Yogamatte: Test av de 5 beste på markedet (2023)

En yogamatte kan virke som en enkel ting, men de som driver med yoga seriøst vet selvfølgelig at det er mye å velge mellom, og at forskjellige brukere har ulike preferanser. Under går vi inn på noen av de viktigste kategoriene av yogamatter. 
Yogamatte

Kategorier av Yogamatter

En yogamatte kan virke som en enkel ting, men de som driver med yoga seriøst vet selvfølgelig at det er mye å velge mellom, og at forskjellige brukere har ulike preferanser. Under går vi inn på noen av de viktigste kategoriene av yogamatter. 

Best i test Yogamatte 2023

Casall Yoga mat Grip & Cushion III

kr 999,-
Annonse
Naturgummi-yogamatten fra Casall gir en veldig god kombinasjon av tetthet og fasthet. Det naturlige gummistoffet er kjent for å absorbere fuktighet gradvis under treningen, slik at du fortsatt beholder godt grep, selv når du driver med hot yoga, og svetter en del. Yogamatten kommer med praktiske posisjonslinjer som du kan bruke til å finne de rette stillingene lettere. 

Yogamatter i naturlige materialer

Yoga handler om harmoni, og harmoni virker både innad og utad. Det eksterne miljøet rundt kroppen din når du trener har mye å gjøre for harmonien din. De fleste profesjonelle yogastudioene er klar over dette og skaper harmoniske omgivelser med behagelig musikk, og avslappende omgivelser laget av naturlige materialer. 

Når du utøver yoga er det materialet du kommer aller mest i kontakt med det materialet som yogamatten din er laget av. Mange føler at en yogamatte som er laget av naturlige materialer er bedre for å oppnå harmoni når du trener. Av denne grunn blir yogamatter som er laget av naturlige materialer i dag stadig mer populære. De viktigste naturlige materialene man lager yogamatter av er naturgummi og kork. Det finnes også yogamatter som er laget med bambus.   

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Ekstra tykke yogamatter

Yoga er en veldig individuell form for trening der man lytter til kroppen sin. Yoga, selv om det kan være veldig fysisk krevende, skal likevel føles behagelig. Samtidig er mange standard yogamatter laget for folk med tanke på mennesker med relativt lav kroppsvekt, og kan derfor ikke gi den nødvendige polstringen for de med litt høyere kroppsvekt. 

Dersom du har tung beinbygning, eller noen ekstra kilo å stri med kan det fort bli ukomfortabelt å bruke en standard yogamatte. Yoga involverer mange stillinger der du legger mye press på små flater slik som for eksempel knær eller albuer, og har du en tynn yogamatte som egentlig ikke er dimensjonert for kroppen din vil derfor være for tynn. 

Resultatet er at en standard yogamatte ødelegger opplevelsen og harmonien du får ut av treningsøkten. Med en tykkere yogamatte som er bedre tilpasset kroppen din gir du bedre beskyttelse til knær, albuer og eventuelle andre kroppsdeler du legger press på under treningen.   

Yogamatter med ekstra lengde og bredde

Vi er ikke alle skapt i samme form, og noen av oss er høyere. Det å ha en høy og flott kropp er for det meste sett på som positivt, men det kan være litt plagsomt når man står overfor å bruke en yogamatte som kanskje er masseprodusert med tanke på kvinner i Asia som ofte ikke er mye høyere enn halvannen meter. Heldigvis finnes det yogamatter som er laget spesielt med tanke på de som har en høyere kroppshøyde.

Yogamatter for reise

Yoga er viktig for å kunne holde en harmonisk og behagelig sinnsstemning, men når man er ute på reise, og kanskje mer enn noen gang trenger å koble av litt kan det fort bli vanskelig å få plass til en stor yogamatte i bagasjen. Av denne grunn finnes det yogamatter som er spesiallaget for reisende. Denne typen yogamatter er designet slik at de kan pakkes mye mer effektivt enn vanlige yogamatter.     

De beste yogamattene

Når du vet hvilken type yogamatte som er rett for dine behov er det bare å gå i gang å shoppe. Som et utgangspunkt har vi laget en liste over de yogamattene vi liker best fra hver av de forskjellige kategoriene ovenfor. 

Best i test Yogamatter

Norges 5 beste Yogamatter 2023

back to menu ↑

1. Yoga mat Grip & Cushion III

Yogamatte i Naturgummi

Casall Yoga mat Grip & Cushion III

kr 999,-
Annonse
Naturgummi-yogamatten fra Casall gir en veldig god kombinasjon av tetthet og fasthet. Det naturlige gummistoffet er kjent for å absorbere fuktighet gradvis under treningen, slik at du fortsatt beholder godt grep, selv når du driver med hot yoga, og svetter en del. Yogamatten kommer med praktiske posisjonslinjer som du kan bruke til å finne de rette stillingene lettere. 
Fordeler
 • Unik kombinasjon av tetthet og fasthet
 • Godt grep og en god følelse
 • Gradvis absorbering av svette
 • Inkluderer posisjonslinjer
Ulemper
 • Ikke anbefalt dersom du trener med sko

Vår mening

Naturgummi-yogamatten fra Casall er en av de beste yogamattene som er laget av naturlige materialer. En av fordelene med denne matten er at selv om den er laget av et naturlig materiale er den faktisk ikke så forskjellig fra andre yogamatter som du kanskje allerede er vant med. Dermed kan du nyte de samme gode egenskapene du har i tradisjonelle yogamatter, samtidig som du kan nyte godt av et naturlig og allergivennlig underlag. 

Tykkelsen på Naturgummi-yogamatten fra Casall er 5 millimeter. Dette gjør yogamatten til et tykt og behagelig alternativ med god støtte og demping. Yogamatten passer derfor fint for de som er litt tyngre og har mer belastning på knær og albuer, eller for de som rett og slett bare foretrekker et mykere og mer behagelig underlag.  

Naturgummien i yogamatten er også kjent for å ha særdeles gode egenskaper for absorbering av svette. Yogamatten har en unik evne til å absorbere svette og fuktighet gradvis, som betyr at du får godt grep gjennom hele treningsøkten. Dette er en fordel i forhold til tradisjonelle yogamatter som ofte ender opp med å bli glatte når du svetter en del i løpet av treningsøkten. 

Yoga mat Grip & Cushion III fra Casall er også utstyrt med posisjonslinjer som gjør det lettere å finne rett stilling når du trener. Med sine 183cm x 68 cm er denne yogamatten også litt større enn standard yogamatter, som gir deg bedre plass, og som er særlig viktig dersom du er litt større enn gjennomsnittet.

Nøkkelpunkter

 • Vekt: 3,1 kg
 • Størrelse: 183 cm x 68 cm
 • Tykkelse: 5 mm
 • Farge: Matt sort
 • Stoff naturgummi med et tynt beskyttende overflatelag av polyuretan
 • Nyttige posisjonslinjer
 • Absorberer svette og fuktighet gradvis
 • Vaskes i kaldt vann
back to menu ↑

2. Casall Yogamatte i Naturkork

Naturkork

Casall Yogamatte i Naturkork

kr 1 199,-
Annonse
Casall Yoga mat natural cork er kun laget av naturmaterialer. Yogamatten er en del tyngre enn andre yogamatter, som gjør den mindre praktisk å dra på, men som også gir den bedre stabilitet og grep. Overflaten av kork gir fantastisk god demping, er også perfekt for deg som svetter mye ettersom du faktisk får bedre grep når korklaget blir fuktig.
Fordeler
 • Helt naturlig
 • Fantastisk demping
 • Uslåelig absorberingsevne
 • Ekstra stabil, med veldig godt grep
Ulemper
 • Tyngre enn andre yogamatter, og derfor ikke ideell for reiser
 • Lukter korktre, som kan sjenere noen

Vår mening

Dersom det er viktig for deg å ha en naturlig yogamatte er Casall sin yogamatte i naturkork antageligvis det naturligste du kan finne. Oversiden av denne madrassen er laget av naturlig korktre, mens undersiden, som sørger for mye av fleksibiliteten i madrassen, er laget av naturgummi. 

Korklaget oppå madrassen gjør madrassen fantastisk god på å absorbere fuktighet. Korklaget gir deg også et veldig godt grep, og sørger for at yogamatten ikke blir glatt når du svetter i løpet av treningen, i stedet får du kanskje et enda litt bedre bedre grep når du begynner å svette.  

Denne yogamatten er bare en halv centimeter tykk, men korklaget har en veldig god absorberingsevne som gjør at den føles tykkere og mykere enn den er. Denne yogamatten passer seg derfor veldig bra for litt tyngre personer, særlig dersom du også svetter mye mens du trener. 

Korklaget i denne yogamatten gjør yogatimen til en mer naturlig og harmonisk opplevelse. Du kan til og med lukte korktreet mens du trener. For mange føles dette godt og naturlig, men noen foretrekker et syntetisk underlag som nesten ikke har lukt. Korklukten er sterkere når yogamatten er ny, og forsvinner gradvis ettersom yogamatten brukes.   

Denne yogamatten føles tung og stabil, og har god demping. Samtidig veier den også mer enn mange andre yogamatter, og er derfor ikke førstevalget dersom man ser etter en yogamatte å ta med seg ut på reise.

Nøkkelpunkter

 • Overside laget av naturlig kork 
 • Underside laget av naturgummi 
 • Tyngre og mer stabil enn de fleste andre yogamatter
 • Effektiv demping
 • Veldig god evne til å absorbere fuktighet
 • Fantastisk grep
 • Lengde: 183 cm
 • Bredde: 61 cm
back to menu ↑

3. Sundial Layers

Lateksfri yogamatte med ekstra avlastning

Sundial Layers

Kr 559,-
Annonse
Denne yogamatten har en tykkelse på 6 mm, og er laget med tanke på personer som har behov for ekstra avlastning for leddene sine. Teksturen i overflaten gjør at du unngår å skli rundt på yogamatten selv når du driver med hot yoga, og svetter mye. Yogamatten er laget av latexfritt PVC-materiale som ikke inneholder skadelige ftalater.
Fordeler
 • Trygg å bruke også for de som er sensitive overfor lateks
 • Trygg å bruke også for de som er sensitive overfor lateks
 • Produsert uten skadelige flater
 • Tekstur i overflaten som gir godt grep
Ulemper
 • Avgir en relativt sterk (men harmløs) odør fra mønsteret i matten når du først kjøper den

Vår mening

Yogamatten Sundial Layers er laget spesielt med tanke på personer som er tyngre, eller som av andre grunner ønsker en mer dempende yogamatte. Den har en tykkelse på 6 millimeter, slik at den gir bedre demping, og derfor er mer avlastende for ledd.

Ifølge Norges Astma- og Allergiforbund antas det at mellom 3-5% av befolkningen plages av kontakt med lateks. For de som har lateksallergi kan dette være plagsomt, og noen ganger veldig alvorlig, og det er viktig å unngå kontakt med lateks for å unngå at tilstanden forverrer seg. Sundial Layers yogamatten er laget av PVC, og er 100% lateksfri. Den er også laget helt uten de helsefarlige ftalatene DEHP, DBP, BBP, DINP, DIDP, og DNOP. 

Teksturen i yogamattens overflate er designet for å gi deg godt grep på yogamatten, slik at du unngår å skli ut av yogastillingen din selv i de mest utfordrende og svette øktene. Yogamatten kommer med livstidsgarantien fra produsenten Gaiam.

Nøkkelpunkter

 • Laget av latexfri PVC
 • Produsert uten de skadelige DEHP, DBP, BBP, DINP, DIDP, og DNOP ftalatene
 • Størrelse 173 x 61 cm
 • 6 mm tykkelse
 • Tekstur som gir bedre grep
 • Avlastende på ledd

 

back to menu ↑

4. Teal Marrakesh-Yogamatte

Ekstra lang og bred

Teal Marrakesh-Yogamatte

kr 559,-
Annonse
Behandling av store hudområder kan ta mye tid, men dette tar mindre tid med IVISKIEn yogamatte som er designet med tanke på de som har en litt lengre kropp. Ofte gjelder dette for eksempel menn som utøver yoga. Yogamatten er 198 cm lang og 66 cm bred, og har en tykkelse på 6 mm slik at den avlaster leddene bedre for de som har større benbygning. Yogamatten har tekstur som gir deg godt grep selv når du er svett, og er Produsert i latexfritt PVC-materiale uten skadelige ftalater.N G2 som kommer med et større lysimpulsvindu for ekstra effektiv hårfjerning. Denne hårfjerneren, som er både lettvektig og behagelig å bruke forskjellige steder på kroppen, kommer også med 5 ulike lysimpulsnivåer for rett behandling på ulike hudtyper og ulike steder på kroppen.
Fordeler
 • 25cm lengre og 5 cm bredere enn tradisjonelle yogamatter.
 • Trygg å bruke også for de som er sensitive overfor lateks
 • Bedre demping, og er derfor er mer avlastende for ledd
 • Produsert uten skadelige flater
 • Tekstur i overflaten som gir godt grep
Ulemper
 • Avgir en relativt sterk (men harmløs) odør fra mønsteret i matten når du først kjøper den

Vår mening

Dersom du har en høy og flott kropp, og driver med yoga er det stor sjanse for at du har irritert deg for at yogamatten din er for kort. Det kan være forstyrrende for flyten i treningen dersom du til stadighet må omjustere stillingen din for å passe inn på yogamatten. Samtidig kan du lettere miste grepet dersom du har en fot eller en hånd utenfor yogamatten. Dette kan også være ganske ubehagelig.

Teal Marrakesh-Yogamatten fra Gaiam er designet spesielt med tanke på deg som har en høyere kroppshøyde, og gir deg 25 cm med ekstra lengde og 5 cm med ekstra bredde å boltre seg på. 

Med en høyere kropp kommer større benbygning og høyere totalvekt, og derfor mer belastning på leddene. Av denne grunn har denne yogamatten også en en tykkelse på 6 mm, slik at den er både mer behagelig og tar bedre vare på leddene til de som har en tyngre kroppsbygning. 

Yogamatten er laget av et solid PVC materiale som gir god demping. Materialet er fritt for lateks, som stadig flere utvikler allergi mot . Yogamatten inneholder heller ikke noen av de helseskadelige ftalatene DEHP, DBP, BBP, DINP, DIDP, og DNOP, som man finner i mange andre yogamatter som er laget av PVC.

Nøkkelpunkter

 • 198 cm lang og 66 cm bred
 • 6 mm tykkelse
 • Produsert i latexfritt PVC-materiale
 • Produsert uten de skadelige DEHP, DBP, BBP, DINP, DIDP, og DNOP ftalatene
 • Tekstur på overflaten som gir godt feste
 • Slitesterkt lettvektsmateriale
 • Passer like bra hjemme som på treningssenteret
 • Livstidsgaranti
back to menu ↑

5. Sammenleggbar yogamatte

Den perfekte yogamatten for reisen

Sammenleggbar yogamatte

kr 349,-
Annonse
En tynn yogamatte på bare 900 gram, som er perfekt for deg som er ofte ute og reiser. Yogamatten kan brettes til en liten firkant på ca 25 x 30 cm.
Fordeler
 • Veldig liten og lett å ta med seg ut på tur
 • Trygg å bruke også for de som er sensitive overfor lateks
 • Produsert uten skadelige flater
 • Tekstur i overflaten som gir godt grep
Ulemper
 • Relativt tynn for vanlig bruk

Vår mening

Det kan ofte være litt vanskelig å få plass til en stor yogamatte i en liten koffert. Samtidig er det ofte når man stresser og er ute på reise at man har aller mest behov for yoga. Sammenleggbar yogamatte er en yogamatte som er spesiallaget for reisende. Denne yogamatten er designet slik at den kan brettes, og den kan derfor pakkes mye mer effektivt enn en standard yogamatte.

Yogamatten, som måler 61 x 171 cm når du bruker den, kan brettes sammen i en liten firkant som bare måler ca 25 x 30 cm. Yogamatten er 5 millimeter tykk, og veier mindre enn en kilo, så det er få grunner for ikke å ta den med seg i kofferten. 

Den sammenleggbare yogamatten har 12 motiver av forskjellige yoga-positurer som gir et flott motiv å se på hvis man ønsker inspirasjon til øvelser man kan utføre.

Nøkkelpunkter

 • Brettes sammen til en rute på ca 25 x 30 cm
 • Veier kun 0,45 kg
 • Størrelse på 61 x 173 cm
 • Tykkelse på 2 mm
 • Tekstur som holder deg på plass 
back to menu ↑

Husk dette når du kjøper yogamatte

Dersom du vil gjøre ting lettvint og trygt kan du velge en av våre anbefalte yogamatter ovenfor, men dersom du ønsker å se deg litt mer om finnes det et hav av forskjellige yogamatter å velge mellom. Under har vi gått inn på noen av de viktigste tingene å huske på når du velger yogamatten din. 

Portabilitet

Hvor mye du skal dra med deg yogamatten din kan ha mye å si på hvilken yogamatte du bør velge. dersom du reiser mye og vil ha med deg yogamatten din i kofferten vil dette ofte kreve at du bruker en yogamatte som er lett, og som kan gjøres kompakt. Samtidig er en lett og kompakt yogamatte tynnere, som betyr at den er mindre behagelig.

Komfort og tykkelse

En en tykkere yogamatte mer behagelig og beskytter leddene dine bedre. Vanlige yogamatter er ofte 3 mm tykke, men dersom du har leddproblemer eller er relativt tung, eller rett og slett ønsker mer komfort, kan det være lurt å ha yogamatter med en tykkelse på opptil 6 mm. 

Lengde

Du bør finne en yogamatte som er tilpasset lengden på kroppen din. Dette betyr at den helst skal være minst like lang som kroppshøyden din, slik at du kan ligge i Savasana-hvilestillingen uten at bena dine berører gulvet.

Tekstur og grep

Man blir ofte svett når man driver med yoga, og teksturen i yogamatten er der for å sikre at du ikke sklir rundt på yogamatten selv om yogamatten blir våt. Dersom du sklir rundt på yogamatten er det vanskelig å utføre krevende yogaøvelser, og du kan i verste fall risikere å skade deg. Pass derfor på at du kjøper en yogamatte med skikkelig tekstur og godt grep.   

Allergier

Dersom du har allergier er det viktig at du tenker på dette når du kjøper yogamatten din ettersom kroppen din kommer til å ha mye kontakt med den. For eksempel finnes det en økende mengde mennesker som er allergiske mot lateks, og som derfor heller bør velge et annet materiale, slik som for eksempel PVC

Miljøprofil

PVC er blant de aller vanligste materialene for produksjon av yogamatter. De er ikke like miljøvennlige som for eksempel yogamatter av kork, naturgummi, bambus eller andre naturmaterialer. Dersom du er spesielt opptatt av miljøet kan det hende at det er rett for deg å betale mer for en mer miljøvennlig og naturlig yogamatte.

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål om Yogamatter

Hva er en yogamatte?

En Yogamatte er en matte som er laget spesielt med tanke på å gjøre underlaget passelig mykt og behagelig når du trener yoga, samtidig som de sørger for at underlaget ikke blir for glatt, slik at du unngår å skli når du blir svett i løpet av yoga-øvelsene.  

Hvordan vet jeg hvilken side av yogamatten jeg skal bruke?

Den siden som skal ligge opp når du bruker yogamatten kan du vanligvis finne ut fra teksturen på matten. Vanligvis har den siden som skal ligge opp mer tekstur. Dette er slik at du skal ha bedre grep, og unngår å skli så lett dersom du svetter.

Hvordan kan jeg vaske yogamatten?

Hvordan du rengjør yogamatten din vil kanskje komme litt an på hvilken type yogamatte du har, så husk å ta en titt på bruksanvisningen som kommer med matten. For de fleste yogamatter vil rengjøringen innebære at du tørker av matten din etter bruk, helst med lite eller ingen kjemikalier. Husk å også tørke av yogamatten før den første gangen du bruker den. Det er også en god ide å lufte matten din nå og da, men de fleste matter har ikke godt av å ligge for lenge ute i solen.

Hvor lang bør yogamatten min være?

Yogamatten din bør være minst like lang som kroppen din, slik at du kan ligge i hvilestillingen på yogamatten uten at bena dine berører det kalde gulvet.

Hvor tykk bør yogamatten min være?

Vanlige yogamatter ligger ofte på rundt 3 millimeter i tykkelse. Yogamatter for reiser er ofte enda tynnere. dersom du ønsker litt mer komfort, og trenger mer avlastning for leddene dine kan en yogamatte som er 5-6 mm ofte være en god ide.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo