Innboforsikring: Test av de 4 beste på markedet (2023)

Innboforsikring er noe vi alle bør ha. Enten vi bor i en liten leilighet eller et stort hus vil det alltid være verdier som kan gå tapt ved uhell. Her går vi gjennom de beste innboforsikringene på det norske markedet.

Om Innboforsikring

I utgangspunktet er en innboforsikring en forsikring som dekker eiendelene dine som er inne i boligen. Dette er forskjellig fra en boligforsikring som forsikrer selve boligen din. I den senere tid er det ofte mer enn bare innbo som kan dekkes av innboforsikringen din. 

Gode forsikringer dekker gjerne også mange andre ting, slik som for eksempel eiendelene dine når du tar dem med ut av boligen din, eller rettshjelp dersom du kommer i en knipe. I avsnittet under går vi inn i større detaljer på hva du i disse dager kan forvente av en god innboforsikring.  

Best i test Innboforsikring

Tjenestetorget

Fra 129,- pr mnd
Annonse
Tjenestetorget er en markedsplass der kunder lett kan finne tilgjengelige innboforsikringer og sammenligne dem. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende, og gjør det veldig lett å finne det billigste alternativet som dekker behovene dine. Beskriv først behovene dine, så får du tilsendt tilbud på matchende innboforsikringer. Du velger selv hvilken som er best for deg.  

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Dette dekker innboforsikringer

beste innboforsikring

Innboforsikring inkluderer vanligvis mer enn de fleste tror. Under finner du en oversikt over situasjoner som ofte dekkes av innboforsikring. 

Brannskade og vannskade

Brannskade og vannskade er blant de tingene som folk oftest forbinder med innboforsikring. Dette innebærer at gjenstandene dine erstattes av innboforsikringen dersom de blir brannskadet, nedsotet eller blir ødelagt av vannskader.

Naturskade og skadedyr

Naturskader, slik som skader forårsaket av flom, storm, skred eller jordskjelv, er også en veldig vanlig del av innboforsikringen som de aller fleste er kjent med. I tillegg er det vanlig at innboforsikringer hjelper med bekjempelse av skadedyr og insekter. 

Sted å bo etter skade på boligen

Når boligen skades for eksempel av brann, vannskader eller naturskade er det vanlig at man trenger et sted å bo i mens reparasjoner av boligen utføres. Mange innboforsikringer inkluderer en slik ekstrabolig. Utgifter for flytting og lagring av gjenstander er ofte også inkludert.

Tilpasning av bolig etter ulykke

Dersom et familiemedlem utsatt for en ulykke og blir bevegelseshemmet og for eksempel trenger rullestol dekkes ofte tilpasning av boligen av innboforsikringen. 

Tyveri, hærverk og ID-tyveri

Tyveri eller hærverk kan resultere i store og kostbare skader på innboet ditt. Innboforsikringen dekker i disse tilfellene kostnadene med å erstatte de ødelagte eller stjålne gjenstander. Vanligvis erstattes også erstatning av gjenstander i hage eller på balkong. 

Noen ganger dekkes også gjenstander på offentlige steder, slik som for eksempel på arbeidsplassen, i butikken, på skolen, på treningssenteret eller lignende steder. ID-tyveri dekkes også av mange innboforsikringer. Her dekkes blant annet nødvendig juridisk bistand. 

Sykkel, el-sykkel og sportsutstyr

Mange innboforsikringer dekker tyveri eller ødeleggelse av låst sykkel. Ofte dekkes også skader på sykkel under bruk. Noen forsikringer dekker også sertifisert el-sykkel dersom man for eksempel trenger veiassistanse. Annet sportsutstyr dekkes også for skader eller tyveri i mange tilfeller selv når det er i bruk utenfor hjemmet.

Ansvar og Rettshjelp

Rettssaker og erstatningsansvar kan fort koste mye. Mange innboforsikringer dekker slike kostnader. Situasjoner som dekkes kan for eksempel være dersom du forårsaker skade på en annen person eller andre sine gjenstander og blir erstatningsansvarlig. Kostnader med personlige tvistesaker kan også dekkes av mange innboforsikringer. Eksempler på dette kan være krangel med naboen eller uenighet med en håndverker.

Uflaks

Alle kan være uheldige, og da kan det være godt å ha en innboforsikring som også dekker uheldige hendelser slik som for eksempel dersom den nye mobiltelefonen din ender opp i doskåla. Dersom du har en innboforsikring som dekker uflaks vil slike skader også ofte dekkes selv utenfor hjemmet. 

Kollektiv eller individuell innboforsikring

Dersom du er medlem i en fagforening eller et forbund er det gode sjanser for at du har tilgang til en kollektiv forsikring. Kollektive forsikringer er tilbud som er fremforhandlet mellom organisasjonen du er medlem i og et forsikringsselskap.

Kollektive avtaler vil vanligvis ha en pris som ligger litt lavere enn en tilsvarende individuell avtale, men det er ikke dermed en selvfølge at du får billigere forsikring ved å bruke en kollektiv avtale. Kollektive avtaler tilbyr nemlig ofte en fast sum, som for mange unge personer i oppstartsfasen er forsikringssummen mye høyere enn det de har behov for.

I slike tilfeller ender man opp med å betale for en forsikring som man faktisk ikke bruker, noe som ofte blir dyrere enn å bruke en individuell og bedre tilpasset innboforsikring. Generelt sett vil kollektive innboforsikringer ofte være et bedre alternativ for de med innbo verdt en million eller mer, mens individuelle forsikringsordninger ofte svarer seg dersom innboet har lavere verdi.   

Beste Innboforsikring

Topp 4 innboforsikringer i Norge

Det finnes i dag mange innboforsikringer å velge mellom, og noen av disse kan være mistenkelig billige. Når man kjøper forsikring er det viktig å huske på at det man egentlig kjøper er trygghet. Det er for når først når uhellet er ute at man finner ut om man har valgt rett forsikringsselskap eller ikke, men for de som ønsker å være føre var, har vi inkludert en  liste av våre topp 4 innboforsikringer som er tilgjengelige i det norske markedet i dag.   

Tjenestetorget forsikring

Beste og billigste pris på forsikring

Tjenestetorget

Fra 129,- pr mnd
Annonse
Tjenestetorget er en markedsplass der kunder lett kan finne tilgjengelige innboforsikringer og sammenligne dem. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende, og gjør det veldig lett å finne det billigste alternativet som dekker behovene dine. Beskriv først behovene dine, så får du tilsendt tilbud på matchende innboforsikringer. Du velger selv hvilken som er best for deg.  
Fordeler
 • Tidsbesparende og lettvint måte å sammenligne relevante tilbud
 • Hjelper deg med å finne den beste og billigste innboforsikringen
 • Økt konkurranse mellom forsikringsselskaper, som legger press på prisen
 • Mange forsikringer på ett sted, og opp til 25% samlerabatt dersom man kjøper flere av dem
Ulemper
 • Bli ringt av flere selgere

Vår mening

Tjenestetorget er ett av de stedene mange nordmenn kommer for å finne seg billig innboforsikring, og ikke uten god grunn. Med over 800 000 fornøyde brukere er Tjenestetorget en veldig populær tjeneste som de fleste nordmenn stoler på når det gjelder kjøp på nettet. 

Kjøp av innboforsikring hos Tjenestetorget lar deg spare mye tid på leting etter tilbud fra forskjellige forsikringsselskaper. Du slipper å gå gjennom drøssevis av forsikringer som viser seg ikke å være relevante for deg. Dette er fordi Tjenestetorget siler ut de forsikringene som ikke er relevante for deg. Dermed trenger du bare fokusere på de forsikringene som er relevante, og kan bruke den dyrebare tiden din på å sammenligne disse. Resultatet er at du sparer både tid og penger. 

For å finne relevante innboforsikringer på Tjenestetorget er det første steget å legge inn nødvendig informasjon for å kunne finne ut hvilke forsikringer som er relevante for deg. Forsikringsselskap du får tilbud fra vet også at de konkurrerer med mange andre selskaper. Dermed er sjansene større for at de allerede i første omgang gir deg det beste tilgjengelige tilbudet.

Tilbud fra Tjenestetorget er 100% uforpliktende, så du står fritt til å velge hvilket som helst av tilbudene, eller ingen av dem, alt etter hva som passer deg. 

 • Dekker tyveri og skadeverk på innboet i boligen, i bod, eller andre steder i boligen, inkludert skader fra skadedyr og naturskader
 • Dekker ID-tyveri, tyveri av sykkel eller veskenapping utenfor hjemmet
 • Flytting og lagring dekkes av forsikringen
 • Mer enn 800 000 fornøyde brukere
 • 25% samlerabatt når man kjøper to eller flere forsikringer
 • Sparer deg både tid og penger på en gang

Hedvig Innboforsikring

Best og billigst for folk flest

Hedvig Innboforsikring

Fra 99,- pr mnd
Annonse
Hedvig sin innboforsikring som gjør det enkelt både å ordne seg forsikring og å melde fra om skader.

Innboforsikringen dekker alt som er vanlig i en innboforsikring, i tillegg til mye som vanligvis ikke dekkes av andre standard innboforsikringer.

Hedvig har en forretningsmodell med fastsatt profitt, som ikke gir insentiver for å begrense utbetalinger.

Overskuddet fra aktivitetene går til veldedige formål.  

Merk: Forsikringspremier på innbo er individuelt så du må sjekke hvilken pris du kan få.

Fordeler
 • Brukervennlig og innovativ app gjør forsikringen ekstra lettvint å bruke
 • Konkurransedyktige priser, og rabatter for unge og studenter
 • Forretningsmodell som insentiverer hurtig utbetaling av krav
 • Penger som ikke utbetales i krav doneres til veldedige formål
Ulemper
 • Tjenesten er heldigital, som kan føles uvant for noen

Vår mening

Mye har forandret seg med den teknologiske utviklingen de siste årene. Den teknologiske revolusjonen har også funnet veien til forsikringsbransjen. Med sin heldigitale og enkle løsning fremstår Hedvig som en klar markedsleder innen bruk av moderne informasjonsteknologi og smarte løsninger for innboforsikring. 

Med den brukervennlige appen sin tilbyr Hedvig en effektiv og behagelig brukeropplevelse som gjør det lettvint og mindre tidkrevende både å tegne innboforsikring og å melde skade. Hedvig sin innboforsikring dekker blant annet brann, vannskader, naturskader, tyveri, ekstrabolig i tilfeller der boligen blir ubeboelig, tilpasning av bolig ved uførhet etter ulykke, assistanse ved ID-Tyveri, el-sykkel, ansvar, rettshjelp og uflaksforsikring.

For de som er under 30 år gamle og har boareal på mindre enn 50 kvadratmeter har Hedvig en “Ung- og Studentrabatt” som gir deg innboforsikring med dekning på opptil 500 000 kroner for kun 89 kroner pr måned.

En av de viktigste områdene der Hedvig skiller seg ut fra andre forsikringsselskaper er forretningsmodellen deres når det gjelder profittmarginer og utbetalinger av forsikringspenger som følge av skademeldinger. Hedvig har nemlig en forretningsmodell der bedriften sin inntekt er fastsatt til 25% av den innbetalte forsikringssummen.

De resterende 75% brukes til utbetaling av krav. Penger som er til overs og ikke utbetales i krav blir donert til veldedige formål. Dette betyr at Hedvig, til forskjell fra de fleste konkurrentene sine, ikke har insentiver til å gjøre utbetalinger vanskelig for kundene sine. 

 • Heldigitalt forsikringsselskap
 • Lettvint prosess for skademelding 
 • Umiddelbar hjelp, og vennlig og personlig service fra ekte mennesker
 • Ingen telefonkøer eller papirarbeid
 • Overskuddet går til veldedige formål

If innboforsikring

If Innboforsikring

Fra kr 129,- pr mnd
Forsikringspremier på innbo er individuelt så du må sjekke hvilken pris du kan få.
Innboforsikring fra Nordens største forsikringsselskap med over 3 millioner kunder.

Selskapet tilbyr en rekke solide alternativer for de som er ute etter innboforsikring, inkludert både standard- og super-innboforsikring, i tillegg til tilbud med spesialrabatter for unge
Fordeler
 • Egenandels-fordeler for hvert skadefrie år som samles og kan brukes for å betale egenandeler dersom noe skjer. 
 • Nordens største forsikringsselskap
 • Samlerabatter
 • Tilgang til gratis byggteknisk rådgivning 
Ulemper
 • Som en av 3,6 millioner kunder er det mindre sjanser for personlig oppfølging.
 • Innovasjon er vanskeligere i store selskaper 

Vår mening

If, som eies av finanskonsernet Sampo, er nordens største forsikringsselskap. Totalt forsikrer selskapet hele 3,6 millioner kunder i Norden og Baltikum.

Innboforsikringen til If er inndelt i en billigere “standard” versjon og en dyrere og mer omfattende “super” versjon slik at forsikringstakerne kan velge en forsikring som bare forsikrer det som er nødvendig. 

Standardforsikringen inkluderer dekning for brannskade, vannskade, tyveri, innbrudd og skadeverk, naturskade, ansvar og rettshjelp, byggteknisk rådgivning, sykkelforsikring, og sted å bo etter skade.

Super-forsikringen dekker alt som er dekket i standardforsikringen i tillegg til tyveri utenfor hjemmet, flytteforsikring, utleieforsikring, utvidet sykkelforsikring, bekjempelse av mus og rotter, skjeggkre og andre skadeinsekter, ombygging av bolig etter ulykke, ID-tyveriforsikring, sportsutstyr-forsikring og uhellsforsikring.

I tillegg tilbyr If også en billigere ungdomsforsikring som heter “If Start” for de som er under 26 år. Denne forsikringen koster kr 129,-/mnd for standardversjonen og kr 209,-/mnd for super-versjonen.

Storebrand Innboforsikring

Storebrand innboforsikring

Fra 129,- pr mnd
Forsikringspremier på innbo er individuelt så du må sjekke hvilken pris du kan få.
For de som er ute etter god gammeldags trygghet er Storebrand et trygt valg. Dette solide selskapet har vært en del av det norske markedet i mer enn et kvart millennium, og er et av de største og mest solide selskapene du kan velge. 

Innboforsikringen til Storebrand er en av de beste i markedet når det gjelder dekning. Du kan selv velge mellom en billigere “standard” versjon, eller oppgradere til en “super” versjon for enda bedre dekning.   
Fordeler
 • Stort og stabilt selskap med dype røtter i det norske markedet
 • Mulighet til å velge mellom en billigere “standard” og en dyrere og mer omfattende “super” versjon av innboforsikringen
 • Mange tilgjengelige rabatter inkludert fordelsrabatt hos noen arbeidsgivere, samlerabatt, nettrabatt og alarm-rabatt
 •  Inkluderer kriseforsikring som gir deg inntil 10 timer hos psykolog etter alvorlige hendelser slik som for eksempel alvorlige branntilfeller, ran, overfall eller voldtekt
Ulemper
 • Storebrand er et stort selskap, som betyr at du som forsikringskunde blir en av mange, og kanskje ikke kan regne med like personlig oppfølging som i et mindre selskap
 • Stort og gammelt selskap som tar lenger tid for å introdusere innovative konsepter 

Vår mening

Storebrand har vært en viktig del av det norske markedet i over 250 år, og forvalter i dag verdier for over 1000 milliarder kroner. Selskapet tilbyr produkter innen pensjon, sparing, forsikring og bank til privatpersoner, bedrifter og offentlige virksomheter.

Storebrand lar deg velge mellom standard innboforsikring og super innboforsikring. Standard innboforsikring inkluderer penger, yrkesløsøre, tilhenger, små bygg på forsikringsstedet, utgifter til opphold utenfor bolig, brannskade, lyn og elektrisk skade, vannskade, naturskade, sanitær, porselen, glasskade, matvarer i fryser, rettshjelp, tyveri og skade hjemme, tyveri fra privat uteareal, ran og overfall, tyveri av sykkel, kriseforsikring, og lagringsforsikring.

Den utvidede “Super” forsikringen inkluderer i tillegg uflaksforsikring, skade ved privat flytting, tilpasning av bolig hvis noen i familien blir utsatt for en ulykke, nøkkelforsikring, bekjempelse av veggedyr og kakerlakker, ID-tyveri.

Med Storebrand har du den ekstra tryggheten fra å være forsikret av et stort, trygt og stabilt selskap. Med lang historie som en seriøs aktør i det norske markedet.

 • Fokus på lokale kontorer og personlig service
 • Ekstra trygghet med stort og stabilt selskap
 • Valg mellom vanlig og super innboforsikring
 • Valgfri utvidet sykkelforsikring og sanering av veggedyr og kakerlakker

Slik velger du innboforsikring

Det kan være en del å tenke på når du skal velge innboforsikring. Les videre for noen viktige tips som lar deg finne den innboforsikringen som er rett for deg. 

Har du tilgang til kollektive forsikringsordninger?

Noen har tilgang til kollektive forsikringsordninger. Dersom du har tilgang til en slik ordning kan det godt hende du har mulighet til å spare penger ved å benytte deg av en slik ordning. Husk likevel at slike ordninger ofte er billigere for de som forsikrer større verdier. Dersom du har mindre verdier å forsikre bør du også sjekke individuelle forsikringer for å unngå å betale for mye.

“Standard” eller “super”

Noen forsikringsselskaper tilbyr både en standardforsikring og en superforsikring. Det kan være lettvint å tenke tenke seg at det er best å kjøpe den mest omfattende forsikringen, men trenger du egentlig de ekstra forsikringene du betaler for? Husk også at noen selskaper, slik som Hedvig som er testvinneren vår bare har en enkel tjeneste som også inkluderer mange av de tjenestene andre selskaper inkluderer i sin “super” forsikring. 

Ungdomsrabatter

Dersom du er ung og for eksempel bor på hybel eller i en liten leilighet er det ofte mulig å få tilgang til en forsikring med rabatt. If sin ungdomsforsikring er tilgjengelig frem til fylte 26 år, mens Hedvig sin ungdomsforsikring også er tilgjengelig for de som er opptil 30 år gamle.

Digitalt eller tradisjonelt

Med en heldigital ordning slik som hos Hedvig kan man få en like god forsikring til en billigere pris siden selskapet dermed kan redusere administrasjonskostnadene sine noe. Dersom man fortsatt ikke føler seg komfortabel med å benytte seg av heldigitale løsninger kan en av de mer tradisjonelle selskapene være bedre løsninger.

Husk å samle forsikringer for en bedre deal

Kanskje det du er ute etter for øyeblikket er en innboforsikring, men mens du holder på med forsikringer kan det være lurt å også sjekke prisen på de andre forsikringene dine, slik som for eksempel bilforsikring og husforsikring. Når du samler forsikringene dine kan det nemlig hende at du får en samlerabatt. Det er ikke uvanlig at slike samlerabatter kommer opp i hele 20%.

Dersom du har mulighetene til å benytte deg av samlerabatter kan dette gjerne føre til at en forsikring som ellers var dyrere faktisk blir billigere enn konkurrentene. Når du sender inn forespørsel om tilbud bør du derfor alltid inkludere alle de andre forsikringene du har muligheten til å samle.

Kilde: Forsikre.no

Hva er innboforsikring?

En innboforsikring er i bunn og grunn en forsikring som dekker alt som er løst inne i boligen din, men mange forsikringer dekker også andre ting, slik som for eksempel eiendeler når de er utenfor boligen din, rettshjelp, ID-tyveri, problemer med leietaker og lignende.

Hva er forskjellen på kollektiv og individuell innboforsikring?

Kollektiv innboforsikring er en avtale som er fremforhandlet av en organisasjon, slik som for eksempel en bedrift eller en fagforening. Vanligvis tilbys medlemmene en fastsatt avtale til en noe lavere pris. Slike avtaler er ofte mest fordelaktige for de som har innbo av høy verdi, mens de som har innbo med lav verdi ofte kan få en minst like god avtale med individuell innboforsikring som bedre kan tilpasses de verdiene som forsikres.

Hva er fordelene med å bruke et heldigitalt forsikringsselskap?

Heldigitale forsikringsselskap kan redusere sine driftsutgifter på en rekke områder. Dette er innsparinger som kommer kundene til gode i form av lavere priser. En heldigital løsning gir deg også lettvint tilgang til alt du trenger i en app på telefonen din. 

Hva dekker en innboforsikring?

Hva som dekkes av en innboforsikring varierer litt fra selskap til selskap. Noen selskaper har også valg mellom en standardforsikring og en super-forsikring, og i somme tilfeller andre individuelle ekstra tilvalg. Noen av de vanligste områdene som dekkes er: 
Brannskader og vannskader
Naturskader og skadedyr
Sted å bo etter skader på boligen
Tilpasning av bolig etter ulykke
Tyveri, hærverk og ID-tyveri
Sykkel, el-sykkel og sportsutstyr
Ansvar og Rettshjelp
Uflaks

Hvilke rabatter er tilgjengelige for forsikringer?

De ulike forsikringsselskapene har forskjellige rabatter tilgjengelige for kundene sine, men noen av de vanlige er fordelsrabatt som man får gjennom arbeidsgiver eller fagforening, samlerabatt dersom man har flere forsikringer i samme forsikringsselskap, nettrabatt dersom man bestiller på nettet, og alarm-rabatt dersom man installerer godkjent tyverialarm.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo