Termos: Test av de 5 beste på markedet (2023)

På jakt etter den perfekte termos? Da har du kommet på rett plass – vi har testet en rekke ulike termoser og termokopper for å finne frem til de beste. Se våre favoritter og velg den størrelsen som passer best for deg. 

Uansett om du skal ha med deg kakao på tur, en kaffe på vei til jobb eller pølser i skogen, så vil en god termos være helt essensielt. Imidlertid er det stor forskjell på hvor stor plass du trenger, samt hvor lenge den skal holde innholdet varmt. Dette kan gjøre det vanskeligere å velge, og det er nettopp derfor vi har laget denne guiden. 

Som et grunnlag for denne testen sendte vi våre produkt eksperter ut på internett for å hente frem alle de beste kandidatene. Deretter ble disse undersøkt, sammenlignet og rangert slik at vi kunne kåre en vinner. Resultatet av disse testene er det du finner i denne artikkelen. Her vil vi først presentere deg for kandidatene vi kom frem til, før vi deretter gir deg en gjennomgang av hvordan du velger den beste for deg. 

Vårt mål er som vanlig at du skal komme frem til det beste produktet for deg – og ikke minst bli fornøyd med valget ditt. Befinner du deg på jakt etter en termos, så kan du bare lese videre. Nå vil vi presentere alle våre favoritter og hva du bør vite om hver enkelt av dem.

Best i test termos 2023

Stanley Classic Vacuum Termoflaske

kr 479,-
Annonse
Fordeler
 • Elegant design
 • Lang holdbarhet
 • Kommer i flere størrelser
 • Praktisk kopp
Ulemper
 • Bare 3 farger

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Best i test

5 Beste termos på markedet

I de neste avsnittene vil vi presentere deg for det vi anser som de seks beste alternativene for termos og termokopp i dag. Her er det greit å merke seg at det er litt ulike størrelser og utforming, noe som betyr at du kan velge avhengig av egne behov og ønsker.

1. Stanley Termos Classic Vacuum

Stanley Classic Vacuum Termoflaske

kr 499,-
Annonse
Expired
Fordeler
 • Elegant design
 • Lang holdbarhet
 • Kommer i flere størrelser
 • Praktisk kopp
Ulemper
 • Bare 3 farger

Stanley Termos Classic Vacuum

Stanley er den tradisjonelle klassikeren som fortsetter å levere. Her får du imponerende nok 25 års garanti fra fabrikken, noe de aller færreste kan klare å konkurrere med. Videre kan den holde innholdet varmt i 15 timer eller kaldt i 60 timer. Dette betyr at den er utmerket å ha med seg på tur for deg som skal ha med litt i sekken.

Det som gjør denne så utmerket er at den kommer i fire ulike størrelser. Dermed kan du raskt og enkelt velge den som passer best for dine behov – og planlegge deretter. Foreløpig kommer den i størrelsene 0,47 liter, 0,75 liter, 1 liter og 1,4 liter. De minste er godt egnet for deg som vil ha en ekstra kopp kaffe, mens de større passer like godt for suppe og pølser. 

Utseendemessig er det grønne designet noe de fleste vil kjenne igjen ganske fort. Stanley termosen har lenge vært brukt i det norske forsvaret, men også blant friluftsentusiaster er den et godt alternativ. Du kan riktignok finne en mat termos også, men Stanley Classic fungerer utmerket til begge formål. Bare pass på at du skyller den godt etter bruk. 

Vi har valgt denne klassikeren som vår test vinner. Det er lite som kan måle seg med prestasjon og kvalitet som du får fra denne termosen. Videre er den ikke spesielt kostbar, noe som betyr at du får utrolig mye verdi for pengene. Har du en Stanley Termos i sekken kan du uten tvil nyte noe varmt å drikke underveis.

2. Hydro Flask Standard Mouth

Hydro Flask Standard Mouth

kr 360,- 449,-
Annonse
Fordeler
 • Mange ulike farger
 • Fri for BPA
 • Holder drikke varm lenge
 • Behagelig håndtak
Ulemper
 • Litt liten av størrelse for langturer

Hydro Flask Standard Mouth

Hydro Flask har raskt blitt et populært valg blant turglade nordmenn. Nå har den kommet i en ny isolerende utgave, noe som betyr at du kan ta med deg noe varmt å drikke på tur. Den er riktignok ikke like isolerende som en Stanley termos, men den vil fortsatt sørge for at du kan nyte en varm kopp kaffe underveis på turen din. 

Når det gjelder størrelse kommer denne i en utgave på 621 ml. Du kan velge blant mange ulike farger, men størrelse er standard for alle sammen. Prestasjonsmessig kan denne holde drikke varm i opptil 12 timer, eller kalt i opptil 24 timer. Den er utformet av BPA fritt materiale og en utside i rustfritt stål. Dette gir ikke bare et elegant design, men gjør også at den er utrolig slitesterk. Bare pass på at du rengjør den godt etter bruk, så vil dette holde deg med selskap på utallige turer

Vi har inkludert dette som et godt alternativ for deg som vil ha en litt mindre termos med deg på tur. Denne fungerer like godt uavhengig om du skal ut på tur – eller bare ha med deg en ekstra kopp kaffe til bussen om morgenen.

3. Klean Kanteen TKPro TermoFlaske Metall

Fordeler
 • Praktisk design
 • Lang holdbarhet
 • Integrert kopp
 • Lang garanti
Ulemper
 • Litt liten størrelse

Klean Kanteen TKPro TermoFlaske Metall

Klean Kanteen TK Pro er en helt klassisk drikketermos med inkludert kopp. Denne er høyt ytende og helt fri for plastikk. Den er riktignok litt liten til å ha med seg mat, men for de som bare vil ha noe varmt å drikke er den midt i blinken. En kapasitet på 305 ml passer utmerket for et par kopper kaffe, toddy eller kakao når man skal ut på skitur om vinteren. 

Denne modellen benytter seg av TK Closure ™ teknologi, noe som ivaretar varmen på innholdet bedre. På denne måten kan du holde drikke varmt i en lengre periode. Produsenten oppgir at den kan holde innhold varmt i 28 timer, mens den kan holde drikke kald i opptil 90 timer. Dette er det beste i vår test, så om du vil ha noe kaldt å drikke på – er dette et godt alternativ. 

Utseendemessig har den et elegant ytre i børstet aluminium. Du finner en Klean Kanteen logo på forsiden av termosen, men utover dette er den forholdsvis diskre. Visjonen til produsenten er å levere kvalitetsprodukter med en grønn profil, noe de har klart utmerket med sine svært holdbare produkter. 

Denne har vi inkludert for deg som vil ha en klassisk termos med deg på tur. Ikke bare kan den holde på varmen i over 28 timer, men du får også en integrert kopp med på kjøpet. På denne måten kan du raskt og enkelt helle i en kopp og ta deg en slurk på tur. Det kompakte designet passer utmerket om du skal ha den med deg i ryggsekken eller andre steder når du ferdes ute.

4. Termoflaske Etna 500ml Blackberry Rustfritt stål

Fordeler
 • Praktisk design
 • Enkel drikketut
 • Tar lite plass
 • Rask rengjøring
Ulemper
 • Holder ikke like godt på varmen

Termoflaske Etna 500ml Blackberry Rustfritt stål

Om du ikke skal ut på langtur, men fortsatt vil ha med deg varm drikke ut døra, kan Kambukka sin termoflaske være et godt alternativ. Etna er et termokrus på 500 ml som kommer i en rekke spreke farger. Dette inkluderer rødt, rosa, blått og flere andre. Videre har den et godt isolert lokk slik at du unngår at det blir søl på farta. 

Det som har gjort at mange elsker dette er det praktiske drikkesystemet. Du kan låse det slik at den ikke åpner seg ved et uhell, men du må også åpne den manuelt med en knapp. Dette betyr at innholdet holder seg godt og varmt, samt at du selv kan styre når du vil drikke og ikke. Det patenterte systemet deres har raskt gjort denne til en bestselger i bransjen.

Videre har den ikke et større design enn at den passer i de fleste vesker og ryggsekker. Ta med deg en kopp kaffe ut døra om morgenen og la den sitte i veska frem til du kommer hjem igjen. Det lange, slanke designet gjør at du enkelt kan få plass til den i de fleste drikkelommer og lignende. 

Vi har inkludert Kambukka termoflaske som et godt alternativ for deg som vil ha en termos, men ikke trenger plass til et helt måltid. Denne passer midt i blinken for bruk i hverdagen, samt for enkel tilgang til litt drikke. Du kan forsåvidt bruke den på tur også, men det kompakte designet gjør at den ikke holder like godt på varmen som termoser i litt større utforming.

5. Stelton To Go Click Termoflaske stål 0,4l

Stelton To Go Click Termoflaske stål 0,4l

kr 249,- kr 269,-
Annonse
Fordeler
 • Praktisk størrelse
 • Enkel tutt
 • Stilrent design
 • Lang holdbarhet
Ulemper
 • Litt liten kapasitet

Stelton To Go Click Termoflaske stål 0,4l

Sist, men ikke minst har vi plukket ut en perfekt kandidat for deg som bare vil ha et mer bærekraftig alternativ til kaffe på farta. Stelton To Go Click er en termokopp i stilrent design som passer utmerket for kaffeelskere. Den har et design som rommer 40 cl, noe som betyr at du får en romslig porsjon kaffe med deg. 

Videre har den et stilrent design i børstet aluminium som gjør den forholdsvis diskret. Click lokket betyr at du trekker det ned for å åpne, og deretter ned igjen for å lukke den. Dette er et forholdsvis enkelt system som gjør det mulig å betjene den selv om du har på deg votter eller hansker om vinteren. 

Når det er sagt, så passer nok denne best for deg som bare skal ha en kaffe på vei til jobb. Vi anbefaler ikke at du tar med deg denne ut på tur – da designet rett og slett ikke holder så lenge på varmen. Den holder kaffe varm en time eller to, men ikke noe særlig mer enn dette. Du vil nok derfor fort bli skuffet dersom du begir deg ut på skitur og tror at kakaoen fortsatt er varm når du kommer frem.

Vi har inkludert denne som et godt alternativ for deg som bare vil ha en enkel termos for å nyte en kopp kaffe på bussen eller toget. Det er praktisk å ha med seg, og koster ikke all verden. Når det er sagt, så er den brukervennlig og slitesterk så den får absolutt jobben gjort.

Kjøpeguide: slik velger du riktig termos

Som du har sett i innledningen vår, kan du velge blant et stort utvalg termoser i dag. Derfor er det viktig å ta høyde for hva du ønsker å oppnå med termosen før du går til innkjøp. For å gjøre dette litt enklere har vi laget denne kjøpeguiden. Her tar vi deg gjennom alt du bør vite om termoser, ulik isolering og vedlikehold. 

Hvordan velger jeg riktig termos?

Det første du bør tenke på er hvor store termoser du trenger. Dette vil ofte avgjøre hvilken type termos du trenger. Som vi har illustrert i denne testen kan du få dem forholdsvis små (slik som Stelton sin termokopp) eller du kan finne en full-størrelse termos slik som de fra Stanley. Om du bare skal ha med deg litt drikke kan du nok nøye deg med en termos som er rundt en halv liter stor, og gjerne har en integrert kopp. 

Skal det bare være drikke til deg, så kan en Hydro Flask eller Termoflaske Etna være gode alternativer. Disse har en drikketut installert rett på flasken slik at du ikke trenger helle det over i en kopp først. Imidlertid kan det være litt kjedelig å dele på en slik flaske, så ta med ekstra kopper dersom du skal tilby noen andre drikke. 

Se etter disse funksjonene

Når du har fått en formening om hvilken type termos du ønsker, kan du begynne å se på bestemt design. Her finnes det en rekke ulike produsenter som byr på termoser i alle størrelser og fasonger. Dette kan bidra til at du finner den som passer deg midt i blinken, men da gjelder det å vite hva man skal se etter. 

Et godt utgangspunkt vil derfor være å tenke på hvordan du ønsker å transportere termosen med deg. Om du skal ha den i en ryggsekk er det greit å vite at den er 100% tett selv om den flytter litt på seg. Ingenting er kjedeligere enn å åpne ryggsekken og finne alt det ekstra tøyet ditt dekket i kakao. 

Videre kan det være lurt å tenke gjennom hvorvidt du trenger en kopp eller ikke. Det finnes en rekke termoser i dag som har drikketut, noe som gjør det utrolig mye enklere å drikke fra flaska. På den måten slipper du tenke på at du må helle over i en kopp, noe som gir mindre griseri underveis. Imidlertid kan det være upraktisk dersom flere skal drikke av samme flaske.

Vedlikehold av termos

Selv om ikke en termos er en stor investering for de fleste, så er det greit å vedlikeholde den etter beste evne. Heldigvis er ikke dette noe som krever mye arbeid, men heller at man bare er effektiv på det. Vi har derfor laget en raskt introduksjon til hvordan du best kan oppbevare og vedlikeholde termosen din best mulig. Dette vil ikke bare sørge for at den holder seg lenger, men også forhindre at det oppstår usmak i termosen din. 

Det viktigste for å sikre lang levetid på termosen din er å vaske den grundig etter bruk. Her holder det oftest å skylle den godt med vann og såpe for deretter å la den tørke på benken. Noen kan du også vaske i oppvaskmaskinen, men dette er noe vi egentlig ikke anbefaler. Årsaken til dette er at mange termoser i dag benytter en dobbelt isolert vegg, og dersom man utsetter denne for oppvaskmaskinen kan det komme vann mellom de isolerende lagene. 

Vår oppfordring er derfor at du vasker den for hånd selv om produsenten påstår at den kan vaskes i oppvaskmaskinen. Dette vil forlenge levetiden betraktelig og sørge for at du slipper kaste bort pengene dine. Et par dråper Zalo og varmt vann vil få det meste av smuss ut av termosen. Har du brukt den til å ha pølser i, kan det være lurt å skylle den litt ekstra for at pølsesmaken ikke skal sette seg fast i termosen din. 

Oppsummering

Det finnes utallige termoser på markedet og i denne artikkelen har vi sett nærmere på noen av de mest populære. Dette inkluderer noen store og små slik at du kan velge den som passer deg best. Videre har vi laget en enkel kjøpeguide som tar deg gjennom hvordan du enkelt kan velge den som passer deg. 

Vi håper denne guiden har vært hjelpsom og at du har funnet det du så etter. Alle produktene vi har omtalt i denne testen er grundig testet og har bestått en rekke kriterier. Dette gjør vi for å sikre at vi kun anbefaler de beste produktene til deg som leser guidene våre. For mer informasjon om ulike produkter kan du også se våre anmeldelser på minikjøleskap og tredemølle.

Ofte stilte spørsmål

Hvilken termos er best i test?

Det var klassikeren Stanley Termos Classic som gikk av med seieren i denne testen. Dette er en godt testet termos som for lengst har vist seg levedyktig i selv de tøffeste omgivelsene. 25 års garanti sikrer at du har en fast følgesvenn uansett destinasjon.

Hvordan rengjør man en termos?

Vi anbefaler at du bruker varmt vann og såpe når du skal vaske din termos. Selv om noen kan vaskes i oppvaskmaskinen anbefaler vi at du unngår dette om det lar seg gjøre.

Hvor mye koster en termos?

Dette avhenger av hvilken produsent og størrelse du ser etter. Imidlertid vil de fleste termoser av god kvalitet ligge fra 400 kroner og oppover.

Trenger jeg drikketut på termosen min?

Nei – du kan fint velge en klassisk termos med integrert kopp dersom du foretrekker dette. Disse er også langt enklere å dele med andre da du slipper drikke fra samme flaske.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo