Trampoline: Test av de 4 beste på markedet (2023)

Trampoline

En trampoline kan være utmerket trening, men det gjelder å velge en som tåler både lek og alvor. Derfor har vi tatt en grundig titt på hvilke modeller du bør velge dersom du ønsker å sette opp en trampoline i hagen din. Ta en titt på våre favoritter og velg den som passer best for din uteplass i dag!

Om man først skal gå til innkjøp av en trampoline kan det være greit å velge en som holder mål. Både barn og voksne kan ha moro av å leke på en trampoline, men da er det viktig å vite at den tåler belastningen. Vi har derfor valgt å gå for modeller som er like godt egnet for store og små, så kan hele familien få glede av trampolinen når den er på plass. 

Vi vil først presentere en grundig gjennomgang av våre favoritter – og deretter presentere en kjøpeguide med mer informasjon. Her har vi samlet alt du bør tenke på før du setter opp en trampoline, samt hvordan du kan vedlikeholde den best mulig. Det er ingen hemmelighet at en trampoline kan være en kostbar investering, så det gjelder å forlenge levetiden så godt som mulig. 

Klar for å finne den beste trampolinen til din bruk? Da er det bare å lese videre!

Best i test trampoline 2023

Salta Comfort

kr 7 735,-
Annonse
Fordeler
  • Høy godkjent vekt (120 kg)
  • 3,7 m hoppeduk
  • Sikkerhetsnett Inkludert
Ulemper
  • Mangler stige
  • Færre fjærer enn konkurrentene

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
  • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
  • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
  • Tredjeparts kundeanmeldelser
  • Forhandlerens garantier, omdømme og service
  • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Best i test

4 Beste trampoline på markedet

For å finne frem til de beste modellene har vi sett på en rekke ulike kriterier. Dette inkluderer hvordan tilbakemeldinger de har fått fra forbrukere, samt hvordan de kan stille mot hverandre hva gjelder kostnad/kvalitet. Vi startet med en lang rekke modeller og har etter en grundig gjennomgang kommet frem til de fem følgende modellene som er våre favoritter.

back to menu ↑

1. Salta Comfort

Salta Comfort

kr 7 735,-
Annonse
Fordeler
  • Høy godkjent vekt (120 kg)
  • 3,7 m hoppeduk
  • Sikkerhetsnett Inkludert
Ulemper
  • Mangler stige
  • Færre fjærer enn konkurrentene

Salta Comfort

Første ut er en trampoline fra Salta i form av Comfort Edition. Dette er en litt mindre trampoline som kommer med sikkerhetsnett inkludert. 

Noe som styrker denne trampolinen en del er det faktum at den har en skikkelig dør. Det er nemlig en glidelås som betyr at du kan åpne og lukke denne trampolinen under bruk. Imidlertid har vi sett noen tilbakemeldinger på at denne kan bli litt vanskelig å ha å gjøre med etterhvert, men ved riktig bruk og vedlikehold 

Videre er det verdt å merke seg at denne trampolinen har en høyere vekt enn de andre. Den er nemlig godkjent for bruk opptil 120 kg, men har bestått tester på 300 kg. Dette viser hvor robust trampolinen til Salta er, samt at den er godt egnet for trening også for voksne mennesker. 

Vi har inkludert denne i testen vår som et godt alternativ til deg som vil ha en trampoline som er bedre på vekt. Den har bestått belastning på opptil 300 kg, men maksimal anbefalt vekt er på 120 kg. Videre har det sikkerhetsnett inkludert, men du får ikke en stige. Dette trekker den helhetlige scoren litt ned, men om man finner en annen løsning for de som skal bruke denne til trening, så vil det ikke være noe problem å komme seg av/på.

back to menu ↑

2. Berg Favorit

Berg Favorit

kr 10 999,-
Annonse
Fordeler
  • God sprett
  • Morsom form for trening
  • Enkel montering
  • Sikkerhetsnett inkludert
Ulemper
  • Koster en del
  • Tar mye plass

Berg Favorit

Favoritt trampoline fra Berg er en robust trampoline på 4.3m inkludert sikkerhetsnett. Her får du svært god kvalitet og en trampoline som er utmerket for både lek og trening. Den er litt slakere enn Berg Champion, noe som betyr at du får litt mer motstand når du hopper. Dette kan være utmerket for deg som vil la ungene leke, men også få inn en skikkelig treningsøkt. 

Det inkluderte sikkerhetsnettet gir god høyde, samt smale masker forhindrer at noe kan henge seg fast under lek. Videre har den en overlappende inngang, noe som betyr at det skal mye til før noen faller ut fra trampolinen. Det eneste som skiller denne fra vår testvinner er at beina til sikkerhetsnettet ikke går helt ned til bakken. Du får fortsatt utmerket sikkerhet, men de kan måtte etterstrammes noen ganger i året. 

En kraftig hoppeduk er godt egnet for deg mellom 30 – 100 kg, noe som betyr at både store og små enkelt kan leke på denne. Videre er det rustbestandig stål som er benyttet i fjærene, noe som betyr at den fint kan stå ute store deler av året uten at den lar seg tære av klimaet. Skal den stå lenge uten bruk kan det være greit å kjøpe en duk for å dekke den til – dette gjelder spesielt om vinteren dersom det skulle bli aktuelt med mye snø og nedbør. 

Berg har lenge vært en av de mest populære produsentene i Norge, og deres favoritt lever opp til forventningene. Her får du en standhaftig trampoline som leverer et utmerket produkt. Ikke bare kan barna leke i timevis, men du får også god motstand dersom du ønsker å trene aktivt på den. 

back to menu ↑

3. Berg Champion

Berg Champion

kr 17 999,-
Annonse
Fordeler
  • Beste sprett
  • God plass med 4,3 diameter
  • Airflow hoppeduk
  • Sikkerhetsnett inkludert
Ulemper
  • Litt omfattende montering
  • Stige ikke inkludert

Berg Champion

Skal du ha det beste av det beste, så er Berg Champion noe for deg. Her får du en 4,3 m trampoline med Airflow hoppeduk for et ultimat sprett. Denne er selvfølgelig fantastisk for ungene, men den vil også gi deg en solid treningsøkt. Den har selvfølgelig et solid sikkerhetsnett, samt polstring rundt hele duken. 

Champion er den mest eksklusive trampolinen som Berg produserer, og den har mottatt en rekke positive tilbakemeldinger fra både småbarnsfamilier og treningsentusiaster. Gjennom avansert netting kan Airflow hoppeduken oppnå mer en 50% mer luftgjennomstrømming, noe som gir deg et langt bedre sprett i hvert hopp. 

Nettingen er godt polstret og har svært små masker. Dette forhindrer at man setter seg fast eller blir hektet i sikkerhetsnettet under aktivitet. Videre er de montert og strukket ut fra hvert trampoline bein, noe som gir deg en god balanse og støtte i sikkerhetsnettet. Dette oppsettet er også utrolig enkelt å sette opp, og en godt strekt duk gir best beskyttelse. 

Vi har valgt å inkludere denne for deg som har et litt større budsjett og virkelig vil satse på det beste. Berg Champion er en premium trampoline som gir kvalitet i alle ledd. Den krever riktignok at du har godt med plass, men den vil gi timevis med moro for både store og små når den først kommer på plass.

back to menu ↑

4. Nordic High Air

Nordic High Air

kr 6 999,-
Annonse
Fordeler
  • God sprett
  • Perfekt for hele familien
  • Enkel montering
  • 5 års garanti
Ulemper
  • Bør kjøpe forankringssett
  • Lett metallramme

Nordic High Air

Har du et litt mindre budsjett, men fortsatt vil ha en trampoline av høy kvalitet, kan du vurdere Nordic High Air. Dette er en trampoline av samme størrelse som BERG modellene, men den kommer med en langt hyggeligere pris. Ikke minst er både sikkerhetsnett og stige inkludert, så du slipper unødvendige kostnader rundt tilleggsutstyr. 

Denne trampolinen er utstyrt med 84 fjærer og en solid duk godt egnet for både store og små. Videre er det greit å merke seg at denne er litt lettere enn mange av Berg sine modeller, så du bør huske forankringssett når du setter den opp. Det er spesielt viktig om du bor i områder der det kan være litt vær og vind slik som vestlandet og nordpå.

Nordic High Air er en trampoline som er utrolig enkel å montere og du skrur sikkerhetsnettet direkte på rammen. På denne måten holder det bedre, men du får fortsatt en behagelig balanse når man hopper. Noen vil nok foretrekke at man har sikkerhetsstenger helt ned til bakken, men vi har ikke sett noen tilbakemeldinger på at det ikke er hold i dette nettet. 

Vi har valgt å inkludere denne som et godt alternativ for deg som vil ha en trampoline, men ikke ønsker å sprenge budsjettet helt. Videre kan det være greit å huske at dette er en lettere modell, så den tåler ikke samme belastningen som BERG og JumpMaster sine. Imidlertid vil det være mer enn god nok kvalitet for at voksne opptil 100 kg kan få inn en effektiv treningsøkt. 

back to menu ↑

Kjøpeguide: Tenk på dette før du kjøper trampoline

Før man setter opp en trampoline til sommeren er det greit å tenke gjennom noen ulike punkter. Vi har derfor samlet alt du bør vite om en trampoline, samt hvordan du finner frem til den beste trampolinen for din bruk. Alt dette tar vi deg gjennom i vår kjøpeguide som kan gjøre valget langt enklere.

Det er nemlig viktig å huske at kjøp av trampoline kan være en stor investering, noe som betyr at du bør tenke deg godt om. Videre bør du ta hensyn til hvorvidt du har plass og behov for en trampoline, men dette kommer vi straks tilbake til. 

Hvor stor plass har du tilgjengelig?

Det første du bør tenke på før du skal gå til innkjøp av en trampoline er hvor mye plass du har tilgjengelig. De trampolinene vi har sett på i denne testen har en diameter på rundt 4,3 meter – noe som betyr at du trenger en flate som er minst tilsvarende størrelse. Noen velger også å grave ned trampolinen sin. 

Dette kan være et godt alternativ for at den skal komme på bakkenivå, men da er det viktig å merke seg at du vil trenge betydelig areal på undersiden. En trampoline er gjerne 1-1.5 meter over bakken, noe som betyr at du må grave ned tilsvarende for at den skal få optimal funksjon. Du bør også sørge for at det dreneres skikkelig for å forhindre at det oppstår vond lukt under trampolinen din. 

Hvem skal bruke trampolinen?

Når du har avklart om du har plass til en skikkelig trampoline, så vil det være naturlig å tenke gjennom hvem som skal bruke den. Dersom du har små barn som bare skal bruke den til lek, så kan du ofte komme deg unna med en mindre trampoline. Er det derimot voksne eller ungdommer som skal bruke den til trening, kan det være lurt å velge en av de større modellene. 

Har du plassen til det, så kan du forsåvidt kjøpe en stor trampoline fra første stund. Da vil du ha en som kan vare i mange år, samt har den tilstrekkelige plassen for at barna kan vokse videre. 

Hvor lett er det å montere en trampoline?

I dag er de aller fleste trampoliner forholdsvis enkle å montere. Du bør nok belage deg på å følge instruksen, men konseptet rundt ramme og fjærer er nesten likt hos alle produsentene. Du kan derfor legge opp til at du sjeldent trenger noe mer enn skrujern og kanskje en hammer. I noen tilfeller er dette verktøy som følger med i esken, mens de billigere variantene må du gjerne ha det selv. 

Bør du velge rund, oval eller rektangulær trampoline?

Selv om rundt trampoline er det vanligste alternativet, så finnes det også rektangulære og ovale alternativer. Her vil nok de fleste ta et ganske lett valg og gå for en runde, men det er greit å vite hvordan disse skiller seg fra hverandre. Vi skal derfor ta en titt på dette før vi går videre. 

  • Rund trampoline – Den vanligste typen er rund, og det er denne typen vi har inkludert i testen vår. Rund utforming gir god trygghet og krever mindre kraft i sprettet ettersom man trekkes inn mot midten. Det kan være et godt alternativ for små barn som ikke har en god balanse enda, men også for større barn som vil ha optimal sprett. 
  • Oval trampoline – Videre har vi oval trampoline. Denne gir litt høyere sprett, men krever også at man har mer kraft i hoppet sitt. En oval trampoline har gjerne to sprettsoner, noe som betyr at du kan få bedre kontroll på hoppet ditt. Utmerket for trening eller dersom mer enn én person skal bruke den samtidig. 
  • Rektangulær trampoline – Den siste varianten er en rektangulær trampoline. Dette krever at man allerede har god balanse, samt erfaring med å bruke en trampoline. Her kan du lett hoppe på overflaten, men utformingen krever at man bør balansere godt før man hopper. De mindre variantene av denne kan være utmerket for trening da man får mer kraft i hoppene sine. 

Trenger man sikkerhetsnett?

En av de vanligste måtene man skader seg ved bruk av en trampoline er på grunn av manglende sikkerhetsnett. Da er det en fare for at man kan falle av trampolinen, noe som kan resultere i stygge skader. Tidligere var det mange som droppet sikkerhetsnett på grunn av kostnader, men nå er ikke det en unnskyldning lenger. 

Det ble nemlig nylig innført et EU direktiv som krever at alle trampoliner selges med sikkerhetsnett. Du vil derfor få dette med gratis når du kjøper en trampoline i hele EU. Vi anbefaler derfor på det sterkeste at du monterer dette nettet uavhengig av om det er barn eller voksne som skal bruke trampolinen. Det gir en ekstra sikkerhet og er i de fleste tilfeller utrolig enkelt å montere. 

Tilbehør til trampoline

De fleste modeller vi har omtalt i denne testen kommer med det mest nødvendige utstyret inkludert, noe som betyr at du ikke trenger kjøpe noe mer. Imidlertid kan det være at en del billigere modeller mangler noe utstyr, og vi har derfor laget en oversikt over hvilke tilbehør du burde kjenne til når du skal kjøpe en trampoline. 

Forankringsutstyr

En av de vanligste tilbehørene man burde vurdere er forankringsutstyr. Dette er spesielt aktuelt dersom du skal ha trampolinen din på åpne gressflater eller i området hvor det ofte blåser. Slikt tilbehør vil enkelt og greit sørge for at trampolinen blir stående der den skal selv om det kommer uvær på besøk. 

Kantbeskyttelse 

Kantbeskyttelse er den duken som ligger over fjærene. Denne forhindrer at man tråkker nedi fjærene når man hopper på trampoline, men verner også mot vær og rust. Disse vil i de fleste tilfeller være inkludert, men det kan være at man må kjøpe det separat. 

Stige

En stige vil ofte være nyttig når man skal bruke en trampoline og spesielt dersom det er barn som skal bruke den. Her er det store variasjoner hos forskjellige produsenter. Noen inkluderer dette som standard, mens i andre tilfeller må man kjøpe det. Vårt beste tips her vil være å se på behovet basert på hvem som skal bruke den og ikke. Dersom det primært er barn som skal bruke den, så vil det være verdt den ekstra investeringen. 

Vedlikehold av trampoline

Selv om de fleste moderne trampoliner kan stå ute hele året, så anbefaler vi at du pakker det ned på vinterstid. Her er det greit å merke seg at rammen godt kan stå ute, men duk, sikkerhetsnett og stolper burde pakkes ned. Disse har godt av å oppbevares på et tørt og svalt sted gjennom vinteren. 

Skulle du derimot ønske å la den stå ute hele året med duk, så bør du ha litt tilsyn på den. Spesielt når det kommer snø. Dersom du lar snø ligge på duken hele vinteren kan dette ødelegge elastisiteten og dermed også spretten i trampolinen din. Børst derfor av snø for å forhindre at den ødelegges av vekten. 

back to menu ↑

Oppsummering

Det finnes utallige trampoliner på markedet, men det kan være vanskelig å vite hvilken du burde kjøpe. Derfor har vi laget denne kjøpeguiden som presenterer deg med de beste modellene, samt hvordan du kan finne ut hvilken av disse du burde kjøpe. Videre har vi sett på hvilket tilbehør man burde ha på en trampoline, samt hvordan den vedlikeholdes best mulig. Forhåpentligvis har dette gjort det enklere å finne ut hvilken trampoline som passer best til deg og dine behov. 

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål

Hvilken trampoline er best i test?

Etter en helhetlig vurdering er det Salta Comfort som kommer best ut av denne testen.

Kan en trampoline stå ute hele året?

Ja, du kan la den stå ute, men vi anbefaler at du tar inn hoppeduk, stolper og kantbeskyttelse. Disse kan ofte ødelegges av fuktighet dersom det blir liggende mye snø på dem gjennom vinteren.

Er det vanskelig å sette opp en trampoline?

Nei – i de fleste tilfeller vil det være enkelt å montere en trampoline. Bare pass på at du setter den på en godt egnet flate og følger instruksjonene som følger med.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo