Tarp: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Tarp

Selv om det kan være spennende å sove utendørs i Norge, så kan været fort snu – og da trenger man ly. Her kommer en god tarp inn i bildet, og det er disse vi har tatt en grundigere titt på i dag. Vi hjelper deg å finne den beste teltduken for din neste destinasjon!

Tarps, eller teltduker på norsk, er et viktig tilbehør for alle som liker å tilbringe tid utendørs. Enten du går på camping, tar en dagstur i skogen eller går på fjelltur, vil en god tarp gi deg beskyttelse mot vær og vind og gi deg et sted å søke ly. Det finnes mange forskjellige typer tarps på markedet, og det kan være vanskelig å vite hvilken som passer best for ditt behov. I denne test artikkelen vil vi se nærmere på noen av de beste tarpsene på markedet og gi deg all informasjonen du trenger for å velge riktig tarp til ditt utendørs eventyr.

Spesielt om du skal sove utendørs i en hengekøye vil det være lurt å pakke ned en tarp. Du vil ikke alltid ha bruk for den, men om du har latt teltet ligge hjemme – vil det uten tvil være en grei backup å ha i ryggsekken. De er heller ikke spesielt tunge, så det bør ikke være en hindring å bære med seg en god tarp på eventyr. 

Imidlertid har nesten alle de store produsentene dukket opp med sin egen variant, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hvilken man bør velge. Noen velger å gå for samme merke som det øvrige utstyret de har, men det er ikke nødvendigvis det som er best. Derfor har vi laget denne omfattende guiden som tar deg gjennom de beste produktene på markedet, samt hvordan du velger den beste for din neste overnatting. 

Best i test tarp 2023

Sea to Summit Ultralight Tarp 15D

kr 1 779,- kr 1 945,-
Annonse
Fordeler
 • Alt nødvendig utstyr inkludert
 • Lav vekt
 • 360×280 cm
 • Gir god beskyttelse
Ulemper
 • Litt dyr
 • Passer best til hengekøye

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Best i test

5 Beste tarp på markedet

Det kan ofte være tidkrevende å sammenligne ulike produkter på nett, men her har vi gjort grovarbeidet for deg. Vi har sett på en rekke ulike produkter, sammenlignet dem og lest tilbakemeldinger fra andre kjøpere. Resultatet av dette er våre favoritter, og de tarp som leverer best kvalitet og funksjonalitet for pengene.

back to menu ↑

1. Sea to Summit Ultralight Tarp 15D

Sea to Summit Ultralight Tarp 15D

kr 1 779,- kr 1 945,-
Annonse
Fordeler
 • Alt nødvendig utstyr inkludert
 • Lav vekt
 • 360×280 cm
 • Gir god beskyttelse
Ulemper
 • Litt dyr
 • Passer best til hengekøye

Sea to Summit Ultralight Tarp 15D

Sea to Summit Ultralight Tarp 15D for hengekøye er et utmerket valg for deg som ønsker å beskytte deg mot vær og vind når du sover i hengekøye. Dette er en høykvalitets tarp som er laget av solid Ultra-Sil Nano 15D som vil tåle tøffe forhold i naturen. Den er både vannavstøtende og UV-beskyttet, noe som gjør den egnet til bruk under alle slags værforhold.

Tarpens størrelse på 360 x 280 cm gir god dekning for både hengekøye og personlig utstyr. Du vil ha rikelig med plass til å beskytte deg mot regn og vind, samt oppbevare personlige gjenstander og utstyr trygt og tørt. Tarpens form gir også god ventilasjon, slik at du kan sove komfortabelt og holde deg tørr og varm.

Sea to Summit Ultralight Tarp 15D leveres med alt du trenger for å sette opp tarp på en enkel måte. Den kommer med seks tau og karabinkroker som gjør at du kan feste den på trær eller andre egnede gjenstander med letthet. Tarpen er også enkel å pakke ned og transportere, og den kommer med en praktisk oppbevaringspose som gjør det enkelt å ta den med deg på turen.

Sea to Summit sine produkter har solide fester som er forsterket for ekstra holdbarhet.

Alt i alt er Sea to Summit Ultralight Tarp 15D et utmerket valg for deg som ønsker å sove i hengekøye i alle slags værforhold. Med solid Ultra-Sil Nano 15D, vannavstøtende egenskaper, UV-beskyttelse og god ventilasjon vil denne tarpen holde deg tørr og beskyttet, slik at du kan nyte naturen og sove godt.

back to menu ↑

2. Sea to Summit Escapist 15D

Sea to Summit Escapist 15D

kr 2 278,- kr 2 995,-
Annonse
Fordeler
 • Kommer med alt nødvendig utstyr
 • 3×3 meter
 • Praktisk pakkepose med snorstrammer
 • Kan brukes både som tarp og gapahuk
 • Veier bare 350 gram
Ulemper
 • Tar litt plass
 • Følger ikke med teltstenger

Sea to Summit Escapist 15D

Sea to Summit Escapist 15D 3×3 meter er en kraftig tarp som gir deg god beskyttelse mot vær og vind når du tilbringer tid utendørs. Denne tarpen er laget av solid 15D Sil/PU coated Ultra-Sil Nano materiale som gir ekstremt god beskyttelse mot vær og har en lang levetid. Tarpens størrelse på 3 x 3 meter gir god dekning og er tilstrekkelig for å gi beskyttelse mot regn og sol.

Sea to Summit Escapist 15D er også enkel å sette opp og kan brukes til mange forskjellige formål. Du kan bruke den som en gapahuk, som en ekstra beskyttelse over teltet eller som en skyggefull pause fra solen på stranden. Takket være tarpens styrke og holdbarhet kan du være trygg på at den vil gi deg god beskyttelse i mange år fremover.

Tarpens funksjoner inkluderer også en UV-beskyttelse, noe som er en stor fordel når du tilbringer tid utendørs på solfylte dager. Den har også forsterkede hjørner og kantbånd for å gi den ekstra holdbarhet og stabilitet.

Sea to Summit Escapist 15D 3 x 3 meter leveres med snørjustering, reflekterende liner og åtte stk Hypalon-feste for å gjøre monteringen så enkel og allsidig som mulig. Du kan velge å bruke tauene og teltpluggene for å feste tarpen på bakken eller bruke trær eller andre egnede gjenstander for å gi den den nødvendige støtten. Tarpens enkle montering og demontering gjør det også enkelt å pakke den ned og transportere den.

Alt i alt er Sea to Summit Escapist 15D 3 x 3 meter en allsidig og robust tarp som gir god beskyttelse mot vær og vind. Med sine forsterkede hjørner, UV-beskyttelse og solid materiale, kan du være sikker på at denne tarpen vil gi deg god beskyttelse og en lang levetid i mange utendørs situasjoner.

back to menu ↑

3. Heimplanet Hpt Dawn XL Tarp

Heimplanet Hpt Dawn XL Tarp, Cairo Camo

kr 2 236,- kr 3 318,-
Annonse
Fordeler
 • Laget i solid 66D 210T Ripstop polyester
 • Veldig romslig
 • Enkelt å strekke opp
 • Kompatibel også med telt
Ulemper
 • Høy vekt
 • Teltstenger følger ikke med

Grand trunk Abrigo Tarp

Heimplanet Hpt Dawn XL Tarp er et ideelt valg for deg som ønsker en enkel, men likevel effektiv beskyttelse mot regn og vind når du sover i hengekøye. Tarpens størrelse på 550 x 480 cm gir god dekning og er tilstrekkelig for å beskytte deg og utstyret ditt mot vær og vind.

Heimplanet Hpt Dawn XL Tarp er laget av høykvalitets polyestermateriale som gir god holdbarhet og styrke. Det er også vannavstøtende og UV-beskyttet, noe som gjør det egnet til bruk i alle slags værforhold.

Tarpens funksjoner inkluderer også 8 løkker for å gi deg flere valgmuligheter når du monterer den, samt fire tau for enkel montering på trær eller andre egnede gjenstander. Videre er den også enkel å pakke ned og transportere, og den kommer med en oppbevaringspose som gjør det enkelt å ta den med deg på turen.

Heimplanet Hpt Dawn XL Tarp er også kompatibel med Heimplanet sin teltserie, og kan også brukes sammen med alle type hengekøyer på markedet. Du kan naturligvis bruke den sammen med en annen produsent også. Langs kanten av presenningen finner du en daisy chain som kan brukes som til for eksempel å henge opp en lampe eller annet utstyr.

Det er enkelt for reisefølget å søke tilflukt under den 12,5m² store teltflaten.

Alt i alt er også til hengekøye et veldig stort, men effektivt valg for deg som ønsker en god beskyttelse mot vær og vind når du sover i hengekøye. Med høykvalitets nylon materiale, vannavstøtende egenskaper og UV-beskyttelse, er denne tarpen egnet til bruk i alle slags værforhold, og vil gi deg og dit reisefølge en trygg og komfortabel opplevelse i naturen.

back to menu ↑

4. Terra Nova Competition Tarp 2

Terra Nova Competition Tarp 2

kr 1 614,- kr 2 015,-
Annonse
Fordeler
 • Enkelt å montere
 • Fungerer med de fleste hengekøyer
 • Gode festemuligheter
 • 550 gram
Ulemper
 • Litt dyr for størrelsen
 • Noe enkel struktur

Terra Nova Competition Tarp 2

Terra Nova Competition Tarp 2 er et flott valg for alle som ønsker å beskytte seg mot regn når de er ute på tur. Denne tarpens størrelse på 248 x 290 cm gir god dekning for å beskytte deg og utstyret ditt mot vær og vind. Regntaket er laget av høykvalitets Nylon som gir det god styrke og holdbarhet, og som gjør det egnet for bruk i alle slags værforhold.

Terra Nova Competition Tarp har forsterkede hjørner som gir ekstra styrke og stabilitet, og det har en imponerende beskyttelse mot vind. Tarpens vannavstøtende egenskaper gjør den egnet til bruk i alle slags værforhold, og tarpens beskyttelse mot UV-stråler sørger for at den ikke blir skadet av solen.

Terra Nova Competition Tarp har også åtte hemper på kanten av tarpen, som gjør det enkelt å feste tau eller pinner for å gi tarpens nødvendige støtte. Takket være tarpens lave vekt på 550 gram, er den også enkel å pakke ned og transportere, og tar lite plass i sekken.

Alt i alt er Terra Nova Competition Tarp et flott valg for alle som ønsker en pålitelig og holdbar tarp som beskytter mot regn og vind når de er ute på tur. Med sitt høykvalitets materiale, vannavstøtende egenskaper og UV-beskyttelse vil denne tarp gi deg god beskyttelse og komfort i all slags værforhold.

back to menu ↑

5. High Peak Tarp

High Peak Tarp

kr 820,-
Annonse
Fordeler
 • Lav vekt
 • God støtte i vind
 • Mange hemper slik at du kan tilpasse festepunkter
 • Enkelt å pakke sammen
Ulemper
 • Kan være litt vanskelig å strekke ut alene
 • Koster mer enn de andre

High Peak Tarp

High Peak Tarp 1 er en lett og allsidig tarp som gir god beskyttelse mot vær og vind når du er ute på tur. Tarpens størrelse på 300 x 300 cm gir god dekning og er tilstrekkelig for å beskytte deg og utstyret ditt mot regn og sol.

High Peak Tarp 1 er laget av slitesterk polyester materiale som gir den god holdbarhet og en lang levetid. Tarpens funksjoner inkluderer også en vannsøyle på 3000 mm som gjør den helt vanntett, og UV-beskyttelse som sørger for at tarpens farge og materiale ikke blekner over tid.

High Peak Tarp 1 har også flere fester langs kanten av tarpens, noe som gjør det enkelt å feste tau eller pinner for å gi tarpens nødvendige støtte. Takket være tarpens lave vekt på bare 920 gram, er den også enkel å pakke ned og transportere, og tar lite plass i sekken.

High Peak Tarp 1 er også enkel å sette opp og kan brukes til mange forskjellige formål. Du kan bruke den som en ekstra beskyttelse over teltet, som en skyggefull pause fra solen på stranden eller som en gapahuk når du trenger en pause på turen.

Alt i alt er High Peak Tarp 1 en allsidig og lett tarp som gir god beskyttelse mot vær og vind. Med sitt holdbare polyester materiale, vannavstøtende egenskaper og UV-beskyttelse, kan du være sikker på at denne tarpen vil gi deg god beskyttelse og en lang levetid i mange utendørs situasjoner.

back to menu ↑

Kjøpeguide: Slik velger du riktig tarp

De fleste pakker med seg et telt når de skal ut på tur, men om du ønsker å oppleve naturen på nært hold – kan det være verdt å pakke med seg en tarp. Da kan du være beskyttet mot dårlig vær, men fortsatt oppleve den friske luften som man finner ute i den nordiske naturen. Videre kan det være utmerkede muligheter for deg som vil ha en leirplass som er utrolig rask å sette opp, samt pakke ned. 

Som vi har illustrert i denne testen finnes det en rekke ulike produkter og produsenter som alle leverer en god kvalitet. Derfor har vi laget denne kjøpeguiden som tar for seg det viktigste du bør tenke på før du skal kjøpe en tarp. For selv om det kan være en spennende måte å sove ute på, så er det viktig at man vet hvordan den skal brukes riktig. 

Hva er en tarp?

En tarp er en lett, vanntett presenning som brukes til å gi beskyttelse mot vær og vind når man er utendørs. Tarpene kan være laget av forskjellige materialer, inkludert nylon eller polyester, og kommer i forskjellige størrelser og fasonger, fra små firkantede til store rektangulære eller trekantede former. Tarper er vanligvis utstyrt med flere fester eller øyne langs kanten av tarpen, slik at man kan feste den til trær eller andre objekter for å gi støtte. 

Tarper kan brukes til mange forskjellige formål, inkludert som ekstra beskyttelse over teltet, som en skyggefull pause fra solen på stranden eller som en gapahuk når man trenger en pause på turen. Tarper er et populært utstyr for friluftsentusiaster, camping, backpacking og andre utendørsaktiviteter.

Hvordan setter man opp en tarp?

Om du aldri har satt opp en tarp før kan det være vanskelig å vite hvordan det gjøres. Dessverre finnes det sjeldent gode instruksjoner fra produsentene, og vi har derfor valgt å lage en enkel steg-for-steg veiledning du kan bruke. Bare husk at det kan være litt variasjon i hvordan utformingen på dukene er, så vær åpen for at du må tilpasse deg litt underveis om du følger denne til punkt og prikke. 

 1. Finn et egnet sted: Finn et egnet sted der du vil sette opp tarp. Det kan være mellom trær, på en åpen slette eller andre områder som gir deg god beskyttelse mot vær og vind.
 2. Samle utstyret: Samle alt utstyret du trenger, inkludert tarp, tau, teltplugger, kniver og annet nødvendig utstyr.
 3. Sett opp midtpunktet: Finn midtpunktet på tarp og heng det opp på en taulinje eller mellom to trær. Dette vil gi deg en midtlinje som du kan bruke som en referanse når du henger opp tarpen.
 4. Fest hjørnene: Fest hjørnene til tarp til trær, teltplugger eller andre objekter ved hjelp av tau eller karabinere. Pass på å stramme tauet godt slik at tarp sitter godt og gir god beskyttelse.
 5. Juster høyden: Juster høyden på tarpen ved å flytte taulinjen opp eller ned. Dette vil gi deg en mer tilpasset beskyttelse mot vær og vind.
 6. Stram til: Sørg for at tarp er strammet godt og sitter stabilt. Dette vil sikre at tarpen ikke flyr av i vinden eller rister seg løs.
 7. Test stabiliteten: Test stabiliteten ved å riste eller dra i tarp forsiktig. Hvis det føles ustabilt, kan du justere tauene eller feste den ytterligere med ekstra teltplugger eller tau.

Tips: Det er viktig å huske at den beste måten å sette opp en tarp på avhenger av de spesifikke forholdene og miljøet rundt deg. Øv på å sette opp tarpen før du går på tur og tilpasse metoden etter forholdene rundt deg for å oppnå den beste beskyttelsen mot vær og vind.

Hvor bør man slå leir med en tarp?

Når du skal slå leir med en tarp, er det viktig å finne et egnet sted som gir god beskyttelse mot vær og vind. Her er noen faktorer du bør vurdere når du velger et sted å slå leir med en tarp:

 1. Vindretning: Det er viktig å finne et sted som gir god beskyttelse mot vind. Velg en plassering som gir deg beskyttelse mot de dominerende vindretningene. Sørg for at tarp er riktig orientert i forhold til vinden, og juster tauene etter behov for å sikre at tarpen sitter godt og stabilt.
 2. Terreng: Det er viktig å finne et flatt eller lett skrånende område som gir deg god plass til å sette opp tarp og sette opp telt om nødvendig. Unngå områder med bratte eller ujevne skråninger som kan gjøre det vanskelig å sette opp tarpen.
 3. Beskyttelse mot regn: Velg et område som gir god beskyttelse mot regn. Sørg for at tarp er tilstrekkelig stort og riktig plassert for å gi deg og utstyret ditt god beskyttelse mot regn.
 4. Beskyttelse mot sol: Velg et område som gir god beskyttelse mot solen. Sørg for at tarp gir deg skygge og beskyttelse mot varmen, spesielt på varme dager. Husk å bruke solkrem!
 5. Tilgang til vann: Velg et område som gir deg tilgang til rent vann, for eksempel en bekk eller en innsjø. Sørg for at du kan få tilgang til vann uten å måtte bevege deg for langt fra leirplassen din.
 6. Sikkerhet: Velg et område som er trygt og sikkert. Unngå områder med stor dyreaktivitet eller farlige terreng som kan utgjøre en risiko for deg eller gruppen din.

Når du velger et sted å slå leir med en tarp, er det viktig å vurdere alle disse faktorene for å velge det beste stedet for å gi deg den beste beskyttelsen og komforten under turen. Det er ikke alltid man vil kunne oppfylle alle punktene, men vindretning, terreng og sikkerhet er noe man absolutt bør etterstrebe. 

 • Les også: Vi har testet de beste vaffeljern til bål på markedet!
back to menu ↑

Oppsummering

En god tarp kan gi deg en mer autentisk overnatting utendørs enn det et telt gjør. Imidlertid gjelder det å velge en som er godt egnet for den turen du skal legge ut på, samt som er kompatibel med det øvrige utstyret du har med deg. Derfor har vi laget denne guiden som ikke bare presenterer deg for de beste produktene, men også gir deg et nyttig innblikk i hvordan du effektivt kan reise med en tarp på tur. 

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål

Hva slags tau bør jeg bruke til å henge opp tarp?

Du bør bruke solid og slitesterkt tau som er egnet for utendørs bruk, for eksempel paracord.

Hvordan kan jeg feste tarp til trær eller andre objekter?

Du kan feste tarp til trær eller andre objekter ved hjelp av tau eller karabinere. Fest tauet eller karabineren til tarpens øye eller festepunkt, og fest deretter tauet eller karabineren rundt objektet. Sørg for at tauet eller karabineren er strammet godt for å sikre at tarp sitter stabilt.

Hvordan kan jeg tørke og lagre tarp når jeg er ferdig med å bruke den?

Du bør tørke tarpen grundig før du pakker den ned. Rist av eventuell skitt eller smuss, og heng den opp på et tørkestativ eller en taulinje for å tørke. Når tarpen er helt tørr, kan du brette den pent og oppbevare den i en tarp-pose eller annen egnet oppbevaringspose.

Hva kan jeg gjøre for å forlenge levetiden til tarpen min?

Du kan forlenge levetiden til tarpen din ved å ta godt vare på den. Unngå å utsette tarpen for unødvendig slitasje eller skade, og sørg for å rengjøre og tørke den grundig etter hver bruk. Oppbevar tarpen på et tørt og sikkert sted når den ikke er i bruk, og unngå å oppbevare den i direkte sollys eller fuktighet.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo