Varmeovn: Test av de 5 beste på markedet (2025)

En skikkelig god varmeovn kan sørge for at du huset ditt holder en jevn temperatur, og du slipper å fyre hardt i peisen hele tiden for å holde det varmt. I denne artikkelen har vi derfor sett nærmere på noen av de beste varmeovnene på markedet for deg som vil ha full kontroll på kostnadene, les igjennom hele vår best i test varmeovn 2025 for å få alle de nødvendige tipsene og modellene som passer deg og ditt hjem best. 
Varmeovn

Når kulden setter inn for fullt i Norge kan det fort bli kaldt i de tusen hjem. Da kan det være fristende å fyre og sette i gang alle ovnene i huset, men økende priser på både strøm og ved har gjort dette lite aktuelt for de som allerede har lite å rutte med. Heldigvis finnes det fortsatt tiltak man kan gjøre, og da vil en investering i en best i test varmeovn som ikke tar knekken på lommeboka komme til nytte. 

De fleste vil nok tenke på varmeovner som gammeldagse panelovner, men her har det skjedd utrolig mye teknologisk de siste årene. Dette betyr at du får en såkalt smart ovn til en helt overkommelig pris. Disse lar deg gjerne styre temperatur, driftstid og mye mer gjennom mobilen din. Noen vil også la deg koble dem direkte til et smarthjem slik at de kan samkjøres med resten av boligen din. 

I denne varmeovn testen har vi derfor sett nærmere på de beste varmeovnene på markedet og hva du bør tenke på før du går til innkjøp av en varmeovn for ditt hjem. Korrekt bruk av en varmeovn kan uten tvil bidra til reduserte kostnader, men da gjelder det å velge riktig.

Beste varmeovn 2025

Mill Panelovn Glass 1300W gen.3 WiFi

kr 2 399,-
Annonse
Mill Panelovn Glass 1300W gen.3 WiFi er en elegant smart ovn med et glasspanel og enkel farge som passer de fleste interiør. Den kan styres via WiFi og app, noe som gir enkel fjernkontroll. Ovnens effektive oppvarming og smartfunksjoner kan redusere kostnader på lang sikt, og med dette blir den enkelt vår best i test varmeovn 2025.
Fordeler
  • Enkel betjening
  • Effektiv oppvarming med Mill Heat Boost-teknologi
  • Brukervennlig Mill-app med støtte for smarthusintegrasjon
  • Kompakt størrelse og enkel veggmontering
  • Best i test varmeovn 2025
Ulemper
  • Kan kreve flere forsøk for stabil WiFi-tilkobling ved førstegangsoppsett
  • Ingen veltesikring
-Klikk her for å se hvordan vi vurderer og velger ut produkter.
×

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

  • Produkttester fra forbrukernettsider og ekspertkilder.
  • Produktets egenskaper og spesifikasjoner.
  • Tredjeparts kundeanmeldelser.
  • Forhandlerens garantier, omdømme og service.
  • Produktets pris.

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Her er de beste varmeovnene som har utmerket seg i tester og anmeldelser:

Best i test varmeovn 2025

Nedenfor har vi samlet en oversikt over våre favoritter for deg som ser etter en ny varmeovn. Disse er valgt basert på flere ulike kriterier, inkludert tilbakemeldinger fra verifiserte kunder, funksjonalitet og kvalitet. Du kan lese mer om hver enkelt ovn før du finner en kjøpeguide til slutt.

I vår grundige gjennomgang har vi testet en rekke modeller for å finne frem til den beste varmeovnen for ulike behov og budsjett. Ved å fokusere på varmeeffekt, energieffektivitet og brukervennlighet, har vi identifisert flere produkter som skiller seg ut som best i test varmeovn 2025. Enten du ser etter en kompakt løsning for mindre rom eller en kraftig ovn for større områder, vil vår varmeovn test hjelpe deg med å finne det beste varmeovn alternativet. Les videre for detaljerte vurderinger og anbefalinger som gjør det enkelt å velge riktig varmeovn for ditt hjem.

1

Mill Panelovn Glass 1300W gen.3 WiFi

Best i test varmeovn 2025

Mill Panelovn Glass 1300W gen.3 WiFi

kr 2 399,-
Annonse
Mill Panelovn Glass 1300W gen.3 WiFi er en elegant smart ovn med et glasspanel og enkel farge som passer de fleste interiør. Den kan styres via WiFi og app, noe som gir enkel fjernkontroll. Ovnens effektive oppvarming og smartfunksjoner kan redusere kostnader på lang sikt, og med dette blir den enkelt vår best i test varmeovn 2025.
Fordeler
  • Enkel betjening
  • Effektiv oppvarming med Mill Heat Boost-teknologi
  • Brukervennlig Mill-app med støtte for smarthusintegrasjon
  • Kompakt størrelse og enkel veggmontering
  • Best i test varmeovn 2025
Ulemper
  • Kan kreve flere forsøk for stabil WiFi-tilkobling ved førstegangsoppsett
  • Ingen veltesikring

Vår mening

Mill Panelovn Glass 1300W Gen 3 er en elegant og smart varmeovn med et moderne design. Den har en stilren glassfront i sort som gir et eksklusivt uttrykk og gjør at ovnen passer godt inn i de fleste interiører uten å ta for mye oppmerksomhet.

Denne modellen kommer standard med veggfeste inkludert i pakken, og den er designet for å monteres på vegg, noe som sparer gulvplass og gir en ren og ryddig installasjon. Med sine dimensjoner på 106 x 25 x 9 cm er den slank, men kraftig nok til å varme opp rom opptil 18-20 m², noe som gjør den ideell for stue, soverom eller kontor.

Som en del av tredje generasjon av Mill WiFi-ovner er denne panelovnen utstyrt med Mill Heat Boost-teknologi som effektivt varmer opp rommet 29 % raskere enn tidligere modeller. Med innebygget WiFi kan du styre ovnen via Mill-appen, som er brukervennlig og tilgjengelig for både iOS og Android. Appen lar deg enkelt justere temperatur, sette opp tidsplaner og slå av/på ovnen, slik at hjemmet alltid er varmt når du kommer inn døren.

Denne panelovnen er også utstyrt med flere smarte funksjoner, inkludert:

  • Smarttelefonkontroll: Full kontroll via Mill-appen for å justere temperatur og lage tidsplaner. Fungerer også med smarthussystemer som Google Home og Amazon Alexa.
  • Justerbar termostat: Still inn temperaturen fra 5°C til 30°C for optimal komfort.
  • Open Window-funksjon: Registrerer om et vindu står åpent og stopper oppvarmingen midlertidig for å spare energi.
  • Barnesikring: Sikkerhetsfunksjon som forhindrer at barn kan justere innstillingene.
  • Overopphetingsbeskyttelse: Automatisk avstenging hvis ovnen blir for varm, for trygg bruk.
  • Sømløs tilkobling: Enkel å koble til WiFi, og stabil tilkobling etter oppsett.

Denne varmeovnen gikk av med seieren i vår best i test varmeovn test for 2025 takket være høy prestasjon og stilig design. Det hjelper også at den er utviklet som en smart ovn slik at du enkelt kan styre den selv om du ikke skulle være hjemme.

2

Mill Invisible WiFi Gen 3 Panelovn

Beste WiFi varmeovn

Mill Invisible WiFi Gen 3 Panelovn

kr 4 545,-
Annonse
Mill Invisible WiFi Gen 3 er en elegant panelovn med 1050W, ideell for rom på 12-16 m². Den har en nøyaktig termostat og PID-teknologi som reduserer strømforbruket, noe som gir lavere kostnader over tid. Med støtte for Mill-appen, IPX4-klassifisering og fem års garanti, er den både smart og pålitelig for alle de tusen hjem. Et solid valg fra vår varmeovn test for deg som trenger litt ekstra når vinteren setter i gang for fullt.
Fordeler
  • Effektiv oppvarming på 1050w
  • Justerbar temperatur
  • Full kontroll over WiFi
  • Lett å styre
Ulemper
  • Komplisert for mange
  • Avansert varmeovn

Vår mening

Mill Invisible WiFi Gen 3 er en elegant panelovn med en kapasitet på 1050W, ideell for romstørrelser på 12-16 m². Denne modellen er designet med myke, avrundede kanter og en sømløs front som gjør at den glir inn i ethvert moderne hjem. Den lave modellen passer perfekt under vinduer og har et aluminium varmeelement som sikrer høy effektivitet og lav overflatetemperatur.

Mill Invisible WiFi Gen 3 har en supernøyaktig termostat som registrerer temperaturen digitalt, noe som gjør det enkelt å sette ønsket temperatur via Mill-appen på smarttelefonen. Denne funksjonen, kombinert med PID-teknologi, sikrer at ovnen opprettholder en stabil temperatur ved å justere effektnivået, noe som reduserer strømforbruket og gir en jevnere oppvarming. En mindre strømregning, noe som hjelper enhver som sliter med strømforbruket på vinterstid.

Denne panelovnen er også utstyrt med flere smarte funksjoner, inkludert:

  • Dag/natt-programmer: Tilpass temperaturen etter din daglige rutine for optimal komfort.
  • Barnesikring: Kan aktiveres via appen eller direkte på ovnen for sikker bruk.
  • Åpent vindu-funksjon: Ovnen slår seg automatisk av hvis et vindu åpnes, for å unngå unødvendig varmetap.
  • Støysvak drift: Ingen klikkelyder når temperaturen justeres, takket være silisiumkontroll.
  • Enkel tilkobling: Automatisk WiFi-tilkobling via Bluetooth, uavhengig av ruterens frekvens (2.4GHz eller 5GHz)​.

Mill Invisible WiFi Gen 3 er også godkjent for bruk i baderom (IPX4 klassifisering), og kommer med en fem års garanti, noe som sikrer både kvalitet og holdbarhet. Denne modellen er også kåret som best i test varmeovn av Tek.no, og var årets smarthjem-produkt i 2022 og 2023.

Vi har valgt å inkludere denne modellen i vår varmeovn test på grunn av dens avanserte funksjoner og energieffektivitet, samt at den kommer ut som testvinner hos flere. Med en kombinasjon av moderne design og innovative teknologier, gir Mill Invisible WiFi Gen 3 deg en pålitelig og stilfull oppvarming uten unødvendige kostnader. Om 1050watt ikke er nok kan man selvfølgelig velge mer, eller mindre om man har behov for det.

3

Duux Threesixty 2 Smart Vifteovn

Beste vifteovn med app

Duux Threesixty 2 Smart Vifteovn

kr 1 199,-
Annonse
Duux Threesixty 2 Smart Vifteovn er en kompakt og effektiv vifteovn med en effekt på 800-1800W, ideell for små rom som hjemmekontor og soverom. Den har et unikt design, styres via knapper eller app, og tilbyr justerbar temperatur og tidsplaner. Med sikkerhetsfunksjoner som tippesikring og overopphetingsbeskyttelse, er den både praktisk og trygg for deg som ønsker deg en av de beste varmeovn modellene på markedet.
Fordeler
  • 360 varme til hele rommet
  • To ulike farger
  • Lav kostnad
  • Effektiv oppvarming
Ulemper
  • Må stå litt sentrert for optimal bruk

Vår mening

Kompakt, effektiv og stabil er tre ting som beskriver Duux Threesixty 2 Smart Vifteovn. Dette er en avansert vifteovn fra Duux som leverer varme i hele rommet og effektiv oppvarming. Ovnen har en effekt på 800-1800W, noe som betyr at den raskt og enkelt kan varme opp de fleste rom til en behagelig temperatur, perfekt for deg som fryser på hjemmekontoret.

Designmessig har denne ovnen en unik, organisk form og en matt finish som gjør at den blender inn med de fleste omgivelser. Den er kompakt med en diameter på kun 22 cm, og vil derfor ta opp minimalt med plass. Dette gjør den ideell for små rom, som kontorer og soverom.

Du styrer ovnen enkelt via to knapper på enheten eller med Duux-appen, som lar deg justere temperaturen fra 18-30°C og sette opp tidsplaner. De tre varmeinnstillingene og to viftehastighetene (Eco og Boost) gir deg fleksibilitet til å velge ønsket varmeintensitet og energieffektivitet. Ovnen er også utstyrt med sikkerhetsfunksjoner som tippesikring og overopphetingsbeskyttelse, noe som gjør den trygg i bruk.

Denne varmeovnen er også utstyrt med flere smarte funksjoner, inkludert:

  • Smart app-styring: Du kan styre varmeovnen via Duux-appen (kompatibel med både iOS og Android). Dette lar deg justere temperaturen, sette opp tidsplaner og fjernstyre enheten fra hvor som helst, slik at rommet alltid er varmt når du trenger det.
  • 360° varmefordeling: Ovnen har et unikt design som sprer varmen jevnt i alle retninger, noe som gjør den effektiv for rom opptil 30 m². Den har også tre varmemoduser og to ventilasjonsinnstillinger (økonomi- og boost-modus) for optimal oppvarming.
  • Rask oppvarming: Med et PTC keramisk varmeelement og en innebygd vifte, varmer ovnen opp et rom dobbelt så raskt som mange tradisjonelle varmeovner.
  • Sikkerhetsfunksjoner: For å sikre trygg bruk, har den overopphetingsvern, en veltbeskyttelsesfunksjon som slår av ovnen hvis den velter, og en ekstra sikkerhetsbryter på bunnen.
  • Kompatibilitet med smarthjem: Ovnen kan også integreres med stemmeassistenter som Amazon Alexa og Google Assistant, noe som gjør det mulig å styre den med talekommandoer.

Med sitt innovative design og avanserte funksjoner er Duux Threesixty 2 en solid vifteovn som passer godt på hjemmekontoret eller i gangen. Den er robust nok til å stå på alle typer underlag, men pass på at den ikke står for tett inntil noe da den blir relativt varm under bruk​. Duux ble valgt ut i vår varmeovn test for dens unike design, og dens evne til å varme opp et kaldt rom på en effektiv og smart måte.

4

Andersson Gassovn Blue Flame

Beste varmeovn på gass

Andersson Gassovn Blue Flame

kr 1 592,-
Annonse
Andersson Gassovn Blue Flame er en stilfull, moderne gassovn med skjult gasstank og justerbar effekt fra 2000 til 4200 W. Den varmer raskt opp til ønsket temperatur og er ideell for mindre rom som hjemmekontor. Langsiktig kan den redusere kostnader sammenlignet med elektriske ovner, men den er mindre egnet for hjem med husdyr og småbarn på grunn av den åpne flammen.
Fordeler
  • Stilig design
  • Gassovn
  • Går ikke på strøm
  • Enkel å flytte på
Ulemper
  • Må ha påfyll
  • Litt klumpete

Vår mening

Andersson Gassovn Blue Flame er en stilig gassovn som kommer i et moderne design. Den følger riktignok den tradisjonelle utformingen vi er vant til, men du får den med en diskret bakside som skjuler gasstanken – noe som kan være spennende for deg som ser etter det litt mer sofistikerte. Andersson er kjent for å lage varmeapparater av høy kvalitet, og du vil finne denne gassovnen i en klassisk sort farge.

Dette er en gassovn med en justerbar effekt fra 2000 til 4200 W. På denne måten varmer den seg raskt opp til ønsket temperatur og støter ut en jevn temperatur i hele rommet. Det som er greit å merke seg til forskjell fra vanlige elektriske ovner, er at denne kan bli varm på overflaten på grunn av den åpne flammen. Den er derfor mindre egnet til boliger med husdyr og småbarn som kan komme borti ovnen.

Gassovnen er utstyrt med en mekanisk termostat slik at du enkelt kan justere varmen, men ikke finjustere den. Du vrir hjulet fra MIN til MAX for å avgjøre hvor mye varme du ønsker. Dette innebærer at du ikke kan tilpasse den på grader, men heller bare må finne et nivå som er tilpasset ønsket temperatur i det rommet du befinner deg.

Vi har valgt å inkludere denne i vår varmeovn test som et praktisk og stilrent alternativ for deg som trenger litt ekstra varme i et rom. Den er kraftig nok til å raskt varme opp hjemmekontoret, gjesterommet eller annet – men ikke større enn at du kan pakke den bort når du ikke trenger den lenger. Dette kan være greit fremfor at man skal montere veggovner i alle rom som tar plass hele året rundt​.

5

ALPINA olje radiator 2000W

Beste enkel varmeovn

ALPINA olje radiator 2000W

kr 1 195,-
Annonse
En praktisk og rimelig oljeradiator fra Alpina med 2000w effekt og klassisk design. Enkel å flytte med hjul og bærehåndtak, og gir jevn varme i flere timer. Perfekt for små rom, campingvogner eller hjemmekontoret. En trygg og brukervennlig løsning fra vår test 2025.
Fordeler
  • Enkel betjening
  • 2000W effekt
  • Sikkerhetsbryter ved velting
  • Termisk nedstenging
  • Klassisk og enkel varmeovn
Ulemper
  • Tar litt tid å varme opp
  • Kun mekanisk termostat

Vår mening

Sist, men ikke minst har vi inkludert en oljeradiator fra Alpina. Dette er en helt enkel oljeradiator med 2000w effekt og et klassisk design. Den kommer med mekanisk termostat og to effektnivåer for deg som vil styre hvor mye varme den skal avgi. Fremfor å stå på bein har den fire hjul, så den kan enkelt flyttes rundt i rommet. Bare pass på at du tar i håndtaket, og ikke i finnene da disse fort blir varme. 

Det kompakte designet sørger for at denne raskt og enkelt kan tas med dit du måtte trenge. Den sørger for å varme opp campingvogner, sommerhus, soverommet, gjesterommet eller hjemmekontoret. De oljefylte elementene oppnår raskt optimal temperatur og kan deretter avgi jevn varme over flere timer. 

En oljeradiator tar gjerne litt lenger tid å varme opp, men når den først når ønsket temperatur vil den levere et jevnt resultat gjennom hele dagen. Du bør imidlertid passe på at den kan bli riktig så varm under bruk, så hold den unna barn og husdyr. Termisk nedstenging sørger for at den raskere kjøler seg ned og du slipper bekymre deg for at den skal stå å gløde etter bruk. 

Dette er helt enkelt en oljeradiator fra vår varmeovn test for deg som vil ha en varmekilde uten å måtte betale skjorta. Her får du solid varme med 2000w effekt og et klassisk design i hvit aluminium. Praktisk bærehåndtak gjør det mulig å flytte den selv om den skulle være i bruk uten at du brenner deg på hendene, den enkleste og beste varmeovn modellen fra vår best i test varmeovn 2025 guide.

Hva burde du tenke på når du kjøper en varmeovn?

Kjøpeguide: Slik velger du den beste varmeovnen i 2025

Før du går til innkjøp av en varmeovn kan det være noen ting du bør ha tenkt gjennom. Vi har derfor laget denne enkle kjøpeguiden som tar for seg det aller mest grunnleggende. På denne måten vil du raskere kunne finne frem til hva du egentlig trenger og deretter finne den varme ovnen som passer dette behovet best. Som vi allerede har sett i denne testen finnes det utallige modeller og alle disse har ulike funksjonaliteter som de kan tilby. 

Da gjelder det å finne den som passer deg best, men også har en forsvarlig prislapp for den effekten du oppnår. Har du ikke helt bestemt deg enda, så kan det være greit å ta høyde for det vi går gjennom i kjøpsguiden vår før du tar en endelig avgjørelse på hvilken ovn du skal ha. 

Hva skal du oppnå med ovnen din?

Før du går til innkjøp av en ny varmeovn bør du ta hensikt til hva du skal bruke den til. Her er det greit å tenke over om du skal bruke den til oppvarming av et lite rom slik at du bare trenger en lett varmeovn – eller om du har et stort oppholdsrom hvor det siver inn kulde fra vinduer og lignende. Sistnevnte vil ofte gjøre at ovnen må jobbe mer og da er det greit med en som har minst 1800W effekt. 

Skal du derimot bare bruke ovnen til å få litt ekstra komfort i et rom som allerede er godt isolert, eller bruke den til å spe på andre varmekilder, så er det ikke nødvendigvis verdt å investere i en like kostbar varmeovn. Da vil ofte 1200 – 1500 W holde.

Slik får du mest effekt ut av din varmeovn

Du kan plassere en varmeovn i nesten hvilket som helst rom, men det er noen ting du bør ta høyde for før du plasserer den. Hvor og hvordan du plasserer den vil nemlig ha stor betydning for hvor mye effekt du får ut av varmeovnen din. Plasseres den på et dårlig punkt kan varmen fort bli begrenset i rommet og du får ikke nytte av forbruket ditt. 

Det beste vil gjerne være å kunne plassere den midt i rommet slik at den får muligheten til å spre jevnt med varme utover hele rommet. Da vil du raskere merke at den jobber på alle sider av rommet og du får en jevnere temperatur fordelt i rommet. Skulle det være vanskelig å plassere den midt i, så vil det være greit å plassere den så åpent som mulig.

Mange ender opp med å plassere varmeovnen sin under en pult eller i en krok da det er her de har plass til den. Da vil oftest varmen bli begrenset og du får ikke ønsket effekt for innkjøpet ditt. Unngå derfor å plassere den under bord og pulter for at varmen mest mulig effektivt skal fordele seg rundt i rommet. 

Bør du velge radiator eller varmeovn?

Et valg du gjerne må ta er hvorvidt du ønsker å kjøpe en radiator eller en vanlig varmeovn (panelovn) den store forskjellen på disse er hvordan de varmes opp, samt hvor brukervennlige de er. Vi har derfor sett litt nærmere på begge deler slik at du får en bedre introduksjon til hva du bør tenke på i valget ditt. 

Radiator

En klassisk radiator benytter varmeelementer til å varme opp olje som deretter sirkulerer rundt i ovnen. Det er denne oljen som avgir varme gjennom finnene og det etterligner det tradisjonelle varmesystemer man gjerne finner vannbåren i større bygninger. Fordelen med dette er at en radiator ofte har mindre forbruk enn én panelovn og du kan dermed ha den på lenger. 

Ulempen med en radiator er at den ofte blir utrolig varm og derfor kan være litt skummel å ha stående i åpent landskap hvor barn og husdyr ferdes. Mange foretrekker å bruke en radiator i rom der det ikke er andre varmekilder og det ofte kan være kalde temperaturer. Da vil den oljebaserte oppvarmingen ofte være mer effektiv enn at en elektrisk ovn skal oppnå ønsket temperatur. 

Panelovn 

Det andre alternativet er en klassisk varmeovn slik som PRINCESS og NAMRON sine modeller. Disse benytter elektrisitet til å varme opp varmetråder inne i ovnen og vil derfor raskere varmes opp. Fordelen med dette er at de gjerne har en digital termostat slik at du selv kan velge hvor mange grader du ønsker at det skal være på ovnen.

Flere av disse har også blitt oppgradert de siste årene slik at du kan knytte dem til WiFi og dermed ha full kontroll på ovnen din. Dette kan være hendig for deg som skal ha ovnen på hytta og ønsker å kunne sette på denne før dere ankommer, men ikke vil ha varme stående på hele tiden. En del av dem har også timer som sørger for at du selv kan velge når den skal slå seg av og på, eksempelvis før man står opp om morgenen. 

Ulempen med en panelovn er at de suger en del elektrisitet, noe som har blitt kostbart i disse dager. Her kan det være greit å skru ned temperaturen og heller sørge for at ovnen jobber jevnt på 18-20 grader. Da får du en stabil temperatur, men ovnen vil ikke kontinuerlig jobbe med å holde maksimal varme i rommet. 

Trenger man egentlig en smart ovn?

En rekke produsenter de siste årene har introdusert det som kalles for en smart ovn, men hva innebærer det egentlig? Dette er nok en av de største forskjellene mellom en tradisjonell radiator og en panelovn du finner i markedet i dag. En del ovner har nemlig fått muligheten til å knyttes til WiFi, slik at de kan bestille pizza og fortelle deg når vaskemaskinen er ferdig. 

Ok, så er de kanskje ikke så smarte, men de har fortsatt noen nyttige funksjoner. Ved å koble din varmeovn til Wifi kan du nemlig styre den fra telefonen og dette gir en del fordeler underveis. Du kan blant annet fjernstyre den, sette opp en timeplan for når du ønsker at den skal skru seg av/på og ikke minst tilpasse termostaten. 

Noen smart ovner har også muligheten til å knytte seg til flytende strømpriser basert på statistikk, slik at de skrur seg på den tiden av døgnet hvor strømprisene er lavest mulig. Dette kan være hendig for deg som vil spare litt, men ikke ønsker å bruke vinterklær innendørs gjennom vinteren. 

Andre måter å varme opp hjemmet på

Det finnes mange måter å varme opp et hjem på, avhengig av tilgjengelige ressurser, klima og personlige preferanser. En av de mest tradisjonelle og stemningsfulle metodene er å bruke en peis. Peiser kan være åpne eller lukket med glassdører, og gir både varme og et koselig estetisk preg. For å forbedre varmefordelingen i rommet kan en ovnsvifte være et nyttig tillegg. Denne plasseres på ovnen og bruker varmen til å drive viften, noe som hjelper med å sirkulere varmen jevnere.

Vedfyring er en annen populær metode, spesielt i områder med tilgang til skog eller rimelig ved. Mange foretrekker å kløyve sin egen ved, både som en økonomisk løsning og for den fysiske aktiviteten det gir. Vedkløyving krever riktige verktøy, som en øks eller en vedkløyver, samt lagring av veden slik at den tørker tilstrekkelig før bruk. Når veden er klar, gir den en høy varmeeffekt og kan brukes i både ovner og peiser.

Oppsummering

Det finnes en rekke gode varmeovner på markedet og i denne beste varmeovn testen har vi sett nærmere på de vi anser som våre soleklare favoritter. Disse kan bidra med jevn varme, lavt forbruk og ikke minst effektiv oppvarming av boligen din. Noen av dem kan knyttes til en smart hub i boligen din slik at de kan jobbe sammen med varmepumper og andre varmekilder du har tilgjengelig. Dette sørger for at du har full kontroll på temperaturen i boligen din og kan tilpasse den slik at du unngår unødvendige utgifter gjennom vinterhalvåret.

Ofte stilte spørsmål

Hvilken modell ble varmeovn best i test 2025 hos dere i Beste.no?

Våre undersøkelser har vist at det er Mill Panelovn Glass 1300W gen.3 WiFi som er best i test varmeovn 2025. Dette er en smart ovn med høy kvalitet og lavt strømforbruk.

Hva er forskjellen på en varmeovn og radiator?

Den primære forskjellen er at en varmeovn er elektrisk, mens en radiator benytter seg av olje for å varme opp ovnen. Dette tar litt lenger tid, men er mer energieffektivt når den først oppnår ønsket temperatur.

Hva er en «Smart Ovn»?

En smart ovn er en varmeovn som kan knyttes til WiFi og kontrolleres gjennom en app på telefon eller smarthjem systemer.

Hva er fordelene med en infrarød varmeovn?

En infrarød varmeovn varmer opp objekter og personer direkte i stedet for å varme opp luften. Dette gir en mer jevn varmefordeling og kan være mer energieffektivt da varmen ikke går tapt i luften.

Hvordan kan jeg redusere strømforbruket til varmeovnen min?

For å redusere strømforbruket kan du sørge for god isolasjon i rommet, bruke en programmerbar termostat for å senke temperaturen når du ikke er hjemme, og velge en ovn med høy energieffektivitet. Det kan også være lurt å regelmessig vedlikeholde varmeovnen for optimal ytelse.

Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo