Romaskin: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Romaskiner bruker hovedsaklig to ulike typer motstand: luftmotstand og magnetisk motstand. For de fleste betyr det lite hvilken man velger.Seriøse idrettsutøvere foretrekker ofte de med luftmotstand, samtidig er disse støyende, så brukere som for eksempel vil se på TV mens de trener foretrekker ofte magnetisk motstand.
Romaskin

Forskjellen mellom romaskiner med luftmotstand og magnetisk motstand

Når du vurderer romaskiner, og når du leser produktomtalene våre under vil du legge merke til at to typer motstand nevnes: luftmotstand og magnetisk motstand. Selv om disse ulike typene maskiner har veldig mange av de samme egenskapene, og på mange vis gjør den samme jobben for de fleste, har disse to alternativene likevel noen viktige forskjeller du bør være oppmerksom på. 

Man kan ikke egentlig si at den ene typen maskin er bedre enn den andre ettersom de forskjellige teknologiene er beregnet på ulike brukergrupper, men det er viktig å være klar over at det finnes forskjeller, og hva forskjellene betyr for deg og din treningssituasjon.

Best i test Romaskin 2023

Concept 2 Row ERG Romaskin

kr 15 741,- 17 490,-
Annonse
Å si at Concept2 Row ERG er «standard» i bransjen ville faktisk være en underdrivelse. Den er mer som et ikon – en benchmark som alle andre ro-maskiner blir målt mot. Med sitt kompromissløse fokus på kvalitet og ytelse, er det ingen overraskelse at den fortsetter å være en favoritt blant mange.

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Støy

En av de forskjellene som mange legger en del vekt på er støy når du bruker romaskinen. En romaskin som bruker luftmotstand bruker en vifte som lager motstanden når du ror. Dette betyr at du vil få en relativt høy susende lyd, og lyden vil bli høyere desto hardere du trener. 

I en romaskin som har magnetisk motstand dannes motstanden ved hjelp av magnetkrefter. Motstanden i en magnetisk romaskin kan økes eller reduseres ved å stille magneten nærmere eller lengre fra et svinghjul av metall. Med en magnetisk romaskin har man nesten ingen støy, og dette er derfor en bedre romaskin for de som for eksempel ønsker å bruke romaskinen uten forstyrrende susing mens de ser på TV.   

Motstand og nøyaktig måling av avstand

Romaskiner med luftmotstand er den typen maskiner som foretrekkes av toppidrettsutøvere og de som deltar i konkurranser. dette er fordi det er mulig med mer nøyaktig måling av avstand i en romaskin som bruker luftmotstand. 

Med luftmotstand vil du få større motstand desto raskere du ror, noe som gjør at det ligner mer på å ro på vannet. En magnetisk romaskin har fastsatt motstand som ikke endrer seg basert på hvor fort du ror. Dette betyr at du også kan ro med høy motstand og liten fart, som kan være ønsket for noen typer trening. 

Hvorfor trening med romaskin er populært

Mange regner romaskinen som en av de treningsmaskinene som gir kroppen din den beste treningseffekten på hele kroppen totalt sett. Dette er fordi romaskinen aktiverer så store deler av kroppen i hvert eneste rotak, inkludert musklene i beina, rumpe, kjerne- og stabiliseringsmuskler, rygg og armer.

En annen stor fordel med romaskiner er at du trener både styrke og kondisjon på samme tid, og på en veldig balansert måte. Romaskiner er også en veldig effektiv måte å trene på dersom du for eksempel ønsker å gå ned i vekt, samtidig som det er en veldig skånsom måte å trene på som ikke gir stor belastning på kroppen. 

Du kan trene på en romaskin på forskjellige måter. For eksempel kan du kjøre fokus på styrke, intervalltrening eller utholdenhet. Du kan også bruke innstillinger til å målrette treningen mot ulike muskelgrupper som du ønsker å styrke. 

De fem beste romaskinene

Nå som du kanskje har litt mer bakgrunnsinformasjon om romaskiner er det på tide å gå litt mer inn i detaljene på forskjellige romaskiner. I avsnittet under går vi inn i mer detaljer på de fem romaskinene vi mener er de beste i markedet i dag.

Best i test Romskiner

Norges 6 beste Romaskiner 2023

back to menu ↑

Concept 2 Row ERG Romaskin – Best i test

Concept 2 Row ERG Romaskin

kr 15 741,- 17 490,-
Annonse
Å si at Concept2 Row ERG er «standard» i bransjen ville faktisk være en underdrivelse. Den er mer som et ikon – en benchmark som alle andre ro-maskiner blir målt mot. Med sitt kompromissløse fokus på kvalitet og ytelse, er det ingen overraskelse at den fortsetter å være en favoritt blant mange.
Fordeler
 • Standarden i bransjen
 • Luftmotstand med realistisk rofølelse
 • Komfortabelt sete.
 • Slås enkelt sammen og kan trilles bort.
 • Førinstilte programmer
 • Tyngden gjør at romaskinen føles veldig stabil og sikker
Ulemper
 • Relativt dyr, men du får mye for pengene

Vår mening

Enten du er en treningsentusiast som meg eller bare ser etter en flott måte å komme i form på, vil denne ro-maskinen definitivt fange oppmerksomheten din.

Egenskaper: Hva Gjør Concept2 Romaskin Så Spesiell?

 • Høy Kvalitet: Denne maskinen er robust konstruert for å tåle selv de mest intense treningsøktene. Med solid konstruksjon er den laget for å vare!
 • Skjerm med Tilbakemelding: Concept2 kommer med en brukervennlig skjerm som gir tilbakemelding i sanntid om ytelsen din.
 • Komfort: Med en polstret sete og justerbare fotstropper, garanterer den maksimal komfort selv i lange treningsøkter.
 • Romslig Lagring: Når du er ferdig med treningsøkten, kan den enkelt foldes og lagres uten å ta mye plass.
 • Variert Motstand: Uansett om du er nybegynner eller en proff, tilbyr Concept2 forskjellige motstandsnivåer for en skreddersydd treningsopplevelse.
concept-2-romaskin

Er det virkelig verdt all hypen? Men etter noen uker med bruk, kan jeg trygt si – JA, det er det!

Det som virkelig fanget oppmerksomheten min var dens robuste konstruksjon. Jeg har prøvd andre ro-maskiner tidligere, men ingen av dem føltes like stabile og holdbare som denne. Skjermen med tilbakemelding er også et stort pluss. Den gir meg detaljert informasjon om min prestasjon, noe som hjelper meg med å forbedre meg hver dag.

Med mange produkter som flyter rundt i treningsverdenen, er det ikke alltid lett å skille hype fra virkelighet. Men med Concept2 Rower er saken klar. Denne ro-maskinen har bevist seg gang på gang som en pålitelig, slitesterk og effektiv treningspartner.

 • Global Anerkjennelse: Fra profesjonelle atleter til daglige treningsentusiaster, Concept2 er valget for mange når det kommer til roing. Den har tjent sin plass i hjertet av mange, og derfor finner du den i treningsstudioer over hele verden.
 • Presis Ytelse: Når det kommer til nøyaktig sporing og feedback, er det få maskiner som kan matche Consept2’s romaskin skjerm og data.
 • Uslåelig Holdbarhet: Designet for å vare, denne ro-maskinen tåler tidens tann og gir konsekvent ytelse gjennom årene.
back to menu ↑

Assault Air Rower Elite

Assault Air Rower Elite

kr 12 992,- 18 790,-
Annonse
Assault Air Rower Elite er ingen billig romaskin, men så er den også ment for utøvere som tar treningen sin seriøst. Her har du en maskin som tåler seriøs bruk over lang tid, og som gir en veldig realistisk følelse av å ro. På grunn av den solide konstruksjonen er dette også en god løsning for brukere med høy kroppsvekt, som ønsker å bruke romaskinen som en skånsom og effektiv måte å gå ned i vekt på.
Fordeler
 • Svært kraftig og slitesterk ramme og skinne.
 • Luftmotstand med realistisk rofølelse
 • 8 treningsprogrammer og mulighet for å kobles til Assault Fitness App.
 • Komfortabelt sete.
 • Passer personer opp til 193 cm.
 • Slås enkelt sammen og kan trilles bort.
 • Støtter både Bluetooth og ANT+
 • Tyngden gjør at romaskinen føles veldig stabil og sikker
Ulemper
 • Luftmotstand bråker generelt noe mer enn magnet
 • Relativt dyr, men du får mye for pengene
 • Stor og tung å flytte på 

Vår mening

Dersom du er ute etter en romaskin fra øverste hylle er Assault Air Rower Elite sannsynligvis valget for deg. Som navnet tilsier er dette en romaskin som bruker luftmotstand, og du kan dermed få veldig nøyaktige målinger for avstand og lignende. Du har også fordelen av at motstanden øker automatisk på en naturlig måte ved høyere hastigheter, slik som det hadde gjort dersom du var i en robåt. 

Drivsystemet i Assault Air Rower Elite består av både kjeder og reimdrift. Dette gir deg en myk og fleksibel, og mer realistisk følelse når du ror. Den solide rammen er laget av Aluminium er svært stødig, og kraftig nok til at den kan håndtere brukere på opptil 160 kg. Den kraftige rammen er også lang nok til at den passer for brukere på opptil 193 cm. Det komfortable setet på rammen er ergonomisk utformet og gir perfekt komfort for intensive roøkter.

Ved hjelp av det store displayet kan du følge med på tid, hastighet, distanse, antall trekk per minutt, kaloriforbruk, watt og puls. Du kan Velge mellom 8 forskjellige treningsprogrammer når du trener. Fordi romaskinen støtter både Bluetooth og ANT+ kan du også koble til ting som for eksempel et pulsbelte eller  Assault Fitness Appen.  

Dette er en tung maskin. Dette er en fordel når du har den der den skal være ettersom den selvfølgelig føles veldig god og stabil i bruk. Samtidig betyr tyngden at den er vanskeligere å flytte på. For å gjøre dette lettere er romaskinen utstyrt med transporthjul som gjør den noe enklere å flytte på. 

Du har også muligheten til å slå sammen romaskinen vertikalt. Dette gjør at den tar opp mye mindre plass i boligen din.

Nøkkelpunkter

 • Veier 92 kg
 • Maks brukervekt på 160 kg
 • Passer for personer på opptil ca. 193 cm
 • Størrelse på 235 x 51 x 123 cm når den er montert
 • Motstandstype: Luft
 • Dual-basert drivsystem som består av både kjeder og reimdrift
 • Kraftig og rustfri ramme av Aluminium
 • Stort display for avlesning av tid, hastighet, distanse, antall trekk per minutt, kaloriforbruk, watt og puls
 • Utstyrt med Bluetooth og ANT+
 • Har 8 treningsprogrammer
 • Kan kobles til eksternt pulsbelte eller Assault Fitness App
 • Kan slåes sammen og oppbevares vertikalt, og har transporthjul som gjør den enklere å flytte
back to menu ↑

Reebok Rower ZJET

God kvalitet i forhold til pris

Reebok Rower ZJET

kr 6 999,- 9 999,-
Annonse
Denne romaskinen for personer på opptil 120 kg gir deg hele 12 inspirerende treningsprogrammer, og 16 ulike motstandsnivåer. Den har magnetisk motstand og er stillegående. Designen er sammenleggbar og plassbesparende. Dersom du er ute etter en relativt rimelig romaskin med høy kvalitet trenger du ikke lete lenger.
Fordeler
 • Solid maskin med 16 motstandsnivåer
 • Stillegående
 • 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer
 • Fotplater som kan justeres
 • Oversiktlig LCD-skjerm med all den nødvendige treningsinfoen
 • Sammenleggbar og plassbesparende
Ulemper
 • Relativt tung
 • Mindre nøyaktig måling av avstand enn avanserte luftmotstand-modeller 
 • Mulighet for høy motstand på lav hastighet

Vår mening

Dersom du er ute etter en bra romaskin til en fornuftig pris bør du vurdere Reebok Rower ZJET. Etter vår mening er dette helt klart en av de beste romaskinene i sin prisklasse. Dette er en kvalitetsmaskin som du kommer til å ha mye glede av i lang tid. Denne relativt fornuftig prisede romaskinen er overraskende proff når du ser på prislappen.

Maskinen bruker magnetisk motstand, og har derfor den fordelen at den er veldig stillegående. Den har 16 motstandsnivåer slik at du alltid vil finne et nivå som passer for deg. Du kan også velge mellom 12 forhåndsinnstilte treningsøkter.

Den 4,5-tommers LCD-skjermen viser all den informasjon du trenger for å tilrettelegge treningsprogrammet ditt, inkludert distanse, tid, rotak, kalorier og puls. Dersom du ønsker å bruke et treningsprogram med pulsmåling trenger du å koble til et pulsbelte.

Reebok Rower ZJET er en romaskin som er både skånsom for kroppen og svært behagelig i bruk. Siden den er stillegående er den også perfekt å bruke dersom man for eksempel vil koble av med en film mens man kommer seg i form. Den sammenleggbare designen og hjulene gjør at det er lett å oppbevare denne romaskinen i et hvilket som helst hjem uten at den tar opp for mye unødvendig plass.

Nøkkelpunkter

 • Vekt på 36kg
 • Maksimums brukervekt på 120 kg
 • Størrelsen er 195 x 43,5 x 65 cm når den er montert
 • Magnetisk motstand
 • 16 motstandsnivåer
 • 6 kg svinghjul
 • 12 forhåndsinnstilte treningsøkter
 • 4,5-tommers LCD-skjerm som viser distanse, tid, rotak, kalorier og puls
 • Kan kobles til pulsbelte
 • Glidebestandige fotplater
 • Sammenleggbart design som enkelt kan slåes sammen og trilles bort
back to menu ↑

BH Fitness Aquo Dual

Veier minst

BH Fitness Aquo Dual

Kr 10 677,-
Annonse
Den solide men samtidig relativt mobile BH Fitness Aquo Dual er gir mange valgmuligheter med 24 motstandsnivåer, 12 treningsprogrammer, 4 brukerprofiler, og 4 HRC-programmer. Denne romaskinen har også magnetisk motstand, slik at den er nesten lydløs. Designen er sammenleggbar og har hjul for praktisk lagring.
Fordeler
 • Solid maskin med 16 motstandsnivåer
 • Stillegående
 • 12 forhåndsinstallerte treningsprogrammer.
 • Fotplater som kan justeres.
 • Oversiktlig LCD-skjerm med all den nødvendige treningsinfoen.
 • Sammenleggbar og plassbesparende
Ulemper
 • Relativt tung
 • Mindre nøyaktig måling av avstand enn avanserte luftmotstand-modeller 
 • Mulighet for høy motstand på lav hastighet

Vår mening

Dersom valgmuligheter er viktig for deg har du alt du kan ønske deg med BH Fitness Aquo Dual. Dette er en romaskin med magnetisk motstand som gir deg 12 motiverende treningsprogram, i tillegg til valg mellom hele 24 ulike motstandsnivåer. For å gjøre ting enkelt i familien har du også muligheten til å bruke 4 ulike brukerprofiler. 

Du kan følge med på alle nødvendige treningsdata på den oversiktlige LCD monitoren som viser deg tid, hastighet, distanse, omdreininger per minutt, kaloriforbruk, odometer, watt. Du kan også følge med på puls her dersom du har koblet til en ekstern pulssensor, slik som for eksempel et pulsbelte.   

Selv om denne romaskinen er relativt mobil med sammenleggbar design, hjul og en egenvekt på bare 24 kg, er den fortsatt solid nok til at den kan brukes av personer med en vekt på opptil 110 kg. Den føles også stødig når du bruker den, og gir en overraskende realistisk rofølelse med jevn og fin motstand. 

BH Fitness Aquo Dual er nesten lydløs i drift, og er derfor perfekt dersom du trenger å underholde deg med en film eller lignende under lange utholdenhetsøkter. Den er også optimalisert for i.Concept-appene slik at du kan utvide funksjonaliteten til romaskinen din ytterligere ved å kjøper Dual Kit-modulen.

Nøkkelpunkter

 • Veier 25 kg
 • Maksimums brukervekt på 110 kg
 • 179 x 50 x 53 cm størrelse når den er montert
 • Magnetisk motstand
 • tilnærmet lydløs drift
 • Mer enn 24 motstandsnivåer.
 • stor og oversiktlig LCD-skjerm som viser tid, hastighet, distanse, omdreininger per minutt, kaloriforbruk, odometer, watt og puls
 • 12 forhåndsinnstilte programmer
 • 4 brukerprofiler
 • Optimalisert for i.Concept-apper
 • Sammenleggbar og kan trilles bort

 

back to menu ↑

Titan Life Rower R65

God til nybegynnere

Titan Life Rower R65

kr 6 099,-
Annonse
Dersom du er ute etter en høykvalitets romaskin vil Titan Life Rower R65 være et godt valg enten du er nybegynner eller en mer erfaren bruker. Kombinasjonen av magnetisk motstand og luftmotstand, 21 treningsprogrammer, og 16 motstandsnivåer gjør at du får det beste av begge teknologiene, og maksimums fleksibilitet. Denne solide romaskinen er dimensjonert for brukere på opptil 130 kg.
Fordeler
 • Kombinasjonen av luftmotstand og magnetmotstand gir jevn og god motstand
 • 16 ulike motstandsnivåer er perfekt for styrketrening og intervalltrening
 • Komfortabelt sete
 • Treningscomputer som viser nødvendig treningsdata
 • 21 ulike treningsprogrammer
 • Plassbesparende design
Ulemper
 • Kommer ikke med pulssensor inkludert

Vår mening

Dersom du har en høy og flott kropp, og driver med yoga er det stor sjanse for at du har irritert deg for at yogamatten din er for kort. Det kan være forstyrrende for flyten i treningen dersom du til stadighet må omjustere stillingen din for å passe inn på yogamatten. Samtidig kan du lettere miste grepet dersom du har en fot eller en hånd utenfor yogamatten. Dette kan også være ganske ubehagelig.

Teal Marrakesh-Yogamatten fra Gaiam er designet spesielt med tanke på deg som har en høyere kroppshøyde, og gir deg 25 cm med ekstra lengde og 5 cm med ekstra bredde å boltre seg på. 

Med en høyere kropp kommer større benbygning og høyere totalvekt, og derfor mer belastning på leddene. Av denne grunn har denne yogamatten også en en tykkelse på 6 mm, slik at den er både mer behagelig og tar bedre vare på leddene til de som har en tyngre kroppsbygning. 

Yogamatten er laget av et solid PVC materiale som gir god demping. Materialet er fritt for lateks, som stadig flere utvikler allergi mot . Yogamatten inneholder heller ikke noen av de helseskadelige ftalatene DEHP, DBP, BBP, DINP, DIDP, og DNOP, som man finner i mange andre yogamatter som er laget av PVC.

Nøkkelpunkter

 • Veier 37,5 kg
 • Maksimums brukervekt på 130 kg
 • Størrelse på 211 x 49 x 87 cm når den er montert
 • Kombinasjon av luftmotstand og magnetisk motstand
 • Oversiktlig display som viser tid, avstand, antall rotak, rotak per minutt og kalorier
 • 21 automatiske treningsprogrammer
 • 16 ulike motstandsnivåer
back to menu ↑

Master Fitness R610

Best på pris

Master Fitness R610

kr 4 836,-  5 690,-
Annonse
Med sine 28 kg er dette en lett og grei romaskin for nybegynnere, eller for de som ønsker en stillegående, praktisk og plassbesparende romaskin for leiligheten sin. Den kan brukes av personer på opptil 110 kg. Du kan velge mellom 12 motstandsnivå. Romaskinen er enkel, og mangler både treningsprogrammer og støtte for pulsmåling, men den er til gjengjeld rimelig i pris.  
Fordeler
 • 12 magnetiske motstandsnivåer
 • Magnetbrems sørger for lavt støynivå.
 • Kompakt og lett konstruksjon som gjør romaskinen lett å flytte på
Ulemper
 • Ingen treningsprogrammer
 • Ingen støtte for pulsmåling

Vår mening

For noen er flyttbarhet viktig. Dette kan for eksempel være tilfelle dersom du trenger å flytte romaskinen frem og tilbake mellom rommet der du lagrer den og rommet der du trener med romaskinen i en liten leilighet. Dersom flyttbarhet er viktig er den lette og kompakte Master R610, med en vekt på bare 28 kg den perfekte modellen for deg. Denne romaskinen kan også, ved et enkelt håndgrep, settes opp på høykant slik at den tar veldig lite plass i hjemmet ditt. 

En annen fordel med denne romaskinen dersom du for eksempel bor i en leilighet, eller av andre grunner ønsker å unngå for mye støy er at den bruker magnetisk motstand, og derfor er veldig stillegående. Den magnetiske motstanden gjør at du kan få jevn motstand, og du har et ratt der du kan stille inn valget ditt mellom de 12 tilgjengelige motstandsnivåene.

Du kan følge med på treningen din ved hjelp av et display som viser tid, distanse, antall rotak, rotak per minutt og kaloriforbruk. En ting vi savner med på Master R610 er pulsmåling. Master R610 er laget for brukere med en kroppsvekt på maksimum 110 kg, som er litt mindre enn mange av de andre modellene, men fortsatt solid nok til at den passer de fleste. 

Alt i alt er R610 en romaskin som er perfekt for de som trenger en liten og lett romaskin til en rimelig pris. Dette er også en romaskin mange nybegynnere velger å starte med.

Nøkkelpunkter

 • Veier 28 kg
 • Maksimums brukervekt er 110 kg
 • 202 x 53 x 67 cm størrelse når den er montert
 • Bruker magnetisk motstand, og er svært stillegående
 • 12 motstandsnivå
 • Oversiktlig display som viser tid, distanse, antall rotak, rotak per minutt og kaloriforbruk
back to menu ↑

Slik velger du riktig romaskin for deg 

Hvilken romaskin som er rett for deg kommer an på hvordan du skal bruke maskinen, og hvor du skal bruke den. 

For de som bare bruker romaskinen som et treningsapparat hjemme er det lite forskjell på luftmotstand eller magnetisk motstand når det gjelder treningsverdien. Det er heller andre ting som det er viktigere å fokusere på. For eksempel kan støynivået være viktig dersom du skal bruke romaskinen i en liten leilighet eller mens du ser på TV. Da bør du fokusere på romaskiner med magnetisk motstand. 

En annen ting du må huske på er at du må ha plass til romaskinen. For mange betyr dette at romaskinen må være flyttbar og at den kan lagres vertikalt eller legges sammen. Hvor mye du veier er også viktig å huske på dersom du har høy kroppsvekt, ettersom det ikke er alle romaskiner som er dimensjonert for de med høy kroppsvekt.   

Dersom du trener profesjonelt vil det ofte være aktuelt med en modell som bruker luftmotstand, særlig dersom du trenger målinger av avstand og ytelse med veldig høy nøyaktighet. Dersom treningen din fokuserer mye på intervalltrening og styrke kan den jevnere magnetiske motstanden være mer passende. Her har du naturligvis også muligheten til å velge en romaskin som bruker både luftmotstand og magnetisk motstand (også kalt reluktans) dersom du trenger begge deler. 

En romaskin som er praktisk og flyttbar trenger ikke være dyrere, men når det kommer til display treningsprogrammer og andre tekniske finesser koster dette ofte litt mer om du trenger det. Her bør du tenke på hvor mye denne typen funksjonaliteter egentlig motiverer deg, og hvor mye de derfor er verdt for deg.

Alt i alt trenger det slett ikke koste så mye å få den romaskinen du trenger for å holde deg i toppform, eller for å gå ned i vekt, men dersom du motiveres av en flott maskin som har det beste markedet kan by på av funksjonaliteter kan det likevel hende at den ekstra treningsgleden gjør det vel verdt å investere noen ekstra kroner i en bedre modell.

Les mer: Vi har testet de beste pulsklokkene på markedet

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål om Romaskiner

Hva er en romaskin?

En romaskin er et treningsapparat som simulerer bevegelsene og motstanden du har når du bruker en robåt. Trening på romaskin er kjent for å være en særdeles allsidig og effektiv treningsform der alle de store muskelgruppene, hjertet og pusteapparatet benyttes.

Hvilke typer motstand brukes i romaskiner?

Romaskiner bruker hovedsaklig to ulike typer motstand: luftmotstand og magnetisk motstand. For de fleste betyr det lite hvilken man velger.Seriøse idrettsutøvere foretrekker ofte de med luftmotstand, samtidig er disse støyende, så brukere som for eksempel vil se på TV mens de trener foretrekker ofte magnetisk motstand.

Hvorfor velger mange å trene med romaskin?

Trening med romaskin er en øvelse som aktiverer store deler av kroppen din på en gang. Det er også en øvelse som trener både styrke og kondisjon på en gang. Trening med romaskin er skånsomt for kroppen din, og lar deg redusere vekten din effektivt uten stor belastning på kroppen. 

Hvor mye støyer en  romaskin?

Hvor mye romaskinen støyer kommer i stor grad an på hvilken type romaskin du bruker. En romaskin som bruker luftmotstand er vanligvis den som støyer mest. Det er ikke uvanlig at denne typen romaskiner har et støynivå på over 70 dB. Romaskiner med magnetisk motstand er mye stillere, og har et støynivå som ofte ligger litt over 50 dB. 

Hvor effektive er romaskiner for å forbrenne kalorier?

Romaskiner antas å kunne forbrenne opptil 1000 kalorier per time. En av grunnene til at romaskiner er så effektive er at de aktiverer mer enn 80% av muskelmassen din
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo