Varmeovn: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Varmeovn

En skikkelig varmeovn kan sørge for at du huset ditt holder en jevn temperatur og du slipper stor fyring for å holde det varmt. I denne artikkelen har vi derfor sett nærmere på noen av de beste varmeovnene på markedet for deg som vil ha full kontroll på kostnadene. 

Når kulden setter inn for fullt i Norge kan det fort bli kaldt i de tusen hjem. Da kan det være fristende å fyre for alle pengene, men økende priser på både strøm og ved har gjort dette lite aktuelt. Heldigvis finnes det fortsatt tiltak man kan gjøre, og da vil en investering i en god varmeovn komme til nytte. 

De fleste vil nok tenke på varmeovner som gammeldagse panelovner, men her har det skjedd utrolig mye teknologisk de siste årene. Dette betyr at du får en såkalt ‘smart’ ovn til en helt overkommelig pris. Disse lar deg gjerne styre temperatur, driftstid og mye mer gjennom smart applikasjoner. Noen vil også la deg koble dem direkte til en smarthjem enhet slik at de kan samkjøres med resten av boligen din. 

I denne testen har vi derfor sett nærmere på de beste varmeovnene på markedet og hva du bør tenke på før du går til innkjøp av en varmeovn. Korrekt bruk av varmeovn kan uten tvil bidra til reduserte kostnader, men da gjelder det å velge riktig.

Best i test varmeovn 2023

Fordeler
 • Smart Ovn med App
 • 1500W
 • WiFi tilkobling
 • IP24 standard
Ulemper
 • Litt kort ledning
 • Touch betjening

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Best i test

5 Beste varmeovn på markedet

Nedenfor har vi samlet en oversikt over våre favoritter for deg som ser etter en ny varmeovn. Disse er valgt basert på flere ulike kriterier, inkludert tilbakemeldinger fra verifiserte kunder, funksjonalitet og kvalitet. Du kan lese mer om hver enkelt ovn før du finner en kjøpeguide til slutt.

back to menu ↑

1. PRINCESS Smart Glass Panel Heater 1500W

Fordeler
 • Smart Ovn med App
 • 1500W
 • WiFi tilkobling
 • IP24 standard
Ulemper
 • Litt kort ledning
 • Touch betjening

PRINCESS Smart Glass Panel Heater 1500W

Princess Smart Glass Panel Heater er en stilig smart ovn som kommer i et stilrent design. Denne har et frostet glass på forsiden hvor du enkelt kan gjøre innstillinger, se temperatur og skru av/på ovnen. Den lyseblå fargen sørger for at sklir forholdsvis lett inn i de aller fleste rom uten at den blir distraherende fra møbler og annet. 

Som standard kommer ovnen med bein, men du kan velge å ta av disse og veggmontere den isteden. Her får du et medfølgende veggfeste inkludert i pakken. Dette kan være et alternativ for deg som ikke vil at den skal ta opp så mye gulvplass, men fortsatt liker designet på denne. Størrelsesmessig er den 76 x 38 x 9 , så den er ikke utrolig stor, men kraftig nok til å effektivt kunne varme opp et middels soverom. 

Dette er en såkalt smart ovn, noe som betyr at du kobler den til WiFi og kan deretter styre den fra telefonen eller smarthjem sentralen din. Princess har utviklet sin egen applikasjon for denne bruken som er utrolig brukervennlig å sette opp og fungerer på de fleste enheter. Det er greit å merke seg at det kan ta noen forsøk å få den på WiFi, men deretter er det plankekjøring for de fleste.

Denne varmeovnen gikk av med seieren i vår test takket være høy prestasjon og stilig design. Det hjelper også at den er utviklet som en smart ovn slik at du enkelt kan styre den selv om du ikke skulle være hjemme. 24 timers timerfunksjon sikrer at ovnen kan stå på og varme før dere kommer hjem igjen.

back to menu ↑

2. NEDIS Konveksjon Heater 2000w

NEDIS Konveksjon Heater 2000w

kr 687,- kr 955,-
Annonse
Fordeler
 • Effektiv oppvarming på 2000w
 • Justerbar temperatur
 • Integrert termostat for jevn varme
 • Lett å flytte på
Ulemper
 • Ikke det mest elegante designet
 • Ikke WiFi

NEDIS Konveksjon Heater 2000w

NEDIS varmeovn er en klassisk gulvovn med en kapasitet på 2000W. Den er rillet på toppen og har en justerbar termostat som gjør det enkelt å tilpasse den til ulike rom. Selv om den kan minne litt om oljebasert oppvarming i utseende, så er dette en helt elektrisk ovn med varmeelementer integrert. Den oppnår derfor raskt ønsket temperatur og kan være en utmerket backup for deg som har noen rom i huset som er litt ekstra kjølige. 

En integrert termostat måler temperaturen i rommet og sørger for at NEDIS holder seg på riktig nivå. På denne måten kan du sette ønsket temperatur, så vil NEDIS justere seg opp eller ned basert på hvor varmt det blir i rommet. Dette er en utmerket effekt for deg som vil ha strømeffektiv oppvarming som ikke gjør rommet om til en badstue. 

Designmessig er det ikke så mye å si på denne varmeovnen – den er laget i aluminium og har et helt nøytralt hvitt design. Den kan derfor brukes til det aller meste uten at du vil legge merke til at ovnen er i rommet. Solide føtter sørger for at den står støtt selv på litt ulendt underlag, noe som kan være greit dersom den skal brukes på verksted eller andre steder med mye bevegelse. 

Vi har valgt å inkludere denne varmeovnen da den er utmerket for effektiv oppvarming. Den kommer med en overkommelig pris og du slipper betale ekstra for smarte funksjoner man ikke ønsker å benytte seg av. Rett og slett en helt grei varmeovn uten det fordyrende ekstra som mange smart ovner kommer med i dag.

back to menu ↑

3. NAMRON Gulvovn 2000w

NAMRON Gulvovn 2000w

kr 329,- kr 549,-
Annonse
Fordeler
 • Mekanisk termostat
 • To ulike farger
 • Lav kostnad
 • Effektiv oppvarming
Ulemper
 • Ikke WiFi
 • Ikke mulig å finjustere varmen

NAMRON Gulvovn 2000w

Kompakt, effektiv og stabil er tre ting som beskriver NAMRON gulvovn. Dette er en helt enkel konvektorovn fra Namron som leverer mekanisk termostat og effektiv oppvarming. Ovnen har 2000W effekt, noe som betyr at den raskt og enkelt kan fyre opp de fleste rom til en behagelig temperatur. Perfekt for deg som fryser på hjemmekontoret. 

Designmessig vil denne ovnen minne om tradisjonelle panelovner, noe som gjør at den lett blender inn med de fleste omgivelser. Den er litt mer nøytral enn PRINCESS sin modell og kan derfor gå fint med lyse møbler eller som en kontrast til litt mørkere møbler. Det viktigste er at den har tilstrekkelig med gulvplass, da denne ikke kan monteres på en vegg. 

Du styrer hele ovnen fra den ene siden hvor det er to knapper og en mekanisk termostat. Dette sørger for at du raskt og enkelt kan justere temperaturen så vil den på kort tid tilpasse seg dette. De tre effektiv nivåene gjør at du selv kan velge hvor hardt den skal jobbe – noe som kan være greit for deg som vil være litt bevisst på kostnadene dine. 

Setter du den på et lavere nivå, så vil du også spare inn litt på strømmen. Da vil det naturligvis ta litt lenger tid før den varmer seg opp, men når den først er kommet skikkelig i gang vil den holde en jevn temperatur. Vi har valgt å inkludere denne for deg som ser etter en solid gulvovn som passer godt på hjemmekontoret eller ute i gangen. Robuste føtter sørger for at den kan stå på alle typer underlag, men pass på at den ikke står for tett inntil noe da den blir relativt varm under bruk.

back to menu ↑

4. ARIETE 0838 Innendørs 2000w

ARIETE 0838 Innendørs 2000w

kr 1 846,-
Annonse
Fordeler
 • Stilig design
 • 9 finner
 • Mekanisk termostat
 • Enkel å flytte på
Ulemper
 • Krever litt gulvplass
 • Ikke den mest nøyaktige termostaten

ARIETE 0838 Innendørs 2000w

Ariete Vintage er en stilig oljeradiator som kommer i et fargesprakende design. Den følger riktignok den tradisjonelle utformingen vi er vant til, men du får den i en kombinasjon av blå og gull – noe som kan være spennende for deg som ser etter det litt uvanlige. Ariete er kjent for å lage elektronikk av høy kvalitet og du vil finne denne i fire forskjellige fargenyanser. 

Dette er en olje radiator med 9 finner og 2000w effekt. På denne måten varmer den seg raskt opp til ønsket temperatur og støter ut en jevn temperatur i hele rommet. Det som er greit å merke seg til forskjell fra vanlige gulvovner er at denne fort blir varm på overflaten på grunn av oljen som sirkulerer. Den er derfor mindre egnet til boliger med husdyr og småbarn som kan komme borti ovnen. 

Radiatoren er utstyrt med en mekanisk termostat slik at du enkelt kan justere varmen, men ikke finjustere den. Du vrir hjulet fra MIN til MAX for å avgi hvor mye varme du ønsker. Dette innebærer at du ikke kan tilpasse den på grader, men heller bare må finne et nivå som er tilpasset ønsket temperatur i det rommet du befinner deg. 

Vi har valgt å inkludere denne som et morsomt og fargerikt alternativ for deg som trenger litt ekstra varme i et rom. Den er kraftig nok til å raskt varme opp hjemmekontoret, gjesterommet eller annet – men ikke større enn at du kan pakke den bort når du ikke trenger den lenger. Dette kan være greit fremfor at man skal montere veggovner i alle rom som tar plass hele året rundt.

back to menu ↑

5. ALPINA olje radiator 2000W

ALPINA olje radiator 2000W

kr 995,-
Annonse
Fordeler
 • Enkel betjening
 • 2000W effekt
 • Sikkerhetsbryter ved velting
 • Termisk nedstenging
Ulemper
 • Tar litt tid å varme opp
 • Kun mekanisk termostat

ALPINA olje radiator 2000W

Sist, men ikke minst har vi inkludert en oljeradiator fra Alpina. Dette er en helt enkel oljeradiator med 2000w effekt og et klassisk design. Den kommer med mekanisk termostat og to effektnivåer for deg som vil styre hvor mye varme den skal avgi. Fremfor å stå på bein har den fire hjul, så den kan enkelt flyttes rundt i rommet. Bare pass på at du tar i håndtaket ikke finner – da disse fort blir varme. 

Det kompakte designet sørger for at denne raskt og enkelt kan tas med dit du måtte trenge. Den sørger for å varme opp campingvogner, sommerhus, soverommet, gjesterommet eller hjemmekontoret. De oljefylte elementene oppnår raskt optimal temperatur og kan deretter avgi jevn varme over flere timer. 

En oljeradiator tar gjerne litt lenger tid å varme opp, men når den først når ønsket temperatur vil den levere et jevnt resultat gjennom hele dagen. Du bør imidlertid passe på at den kan bli riktig så varm under bruk, så hold den unna barn og husdyr. Termisk nedstenging sørger for at den raskere kjøler seg ned og du slipper bekymre deg for at den skal stå å gløde etter bruk. 

Dette er helt enkelt en oljeradiator for deg som vil ha en varmekilde uten å måtte betale skjorta for det. Her får du solid varme med 2000w effekt og et klassisk design i hvit aluminium. Praktisk bærehåndtak gjør det mulig å flytte den selv om den skulle være i bruk uten at du brenner deg på hendene.

back to menu ↑

Kjøpeguide: Tenk på dette før du kjøper varmeovn

Før du går til innkjøp av en varmeovn kan det være noen ting du bør ha tenkt gjennom. Vi har derfor laget denne enkle kjøpeguiden som tar for seg det aller mest grunnleggende. På denne måten vil du raskere kunne finne frem til hva du egentlig trenger og deretter finne den varme ovnen som passer dette behovet best. Som vi allerede har sett i denne testen finnes det utallige modeller og alle disse har ulike funksjonaliteter som de kan tilby. 

Da gjelder det å finne den som passer deg best, men også har en forsvarlig prislapp for den effekten du oppnår. Har du ikke helt bestemt deg enda, så kan det være greit å ta høyde for det vi går gjennom i kjøpsguiden vår før du tar en endelig avgjørelse på hvilken ovn du skal ha. 

Hva skal du oppnå med ovnen din?

Før du går til innkjøp av en ny varmeovn bør du ta hensikt til hva du skal bruke den til. Her er det greit å tenke over om du skal bruke den til oppvarming av et lite rom slik at du bare trenger en lett varmeovn – eller om du har et stort oppholdsrom hvor det siver inn kulde fra vinduer og lignende. Sistnevnte vil ofte gjøre at ovnen må jobbe mer og da er det greit med en som har minst 1800W effekt. 

Skal du derimot bare bruke ovnen til å få litt ekstra komfort i et rom som allerede er godt isolert, eller bruke den til å spe på andre varmekilder, så er det ikke nødvendigvis verdt å investere i en like kostbar varmeovn. Da vil ofte 1200 – 1500 W holde.

back to menu ↑

Slik får du mest effekt ut av din varmeovn

Du kan plassere en varmeovn i nesten hvilket som helst rom, men det er noen ting du bør ta høyde for før du plasserer den. Hvor og hvordan du plasserer den vil nemlig ha stor betydning for hvor mye effekt du får ut av varmeovnen din. Plasseres den på et dårlig punkt kan varmen fort bli begrenset i rommet og du får ikke nytte av forbruket ditt. 

Det beste vil gjerne være å kunne plassere den midt i rommet slik at den får muligheten til å spre jevnt med varme utover hele rommet. Da vil du raskere merke at den jobber på alle sider av rommet og du får en jevnere temperatur fordelt i rommet. Skulle det være vanskelig å plassere den midt i, så vil det være greit å plassere den så åpent som mulig.

Mange ender opp med å plassere varmeovnen sin under en pult eller i en krok da det er her de har plass til den. Da vil oftest varmen bli begrenset og du får ikke ønsket effekt for innkjøpet ditt. Unngå derfor å plassere den under bord og pulter for at varmen mest mulig effektivt skal fordele seg rundt i rommet. 

back to menu ↑

Bør du velge radiator eller varmeovn?

Et valg du gjerne må ta er hvorvidt du ønsker å kjøpe en radiator eller en vanlig varmeovn (panelovn) den store forskjellen på disse er hvordan de varmes opp, samt hvor brukervennlige de er. Vi har derfor sett litt nærmere på begge deler slik at du får en bedre introduksjon til hva du bør tenke på i valget ditt. 

Radiator

En klassisk radiator benytter varmeelementer til å varme opp olje som deretter sirkulerer rundt i ovnen. Det er denne oljen som avgir varme gjennom finnene og det etterligner det tradisjonelle varmesystemer man gjerne finner vannbåren i større bygninger. Fordelen med dette er at en radiator ofte har mindre forbruk enn én panelovn og du kan dermed ha den på lenger. 

Ulempen med en radiator er at den ofte blir utrolig varm og derfor kan være litt skummel å ha stående i åpent landskap hvor barn og husdyr ferdes. Mange foretrekker å bruke en radiator i rom der det ikke er andre varmekilder og det ofte kan være kalde temperaturer. Da vil den oljebaserte oppvarmingen ofte være mer effektiv enn at en elektrisk ovn skal oppnå ønsket temperatur. 

Panelovn 

Det andre alternativet er en klassisk varmeovn slik som PRINCESS og NAMRON sine modeller. Disse benytter elektrisitet til å varme opp varmetråder inne i ovnen og vil derfor raskere varmes opp. Fordelen med dette er at de gjerne har en digital termostat slik at du selv kan velge hvor mange grader du ønsker at det skal være på ovnen.

Flere av disse har også blitt oppgradert de siste årene slik at du kan knytte dem til WiFi og dermed ha full kontroll på ovnen din. Dette kan være hendig for deg som skal ha ovnen på hytta og ønsker å kunne sette på denne før dere ankommer, men ikke vil ha varme stående på hele tiden. En del av dem har også timer som sørger for at du selv kan velge når den skal slå seg av og på, eksempelvis før man står opp om morgenen. 

Ulempen med en panelovn er at de suger en del elektrisitet, noe som har blitt kostbart i disse dager. Her kan det være greit å skru ned temperaturen og heller sørge for at ovnen jobber jevnt på 18-20 grader. Da får du en stabil temperatur, men ovnen vil ikke kontinuerlig jobbe med å holde maksimal varme i rommet. 

back to menu ↑

Trenger man egentlig en smart ovn?

En rekke produsenter de siste årene har introdusert det som kalles for en smart ovn, men hva innebærer det egentlig? Dette er nok en av de største forskjellene mellom en tradisjonell radiator og en panelovn du finner i markedet i dag. En del ovner har nemlig fått muligheten til å knyttes til WiFi, slik at de kan bestille pizza og fortelle deg når vaskemaskinen er ferdig. 

Ok, så er de kanskje ikke så smarte, men de har fortsatt noen nyttige funksjoner. Ved å koble din varmeovn til Wifi kan du nemlig styre den fra telefonen og dette gir en del fordeler underveis. Du kan blant annet fjernstyre den, sette opp en timeplan for når du ønsker at den skal skru seg av/på og ikke minst tilpasse termostaten. 

Noen smart ovner har også muligheten til å knytte seg til flytende strømpriser basert på statistikk, slik at de skrur seg på den tiden av døgnet hvor strømprisene er lavest mulig. Dette kan være hendig for deg som vil spare litt, men ikke ønsker å bruke vinterklær innendørs gjennom vinteren. 

back to menu ↑

Oppsummering

Det finnes en rekke gode varmeovner på markedet og i denne testen har vi sett nærmere på de vi anser som våre soleklare favoritter. Disse kan bidra med jevn varme, lavt forbruk og ikke minst effektiv oppvarming av boligen din. Mange av dem kan knyttes til en smart hub i boligen din slik at de kan jobbe sammen med varmepumper og andre varmekilder du har tilgjengelig. Dette sørger for at du har full kontroll på temperaturen i boligen din og kan tilpasse den slik at du unngår unødvendige utgifter gjennom vinterhalvåret.

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål og svar

Hva er forskjellen på en varmeovn og radiator?

Den primære forskjellen er at en varmeovn er elektrisk, mens en radiator benytter seg av olje for å varme opp ovnen. Dette tar litt lenger tid, men er mer energieffektivt når den først oppnår ønsket temperatur.

Hva er en Smart Ovn?

En smart ovn er en varmeovn som kan knyttes til WiFi og kontrolleres gjennom en app på telefon eller smarthjem systemer.

Hvilken varmeovn er best i test?

Våre undersøkelser har vist at det er PRINCESS Smart Glass Panel Heater som er den beste. Dette er en smart ovn med høy kvalitet og lavt strømforbruk.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo