Stekepanner: Test av de 10 beste på markedet (2023)

Stekepanner

Det er lite som benyttes så ofte som en stekepanne, men det betyr også at den må gjennomgå enorm slitasje. Derfor er det viktig å velge en god stekepanne slik at du sikrer deg lang holdbarhet. I denne testen har vi funnet frem til de 10 beste på markedet i dag. 

Det finnes utallige stekepanner på markedet i dag, men langt fra alle fortjener en plass på kjøkkenet ditt. Derfor har vi laget denne testen som tar deg gjennom det vi anser som de beste alternativene. Her vet vi at det er en del ulike preferanser på materiale, og derfor har vi valgt å inkludere noen panner i stål, støpejern, kobber og andre materialer.

Vi vil presentere alle disse som en del av testen vår og deretter finner du en kjøpeguide nederst. Her har vi samlet en del smarte tips og triks som kan gjøre det enklere å velge den stekepannen som passer best for dine behov. Bli bedre kjent med våre favoritter og se hvordan du velger den som er perfekt for deg nå!

Best i test stekepanner 2023

Fordeler
 • Naturlig non-stick
 • Tåler høy varme
 • Lav vekt
 • Kan brukes på alle varmekilder
Ulemper
 • Ikke oppvaskmaskin
 • Krever litt vedlikehold over tid

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Best i test

10 Beste stekepanner på markedet

I de neste avsnittene kan du lære mer om de forskjellige produktene vi anbefaler i denne testen. Alle disse har blitt grundig undersøkt og testet for å finne frem til de beste alternativene.

1. De Buyer Stekepanne Karbonstål Lyonnaise Mineral B Dia

Fordeler
 • Naturlig non-stick
 • Tåler høy varme
 • Lav vekt
 • Kan brukes på alle varmekilder
Ulemper
 • Kan ikke vaskes i oppvaskmaskin
 • Krever litt vedlikehold over tid

De Buyer Stekepanne Karbonstål Lyonnaise Mineral B Dia

De buyer har en lang historie som produsent av stekepanner og det er spesielt stekepanner i stål som er deres spesialitet. Her har Lyonnaise Mineral B etterhvert blitt en bestselger og en svært funksjonell stekepanne. Ikke bare har en utrolig god varmefordeling, men den har også svært robust holdbarhet – noe som betyr at den vil tjene deg godt over mange år. 

Det som skiller en stålpanne fra klassiske anti-stick stekepanner er måten de bedrer seg over tid. En karbonstålpanne tiltrekker seg fett fra maten, noe som gir et naturlig non-stick belegg over tid. Det er nettopp dette som gjør at det er viktig å passe på hvordan man rengjør en slik panne. Du bør unngå sterk såpe og heller skylle den i varmt vann rett etter bruk. 

Videre er dette en stekepanne som ikke er spesielt tung. Den veier litt over 2 kg, noe som gjør den enkelt å benytte seg av for de aller fleste. Diameter på 28 cm gjør den godt egnet for matlaging for enkeltpersoner, men også for en liten familie. Du kan lese mer om vedlikehold av stekepanner i kjøpeguiden lenger ned. 

Vi har valgt å inkludere denne stekepannen som vår testvinner basert på en rekke kriterier. Ikke bare er det en utrolig funksjonell stekepanne, men den har også lang holdbarhet. Videre sørger det lange håndtaket for at den er perfekt selv for deg som steker mye med olje. Bare varm den opp, så vil den være klar for bruk innen få minutter. Hvis du er ute etter flere kjøkkenprodukter, sjekk ut vår vannkoker og blender test også.

2. Scanpan CTX stekepanne

Scanpan CTX stekepanne

kr 1 299,-
Annonse
Fordeler
 • Non-stick belegg
 • Fungerer på alle varmekilder
 • Enkel rengjøring
 • Elegant design
Ulemper
 • Koster litt

Scanpan CTX stekepanne

Et annet godt alternativ som passer til de fleste budsjetter er Scanpan CTX. Dette er en dansk produsert stekepanne som benytter seg av et minimalistisk design. Videre er den belagt med non-stick belegg slik at du enkelt kan benytte den til å lage mat. Den kan håndtere temperatur opp til 260*C noe som betyr at du også kan bruke den direkte i ovnen. 

En av grunnene til at denne stekepannen har vært så populær er takket være Tommy Myllymäki. Den verdenskjente kokken benytter seg nemlig av Scanpan CTX når han skal lage mat. Dette inkluderte under konkurransen Bocuse d’Or Europé som er blant de gjeveste mesterskapene man kan delta i. 

CTX står for Ceramic Titanium Extreme – og er en løsning som benytter rustfritt stål og non-stick belegg. På denne måten får du høyere prestasjon og bedre kontroll på maten du steker. Videre er det minimalistiske designet utrolig enkelt å rengjøre. Vi anbefaler ikke at du vasker den i oppvaskmaskinen, men du kan enkelt skylle av den med en svamp og varmt vann. 

Vi har inkludert denne som et godt alternativ for deg som vil ha en enkel og slitesterk stekepanne. Denne har blitt testet grundig av en rekke profesjonelle kokker og scorer godt på ulike tester. Videre kommer den i flere størrelser, noe som gjør at du kan ha både stor og liten stekepanne på kjøkkenet.

3. Ronneby Bruk Lett støpejern Stekepanne

Fordeler
 • Klassisk design
 • Funksjonell støpejernspanne
 • Ergonomisk håndtak
 • Tåler 220 grader
Ulemper
 • Litt tynn bunn
 • Kort håndtak

Ronneby Bruk Lett støpejern Stekepanne

Mange har etterhvert oppdaget fordelen med en støpejern stekepanne, men de er ofte svært kostbare. Her har Ronneby Bruk kommet opp med en lett støpejern stekepanne som fungerer utmerket hjemme på kjøkkenet. Denne serien er lett i vekt og utrolig slitesterk, noe som gjør den midt i blinken for de fleste matentusiaster. 

Den bygger på mye av den samme teknologien som tradisjonelle støpejernspanner bruker, men er lettere i vekt. Dette har også gjort det mulig å redusere prisen noe, så her kan du få mye stekepanne for pengene dine. En tynnere utforming sørger for at den raskt varmer seg opp og gir de samme egenskapene som en tradisjonell panne. 

Det som er viktig å huske når man skal bruke en panne som dette er at man tilbereder maten på middels varme. Dersom du har for mye varme på komfyren kan det oppstå konveks under stekepannen og maten brenner seg fast. Et ergonomisk håndtak med silikonbelegg gjør den svært behagelig å benytte seg av. 

Vi har inkludert denne modellen som et godt alternativ for deg som vil ha en støpejernspanne, men ikke ønsker å betale for en profesjonell variant. Denne leverer god kvalitet og gjør det mulig å investere i en støpejern stekepanne uten at man må ut med enorme beløp slik som en del profesjonelle alternativer krever.

4. Fiskars Rotisser Stekepanne

Fiskars Rotisser Stekepanne

kr 849,-
Annonse
Fordeler
 • Hardtec non-stick belegg
 • Kan kjøres i oppvaskmaskin
 • Tåler opp til 240 oc
 • Aluminium
Ulemper
 • Best egnet for glass keramiske topper

Fiskars Rotisser Stekepanne

Fiskars har lenge vært et kjent merke i de fleste norske husholdninger og deres rotisser serie er et godt alternativ på kjøkkenet. Den fungerer utmerket med glasskeramiske kokeplater, men kan også benyttes på de fleste andre varmekilder. Videre har den god varmefordeling, noe som sikrer en effektiv jobb og rask steking av mat. 

Når det gjelder utformingen, så er denne stekepannen laget i aluminium. Det sørger for raskere fordeling av varme, noe som kan være et utmerket alternativ for deg som skal varme opp litt mat raskt og enkelt. Det lange håndtaket sørger også for at du holder hendene på god avstand fra varmen.

Denne stekepannen er svært funksjonell og det slitesterke aluminium materialet sørger for at du raskt og enkelt kan vaske den i oppvaskmaskinen. Vi anbefaler riktignok at du vasker den for hånd slik at du forlenger levetiden mest mulig, men du kan slenge den i oppvaskmaskinen dersom du ikke har tid til dette en gang i blant. 

Vi har inkludert Fiskar Rotisser stekepanne på grunn av høy funksjonalitet og utmerket kvalitet. Her får du mye stekepanne for pengene og kan raskt varme opp alle typer mat. Et naturlig non-stick belegg sørger for at maten ikke brenner seg fast underveis – selv om du jobber med høy varme.

5. GreenPan Cambridge Stekepanne

GreenPan Cambridge Stekepanne

kr 388,-
Annonse
Fordeler
 • Ergonomisk håndtak
 • Non-stick belegg
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Tåler stekeovn
Ulemper
 • Litt liten bunnflate

GreenPan Cambridge Stekepanne

Ved hjelp av Thermolon Infinity keramisk non-stick belegget blir GreenPan Cambridge raskt en hjelpende hånd på kjøkkenet. Her får du en slitesterk stekepanne som fungerer på de aller fleste typer stekeplate. Belegget på stekepannen forlenger ikke bare levetiden på stekepannen, men gir også økt beskyttelse. 

Det er greit å merke seg at denne stekepannen kommer i en rekke ulike størrelser, noe som gjør det mulig å velge den som passer til ditt behov best. Videre tåler den opptil 180 grader i stekeovnen, noe som betyr at du kan steke en skorpe på maten og deretter la den godgjøre seg i ovnen for bedre smak. 

Stekepannen har en tykkere bunn enn det mange andre produkter i denne prisklassen har. Dette sørger for at du får en jevnere fordeling av varmen og dermed et bedre resultat. Ergonomisk håndtak sørger for at den er enkel å betjene, samt gir en naturlig varmeisolerende funksjon for deg som jobber med den. 

Vi har inkludert denne som et godt alternativ for deg som vil ha en billig, men også funksjonell stekepanne. Her får du utrolig god kvalitet og et slitesterkt belegg som holder i en årrekke. Den kan også benyttes i ovnen slik at du enklere kan bruke den til helhetlig matlaging slik du selv måtte ønske.

6. Lodge Chef Collection Støpejern Stekepanne

Fordeler
 • Ergonomisk håndtak
 • Non-stick egenskaper
 • Lettvekt
 • Kan bruke spå alle varmekilder
Ulemper
 • Litt liten størrelse

Lodge Chef Collection Støpejern Stekepanne

Ser du etter en rimelig støpejern stekepanne er Lodge Chef Collection et utmerket alternativ. Dette er en stekepanne spesielt utviklet for profesjonelle kokker som aktivt bruker redskapene sine. Et ergonomisk håndtak sørger for godt grep og enkel betjening av stekepannen når du jobber på kjøkkenet. 

Videre er støpejern materialet svært godt egnet for å jobbe med høye temperaturer. Den har også en praktisk utforming på begge sider, noe som gjør det enkelt å helle over kraft, saus og annet som befinner seg i pannen uten at du griser. Dette er spesielt greit for deg som ofte skal lage noe der kraften blir med videre i retten. 

Denne modellen kommer i to ulike størrelser, så her kan du selv velge hvor stekepannen du trenger. Ettersom den er utformet i støpejern, kan du bruke den i komfyren, ovnen, induksjonstopp eller på åpen flamme. Alt du trenger å gjøre er å ha godt med olje i pannen, så vil du få et naturlig non-stick belegg under matlagingen. 

Vi har inkludert dette som et godt alternativ for deg som vil ha det lille ekstra, men må gjøre det på et stramt budsjett. Lodge Chef Collection er en profesjonell støpejernspanne som har all den funksjonaliteten du ser etter. Ikke bare varmer den seg opp raskt, men den følger deg gjennom hele matlagingen.

7. De Buyer Affinity Stekepanne

De Buyer Affinity Stekepanne

kr 1 597,-
Annonse
Fordeler
 • Kjent merkevare
 • Effektiv varmefordeling
 • Tåler oppvaskmaskin
 • Fungerer på alle koketopper
Ulemper
 • List kostbar

De Buyer Affinity Stekepanne

Vi har allerede omtalt De Buyer i denne testen, men dette er et annet godt eksempel på kvaliteten de produserer. Dette er en stilig stekepanne i rustfritt stål, noe som gir den unike egenskaper for rask og høy temperatur. Du får denne serien i langt mer enn stekepanner, så du kan enkelt utvide til hele utvalget på kjøkkenet dersom du ønsker det. 

Affinity stekepannen er laget i rustfritt stål, men den har en unik kjerne i aluminium. Dette gir den unike egenskaper hva gjelder varmedistribusjon, men det holder også vekten nede. Videre har den et utrolig godt utseende som passer utmerket på bordet. Du kan dermed uten tvil sette denne rett på bordet når det er selskap på gang. 

Videre fungerer denne kombinasjonen av materialer utmerket når det kommer til varmekilder. Du kan bruke den på induksjon, keramisk platetopp og i ovnen uten problemer. Bare husk at håndtaket kan absorbere litt varme i ovnen, så pass på at du bruker beskyttelse før du skal ta den ut igjen. 

Dette er et godt alternativ for deg som vil ha en mer seriøs stekepanne, men ikke ønsker å bruke støpejern. Den er utrolig enkel å benytte seg av, og den lave vekten gjør at de aller fleste kan ta den i bruk. Videre har du godt grep med det ergonomiske håndtaket, noe som gjør det lett å flytte den fra ulike varmekilder underveis i matlagingen.

8. G.R.Y.M Stekepanne Kobber

G.R.Y.M Stekepanne Kobber

kr 758,-
Annonse
Fordeler
 • Stilig design
 • Trelags-prinsippet for bedre effektivitet
 • Fungerer med alle varmekilder
 • Rask rengjøring
Ulemper
 • Passer ikke i oppvaskmaskin

G.R.Y.M Stekepanne Kobber

G.R.Y.M er en stilig stekepanne i kobber som ikke bare tar seg utrolig godt ut, men også er svært effektiv å bruke. Den er utformet etter trelagsprinsippet, noe som betyr at den har kobber på utsiden, deretter aluminium og til slutt en kjerne med rustfritt stål. På denne måten er den slitesterk, enkel å rengjøre og ikke minst utrolig rask å varme opp.

Videre har den et støpt håndtak i rustfritt stål som gjør det lekende lett å benytte seg av den. Den er kompatibel med induksjon, keramisk platetopp og gass varmekilder. Selv om den har rustfritt stål i kjernen, så anbefaler vi at den vaskes for hånd. På denne måten vil du ikke fjerne det naturlige non-stick belegget og få lang levetid på stekepannen din. 

Dette produktet er utviklet av designerduoen Carl & Carl og hører til G.R.Y.M serien deres. For din del betyr dette at du kan få kokekar og en rekke andre produkter i den samme serien. Alle er slitesterke og kan bety utmerket holdbarhet for deg som bruker produktene. Gjør seg forsåvidt også flott som design dersom du ønsker noe å dekorere kjøkkenet ditt med. 

Vi har inkludert dette produktet for deg som er stilbevist, men også ønsker å ha høy kvalitet på kokekar og stekepanner du benytter deg av. G.R.Y.M serien fra Carl & Carl er uten tvil et stilig tilvalg på kjøkkenet ditt, men de er også forholdsvis budsjettvennlige. De koster ikke all verden, noe som betyr at du kan få mye stilig for en overkommelig pris.

9. Tefal Jamie Oliver Quick & Easy stekepanne

Fordeler
 • Tåler ovnen
 • Non-stick belegg
 • Ergonomisk håndtak
 • Thermo-Signal teknologi
Ulemper
 • Litt liten av størrelse

Tefal Jamie Oliver Quick & Easy stekepanne

Noen ganger er godt testet og ukomplisert det beste alternativet. Da er det ingenting som passer bedre enn Tefal sin tradisjonelle Jamie Oliver Quick & Easy stekepanne. Denne er utviklet i et kjent Tefal design og belagt med non-stick belegg. På denne måten slipper du at maten setter seg fast selv om du jobber med høye temperaturer. 

Videre er den utstyrt med Thermo-Signal teknologien til Tefal, noe som betyr at den er helt uten PFOA, Bly og Kadmium. De fleste vil nok ikke ha noe forhold til disse stoffene, men det er godt for helsen din at disse er ute av bildet for lenge siden. 

Denne stekepannen er kjent for å være svært slitesterk og benytter hardanodisert aluminium som materiale. Dette sikrer ikke bare at den rask varmer seg opp, men også at den raskt kjøler seg ned etterpå. Du kan også bruke den i ovnen opptil 210 grader dersom du har behov for dette. 

Vi har inkludert denne for deg som vil ha en godt testet stekepanne med høy kvalitet. Her får du Tefal sin innovasjon med inspirasjon og veiledning fra kjendiskokken Jamie Oliver. Resultatet er en stekepanne som passer utmerket både til fest og hverdags. Hvis du er interessert i flere produkter for kjøkkenet ditt, sjekk ut våre tester av vannkoker og vaffeljern.

10. Tefal Natural Chef Stekepanne

Tefal Natural Chef Stekepanne

kr 465,-
Annonse
Fordeler
 • Rimelig
 • Slitesterk
 • Fungerer til alle varmekilder
Ulemper
 • Litt for enkel til proff bruk

Tefal Natural Chef Stekepanne

Sist, men ikke minst har vi inkludert den klassiske stekepannen til Tefal. Denne er laget i 100% resirkulert aluminium. Den benytter seg av Tefal egne Thermo-Fusion ™ teknologi, noe som sikrer jevn og effektiv varmefordeling. Videre har den en behagelig tekstur som gjør den enkel å jobbe med selv om man skal lage mat i flere omganger. 

Det som har gjort denne til en tidløs klassiker er faktum at du kan slenge den i oppvaskmaskinen. Materialet og non-stick belegget er såpass slitesterkt at du uten problemer kan vaske den i oppvaskmaskinen. Dermed kan den være en utmerket stekepanne for den nye studenten som skal kjøpe inn sine første redskaper. 

Vi har inkludert denne som et godt alternativ for deg som skal kjøpe din første stekepanne. Den er slitesterk, fungerer på alle varmekilder og er forholdsvis rimelig i pris. Du får mye av den innovative teknologien til Tefal, men slipper betale for overprisede merkevareprodukter.

Oppsummering

Det kan være vanskelig å vite hvilken stekepanne man skal velge uten å kunne teste alle sammen. Derfor har vi gjort jobben med nettopp testing og undersøkelser for deg. Resultatet av dette finner du i vår omfattende samletest av stekepanner. Vi har sett på tradisjonelle aluminiumspanner, men også stekepanner av støpejern og rustfritt stål. På denne måten kan du raskt og enkelt finne den som passer ditt behov og budsjett. 

Vi håper denne testen har vært til nytte for deg som ser etter en ny stekepanne.

Ofte stilte spørsmål

Hvilken stekepanne var best i test?

Av de stekepannene vi har testet var det De buyer Karbonstål som kom best ut av testen. Dette er en allsidig stekepanne som fungerer utmerket til det aller meste man kan gjøre på kjøkkenet i dag.

Hvordan rengjør man en støpejernstekepanne?

Her anbefaler vi at du kun bruker varmt vann og klut. Mens stekepannen fortsatt er varmt skyller du den godt i varmt vann og tørker deretter av vannet igjen. Ikke la en støpejernspanne lufttørke da det kan resultere i rustskader.

Kan man vaske en stekepanne i oppvaskmaskinen?

I noen tilfeller er dette mulig, men vi anbefaler generelt ikke at man gjør det. Dette skyldes at belegget på stekepannen slites av, og du kan risikere at det kommer mineraler inn i maten din over tid. Forsøk derfor å vaske den for hånd så langt det lar seg gjøre.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo