Tannbleking hjemme: Test av de 5 beste produktene på markedet (2023)

Få hvitere tenner ved å bleke tennene hjemme. Vi presenterer de beste alternativene.

Det finnes flere måter å gjøre tannbleking på, men i bunn og grunn er tannbleking en kjemisk prosess der et blekemiddel trenger inn i emaljen på tennene og bryter ned stoffer som misfarger tennene. Resultatet er en lysere farge på tennene.  

Dentaworks Tannbleking kit

kr 598,- kr 898,-
Annonse
Dentaworks er en ekstra skånsom tannblekingsløsning som er tilpasset mennesker som har problemer med ilinger i tennene eller sensitivt tannkjøtt. pakken til Dentaworks inneholder enkelt og greit bare tannskinner og den patenterte tannblekingsgelen til Dentaworks.

Produktet til Dentaworks inneholder hverken hydrogenperoksid eller trietanolamin. 

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Hvorfor tannbleking? 

tannbleking

Misfargede tenner kan være et stort problem for dem som sliter med det. De fleste er enige i at et stort smil fullt av gulnede tannstumper er lite sjarmerende, og gir et dårlig førsteinntrykk. For mange er et vakkert og perlehvitt smil ikke bare av betydning sosialt, men kan også være viktig i jobbsammenheng.   

Selv om det er vanlig med ulike farger på tennene fra naturen sin side er det en ting vi alle har til felles. Tennene våre blir stadig mer misfargede desto eldre vi blir. I hvor stor grad dette skjer, og hvor fort det skjer kommer blant annet an på livsstilen vår og det vi spiser. 

Det er ikke dermed sagt at misfargede tenner nødvendigvis betyr dårlig livsstil. Tobakk, blåbær, karri, jordbær, rødvin, kaffe og te er alle eksempler på mat og drikke som kan bidra til misfarging av tennene våre. Genetiske faktorer, sykdom og inntak av fluor som barn kan også bidra til misfarging.  

Det er nærmest umulig å unngå misfarging, men heldigvis kan fargen rettes opp relativt enkelt ved hjelp av tannbleking. 

Tannbleking er trygt med de rette produktene

For mange kan tannbleking virke skummelt, men dersom man bruker godkjente og trygge produkter vil  de aller fleste ikke oppleve problemer i forbindelse med tannbleking. Mye av skepsisen rundt tannbleking kommer av stoffer som tidligere har blitt brukt i tannbleking, og som hos noen har forårsaket ising i tennene eller irritasjon i tannkjøttet. Dersom man er usikker er det naturligvis viktig å snakke med en tannlege om dette. 

Ingrediensene som brukes i seriøse produkter er i dag også i stor grad basert på naturlige produkter. Vanlige ingredienser du finner i tannblekingsprodukter i dag inkluderer Sodium Bikarbonat, Glycerin, Natriumbikarbonat, Fluor og Aloe Vera. Disse er alle velkjente og trygge stoffer så lenge de brukes på godkjent måte. Faktisk bidrar flere av stoffene som brukes i dagens tannblekingsprodukter også til å styrke tennene. 

Hva koster det å bleke tennene?

Tannbleking kan koste mye eller lite. Om du selv gnikker og skurer med kull eller bakepulver kan det koste deg få kroner, men resultatene kan da også ofte la vente på seg. Bleking av tenner på en tannklinikk er mer effektivt, men koster fort flere tusen kroner. 

Det er tiden til tannlegen og deres ansatte, utstyret deres og kontorkostnadene deres som utgjør størstedelen av kostnaden med å bleke tennene på en tannklinikk. Selv om du bruker tilsvarende produkter som det tannlegen gjør når du bleker tennene hjemme vil dette derfor bare ende opp med å koste en brøkdel av det tannlegen vil ta for det samme resultatet. 

Det er ikke uvanlig at tannbleking hos tannlegen ender opp med å koste deg rundt 4000 kroner, mens gjennomsnittlig kostnad for tannbleking hjemme i gjennomsnitt koster rundt 500 kroner. 

Hvorfor mange velger tannbleking hjemme

Det kan føles trygt og godt å besøke tannlegen også for tannbleking. Tannlegen kan i noen tilfeller kanskje forutse potensielle problemer med bleking, slik som for eksempel ising i tennene eller irritert tannkjøtt. Når det gjelder tannbleking er likevel den viktigste fordelen med å bruke en tannlege kanskje den ekstra trygghetsfølelsen. 

Tannbleking er i dag en ganske standard prosedyre som de fleste kan gjøre selv uten problemer. Risikoene med å gjøre tannbleking er minimale så lenge man bruker seriøse produkter. Av den grunn velger stadig flere å rett og slett gjøre det selv og spare seg noen tusenlapper.   

Selv om prisen sannsynligvis er den viktigste grunnen for hvorfor folk utfører tannbleking hjemme finnes det også andre viktige grunner. For eksempel er tannbleking hjemme mye enklere og mindre stressfullt. 

Med tannbleking hjemme slipper du å finne et sted å gjøre det, avtale tid, reise til og fra tannlegen, og sist men ikke minst slipper du å høre then lyden av boret til tannlegen og skrikene til pasienten i rommet ved siden av. I stedet kan du selv bleke tennene i ro og mak mens du sjekker e-posten eller slapper av med en episode av favorittserien din.     

Slik bleker du tennene hjemme

Mange tror at tannbleking er vanskelig, og at man trenger en tannlege for å gjøre dette, men slik er det altså ikke. Tannbleking kan gjøres enkelt og greit hjemme, og med de nye og brukervennlige produktene som finnes i markedet nå er dette noe du lett kan ta deg av selv til en brøkdel av prisen på et tannlegebesøk. 

Det første du trenger å gjøre er å finne det tannblekingsproduktet som er riktig for deg. Her kan blant annet pris og brukervennlighet være viktige  faktorer. Du finner en liste over gode og trygge alternativer i denne artikkelen. Når du bestiller produktet er det vanlig at du mottar dette innen et par dager.   

Alle seriøse produkter kommer med en detaljert bruksanvisning. Sett deg godt inn i denne prosessen og følg den til punkt og prikke. Du kan vanligvis gjenta behandlingen over de neste dagene til du oppnår den ønskede fargenyansen. Ofte vil du motta en oversikt med fargenyanser i pakken som du kan bruke til å bedømme resultatet med.

Best i test

Beste produkter for tannbleking hjemme

Det finnes i dag flere gode løsninger for tannbleking hjemme. Skinner og tannblekingsgele er vanlig. Dette kan også noen ganger kombineres med LED-lampe for bedre resultater. Strips er også lettvinte og veldig populære.

Det finnes mange produkter å velge mellom, men ikke alle er like trygge. Husk at tennene dine skal vare livet ut, så her er det veldig viktig å finne alternativer som ikke bare gjør tennene dine hvite, men som også er trygge å bruke. Under finner du en liste over de beste produktene for tannbleking hjemme, som er tilgjengelige i det norske markedet i dag.  

Dentaworks

Dentaworks Tannbleking kit (Best i test 2023)

kr 598,- kr 898,-
Annonse
Dentaworks er en ekstra skånsom tannblekingsløsning som er tilpasset mennesker som har problemer med ilinger i tennene eller sensitivt tannkjøtt. pakken til Dentaworks inneholder enkelt og greit bare tannskinner og den patenterte tannblekingsgelen til Dentaworks.

Produktet til Dentaworks inneholder hverken hydrogenperoksid eller trietanolamin. 
Fordeler
 • PH-nøytral og helt uten hydrogenperoksid
 • Skånsomt for emalje og tannkjøtt 
 • Kan brukes av personer med tynn emalje og følsomt tannkjøtt
 • Unngår ilinger i tennene og er uten bivirkninger
 • Har antiseptiske egenskaper som forbedrer og rengjør tannkjøttet 
Ulemper
 • Behandlingen tar mellom 5 og 30 timer totalt med behandlingstid fra 20 minutter hver gang

Vår mening

For de som har sensitivt tannkjøtt eller tynn emalje er et skånsomt produkt slik som Dentaworks svaret. Dette produktet er laget av naturlige ingredienser, med antiseptiske egenskaper, som faktisk rengjør og forbedrer tannkjøttet. Det er så langt ingen kjente bivirkninger for dette produktet, som er så skånsomt at man også helt unngår ilinger i tennene. 

Dentaworks sitt utstyr består av tannskinner og en tannblekingsgel som påføres inne i tannskinnene. Deretter må man ha på seg tannskinnene i 20-60 minutter om gangen. Det tar vanligvis totalt mellom 5 og 30 timer å oppnå det ønskede resultatet. I settet du mottar vil du se et fargekart som kan brukes til å måle resultatene av tannblekingen.      

Dentaworks sin tannblekingsgel er PH-nøytral og inneholder ingen hydrogenperoksid. Dette gjør behandlingen mye mer skånsom enn mange andre produkter, og perfekt for de med sensitivt tannkjøtt eller tenner. Dentaworks sin tannblekingsgel inneholder heller ikke trietanolamin som kan være kreftfremkallende i større mengder. 

Innholdet i Dentaworks sin tannblekingsgel inkluderer Glycerine, Sodium Bicarbonate, Aqua, Phthalimido-peroxycaproic acid, Xylitol, Cellulose Gum, Menthol flavor, Poloxamer, Sodium Laurel Sulphate og Citric acid.

Tannskinnen til Dentaworks er laget av klar og behagelig BPA-fri myk plast. Den kan tilpasses slik at den passer perfekt til tennene dine, og dersom dette er nødvendig kan den endres så mange ganger som det er nødvendig.

Nøkkelpunkter

 • Inneholder 3 BPA-fri tannskinner med oppbevaringsboks, tannblekingsgel for 56 behandlinger, og fargekart for å måle resultatene av behandlingen
 • Lettvint og brukervennlig med detaljert bruksanvisning på norsk
 • PH-nøytral og peroksidfri gel som er skånsom for emaljen og tannkjøttet ditt

2. Premium White – Best i test

Premium White

kr 599,- 1198,-
Annonse
Premium White er et komplett tannblekingssett til hjemmebruk. Settet består av skånsom og effektiv tannblekingsgel, to tannskinner som formes etter tennene dine, og et LED-lys som forsterker blekeprosessen.

Premium White er trygt, lettvint å bruke, og mye rimeligere enn en tur til tannlegen.
Fordeler
 • Hurtig og brukervennlig
 • Skinne som tilpasses tennene dine
 • Trygg behandling
 • Mye billigere enn tannlegen
Ulemper
 • Liten prosedyre ved å forme tennene til tannskinnen den første gangen

Vår mening

Premium White er et av markedets klart beste produkter når det gjelder tannbleking. Her får du en optimal balanse mellom effekt og skånsomhet. Til en pris som får en tur til tannlegen til å føles som rent galskap. 

Den viktigste delen av settet du mottar fra Premium White er tuben med tannblekingsgel. Denne inneholder 0,1% hydrogenperoksid. Dette er en så lav konsentrasjon at det ikke er skadelig for tennene dine, samtidig som det bidrar til maksimal effekt. Andre ingredienser er Propylene glycol, Glycerin, Carbomer, Triethanolamine, Mentol og Disodium EDTA. Alle Ingrediensene er naturligvis godkjent i henhold til Norsk regelverk og EU-regelverk.

Tannblekingsgelen skal sprøytes på de to tannskinnene som du setter på tennene så lenge behandlingen varer. Tannskinnene er laget slik at den kan formes perfekt etter tennene dine etter at du har varmet den opp. Dette trenger du bare gjøre en gang. Senere kan tannskinnene brukes mange ganger. Tannskinnene kommer også med en egen oppbevaringsboks. 

Premium White kommer også med et LED-lys. Dette er designet slik at det plasseres utenfor tannskinnene under behandlingen. LED-lyset bidrar til å forsterke blekeprosessen. Hele prosessen tar mellom en halvtime og en time, og er enkel å gjennomføre selv.

Nøkkelpunkter

 • Sendes i posten til deg innen 3-10 virkedager med gratis frakt
 • Inneholder en skinne som støpes etter tennene dine, gel og LED-lys
 • Trygg og skånsom behandling
 • Rimelig alternativ til behandling hos tannlegen

3. Smileo

Smileo

€ 39,90 € 79,90
Annonse
Smileo garanterer klare resultater innen 8 dager, med kun 10 minutters behandling daglig.

Behandlingen består i å bruke en spesialtilpasset tannskinne med påført tannblekingsgel og det medfølgende LED-lyset.

Etter at 10 minutter er over og behandlingen er ferdig vil lyset automatisk slå seg av slik at du vet når det er tid for å stoppe.
Fordeler
 • LED-lys som gjør behandlingen mer effektiv
 • Timer på LED-lyset som forsikrer at den anbefalte behandlingstiden ikke overskrides
 • BPA-fri plast
 • Etisk produksjon uten forsøk på dyr
 • Resultatsgaranti
 • Kort behandlingstid
Ulemper
 • Nettsider på engelsk

Vår mening

Smileo sitt tannblekingssett leveres komplett med et LED-lys, tannskinne, tre tuber med tannblekingsgel, og en fargeguide som du kan bruke til å vurdere resultatene. Dette er alt du trenger for å oppnå en forbedring på mellom 2-8 fargenyanser i løpet av bare 6 dager. Resultatet koster en brøkdel av det du hadde måttet betale for det samme resultatet hos tannlegen. 

Produktene til Smileo er naturlige og skånsomme. Til forskjell fra mange andre tannblekingsprodukter er Smileo for eksempel fri for hydrogenperoksid og andre skadelige stoffer. Smileo sin tannblekingsgel inneholder Glyserin, Aqua, Sorbitol, Propylenglykol, Ftalimidoperoksykapronsyre, PEG-400, Cellulosegummi, Xantangummi, Hydroksyetylcellulose, Natriumsakkarin, Menthol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Anthemis Nobilis Blomstekstrakt og  Hydiummetylparat. 

LED-lyset som inkluderes i pakken til Smileo er en av hemmelighetene bak den imponerende effekten til smileo. Lyset aktiverer produktene slik at effekten forsterkes. Lyset er også utstyrt med en timer, slik at det automatisk skrur seg av og lar deg vite at behandlingen er ferdig.     

 • Resultater på 8 dager med kun 10 minutters behandling per dag
 • Inkluderer LED-lys, tannskinne og tannblekingsgel
 • Mye billigere enn tannlegen
 • Fri for hydrogenperoksid og andre skadelige stoffer

4. ProWhitening

ProWhitening

kr 398,- 498,-
Annonsev
Konseptet til ProWhitening er forenklet og lar deg sette i gang med å bleke tennene umiddelbart.

Alt man trenger å gjøre er å tørke av tennene med et håndkle og brette ProWhitening strips rundt tennene. Etter 30 minutter er det bare å ta av og kaste stripsene, og skylle munnen.
Fordeler
 • 14 dagers pengene tilbake garanti
 • Veldig lettvint i forhold til andre produkter der man må til med tannskinner, LED-lys og tuber
 • Helt trygt, uten hydrogenperoksid og andre skadelige stoffer
 • Uten ising og irritasjon av tannkjøtt
Ulemper
 • Strips er ikke tilpasset tennene dine slik som tannskinner kan være
 • ProWhitening strips virker ikke dersom du har tannregulering

Vår mening

For noen kan det føles som et ork å begynne med tannbleking hjemme dersom man først må varme opp vann og tilpasse tannskinnene, før man endelig kan smøre dem inn og sette dem på plass. Men det ender ikke alltid der, noen ganger må man også til med LED-lys som må lades opp og holdes på plass. Alt dette styret slipper du med ProWhitening. 

Konseptet til ProWhitening er forenklet og lar deg sette i gang med å bleke tennene umiddelbart. Alt man trenger å gjøre er å tørke av tennene med et håndkle og brette ProWhitening strips rundt tennene. Etter 30 minutter er det bare å ta av og kaste stripsene, og skylle munnen.

Hver eske man bestiller kommer med 8 individuelle pakker som hver inneholder 2 strips, og derfor tilsvarer en behandling. Med et par slike behandlinger per uke kan du regne med et fint perlehvitt smil hele året.   

Virkestoffene, som allerede er påført på stripsene du mottar, er skånsomme og trygge for både emaljen på tennene dine og tannkjøttet ditt, slik at du slipper ising i tennene og irritert tannkjøtt. ProWhitening inneholder Glyserin, aqua, cellulosegummi, natriumkloritt, EDTA, sitronsyre, og DL-mentol. Produktet er 100% godkjent av det norske mattilsynet for bruk til tannbleking. 

 • Trygg for både tenner og tannkjøtt
 • Uten hydrogenperoksid og andre skadelige stoffer
 • Bruker enkle strips i stedet for gel og tannskinner
 • Blekere tenner på 30 minutter
 • Pengene tilbake dersom du ikke er fornøyd innen 14 dager

Slik oppnår du et resultat som varer lenger

Tannbleking kan være veldig individuelt. Tennene til hver enkelt kan for eksempel være av ulik farge fra naturen sin side, og forskjellige grader av misfarging vil være en annen viktig faktor. I tillegg avhenger varigheten av resultatet etter bleking også i veldig stor grad av vanene dine og livsstilen din. Det er derfor mye du kan gjøre for å sikre et mer langvarig resultat.

Røyking og snusing er naturligvis noen av verstingene når det gjelder misfarging av tennene dine. Det kommer kanskje heller ikke som noen stor overraskelse at regelmessig tanpuss er viktig for både fargen på tennene dine og tannhelsen. Puss tennene grundig to ganger til dagen, og bruk tanntråd eller tannpirker etter måltider. Sukkerfri tyggegummi etter måltider er også bra for tennene. 

Mat og drikke bidrar også til misfarging av tennene. Det går an å unngå mat med sterk farge som kan misfarge tennene dine. Kaffe og te bør også reduseres etter dette vanligvis bidrar til misfarging. Når du drikker juice, brus eller andre søte drikker er det også en fordel om du gjør dette gjennom et sugerør. 

Sørg også for at du drar regelmessig til tannlegen for å vedlikeholde den generelle tannhelsen. Det er vanlig at resultatet av tannbleking kan vare i et år, men med gode vaner og en livsstil som tar vare på tennene dine er  er det også fullt mulig med gode resultater som varer i flere år.   

Ofte stilte spørsmål om tannbleking

Hva er tannbleking?

Tannbleking en kjemisk prosess der et blekemiddel trenger inn i emaljen på tennene og bryter ned de stoffene som misfarger tennene, slik at tennene får en lysere farge.

Er tannbleking trygt?

Ja, tannbleking er helt trygt dersom tannblekingen gjøres med gode og godkjente produkter som er godkjent for dette i Norge. Faktisk bidrar flere av stoffene som brukes i dagens tannblekingsprodukter til å styrke tennene.

Hvorfor er tannbleking hjemme så mye billigere enn tannbleking hos tannlegen? 

Tiden til tannlegen, tannlegen sine ansatte, utstyr og kontorkostnader gjør at det er mye dyrere å bleke tennene hos tannlegen enn å gjøre det selv hjemme. Det er ikke uvanlig at man betaler 4000 kroner eller mer hos tannlegen for tannbleking som man selv kan gjøre for rundt 500 kroner. 

Hvilke er de beste produktene for tannbleking hjemme?

Vi anbefaler Premium White, Dentaworks og Smileo som de beste produktene som bruker tilpassede tannskinner, mens ProWhitening.no har det beste produktet for strips.  

Er Hydrogenperoksid skadelig?

Alt med måte. Hydrogenperoksid har fått et dårlig navn fordi det har blitt misbrukt tidligere, men det er også et veldig effektivt hjelpemiddel for tannbleking.

I Norge er Hydrogenperoksid godkjent som trygt i konsentrasjoner opptil 0,1% for hjemmebruk. Tannleger kan bruke sterkere konsentrasjoner. De fleste produktene vi nevner under er likevel uten dette virkestoffet. Personer med ekstra sensitivt tannkjøtt eller sensitive tenner kan oppleve midlertidig irritasjon av tannkjøtt eller ising i tennene fra hydrogenperoksid.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo