Robotstøvsuger med vask: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Vasking av gulv er for det meste kjedelig og monotont arbeid. Her går vi gjennom de beste robotstøvsugere med vaskefunksjon
Beste Robotgulv vaskere

Hva er en robotstøvsuger med vask? Og hvorfor trenger du en?

Hva tenker du på når du hører ordet «robotstøvsuger med vask»? Kanskje ser du for deg en liten hjelper som sveiper rundt huset mens du lener deg tilbake og nyter en kopp kaffe. Ja, det er nesten sånn det er!

En robotstøvsuger med vask er mer enn bare en futuristisk innretning. Det er en automatisk enhet utstyrt med både en støvsuger og vaskemulighet. Den har en innebygd vanntank og en mopp festet til bunnen som gjør at den kan både støvsuge og vaske gulvet på egen hånd. Ganske praktisk, ikke sant?

Ved hjelp av avanserte sensorer og navigasjonssystemer kartlegger disse robotene omgivelsene og unngår hindringer, alt mens de sørger for at gulvet ditt er glanset og skinnende. Dessuten kan du styre den via en app på mobilen din, en fjernkontroll, eller til og med med stemmen din! Det er som å ha din egen personlige hushjelp.

Best i test Robotstøvsuger med vask:

Netsvor X600 Pro

kr 5 999,-
Annonse
Neatsvor X600 Pro er den klart anbefalte robotstøvsugeren med vask blant de ulike modellene vi har vurdert i testen vår. For de som er villige for å betale litt ekstra for å kunne velge fra øverste hylle er Neatsvor X600 Pro blant det beste du kan finne. Denne robotstøvsugeren har alle de andre fordelene som du finner på en robotstøvsuger.

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av u003ca href=u0022http://beste.no/u0022u003ebeste.nou003c/au003e er såkalte u0022metatesteru0022. Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. u003cbru003eu003cbru003eu003culu003eu003cliu003eProdukttester fra forbrukernettsider og ekpertkilderu003c/liu003eu003c/ulu003eu003culu003eu003cliu003eProduktets egenskaper og spesifikasjoneru003c/liu003eu003c/ulu003eu003culu003eu003cliu003eTredjeparts kundeanmeldelseru003c/liu003eu003c/ulu003eu003culu003eu003cliu003eForhandlerens garantier, omdømme og serviceu003c/liu003eu003c/ulu003eu003culu003eu003cliu003eProduktets prisu003c/liu003eu003c/ulu003eu003cbru003eDet er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.u003cbru003eu003cbru003eu003ca href=u0022https://beste.no/om-ossu0022u003e u003cbru003eLes mer heru003c/au003e

Fordelene og Ulempene med En Robotstøvsuger Med Vask

robotstøvsuger med vask

Som med alt annet i livet, er det både fordeler og ulemper med å ha en robotstøvsuger med vask. La oss ta en titt:

Fordeler:

 • Spar tid og krefter: Med en robotstøvsuger med vask, trenger du ikke å bruke tid på rengjøring. Den tar seg av jobben for deg.
 • Få et rent og hygienisk gulv: Denne lille hjelperen sørger for at gulvene dine alltid er rene og hygieniske, uten at du trenger å løfte en finger.
 • Tilpasset rengjøring: Du kan tilpasse robotens innstillinger til å passe ulike gulvtyper og rengjøringsbehov.
 • Planlegg på forhånd: Du kan sette roboten på timer, eller planlegge rengjøringsrutinen på forhånd.

Ulemper:

 • Pris: Disse robotene kan være litt dyrere enn vanlige robotstøvsugere.
 • Begrenset kapasitet: Selv om de er praktiske, har de begrenset kapasitet og rekkevidde. De kan ikke rengjøre store områder uten å måtte lades opp.
 • Vedlikehold: De krever regelmessig vedlikehold og rengjøring av moppen og vanntanken.
 • Erstatter ikke manuell vask: Selv om de er effektive, kan de ikke erstatte en grundig manuell vask.

Så, er en robotstøvsuger med vask verdt investeringen? Det kommer helt an på dine spesifikke behov og livsstil. Hvis du verdsetter bekvemmelighet og har en travel timeplan, kan denne lille hjelperen være en livredder. Men hvis du liker en grundig manuell vask, kan det hende at en vanlig støvsuger er mer opp din gate.

Uansett hva du velger, er det ingen tvil om at disse robotene bringer en viss grad av komfort og effektivitet i rengjøringsrutinen vår.

Det er alltid gøy å ha et ekstra sett med «hender» som hjelper til med husarbeidet, ikke sant? Men før du bestemmer deg, må du vurdere dine rengjøringsbehov, budsjett, og om du er villig til å utføre det nødvendige vedlikeholdet.

Husk at selv om teknologi kan gjøre livene våre lettere, er det viktigste at vi føler oss komfortable og lykkelige i hjemmene våre. Så uansett om du velger å invitere en robotstøvsuger med vask inn i hjemmet ditt eller ikke, er det viktigste at du trives i et rent og ryddig hjem. Og la oss være ærlige, det er alltid mer gøy å danse rundt på et nyvasket gulv!

Så, er du klar til å la en robot ta over støvsugingen og vaskingen hjemme hos deg?

back to menu ↑

Hvordan Velge en God Robotstøvsuger Med Vask?

Å velge riktig robotstøvsuger med vask kan virke som en enorm oppgave med tanke på alle de forskjellige modellene og funksjonene som finnes på markedet. Men frykt ikke! Her kommer noen tips for å hjelpe deg å gjøre det beste valget.

Viktige faktorer å vurdere når du skal kjøpe en robotstøvsuger med vask

Sugekraft: En av de viktigste faktorene er sugekraften. Det er denne som avgjør hvor effektivt enheten kan suge opp støv, smuss og hår fra gulvet. Sugekraften måles i pascal (Pa), så jo høyere antall Pa, jo bedre sugeevne.

Kjøretid: Hvor lenge kan enheten kjøre før den må lades opp igjen? En lengre kjøretid betyr at enheten kan rengjøre større områder uten avbrudd.

Mopp/vask: Hvor effektiv er enheten til å vaske gulvet? Sjekk om den har justerbar vannmengde og trykk, samt ulike moduser for ulike gulvtyper.

Lydnivå: Ingen liker en bråkete støvsuger. Sjekk hvor mye støy enheten lager når den kjører, målt i desibel (dB).

App: Hvor brukervennlig og avansert er appen som følger med enheten? En god app lar deg styre, planlegge og overvåke rengjøringen. Ekstra poeng for stemmestyring eller smart hjem-integrasjon!

robotstøvsuger med vask som rengjør

Her er noen toppmodeller som har utmerket seg i tester og anmeldelser:

back to menu ↑

Beste Robotstøvsuger med vask

Det finnes mange robotgulvvaskere å velge mellom, men ikke alle er å anbefale. Under går vi over de robotgulvvaskerne vi anbefaler.

back to menu ↑

1. Neatsvor X600 Pro

Best i test

Netsvor X600 Pro

kr 5 999,-
Annonse
Neatsvor X600 Pro er den klart anbefalte robotstøvsugeren med vask blant de ulike modellene vi har vurdert i testen vår. For de som er villige for å betale litt ekstra for å kunne velge fra øverste hylle er Neatsvor X600 Pro blant det beste du kan finne. Denne robotstøvsugeren har alle de andre fordelene som du finner på en robotstøvsuger.
Fordeler
 • 100% fornøydgaranti
 • Ekstra sterk sugeevne
 • God klatreevne for å komme seg over hindringer
 • Tar seg av både gulvvask og støvsuging
 • Lader seg selv
 • Poseløs
 • Ekstra lang batteritid
 • Mulighet til å lagre opptil 5 etasjer med kart
Ulemper
 • Støvbeholder må tømmes manuelt

Vår mening

Denne robotstøvsugeren har alle de andre fordelene som du finner på lillebror Neatsvor X600, og i tillegg kommer denne modellen med mye større batterikapasitet og ekstra minne slik at du kan lagre flere etasjer.

Rengjøring

Neatsvor X600 Pro er, i likhet med den litt enklere X600-modellen bygget for å kunne rengjøre effektivt både med støvsuging og med våtmopp. Selv om du ikke ønsker å bruke våtmopp funksjonaliteten kan dette likevel være en passende robotstøvsuger. Det er nemlig lettvint å skru av våtmopp-funksjonaliteten dersom du ikke trenger den, men for mange er våtmopp-funksjonaliteten en velkommen bonus som de setter pris på.   

Med en sugekraft på hele 6000 PA er Neatsvor X600 Pro en av markedets kraftigste motorer. Dette betyr at robotstøvsugeren med letthet kan fjerne dyrehår, smuler og rusk fra tepper og lignende rengjøring som kan være utfordrende for en støvsuger med mindre sugekraft. støv og rusk samles i en poseløs støvbeholder som kan romme opptil 600 ml før den må tømmes.

Neatsvor X600 Pro kommer med innebygde vannbeholdere som rommer 350 ml vann for våtmopping. Den kommer også med to mopper som du kan bytte mellom, og som kan brukes om og om igjen. Når en av moppene er skitten kan denne enkelt og greit vaskes i vaskemaskin. 

Arbeidstid, lading

Batteriet til Neatsvor X600 Pro er et 5200 mAh LG batteri som gir en arbeidstid på mellom 120 og 180 minutter. når batteriet er i ferd med å gå tomt vil robotstøvsugeren helt selvstendig kjøre tilbake til ladestasjonen sin og lade seg opp igjen helt selv før den fortsetter jobben sin.  

Kapasiteten til  Neatsvor X600 Pro er omtrent 100 kvadratmeter per time, og siden robotstøvsugeren lader seg opp selv kan du bruke den til å både støvsuge og vaske hele huset nesten uansett hvor stort det er. Når du er fornøyd med slik den arbeider kan du lagre innstillingene for senere bruk.

Sensorer, navigasjon og mobilitet

Det store batteriet til Neatsvor X600 Pro gjør at den har større rekkevidde før den må tilbake for å lade seg opp. Dette betyr at denne premium-modellen er bedre egnet for større boliger med flere rom enn det den enklere modellen er. 

Neatsvor X600 Pro har navigasjon på kart der du kan se hva den holder på med til enhver tid, og kan kontrollere aktiviteten til robotstøvsugeren ved å for eksempel legge inn No-Go-soner. Dette kan du gjøre uansett hvor du befinner deg ved hjelp av appen på telefonen din. Du har muligheten til å lagre opptil 5 etasjer i for robotstøvsugeren. Dette er nok en funksjonalitet som gjør denne robotstøvsugeren til et godt valg for større boliger.

I boliger med flere etasjer er naturligvis også trapper en viktig ting å ha i tankene. Neatsvor X600 Pro har innebygget trappesensor som forhindrer at den faller ned trapper eller andre steder der det er høyt da dette kan føre til skader på robotstøvsugeren. 

X600 Pro er også relativt flink til å komme seg rundt i huset, med en klatreevne som gjør det mulig for den å komme seg over hindringer på opptil 20 mm. Alt dette greier den med et støynivå som kun ligger på mellom 50-65 dB. Den er også relativt liten, med en diameter på 33 cm og en høyde på 9,8 cm, som betyr at den er liten nok til å også effektivt rengjøre under de vanligste møblene.  

Avanserte funksjoner

Styringen av robotstøvsugeren skjer via den medfølgende mobilappen fra Neatsvor. Denne appen er kompatibel med Google Home slik at den er lettvint å sette opp. Dette betyr også at det er mulig å styre robotstøvsugeren med talekommandoer via Google Home. Robotstøvsugeren er også kompatibel med Amazon Alexa.   

Du har også full kontroll på når X600 Pro arbeider. For eksempel kan du med få tastetrykk i appen stille inn støvsugeren slik at den kun arbeider med å rydde og vaske huset ditt mens du er ute på jobb. Dermed kan du komme hjem til nyvasket hus hver eneste dag. 

back to menu ↑

2. Neatsvor X520

Neatsvor X520

kr 4 990,-
Annonse
Denne robotstøvsugeren gir en perfekt kombinasjon av alle de viktigste funksjonalitetene, samtidig som den unngår unødvendig dyre funksjonaliteter som skrur opp prisen for mye. 

Fordeler
 • 100% fornøydgaranti
 • Ekstra sterk sugeevne
 • God klatreevne for å komme seg over hindringer
 • Tar seg av både gulvvask og støvsuging
 • Lader seg selv
 • Poseløs
Ulemper
 • Støvbeholder må tømmes manuelt

Vår mening

Neatsvor X520 er en av de mest anbefalte robotstøvsugeren blant de ulike modellene vi har vurdert i testen vår.

Rengjøring

Dette er en robotstøvsuger som greier å håndtere det meste. Motoren tåler mye, og har veldig god sugeevne på 4000 PA. Dette betyr at den med letthet håndterer slike ting som for eksempel hundehår, og greier til og med å suge opp stålkuler. Støv og smuss som suges opp samles i en praktisk skuff som det er lett å tømme når den begynner å fylles opp. Støvbeholderen har kapasitet for opptil 600 ml.  

I tillegg til å fungere som en støvsuger har Neatsvor X520 også innebygd våtmopp for automatisk gulvvask. Det er fullt mulig å slå våtmopp-funksjonaliteten av eller på etter ønske. Vannbeholderen som brukes for våtmoppen har en kapasitet på 350 ml. Med et støynivå på kun 55 dB er robotstøvsugeren knapt merkbar når den rengjør i bakgrunnen.

Arbeidstid og lading

Neatsvor X520 sitt 5200 mAh batteri gir en arbeidstid på mellom 120 – 180 minutter, men dette er generelt sett ikke noe du som bruker trenger å bekymre deg for. Robotstøvsugeren kjører nemlig selv tilbake til ladestasjonen og lader seg opp igjen automatisk når den holder på å slippe opp for strøm.

Sensorer, navigasjon og mobilitet

Når Neatsvor X520 setter i gang med jobben sin går det meste av seg selv. Den kan rengjøre flere rom, og har en klatreevne på 2 cm slik at den kommer seg over mindre hindringer. Høyden er 9,8 cm, med en diameter på 33 cm, så den kommer seg greit under vanlige møbler. 

Robotstøvsugeren er også utstyrt med trappesensor for å unngå at den faller utenfor og/eller setter seg fast i trapper eller lignende. I tillegg støtter den Navigasjon på kart og såkalte No-Go-soner, slik at du selv kan bestemme hvor du vil at støvsugeren skal gå, og eventuelle steder der den må unngå. Kartnavigasjonen betyr at du også kan følge med på kartet hvor robotstøvsugeren arbeider til enhver tid. 

Avanserte funksjoner

Når det gjelder de mer avanserte funksjonalitetene som er tilgjengelige så er Appen til Neatsvor X520 kompatibel med Google Home. Appen, som brukes til å styre 

robotstøvsugeren, er kompatibel med Google Home. Appen lar deg styre robotstøvsugeren over wi-fi nettverket i hjemmet ditt enten du er hjemme eller ute. Den lar deg også stille inn klokkeslett for når den skal arbeide, justere vannmengde, sugekraft og ulike vaskemetoder.

back to menu ↑

3. iRobot Braava Jet 250

iRobot Braava Jet

kr 5 499- 6 999
Annonse
Med Braava Jet Vasker gulv hvor og når du ønsker det, med presisjonsjetspray og tilpasset rengjøringskontroll.
Fordeler
 • Stopper ikke før flekker har blitt fjernet
 • Effektiv og rask vask av gulvet
 • Tre forskjellige kluter medfølger
 • Kan styres via iRobot Home appen
Ulemper
 • Ingen automatisk opplading
 • Relativt lite arbeidsområde
 • Relativt liten vanntank
 • Virker ikke på sorte gulv

Vår mening

Rengjøring

Rengjøring med Braava Jet er utrolig lettvint til tross for den avanserte teknologien. Alt du trenger å gjøre er å fylle vann i beholderen og sette på rett klut. gulvvaskeren kommer med vaskbare kluter for både gulvvask og mopping. Hvilken klut som brukes kan roboten selv registrere, og det er slik roboten vet hvilket program den skal kjøre. Etter at rengjøringen er ferdig kan du fjerne kluten ved hjelp av et enkelt trykk, og uten at du behøver å ta på den.

Braava Jet har en kompakt og firkantet design som gjør det mye lettere å gjøre rent, selv i områder der det ellers kan være vanskelig å komme til, slik som for eksempel under og rundt møbler, inne i hjørner, rundt toaletter og lignende.  

Rengjøringn med Braava Jet fungerer fint på alle typer harde gulv, slik som for eksempel fliser, stein og solide tregulv. Rengjøringen er nesten lydløs, med sprayen fra dysen fremme på maskinen som eneste merkbare lyd. Dysen fukter støv og flekker før det vibrerende rengjøringshodet skrubber gulvet varsomt, og absorberer smuss og skitt. 

En ting som gjør Braava ekstra effektiv er at den ikke kjører videre før den er ferdig med en flekk. Den bruker også arbeidsmønster som imiterer hvordan mennesker vasker og mopper gulv effektivt. 

Arbeidstid, lading og tømming

Braava Jet har en arbeidstid på rundt 60 minutter. I løpet av denne tiden kan robotgulvvaskeren dekke et arbeidsareal på 20-25 kvadratmeter. Deretter må den lades opp igjen, noe som tar rundt 2 timer. En av ulempene med denne modellen er at den ikke lader seg selv. Påfylling av vann og bytte av kluter skjer også manuelt. 

Sensorer, navigasjon og mobilitet

Du kan kontrollere Braava Jet med iRobot Home appen, men den kan også i stor grad styre seg selv. Når roboten vasker kjører den i et systematisk mønster og registrerer forhindringer, slik som møbler, vegger, trapper og tepper, som kommer i veien, og planlegger slik at den unngår hindringene. Roboten skrur seg av selv når den kommer tilbake til utgangspunktet, eller dersom den setter seg fast. 

Dersom du har områder i boligen som ikke skal vaskes kan du bruke den integrerte virtuelle veggen i appen for å forhindre at roboten går til dette området. En begrensning som det kan være viktig for noen å være klar over er at Braava Jet 250 i utgangspunktet ikke fungerer på sorte gulv.

Avanserte funksjoner

Du skal bare laste ned iRobots Home App., på denne måten får du mest mulig ut av din robot. Den kobles til via Bluetooth, du får en rekke muligheter som for eksempel navngivning, aktivering, justering av vannivå, Spot Clean og manualer.

 

back to menu ↑

4. iRobot Roomba J7+

iRobot Roomba J7+

kr 5 499,-
Annonse
iRobot Roomba J7+ er en toppmodell i Roomba-serien, kjent for sin intelligente navigasjon og kraftige sugeevne.
Fordeler
 • Kompakt design som er lett å bruke, og som kommer til under de fleste møbler
 • Stillegående rengjøringsrobot som både feier og vasker
 • Opptil 150 minutters arbeidstid
 • Smart navigasjonssystem med arbeidsområde som kan utvides
 • Gjenbrukbare kluter
Ulemper
 • Rengjøringsevnene er noe begrenset
 • Trenger en GPS cube for optimal navigasjon
 • Lader ikke seg selv og kan ikke stilles inn på forhånd

Vår mening

iRobot Roomba J7+ er en toppmodell i Roomba-serien, kjent for sin intelligente navigasjon og kraftige sugeevne. Den tilbyr en rekke avanserte funksjoner som gir deg en mer effektiv og problemfri rengjøringsopplevelse. La oss dykke dypere inn i hva denne robotstøvsugeren har å by på.

Funksjoner

Roomba J7+ tilbyr en rik pakke med funksjoner som hever standarden for robotstøvsugere.

 1. iRobot Genius 3.0: Denne nyeste AI-programvaren gir J7+ evnen til å lære og tilpasse seg ditt hjem over tid, og forbedrer dermed nøyaktigheten av rengjøringen.
 2. PrecisionVision Navigation: Med denne teknologien kan J7+ unngå hindringer, som dyrebæsj, og minnes plasseringen av disse for fremtidig rengjøring.
 3. Clean Base Automatisk Dirt Disposal: Denne selvtømmende funksjonen lar J7+ automatisk tømme støvbeholderen sin inn i en engangs søppelpose, noe som sparer deg for hyppig tømming.
 4. App og Stemmekontroll: Roomba J7+ kan kontrolleres via iRobot HOME-appen og støtter også stemmestyring gjennom Alexa og Google Assistant.

Ytelse

Roomba J7+ gir topp ytelse på en rekke gulvtyper. Dens 3-trinns rengjøringssystem er spesielt effektivt på tepper og hardt gulv, og den har vist seg å være svært dyktig til å samle dyrehår, noe som gjør den ideell for kjæledyreiere.

Noen brukere har rapportert at den kan ha problemer med å gjenkjenne svarte flater, men disse tilfellene er relativt sjeldne.

Verdi for pengene

Når det gjelder verdi for pengene, er Roomba J7+ på den dyrere enden av spekteret. Men med dens avanserte funksjoner, utmerkede ytelse og bekvemmeligheten av automatisk tømming, er det klart at du får mye for pengene.

Konklusjon

Alt i alt er iRobot Roomba J7+ et utmerket valg for de som ønsker en høytytende robotstøvsuger som leverer dyptgående rengjøring og høy brukervennlighet. Hvis du har kjæledyr eller er opptatt av tid og vil ha et virk

back to menu ↑

5. Xiaomi Mi Mop Essential

Billigste robotgulvvasker med støvsuger 

Xiaomi Mi Mop Essential

kr 1 999,-
Annonse
Dersom du ikke liker å bruke tiden din på å vaske gulv, men ikke ønsker å bruke så altfor mye penger på en robotgulvvasker er Xiaomi Mi Mop Essential, til en pris på bare kr 1 759,- blant de løsningene for automatisk rengjøring som gir deg aller mest for pengene. u003cbru003eu003cbru003eDette er i nemlig en modell som gir deg både støvsuging og gulvvask i en og samme rengjøringsrobot. 
Fordeler
 • Intelligent visuell navigasjon
 • Inkluderer både støvsuging og våtmopp-funksjon
 • Kompakt design som klarer dørstokker på opptil 1,7 cm.
 • Brukervennlig smartphone app og integrasjon med Alexa og Google Assistant
Ulemper
 • Er ikke designet for å fortsette der den slapp etter opplading
 • Begrenset til ett rom om gangen 
 • Rund design som ikke er ideell for gulvvask med vann innerst i hjørner

Vår mening

Rengjøring

Xiaomi Mi Mop Essential tar seg av både støvsuging og gulvvask med våt mopp. Støvsugeren har en solid sugeevne på hele 2200 Pascal. Det intelligente moppe-systemet lar deg velge mellom tre forskjellige vann-nivåer som er tilpasset for vasking av forskjellige gulvtyper.  

Arbeidstid, lading og tømming

Rengjøringsroboten kan arbeide uforstyrret i hele 90 minutter uten å trenge å lades opp. Dette tilsvarer et gulvareal på opptil 140 kvadratmeter. Når bare 15% batteri gjenstår vil roboten automatisk gå tilbake til ladestasjonen for å lade seg opp igjen. Ladingen tar vanligvis mellom 4 og 5 timer. 

Sensorer, navigasjon og mobilitet

Xiaomi Mi Mop Essential er utstyrt med 15 nøyaktige sensorer som bidrar til å gi den ultra nøyaktig navigasjon, og som forhindrer at den for eksempel faller ned trapper eller velter gjenstander i hjemmet ditt. Robotgulvvaskeren kommer seg også over gulvstokker som er opptil 1,7 cm høye.

Avanserte funksjoner

Xiaomi Mi Mop Essential kommer med en brukervennlig mobil app, og er også kompatibel med Amazon Alexa og Google Assistant.

back to menu ↑

Hvordan Bruke og Vedlikeholde en Robotstøvsuger Med Vask?

bruke en robotstøvsuger med vaskefunksjon

En robotstøvsuger med vask kan være en livredder når det kommer til å holde huset rent. Men for å sikre at den utfører optimalt, er det viktig å vite hvordan du bruker og vedlikeholder den. Her kommer noen tips og råd for å få mest mulig ut av din robotstøvsuger med vask.

Før du setter i gang enheten

Først og fremst, sørg for å rydde gulvet for løse gjenstander, ledninger og tepper som kan hindre eller skade enheten. Tro meg, ingenting stopper en robotstøvsuger raskere enn en glemt lekebil eller en sammenkrøllet sokk!

Forbered enheten for rengjøring

Fyll vanntanken med rent vann og fest moppen til bunnen av enheten. Bruk appen eller fjernkontrollen til å velge ønsket modus for rengjøring. De fleste enheter tilbyr ulike moduser avhengig av hvilken type gulv du har og hvor grundig rengjøring du trenger.

Start rengjøringsprosessen

Plasser enheten på et flatt underlag nær ladestasjonen. Trykk på startknappen eller gi et stemmekommando for å starte rengjøringen. Nå kan du lene deg tilbake og nyte en kopp kaffe (eller to) mens din nye hjelper tar seg av jobben.

Etter rengjøringen

Når enheten er ferdig med rengjøringen eller batteriet er lavt, vil den automatisk returnere til ladestasjonen. Dette er praktisk da du ikke trenger å bekymre deg for å finne en «død» robot midt på gulvet.

Vedlikehold etter rengjøring

Husk å tømme støvbeholderen og skyll moppen med rent vann etter hver rengjøring. Tørk av enheten med en myk klut og oppbevar den på et tørt og rent sted. Et godt vedlikehold er nøkkelen til å sikre at robotstøvsugeren din holder seg i topp form og fortsetter å gjøre livet ditt enklere.

Så det er det – ved å følge disse tipsene, kan du maksimere effektiviteten av din robotstøvsuger med vask og nyte et rent og hygienisk hjem uten mye innsats.

Les mer: Se vår liste over beste robotstøvsugere

back to menu ↑

Hvordan Funksjonerer en Robotstøvsuger Med Vask?

Det å ha en robotstøvsuger med vask som hjelper deg med rengjøringen kan høres ut som noe rett ut fra en science fiction-film. Men teknologien bak disse enhetene er faktisk ganske fascinerende og langt fra fantasifull. La oss dykke dypere inn i mekanismen og teknologien bak en robotstøvsuger med vask.

Sensorer: De Oppdagende Øynene

Enheten er utstyrt med ulike typer sensorer som oppdager overflaten av gulvet, hindringer, trapper og ladestasjonen. Dette er som enhetens «øyne» og hjelper den med å manøvrere rundt møbler, unngå å falle ned trapper, og til slutt finne veien tilbake til ladestasjonen når batteriet er lavt.

Navigasjonssystem: Kartleggeren

I tillegg til sensorene bruker enheten et navigasjonssystem for å lage et kart over rommet og planlegge en optimal rengjøringsrute. Dette navigasjonssystemet kan være basert på kamera, laser eller radar, avhengig av modellen. Dette gir enheten evnen til å «huske» romlayouten og bli mer effektiv over tid.

Vanntank og Mopp: Vaskeekspertene

Enheten kommer med en vanntank som fylles med rent vann og en mopp som festes til bunnen av enheten. Dette kan være med borrelås eller magnet, avhengig av enheten. Disse to fungerer sammen for å gi gulvet ditt en grundig vask.

Pumpe: Vannfordeleren

Inne i enheten finner vi en pumpe som regulerer vannmengden og trykket som kommer ut av vanntanken og fukter moppen. Dette sikrer at moppen alltid er fuktig nok til å ta tak i smuss og flekker, men ikke så våt at den etterlater vannpytter.

Motor: Kraftpakken

Til slutt har enheten en motor som driver børsten og hjulene, og gir enheten sugekraft og bevegelse. Dette er hva som gjør at enheten kan bevege seg rundt i rommet ditt og suge opp støv, hår og smuss.

Så selv om det kan virke magisk, er det faktisk en kombinasjon av smarte sensorer, nøyaktig navigasjon og effektive rengjøringsmekanismer som gjør at en robotstøvsuger med vask kan holde hjemmet ditt skinnende rent uten at du løfter en finger. Teknologi er fantastisk, er den ikke?

back to menu ↑

Hvordan Sammenligne Ulike Modeller av Robotstøvsuger Med Vask?

Å finne den perfekte robotstøvsugeren med vask kan være en utfordring, gitt det brede utvalget av modeller og merker på markedet. For å gjøre valget enklere, her er noen kriterier og egenskaper du kan se etter:

Pris: Din Økonomiske Overveielse

Prisen på en robotstøvsuger kan variere sterkt avhengig av merke, modell og funksjoner. En høyere pris betyr ikke nødvendigvis bedre ytelse. Du bør sammenligne prisen med funksjonene og vurder om det er verdt å betale mer for ekstra funksjoner eller bedre ytelse. Husk også å ta hensyn til driftskostnader, som kostnaden for utskiftbare deler og strømforbruk.

Garanti: Din Beskyttelse

Garantien er et viktig aspekt å vurdere. Hvor lenge varer garantien, og hva dekker den? Noen produsenter tilbyr utvidede garantier, som kan være verdt å vurdere, spesielt hvis enheten er dyr. Dessuten, hvor lett er det å få service eller reparasjon hvis noe går galt? Er det service-sentre i nærheten, eller vil enheten måtte sendes tilbake til produsenten?

Kundeservice: Din Støtte

God kundeservice er en viktig faktor. Hvis du har spørsmål eller problemer med enheten, vil du at produsenten skal være rask og hjelpsom med sine svar. Sjekk ut anmeldelser og kundevurderinger for å få en følelse av hvordan produsentens kundeservice er.

Anmeldelser: Din Forskning

Endelig, sjekk ut brukeranmeldelser og profesjonelle anmeldelser. Disse kan gi deg verdifull innsikt i enhetens ytelse, pålitelighet, og brukervennlighet. Hold et øye med eventuelle tilbakevendende problemer eller klager. Anmeldelser kan også gi deg tips om bruk og vedlikehold av enheten.

Andre Faktorer

Andre ting å vurdere kan være størrelsen på støvbeholderen og vannbeholderen, kjøretid, ladetid, støynivå, og om enheten har funksjoner som trappesensorer, hindringsdeteksjon, automatiske rengjøringsplaner, og smart hjem-integrasjon.

Ved å sammenligne disse kriteriene for ulike modeller, kan du gjøre et informert valg og finne den robotstøvsugeren med vask som best passer dine behov og livsstil.

back to menu ↑

Hvordan Optimalisere Ytelsen til en Robotstøvsuger Med Vask?

Å ha en robotstøvsuger med vask kan virkelig lette rengjøringsbyrden, men å optimalisere ytelsen er nøkkelen til å få mest mulig ut av enheten. Her er noen beste praksis og tips for å sikre en jevn og effektiv rengjøring:

Forbered Gulvet:

Forberede gulvet er det første trinnet. Fjern løse gjenstander, ledninger og små tepper som kan hindre eller skade enheten. Sørg for å tørke opp eventuelle søl eller flekker som kan være vanskelig for moppesystemet å håndtere. På denne måten kan robotstøvsugeren rengjøre så effektivt som mulig.

Sett Opp Tidsplanen:

Mange robotstøvsugere med vask har muligheten til å sette opp en rengjøringsplan. Du kan programmere enheten til å starte rengjøringen på et bestemt tidspunkt, for eksempel mens du er på jobb. Velg en rengjøringsmodus som passer til type gulv og nivået av smuss. Husk at forskjellige modeller kan ha forskjellige innstillinger, så ta en titt på brukerhåndboken for å forstå alle alternativene.

Rengjør Enheten Regelmessig:

Etter hver rengjøring, er det viktig å rengjøre enheten selv. Tøm støvbeholderen, skyll moppen med rent vann, og tørk av enheten med en myk klut. Husk å oppbevare enheten på et tørt og rent sted for å forhindre rust og skade.

Bytt Ut Deler:

Bytt ut moppen og filteret regelmessig for å unngå lukt og bakterier. Igjen, forskjellige modeller kan ha forskjellige anbefalinger for hvor ofte deler skal byttes ut, så sjekk brukerhåndboken for detaljert informasjon.

Oppdater Programvaren:

Produsenten kan løslate programvareoppdateringer som forbedrer enhetens ytelse og legger til nye funksjoner. Sørg for at enheten er koblet til internett og sjekk regelmessig for oppdateringer.

Forstå Grensene:

Ingen robotstøvsuger kan erstatte en fullstendig manuell dyp rengjøring. Forstå begrensningene til enheten og bruk den som et supplement til din vanlige rengjøringsrutine.

Å følge disse trinnene kan bidra til å forlenge levetiden på enheten og sikre at den utfører på toppen av dens evne.

back to menu ↑

Fremtiden for robotstøvsugere med vask

Robotstøvsugere med vask er en del av en voksende trend mot automatisering av hjemmet. Med teknologiske fremskritt innen kunstig intelligens, maskinlæring, IoT (Internet of Things) og stemmeteknologi, kan vi forvente å se enda mer sofistikerte robotstøvsugere i fremtiden. Her er noen av trendene og innovasjonene som kan forme fremtiden for disse enhetene:

 • Stemmestyring: Med fremveksten av AI-baserte stemmeassistenter som Amazon Alexa, Google Assistant og Apple Siri, blir det mer og mer vanlig å styre smarte enheter med stemmen. Dette betyr at du i fremtiden kan forvente å kunne styre robotstøvsugeren din ved hjelp av stemmekommandoer, noe som gir enda mer bekvemmelighet og brukervennlighet.
 • Smart hjem-integrasjon: Robotstøvsugere er allerede i stand til å integreres med andre smarte enheter i hjemmet ditt, men vi kan forvente at denne funksjonaliteten blir enda mer avansert i fremtiden. For eksempel kan robotstøvsugere bli programmert til å starte rengjøringen når smarte dørsensorer oppdager at du har forlatt huset, eller de kan samarbeide med smarte kameraer for å unngå områder i hjemmet som er opptatt av mennesker eller kjæledyr.
 • AI og maskinlæring: En av de mest spennende utviklingene innen robotstøvsugerteknologi er bruk av AI og maskinlæring for å forbedre ytelsen. Dette kan innebære at roboten lærer av tidligere rengjøringsøkter for å forstå hvilke områder av huset som ofte blir skitne, eller for å optimalisere rengjøringsruten basert på hjemmets layout. Noen roboter kan allerede kartlegge hjemmet ditt for å navigere mer effektivt, og denne teknologien vil bare bli bedre med tiden.
 • Selvrensende og selvvedlikeholdende systemer: En av de store utfordringene med dagens robotstøvsugere er behovet for regelmessig vedlikehold, som å tømme støvbeholderen og rengjøre eller erstatte filteret. I fremtiden kan vi se enheter som er i stand til å tømme sin egen støvbeholder og kanskje til og med rense eller erstatte sitt eget filter.

Disse innovasjonene har potensialet til å gjøre robotstøvsugere enda mer effektive, bekvemme og brukervennlige, noe som gjør dem til et stadig mer attraktivt valg for huseiere over hele verden.

Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo