon.
Fordeler
 • Kompatibel med Alexa, Apple, og Google
 • Høy beholderkapasitet
 • Ubegrenset arbeidsareal
 • Virtuelle no-go områder 
 • Egnet for støvsuging av dyrehår
Ulemper
 • Bruker ikke forseglede engangsposer som kan kastes direkte i søpla.

Vår mening

Robotstøvsugeren styres av er brukervennlig mobil app, og er kompatibel med både Alexa, Google og Apple. Prisen til NEATO Botvac D7 Connected ligger på rundt  kr 5.499,- i Norge.

Rengjøring

NEATO Botvac D7 er en kraftig robotstøvsuger med en luftgjennomstrømning på hele 19 liter per sekund. Med sin CornerClever™ teknologi og andre innovasjoner, slik som for eksempel den praktiske sidekosten, er denne robotstøvsugeren kjent for å være en av de mest grundige rengjørerne i markedet. Sidekosten gjør det mulig med skikkelig rengjøring inne ved vegger, rundt møbler og andre gjenstander. 

Arbeidstid, lading og tømming

NEATO Botvac D7 har en arbeidstid på 120 minutter før den må lade seg opp igjen på den medfølgende ladestasjonen. Den trenger 150 minutter for å lade seg opp igjen. Robotstøvsugeren er også poseløs, og har en romslig 0,7 liters beholder for oppsamling av støv, skitt og smuss.

Sensorer, navigasjon og mobilitet

Siden NEATO Botvac D7 er selvladende, og siden den har en stor kapasitet på oppsamling av støv, har den nærmest ubegrenset arbeidsareal. For å orientere seg bruker robotstøvsugeren et avansert navigasjonssystem som heter LaserSmart™. Med dette systemet kartlegger den omgivelsene nøye, og kan deretter navigere med høy presisjon. 

Dersom du har steder der du ikke ønsker at støvsugeren skal bevege seg kan du sette opp virtuelle No-Go linjer. Disse settes opp ved hjelp av den brukervennlige mobilappen til NEATO. Robotstøvsugeren kan bevege seg over dørstokker som er opptil 1,5 cm høye. 

Avanserte funksjoner

Neato er designet for å være kompatibel med både Alexa, Google og Apple.

back to menu ↑

6. Xiaomi Mi Mop Pro 2+

Beste robotstøvsuger med gulvvask

Xiaomi Mi Mop Pro 2+

kr 4 859,-
Annonse
For mange er gulvet ikke skikkelig rent før det er vasket med såpe og vann. I disse dager kan også gulvvasken ordnes av en robot, og i tilfellet med den stillegående og effektive Xiaomi Mi Mop Pro 2+ kan den samme roboten gjøre både støvsuging og gulvvask.
Fordeler
 • Hurtig og effektiv 2-i-1 støvsuger med gulvvask
 • Sterk sugeevne
 • Kompatibel med SmartHome, Google assistant, og Amazon Alexa
 • Systematisk navigation (vSLAM visuel navigation)
 • Stor støvbeholder og vannbeholder
 • Brukervennlig app
 • Stillegående
Ulemper
 • Noe begrenset arbeidsareal

Vår mening

Dersom du også ønsker å bruke en robot for gulvvasken din, og ikke ønsker å kjøpe en egen robot for dette, vil Xiaomi Mi Mop Pro 2+ med en prislapp på bare 3.999,- kroner, være det beste valget.    

Rengjøring

Det kan være lett å tenke seg at en robot med både støvsuger og vaskefunksjon ikke er særlig god på noen av delene, men det er ikke tilfelle med Xiaomi Mi Mop Pro 2+. Denne robotstøvsugeren imponerer med en sugeevne på 3000 Pascal. Til sammenligning regnes 1500-2000 Pascal som standarden for hvor mye sugeevne som trengs når du skal støvsuge tepper, så her er det mer enn nok kraft.

Arbeidstid, lading og tømming

Kjøretiden til Xiaomi Mi Mop Pro 2+ er hele 180 minutter, som er imponerende lenge, men arbeidsarealet til robotstøvsugeren er begrenset til 140 kvadratmeter, men den kan stilles inn til å rengjøre flere rom, og den kan lade seg opp helt selv og fortsette arbeidet. 

Den romslige støvbeholderen på Xiaomi Mi Mop Pro 2+ har en kapasitet på 550 ml, som betyr at den trenger å tømmes relativt sjelden. Vannbeholderen har en kapasitet på opptil 250 ml, men du kan velge vannmengde alt etter gulvet ditt. 

Sensorer, navigasjon og mobilitet

Xiaomi Mi Mop Pro 2+ har et avansert navigasjonssystem som lar deg velge mellom flere forskjellige måter å rengjøre på ved hjelp av den medfølgende appen som også lar deg følge med på kartet hvor robotstøvsugeren befinner seg. Ved hjelp av appen kan du også sette opp virtuelle vegger dersom du har områder i boligen der du ikke ønsker at robotstøvsugeren skal rengjøre.

Når det gjelder fremkommelighet over dørstokker er Xiaomi Mi Mop Pro 2+ hakket foran mange av de andre robotstøvsugerne vi har vurdert. Denne modellen tolererer nemlig dørstokker som er opptil 2 cm høye. Den er også utstyrt med trappesensor for å forhindre at den faller ned trapper og blir ødelagt på den måten.

Xiaomi Mi Mop Pro 2+ er utstyrt med ToF(time of flight sensor) som er et slags kamera som måler avstand og fart. TOF sensoren brukes i kombinasjon med VSLAM(Visual Simultaneous Localization and Mapping)-teknologien for å orientere seg og navigere mer effektive ruter. Hele denne prosessen kan overvåkes på mobiltelefonen din.

Avanserte funksjoner

Både SmartHome, Google assistant, og Amazon Alexa er kompatible for bruk med Xiaomi Mi Mop Pro 2+. Robotstøvsugeren kommer også med en brukervennlig app som brukes til å kontrollere og overvåke aktiviteten til roboten. 

back to menu ↑

7. SEVERIN Chill

Billig og bra robotstøvsuger

SEVERIN Chill

kr 1 338,-
Annonse
Ikke alle har like mye gulvplass som trenger å støvsuges, og da kan det godt hende at man kan greie seg med et rimeligere alternativ. SEVERIN Chill er en billig og bra robotstøvsuger som gir deg det meste du trenger i en robotstøvsuger uten at det koster skjorta.
Fordeler
 • Billig
 • Relativt stillegående
 • Liten og lett
 • Lett å bruke
 • HEPA filter
Ulemper
 • Begrenset til 100 kvm (anbefalt for ett rom)
 • Lang ladetid
 • Begrenset navigasjon

Vår mening

SEVERIN Chill er uten mange av de nyeste navigasjonssystemene og ekstrafunksjonene, men er flink til å suge opp støv og skitt fra mindre gulv. Dette er et greit lavpris-alternativ for de som bare trenger en enkel robotstøvsuger uten altfor mange ekstra funksjoner, og som ikke har veldig store gulvflater. Prisen ligger for tiden på rundt kr 1.348,- i Norge. 

Rengjøring

Selv om SEVERIN Chill er billig er den likevel flink på å holde det rent i stua. Den er bruker et avansert 3 trinns rengjøringsprogram, og er utstyrt med to ekstra lange sidekoster som hjelper med å komme til og rengjøre nær vegger, i hjørner og rundt møbler. 

Robotstøvsugeren er utstyrt med HEPA(high-efficiency particulate air) filter som er så effektivt at det, i tillegg til støv og smuss, også kan fange opp både midd, fungi, i tillegg til mange bakterier og virus.

SEVERIN Chill veier bare 1,5 kg, så den er lett og å flytte rundt omkring i huset når du ønsker å rengjøre forskjellige steder. Denne robotstøvsugeren anbefales hovedsaklig for hjem med harde gulv og korthårede tepper. 

Arbeidstid, lading og tømming

Som kan forventes fra en modell med såpass lav pris så har denne robotstøvsugeren en kortere kjøretid enn mange andre modeller i markedet i dag. Ladetiden er også lenger, og den lader seg ikke selv. Av denne grunn anbefales  SEVERIN Chill først og fremst for mindre boliger, og/eller for rengjøring av ett rom om gangen. Kjøretiden er begrenset til 90 minutter, og gjenoppladingen tar hele 6,5 timer. 

SEVERIN Chill har poseløs beholder som rommer opptil 350 ml med skitt og støv. Denne beholderen må man selv tømme innimellom når den begynner å fylles opp, men siden denne robotstøvsugeren hovedsaklig brukes for mindre boliger vil dette ikke være noe som man trenger å gjøre så altfor ofte.

Sensorer, navigasjon og mobilitet

SEVERIN Chill er begrenset til rengjøring av et område på opptil 100 kvadratmeter om gangen, så det vil ofte passe best å ta ett rom om gangen dersom man har mer enn ett rom å bruke den i. Dersom man har flere rom å støvsuge er den heldigvis veldig lett, og derfor enkel og grei å flytte rundt i huset. Denne robotstøvsugeren er også noe mindre enn mange av de mer avanserte modellene og kan derfor lettere komme seg forbi ting og passere under møbler. 

Dersom du har dørstokker i det området som støvsuges kan SEVERIN Chill håndtere dørstokker på opptil 1,5 cm. Robotstøvsugeren har et forenklet navigasjonssystem som ikke inkluderer slike avanserte funksjonaliteter som systematisk navigasjon, virtuelle vegger, men robotstøvsugeren er utstyrt med trappesensor. 

Avanserte funksjoner

SEVERIN Chill er en rimelig priset og enkel robotstøvsuger uten avanserte funksjoner.

 

back to menu ↑

Viktige faktorer i vurderingen vår

robotstøvsuger

Rengjøringskvalitet

Dersom en robotstøvsuger ikke rengjør skikkelig er det liten vits i å bruke penger på den. De beste robotstøvsugerne kan gjøre rent nesten like godt som det du selv kan. Dette kommer i stor grad an på sugestyrken, typer koster som brukes, og hvordan de for eksempel takler rengjøring i hjørner, kriker og kroker, og rundt møbler og andre gjenstander. Rengjøringskvaliteten er naturligvis ett av hovedpunktene på sjekklisten vår når vi vurderer robotstøvsugere.

Navigasjon, mobilitet og software

Støvsugere har vi hatt lenge, men det var utviklingen innen software som gjorde det mulig å lage robotstøvsugere. Bra software er fortsatt nøkkelen til en god robotstøvsuger. Software hjelper robotstøvsugeren med å holde styr på hvilke områder som allerede er rengjort og hvilke som gjenstår. Software er også viktig for å unngå at den setter seg fast i hjørner, faller ned trapper eller velter gjenstander i boligen. 

I vurderingen vår har vi derfor sett på hvordan programvaren håndterer hindringer, hvordan ruten beregnes, hvor god støvsugeren er på å orienterer seg, og hvor flinke robotstøvsugerne er på å finne løsninger dersom den planlagte ruten deres sperres av gjenstander. 

Batterier, lading, kapasitet og arbeidshastighet

Hvor effektiv en robotstøvsuger er vil i stor grad avhenge av hvor lenge den kan arbeide uforstyrret i boligen din. Dette begrenses i hovedsak av batteriet og kapasiteten til støvsugere. Dersom den ofte må tilbake til ladestasjonen for å lade seg eller for å tømme støvbeholderen vil dette begrense hvor stort areal den kan dekke og hvor lang tid dette tar. Batterikapasitet og kapasiteten til støvbeholderen er derfor viktige ting vi tar med i vurderingen vår. 

Brukervennlighet

For at en robotstøvsuger skal være verdt kostnaden må den bidra til å spare tiden vår og gjøre livet vårt lettere. Dersom den er vanskelig å installere, krever mye vedlikehold eller trenger stadig oppsyn mens den er i bruk vil den ha liten bruksverdi. Gode robotstøvsugere håndterer i dag det meste selv, inkludert det å orientere seg i boligen din, og er derfor lette å installere. De er også bygget slik at de krever minimalt vedlikehold og ettersyn. I vurderingen vår ser vi på hvor mye du trenger å involvere deg i aktiviteten til robotstøvsugeren, og dermed i hvor stor grad den forenkler livet ditt.

Hva er en robotstøvsuger?

En robotstøvsuger er en selvgående støvsuger som kan støvsuge gulv på egenhånd. De fleste robotstøvsugere benytter kunstig intelligens for å orientere seg og planlegge arbeidet sitt.

Hvor mye koster en robotstøvsuger?

Prisen på robotstøvsugere kommer an på hvor teknologisk sofistikerte de er og hvor god kvaliteten på selve maskinen er, og hvor god ytelse man kan forvente seg. I de robotstøvsugerne vi presenterer i denne artikkelen varierer prisene mellom over femten tusen kroner og litt over en tusenlapp.

Kan robotstøvsugere fjerne dyrehår?  

Ja, alle robotstøvsugere kan fjerne dyrehår, men noen er bedre enn andre. Nyere modeller som har gummiruller har mindre problemer med at hår setter seg fast i kostene og må rengjøres manuelt.

Kan robotstøvsugere også rengjøre tepper?

Ja, men her her er det også litt forskjell på modellene. En veldig viktig faktor for støvsuging av tepper er sugeevnen. dersom du har mange tepper, og særlig for langhårede tepper, bør du se deg om etter en robotstøvsuger med en sugeevne på minst 2000 Pascal. 

Kan robotstøvsugere rengjøre i hjørner?

Ja, robotstøvsugere er utstyrt med børster som rekker til både inne i hjørner,  langs med vegger, og rundt møbler.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo