Webhotell: Test av de 12 beste tjenestene (2023)

Finn ut hva du bør se etter i valget av webhotell og hvorfor dette har stor betydning for hvordan nettsiden din vil oppleves av brukerne.
beste webhotell

Det er ikke lett å finne beste webhotell med så mange leverandører å velge blant. Du har flere leverandører som fokuserer i hovedsak på webhotell, og flere som har en helt annen fokus, men tilbyr webhotell i tillegg. Du kan for eksempel finne webhotelløsninger hos leverandører av skytjenester, eller du kan bruke leverandøren din av domener. Domeneleverandørene tilbyr ofte også webhotelløsninger. I tillegg finnes er det mulig å få kjøpt webhotelløsninger av firmaer som egentlig fokuserer på å levere regnskapstjenester eller økonomitjenester.

Hvem du velger kommer helt an på hva du trenger av en webhotelltjeneste, og i tillegg hva annet ditt firma har behov for i tillegg til webhotell. Du må også vurdere hva du ønsker å gjøre selv, eller hva du absolutt vil at andre skal ta seg av.

Beste webhotell 2023

Best i test webhotell for Norske brukere

Pro ISP

kr 29,- /mnd
Annonse
Den norske webhosting tilbyderen PRO ISP tilbyr en utmerket kundestøtte på norsk, og en tjeneste som passer både for nybegynnere og viderekomne brukere. De tilbyr både delt hosting og VPS hosting, såvel som lett tilgang til et stort antall apper, inkludert WordPress, Drupal, PrestaShop og Joomla.   

Beste webhotell for deg

Når du skal finne ut hva som er beste webhotell for deg, kommer det an på mange faktorer. Først og fremst trengs en forståelse for hva du kan forvente av tjenester fra en webhotelløsning. Ikke alle er klar over hva som skal til for å opprette et nettsted. For å forstå hva det innebærer å benytte et webhotell, må du først være helt sikker på hva du trenger. Du har flere muligheter. Du kan velge gratisløsninger hvor du kan designe ditt eget nettsted, men dette kan innebære at det finnes begrensninger på løsningen, eller at den er reklamefinansiert. Og det er også stor variasjon på hva du må gjøre selv på de forskjellige løsningene i de forskjellige prisnivåene.

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilderProduktets egenskaper og spesifikasjonerTredjeparts kundeanmeldelserForhandlerens garantier, omdømme og serviceProduktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.

Les mer her
Beste webhotell tjenestene i Norge for 2023

Mye å velge mellom

Hvordan velge webhotell

Hva trenger du så å vurdere for å finne beste webhotell for deg? En faktor som kan være viktig for noen, men som ikke alltid har mye betydning for tjenesten du kjøper, er om det er en norsk eller utenlandsk tjeneste. Vi har flere gode tjenester i Norge, men i mange tilfeller kan en utenlandsk tjeneste være akkurat like bra. Det kan være av betydning hvor de er plassert i forhold til responstiden på nettstedet ditt. Etablerte norske leverandører har lenge hatt et fortrinn med at de har plassert seg på effektive knutepunkter for nettverkstrafikk for norske kunder. Teknologien blir stadig videreutviklet, og denne argumentasjonen viskes sakte ut og de fleste tilbyr i dag CDN tjenester som gjør at det ikke spiller noen rolle hvor du kjøper webhotell. Dette betyr også at de norske leverandørene den siste tiden også har begynt å tilby sine tjenester i andre land.

Men først og fremst må vi vite hva vi trenger. Har vi ikke kunnskap om internetteknologi, kan det være lurt å finne en tjeneste som ordner alt for oss. En løsning hvor man designer nettstedet sitt via en webløsning og webhotelleverandøren håndterer alt det tekniske, kan være en fordel om vi har lite IT kunnskap. Vi kan også få hjelp av noen leverandører for å opprette et domene, eller vi kan ta den delen selv hos en annen leverandør.

Billig webhotell

Pris er ofte viktig uansett hva vi velger å gjøre. Når vi skal opprette et nettsted, er det ofte viktig å finne et billig webhotell. Hvilken type løsning vi oppretter, bestemmer også prisen på løsningen. Vi kan få en ganske billig webhotelløsning om vi velger å administrere alt selv og bare benytte en webhotelløsning for å få tilgang på basisfunksjonalitet. I så tilfelle, må vi ofte installere en webløsning selv.

Men selv da kan det være lurt å undersøke hvilke leverandører som tilbyr automatisk installasjon av de forskjellige verktøyene. Det er mulig å gjøre det også selv, men mye enklere om webhotelløsningen tilbyr automatikk i dette. Etter at produktet er installert, kan vi benytte all funksjonalitet i produktet, og kan også selv gjøre endringer. Dette er absolutt den enkleste løsningen for å få billig webhotell. Men den krever også mest av oss. Vi må da selv passe på å oppgradere softwaren en gang i blant, og vi må sørge for å ta backup.

Hosting i Norge

Webhotell og webhosting i Norge

Uansett om du skal starte en bedrift, offentlig virksomhet eller en organisasjon, så vil en profesjonell nettside være helt essensielt som del av virksomheten din. Her starter nettsiden din med et domene og webhosting.

Nettsiden er i bunn og grunn en samling av filer som presenteres til besøkende på nettet gjennom en nettleser. Webhosting er egentlig aktiviteten av å motta besøkende på nettsiden, og tilrettelegge for at disse får en god opplevelse når de besøker nettsiden. Dette krever lagring av filene til nettsiden, samt veldig god tilkobling til nettet for å kunne tilrettelegge for alle besøkende på nettsiden.

Webhotell er utstyrt med spesialisert maskinvare og programvare for å kunne effektivt utføre webhosting. Når du betaler for en pakke vil du vanligvis betale for en liten del av kapasiteten til den serveren nettsiden din lagres på. Siden kostnadene er fordelt på mange brukere er det mulig for webhotell å selge pakker som gjør det mye billigere å bruke en webhosting tilbyder enn det ville vært å ta seg av webhosting selv.

For noen år siden, var det også viktig at et webhotell var plassert i Norge, da dette kunne bety bedre hastigheter og mindre latency. Vi har lenge vært bortskjemt med å ha gode webhotelleverandører i Norge. Webhotell i Norge og webhosting i Norge har eksistert en god stund, og tilbudet har passet for mange. Du har kunne få kjøpt både domene og webhotell fra norske selskaper som har levert tjenester av absolutt beste kvalitet. De siste årene har konkurransen fra utlandet økt sammen med økt nettkapasitet og kvalitet. Norske leverandører har fått konkurranse fra utlandet, men dette betyr også at norske leverandører kan konkurrere med utenlandske leverandører i utlandet.

Likevel er det mange grunner til å velge en norsk leverandør. En faktor er at man ønsker å støtte opp under det norske næringslivet. Det kan være tøft å starte opp virksomhet i Norge, da spesielt når konkurransen kommer inn fra store leverandører i andre Europeiske land, for eksempel. Disse kan ha mye mindre faste utgifter både til leie av lokaler og til arbeidskraft. Om man er bevisst på å velge norske leverandører kan dette støtte opp for de som starter tjenester i Norge. For mange kan det være viktig å få tilgang på norsk support. Alle er ikke like stø i engelsk, som er språket som vil bli benyttet hos utenlandske webhotell.

Hvorfor bruke norsk webhotell

Plassering av serveren i Norge er en av grunnene til at mange norske bedrifter foretrekker å bruke norsk webhosting. For de som har mange norske brukere vil en kortere avstand mellom brukeren og serveren der nettsidene er lagret gjøre at siden virker raskere for norske brukere, som dermed får en bedre brukeropplevelse.

En annen viktig grunn for å plassere serveren i Norge er at man da slipper å ta høyde for forskjeller i regler når det gjelder hvordan personlige data behandles. Norske .no domener er også en god grunn for å bruke norsk webhosting, ettersom det i hovedsak er norske webhosting tilbydere som tilbyr disse domenene. 

Webhotell

Vanlige typer webhotell

Ytelsen på serverne er viktige for hvor gode hastigheter en webhosting tilbyder kan tilby for nettsidene dine. Rikelig med prosessorkraft og RAM, samt SSD harddisker bidrar til å øke hastigheten på tjenesten. Internettilkoblingen som serverne bruker er en annen naturlig innvirkende faktor.

Kvaliteten på maskinvare er likevel ofte ikke den viktigste faktoren som virker inn på hastigheten til nettsidene dine. Minst like viktig kan det være hvilken type hosting du velger. Noen av de vanligste tradisjonelle tilbudene er delt hosting, dedikert hosting, VPS hosting, cloud hosting og WordPress hosting.   

Delt hosting

For de aller fleste er delt hosting helt greit. Delt hosting betyr at nettsiden din lagres på den samme serveren som mange andre nettsider. Det er mulig å drive flere hundre nettsider fra en og samme server, noe som betyr effektiv utnyttelse av ressurser, og dermed lavere priser. Delt hosting passer aller best for nettsider med relativt lav trafikk, og der pris er en viktigere faktor enn ytelsen på nettsiden.

Dedikert hosting

Noen kunder trenger helt adskilte servere fra andre kunder. Dette kan være av sikkerhetsmessige grunner eller fordi de trenger over gjennomsnittlig ytelse på sidene. Servere for dedikert hosting kan også konfigureres akkurat slik man vil uten at det lager krøll for andre brukere.

Dedikert webhosting er dyrere enn delt hosting, og det krever at du har mye mer kunnskaper.  Samtidig har profesjonelle IT folk bedre kontroll på personvern og systemressurser. Ytelsen på dedikert hosting er noe bedre enn på for eksempel VPS hosting, særlig når det gjelder stabilitet. Det er nettsider med stor trafikk som i dag kan nyte best av fordelene med dedikert hosting.

VPS hosting

Mellom delt hosting og dedikert hosting finner du Virtuell Privat Server (VPS). Dette er en mellomting mellom dedikert hosting og delt hosting. Med denne formen for webhosting kan du nyte godt av mange av de samme fordelene som du har med en dedikert server fra et teknisk eller sikkerhetsmessig synspunkt.

Samtidig brukes en delt server til hosting av mange forskjellige nettsider, slik at du fortsatt kan nyte godt av de lavere prisene som kommer med effektiv benyttelse av ressurser. En av de tingene som er populært med VPS hosting er at du, i likhet med dedikert hosting, har frihet til å bruke egne innstillinger. Du vil også ha mer klarhet og forutsigbarhet rundt bruk av systemressurser. . 

Cloud hosting

Cloud hosting betyr at en gruppe servere samarbeider på en slik måte at tjenesten aldri er nede. Dersom en av serverne er nede vil de andre automatisk overta trafikken. Cloud hosting tjenestene kan dermed garantere at siden din alltid er tilgjengelig. Cloud hosting er en god løsning dersom det er veldig viktig for deg at nettsidene dine alltid er tilgjengelige uten nedetid.

WordPress hosting

WordPress har blitt en stadig vanligere standard for publisering og bygging av nettsider. Mange webhosting tilbydere har derfor bestemt seg for å gjøre denne prosessen lettere for kundene sine ved å tilby installasjon med ett klikk, automatiske oppdateringer, automatiske backup av nettsidene, og mer. WP hosting.no er ett eksempel på gode tilbydere av WordPress hosting i Norge.

Tilleggstjenester

Vanlige ekstratjenester fra Webhotell

Det er langt fra bare servere norske webhosting tilbydere tilbyr for kundene sine. Noen av de vanlige tilleggstjenestene som tilbys er domenekjøp og administrasjon, e-post, SSL sertifikater, løsninger for bygging av nettsider, WHOIS-beskyttelse, SEO løsninger, VPN og tilbud for nettreklame.

Domenekjøp og administrasjon

Kjøp av domener gjennom webhosting tilbydere har blitt så vanlig at denne tilleggstjenesten i dag nærmest sees som en selvfølge. Alle domener du som kunde kjøper må hostes et sted, så det er veldig praktisk å kunne gjøre begge deler på samme sted.

Hvilke domener, eller TLDs (Top-level Domain) du kan kjøpe varierer mye mellom forskjellige webhosting tilbydere. Flertallet av webhosting tilbydere har de vanligste, slik som for eksempel .com, .net, .biz, .io også videre. Men dersom du er ute etter .no, som er veldig populært i Norge, er du som regel begrenset til norske webhosting tilbydere. 

Hosting av E-post

Det er også vanlig at webhosting tilbydere gir deg tilbud om e-postløsninger. Ofte er dette også inkludert i pakkene du kjøper. Du kan dermed enkelt og greit sette opp e-postadresser på domenet du kjøpte, og lagre e-postmeldingene på serveren til webhosting tilbyderen din. Du kan laste ned e-postmeldingene dine ved hjelp av POP eller IMAP protokollen.    

Bygging av nettsider

Du trenger ikke lenger å være programmerer for å lage din egen hjemmeside. Det finnes i dag mange verktøy som gjør det lett for hvem som helst å lage nettsider. I det siste har det blitt stadig vanligere at du får tilgang til slike verktøy gjennom webhosting tilbyderen din. WordPress er en av de mest utbredte løsningene for bygging av nettsider, men det finnes mange andre.

SSL Sertifikater

SSL sertifikater vil gjøre det mulig for serveren å kryptere data som går mellom siden din og brukerne. Siden din fungerer uten SSL sertifikat, men den er mer sårbar overfor hackere. Brukerne dine vil også se advarsel fra Google om at siden ikke er sikker. Med et SSL sertifikat oppnår siden din i tillegg høyere prioritet i rangeringen til Google.

WHOIS skjerming

Eierne av nettsider registreres i et register. Dette betyr i utgangspunktet at mer eller mindre hvem som helst kan gjøre et WHOIS søk og se at du er eieren av domenet ditt. De vil også i mange tilfeller kunne få kontaktinformasjonen din fra et slikt søk. WHOIS skjerming er en tilleggstjeneste mange webhosting tilbydere i dag tilbyr, der de gir sin egen kontaktinformasjon, slik at kontaktinformasjonen din skjermes fra WHOIS søk på nettet.  

SEO og nettreklame

Søkemotoroptimalisering av sidene slik at de kommer opp høyere oppe i visningen til Google er en annen tjeneste noen webhosting tilbydere tilbyr, som kan være noe du bør vurdere langsiktig. Selv om du kanskje har planlagt å synliggjøre nettsiden din ved med å annonsere på Google, så bør du langsiktig tilrettelegge for at nettsiden din oppdages organisk.

Andre tilleggstjenester

Det finnes også en rekke andre tjenester som kan kjøpes via webhosting tilbydere. Med all overvåkningen fra både bedrifter og myndigheter, i tillegg til utstrakt politisk sensur, og den stadig overhengende trusselen fra hackere har bruk av VPN har blitt populært. Disse tjenestene logger deg til internett anonymt via en server ved hjelp av en kryptert tilkobling, slik at det blir nærmest umulig å identifisere deg eller aktivitetene dine på nettet. VPN er derfor nå en tilleggstjeneste noen webhosting tilbydere tilbyr.

Andre tjenester varierer mye fra bedrift til bedrift. Vanlige eksempler kan være assistanse til overflytting av nettsider, grafisk design, og printing av visittkort og lignende. Her er det ofte bare fantasien som setter grensene.     

Beste.no

Test av webhotell

Ved test av webhotell kommer norske leverandører ganske godt ut av testen. Norske webhotelløsninger kjenner norske forbrukere og problemstillinger norske forbrukere har, og kan komme med råd direkte relatert til disse utfordringene. Om man for eksempel benytter norsk domeneleverandør for webhostingen, så kan man også oppleve at man får god hjelp til hva som skal til for å registrere det rette domenet i forhold til at man er lokalisert i Norge, samtidig som at man får gode råd om oppsettet av selve nettstedet. Resultat fra test av webhotell lokalisert i utlandet kan i dag også ofte måle seg med norske webhoteller.

For å finne beste webhotell for våre webtjenester, kan det være lurt å tenke godt gjennom hva vi egentlig trenger. Ikke alle typen løsninger passer for oss. Det er mange faktorer som bestemmer hvilken løsning som er best for oss.

Beste webhotell i 2023

Det er som regel veldig lett å finne oversikter over webhosting generelt, og dersom du er ute etter de generelt beste tilbudene for webhosting kan du også finne dem i oversikten vår her. Det litt vanskeligere å finne gode webhosting tilbydere i Norge i mylderet av tilbud fra internasjonale selskaper. Vi har derfor hjulpet deg med listen av de beste norske tilbyderne av webhosting som du finner under.

Pro ISP – Best i test

Pro ISP

kr 29,- /mnd
Annonse
Den norske webhosting tilbyderen PRO ISP tilbyr en utmerket kundestøtte på norsk, og en tjeneste som passer både for nybegynnere og viderekomne brukere. De tilbyr både delt hosting og VPS hosting, såvel som lett tilgang til et stort antall apper, inkludert WordPress, Drupal, PrestaShop og Joomla.   
Info
Pris pr månedStarter på kr 29,- pr mnd
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garanti14 dager
Tilbyr følgende tjenesterDelt Hosting, VPS Hosting
EpostTilbyr over 400 populære apper, inkludert WordPress, Drupal, PrestaShop og Joomla
SSLGratis SSL Sertifikat
Norsk TLD (.no)Ja
SupportGod chatfunksjon og meget høyt servicenivå
proisp maskot
Fordeler
 • Lettvint tilgang til å installere 400 populære apper
 • Brukervennlig sitebuilder
 • Utmerket kundestøtte
 • Tilbyr .no domener
 • Passer både for nybegynnere og avanserte brukere
Ulemper
 • Tilbyr ikke dedikert hosting
 • Den aller billigste planen er billig, men vil ikke være nok for mange brukere

Vår mening

PRO ISP er en ekte norsk webhosting tilbyder som holder til i Welhavensvei på Sandnes. En av de største fordelene med å bruke denne bedriften er kanskje det at du kan få svar på norsk både på telefon og på hjelpeforumet deres når du trenger det. Dette kan være en stor lettelse når du er midt oppe i tekniske problemer som i seg selv kan føles litt innviklet.

PRO ISP er ikke bare en av norges raskest voksende tilbydere av webhosting, men er også et populært sted å kjøpe domener. Pro ISP tilbyr også de populære .no domenene som bare kan selges av godkjente lokale selskaper. Selskapet drives av et dynamisk og ungt team, og har store planer om å bli en dominerende aktør i det norske markedet for webhosting.

Siden de startet i 2002 har PRO ISP fokusert mye på automatisering av tjenestene. Dette gjør at ting blir enklere for deg som kunde, samtidig som det da også blir lettere for de ansatte i PRO  ISP å ta seg av ting.

Automatiseringen har ført til at PRO ISP har bestemt seg for å spesialisere seg på et begrenset antall tjenester. Disse er webhotell, domener, virtuell server (VPS), SSL sertifikat og Hosting av e-post. Ved å fokusere på et mindre antall tjenester er det lettere for PRO ISP teamet å levere stabile og sikre løsninger til konkurransedyktige priser for alle typer brukere.

Prisene til PRO ISP er imponerende lave, og starter fra kun 15 kroner per måned for webhotell startpakken.

Hostinger – Beste på pris

Hostinger

kr 17,99/mnd
Annonse
En hosting hvor du får svært mye for pengene. Billigste webhotell-alternativ (totalt 417 kroner for 4 år)

Hostinger er blant de rimeligste i markedet. Med 29 millioner brukere, og datterselskaper i 178 land, er hostinger også klart en av gigantene i industrien.

Fokusen til Hostinger er på delt hosting, VPS hosting og Cloud hosting, og tilbyr derfor ikke dedikert hosting. Hostinger har utviklet sitt eget system, kalt Zyro, for enkel bygging av nettsider og nettbutikker. WordPress integrasjon er også tilgjengelig hos Hostinger.   

Info
Pris pr månedStarter på kr 8,74/mnd
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garanti30 dager
Tilbyr følgende tjenesterWordPress Hosting, Minecraft hosting, Delt Hosting, VPS Hosting, Windows VPS Hosting, og Cloud Hosting
EpostE-post hosting ved hjelp av G-suite eller deres eget system kalt Titan
SSLGratis SSL Sertifikat
KundestøtteDøgnåpen engelsk support via livechat
hostinger webhotell
Fordeler
 • Sømløs WordPress integrasjon
 • Kjent for å være blandt de billigste i markedet
 • Egenutviklet sitebuilder og nettbutikk
 • Veldig god og hjelpsom kundestøtte tilgjengelig 247 både via live chat
 • Godt utvalg i funksjoner og tjenester
Ulemper
 • Ingen dedikert hosting
 • Ingen kundestøtte via telefon
 • Kun en epostadresse tilgjengelig for den billigste planen
 • Tilbyr ikke .no domener

Vår mening

Hostinger tilbyr et bra utvalg av tjenester, inkludert et eget system for bygging av nettsider og administrasjon av nettbutikker kalt Zyro, delt webhosting som er det billigste og enkleste alternativet, cloud server for de med mer avanserte behov og større volum, VPS hosting for de som trenger mer kontroll, og WordPress hosting som er optimalisert for WordPress.

Et av de velkjente navnene i den norske webhosting industrien er Hostinger. Selskapet bak Hostinger er ikke Norsk, men er registrert på Kypros. Dette betyr at du fortsatt har å gjøre med et selskap som er underlagt GDPR reglene når det gjelder personvern. Grunnleggerne av Hostinger, og lederteamet kommer fra Litauen. Hostinger har nettsider på norsk, slik at det er lett å komme i gang selv for de som ikke er helt komfortable på engelsk.

Du kan også lett sette opp E-post med hostinger. Dette kan du gjøre enten ved hjelp av vanlig E-post hosting hos Hostinger, eller ved hjelp av løsningen til Google Workspace. E-post som du hoster på Hostinger laste du ned ved hjelp av en er e-postprogram, slik som for eksempel Outlook ved hjelp av POP eller IMAP protokollen, eller sjekker e-posten din på den nettbaserte løsningen, kalt Titan, som Hostinger bruker for e-post, kalender, kontakter og så videre.   

Prisene til Hostinger er det ingenting å si på. De er fullt på linje med billig webhosting verden over. Du kan komme i gang med en enkel plan som har alt du trenger for mindre enn 10 kroner i måneden. Priser på domener og andre tjenester er også konkurransedyktige. 

Hostinger tilbyr domenesøk, samt enkel overføring av domener. Du har også lett tilgang fra menyen til WHOIS funksjonen slik at du kan sjekke hvem som eier domener eller hva som vises når folk søker opp domenet ditt. Du kan få Hostinger til å skjule den personlige informasjonen din dersom du ikke ønsker at denne skal kunne være lett tilgjengelig. 

Du har mange TLDer å velge mellom hos hostinger, men .no er ikke ett av disse, så det er viktig å vite dersom du planlegger å kjøpe, eller allerede har, et .no domene. Alt i alt er Hostinger en veldig god webhosting tilbyder for nordmenn, så lenge man ikke er avhengig av å bruke et .no domene. 

Gait.no – Best for hastighet

Gait

kr 129/mnd
Annonse
Et webhotell hvor du får ekstrem ytelse til en god pris! Best i test for norske brukere!

Passer til små og store nettsider med krav til god ytelse og ekstrem hastighet.

Webhotell fra Gait.no er en fullservice løsning fra en av markedets nyere og mer dynamiske leverandører. Med webhotell-løsningen til Gait deler du og andre kunder på den underliggende infrastrukturen, og kan dermed oppleve lynrask hosting, høy sikkerhet og markedsledende brukervennlighet til lave priser.

Kundestøtten til Gait.no er leveres av en gjeng med unge og serviceinnstilte medarbeidere som er oppdaterte på det siste innenfor WordPress og andre relevante nett-teknologier.  

Info
Pris pr månedFra kr 59,- pr mnd
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garanti30 dager
Tilbyr følgende tjenesterHosting
EpostE-post hosting ved hjelp av Exchange
SSLGratis SSL Sertifikat
KundestøtteNorsk support
Fordeler
 • En av markedets raskeste løsninger
 • Rask norsk support og 30 dagers fornøydgaranti
 • Sikkerhet, oppdateringer og ytelse tatt hånd om
 • Markedsledende Microsoft løsninger og tilrettelagt for Azure Skytjenester
 • Konsulenttjenester og rådgiving for digitale tjenester er tilgjengelig
 • WordPress-installasjon med ett enkelt klikk
Ulemper
 • Ingen dedikert hosting
 • Tilbyr ikke dedikert server, VPS hosting, og Windows server for veldig avanserte brukere
 • Tilbyr ikke epost – men bruk Google Workspace

Vår mening

Mange ser på webhotell som en slags generisk standardtjeneste som man kan kjøpe fra hvor som helst. Dette er etter vår mening ikke alltid tilfelle. Selv om alle seriøse webhotell kan brukes til å få nettsidene dine online, så finner vi likevel store forskjeller når det gjelder hvordan webhotell håndteres, og tjenestene til Gait.no står klart frem som ett av de selskapene som leverer en solid og gjennomtenkt tjeneste som bidrar til en bedre kundeopplevelse både for eieren av nettstedet og de som besøker sidene. 

Med 99,9% oppetid leverer Gait.no helt på linje med markedets beste webhotell internasjonalt. Selv store og tunge websider lastes lynraskt, blant annet på grunn av prefetching-teknologien som benyttes av Gait.no. Du har selvfølgelig når som helst tilgang til statistikk for å følge med på ytelsen til siden din i sanntid. 

WordPress er i dag den vanligste standarden for websider internasjonalt. Webhotellet til Gait.no er derfor optimalisert spesielt med tanke på de som benytter WordPress, og inkluderer blant annet 1-klikks wordpress-installasjon og automatiske oppdateringer. Gratis kundestøtte av ivrige og kunnskapsrike ungdommer når du mest trenger det er en selvfølge hos Geit.no.

Sikkerhet er i dag stadig viktigere på nettet. SSL sertifikater er derfor inkludert når du bruker webhotell fra Gait.no. Nettsidene er også godt sikret mot andre trusler slik som for eksempel DDoS-angrep med den markedsledende CloudFlare teknologien.

Gait.no har hovedsaklig tre versjoner å velge mellom som er aktuelle for de fleste. Disse inkluderer 

 • Basic, som er mer enn nok for små og mellomstore nettsider 
 • Pro, for små og store nettsider med krav om ekstrem hastighet og automatisk backup  
 • Enterprise, for større nettsider og avanserte nettbutikker som har ekstremt høye krav når det gjelder både ytelse og avansert sikkerhet. Enterprise kommer også med prioritert kundestøtte.

For avanserte brukere har Gait.no også en rekke avanserte produkter tilgjengelige, inkludert produkter som fokuserer spesielt på brukere av Microsoft 365 produkter.   

Alt i alt synes vi at er Webhotellet til Gait.no et positivt, ungt og dynamisk tilskudd i et marked der det blir stadig viktigere å følge med i utviklingen. Tjenestene som leveres er varierte og fleksible nok til å ha det som trengs for de fleste bedriftstyper. Kundestøtten er en ting de fleste ikke tenker så mye på før uhellet er ute, men når dette skjer er det som regel kritisk med god og kunnskapsrik kundestøtte. Fokusen på gratis kundestøtte, 30 dagers fornøydgaranti, og et ungt og energisk team er blant grunnene som gjør Gait.no til en av våre favoritter.    

One.com – Best for nybegynnere

kr 20,- /mnd
Annonse
One.com er en en rimelig og brukervennlig webhotell-tjeneste som fokuserer på nybegynnere og enkle nettsider.

One.com tilbyr bare delt hosting. Du kan bruke WordPress eller One.com sin egen nettsidebygger.

Tjenesten er svært brukervennlig, og har en relativt lav pris. Norsk kundestøtte er tilgjengelig, men bare via chat eller e-post.  

Info
Pris pr månedStarter på kr 20,- pr mnd
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garanti14 dager
Tilbyr følgende tjenesterWordPress Hosting, Delt Hosting
EpostFlere valgmuligheter for E-post hosting, kalender og kontakter, inkludert virus- og spamfilter
SSLGratis SSL Sertifikat
Norsk TLD (.no)Nei
SupportDøgnåpen engelsk kundeservice, med mulighet for dansk/norsk
Fordeler
 • Enkelt, med det meste du trenger tilgjengelig allerde i den minste planen
 • Kundestøtte på norsk via livechat og epost
 • Brukervennlig for nybegynnere
 • Selger .no domener
 • Egen nettsidebygger
 • Automatisk backup for nettside, database og epost
Ulemper
 • Tilbyr bare delt hosting
 • Ingen support på telefon

Vår mening

One.com er en av de sidene der du enkelt kan kjøpe .no domener. De har også en norsk side, slik at det er lett å finne fram til ting. Når det er sagt er det stor sjanse for at du ikke trenger kundestøtten. One.com har nemlig gjort ting veldig enkelt for brukerne sine.

Når du setter i gang med one.com er alt veldig enkelt. Alt du trenger er allerede inkludert i den minste pakken, slik at du ikke trenger å tenke på å kjøpe mange forskjellige ekstratjenester. Det som er inkludert i alle pakkene er gratis domene det første året, gratis bruk av nettstedsbyggeren, Gratis SSL sertifikat som automatisk installeres for deg, og webstatistikk slik at du kan følge med på besøket. I tillegg får du også en gratis Google Ads bonus når du først registrerer deg.

Nettstedsbyggeren til one.com kan du få tilgang til gratis i en 14 dagers prøveperiode slik at du kan få prøvekjørt systemet til one.com. Du får også et helt år med gratis bruk av nettbutikk-systemet til one.com når du først starter.  Dersom du lurer på noe har du 24/7 kundestøtte du når som helst kan henvende deg til.  

One.com er også tilgettelagt for bruk av WordPress dersom du foretrekker det i stedet for nettstedsbyggeren. WordPress hosting på One.com er optimalisert slik at du kan installere WordPress med et enkelt klikk. Du har også et enkelt verktøy for flytting av WordPress sider dersom du har dette et annet sted. 

Alt i alt er One.com det ideelle valget for deg som trenger enkel hosting, særlig dersom du har mindre erfaring med webhosting. Det er også en ideell løsning for nordmenn som trenger hosting for .no domener.

Domeneshop – Best på domener

Domeneshop

kr 12,- /mnd
Domeneshop har stor fokus på kjøp av domener, og tilbyr stor variasjon i toppdomener (TLD) som de tilbyr.
Info
Pris pr månedStarter på kr 12,- pr mnd
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garanti14 dager
Tilbyr følgende tjenesterDelt Hosting, Kjøp og flytting av domener, sidebygger
EpostUbegrensede epostadresser, subdomener og videresendinger, Spam-filtrering av epost
SSLGratis SSL Sertifikat
Norsk TLD (.no)Ja
Fordeler
 • Lav pris
 • Tilbyr .no domener og et stort utvalg av andre TLDer
 • Brukervennlig, enkelt og oversiktlig
 • Egne fiberlinjer direkte til Norwegian Internet Exchange (NIX)
Ulemper
 • Tilbyr bare delt hosting
 • Ingen enkelt 1-klikk app installasjon

Vår mening

Når det gjelder webhotell så tilbyr Domeneshop en relativt begrenset tjeneste, med delt hosting som eneste tjeneste, men det Domeneshop gjør, gjør de til gjengjeld enkelt og greit. Vi anbefaler domeneshop som et veldig godt alternativ for de som trenger en nettside som ikke er så altfor komplisert, og for de som er nybegynnere.

Du har har faktisk mer enn 300 toppnivå, eller TLDer, å velge mellom hos domeneshop, og de frister med å ha blant de aller laveste prisene i landet på domener.

Når du kjøper et domene hos domeneshop får du gratis DNS og WWW-videresending dersom du bruker hosting et annet sted. Domeneshop har også gode løsninger for hosting, og tilbyr servere som står i Norge, som kan være interessant fra et personvern-perspektiv.

Dersom sidene dine bruker WordPress har Domeneshop funksjonen slik at du kan installere WordPress med et eneste klikk. Domeneshop tilbyr ellers også en annen sidebygger som du kan velge å bruke dersom det er mer praktisk.

Hosting hos Domeneshop er billig. Du får den minste webhotell-størrelsen for bare 10 kroner per måned, og dette inkluderer allerede merverdiavgiften. For dette får du inkludert både e-post, HTTPS og mye mer. For litt mer avanserte aktiviteter, slik som for eksempel databaser og WordPress hosting, må man opp til det neste nivået som koster 25 kroner.

Alt i alt er domeneshop billig, med enkle og greie priser. De har også en stor fokus på domener, og du kan med enkelthet registrere domener hos domeneshop for så å peke dem videre dersom du har eksisterende webhosting et annet sted.

Uniweb – Best for små nettsider

Uniweb

kr 19,-/mnd 59,-/mnd
Uniweb er en webhosting tilbyder som fokuserer på mindre kompliserte nettsider og nybegynnere som trenger ekstra god kundestøtte. Dette betyr at tjenesten har et begrenset utvalg av typer hosting, men at det som de har til gjengjeld er veldig brukervennlig. Vi liker også at de Uniweb tilbyr fjernhjelp som en del av kundestøtten.
Info
Pris pr månedStarter på kr 19,- pr mnd
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garanti14 dager
Tilbyr følgende tjenesterDelt Hosting
EkstratjenesterEgenutviklet teknologi gjøre serverne raskere, mer redundante og sikre enn hos andre leverandører som bruker f.eks. cPanel. Daglig backup
EpostTilleggstjeneste
SSLGratis SSL Sertifikat
Norsk TLD (.no)Ja
Uniweb
Positive
 • Billige priser
 • Fjernhjelp via TeamViewer
 • Enkelt og greit for nybegynnere
 • Webhotell som ligger på tre datasentre
 • Kundestøtte på norsk via telefon innen vanlige åpningstider eller e-post. I tillegg er fjernhjelp tilgjengelig via TeamViewer
Negatives
 • Tilbud begrenset til delt hosting
 • Relativt begrensede e-postadresser

Vår mening

Dersom du legger stor vekt på pålitelighet og erfaring er Uniweb kanskje den webhosting tilbyderen du leter etter. Uniweb er en norsk webhosting tilbyder som er en del av one.com gruppen. Dette er et veletablert selskap i Norge, med hele 20 års erfaring med webhotell-tjenester.

Uniweb har massevis av forskjellige muligheter når det gjelder toppnivå-domener, eller TLDer. Dette inkluderer selvfølgelig det populære .no, men også en utrolig mengde andre valg. En ting vi liker med siden til Uniweb er hvordan de har greid å vise frem alle de forskjellige valgene av TLDer på en oversiktlig og strukturert måte.

Uniweb tilbyr også hjemmesidebygger med WordPress. WordPress-hostingen til Uniweb er optimalisert med superraske SSD disker. I tillegg er også SSL sertifikat inkludert for domenet. WordPress hosting koster 25 kroner per mnd hos Uniweb.

Dataene til Uniweb ligger på tre datasentre, slik at alle data er sikre til og med dersom to av disse skulle svikte. I tillegg skjer alt webhostingen til Uniweb på lynraske SSD harddisker, og er tilkoblet kjernenettet til Broadnet for superrask lasting og generelt god ytelse. Webhotell fraUniweb starter fra 19 kr per mnd.      

SYSE – Best for større behov

SYSE

kr 49,-/mnd
SYSE er nå eid av One.com, men har egen ledelse og drift. Bedriften har også en forskjellig målgruppe. SYSE fokuserer i større grad på store og seriøse aktører som trenger en mer robust infrastruktur, og tilbyr derfor tjenester som for eksempel dedikerte servere med virtuell fysisk tilgang.  
Info
Pris pr månedStarter på kr 49,- pr mnd
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garanti14 dager
Tilbyr følgende tjenesterDelt Hosting, VPS Hosting, Dedikert hosting, Cloud Hosting
EkstratjenesterKjøp og flytting av domener. Tornado nettsidebygger, Enkel WordPress integrasjon, Beskyttelse mot virus og trojanere
EpostGratis E-post hosting
SSLGratis SSL Sertifikat
Norsk TLD (.no)Ja
KundestøtteKundestøtte tilgjengelig via telefon eller chat innen vanlig arbeidstid
Positive
 • Perfekt for å skalere forretningen din
 • Ekstra raske servere
 • Tilbyr dedikert server med virtuell fysisk tilgang
 • .no domener
Negatives
 • Litt dyrere enn mange av de enklere konkurrentene

Vår mening

Syse er et selskap i Tønsberg med røtter så langt tilbake som 1995. I dag har SYSE nylig blitt en del av One.com gruppen, men fortsetter sin drift i Tønsberg slik som tidligere. Med sin fokus på hastighet har SYSE blitt en populær webhosting tilbyder for norske bedrifter som har sider der ytelse er kritisk. Dette gjelder for eksempel mange nettbutikker med stort volum.

Tilbudet til SYSE er komplett, med alt fra webhotell og WordPress hosting til dedikert server. Dette betyr at du som kunde har å gjøre med en partner som kan håndtere behovene dine uansett hvor mye, eller hvor fort, du vokser.

Med dedikert Server har du både 24/7 overvåkning av maskinvaren. I tillegg får du virtuell fysisk tilgang, som betyr at du faktisk kan fjernstyre den dedikerte serveren din som om du hadde hatt fysisk tilgang, til og med om operativsystemet feiler eller strømmen er slått av.

Domenenavn er en selvfølge, og du kan velge mellom mange forskjellige TLDer, inkludert .no domener. Du kan også bruke SYSE med sidebyggeren Weebly, som gjør det veldig enkelt å bygge din egen nettside. E-post får du også med på kjøpet når du bruker webhosting fra SYSE.

Alt i alt er SYSE en profesjonell aktør med et imponerende tjenestetilbud for seriøse aktører. Dersom du har stor trafikk og seriøse behov, eller har store ambisjoner om å vokse fort, er dette en partner du kan vokse deg stor med. SYSE er kanskje litt høyere i pris enn de billigste aktørene, men her betaler du for kvalitet, og et seriøst kunnskapsmiljø.

Webhuset – Best for mindre bedrifter

Webhuset

kr 33,-/mnd
Webhuset er hovedsaklig en løsning som er fokusert på mindre nettsider og mindre bedrifter. Nettsidene til Webhuset er satt opp på en enkel måte og med tanke på nybegynnere. Samtidig er det også rom for å vokse med både delt hosting, dedikert hosting, og Cloud Hosting. 
Info
Pris pr månedStarter på kr 33,- pr mnd
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garanti14 dager
Tilbyr følgende tjenesterDelt hosting, dedikert hosting, Cloud Hosting
EkstratjenesterEgenutviklet nettsidebygger, Microsoft 365 integrering, WordPress integrasjon
EpostUbegrenset antall e-postkontoer
SSLGratis SSL Sertifikat
Norsk TLD (.no)Ja
KundestøtteKundestøtte tilgjengelig via telefon eller chat innen vanlig arbeidstid
Positive
 • Enkel og brukervennlig
 • Ubegrenset antall e-postkontoer
 • Sitebuilder for å bygge egen nettside eller nettbutikk
 • Muligheter for å styre din egen server med dedikert server eller cloud server
Negatives
 • Ingen kundestøtte utenfor arbeidstid

Vår mening

Webhuset var en av de tidligste webhosting tilbyderne som ble godkjent av NORID for å selge .no domener. Dette skjedde så langt tilbake som 1998. Siden den gangen har Webhuset vokst jevnt og trutt, og i dag har selskapet mer enn 20 000 kunder.

Tjenestene fra Webhuset er enkle og stabile. Når det gjelder domener har du med Webhuset tilgang til både .no domenet, som er ekstra populært blant norske bedrifter, og massevis av andre TLDer. Når du har kjøpt domenet ditt kan du lett peke det hvor du vil, eller viderekoble det til en eksisterende hjemmeside dersom du allerede har det.

Dersom du ikke har en hjemmeside allerede er det heller ikke noe problem å lage en med den enkle og brukervennlige nettsidebyggeren til Webhuset. Med denne kan du enkelt og greit bygge nettsiden selv direkte i nettleseren, uten at du trenger å trenge å stresse med koding. Du kan til og med teste nettsidebyggeren til webhuset gratis på forhånd for å finne ut om du liker den.

HTTPS er inkludert i webhotell-pakkene til Webhuset, slik at tilkoblingen til kundene dine er sikret med kryptering. Når det gjelder selve webhostingen har Webhuset også en rekke alternativer å velge mellom alt etter om du er ute etter noe enkelt og billig, eller noe med overlegen ytelse som også kan justeres etter ditt ønske.    

Du kan hoste nettsiden din enkelt og greit for bare 29 kr per måned hos Webhuset. Dette er alt det de fleste trenger. Samtidig er det i dag mange bedrifter som begynner å bli mer avanserte i sin tilstedeværelse på nettet. Da trengs ofte en mer robust løsning. For disse kundene har Webhuset Cloud hosting, eller dedikerte servere som kan kundene kan konfigurere helt etter eget ønske. 

Host1.no – Best for Bitcoin

Host1.no

kr 29,-/mnd
Host1.no har et bredt utvalg med webhosting tjenester, og tilbyr både VPS hosting, Windows VPS, dedikert server, cloud hosting, og Co-location. Host1.no tilbyr ubegrensede e-postkontoer, tilleggsdomener, og databaser. Host.no tilbyr også gratis domene det første året.
Info
Pris pr månedStarter på kr 29,- pr mnd
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garanti14 dager
Tilbyr følgende tjenesterDelt hosting, VPS hosting, Windows VPS, dedikert server, cloud hosting, og Co-location
EkstratjenesterAlle VPS Windows-produkter inkluderer Windows Server 2012 R2-lisens.
EpostUbegrenset antall e-postkontoer
SSLIkke inkludert
Norsk TLD (.no)Ja
KundestøtteKundestøtte både via epost og telefon
host1.no
Positive
 • Aksepterer Bitcoin
 • Stort utvalg av SSL løsninger å velge mellom
 • Tilbyr co-location
Negatives
 • Du må betale for SSL

Dersom du er ute etter å kjøpe et .no domene med Bitcoin er Host1.no sannsynligvis det beste valget. Selvfølgelig godtas også alle de vanlige betalingsmåtene. Du finner forsåvidt også en stor mengde andre TLDer å velge mellom hos denne populære norske webhosting tilbyderen.

Når det gjelder webhosting så tilbyr Host1.no både webhotell, skalerbare virtuelle servere, og elastisk cloud hosting der du betaler etter faktisk forbruk. Når det gjelder webhotell har du flere forskjellige valg, men det er enkelt og greit å velge ettersom forskjellen mellom de forskjellige alternativene hovedsaklig bare ligger i lagringsplassen og båndbredden.

De virtuelle serverne til Host1.no er vanligvis klare på få minutter etter at du har bestilt dem. Og det er ikke det eneste som skjer i en fart. Serverne står på Digiplex i Oslo med under 1ms til NIX, som er knutepunktet for internett i Norge. Du kan velge VPS servere av forskjellige spesifikasjoner enten Med Linux eller Windows.

Med elastisk cloud hosting kan du i stor grad sette sammen akkurat den serveren du trenger, slik som for eksempel hvor mange CPU-kjerner som trengs, hvor mye RAM som er nødvendig, hvor mye harddiskplass som trengs, IP-adresser, og backup. Du kan også sette opp automatisk skalering og lastbalansering. Elastisk cloud fra Host1.no kommer uten bindingstid, og du betaler for bruken av ressursene for hver time.   

ISPHuset – Beste tilbud

ISPHuset

kr 9,-/mnd kr 49,-/mnd
iSPHuset er nå en del av MissHosting gruppen.

Sammendrag

Denne webhosting tilbyderen tilbyr webhotell, VPS hosting, dedikert server, samt co-location av servere for bedrifter som ønsker et sikkert og praktisk sted å plassere serveren sin. For de som er litt mindre erfarne har ISPHuset også bra løsninger som er billige og inkluderer alt det man trenger for å komme i gang, inkludert ubegrenset trafikk, ubegrenset antall e-postadresser gratis sidebygger og mye mer. 

Info
Pris pr månedStarter på kr 9,- pr mnd
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garanti46 dager
Tilbyr følgende tjenesterWebhotell, VPS hosting, dedikert server, colocation
EkstratjenesterTilgang til over 150 apper som kan installeres med 1 klikk. Gratis sidebygger. Gratis WHOIS beskyttelse
EpostUbegrenset antall e-postadreser
SSLGratis SSL sertifikat. Flere SSL Sertifikater å velge mellom dersom man vil betale
Norsk TLD (.no)Ja
KundestøtteNorsk kundestøtte via telefon innen vanlig norsk arbeidstid. 24/7 kundestøtte via live chat eller e-post
Positive
 • Lav pris
 • Sitebuilder inkludert
 • Gratis whois beskyttelse og SSL sertifikat
 • Colocation tilgjengelig
 • 46 dagers pengene-tilbake garanti
Negatives
 • Ikke den beste kundestøtten

I likhet med mange andre webhosting tilbydere tilbyr ISPHuset både webhotell, virtuell server og Dedikert server, men til forskjell fra andre bedrifter tilbyr denne også colocation. Dette betyr at du faktisk kan bringe serveren din til ISPHuset og sette den opp på et trygt sted med kjøling,  stabil strømforsyning og lynraskt internett.

I tillegg til servere selger ISPHuset selvfølgelig domener, inkludert de populære .no domenene, pluss massevis av andre valg. Domenene kommer med gratis DNS pakker, slik at du eventuelt kan peke domenet videre til en nettside du allerede eier.  Du får også gratis WHOIS beskyttelse hos ISPHuset.

ISPHuset har også sin egen site builder som du kan bruke til å lage en nettside for bedriften din. De har også en egen løsning for e-handel som du kan bruke for å enkelt og greit starte ny nettbutikk. ISPHuset tilbyr ellers også SEO pakker som holder deg oppdatert på hvordan siden din fungerer, og hvilke søkeord som for eksempel kan være aktuelle. 

WP-Hosting.no – Best for store WordPress sider

WP-hosting.no

kr 245,-/mnd
WordPress har blitt den dominerende standarden for internettsider. Wp-Hosting.no er en ledende norsk webhosting tilbyder som spesialiserer seg på å utvikle, hoste, administrere og optimalisere WordPress nettsider.
Info
Pris pr månedStarter på kr 245,- pr mnd
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garanti14 dager
Tilbyr følgende tjenesterTilbyr administrert WordPress hosting, WordPress hosting på dedikert server
EkstratjenesterUtvikling av WordPress sider. Backup som er tilpasset WordPress. Optimering for hurtigere WordPress sider
EpostUbegrenset antall e-postkontoer
SSLGratis SSL Sertifikat
Norsk TLD (.no)Ja
KundestøtteSupport koster ekstra
Positive
 • Ubegrensede sidevisninger, besøkende og båndbredde
 • Anti-spam inkludert
 • Positive
Negatives
 • Support koster ekstra

Dersom du bruker WordPress som rammeverket for nettsidene dine lønner det seg å finne en webhosting tilbyder som fokuserer på dette og er eksperter når det gjelder optimalisering av WordPress nettsider. Wp-hosting.no er en webhosting tilbyder som spesialiserer seg på WordPress, og har holdt på med det i hele 10 år.

Brukerstøtte er en annen ting som er viktig når du har med WordPress å gjøre. Du kan ikke regne med særlig god brukerstøtte fra WordPress selv, så du er dermed nærmest avhengig av å ha en webhosting tilbyder som har skikkelig innsikt i de problemene som du kommer borti når du jobber med WordPress.

På mange måter har WP-Hosting.no en del til felles med firmaer som driver med utvikling og design av nettsider. De tar seg nemlig av både utvikling av mindre funksjonaliteter og små tilpasninger av design i WordPress sidene for de kundene som kjøper de mer komplette pakkene.    

Det at WP-Hosting.no bare fokuserer på WordPress hosting har sine fordeler når det gjelder maskinvare. Det gjør det nemlig mulig å skreddersy serverne slik at de leverer maksimal ytelse for WordPress. Det samme gjelder for programvaren som brukes for å drive serverne.

WP-Hosting er noe dyrere enn mange andre webhosting tilbydere. Dette har med å gjøre at WordPress krever en del ressurser, og WP-Hosting har derfor bestemt seg for å ha dedikerte ressurser for hver av sidene til kundene sine.

Når det gjelder tilbudet som WP-Hosting tilbyr så kaller de dette WordPress driftsavtale. Driftsavtalene er inndelt i 3 nivåer: Basis, Medium og Total. Alle inneholder WordPress hosting plattformen, inkludert HTTPS/SSL, ubegrenset traffikk og båndbredde. Forskjellen mellom de ulike driftsavtalene ligger i kundestøtten, og i hvor mye prosessorkraft, minne og lagring som er tilgjengelig.

WP-Hosting.no er dyrere enn de fleste andre vanlige webhosting tilbydere. Dette har med at man her faktisk kjøper ekspertise i minst like stor grad som man kjøper maskinvare.   Basisavtalene starter fra 245 kroner per måned, men da må man betale for kundestøtten. Medium-avtalen gir deg kundestøtte via e-post, mens Total-avtalen også gir kundestøtte via telefon.

Viktig

Sjekk dette før du velger webhosting tilbyder

viktig

Vi har derfor satt sammen en liste av viktige ting å huske på når du skal velge webhosting tilbyder.

Er norsk webhosting tilbyder nødvendig?

Det er mange gode grunner til å velge en norsk webhosting tilbyder, men dersom du ikke har spesifikke grunner for å måtte bruke en norsk bedrift vil du ha frihet til å velge mellom mange flere tilbydere. Dersom du er en av de mange som egentlig kan velge fritt hvor du har webhosting for nettsidene dine, kan du finne en liste av de beste tilbyderne internasjonalt her.

Sjekk at TLDer du ønsker støttes

En av de tingene du bør sjekke før du setter i gang er om de TLDene du vil bruke er tilgjengelig hos den webhosting tilbyderen du planlegger å bruke. Dersom du ikke sjekker dette kan du fort ende opp med flere forskjellige webhosting  tilbydere, som kan være litt trasig og tungvint i lengden.

Brukeropplevelse og Kundestøtte

Brukerstøtte er en viktig faktor for de fleste brukere, men kanskje aller viktigst for nye og uerfarne kunder. Du kan finne ut hva andre sier om kundestøtten til webhosting tilbyderen fra Trustpilot eller lignende nettsider. Du kan bruke prøveperioden du vanligvis får til å forsikre deg om at kundestøtten er god.

Fornyingspris

Husk at webhosting er en langsiktig tjeneste. Det er få som ønsker å bytte til en annen leverandør når de er ferdige med å sette alt opp. Det er derfor viktig at du ignorerer de fantastiske tilbudsprisene som de fleste skilter med, og heller fokuserer på hva fornyingsprisen er. Det er nemlig denne prisen du kommer til å måtte betale de neste årene.

FAQ

Ofte stilte spørsmål om webhotell

Hva er et webhotell?

Et Webhotell er bedrifter som tilbyr servere med spesialisert maskinvare og programvare som er designet for effektiv lagring og distribusjon av nettsider. De håndterer drift og vedlikehold av serverne, og kundestøtte.

Hvorfor bruke et norsk webhotell?

For mange er det mulig å velge en webhotell tilbyder hvor som helst i verden, og ofte kan dette være en billigere løsning. Det finnes likevel gode grunner for hvorfor man som nordmann kanskje foretrekker en norsk webhosting tilbyder.

Noen av disse grunnene har med det praktiske å gjøre, slik som norskspråklig kundestøtte som er tilgjengelig innen norsk tidssone, mens andre årsaker kan være fysisk lagring av brukerdata på servere innen Norge eller EU/EØS for å forsikre seg at man følger de norske retningslinjene for behandling av personlige data.
En annen grunn til å bruke et norsk webhotell er for å få tilgang til .no eller lignende domener, som man bare får kjøpt hos norske webhosting-tilbydere.

Må jeg bruke webhotell?

Du kan publisere nettsidene dine fra din egen PC, men det er ikke mange som gjør dette ettersom det innebærer mye jobb, og flere ulemper enn fordeler. Det blir også klart dyrere for de fleste.

Dersom du driver webhosting av din egen nettside på datamaskinen din må du alltid ha datamaskinen påslått og tilkoblet internett slik at siden er tilgjengelig for brukerne uten forstyrrelser og avbrudd. Du må også installere og vedlikeholde spesiell programvare. For de aller fleste betyr det å drive webhosting for sine egne nettsider en stor investering både i tid og penger.

Hva er fordelene og ulempene med å bruke norske webhotell tilbydere?

En av de største fordelene med norske wenhotell er at de gir deg tilgang til.no domener. Domener som ender med .no har strenge regler om at du må ha en sterk tilknytning til Norge og ha virksomhet i Norge for å få tildelt et .no domene. Det er kun norske webhotell tilbydere med registrert firma i Norge som kan selge .no domener.

Andre fordeler er kundestøtte på norsk, norsk tidssone, strenge krav til kvalitet og profesjonalisme, og servere som er fysisk plassert i norsk jurisdiksjon.

Ulempene med norske webhoteller at man kan ende opp med å betale noe mer, og at man kanskje ikke har tilgangen tilalle de forskjellige tjenestene og domenene man finner andre steder.

Er det sikkert å bruke norske webhosting tilbydere?

Ja, norske webhotell tilbydere har strenge regler å forholde seg til, blant annet når det gjelder personvern og datasikkerhet. Det kan derfor være sikrere å bruke en norsk webhosting tilbyder enn en i utlandet. I de fleste tilfeller vil de absolutt også være sikrere enn å gjøre webhostingen selv hjemme.

Hvor mye koster det å bruke norske webhosting tilbydere?

Webhosting i Norge trenger ikke være så dyrt. Hvor mye det koster kommer, i likhet med alle andre steder, an på hvor mye kapasitet man trenger.

Dersom man bare skal ha en enkel liten profilside uten de helt store mengdene trafikk kan man ofte finne delt hosting til rundt 10-20 kr per måned. En dedikert server kan fort koste deg en tusenlapp i måneden, mens VPS eller cloud hosting ligger et sted i mellom.

Når det gjelder WordPress hosting så er dette en litt forskjellig situasjon. Her betaler man nemlig ofte for et høyere nivå av kundestøtte, og har tilgang til mer kunnskapsrike personale. Dette kan dermed også koste nær tusenlappen for de avtalene som har mest oppfølging.

Er det vanskelig å bruke norske webhosting tilbydere?

Nei, det er mye lettere å bruke en webhosting tilbyder enn å gjøre det selv. Dersom du har lite erfaring med webhosting kan det gjøre ting en hel del enklere dersom du har tilgang til nettsider og kundestøtte på norsk.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo