Snøfreser: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Test av snøfresere

De fleste har en fast rutine om morgenen, men når det har snødd hele natten blir dette fort snudd på hodet. Et skikkelig snøfall kan ofte blokkere både garasje og inngangsparti, noe som betyr at man må ut å måke før man kommer seg avgårde. Imidlertid er det lite fristende å måtte ta fatt på den tunge treningsøkten som snømåking gjerne er. 

Heldigvis finnes det et lettere alternativ, og det er her en skikkelig snøfreser kommer inn i bildet. Dette er gjerne en maskin som samler støv store deler av året, men når du først trenger den – så er det ingenting som er mer takknemlig å ha stående klart. Snøfreseren har blitt et fast innslag i de fleste garasjer i Norge, men det finnes utallige modeller å velge mellom. 

Vi har derfor gjort arbeidet for deg med å finne frem til de beste alternativene akkurat nå. Her har vi tatt utgangspunkt i de beste modellene og sett på ærlige brukeranmeldelser for å komme frem til de absolutt beste valgene. Resultatet av dette finner du i vår liste over best i test snøfresere nedenfor. 

Er du på jakt etter en ny snøfreser, eller bare nysgjerrig på hvem som gjør det best? Da har vi samlet alt du trenger å vite i denne samletesten om snøfresere i Norge for 2023!

Best i test snøfresere 2023

Toro Power Max 928 OAE CE

kr 36 533,-
Annonse
Fordeler
  • Kraftig Toro Premium motor
  • 8 forskjellige gir
  • 71 cm arbeidsbredde
  • LED-belysning for bedre oversikt
Ulemper
  • Stor av størrelse
  • Snøkjetting må kjøpes ekstra

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

  • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
  • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
  • Tredjeparts kundeanmeldelser
  • Forhandlerens garantier, omdømme og service
  • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Best i test

Topp 5 beste Snøfresere

Vi startet med et stort utvalg snøfresere og sortere dem deretter basert på en rekke ulike kriterier. Målet var å komme ned til en liten liste med gode valg slik at du slipper bruke tiden på så mye sammenligning. Resultatet av dette får du presentert i vårt utvalg av 5 beste snøfresere på markedet i dag.

1. Toro Power Max 928 OAE CE

Toro Power Max 928 OAE CE

kr 27 412,-
Annonse
Fordeler
  • Kraftig Toro Premium motor
  • 8 forskjellige gir
  • 71 cm arbeidsbredde
  • LED-belysning for bedre oversikt
Ulemper
  • Stor av størrelse
  • Snøkjetting må kjøpes ekstra

Toro Power Max 928 OAE CE

Denne snøfreseren fra Toro er drevet av en førsteklasses fire takts OHV-motor og er blant bestselgerne til Toro i Norge. Den kraftige motoren gir et bredt bruksområde og sørger for at den enkelt rydder store mengder snø fra underlag som betong-, asfalt-, eller grus/gårdsplasser. Den kraftige plogen kan håndtere selv tung snø under de tøffeste værforholdene. 

For at du skal slippe å jobbe i timesvis har Toro Power Max 928 en arbeidsbredde på 71 cm og en kastelengde på 19,8 meter – litt avhengige av hvor tung snøen er. En innmater høyde på 55 cm sørger for at den effektivt kan ta fatt på selv solide snøfall, og tar mer enn 15 cm snø om gangen. Dette er en såkalt 2-trinns snøfreser, noe som betyr at den er utviklet med kraft og prestasjon i tankene. 

Utstyrt med 16” dekk og muligheten for å sette på snøkjetting er dette en snøfreser som kommer seg frem selv i mer krevende terreng. Den har selvfølgelig egendrift på hjulene, så du trenger bare å styre den i riktig retning. Størrelsesmessig kommer den inn på 123 kg, en høyde på 119 cm og lengde på 147 cm. Dette er mer eller mindre standard i forhold til andre modeller du vil finne i det samme segmentet. 

Vår vurdering er at denne snøfreseren leverer akkurat det man forventer. Den kan jobbe selv under tøffe værforhold (noe vi alle vet kan oppstå gjennom den norske vinteren) og den har en kraftig motor. Elektrisk start sørger for at du raskt får den i gang oen totaktsmotor får jobben unnagjort raskt og effektivt. Sist, men ikke minst har den et anti-clogging system som sikrer deg aktiv fremdrift uten at utkasteren fyller seg opp.

2. Toro Power Max 1432 OXHE CE

Toro Power Max 1432 OXHE CE

kr 51 710,-
Annonse
Fordeler
  • 81 cm arbeidsbredde
  • 1443 kg/min kapasitet
  • Kraftig 4-takts motor
  • 8 kraftige gir for enkel manøvrering
  • Kraftig innmating
Ulemper
  • Litt kostbar
  • Tungt design

Toro Power Max 1432 OXHE CE

Har du en stor gårdsplass eller innkjørsel kan det være et mareritt å holde den fri for snø. Da er det viktig at man har en snøfreser som ikke bare egner seg for å lage en sti, men faktisk kan få unnagjort en større jobb. Her kommer Toro Power Max 1432 OXHE CE inn som en av de største på markedet. Den har en imponerende kapasitet til å flytte 1443 kili snø per minutt, så her er det håp for å rekke bussen selv om du må måke først. 

Snøfreseren har en Toro Premium OHV 4-takt motor med 420 cc som gir deg all den kraften du trenger. I tillegg har den en kastelengde på 19,8 meter – noe som sikrer at du kan få snøen så langt unna som nødvendig på en effektiv måte. Lengden vil riktignok bli påvirket av tyngden på snøen (våt snø er litt tyngre) men du bør uansett få måkt effektivt med dette utgangspunktet. 

Når man skal måke et større område er det viktig med brukervennlighet, men også dette har utviklerne hos Toro tenkt på. Denne snøfreseren kommer nemlig med håndtaksvarmer, enhåndsgrep, Power steering og praktisk LED-belysning slik at du ser hvor du jobber. Den har også et integrert Anti-Clogging System (ACS) som forhindrer at snøen samler seg opp i utkasten underveis i måkingen din. 

Etter våre undersøkelser er dette en utrolig populær snøfreser. Den er ikke bare brukervennlig, men har også en kraftig kapasitet for deg som virkelig trenger en kraftig snøfreser. Den er riktignok større enn Max 928 og 826, men den gir også en langt større kapasitet. Dette er hva vi trygt kan kalle en premium snøfreser for deg som trenger det største for å få jobben gjort effektivt. 

3. Toro Power Max 826 OAE

Toro Power Max 826 OAE

kr 28 695,-
Annonse
Fordeler
  • Praktisk design
  • Enkel betjening
  • Opptil 15 m kastelengde
  • 66 cm arbeidsbredde
Ulemper
  • Litt liten tank
  • Ikke den kraftigste motoren til Toro

Toro Power Max 826 OAE

Ikke alle trenger eller har plass til en industriell snøfreser, men ønsker fortsatt tilgang til enkel måking. Da har Toro utviklet 826 OAE som en mer kompakt og brukervennlig snøfreser. Den veier bare 81 kg, men leverer fortsatt den kraftige prestasjonen som Toro sin Power serie er kjent for. Denne modellen har en litt mindre motor enn de to tidligere vi har omtalt, men den har fortsatt en kastelengde på opptil 15 meter. 

Arbeidsbredde på 66 cm vil være tilstrekkelig for de fleste mellomstore jobber, men i noen tilfeller vil det nok være nødvendig å kjøre en ekstra runde. Denne modellen kommer med vanlig 2-stegs freser type, men er blant de mindre i ‘store snøfreser’ kategorien. Vi vil nok si at denne er utmerket for deg som har en stor nok plass til at det er en omfattende jobb å måke med spade, men ikke har en industriell plass å måke.

Konsollen er fortsatt utrolig brukervennlig og den kommer med selvgående 16” dekk. Du kan også legge på snøkjetting dersom dette er nødvendig for fremkommeligheten. Imidlertid er det ganske grove mønster på dekket, så dette bør ikke være nødvendig ved mindre du jobber i ulendt terreng. 

Oppsummeringsmessig er dette en solid snøfreser som gir deg akkurat det du trenger. Den har en klassisk Toro Power motor og deres Anti-Clogging system for effektiv måking. Du kan justere utkasteren i den retningen du ønsker og styre den med bare én hånd. 2,2 liter bensintank vil holde for en solid arbeidsmengde, men det er ikke dumt å ha en liten kanne med ekstra drivstoff stående.

4. Stiga ST 5266 P2-Steg Bensin

Stiga ST 5266 P2-Steg Bensin

kr 30 668,-
Annonse
Fordeler
  • Kraftig bensinmotor
  • Lang kastelengde
  • 8 gir for enkel manøvrering
  • God arbeidsbredde
Ulemper
  • Bare 302 cc
  • Liten tank

Stiga ST 5266 P2-Steg Bensin

Stiga er et merke mange nordmenn forbinder med akebrett, men produsenten står også bak en rekke solide verktøy. Deres ST 5266 maskin er en robust snøfreser som kommer med kraftig motor uten at den blir alt for stor. Størrelsesmessig er den på nivå med Toro Power Max 826, noe som betyr at den veier litt under 100 kg. Med 302 cc er dette en kraftig bensindrevet snøfreser som effektivt får jobben gjort.

Vi så litt blandede tilbakemeldinger på denne modellen, men den scorer imponerende godt på brukervennlighet. Du har nemlig tilgang til alle kontroller strategisk plassert på kontrollpanelet. På denne måten har du full mulighet til å styre de forskjellige vinklene uten at du må gi slipp på spakene. Du kan også justere utkasteren med en manuell sveiv som er plassert rett under kontrollpanelet. Dette gjør at du raskt kan snu utkasteren underveis i jobbingen din. 

16” Snow Hog-dekk fra Stiga gir godt grep på selv krevende terreng. Du kan også velge å legge på kjettinger dersom du trenger ekstra grep på is eller slafs. Easy-Turn ™ teknologien til Stiga sørger for at differensiallåsen enkelt frigjøres og gir en bedre arbeidsflyt. Arbeidsbredden på denne modellen er 61-66 cm avhengige av innstillingene du bruker. 

Om du ønsker noe annet enn Toro Power serien, så vil Stiga ST 5266 være et utmerket utgangspunkt. Denne er kraftig nok til at den får selv krevende måking unnagjort raskt og enkelt, men ikke større enn at den får enkelt plass bakerst i garasjen. En vekt på 96 KG gjør det også mulig å håndtere den i ulendt terreng dersom du må tilføre litt manuell kraft for optimal fremdrift.

5. Toro Power Max 726 OE 

Toro Power Max 726 OE

kr 25 866,-
Annonse
Fordeler
  • Overkommelig pris
  • Kraftig motor
  • ACS system
  • Elektrisk start
Ulemper
  • Litt liten arbeidsbredde
  • Bare 212 cc motor

Toro Power Max 726 OE 

Den siste modellen på listen vår er også blant de nyeste modellene fra Toro. Dette er en kompakt og enkel snøfreser for deg som ikke trenger industriell kraft i oppkjørselen. Den kommer riktignok med en Toro Premium OHV 4-takt motor, men den har kun 212 cc. Kraftig rotor med 3 blader sørger for enkel innmating av snøen. 

En tilsvarende arbeidsbredde som Stiga sin ST 5266 gjør at disse likestilles i form av arbeidskapasitet. Imidlertid har den litt svakere motor og har derfor en hyggeligere pris. Vi har derfor valgt å trekke dette frem som et godt ‘budsjett’ alternativ for deg som gjerne vil kjøpe en snøfreser, men ikke ønsker å investere store beløp i dem.

Den har Quick Stick med 200 grader rotasjon og 16” dekk for godt grep. Kapasiteten ligger på rundt 860 kg/min, noe som bør få unna det meste av snø ganske effektivt. En av fordelene med denne er at den kun veier 81 KG, noe som gjør den utrolig enkel  å håndtere uavhengige av terreng og erfaring. Du vil også få bistand av 8 gir som gjør at du kan tilpasse hastigheten underveis. 

For deg som bare trenger en enkel og pålitelig snøfreser vil dette være et godt utgangspunkt. Her kan du få kraften fra Toro Power Max serien, men slippe å investere enorme beløp i en stor snøfreser. Bare pass på at du stiller den inn etter behov. Fra produsenten sin side er denne anbefalt på områder ra 100 – 250 M2 som vil tilsi de fleste gårdsplasser for vanlige eneboliger i dag.

Kjøpsguide: Dette bør du tenke på før du kjøper snøfreser

Har du aldri tidligere kjøpt en snøfreser, så kan det være vanskelig å vite hva man bør se etter. Mange av dem vil se ganske like ut, men det kan fortsatt være betydelige forskjeller i hvordan de presterer. Vi har derfor laget en rask og enkel kjøpsguide med noe av det viktigste du bør tenke på før du går til innkjøp av en snøfreser. Forhåpentligvis kan denne informasjonen gi deg de nødvendige kunnskapene for å gjøre det beste valget. 

Velg riktig kapasitet

Noe av det viktigste du bør tenke gjennom før du investerer i en snøfreser er hvilke behov du har. Bor du i et område hvor det ofte kommer store mengder snø gjennom vinteren, så vil det være greit med en kraftig snøfreser som Toro Power Max 928 eller 1432. Bor du derimot på østlandet, vestlandet eller i sør – så vil det mest sannsynlig komme mindre mengder snø gjennom vinteren. Da vil nok en enklere modell som Stiga ST 5266 eller Toro Power Max 726 være mer enn godt nok.

Du kan selvfølgelig investere i en stor og kraftig snøfreser uansett, men dersom du egentlig ikke har behov for dette – så vil det raskt bli bortkastet penger. Det er også viktig å huske at en stor snøfreser tar mer plass, så du vil måtte oppbevare den gjennom hele året. 

Det kan være lurt å se på kapasitet når du skal velge modell. Alle produsentene har oppgitt hvilke områder en snøfreser er best egnet for, samt hvor mye snø det er forventet at de kan få unna per minutt. Her er det store forskjeller blant de ulike modellene vi har listet opp, så ta hensyn til dette – så blir lommeboken også litt gladere.

Utstyr på snøfreseren

Det er lenge siden en snøfreser bare var en enkel maskin med innmating og utkasting av snø. I dag vil de fleste modeller komme med en rekke tilleggsutstyr og funksjonalitet som det er greit å vite om. Vi har derfor samlet noen punkter om hvilket utstyr som finnes, samt hvorfor noe av dette er greit å merke seg. 

Elektrisk oppstart

Tidligere var det gjerne vanlig med tautrekk som oppstarts metode for snøfresere. Imidlertid var dette langt fra det beste alternativet, og mange husker nok derfor irritasjonen med å måtte forsøke gjentatte ganger før motoren endelig sparket i gang. I dag har dette endret seg betydelig ved at de fleste snøfresere kommer utstyrt med en elektrisk oppstart. Dette er bare en enkel knapp som du trykker inn for at tenningen skal starte. Fordelen med dette er at du ved problemer bare kan plugge snøfreseren i en vanlig stikkontakt og dermed få den ekstra kraften du trenger for å starte den opp i kulden. 

Bensin vs. batterier

Det meste går mot elektrifisering, noe som også gjelder snøfresere. I dag kan du finne flere modeller som er elektriske, men disse har foreløpig fått en ganske lunken mottakelse. Spesielt her hjemme i Norge har disse en dårlig historikk med ikke å ville starte når vinterkulden setter inn. Vi anbefaler derfor at man foreløpig holder seg til de bensindrevne modellene som er langt enklere å få i gang selv om kulda biter godt gjennom store deler av vinteren. 

Her er det greit å merke seg at du vil finne bensindrevne modeller som har elektrisk start, noe som betyr at de fortsatt kommer raskt og enkelt i gang. Eneste du slipper er flate batterier når kulda begynner å bite gjennom senvinteren. 

Luftfrie hjul

Dekkene på snøfreseren din er noe de færreste har tenkt mye på, men det vil faktisk ha stor betydning for hvor ofte du må styre med snøfreseren din. Pneumatiske dekk benyttes på noen modeller fortsatt, men dette er mer styr enn det er verdt. Vi anbefaler derfor at du velger en modell som har luftfrie dekk. Alle modellene i vår liste har luftfrie dekk, så her kan du trygt velge.

Grunnen til at vi understreker dette er for å slippe flate dekk. Ingenting er mer irriterende enn å skulle grave frem snøfreseren en morgen og oppdage at dekkene er flate. Da får du ikke måkt og risikerer å havne bakpå hele dagen. Gjør deg selv en tjeneste og velg en modell som har luftfrie dekk. Disse kan ofte være litt dyrere, men du får fort igjen for denne investeringen i ettertid. 

Frontbelysning

Det har etterhvert blitt vanlig at man har LED belysning på forsiden av en snøfreser. Ikke bare gir dette deg bedre arbeidslys, men det sørger også for at du kan fange opp ting før det havner i snøfreseren. Her er det fortsatt store forskjeller på hva som er inkludert og ikke, men alle modellene som nådde opp i vår test har LED belysning foran.

Gjennom den norske vinteren er det ofte mørkt, og dersom det fortsatt snør kan det bli dårlig sikt. Nettopp derfor er det praktisk at man har ekstra belysning der det trengs. Da kan du fokusere på måkingen og fortsatt ha synsfelt nok til å fange opp eventuelle hindringer som måtte dukke opp i din vei. 

Plastrenner vs. Stål

Tidligere var det gjerne stål de fleste snøfresere var laget av, og dette inkluderte og utkast renner. Imidlertid er det flere produsenter som har oppdaget at plastisk faktisk er bedre egnet for dette enn stål. Ikke bare er det lettere å vedlikeholde, men det sørger også for at snøen ikke fester seg like godt til innsiden av rennene. 

Du bør derfor forsøke å velge en snøfreser som har plastrenner fremfor stål om du vil ha en langvarig snøfreser. Ikke bare er de enklere å holde i orden, men også å bytte. Plastikk vil heller ikke sprekke under kjølig vær slik stål kan risikere å gjøre. Sist, men ikke minst – plast ruster ikke. Når en stålrenne ruster, så vil det samle seg snø og annet i rusten som ofte kan forstyrre Anti-Clogging systemet til en snøfreser. 

Oppsummering

Det finnes utallige snøfresere på markedet, noe som ofte kan gjøre det vanskelig å velge. Derfor har vi tatt for oss et stort utvalg og presset dette ned til et utvalg av de 5 beste snøfreserne på markedet i dag. Her kan du velge kvalitet basert på egne behov og slippe bruke timevis på sammenligning av forskjellige modeller. Det var Toro Power Max 928 OAE CE som kom best ut av testen vår, men også de fire andre leverer en utmerket prestasjon for deg som vil ha det beste.

Savner du allerede sommeridyll og bading? Gjør sommeren til en drøm med et hagebasseng!

Ofte stilte spørsmål

Hvilken snøfreser var best i test?

I henhold til våre undersøkelser var det Toro Power Max 928 som kom best ut av testen. Dette er en allsidig og praktisk snøfreser som passer for de aller fleste jobber. 

Hvor mye koster en snøfreser?

Det er store spenn i prisen på forskjellige snøfresere, men om du ønsker å investere i en av kvalitet vil du ofte måtte investere mellom 15 – 30.000 kroner. Trenger du bare en veldig basic modell, så vil du kunne finne noe så lavt priset som 5000,-. 

Hva er viktig å tenke på før man kjøper en snøfreser?

Det er flere punkter vi anbefaler at man ser på før man går til innkjøp av en snøfreser. Vi har listet opp mange av disse i vår kjøpsguide som du finner på slutten av artikkelen. 
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo