Luftrenser: Test av de 9 beste på markedet (2023)

En luftrenser er viktig for å redusere problemer med allergi, astma og lignende luftveisproblemer. I denne artikkelen går vi gjennom hva som er viktig når du velger luftrenser, og hvilke vi anbefaler som de 5 beste luftfukterne du har å velge mellom i Norge i dag.
beste luftrenser

Om luftrensere

Tiden da man fikk trekk fra vinduskarmen er over de fleste steder. Bygningsforskriftene har i dag sterk fokus på energieffektivitet. Dette har ført til mye tettere hus som er fantastiske til å holde på varmen, men samtidig kan opphoping av støv og skitt i luften fort bli et problem. Luftrensere er et svar på dette nye problemet.   

En luftrenser er en maskin som forbedrer inneklimaet ditt ved å fjerne skitt, støv, pollen, fungi, bakterier og virus fra luften der du bor.

Best i test Luftrensere 2023:

Levoit Core 600 Smart

kr 3 999,- kr 4 490,-
Annonse
Levoit Core 600 Smart er en stillegående luftrenser, som med sine 3 effektnivåer, renser rom på opptil 147 m² og fanger minst 99,97% av partikler i luften

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Viktig når du velger luftrenser

Ikke alle luftrensere er like gode, og ikke alle luftrensere passer til alle boliger. Under finner du en liste av ting som er viktige å tenke på når du velger luftrenser, slik at du finner en luftrenser som er rett for boligen din. 

Viktig når du velger luftrenser

Viftekapasitet

Det er viften i luftrenseren som gjør jobben med å presse luften gjennom filteret og fange opp støvpartikler. Desto større kapasitet viften har, desto flere kubikkmeter med luft kan renses per time. Dette betyr at viftekapasiteten må tilpasses arealet lufterenseren skal rense. I tillegg må du ta i betraktning hvor uren luften er og hvor store problemer du har med dette for å bestemme hvor stor sirkulasjon du trenger. 

Ved å regne ut størrelsen på rommet ditt i kvadratmeter, og multiplisere dette med takhøyden og høyden under taket kan du finne ut hvor mange kubikkmeter rommet rommer, og dermed hvor mange ganger luften i rommet sirkulerer per time.

Hvor stor sirkulasjon som trengs kommer an på hvor uren luften er, og hvor store plager du har med luftkvaliteten. For de med milde plager vil det ofte være nok å sirkulere luften 3 ganger i  timen, mens de med store plager kan trenge å sirkulere luften så mye som 8 ganger i timen.

Støynivå

Det at viften i luftrenseren er stillegående er viktig for mange. Dette gjelder særlig dersom du planlegger å bruke luftrenseren på soverommet der en konstant og høylytt susing kan forstyrre søvnen for noen.

Filter

Luftrensere er så gode som de filtrene de sender luften gjennom, så fra det synspunkt er det lurt å kjøpe en luftrenser som har så gode filter som mulig. Samtidig er filter for luftrenseren noe som du stadig trenger å skifte ut.

De fleste luftrensere trenger å få skiftet ut filteret 2-4 ganger i året for å kunne fortsette å rense luften effektivt. Luftfilter kan koste hundrevis av kroner og kan vise seg å bli en stor utgift over levetiden til luftrenseren dersom du velger en luftrenser med dyre filter. Luftrenseren er ikke mye verdt uten filter, så det er også viktig å velge en luftrenser fra en produsent som du kan stole på at kommer til å fortsette å gjøre filtre tilgjengelig. 

Dimensjoner

Husk at du skal ha plass til luftfukteren din. Dersom du har et relativt lite boareal trenger du ikke en luftrenser med veldig stor kapasitet, dette betyr at du kanskje bør se på de modellene med litt mindre kapasitet, og som kanskje også tar opp mindre av plassen i boligen. 

Funksjoner

Noen luftrensere har nyttige avanserte funksjonaliteter slik som for eksempel appstyring via WiFi, stillegående nattmodus eller luftfukting.

Design

Selv om design kanskje har mindre å si for ytelsen er en luftrenser en gjenstand som er lett å få øye på i hjemmet. Det er derfor ofte verdt å kjøpe en luftfukter som ikke ser skjemmende ut.

Best i test

back to menu ↑

Topp 9 beste Luftrensere

Under finner du et utvalg av de beste luftrenserne i det norske markedet. Folk har forskjellige behov og prioriteter, så vi har inkludert et utvalg av luftrensere der de fleste vil finne en som passer for sine behov. Den luftrenseren som stakk seg ut som den beste totalt sett i vurderingen vår er Levoit Core 600 Luftrenser, som har en god balanse mellom kraft, lydnivå og pris.

back to menu ↑

Levoit Core 600 Smart

Levoit Core 600 Smart

kr 3 999,- kr 4 490,-
Annonse
Levoit Core 600 Smart er en stillegående luftrenser, som med sine 3 effektnivåer, renser rom på opptil 147 m² og fanger minst 99,97% av partikler i luften
Fordeler
 • Egnet til opptil 147 m²
 • H13 HEPA-filter
 • 3 Effektnivåer
 • 25-55 dB
 • Stilfult design
Ulemper
 • Opptar større plass
 • Litt dyr

Vår mening

Levoit Core 600 er en smart luftrenser utstyrt med et H13-klasse HEPA-filter som fanger opp minst 99,97% av partikler i luften, som pollen, støv og muggsporer. Luftrenseren har en aktivt kullfilter som fjerner lukt og VOC-er. Dette gir deg en mye friskere og renere luft innendørs. Levoit Core 600 kommer i tillegg med VeSync-App som gir deg full oversikt over luftkvaliteten i ditt hjem. Du kan enkelt justere innstillingene på enheten og kontrollere driftstid og filterstatus med enkle tastetrykk.

En av de beste egenskapene til Levoit Core 600 er at den er stille i drift. Luftrenseren kan kjøres på natten uten å forstyrre med et lydnivå helt ned i 26dB. En lyssensor registrerer om det er mørkt i et rom og displayet slår seg av når den plasseres i et mørkt rom. Dette gjør det ideelt å bruke den inne på soverommet ditt for en god natts søvn.

Levoit Core 600 har en kompakt design som gjør det enkelt å plassere den i forskjellige rom. Denne enheten tar ikke opp mye plass, og det er enkelt å flytte den fra et rom til et annet. Dette betyr at du kan bruke den i soverommet om natten og flytte den til stuen om dagen for å fjerne støv og andre partikler i luften. Med sine 3 ulike effektnivåer kan du enkelt tilpasse styrken etter eget ønske.

Alt i alt er Levoit Core 600 en av de beste luftrenserne på markedet med en rekke kvaliteter som gjør det til et ideelt valg for hjemmet ditt. Den renser luften effektiv med sine tre forskjellige programmer, tilbyr en brukervennlig app, stille drift og en kompakt design. Hvis du vil forbedre innendørsluften din, er dette definitivt en luftrenser som er verdt å vurdere.

back to menu ↑

Levoit Core 400 Smart

Best på størrelse

Levoit Core 400 Smart

kr 2 999,- kr 3 499,-
Annonse
Levoit Core 400 Smart er en mindre luftrenser med lavt lydnivå, denne luftrenseren tilbyr mange av de samme kvalitetene til storebroren Levit Core 600, men opptar mindre plass. Den Renser rom på opptil 83 m² og fanger minst 99,97% av partikler i luften
Fordeler
 • Stilfult design
 • H13 HEPA Filter
 • Lavt lydnivå
 • 3 Effektnivåer
 • Kompatibel med app
Ulemper
 • Kun egnet til rom under 83 m²

Vår mening

Levoit Core 400 Smart er lillebroren til den større Levoit Core 600 Smart. Den er i likhet med storebror utstyrt med et H13-klasse HEPA-filter som fanger opp minst 99,97% av partikler i luften. Luftrenseren har også et aktivt kullfilter som fjerner lukt og VOC-er, noe som gir deg en friskere og mer behagelig innendørsluft.

En annen flott funksjon på Levoit Core 400 er den brukervennlige appen VeSync som gir deg full oversikt over luftkvaliteten i hjemmet ditt. Du kan enkelt justere innstillingene på enheten og kontrollere driftstid og filterstatus med noen enkle tastetrykk. Appen gir deg også muligheten til å sette opp en tidsplan for luftrenseren, slik at den kjører når det passer deg best.

Levoit Core 400 er enda mer stille i drift enn storebror med et lydnivå på så lite som 24dB på det laveste effektnivået. Luftrenseren har også en auto-modus som justerer effektnivået automatisk basert på luftkvaliteten i rommet. Dette gjør det ideelt å bruke den inne på soverommet ditt for en uforstyrret natts søvn.

Denne luftrenseren har også et flott og kompakt design som gjør det enkelt å plassere den i forskjellige rom. Med sine 3 ulike effektnivåer kan du enkelt tilpasse styrken etter ditt behov, enten du vil bruke den på soverommet, i stuen eller på kontoret.

Alt i alt er Levoit Core 400 Smart luftrenser en perfekt luftrenser for deg som ønsker en stilfull liten, men effektiv luftrenser. Det følger med en brukervennlig app, den er stille drift og er lett å flytte rundt. Hvis Levoit Core 600 Smart er for stor for deg, er denne luftrenseren det perfekte alternativet.

back to menu ↑

Carl Avfukter & Luftrenser

Beste luftrenser med avfukter

Carl

kr 3 599,-
Annonse
Carl Avfukter & Luftrenser er en luftrenser som kommer med en innebygget avfukter som effektivt avfukter rom på opptil 120 m² slik at du unngår fuktproblemer og klamt inneklima
Fordeler
 • Kan avfukte rom på opptil 120 m²
 • Trenger ikke bruke slange
 • Kan styres via app
 • Er utstyrt med egen funksjon for klestørk
 • Luftfilteret og HEPA-filteret er vaskbart
Ulemper
 • Kommer uten avløpsslange

Vår mening

Fukt er en av de tingene som kan føre til et dårlig inneklima både for beboerne og for huset de bor i. Et fuktig inneklima kan lett føre til fuktskader slik som for eksempel mugg, sopp og råte i huset. Foruten å være skadelig for selve huset så er dette også helseskadelig for de som oppholder seg der. Mugg og sopp er for eksempel forbundet med plager som astma og allergier. 

I tillegg er et fuktig inneklima også forbundet med oppblomstring av visse bakterier og virus.

Fuktig luft inne kan også gi en ubehagelig klam og svett følelse. For de som har rom i boligen sin der fukt kan være et problem er det derfor en god ide å investere i en avfukter. 

Carl Avfukter & Luftrenser er en luftrenser som kommer med en innebygget avfukter som effektivt avfukter rom på opptil 120 m² slik at du unngår fuktproblemer og klamt inneklima. Dette er en portabel modell som ikke bruker slange, men som har en intern beholder der vannet lagres. Når den interne vannbeholderen er full stopper avfuktingen automatisk. Dersom dette er ønskelig har du likevel mulighet til å koble den til en avløpsslange.

I tillegg til å avfukte kan denne luftrenseren rense områder på opptil 120 m2 og holde dem fri for skadelige partikler slik som for eksempel soppsporer, bakterier, virus, støv og andre typer allergener. Maskinen bruker et vaskbart luftfilter og et H11 HEPA filter som fjerner selv de minste partiklene fra luften du puster. 

Carl Avfukter & Luftrenser styres ved hjelp av det oversiktlige LED-displayet eller den medfølgende appen. Du har muligheten til å styre om du skal bruke bare luftrensefunksjonen dersom du har oppnådd optimal luftfuktighet. Dermed slipper du å risikere å ende opp med altfor tørr luft. Du kan også bruke avfukteren for seg selv uten å bruke rensefunksjonen. 

Carl Luftrenser

En smart detalj med Carl Avfukter & Luftrenser er at den har en egen funksjon designet for tørking av klær. Dette er både mer energibesparende og skånsomt for klærne enn bruk av tørketrommel. Avfuktingsfunksjonen regulerer seg selv slik at den slår seg av selv når det optimale fuktighetsnivået oppnås.  

Luftrenseren kommer ellers med barnesikring slik at det er trygt å plassere luftrenseren på gulvet selv i boliger med små barn. Den er også ekstremt lett å bruke, og kan installeres av hvem som helst, hvor som helst uten problemer. Filteret i luftfukteren er vaskbart og veldig lett å rengjøre, og trenger derfor ikke å byttes. 

Med et støynivå på kun 46 dB er Carl Avfukter & Luftrenser stillegående nok til at den ikke virker forstyrrende dersom du for eksempel bruker den på soverommet mens du sover. Samtidig er den effektiv, med kapasitet til å fjerne hele 25 liter med luftfuktighet per dag. 

Luftrenseren er utstyrt med WiFi slik at du kan koble den til WiFi-nettverket i hjemmet ditt. Når den er tilkoblet kan du styre luftrenseren uansett hvor du er. I appen kan du blant annet stille inn tidspunktet for når luftrenseren skal begynne å jobbe. Den er kompatibel med både Apple og Android telefoner.

back to menu ↑

Martha Luftfukter & Luftrenser

Beste Luftrenser med luftfukter

Martha

kr 2 699,-
Annonse
Martha Luftfukter & Luftrenser er en luftrenser som i tillegg også har en innebygget luftfukter. Denne luftrenseren er designet for rensing og fukting av luften i rom på opptil 56 m², og har en vanntank som rommer 4,6 liter.
Fordeler
 • Lavt maksimalt støynivå
 • Designet for rensing og fukting av luften i rom på opptil 56 m²
 • Lett å flytte på
 • Har barnesikring
 •  HEPA-filter som fjerner støv, pollen, soppsporer og andre allergener i tillegg til bakterier og virus
 • Vaskbart filter
Ulemper
 • Litt tyngre å flytte på enn mange av de andre modellene (særlig dersom vanntanken er full) 

Vår mening

Tørr luft er i dag et økende problem i mange norske hjem. En av grunnene til at dette er et stadig større problem er den stadig mer utbredte bruken av elektronikkprodukter som bidrar til å gjøre luften tørrere. Elektrisk varme, og stadig tettere hus kan også bidra til at luften blir for tørr innendørs. Det er særlig i vintermånedene at mange har problemer med tørr luft i hjemmene sine.

Et tørt inneklima kan være bra, men når luften blir altfor tørr er dette faktisk dårlig. Et altfor tørt inneklima forårsaker tørre slimhinner, som igjen betyr økt fare for infeksjoner, og kan resultere i luftveisinfeksjoner, hoste og lignende. Dersom du har rom i boligen din der luften har en tendens til å bli for tørr er det derfor en god ide å investere i en luftfukter. 

Martha Luftfukter & Luftrenser er en luftrenser som i tillegg også har en innebygget luftfukter. Denne luftrenseren er designet for rensing og fukting av luften i rom på opptil 56 m², og har en vanntank som rommer 4,6 liter. Luftfuktigheten er justerbar, og du kan velge mellom 8 forskjellige nivåer av luftfuktighet mellom 40 og 60. Martha Luftfukter & Luftrenser har en kapasitet til å fukte opptil 400 ml i timen.

martha-luftrenser

Når det gjelder rensing av luften så skjer dette gjennom et HEPA-filter. Selv de minste mikropartiklene i luften samles opp i filteret slik at du blir kvitt både støv, pollen, soppsporer og andre allergener i tillegg til bakterier og virus. Filteret er vaskbart og enkelt å gjøre rent. 

Luftrenseren er veldig lettvint å installere. Du trenger ikke profesjonell hjelp eller verktøy. Bare plugg maskinen rett inn i stikkontakten. Den er også veldig flyttbar. Med en vekt på kun 7,5 kg og dimensjoner på 37 x 26 x 36,2 cm er dette en maskin som passer inn de fleste steder i huset. Den har også barnesikring, slik at den også kan stå der barn leker. 

Til tross for den kraftige effekten er Martha Luftfukter & Luftrenser en relativt stillegående modell som har et maksimalt støynivå på kun 45 dB(A).

back to menu ↑

Freia Luftrenser

Beste luftrenser med bakteriedrepende UVC-lys

Freia

kr 1 599,-
Annonse
For rensing av litt mindre rom kan Freia Luftrenser være et godt alternativ. Denne luftrenseren kan rense luften effektivt i rom på opptil 15 m².
Fordeler
 • HEPA-filter og bakteriedrepende UVC-lys
 • Rimelig pris
 • Liten og lett å flytte på
Ulemper
 • Ikke designet for rom over 15 m²

Vår mening

I tillegg til at den renser luften for støv, pollen, hår fra kjæledyr, partikler,og mikropartikler med ved hjelp av HEPA-filteret har denne luftrenseren også et bakteriedrepende UVC-lys som effektivt dreper bakterier og virus slik som for eksempel COVID-19. En egen indikator vil fortelle deg dersom filteret trenger å byttes.

Dette er en liten og kompakt luftrenser som kun veier 1,6 kg og med dimensjoner på 200 x 200 x 330 mm er det lettvint å flytte maskinen rundt omkring i huset etter behov. Freia Luftrenser kan stilles inn på 4 forskjellige hastigheter, og har en timer med 3 innstillinger. Den er relativt stillegående med et lydnivå på mellom 30 dB på den laveste hastighetsinnstillingen og 60 dB på den høyeste hastighetsinnstillingen. 

Freia Luftrenser er 100% portabel og trenger ingen slanger eller lignende. Du trenger dermed hverken verktøy eller fagfolk for å montere den, men kan rett og slett plugge den rett inn i stikkontakten der du vil ha den. 

Alt i alt er Freia Luftrenser et ypperlig alternativ for de som trenger å rense luften i mindre rom, og som også ønsker å forsikre seg om at bakterier og virus fjernes effektivt fra luften.

back to menu ↑

Vigga Luftrenser

Beste smarte luftrenser

Vigga

kr 2 799,-
Annonse
Vigga er luftrenseren for de som ønsker en luftrenser med alle de nyeste funksjonalitetene for smarte hjem.
Fordeler
 • 3 innebygde funksjoner for strømsparing
 • Kan kontrolleres via WiFi og Android/iOS app
 • Diskret nattfunksjon
 • Lar deg lese av luftkvaliteten
 • Kapasitet til å rense luften i rom på opptil 50 m²
Ulemper
 • Litt høyt støynivå på høyeste innstilling (men med muligheter for innstillinger med lavere støynivå)
 • Ingen styring via mobil app

Vår mening

Denne luftrenseren har nemlig 3 innebygde funksjoner for strømsparing. Luftrenseren kan kontrolleres via WiFi og Android eller iOS appen. Du har også muligheten til å bruke Google assistant til å styre luftrenseren.   

H13 HEPA-filteret i Vigga Luftrenseren jobber aktivt med å fange opp selv de minste partiklene, inkludert ørsmå dyrehår, pollen og andre allergener. Siden den er så kraftig, med en “Clean Air Delivery Rate” på hele 400 m3/t, er Vigga en ideell luftrenser for litt større rom på opptil 50 m². 

Når Vigga Luftrenseren arbeider kan du lese av luftkvaliteten som vises i forskjellige fargetoner. Du har også en indikator som forteller deg når filteret trenger å skiftes. Til tross for den kraftige kapasiteten er denne luftrenseren likevel ikke veldig støyende når den arbeider, med et støynivå som ligger mellom 29-61 dB. Den har også en egen diskret nattfunksjon som gjør det lettere å sove i ren og sunn luft. 

Med en størrelse på  270 x 303 x 497 mm, og en vekt på bare 4,6 kg tar Vigga Luftrenseren opp lite plass. Den er også lett å ta med seg til det rommet i huset der den trengs mest. Den er også lekende lett å installere selv, uten behov for profesjonell hjelp eller verktøy. Alt du trenger å gjøre er å plugge inn stikkontakten og kontrollere luftrenseren med kontrollpanelet eller mobiltelefonen din. 

back to menu ↑

Bionaire BAP001X Luftrenser

Mest for pengene

Bionaire BAP001X

kr 699,- kr 1 499,-
Annonse
Dersom du er ute etter en luftrenser som gir deg det aller meste du kan trenge for en fornuftig pris er Bionaire sin BAP001X Luftrenser sannsynligvis det du leter etter.
Fordeler
 • 4-trinns filter inkludert UV-filtrering for å drepe bakterier og virus
 • Behagelig LCD-display
 • 5 hastigheter og kapasitet for rom på opptil 34 kvadratmeter
Ulemper
 • Litt støyende med et støynivå på opptil 55 dB

Vår mening

Denne luftrenseren, som bare koster 1 649 kr, har et 4-trinns filtreringssystem som inkluderer et pre-filter, et holdbart HEPA-filter, Ti+02, i tillegg til en bakteriedrepende UVC-lampe. 

Dette gjør at luftrenseren effektivt fjerner røyk, støv, pollen, fungi, bakterier og virus fra luften i boligen din. Du kan velge mellom 5 forskjellige hastigheter for luftrenseren som er ideell for rom på opptil 34 kvadratmeter. Støynivået ligger på opptil 55 dB avhengig av hvilken hastighet som brukes. 

Indikatoren vil fortelle deg når filteret trenger å skiftes, og dersom luftrenseren går i stykker i løpet av de to første årene er dette inkludert i garantien fra produsenten. Luftrenseren har en timer som lar deg stille inn når luftrenseren skal arbeide.

back to menu ↑

Bionaire BAP600 Luftrenser

Best på pris

Bionaire BAP600

kr 599,- kr 899,-
Annonse
Bionaire sin luftrenser er en stille og effektiv modell med kapasitet for rensing av 106 kubikkmeter i timen. Dette betyr at den er dimensjonert for å rense luften i rom på opptil 42 kvadratmeter. I tillegg er den, med en prislapp på kun 999 kroner, billigst blant de gode alternativene.
Fordeler
 • Stillegående
 • Lavt strømforbruk
 • 3 forskjellige hastigheter, med partikkelsensor som måler luftkvaliteten og kan justere hastigheten automatisk
 • Lav pris
Ulemper
 • Ingen avanserte tilleggsfunksjoner

Vår mening

Du får mye for pengene med Bionaire BAP600, som er utstyrt med luftsensor, ionfunksjon og HEPA-filter. Luftrenseren har tre hastigheter, og på den mest stillegående innstillingen er den så stille at det ikke er forstyrrende å ha den gående hele natten. Strømforbruket er også lavt, med et maksforbruk på 33 watt. 

Partikkelsensoren, som er innebygget i denne luftrenseren, registrerer luftkvaliteten, og kan deretter justere hastigheten automatisk basert på luftkvaliteten. Det runde designet er smart og kompakt i en nøytral hvitfarge som passer i de fleste hjem. Bredden er på 24, mens høyden er  på 29 cm.

back to menu ↑

VBreathe Tasman luftrenser

Best på design

VBreathe Tasman

kr 3 352,-
Annonse
Innemiljø handler ikke bare om frisk luft, men også om det visuelle. Med VBreathe Tasman får du en effektiv og naturlig luftrenser, med en minimalistisk og stilren design som også bidrar positivt til det visuelle innemiljøet i boligen din.
Fordeler
 • Renser luften effektivt med naturlig og unik metode som involverer velduftende essensielle oljer
 • Fjerner støv, soppsporer, midd, virus og bakterier
 • Skaper et sunt og godt innemiljø
 • Finnes i 5 forskjellige farger
Ulemper
 • Dyr påfylling av filter og VActive Gel.

Vår mening

VBreathe Tasman sitt design finnes i svart, rød, sølvgrå, blå, og rosé gull, slik at det ikke er vanskelig å finne en stil som matcher med hjemmet ditt.

VBreathe Tasman renser luften for bakterier, mugg og skadelige luftbårne virus ved hjelp av HEPA-filter. I tillegg brukes en innovativ og patentert VActive Gel-damp, som frigis i luften. Dampen består av en blanding av australske eteriske oljer som blir hengende i luften i lang tid. Denne hjelper med å fjerne patogener fra luften ved å innkapsle og uskadeliggjøre bakterier og virus. Oljene gir også en behagelig lukt i hjemmet ditt.

Tasman sine VBreathe luftrensere koster mellom 5.985,- og 6.169,- kroner, så det er en relativt dyr luftrenser. Startpakken inkluderer vanligvis ett års forsyning av filter og VActive Gel. I tillegg er det viktig å være klar over at du også trenger regelmessig utskifting av filter og VActive Gel. Ett års forsyning av dette kan gjerne koste deg så mye som kr 1.700,-. 

back to menu ↑

Viktige faktorer i vurderingen vår av luftrensere

beste luftrenser

Kapasitet

En viktig del av vurderingen vår er om luftrenseren har god nok kapasitet. Generelt sett er høyere kapasitet bedre, men vi tar her også i betraktning hvor mye kapasitet du får for pengene, og hvordan plassbehovet, energikonsumet og støynivået til luftrenseren korresponderer med kapasiteten. Dette er fordi noen brukere har mindre rom der luftrensing trengs, og der andre ting slik som for eksempel plassbesparende design eller støy kanskje er viktigere faktorer.  

Støy

Det kan være vanskelig å huske på at soverommet faktisk er det rommet i huset der mange tilbringer mest tid. Soverommet er derfor kanskje det viktigste rommet i huset å ha en luftrenser, men for at en luftrenser skal passe inn på soverommet må den være stillegående slik at den ikke forstyrrer søvnen din. En viktig faktor i vurderingen vår er hvor støyende luftrenseren er, og dersom den er støyende, om den eventuelt har nattmodus som er mindre støyende.   

Filter

Det sier seg selv at filteret er en veldig viktig del av luftrenseren. Vi vurderer derfor hvorvidt filteret effektivt filtrerer ut de skadelige partiklene i luften i hjemmet ditt. I tillegg er prisen på filter du bruker en viktig ting å ta i betraktning ettersom disse må skiftes ut flere ganger i året, og derfor fort kan ende opp med å koste deg mye mer enn selve luftrenseren over litt tid.  

Størrelse 

Desto mindre plass du har, desto viktigere blir det å finne en luftrenser som tar opp så lite plass som mulig, samtidig som at den gjør jobben sin effektivt og stille. For mange er også designet på luftrenseren viktig ettersom den tross alt gjerne må stå på steder der den er synlig, og ideelt sett befinner seg i rom der du tilbringer mye tid.

Tilleggsfunksjoner

I vurderingen vår legger vi vekt på nyttige tilleggsfunksjoner som en bonus i tillegg til de grunnleggende funksjonene som luftrenseren må ha. Det varierer mye hvilke tilleggsfunksjoner luftrensere har. Disse kan for eksempel inkludere luftfukting, oppvarming, nedkjøling, app-styring, fjernkontroll og lignende.  

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål om luftrensere

Hva er en luftrenser?

En luftrenser er en maskin som forbedrer inneklimaet ditt og som reduserer problemer med allergi, astma og andre luftveisproblemer ved å fjerne skitt, støv, pollen, fungi, bakterier og virus, fra luften.

Hvor mye koster en luftrenser?

Prisen på luftrensere kan variere mye basert på kapasiteten, kvaliteten, og hvor avansert teknologien de benytter er. Blant de luftrenserne vi har tatt med i listen under finner du luftrensere som koster under tusenlappen, mens andre koster over ti tusen kroner. 

Før du kjøper, husk også å ta med i beregningen at luftfilter til luftrensere må skiftes 2-4 ganger i året, og kan koste flere hundre kroner, så luftfilter kan fort ende opp med å koste mer enn prisen på selve luftrenseren over litt tid dersom du kjøper en modell som har dyre luftfilter. 

Hva trenger jeg å huske på når jeg kjøper luftrenser?

Noen av de viktigste tingene å huske på når du kjøper luftrenser er viftekapasiteten, hvor mye den støyer, hvor gode og hvor dyre filtrene er, dimensjonene på luftrenseren, og eventuelle tilleggsfunksjoner du trenger i luftrenseren, slik som for eksempel timer eller luftfukter.   

Er luftrensere verdt pengene?

Ja, dersom du har problemer med allergi eller sensitive luftveier, eller dersom du har uren luft på grunn av forurensning, støv eller annet der du bor, kan en luftrenser forbedre livskvaliteten og helsen din betraktelig.  
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo