Robotgulvvasker: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Vasking av gulv er for det meste kjedelig og monotont arbeid, og stadig flere har i det siste blitt oppmerksomme på at dette derfor faktisk er en jobb som godt kan utføres av roboter. Her går vi gjennom de beste robotgulvvaskerne på markedet i 2023
Beste Robotgulv vaskere

Om Robotgulvvasker

De siste årene har det kommet stadig flere roboter som tar seg av kjedelige og monotone enkeltoppgaver i huset.

Robotgulvvaskere er maskiner som helt selvstendig kan håndtere jobben med å feie og vaske gulvene. Noen robotgulvvaskere kommer også i kombinerte modeller som i tillegg også kan støvsuge. 

Det er i stor grad utviklingen av kunstig intelligens, i kombinasjon med stadig kraftigere og mindre datamaskiner, som har bidratt til å gjøre det mulig å produsere nyttige robot gulv vaskere. I tillegg har den økende etterspørselen etter slike roboter de siste årene gjort at disse nå produseres mye billigere enn før. 

Best i test Robotgulv vasker:

iRobot Braava Jet M

kr 5 999,-
Annonse
Braava Jet M6 fra iRobot er vår favoritt blant robotgulvvaskerne i det norske markedet. Denne lille firkantede roboten er utformet slik at den lettere skal komme til med vasking i hjørner, kriker og kroker der skitt og smuss har lett for å hope seg opp.

Gulvvaskeren arbeider 75 minutter på hver 180 minutters lading, og når batteriet er lavt drar den tilbake til ladestasjonen og lader seg selv, for så å fortsette arbeidet der den slapp.

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Hvorfor bruke robotgulvvasker

Beste Robotgulvvasker

Vasking av gulv er tungt arbeid, og i tillegg virker det gjerne forstyrrende på aktivitetene i huset. Med robotgulvvaskere forsvinner dette problemet. Mange av disse kan nemlig stilles inn slik at vaskingen unnagjøres av roboten i fred og ro om natten når det er stille i huset, eller mens de som bor i huset er ute på jobb eller skole.

Eldre og uføre som kan ha vanskeligheter med å vaske selv har også stor nytte av robotgulvvaskere, og koster som oftest mindre enn en rengjører som tar seg av den samme jobben.  

back to menu ↑

Viktig å huske når du velger robotgulvvasker

For deg som vurderer å gå til anskaffelse av en robotgulvvasker går vi inn på noen av de viktigste tingene du bør vurdere under. 

Pris

en av de største ulempene med robotgulvvaskere er kanskje at de for mange føles litt dyre. Modellene kommer med ulike funksjoner og prisnivå. Husk at det ikke alltid trenger å være slik at du må ut med mye penger for en robotgulvvasker som avlaster mye av den slitsomme vaskejobben.

Rengjøringsmetoder og resultater

Det er enda slik at mennesker er bedre enn roboter til å vaske gulv. Selv om noen av de beste modellene allerede gir veldig gode resultater er det fortsatt vanskelig for roboter å komme til og vaske skikkelig rent i de mørkeste kriker og kroker. Av denne grunn er ikke robotgulvvaskere en løsning som erstatter gulvvasken helt, men som kan gjøre den daglige vasken enklere, og behovet for manuell vask sjeldnere. 

Robotgulvvaskerne varierer også mye når det gjelder hva de kan gjøre. Noen modeller kommer med støvsuging, mens mange andre kan både feie og moppe. Det er også ofte mulighet til å stille inn hvor vått du ønsker at gulvet skal bli. Disse ulike funksjonalitetene er naturligvis viktige faktorer for prisen til robotgulvvaskeren.

Programmering og sensorer

Mange robotgulvvaskere kan stilles inn til å starte med gulvvasken på bestemte tidspunkt slik at du for eksempel kan våkne opp til nyvaskede gulv om morgenen, eller slik at du kan komme hjem fra jobb til nyvasket hus.

 Sensorer og navigasjon er viktig i en robotgulvvasker. Husk at du for eksempel bør se deg om etter en modell som har trappesensor, og som vet hvor den allerede har vasket og kan komme seg relativt greit frem. desto større og mer komplisert området som skal vaskes er, desto viktigere blir navigasjonssystemet til robotgulvvaskeren. 

Arbeidstid og støy

Hvor lenge en robotgulvvasker kan vaske, og dermed hvor store arealer de kan håndtere, kommer i stor grad an på batterikapasiteten. Nyere modeller kan arbeide i vel over en time om gangen. Robotgulvvaskere er også relativt stillegående dersom du for eksempel sammenligner dem med vanlige støvsugere.

App, brukervennlighet og klargjøring

Når du velger robotgulvvasker er det viktig å tenke på hvor brukervennlig den er. Dette er naturligvis ekstra viktig for de som ikke er så teknisk anlagt. Noen modeller kan du nærmest bare plugge inn og så skjer resten automatisk, mens andre trenger et mer avansert oppsett.

I dag styres robotgulvvaskere ofte ved hjelp av en app. Hvor intuitiv og brukervennlig denne appen er vil ofte være en god indikasjon på hvor brukervennlig robotgulvvaskeren er.  

robotstøvsuger rengjør

Beste Robotgulvvasker

back to menu ↑

Topp 5 robotgulvvaskere

Det finnes mange robotgulvvaskere å velge mellom, men ikke alle er å anbefale. Under går vi over de robotgulvvaskerne vi anbefaler.

back to menu ↑

1. iRobot Braava Jet M6

Anbefalt robotgulvvasker

iRobot Braava Jet M

kr 5 999,-
Annonse
Braava Jet M6 fra iRobot er vår favoritt blant robotgulvvaskerne i det norske markedet. Denne lille firkantede roboten er utformet slik at den lettere skal komme til med vasking i hjørner, kriker og kroker der skitt og smuss har lett for å hope seg opp.

Gulvvaskeren arbeider 75 minutter på hver 180 minutters lading, og når batteriet er lavt drar den tilbake til ladestasjonen og lader seg selv, for så å fortsette arbeidet der den slapp.
Fordeler
 • Lettvint betjening via app eller stemmestyring med Amazon Alexa eller Google Assistant
 • Selvladende, med brukstid på 75 minutter per 180 minutters lading
 • Liten og stillegående robot som både kan vaske og feie
 • Presisjons-jetspray
 • Patentert iAdapt 3.0 Navigasjon, ideell for flere rum og større områder, og med mulighet for å legge inn virtuelle vegger
Ulemper
 • Relativt dyr

Vår mening

Rengjøring

Med iRobot Braava Jet M6 blir rengjøring morsomt og interessant å følge med på når du føler for det, i stedet for en slitsom, kjedelig og tidkrevende oppgave du må utføre selv. Den smarte presisjons-jetsprayen løser effektivt opp skitt og klissete flekker. Roboten sin praktiske firkantede design gjør at den effektivt kan rengjøre inne i hjørner og langs kanter. 

Klutene til robotgulvvaskeren er utstyrt med en absorberende overflate, klarer greit selv vanskeligere områder. Gulvvaskeren har også spesialdesignede kluter for feiing. Disse klutene bruker statisk elektrisitet til å mer effektivt fange opp støv, skitt og dyrehår. Rengjøringsklutene er gjenbrukbare og kan vaskes. 

Arbeidstid og lading

iRobot Braava Jet M6 er en selvladende rengjøringsrobot som kan arbeide i 75 minutter etter 180 minutters lading. Når den nesten er tom for strøm, kjører den enkelt og greit automatisk tilbake til ladestasjonen og blir ladet opp. Hvis den ikke var ferdig med rengjøringen fortsetter den der den slapp når den er ferdig ladet. 

Sensorer, navigasjon og mobilitet

Kommunikasjonen til iRobot Braava Jet M6 skjer over det lokale WiFi-nettverket. Med 75 minutters kjøretid, automatisk lading og det avanserte iAdapt 3.0 Navigasjonssystemet er den smarte robotgulvvaskeren perfekt for større bygninger eller boliger med flere rom og store gulvflater. Du kan også legge inn virtuelle vegger i appen dersom det finnes områder der du ikke ønsker at roboten skal gjøre rent. 

Den lille roboten regner ut den mest effektive ruten for rengjøring og går systematisk til verks enten den arbeider alene eller i samarbeid med iRobot Roomba S9+. Navigering rundt møbler, tepper og lignende hindringer er ikke noe problem, men den er ikke designet for å komme seg over dørstokker. Du har naturligvis også muligheten til å kontrollere robotgulvvaskeren med iRobot HOME-appen på telefonen din.

Avanserte funksjoner

Den patenterte iAdapt 3.0 Navigasjonen til iRobot Braava Jet M6 er en av de tingene som gjør at denne modellen skiller seg ut i mengden. Den nye smarte Imprint Link teknologien som lar Braava Jet M6 og iRobot Roomba S9+ kommunisere og samarbeide automatisk om vasking og støvsuging er også en avansert funksjonalitet som gjør denne modellen spesielt interessant.

Robotgulvvaskeren er også kompatibel med stemmestyring, og støtter Amazon Alexa og Google Assistant.

back to menu ↑

2. Xiaomi Mi Mop Pro 2+

Best på ytelse – 2-i-1 støvsuger med gulvvask

Xiaomi Mi Mop Pro 2+

kr 3 588,-
Annonse
Den stillegående og effektive Xiaomi Mi Mop Pro 2+ gir deg både støvsuging og gulvvask i en og samme rengjøringsrobot.

Dette er den perfekte løsningen for deg som ønsker å kjøpe en rengjøringsrobot, men ikke helt har greid å bestemme deg for om du skal kjøpe en robotgulvvasker eller en robotstøvsuger.
Fordeler
 • Hurtig og effektiv 2-i-1 støvsuger med gulvvask
 • Stillegående, med sterk sugeevne
 • Kompatibel med SmartHome, Google assistant, og Amazon Alexa
 • Systematisk navigation (vSLAM visuel navigation)
 • Stor støvbeholder og vannbeholder
 • Brukervennlig app
 • Kommer seg over dørstokker på opptil 2 cm
Ulemper
 • Noe begrenset arbeidsareal
 • Rund form, som kan begrense mulighetene for gulvvask i hjørner noe

Vår mening

Xiaomi Mi Mop Pro 2+ med en prislapp på bare 3.999,- kroner gir deg både vasking og støvsuging på en gang.

Rengjøring

Mange tenker nok at en robot som både vasker og støvsuger kanskje ikke er noen spesialist på noen av delene. Det er ikke tilfelle med Xiaomi Mi Mop Pro 2+. Denne maskinen støvsuger med en sugeevne på hele 3000 Pascal (1500-2000 Pascal er standard for effektiv støvsuging av tepper).

Arbeidstid, lading og tømming

Arbeidstiden til Xiaomi Mi Mop Pro 2+ ligger på rundt 180 min. Dette er et areal på rundt 140 kvadratmeter. Rengjøringsroboten kan også stilles inn til å rengjøre flere rom. Når batteriet begynner å nærme seg tomt vil rengjøringsroboten lade seg opp selv og fortsette arbeidet der den slapp. 

Xiaomi Mi Mop Pro 2+ har en romslig 550 milliliters støvbeholder, slik at den sjelden trenger å tømmes. Vannbeholderen rommer 250 milliliter. Når roboten vasker kan du velge hvor mye vann som skal brukes alt etter hvilken type gulv roboten rengjør.

Sensorer, navigasjon og mobilitet

Xiaomi Mi Mop Pro 2+ sitt avanserte navigasjonssystem lar deg velge mellom ulike rengjøringsmetoder ved hjelp av en medfølgende app. Denne appen lar deg også se på kartet i appen akkurat hvor robotstøvsugeren befinner seg til enhver tid. Med appen kan du også sette virtuelle vegger rundt områder du ikke ønsker skal rengjøres.

Dørstokker er ofte et problem for gulvvaskere som skal vaske i flere rom, men her er Xiaomi Mi Mop Pro 2+ litt bedre enn de fleste gulvvaskere. Denne modellen kan håndtere dørstokker på opptil 2 cm før den setter seg fast. Den har også trappesensor som forhindrer uhell der roboten faller ned trapper og ødelegges.

For å kunne navigere bedre er Xiaomi Mi Mop Pro 2+ utstyrt med ToF(time of flight sensor). Dette er et slags kamera som brukes til å måle avstand og hastighet. TOF sensoren benyttes i kombinasjon med VSLAM(Visual Simultaneous Localization and Mapping)-teknologi slik at rengjøringsroboten kan orientere seg bedre og navigere mer effektive ruter. Denne prosessen kan overvåkes på mobiltelefonen din i sanntid ved hjelp av den tilhørende appen.

Avanserte funksjoner

Xiaomi Mi Mop Pro 2+ er kompatibel med SmartHome, Google assistant, og Amazon Alexa . Den brukervennlige appen som er utviklet spesielt for å kunne brukes med rengjøringsroboten kan benyttes til å kontrollere og overvåke roboten sine aktiviteter. 

back to menu ↑

3. iRobot Braava Jet 250

Best på pris

iRobot Braava Jet 250

kr 2 347,-
Annonse
Med Braava Jet 250 robotgulvvaskeren fra iRobot trenger det ikke å koste mye å få gulvene sine vasket automatisk. Denne kompakte gulvvaskeren som kun koster kr 2 224,- har en firkantet design som gjør det lettere å komme til i hjørner. Gulvvaskeren har et noe begrenset arbeidsområde, og passer derfor absolutt best for mindre rom slik som for eksempel kjøkken og bad. 
Fordeler
 • Stopper ikke før flekker har blitt fjernet
 • Effektiv og rask vask av gulvet
 • Tre forskjellige kluter medfølger
 • Kan styres via iRobot Home appen
Ulemper
 • Ingen automatisk opplading
 • Relativt lite arbeidsområde
 • Relativt liten vanntank
 • Virker ikke på sorte gulv

Vår mening

Rengjøring

Rengjøring med Braava Jet 250 er utrolig lettvint til tross for den avanserte teknologien. Alt du trenger å gjøre er å fylle vann i beholderen og sette på rett klut. gulvvaskeren kommer med vaskbare kluter for både gulvvask og mopping. Hvilken klut som brukes kan roboten selv registrere, og det er slik roboten vet hvilket program den skal kjøre. Etter at rengjøringen er ferdig kan du fjerne kluten ved hjelp av et enkelt trykk, og uten at du behøver å ta på den.

Braava Jet 250 har en kompakt og firkantet design som gjør det mye lettere å gjøre rent, selv i områder der det ellers kan være vanskelig å komme til, slik som for eksempel under og rundt møbler, inne i hjørner, rundt toaletter og lignende.  

Rengjøringn med Braava Jet fungerer fint på alle typer harde gulv, slik som for eksempel fliser, stein og solide tregulv. Rengjøringen er nesten lydløs, med sprayen fra dysen fremme på maskinen som eneste merkbare lyd. Dysen fukter støv og flekker før det vibrerende rengjøringshodet skrubber gulvet varsomt, og absorberer smuss og skitt. 

En ting som gjør Braava ekstra effektiv er at den ikke kjører videre før den er ferdig med en flekk. Den bruker også arbeidsmønster som imiterer hvordan mennesker vasker og mopper gulv effektivt. 

Arbeidstid, lading og tømming

Braava Jet 250 har en arbeidstid på rundt 60 minutter. I løpet av denne tiden kan robotgulvvaskeren dekke et arbeidsareal på 20-25 kvadratmeter. Deretter må den lades opp igjen, noe som tar rundt 2 timer. En av ulempene med denne modellen er at den ikke lader seg selv. Påfylling av vann og bytte av kluter skjer også manuelt. 

Sensorer, navigasjon og mobilitet

Du kan kontrollere Braava Jet 250 med iRobot Home appen, men den kan også i stor grad styre seg selv. Når roboten vasker kjører den i et systematisk mønster og registrerer forhindringer, slik som møbler, vegger, trapper og tepper, som kommer i veien, og planlegger slik at den unngår hindringene. Roboten skrur seg av selv når den kommer tilbake til utgangspunktet, eller dersom den setter seg fast. 

Dersom du har områder i boligen som ikke skal vaskes kan du bruke den integrerte virtuelle veggen i appen for å forhindre at roboten går til dette området. En begrensning som det kan være viktig for noen å være klar over er at Braava Jet 250 i utgangspunktet ikke fungerer på sorte gulv.

Avanserte funksjoner

Du skal bare laste ned iRobots Home App., på denne måten får du mest mulig ut av din robot. Den kobles til via Bluetooth, du får en rekke muligheter som for eksempel navngivning, aktivering, justering av vannivå, Spot Clean og manualer.

back to menu ↑

4. Xiaomi Mi Mop Essential

Billigste robotgulvvasker med støvsuger 

Xiaomi Mi Mop Essential

kr 1 999,-
Annonse
Dersom du ikke liker å bruke tiden din på å vaske gulv, men ikke ønsker å bruke så altfor mye penger på en robotgulvvasker er Xiaomi Mi Mop Essential, til en pris på bare kr 1 759,- blant de løsningene for automatisk rengjøring som gir deg aller mest for pengene.

Dette er i nemlig en modell som gir deg både støvsuging og gulvvask i en og samme rengjøringsrobot. 
Fordeler
 • Intelligent visuell navigasjon
 • Inkluderer både støvsuging og våtmopp-funksjon
 • Kompakt design som klarer dørstokker på opptil 1,7 cm.
 • Brukervennlig smartphone app og integrasjon med Alexa og Google Assistant
Ulemper
 • Er ikke designet for å fortsette der den slapp etter opplading
 • Begrenset til ett rom om gangen 
 • Rund design som ikke er ideell for gulvvask med vann innerst i hjørner

Vår mening

Rengjøring

Xiaomi Mi Mop Essential tar seg av både støvsuging og gulvvask med våt mopp. Støvsugeren har en solid sugeevne på hele 2200 Pascal. Det intelligente moppe-systemet lar deg velge mellom tre forskjellige vann-nivåer som er tilpasset for vasking av forskjellige gulvtyper.  

Arbeidstid, lading og tømming

Rengjøringsroboten kan arbeide uforstyrret i hele 90 minutter uten å trenge å lades opp. Dette tilsvarer et gulvareal på opptil 140 kvadratmeter. Når bare 15% batteri gjenstår vil roboten automatisk gå tilbake til ladestasjonen for å lade seg opp igjen. Ladingen tar vanligvis mellom 4 og 5 timer. 

Sensorer, navigasjon og mobilitet

Xiaomi Mi Mop Essential er utstyrt med 15 nøyaktige sensorer som bidrar til å gi den ultra nøyaktig navigasjon, og som forhindrer at den for eksempel faller ned trapper eller velter gjenstander i hjemmet ditt. Robotgulvvaskeren kommer seg også over gulvstokker som er opptil 1,7 cm høye.

Avanserte funksjoner

Xiaomi Mi Mop Essential kommer med en brukervennlig mobil app, og er også kompatibel med Amazon Alexa og Google Assistant.

 

back to menu ↑

5. iRobot Braava 390T

Mest for pengene

iRobot Braava 390T

kr 2 749,-
Annonse
Rengjøringsroboten iRobot Braava rengjør gulvet ditt effektivt og systematisk med mikrofiberklut mens du slapper av eller tar deg av viktigere saker.

Robotgulvvaskeren kan både feie og vaske de fleste typer harde gulv, og den har innebygde smarte sensorer som hjelper den med å navigere rundt møbler og tepper eller unngå trapper.  
Fordeler
 • Kompakt design som er lett å bruke, og som kommer til under de fleste møbler
 • Stillegående rengjøringsrobot som både feier og vasker
 • Opptil 150 minutters arbeidstid
 • Smart navigasjonssystem med arbeidsområde som kan utvides
 • Gjenbrukbare kluter
Ulemper
 • Rengjøringsevnene er noe begrenset
 • Trenger en GPS cube for optimal navigasjon
 • Lader ikke seg selv og kan ikke stilles inn på forhånd

Vår mening

Rengjøring

iRobot Braava 390T er en liten og lett robotgulvvasker som kan vaske gulv med areal på opptil 33 kvadratmeter eller feie gulvareal på opptil 92 kvadratmeter i løpet av en rengjøring. Når roboten feier beveger den seg i rette linjer frem og tilbake for å mest effektivt fjerne støv, skitt og hår. 

Når den den vasker gulvet bruker robotgulvvaskeren Pro-Clean-systemet og våte mikrofiberkluter med rent vann for å lettere fjerne smuss og fett fra gulvet. Gulvtyper som passer for bruk av iRobot Braava 390T inkluderer fliser, vinyl, løvtre, laminat og andre typer harde gulv. 

Den kompakte robotgulvvaskeren veier bare 1,8 kg og er bare 7,9 cm høy slik at den lett kan gjøre rent under de fleste bord, stoler, sofaer og andre typer møbler. Rengjøringen gjøres med to mikrofiberkluter. En av disse er for feiing og den andre er for gulvvask med vann. Begge mikrofiberklutene er vaskbare.  

Arbeidstid, lading og tømming

iRobot Braava 390T kan vaske sammenhengende i 2,5 timer, eller feie i hele 4 timer, før robotens 2000 mAh NiMH batteri trenger å lades. Ved hjelp av turboladeren kan batteriet fullades på bare 2 timer.

Sensorer, navigasjon og mobilitet

NorthStar-navigasjonssystemet som brukes i iRobot Braava 390T kan godt kalles en slags innendørs GPS system. Systemet hjelper robotstøvsugeren med å holde styr på hvor den har vært og hvor den skal gå. 

For større boliger er det også mulig å utvide arbeidsområdet til robotgulvvaskeren ved å legge til en ekstra Northstar Navigation kube. Da økes roboten sin feiekapasitet med opptil 185 kvadratmeter per rengjøring. I tillegg til det avanserte navigasjonssystemet har iRobot Braava 390T også smarte sensorer som hjelper med å unngå trapper, tepper og andre hindringer.

Avanserte funksjoner

iRobot Braava 390T bruker Northstar sitt avanserte innendørs navigasjonssystem som virker som et innendørs GPS-system, og som kan utvides ved å kjøpe ekstra kuber. Robotgulvvaskeren bruker også det en lynrask turbolader som lader roboten på kun to timer for en brukstid på opptil 4 timer.   

back to menu ↑

Viktige faktorer i vurderingen vår

Beste i test Robotgulv vasker

Rengjøringskvalitet

Hvor god robotgulvvaskeren er på å gjøre rent er naturligvis en av de tingene vi legger mest vekt på i vurderingen vår. Det det er foreløpig vanskelig å designe roboter som kan vaske like godt som mennesker, men det finnes likevel mange roboter der ute som kan brukes til å gjøre livet mye lettere ved å ta seg av mye av grovarbeidet på det jevne. I vurderingen vår fokuserer vi på å identifisere robotgulvvaskere som sparer så mye som mulig arbeid for eierne. 

Navigasjon, mobilitet og software

En robotgulvvasker må kunne navigere og holde styr på hvilke områder som allerede har blitt vasket. I tillegg er hjemmene våre fulle av hindringer slik som for eksempel stoler, bord og sofaer. I vurderingen vår fokuserer vi på å identifisere modeller som er flinke på å effektivt navigere og håndtere hindringer, og som har sensorer som unngår kollisjoner med møbler, kjøring ned trapper, eller velting av gjenstander.  

Batterier, lading, kapasitet og arbeidshastighet

Batterier er viktige for robotstøvsuger en sin kapasitet. I testen vår fokuserer vi på rengjøringsroboter med god batterikapasitet og lang arbeidstid. Vi vurderer også om roboten har en ladestasjon og kan lade seg selv når det trengs, eller om den må lades manuelt.

Brukervennlighet

Robotgulvvaskere er til for å gjøre livet lettere og spare oss arbeid. Dersom de er vanskelige å installere og stadig krever oppsyn og vedlikehold ender de opp mer som en distraksjon enn som en hjelper i hjemmet. I vurderingen vår ser vi på hvor godt gulvvaskeren klarer seg selv, inkludert navigering i boligen, og hvor lettvint den er å installere. Med andre ord, i hvor stor grad robotgulvvaskeren forenkler livet ditt.

Les mer: Se vår liste over beste robotstøvsugere

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål om Robot gulv vaskere

Hva er en robotgulvvasker?

En robotgulvvasker er en selvgående gulvvasker som kan vaske gulv på egenhånd. De fleste robotgulvvaskere bruker kunstig intelligens for å orientere seg og planlegge gulvvasken.

Hvor mye koster en robotgulv vasker?

Robotgulvvaskere finnes i mange ulike prisklasser, men det er ikke alltid verdt pengene å kjøpe blant de billigste modellene. De robotgulvvaskerne vi presenterer i denne artikkelen starter med en pris på litt under tre tusen kroner og oppover. 

Hva trenger jeg å huske på når jeg kjøper robot gulvvasker?

Blant de viktigste tingene å huske på når du kjøper en robotgulvvasker er hvor lenge den kan jobbe uten å trenge lading, og hvor flink den er til å finne frem der den vasker.

Er robotgulvvaskere verdt pengene?

Ja, vasking av gulv er slitsomt og tidkrevende, så for de som ikke har tid til å vaske, eller som av andre grunner ikke er i stand til å vaske gulvet regelmessig, er en robotgulvvasker en ypperlig løsning.

Hvor lenge varer en robotgulvvasker?

Hvor lenge en robotgulvvasker kommer naturligvis an på hvor mye den blir brukt og hvor skånsomt den brukes. De fleste robotgulvvaskere er bygget for å kunne vare i mellom 4-6 år. 
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo