Robotstøvsuger for hundehår: Test av de beste på markedet (2023)

Velkommen til den futuristiske verden hvor roboter tar seg av husarbeidet ditt. Ja, du leste det riktig. En robotstøvsuger, er en selvstyrte maskin utstyrt med smart teknologi og støvsuger-funksjoner som hjelper til med å holde hjemmet ditt skinnende rent for hundehår
Beste Robotgulv vaskere

Robotstøvsuger hundehår: Hvordan finne den beste modellen for deg og din firbente venn

Hundehår overalt? Ingen problem!

Har du noen gang lagt merke til hvor mye hår hunden din egentlig mister? Noen dager kan det føles som om du bor i et konstant snøfall av hundehår. Sofaen, teppet, gulvet – alt ser ut til å være dekket av et lag av pels. Dette er ikke bare et kosmetisk problem, men kan også forårsake allergiske reaksjoner og astmaproblemer.

Her kommer robotstøvsugeren inn i bildet. Takket være dens effektive rengjøring og konstante drift, kan den bidra til å holde hjemmet ditt fritt for hundehår. De fleste robotstøvsugere har spesielle børster og filtre som er designet for å fange opp og isolere hår, noe som gjør dem til et utmerket verktøy for å håndtere dyrehår.

Best i test Robotstøvsuger hundehår:

Netsvor X600 Pro

kr 5 999,-
Annonse
Med sin spesialiserte hundehårbørste og høy sugekraft, er Neatsvor X600 Pro et flott valg for husdyreiere. Den kan effektivt fjerne hundehår og annet dyrehår fra forskjellige overflater.

Kvalitetstid med kjæledyret ditt

Å ha en hund er givende, men det kan også være tidkrevende. Mellom mating, lek, turer, og pleie, kan det være vanskelig å finne tid til å holde huset rent. Men med en robotstøvsuger, kan du delegere rengjøringsoppgavene til din nye robotvenn, mens du bruker mer tid på å nyte livet med hunden din.

Ikke bare vil det spare deg for tiden det tar å manuelt støvsuge hundehår, men det vil også redusere stressnivået ditt. Tenk deg å våkne opp hver dag til et rent og ryddig hjem, uten å måtte løfte en finger. Det høres ganske bra ut, ikke sant?

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av u003ca href=u0022http://beste.no/u0022u003ebeste.nou003c/au003e er såkalte u0022metatesteru0022. Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. u003cbru003eu003cbru003eu003culu003eu003cliu003eProdukttester fra forbrukernettsider og ekpertkilderu003c/liu003eu003c/ulu003eu003culu003eu003cliu003eProduktets egenskaper og spesifikasjoneru003c/liu003eu003c/ulu003eu003culu003eu003cliu003eTredjeparts kundeanmeldelseru003c/liu003eu003c/ulu003eu003culu003eu003cliu003eForhandlerens garantier, omdømme og serviceu003c/liu003eu003c/ulu003eu003culu003eu003cliu003eProduktets prisu003c/liu003eu003c/ulu003eu003cbru003eDet er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.u003cbru003eu003cbru003eu003ca href=u0022https://beste.no/om-ossu0022u003e u003cbru003eLes mer heru003c/au003e

Kriterier for å velge den beste robotstøvsugeren for hundehår

fjern hundehår med roboten

Å velge en robotstøvsuger for hundehår kan være en utfordring, spesielt med så mange modeller å velge mellom. Men ikke bekymre deg, Amanda Knudsen fra Beste.no er her for å hjelpe deg. Her er noen tips for hvordan du kan finne den beste modellen for deg og din firbente venn.

Tenk over hva du trenger

Først og fremst er det viktig å ha klart for deg hva du trenger fra en robotstøvsuger. Har du mange rom? Høyenergiske hunder som løper rundt overalt? Eller kanskje du har allergier du må ta hensyn til? Svarene på disse spørsmålene kan hjelpe deg å avgjøre hvilke funksjoner du bør se etter.

Sjekk støvbeholderens kapasitet

En robotstøvsuger for hundehår har generelt en mindre støvbeholder enn en vanlig støvsuger. Det betyr at du kanskje må tømme den oftere, spesielt hvis du har mye hundehår i hjemmet ditt. Noen modeller har en automatisk tømmefunksjon, men husk at dette kan øke prisen og støyen.

Se etter modeller med god ytelse på hundehår

Ikke alle robotstøvsugere er like gode på å håndtere hundehår. Noen modeller kan ha vanskeligheter med å plukke opp hår fra tepper, mens andre kan bli tette av hår og kreve hyppig vedlikehold. Prøv å finne en modell som har gode anmeldelser når det kommer til å håndtere hundehår.

Ta hensyn til støynivået

Noen robotstøvsugere kan være ganske høye, noe som kan være forstyrrende hvis du er hjemme mye. Hvis dette er viktig for deg, prøv å finne en modell som er kjent for å være relativt stillegående.

Vurder prisen

Til slutt, husk at pris ikke alltid betyr kvalitet. Noen rimeligere modeller kan faktisk prestere bedre enn dyrere modeller, avhengig av hva du trenger. Ikke vær redd for å sammenligne priser og lese anmeldelser før du tar en beslutning.

Å finne den beste robotstøvsugeren for hundehår kan kreve litt tid og research, men det er definitivt verdt det i det lange løp. Ikke bare vil du ha et renere hjem, men du vil også kunne bruke mer tid på å kose med hunden din og mindre tid på å støvsuge.

Hunder er våre beste venner, men la oss være ærlige, håndtere hundehår kan være et mareritt. Heldigvis kan en god robotstøvsuger bidra til å lette dette problemet. Men hva skal du se etter når du kjøper en? Her er noen faktorer å vurdere.

Sugekraft er nøkkelen

En robotstøvsuger er bare så god som dens sugekraft. Dette er hva som skiller de gode fra de ikke så gode, spesielt når det gjelder å håndtere hundehår. Sugekraften måles i pascal (Pa), og du bør se etter modeller som har en sugekraft på over 2000 Pa for best ytelse.

Ikke glem børsten

Børsten er også viktig. En god børste kan gjøre en stor forskjell når det gjelder å løfte hundehår fra gulvet, enten det er på harde overflater eller tepper. Vurder modeller med spesielle børster for dyrehår, som silikonbørster eller børster med anti-hår viklingsteknologi.

Filtereffektivitet

En annen nøkkelfaktor å vurdere er filtereffektiviteten. Hvis du har hund, bør du se etter en robotstøvsuger som har et høyeffektivt filter, som et HEPA-filter, som kan fange opp fine partikler som støv, pollen og dyrehår.

Batterilevetid

Batterilevetid er en annen viktig funksjon å vurdere. Jo lenger batterilevetiden, jo mer vil robotstøvsugeren kunne rengjøre før den trenger å lades opp igjen. Velg en robotstøvsuger med en batterilevetid på minst en time for å sikre at den kan håndtere hele hjemmet ditt.

Navigasjonssystem

Hvordan robotstøvsugeren navigerer rundt i hjemmet ditt er også viktig. Noen modeller har avanserte sensorer og kameraer som tillater dem å kartlegge hjemmet ditt og følge en optimal rengjøringsrute, mens andre har en mer tilfeldig navigasjonsstil. For best ytelse, vurder en robotstøvsuger med avansert navigasjon.

App-kontroll

Til slutt, vurder å få en robotstøvsuger som kan styres via en app. Med app-kontroll kan du enkelt starte, stoppe eller planlegge rengjøringer, justere sugekraften, motta varsler og mer – alt fra komforten av smarttelefonen din.

Her er noen toppmodeller som har utmerket seg i tester og anmeldelser:

back to menu ↑

Beste i test Robotstøvsuger for hundehår

back to menu ↑

1. Neatsvor X600 Pro

Best i test

Netsvor X600 Pro

kr 5 999,-
Annonse
Med sin spesialiserte hundehårbørste og høy sugekraft, er Neatsvor X600 Pro et flott valg for husdyreiere. Den kan effektivt fjerne hundehår og annet dyrehår fra forskjellige overflater.
Fordeler
 • 100% fornøydgaranti
 • Ekstra sterk sugeevne
 • God klatreevne for å komme seg over hindringer
 • Tar seg av både gulvvask og støvsuging
 • Lader seg selv
 • Poseløs
 • Ekstra lang batteritid
 • Mulighet tivl å lagre opptil 5 etasjer med kart
Ulemper
 • Støvbeholder må tømmes manuelt

Vår mening

Neatsvor X600 Pro er en av de nyeste inngangene i robotstøvsugermarkedet. Med en rekke spennende funksjoner, robust ytelse og rimelig pris, har den vist seg å være en verdig konkurrent i feltet. La oss dykke dypere inn i detaljene.

Mållkundene til Neatsvor X600 Pro:

 1. Husdyreiere: Med sin spesialiserte hundehårbørste og høy sugekraft, er Neatsvor X600 Pro et flott valg for husdyreiere. Den kan effektivt fjerne hundehår og annet dyrehår fra forskjellige overflater.
 2. Travle husholdninger: For de som har travle livsstiler, vil den smarte navigasjonen og tidsplanleggingsegenskapene til Neatsvor X600 Pro være en stor hjelp. Med denne støvsugeren, kan de sette og glemme, og komme hjem til et rent hus.
 3. Allergikere: Takket være dens HEPA-filter, er Neatsvor X600 Pro også ideell for personer med allergier. Den fanger opp mikroskopiske partikler og allergener, og holder hjemmet fri for irriterende stoffer.

Funksjoner

Neatsvor X600 Pro kommer fullpakket med praktiske funksjoner som gjør rengjøringsjobben enklere og mer effektiv.

 1. Smart Navigasjon: Med sin laserbaserte navigasjon, kartlegger X600 Pro hjemmet ditt og planlegger den mest effektive rengjøringsruten. Den unngår også hindringer som møbler og trapper, noe som betyr mindre bekymring for deg.
 2. Kraftig Sugeevne: Med sin høye sugekraft på 3000Pa, klarer denne robotstøvsugeren å fjerne støv, hår, og smuss fra både harde gulvflater og tepper.
 3. Automatisk Oppladning: Når batterinivået blir lavt, returnerer X600 Pro automatisk til ladestasjonen. Når den er fulladet, fortsetter den med rengjøringen der den slapp.
 4. App & Stemmekontroll: Du kan styre X600 Pro via en brukervennlig app på telefonen din eller ved hjelp av stemmen din hvis du har en kompatibel Alexa-enhet.

Ytelse

Neatsvor X600 Pro har vist seg å ha solid ytelse på tvers av ulike typer gulvflater. Den er spesielt effektiv for rengjøring av dyrehår, noe som gjør den til et utmerket valg for husdyreiere. Den smarte navigasjonen sikrer at den dekker hele hjemmet ditt uten å gå seg fast.

Mens noen brukere har bemerket at den kan være litt høy under rengjøring, mener de fleste at den overlegne rengjøringskapasiteten mer enn veier opp for dette lille problemet.

Verdi for pengene

Gitt det imponerende spekteret av funksjoner, robust ytelse og brukervennlighet, tilbyr Neatsvor X600 Pro utmerket verdi for pengene. Det er definitivt en investering, men de tidsbesparende fordelene og lettheten i rengjøring gjør det verdt prisen.

Selvfølgelig har enhver produkt sine ulemper. Vedlikehold krever litt tid, og støvbeholderen må tømmes regelmessig. Imidlertid er disse mindre bekymringer sammenlignet med fordelene Neatsvor X600 Pro tilbyr.

Konklusjon

Alt i alt, er Neatsvor X600 Pro en solid, høytytende robotstøvsuger som passer for folk med forskjellige rengjøringsbehov. Det er en god investering for de som er på jakt etter et teknologisk avansert, effektivt rengjøringsverktøy for hjemmet og ærlig aktuelt for de som sliter med rengjøring av hundehår.

back to menu ↑

2. iRobot Roomba J7+

iRobot Roomba J7+

kr 5 499,-
Annonse
Denne robotstøvsugeren gir en perfekt kombinasjon av alle de viktigste funksjonalitetene, samtidig som den unngår unødvendig dyre funksjonaliteter som skrur opp prisen for mye. 
Fordeler
 • 100% fornøydgaranti
 • Ekstra sterk sugeevne
 • God klatreevne for å komme seg over hindringer
 • Tar seg av både gulvvask og støvsuging
 • Lader seg selv
 • Poseløs
Ulemper
 • Støvbeholder må tømmes manuelt

Vår mening

iRobot Roomba J7+ er en toppmodell i Roomba-serien, kjent for sin intelligente navigasjon og kraftige sugeevne. Den tilbyr en rekke avanserte funksjoner som gir deg en mer effektiv og problemfri rengjøringsopplevelse. La oss dykke dypere inn i hva denne robotstøvsugeren har å by på.

Funksjoner

Roomba J7+ tilbyr en rik pakke med funksjoner som hever standarden for robotstøvsugere.

 1. iRobot Genius 3.0: Denne nyeste AI-programvaren gir J7+ evnen til å lære og tilpasse seg ditt hjem over tid, og forbedrer dermed nøyaktigheten av rengjøringen.
 2. PrecisionVision Navigation: Med denne teknologien kan J7+ unngå hindringer, som dyrebæsj, og minnes plasseringen av disse for fremtidig rengjøring.
 3. Clean Base Automatisk Dirt Disposal: Denne selvtømmende funksjonen lar J7+ automatisk tømme støvbeholderen sin inn i en engangs søppelpose, noe som sparer deg for hyppig tømming.
 4. App og Stemmekontroll: Roomba J7+ kan kontrolleres via iRobot HOME-appen og støtter også stemmestyring gjennom Alexa og Google Assistant.

Ytelse

Roomba J7+ gir topp ytelse på en rekke gulvtyper. Dens 3-trinns rengjøringssystem er spesielt effektivt på tepper og hardt gulv, og den har vist seg å være svært dyktig til å samle dyrehår, noe som gjør den ideell for kjæledyreiere.

Noen brukere har rapportert at den kan ha problemer med å gjenkjenne svarte flater, men disse tilfellene er relativt sjeldne.

Verdi for pengene

Når det gjelder verdi for pengene, er Roomba J7+ på den dyrere enden av spekteret. Men med dens avanserte funksjoner, utmerkede ytelse og bekvemmeligheten av automatisk tømming, er det klart at du får mye for pengene.

Konklusjon

Alt i alt er iRobot Roomba J7+ et utmerket valg for de som ønsker en høytytende robotstøvsuger som leverer dyptgående rengjøring og høy brukervennlighet. Hvis du har kjæledyr eller er opptatt av tid og vil ha et virkelig «sett og glem»-rengjøringsverktøy, vil Roomba J7+ definitivt oppfylle dine behov.

back to menu ↑

3. Ecovacs Deebot N8 Pro

Ecovacs Deebot N8 Pro

kr 4 199,-
Annonse
Når det gjelder ytelse, leverer Ecovacs Deebot N8 Pro en solid og pålitelig rengjøring. Den er spesielt effektiv for å samle dyrehår, noe som gjør den til et ideelt valg for kjæledyreiere.
Fordeler
 • Stopper ikke før flekker har blitt fjernet
 • Effektiv og rask vask av gulvet
 • Tre forskjellige kluter medfølger
 • Kan styres via iRobot Home appen
Ulemper
 • Ingen automatisk opplading
 • Relativt lite arbeidsområde
 • Relativt liten vanntank
 • Virker ikke på sorte gulv

Vår mening

Ecovacs Deebot N8 Pro er en av de mest populære robotstøvsugerne i bransjen. Med sine høyteknologiske funksjoner, imponerende ytelse og rimelig pris, er den et ypperlig valg for de som ønsker å optimalisere sin husrengjøring. Her er en detaljert gjennomgang.

Funksjoner

Ecovacs Deebot N8 Pro tilbyr en rekke innovative funksjoner som virkelig setter den i en klasse for seg selv.

 1. TrueMapping Navigasjon: Med avansert lidar-navigasjon, kartlegger N8 Pro effektivt og nøyaktig hjemmet ditt for å finne den beste rengjøringsruten.
 2. Dobbelt Rengjøringsfunksjon: N8 Pro skiller seg ut med sin to-i-en evne til både å støvsuge og moppe, noe som gir en dypere rengjøring.
 3. Automatisk Oppladning og Gjenopptakelse: Når batterinivået er lavt, vil N8 Pro automatisk gå tilbake til ladestasjonen. Etter fullading vil den gjenoppta rengjøringen der den slapp.
 4. App og Stemmekontroll: Med Ecovacs’ egen app, kan du styre N8 Pro fra hvor som helst. Den støtter også Alexa og Google Assistant for handsfree kontroll.

Ytelse

Når det gjelder ytelse, leverer Ecovacs Deebot N8 Pro en solid og pålitelig rengjøring. Den er spesielt effektiv for å samle dyrehår, noe som gjør den til et ideelt valg for kjæledyreiere.

Noen brukere har bemerket at den kan ha problemer med å navigere rundt visse hindringer, men de fleste er enige om at dens rengjøringskapasitet veier opp for dette.

Verdi for pengene

Ecovacs Deebot N8 Pro tilbyr betydelig verdi for pengene. Med hensyn til funksjoner, ytelse og brukervennlighet, får du mye for pengene. Vedlikehold kan ta litt tid, og støvbeholderen må tømmes regelmessig, men dette er små problemer sammenlignet med fordelene den gir.

Konklusjon

Alt i alt er Ecovacs Deebot N8 Pro et sterkt valg for de som søker en høytytende, funksjonsrik robotstøvsuger. Enten du har kjæledyr, en stor bolig, eller bare vil spare tid på rengjøring, er N8 Pro en god investering for ditt hjem.

 

back to menu ↑

Sammenligning av ulike robotstøvsugermodeller for hundehår

Robotstøvsuger for hundehår

Sammenligning av ulike robotstøvsugermodeller kan virke overveldende på grunn av det store utvalget. Her er noen trinn du kan følge når du sammenligner ulike modeller av robotstøvsugere for hundehår:

 1. Sett opp en liste med krav og preferanser: Bestem deg for hva du verdsetter mest i en robotstøvsuger. Dette kan inkludere faktorer som sugekraft, filtertype, batterilevetid, navigasjon, børstetype og tilleggsfunksjoner som appkontroll. Noter ned dine topp prioriteringer.
 2. Forskningsmodeller: Begynn å søke etter modeller som passer til kravene og preferansene dine. Du kan bruke forskjellige kilder til dette, inkludert produsentnettsteder, elektronikkbutikker og anmeldelsesnettsteder.
 3. Sammenlign funksjoner og priser: Når du har en liste over potensielle modeller, sammenlign deres funksjoner og priser. Se hvordan de møter dine topp prioriteringer og vurder om ekstra kostnaden for bestemte funksjoner er verdt det for deg.
 4. Les anmeldelser: Kundeanmeldelser og profesjonelle tester kan gi deg innsikt i hvordan robotstøvsugere presterer i det virkelige liv, og hjelpe deg med å identifisere potensielle problemer eller svakheter. Se etter anmeldelser som spesielt nevner bruk med hundehår.
 5. Gjør et informert valg: Basert på funksjoner, priser og anmeldelser, velg robotstøvsugeren som best passer dine behov og budsjett.

Les mer: Se vår liste over beste robotstøvsugere

back to menu ↑

Fordelene med robotstøvsugere for hundehår

Det er lett å se hvorfor robotstøvsugere for hundehår er så populære. Hvem vil vel ikke ha en liten hjelper som tar seg av støvsugingen mens du slapper av? Her er noen av fordelene som Amanda Knudsen fra Beste.no har identifisert.

Tid- og energibesparende

En robotstøvsuger for hundehår kan gjøre rengjøringsjobben for deg, mens du bruker tiden din på noe annet eller rett og slett tar deg en velfortjent hvil. Tenk deg hvor mye tid og energi du kan spare ved å slippe å dra frem den tunge støvsugeren eller bøye deg ned for å fjerne hundehår manuelt.

Reduserer allergier

En annen stor fordel er at en robotstøvsuger for hundehår kan bidra til å redusere allergiske reaksjoner. Dette er spesielt viktig for de av oss som elsker våre firbente venner, men som samtidig sliter med allergier. En robotstøvsuger kan effektivt fjerne hundehår fra gulvet, slik at de ikke flyr rundt i luften eller samler seg i hjørner eller sprekker. Særlig hvis du har et HEPA-filter i robotstøvsugeren, kan dette virkelig gjøre en forskjell.

Et rent og pent hjem

Det er ikke til å stikke under en stol at hunder kan legge igjen mye hår, og det kan være vanskelig å holde hjemmet rent og pent. Men med en robotstøvsuger for hundehår, kan du komme hjem til et friskt og hyggelig miljø, uten å se spor av din firbente venn overalt.

back to menu ↑

Ulempene med robotstøvsugere for hundehår

Men som med alt annet i livet, er det ikke bare rosenrødt. Det er noen ulemper du bør være klar over før du bestemmer deg for å kjøpe en robotstøvsuger for hundehår.

Støy

En av ulempene er at en robotstøvsuger for hundehår kan lage støy når den kjører rundt i hjemmet ditt. Dette kan være plagsomt hvis du har små barn som sover, eller hvis du bare vil ha det stille. Noen modeller er mer stillegående enn andre, men ingen er helt lydløse.

Begrenset kapasitet

En annen ulempe er at en robotstøvsuger for hundehår har en mindre støvbeholder enn en vanlig støvsuger. Det betyr at du må tømme den oftere, spesielt hvis du har mye hundehår i hjemmet ditt. Noen modeller har en automatisk tømmefunksjon, men dette kan øke prisen og støyen.

Hyppig vedlikehold

Sist, men ikke minst, krever en robotstøvsuger for hundehår mer vedlikehold enn en vanlig støvsuger. Du må rense børsten, bytte filteret, lade batteriet og

Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo