Airfryer: Test av de 5 beste på markedet (2023)

En airfryer er en maskin som gjør det mulig å frityrsteke mat ved hjelp av sirkulerende, brennhet luft. VI viser deg de 5 beste airfryer alternativene.
beste airfryer

En sunnere måte å frityrsteke

Frityrsteking, der maten stekes ved at den dyppes i kokende olje, har blitt en stadig mer populær måte å lage mat på, og ikke uten grunn. Det er noe eget med den herlige sprø skorpen på utsiden mens innsiden fortsatt er saftig og myk. Samtidig viser forskningen at høyt inntak av fett og oljer over lang tid fører til helseproblemer for stadig flere. 

Dilemmaet rundt sunnhet og smak har lenge plaget de som elsker frityrstekt mat, men med introduksjonen av airfryer-teknologien kom redningen. Med denne teknologien ble det nemlig mulig å frityrsteke med varmluft i stedet for fetende og usunn frityrolje.

Best i test Airfryer 2023

Cosori Premium Airfryer

kr 2 690,- 3 490,-
Annonse
Den prisvinnende Cosori Premium er en klar favoritt.

Dette er en modell som har alt det man kan forvente seg fra en airfryer, og som regnes som en av markedets klart best designede airfryers, og som samtidig har en relativt fornuftig pris.  

Når du frityrsteker med varmluft virker det slik ekstremt varm luft sirkuleres rundt maten. Resultatet er den samme gode og sprø utsiden som man får dersom man frityrsteker med olje. Dette er til tross for at man bare bruker liten eller ingen av den usunne oljen, som naturligvis har store helsemessige fordeler. 

De helsemessige fordelene med å bruke airfryer er naturligvis den viktigste grunnen til at folk gjerne velger å investere i airfryers. Samtidig er det også andre fordeler som det kan være verdt å merke seg. For eksempel steker man maten i en lukket beholder. Dette har den fordelen at du slipper den tunge stekeosen i hele huset. 

Frityrolje har også en tendens til å hoppe og sprette ut over komfyren. Dette er noe du slipper dersom du slipper dersom du steker med en lukket beholder. i tillegg slipper du problemet med at rørene tetter seg til på grunn av fett i avløpet.  

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Bruk av airfryers 

Beste Airfryer

Folk som er bevisst på helse og sunnhet er kanskje hovedmålgruppen for airfryers, men det finnes også en rekke andre grupper av brukere som har god nytte av denne kjøkkenmaskinen. Airfryers er for eksempel et veldig nyttig redskap for de som bor i små leiligheter eller hybler i og med at det er mulig å lage så mange forskjellige typer mat i en airfryer. 

I slike tilfeller kan en airfryer faktisk brukes som en erstatning for en vanlig stekeovn ettersom det er mulig å lage mange av de samme rettene i en airfryer som du kan lage i en stekeovn. I slike mindre boliger er det også en desto større fordel at du slipper den tykke stekeosen og sølet som vanlig steking gjerne innebærer.

Airfryers lager maten en hel del fortere enn en vanlig stekeovn. Av denne grunn er det mange travle profesjonelle som også av denne grunnen foretrekker å bruke en airfryer i stedet for vanlig frityrsteking eller en vanlig stekeovn.   

Best i test Airfryers

back to menu ↑

Topp 5 anbefalte airfryers

back to menu ↑

1. Cosori Premium Airfryer

Best i test Airfryer

Cosori Premium

kr 2 690,- 3 490,-
Annonse
Den prisvinnende Cosori Premium er vår klare favoritt.

Dette er en modell som har alt det man kan forvente seg fra en airfryer, og som regnes som en av markedets klart best designede airfryers, og som samtidig har en relativt fornuftig pris.  
Fordeler
 • Rikelig med forhåndsinnstillinger for lettvint og effektiv bruk
 • Stor kapasitet som er ideelt for for familier på 2-5 personer 
 • 90% mindre fett og ikke-klebende materialer gjør det lettvint å skylle kurven i oppvaskmaskinen eller å skylle av den i vasken.
 • 1700 Watt
 • Maten tilberedes 1,5 ganger raskere enn dersom du bruker en vanlig ovn
 • Inkluderer matkurv, spydstativ, 5 grillspyd og norsk brukermanual og norsk oppskriftsbok
 • Brukervennlig og praktisk
Ulemper
 • Ingen styring via mobil app

Vår mening

Med den prisbelønte Cosori Premium airfryeren er det kun fantasien som setter grensene for hva du kan lage. Temperaturen på Cosori Premium kan justeres mellom 80 og 205°C slik at du har friheten til å tilberede et stort utvalg av retter. med Quick Heat teknologien som sendes 360° varmluft rundt maten. Enten det gjelder Biff, kylling, sjømat, reker, bacon, frossen mat, pommes frites, grønnsaker, rotgrønnsaker, brød eller desserter så kan denne airfryeren håndtere det.  

De 11 ulike forhåndsinnstillingene som du har å velge mellom gjør at du enkelt kan sette i gang med en rekke retter med ett eneste tastetrykk. I tillegg tilbereder du maten både raskere og bedre med Cosori Premium. Dette kommer av den inkluderte Rapid Heat teknologien som lar deg tilberede mat 1,5 ganger raskere enn en vanlig stekeovn.

I tillegg til å være så rask, har den også en rekke hjelpsomme funksjonaliteter slik som Pre Heat for å varme opp airfryeren til den rette temperaturen før matlaging, Keep Warm, som holder maten passelig varm når den er ferdig og Shake Reminder som forteller deg når du bør snu maten. Airfryer-funksjonalitetene lar deg kutte ned rundt 90% av forbruket av olje, slik at du kan spise sunnere hver dag.  

Dette er også en romslig airfryer med en firkantet ikke-klebende frityrkurv. Kapasiteten på 2,2 kg eller 5,5 liter passer perfekt for husholdninger på mellom 2-5 familiemedlemmer. Til tross for den gode kapasiteten er airfryeren relativt plassbesparende med en lengde og bredde på 30×30 cm og en høyde på 32 cm.

En viktig fordel med Cosori Premium er at den er lettvint å rengjøre. Den bruker en avtakbar frityrkurv som er ikke-klebende, og som du enkelt og greit kan skylle i vasken eller sette i oppvaskmaskinen når du er ferdig med å bruke den. Dersom du bruker aluminiumsfolie eller bakepapir er det også mulig at du slipper hele oppvasken. 

Når du kjøper Cosori Premium kommer den med et oppskriftshefte som inneholder mer enn 100 ulike airfryer-oppskrifter som er spesialutviklet for å tilberedes i airfryer. Oppskriftene inkluderer alternativer for både frokost, lunsj og middag. Airfryeren kommer også med en matkurv, spydstativ, 5 grillspyd og norsk brukermanual.

Nøkkelpunkter

 • 11 forhåndsinnstillinger
 • 2.2 kg / 5.5 L Kapasitet
 • 90% Mindre fett
 • 1700 Watt
 • Passer for familier på 2-5 personer 
 • Kurven kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Tilbereder mat 1,5 ganger raskere enn en vanlig ovn
 • Kommer med matkurv, spydstativ, 5 grillspyd og norsk brukermanual og norsk oppskriftsbok
 • Brukervennlig og praktisk
back to menu ↑

2. Cosori Premium Smart Airfryer

Beste premium Airfryer

Cosori Premium Smart

kr 2 990,- 3 990,-
Annonse
Cosori Premium Smart er den høyteknologiske modellen fra Cosori sin produktlinje.

Denne modellen har de fleste fordelene og egenskapene som testvinneren vår Cosori Premium, man i tillegg kan denne styres ved hjelp av mobiltelefonen din.

Dette er en fin tilleggsfunksjon å ha, og vi anbefaler dette for de som ønsker å betale noen få hundrelapper ekstra for det aller beste.
Fordeler
 • Start programmer med ett trykk ved hjelp av de 11 forhåndsinnstillingene
 • Kapasitet på 2,2 kg eller 5,5 liter, som holder for de fleste husholdninger på mellom 2-5 personer 
 • Den norske appen lar deg styre alle funksjonene via smarttelefonen din
 • 90% mindre fett og olje
 • 1700 watt effekt som lar deg tilberede mat 1,5 ganger raskere enn med en tradisjonell stekeovn
 • Prisvinnende og brukervennlig design som er laget i solid børstet metall
 • Kan kontrolleres via Google Home eller Amazon Alexa
 • Enkel rengjøring 
 • Norsk app med 100+ forhåndsprogrammerte oppskrifter laget av kokker
Ulemper
 • Litt høyere pris enn de mindre sofistikerte modellene

Vår mening

Cosori Premium Smart er en prisbelønt airfryer som lar deg kontrollere matlagingen din ved hjelp av en app på mobiltelefonen din. Den kommer blant annet med 11 forhåndsinnstillinger som alle enkelt kan styres enten fra mobilappen din eller med ett eneste tastetrykk på den brukervennlige touch-skjermen. 

Den mobile appen kan styre alt på airfryeren din, og du kan også bruke den til å lage egne oppskrifter som du kan lagre i forhåndsinnstillingene. I tillegg kan du bruke Google Home eller Amazon Alexa til å kontrollere Cosori Premium Smart ved hjelp av stemmekommandoer. En nyttig detalj med appen er at den varsler deg dersom en funksjon er ferdig, eller dersom du for eksempel trenger å snu maten.

Til tross for at du har så mange valgmuligheter må det sies at både displayet og appen er veldig brukervennlige. Det er mulig å legge til flere brukere på appen, slik at alle i huset kan bruke den like enkelt med sin egen mobiltelefon. For de av brukerne i huset som trenger litt ekstra hjelp med inspirasjon eller veiledning kommer appen med over 100 spesialdesignede oppskrifter. De oppskriftene du liker best finner du enkelt igjen ved å legge dem til som favoritter.

Blant de aller viktigste fordelene med enhver airfryer er naturligvis at den gjør det mulig å redusere bruk av olje og fett. Med  Cosori Premium Smart kan du regne med å redusere mengden av olje du bruker med opptil 90% uten at det går ut over smaken på maten du lager.  

En annen viktig fordel med airfryers er at du kan lage maten mye fortere. Cosori Premium Smart lar deg tilberede maten 1,5 ganger raskere enn dersom du bruker en vanlig stekeovn. Dette utgjør mange timer med spart tid over et år, og kan være særlig viktig for de som har det travelt i hverdagen og sliter med å få tiden til å strekke til.  

Cosori Premium Smart er designet med tanke på husholdninger på 2-5 personer, og har derfor en kapasitet på 2,2 kg eller 5,5 liter, som regnes som standard for en slik husholdning. Selve maskinen er laget av renslig og slitesterkt børstet metall, og er prisbelønnet for utseendet sitt.

Når du er ferdig med å lage mat i Cosori Premium Smart er rengjøringen ekstremt lettvint. De ikke-klebende matkurvene sørger nemlig for at matrester ikke kan sette seg fast. Dermed er det nok at du raskt skyller av matkurven i vasken for å rengjøre den. Du kan selvfølgelig også vaske matkurven i oppvaskmaskin. 

Nøkkelpunkter

 • 11 forhåndsinnstillinger som lar deg starte programmer med ett trykk
 • 2.2 kg / 5.5 L kapasitet, som er nok for mellom 2 og 5 personer 
 • Norsk App som lar deg styre alle funksjonene via smarttelefonen din
 • Sprø og fin konsistens med 90% mindre fett og olje
 • 1700 watt effekt
 • Prisvinnende og brukervennlig design
 • Tilbereder mat 1,5 ganger raskere enn en vanlig ovn
 • Robust konstruksjon av børstet metall
 • Støtter stemmestyring via Google Home eller Amazon Alexa
 • Enkel å skylle av etter bruk, men kan også vaskes i oppvaskmaskin
 • App med over 100 forhåndsprogrammerte oppskrifter laget av kokker
back to menu ↑

3. Cosori Pro Airfryer

Mest for pengene

Cosori Pro

kr 2 299,-
Annonse
Cosori Pro er den minste og rimeligste modellen i Cosori sin serie av airfryers. Her får du alle de viktigste funksjonalitetene og fordelene med Cosori airfryers til en lavere pris.

På grunn av den lavere prisen må du ta til takke med en litt redusert kapasitet og effekt, men for husholdninger på mellom 2-4 personer er dette en god, plassbesparende løsning som også ikke koster for mye.
Fordeler
 • 9 forhåndsinnstilte matlagingsprogrammer som kan startes med ett trykk
 • Relativt stor kapasitet som er stor nok for 2-4 personer
 • Slitesterk konstruksjon av børstet metall
 • 90% redusert behov for olje og fett uten at smaken reduseres
 • Tilbereder maten 1,5 ganger raskere enn en vanlig stekeovn
 • Plassbesparende og stillegående
 • Medfølgende oppskriftshefte med 30 spesialtilpassede oppskrifter
 • Lett å rengjøre og vaskbar i oppvaskmaskin
Ulemper
 • Litt lavere effekt og kapasitet enn de mer sofistikerte Cosori-modellene
 • Ingen mobil app

Vår mening

For de aller fleste vil Cosori Pro ha alt det man trenger fra en airfryer. I likhet med andre airfryers har den en mengde forhåndsinnstilte matlagingsprogrammer som kan startes med ett enkelt trykk, men på denne mindre modellen er antallet programmer redusert til 9. Når du setter i gang et av programmene vil tiden og temperaturen justeres automatisk til maten du lager.  

Når du tilbereder maten med Cosori Pro kan du redusere bruken av fett eller olje med opptil 90%. Dette er fordi airfryeren er utstyrt med en ny teknologi kalt Air Crisp som sørger for at maten du lager får sprø tekstur, og at den stekes eller bakes jevnt. 

Den har også en ekstra rask forvarme-funksjon, og tilbereder maten i gjennomsnitt 1,5 ganger raskere enn en vanlig stekeovn. Alt i alt får du tilberedt sunnere mat på mye kortere tid, slik at du bruker mindre av tiden din på matlaging og samtidig lever sunnere. 

Cosori Pro er en kompakt og plassbesparende modell med en kapasitet på 4,7 liter. Dette er litt mindre enn hos de mer avanserte produktene fra Cosori, men fortsatt nok til en husholdning på opptil 4 personer. Denne modellen er heller ikke veldig forstyrrende, med et lydnivå som kun ligger på 55 dB.

For å komme i gang med effektiv og spennende matlaging kommer Cosori Pro med en oppskriftsbok som inneholder 30 oppskrifter som er laget spesielt med tanke på bruk av airfryer. I tillegg har Cosari også utviklet en mobil app kalt VeSync, som gir deg tilgang til 100 oppskrifter spesialtilpasset for Cosori airfryer.

Rengjøring av Cosari Pro kan unnagjøres på noen få sekunder. kurven er nemlig laget av ikke-klebende materiale slik at du veldig lett kan skylle den i vasken. Du kan også trygt vaske matkurven i oppvaskmaskin.

Nøkkelpunkter

 • 9 forhåndsinnstilte matlagingsprogrammer som kan startes med ett trykk
 • 1,8 kg / 4,7 liters kapasitet som er nok for 2-4 personer
 • Solid konstruksjon av børstet metall
 • reduserer behovet for olje og fett med 90%
 • 1500 Watt effekt som gjør at den tilbereder maten 1,5 ganger raskere enn tradisjonelle stekeovner
 • Tar liten plass på kjøkkenbenken
 • Medfølgende oppskriftshefte med 30 spesialtilpassede oppskrifter
 • matkurvene har et ikke-klebende materiale som gjør at de kan rengjøres i vasken på få sekunder eller settes i oppvaskmaskinen
 • Lydnivå på kun 55 dB
back to menu ↑

4. Ariete 4616 Airy Fryer 2.6L

Billig og bra

Ariete 4616

kr 1 179,-
Annonse
Ariete 4616 Airy Fryer 2.6L er en av de billigste løsningene du kommer over dersom du er ute etter en airfryer. Kapasiteten på 2,6 liter er kanskje hovedgrunnen til den lave prisen, men dette er likevel nok kapasitet for mindre husholdninger og småretter.
Fordeler
 • Lav pris
 • Varmluftsteknologi som gir hurtigere matlaging
 • 200°C maksimumstemperatur
 • 7 automatiske programmer
 • Lett å rengjøre og vaskbar i oppvaskmaskin
 • Bruk av olje og fett kan reduseres med opptil 80%
 • Brukervennlig LCD touch-display
 • Oppskriftsbok tilgjengelig online
 • Liten, lett og plassbesparende
Ulemper
 • Lavere matlagingskapasitet enn de mer avanserte modellene
 • Ingen styring via mobil app

Vår mening

Det trenger ikke å koste så mye å spise sunt med Ariete 4616. Dette er en av de aller billigste modellene i markedet, men til tross for dette har denne maskinen mange av de vanlige funksjonenen du finner i de mer avanserte modellene. For eksempel kan denne modellen fortsatt skilte med 7 automatiske programmer i tillegg til manuell styring og timer. 

Den viktigste ulempen med denne modellen er den begrensede kapasiteten. Med en kapasitet på bare 2,6 liter er denne airfryeren den klart minste blant de vi vurderte. Dette betyr at Ariete 4616 sannsynligvis ikke vil være velegnet for større familier, forsamlinger eller lignende. Dersom det er snakk om en mindre husholdning kan denne airfryeren derimot være en god investering på grunn av den lave prisen. 

360° varmluftsteknologi sørger for at varm luft med temperaturer på opptil 200°C sirkulerer rundt maten slik at den blir jevnt stekt, og slik at den blir ferdig mye fortere enn dersom man bruker en tradisjonell stekeovn. Denne stekemetoden betyr også at man kan oppnå den fine sprø utsiden som man forbinder med frityrsteking selv med 80% mindre olje eller fett. 

Rengjøringen av Ariete 4616 er lettvint. Matkurven er laget av ikke-klebende materiale, slik at alt du trenger er å skylle av matkurven, så er den ren nærmest øyeblikkelig. Den kan også vaskes i oppvaskmaskin. 

For de som trenger inspirasjon og veiledning finner du gode forslag til oppskrifter som du kan laste ned fra nettsidene til Ariete.

Nøkkelpunkter

 • 2,6 liter kapasitet
 • 360° varmluftsteknologi
 • kapasitet på 1300 watt, med 200°C maksimumstemperatur
 • 7 matlagingsprogrammer og manuell styring med timer
 • Lav pris
 • Stekekurv som er lett å rengjøre og vaskbar i oppvaskmaskin
 • Reduserer bruk av olje og fett med opptil 80%
 • LCD touchdisplay
 • Oppskriftsbok som kan nedlastes
 • Dimensjoner 32,50 x 27,50 cm med en høyde på 31,50 cm og en vekt på 3,63 Kg
back to menu ↑

5. Champion AeroFryer XXL

Best på kapasitet

Champion AeroFryer XXL

kr 1 262,-
Annonse
Champion AeroFryer XXL er en airfryer med ekstra stor kapasitet for de som lager mat for større familier eller andre større grupper av mennesker. Med en kapasiter på hele 5,6 liter er dette blant de største i markedet. 
Fordeler
 • Ekstra stor kapasitet
 • Opp til 200 C° temperatur
 • Timer og LED-display
 • Cool touch
 • Ikke-klebende matkurv som er lett å ta av og vaske for hånd eller i oppvaskmaskin
 • Relativt plassbesparende 
 • Norsk brukermanual
Ulemper
 • Ingen automatiske programmer 
 • Ingen mobil app

Vår mening

AeroFryer XXL fra Champion er en varmlufts-frityrsteker med kapasitet på 5,6 liter. Den ekstra store kapasiteten gjør den perfekt for større familier eller andre steder der det lages mat for større grupper. 

For å gjøre hverdagen enklere har AeroFryer XXL, i likhet med de fleste andre airfryers, også forhåndsinnstilte programmer for noen av de aller vanligste rettene slik som for eksempel  pomfri, slik at man lettere kan sette i gang med disse. Steketid og temperatur kan også settes manuelt. 

AeroFryer XXL bruker veldig varm luft på opptil 200 C° som sirkuleres hurtig rundt maten inne i airfryeren. Dette er en teknikk som egner seg for en rekke matretter inkludert pomfri, sjømat, fiskepinner, vårruller, nuggets, oksesteik og mye mer. Resultatet er at du oppnår et minst like godt resultat som med frityrsteking, med en saftig innside og en deilig sprø utside, men med mye mindre fett og olje.    

Designen til AeroFryer XXL er svart og relativt nøytral, slik at den passer greit inn i de fleste kjøkken. Konstruksjonen er av rustfritt stål, som er slitesterkt, lett å holde rent, og som er designet for å kunne tåle påkjenningen med den sterke varmen fra det kraftige 1800 watts varmeelementet.

Nøkkelpunkter

 • 5,6 liters kapasitet
 • 1800 watt
 • 80–200 C° temperaturinnstilling
 • Timer
 • LED-display
 • Cool touch
 • Avtakbar matkurv i ikke-klebende materiale
 • Tåler oppvaskmaskin
 • Dimensjoner: 32 x 39 cm med en høyde på 37 cm og en vekt på 5,4 kg 
 • Norsk brukermanual

 

back to menu ↑

Viktige ting å tenke på når du velger airfryer

velge airfryer

Det finnes i dag mange forskjellige modeller av airfryers å velge mellom. En av de tingene som kanskje er viktigst er å finne den airfryeren som har en størrelse som passer til den mengden mat som skal lages.

Toppmodellene ligger ofte rundt 5 liter, men det finnes også billigere modeller til rundt halvparten av dette. For de som kan greie seg med litt lavere kapasitet er det penger å spare på dette. 

En annen ting å tenke på er hvor sofistikerte systemer man egentlig trenger. Cosori Premium Smart tilbyr for eksempel styring via mobil app eller stemmestyring, men dersom du kan greie deg uten dette kan du spare deg litt penger. 

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål om Airfryer

Hva er en airfryer?

En airfryer, også kalt en varmlufts-frityrsteker, er en maskin som gjør det mulig å frityrsteke mat ved hjelp av sirkulerende, brennhet luft.  

Hva er fordelene med airfryers?

Frityrstekt mat er generelt regnet som lite sunt på grunn av de store mengdene olje eller fett man får i seg når man spiser den. Med en airfryer brukes varmluft i stekeprosessen i stedet for olje, og du får dermed et sammenlignbart resultat som inneholder mye mindre fett. 

Hvor mye koster en airfryer?

Det finnes mange forskjellige airfryers i markedet, så prisene varierer mye, men det er likevel vanlig å betale mellom 1-4 tusen kroner for en god airfryer. 

Hva brukes en airfryer til?

En airfryer brukes til å frityrsteke mat med mye mindre fett eller olje. I tillegg har i dag mange airfryers også tilleggsfunksjoner som gjør det mulig å bruke dem til både vanlig steking, baking og lignende.

Hva kan man lage i en airfryer?

Bacon, pomfri, scones, bakt egg, arme riddere, kyllingvinger, pizza, reker, grillspyd, biffstek, fisk, svinekoteletter, ostesmørbrød og mye mye mer kan lages med en airfryer. Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser. 
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo