Beste Robotgressklipper

De siste årene har robotgressklippere gått fra å være noe som kun spesielt interesserte kjøpte, til et hjelpemiddel som du nå ser på stadig flere gressplener hos vanlige folk rundt om i landet Her går vi gjennom de beste robotgressklipperne på markedet i 2022
robotgressklipper

Om robotgressklippere

Store fremskritt innen kunstig intelligens, sensorer og navigasjonsalgoritmer de siste årene kan ta mye av æren for at robotgressklippere har blitt så populære.

Robotgressklipperne vi har i dag er mye mer selvstendige, og trenger lite eller ingen tilsyn og lite vedlikehold for å gjøre jobben sin. Dette har ført til større interesse, og mye mer etterspørsel etter slike produkter. Resultatet er økt variasjon, og redusert pris med mange produsenter som konkurrerer med forskjellige produkter i markedet. Kort sagt, bedre robotgressklippere til lavere priser.

Best i test Robotgressklipper:

Husqvarna Automower 315

kr 19 990,-
90 dager åpent kjøp
Husqvarna Automower 315 er en kraftig robotgressklipper som kan håndtere store gressplener på opptil 1500 kvadratmeter helt av seg selv. Etter 70 minutter med klipping lader maskinen seg selv opp igjen på kun 60 minutter. Denne robotgressklipperen er designet med tanke på vanskelig terreng, og håndterer lett stigninger på opptil 40%.

Hvorfor bruke robotgressklipper

beste robotgressklipper

Den tiden er slutt når folk investerer i robotgressklippere for å stå å beundre den mens den arbeider. I dag handler robotgressklippere om å spare tid og oppnå bedre resultater. Gressplener blir finere når de klippes regelmessig, og det tar mye tid dersom du skal gjøre det selv. Dette er tid som mange kanskje heller kunne tenke seg å tilbringe med å kose seg sammen med familie og venner, enn med å traske bak en støyende plenklipper på fine sommerdager. 

Desto større gressplenen din er desto større positiv innvirkning vil en robotgressklipper ha på livskvaliteten din, men men selv mindre plener kan være en påkjenning på samvittigheten dersom du til stadighet har for lite tid til å klippe den, og da er en robotgressklipper også en god investering. robotgressklippere for mindre og enklere gressplener er også billigere enn de mer avanserte modellene med større rekkevidde og bedre navigasjonsevner.

back to menu ↑

Norges beste robotgressklippere

Selv om du i stor grad får det du betaler for når du kjøper robotgressklipper er det fortsatt mulig å få gode modeller til relativt rimelige priser. Under tar vi for oss noen av de beste modellene i markedet basert på pris, klippekvalitet, selvstendighet, navigasjon, mobilitet og mer.

Det er Husqvarna Automower 315 som stikker av med tittelen som Best i Test blant robotgressklipperne vi har vurdert. Denne modellen har god mobilitet, gode navigeringsevner og en imponerende rekkevidde. den gjør også det aller meste selv, slik at du ikke lenger trenger å tenke på vedlikehold av plenen.

1. Husqvarna Automower 315

Best i test robotgressklipper

Husqvarna Automower 315

kr 19 990,-
90 dager åpent kjøp
Husqvarna Automower 315 er en kraftig robotgressklipper som kan håndtere store gressplener på opptil 1500 kvadratmeter helt av seg selv. Etter 70 minutter med klipping lader maskinen seg selv opp igjen på kun 60 minutter. Denne robotgressklipperen er designet med tanke på vanskelig terreng, og håndterer lett stigninger på opptil 40%.
Fordeler
 • Stort maksimalt arbeidsområde
 • Håndterer stigningsgrader på opptil 40%
 • Hurtiglading med 70 minutters klippetid for en time med lading. 
 • Selvgående klippesystem som lader seg selv når det trengs
 • Lavt støynivå
 • Klippehøyde kan justeres mellom 2 cm og 6 cm
 • Sikret med PIN-kode, installasjonslås, alarm, tidlås, og valgfri GPS tyverisporing
 • Utstyrt med løftesensor og stigningssensor,
Ulemper
 • Relativt dyr

Vår mening

Vi har god plass i Norge, og det er derfor vanlig å finne eiendommer som har relativt store gressplener. Husqvarna Automower 315 er perfekt for slike eiendommer i og med at den er designet for å kunne håndtere gressplener på opptil 1500 kvadratmeter.

En annen utfordring for mange robotgressklippere er det ulendte terrenget som Norge jo er kjent for. Automower 315 tar denne utfordringen uten problemer. Den takler lett skråninger med stigning på opptil 40%, og den har store dekk med grovt mønster som slik at den også kommer seg frem på vått og glatt underlag.

Husqvarna Automower 315 sin avanserte navigasjonsteknologi gjør at robotgressklipperen også kan komme seg frem på trange og smale steder uten å gå seg fast. Den holder også styr på hvilke områder som allerede er klippet, og endrer ruten sin regelmessig slik at du unngår at visse deler av plenen blir slitt og full av spor etter robotgressklipperen.

Robotgressklipperen er designet for å kunne klare det aller meste selv. Den er en flittig maskin som jobber både dag og natt, og selv i slikt vær som får folk til å holde seg inne. Det eneste du trenger å gjøre er å bestemme når du vil at den skal arbeide på plenen din. Resten gjør den på egenhånd, og med et maksimalt lydnivå på knappe 60 desibel legger du nesten ikke merke til den der den surrer og går.

Husqvarna Automower 315 kan jobbe i 70 minutter på et fulladet batteri. Når batteriet begynner å gå tomt sørger robotgressklipperen for at den selv lader seg opp igjen. Det tar den ca 60 minutter å lade opp batteriet igjen.

Det frie bevegelsesmønsteret som Husqvarna Automower 315 bruker sørger for at gresset klippes varsomt fra alle kanter, slik at plenen ser fin og velpleid ut uten dype, nedkjørte hjulspor. Gresset klippes med tre snurrende blader som klipper med bredde på 22 cm. Lengden av gresset er valgfri, med minimumshøyde på 20 mm og maksimumshøyden på 60 mm.

Husqvarna Automower 315 er en lett gressklipper med en totalvekt på kun 9,2 kilo, som er en mye mindre påkjenning på plenen enn for eksempel en velvoksen mann på plenklippertraktor.

Med en lengde på 63 cm og en høyde på 25 cm har robotgressklipperen en lav profil som gjør den veldig stødig der det er bratt.

Sikkerhet er en topp prioritet for Husqvarna. Automower 315 er laget slik at den til tross for de skarpe bladene trygt kan arbeide helt på egenhånd uten å trenge oppsyn. Maskinen har en løftesensor slik at bladene umiddelbart stopper dersom gressklipperen løftes opp fra bakken. Den har også en veltesensor som betyr at den unngår steder der den kan risikere å velte og eksponere bladene slik. Robotgressklipperen er også sikret mot tyveri med alarm, installasjonslås, tidslås og GPS-sporing.

Nøkkelpunkter

 • Maksimalt arbeidsområde  på 1500 m², med en maksimal stigning på 40% innenfor arbeidsområdet 
 • Det inkluderte Li-ion batteriet gir gressklipperen 70 minutter med klippetid fra hver 60 minutters opplading. 
 • Gressklipperen lader seg selv automatisk på ladestasjonen når det er lite strøm på batteriet
 • Relativt stillegående, med et maksimums lydnivå på 60 dB(A)
 • Selvgående klippesystem med 3 roterende knivblader som klipper i en valgfri klippehøyde mellom 2 cm og 6 cm, og med en klippebredde på 22 cm
 • Stort LCD-display med timer,
 • Sikret med PIN-kode, installasjonslås, alarm, tidlås, og valgfri GPS tyverisporing
 • Utstyrt med løftesensor og stigningssensor, 
 • 63 cm lang, 51 cm bred og 25 cm høy, med en vekt på 9,2 kg

2. AL-KO Robolinho 1150 W Robotgressklipper

Best i vanskelig terreng

AL-KO Robolinho 1150 W

kr 10 995,-
90 dager åpent kjøp
AL-KO Robolinho er det perfekte valget for relativt store gressplener med areal på opptil 1000 m². I tillegg er det i vanskelig terreng, med helling på opptil 45% at denne karen utmerker seg spesielt. Maskinen er også utstyrt med et såkalt Bioklipp-system som omgjør det klipte gresset effektivt til næringsrik gjødsel for plenen. 
Fordeler
 • Mye for pengene
 • Passer for gressplener på opptil 1000 m² 
 • Tåler hellinger på opptil 45%
 • Kniver som varer 4 ganger så lenge som vanlige kniver
 • Styres enkelt gjennom via Wi-Fi med AL-KO inTOUCH-appen
 • Stillegående, med et støynivå på maksimum 60 dB 
 • Sensorer som beskytter mot tyveri og skade
 • Klipper gresset så smått at det kan forbli på plenen som gjødsel
 • Justerbar klippehøyde mellom 25 og 55 mm, og klippebredde på 22 cm
 • Valgfrie startpunkter
 • 100 minutters lading gir 100 minutters drift
Ulemper
 • Litt mindre i form av tyverisensorer og rekkevidde enn testvinneren, ellers veldig god

Vår mening

For de som har større gressplener med til dels vanskelig terreng bør den prisbelønte AL-KO Robolinho 1150 W være førstevalget. Dette er en robotgressklipper som slår de aller fleste modeller i markedet når det gjelder fremkommelighet på gressplener med ulendt terreng og stigning. 

AL-KO Robolinho 1150 W har to elektromotorer, og dekk med solid mønster, som gjør den i stand til å klatre opp bratte og glatte hellinger med stigningsgrader på opptil 45%. I tillegg bruker denne robotgressklipperen avansert bevegelsesteknologi som gjør det mulig for den å manøvrere seg utenom trær og gjennom smale åpninger på så lite som 60 cm mellom hindringer. 

Denne modellen er designet for å kunne klippe gressplener med et areal på opptil 1000 kvadratmeter. Du kan enkelt, og helt uten behov for verktøy, stille inn den høyden du ønsker på gresset mellom 25 og 55 mm ved hjelp av en trinnløs innstilling. Mens gressklipperen arbeider merker du ikke så veldig mye til det. Den lille maskinen er nemlig ganske så stillegående, med et støynivå på under 60 dB.

Det såkalte Double Cut-systemet som brukes av til AL-KO Robolinho 1150 W er et såkalt Bioklipp-system. Det betyr at skarpe kniver i herdet stål brukes til å klippe gresset så smått at det kan returneres til plenen som gjødsel uten at det virker skjemmende. Double Cut-systemet forhindrer også opphopning av gress under skjoldet til gressklipperen, slik at behovet for manuell rengjøring reduseres.

Når Lithium-ion-batteriet til AL-KO Robolinho 1150 W begynner å nærme seg å gå tomt sørger den selv for å dra tilbake til ladestasjonen. Hver opplading tar rundt 100 minutter og er nok til rundt hundre minutter med arbeidstid.  

Nøkkelpunkter

 • Velegnet for større gressplener med areal på opptil 1000 m² med skarpe hellinger på opptil 45% og trange passasjer på ned til 60 cm
 • Vendbare kniver laget av spesielt herdet stål som varer 4 ganger så lenge som vanlige kniver
 • Kan styres enkelt gjennom via Wi-Fi med AL-KO inTOUCH-appen
 • Stillegående, med et maksimalt støynivå på 60 dB
 • Sikkerhetssensorer beskytter mot både tyveri og skade
 • 4 kniver som klipper gresset så smått at det ikke trenger å fjernes fra plenen, men kan forbli der som gjødsel
 • Lettvint trinnløs justering av klippehøyden mellom 25 og 55 mm, og en skjærebredde på 22 cm
 • 3 valgfrie startpunkter for effektiv dekning, og inkludert 150 m grensekabel og 180 stenger for avgrensing av klippeområdet
 • Totalvekt på 7,6 kg
 • 100 minutters lading gir 100 minutters drift

3. Gardena Sileno

Beste for store gressplener

Gardena Sileno

kr 7 599,-
365 dagers full retur – gratis levering
For de største gressplenene trengs litt ekstra kapasitet. Gardena Sileno er en premium-robotgressklipper som kan håndtere gressplener på opp til 1600 kvadratmeter. Maskinen er stillegående og har kraftig bakhjulsdrift som greier komplekse gressplener med ujevnt underlag og bakker med opp til 35% helling. Vanlige hindringer man finner på gressplener, slik som trær, busker og hagemøbler er ingen problem for denne modellen.
Fordeler
 • Kan brukes på store gressplener med ujevnt terreng og helling
 • Innstillingsmeny og tidsur
 • Automatisk opplading
 • Trenger bare 60 minutters lading for 65 minutters klipping
 • Justerbar klippehøyde på mellom 20 mm og 60 mm, med en klippebredde på 22 cm
 • Sikret med alarm, PIN-kode, løftesensor, og steilesensor
 • Maksimum støynivå på 60 dB(A)
 • Justerer klippingen til gressets vekst.
Ulemper
 • Relativt dyr

Vår mening

Gardena Sileno+ 1600 er en premium robotgressklipper som fokuserer på stillegående gressklipping i hager med areal på opptil 1600 kvadratmeter. Støynivået til denne robotgressklipperen ligger på under 60 dB, som er halvparten av det som er vanlig blant mange gressklippere som brukes i dag. 

Med Gardena Sileno+ 1600 kan du velge en klippehøyde mellom 20 mm og 60 mm. Maskinen har også en relativt bred klippebredde på 22 cm som naturlig nok bidrar til å gjøre den mer effektiv på større gressplener. Den manøvreringsdyktige maskinen kan gjøre både punktklipping og spiralklipping.  

Robotgressklipperen er utstyrt med følsomme sensorer som gjør at den kan orientere seg selv på kompliserte gressplener med hindringer som trær, busker, blomsterbed og hagemøbler uten å støte på dem. Begrensningskabelen som kommer med gressklipperen kan også brukes til å ekskludere deler av hagen der du ikke vil at gressklipperen skal gå. 

Robotgressklipperen er kun 24,8 cm høy. Dette betyr at den faktisk er lav nok til å klippe under en del hagemøbler. Den er også relativt bred, og den lave profilen og vektfordelingen av maskinen sine 15 kilo gjør det nærmest umulig for den å velte. 

I tillegg er Gardena Sileno+ 1600 utstyrt med steilesensor som bidrar ytterligere til å forhindre velting, og en løftesensor som stopper bladene dersom gressklipperen løftes opp fra bakken for å forhindre ulykker. For å forhindre tyveri av robotgressklipperen er Gardena Sileno+ 1600 utstyrt med en høylytt tyverialarm, og en PIN-kode som gjør det vanskelig å bruke robotgressklipperen dersom den er stjålet.

Den brukervennlige menyen på LCD-skjermen gjør det lett å velge når robotklipperen skal arbeide. Du kan også la dette være opp til den avanserte SensorControl funksjonen. Da vil robotgressklipperen selv holde øye med hvor mye gresset har grodd, og sette i gang med å klippe det når det trengs. 

Gardena Sileno+ 1600 kan klippe i 65 minutter sammenhengende før den trenger å lades. Den sørger selv for å kjøre tilbake til ladestasjonen i tide slik at den aldri slipper opp for strøm. Det tar rundt 60 minutter med lading på ladestasjonen før batteriet er fulladet igjen.

Nøkkelpunkter

 • Arbeidsområde på rundt 1600 m² med ujevnt terreng og helling på opptil 35%
 • LCD display med innstillingsmeny og tidsur
 • Opplading skjer automatisk, tar 60 minutter, og gir 65 minutters klippetid
 • 3 dreibare knivblader som gir en justerbar klippehøyde på mellom 20 mm og 60 mm, med en klippebredde på 22 cm
 • Sikret med alarm, PIN-kode, løftesensor, og steilesensor
 • Garantert maksimum støynivå på 60 dB(A)
 • 62.7 cm lang, 50.9 cm bred, og 24.8 cm høy, med en totalvekt på 9.7 kg
 • Intelligent SensorControl funksjon som justerer klippingen til gressets vekst.

4. McCulloch ROB R800

Best på pris

McCulloch ROB R800

kr 9 995,-
365 dagers full retur – gratis levering
Du trenger ikke alltid betale så altfor mye for en skikkelig robotgressklipper. McCulloch ROB R800 er den robotgressklipperen i testen vår som er best på pris. Med denne modellen får du mange av funksjonalitetene du trenger i en robotgressklipper til rundt halvparten av den prisen du betaler for testvinneren.
Fordeler
 • Greier gressplener med opptil 800 m² i areal
 • Tåler godt regn og dårlig vær
 • Lader seg selv på 50 minutter, og kan deretter klippe i 65 minutter. 
 • Sikret med høylytt tyverialarm, PIN-kode og installasjonslås
 • Lettvint å flytte på, med en totalvekt på kun 7.1 kg
 • Billig
Ulemper
 • Ikke særlig god på eiendommer med helling og mange ujevnheter

Vår mening

Den lille McCulloch ROB R800 er en og praktisk og rimelig robotgressklipper som kun veier 7,1 kilo. Til tross for den lave vekten har denne robotgressklipperen mye å by på. Maskinen, som har en klippebredde på 17 cm, kan klippe gressplener på opptil 800 kvadratmeter. 

Robotgressklipperen har en klippetid på 65 minutter, og en kort ladetid på 50 minutter for å lade seg helt opp igjen. Ladingen av batteriet tar robotgressklipperen seg automatisk av helt selv på ladestasjonen. 

McCulloch ROB R800 kan klippe i all slags vær uten problemer, men en av svakhetene til denne modellen er at den ikke er like god som mange av de andre modellene når det gjelder helling og ulendt terreng. Denne gressklipperen greier nemlig kun en helling på opptil 25%. Dette betyr fortsatt ikke at den er begrenset til helt flate plener, men at den har sine begrensninger. 

Når det gjelder sikkerhet er McCulloch ROB R800 på et relativt avansert nivå. Den er utstyrt med en høylytt tyverialarm som gjør tyveri vanskeligere. I tillegg har den også PIN-kode, og en installasjonslås som gjør den nærmest ubrukelig dersom den blir stjålet.

5. WOLF-Garten LOOPO robotgressklipper

Best for små gressplener

WOLF-Garten LOOPO

kr 3 490,-
365 dagers full retur – gratis levering
Dersom du har en mindre gressplen er det ikke nødvendig å invistere i en av de mer avanserte modellene. For mindre gressplener er en enklere modell med mindre kpasitet, slik som for eksempel WOLF-Garten LOOPO, mer enn nok.
Denne robotgressklipperen passer bare for gressplener på opptil 250 kvadratmeter, men har til gjengjeld en hyggelig prislapp. Kompostklipping av plenen og lading går fortsatt av seg selv, om enn en del saktere.
Fordeler
 • Valgfri klippehøyde mellom 15 mm og 60 mm
 • Sikret med barnesikring
 • Enkel og og modulær design som gjør den lett å vedlikeholde
 • Regnsensor
 • Kan installeres på under en time
 • Billig
Ulemper
 • Lang ladetid
 • Relativt tung i forhold til mer avanserte modeller 
 • Litt mer støyende enn andre gressklippere vi har vurdert
 • Liten rekkevidde

Vår mening

Det er slett ikke alle alle som trenger en avansert robotgressklipper. Dersom du bare har en liten gressplen å ta vare på kan en mindre avansert robotgressklipper med en hyggeligere prislapp, slik som for eksempel den barnesikre og familievennlige WOLF-Garten LOOPO, være en god løsning.

Dette er en robotgressklipper som er designet for å ta vare på mindre og ukompliserte gressplener med et areal på opptil 250 kvadratmeter. WOLF-Garten LOOPO kompostklipper plenen slik at du slipper å tenke på å fjerne det klipte gresset, som i stedet blir spredt utover plenen i ørsmå biter. Gressklipperen er såpass kraftig at den fungerer fint også på overgrodde gressplener som ikke har blitt stelt på en stund. 

WOLF-Garten LOOPO systemet er lett å sette opp, og installasjonen kan lett gjøres unna på en time eller mindre. Deretter går både klipping og lading av seg selv. Det som trengs av vedlikehold er også veldig lettvint på denne robotgressklipperen. På grunn av den enkle modulære konstruksjonen kan omtrent hvem som helst vedlikeholde robotgressklipperen uten at verktøy trengs. 

WOLF-Garten Loopo veier kun 14,4 kg, så den er lett å håndtere når du for eksempel skal sette den ut om våren. Med en lengde på 53 cm, en bredde på 54 cm og en høyde på bare 30 cm har gressklipperen en lav profil som gjør den stødig, samtidig som den også lettere kan komme til under hagemøblene dine. 

Den største ulempen med WOLF-Garten LOOPO er kapasiteten, som er begrenst til kun mellom 150-250 m² per økt, som varer mellom 1,5 til 2 timer. Deretter trenger den mellom 16-20 timer for å lade seg fullt opp igjen.  Av denne grunn anbefales denne gressklipperen kun for de som er ute etter en god og billigere gressklipper som kun skal klippe en mindre gressplen. I tillegg er gressklipperen litt mer støyende enn mange av de andre i testen vår. 

Nøkkelpunkter

 • Klippehøyden er valgfri mellom 15 mm og 60 mm, mens klippebredden er 28 cm
 • Støynivå på 64 dB
 • Enkel og og modulær design som gjør den lett å vedlikeholde
 • Regnsensor
 • Flere soner
 • Lengde på 63 cm, høyde på 21 cm, bredde på 46 cm, og en totalvekt på 14.4 kg
 • Klippetid på mellom 1,5 og 2 timer. Lang ladetid på 16-20 timer
 • Barnesikker og familievennlig
 • Kan installeres på under en time

 

back to menu ↑

Viktige faktorer i vurderingen vår

robotgressklipper

Batterier, lading, og arbeidshastighet

I dag er det vanlig at robotgressklippere lader seg selv når de holder på å slippe opp for strøm. Dette betyr at batterikapasiteten ikke er veldig viktig på mindre gressplener, men for de som har større gressplener er batterikapasiteten en viktig faktor. Arbeidshastighet er også en viktigere faktor på større gressplener.  

Husqvarna Automower 315 er et godt eksempel på robotgressklippere som er ideelle for store gressplener, mens du kan spare mye på å bruke en rimeligere modell slik som for eksempel McCulloch ROB R1000 dersom du har en mindre gressplen å ta vare på.  

Støy

I testen vår er en av de tingene vi vurderer støynivået til gressklipperne. Støy er ofte sett på som et av problemene med gressklippere, særlig de gamle som gikk på bensin. Elektriske robotgressklippere er mye mer stillegående, men kan fortsatt være irriterende for de som er sensitive overfor lyder og støy.  

en ting vi ser etter i vurderingen vår er gressklippere som kan stilles inn slik at de klipper til fastsatte tider. Dermed kan man sørge for at gressklipperen jobber når støyet ikke er sjenerende, slik som for eksempel mens man er på jobb. Da kan man også for eksempel forhindre støy fra gressklipperen om natten. 

De i testen vår kom Husqvarna, AL-KO, og Gardena Sileno alle ut som de mest støysvake, med et støynivå på maksimum 60 dB. 

Sikkerhet

Eventyrlystne barn og nysgjerrige kjæledyr kan føles skremmende i sammenheng med robotgressklippere som jobber helt selvstendig. I listen vår har vi har vi bare med gressklippere med de nødvendige funksjonalitetene på plass for å forhindre uhell og skader. I tillegg vurderer vi også tyverisikkerhet, og det er her  Husqvarna skiller seg ut som bedre, med både PIN, installasjonslås, og GPS-sporing. 

Lettvint vedlikehold og god brukervennlighet

Robotgressklipperen din skal spare deg tid, så dersom du ender opp med å bruke mye tid på installasjon og vedlikehold er dette litt mot sin hensikt. I testen vår vurderer vi derfor hvor mye robotgressklipperne kan gjøre selv og hvor mye de trenger hjelp til. Noen eksempler er dersom gressklipperen kjører seg fast, eller behov for rengjøring. Hvor lettvint installasjon og oppsett er også en del av vurderingen vår. Husqvarna og AL-KO skilte seg ut som de mest selvstendige i all slags terreng og trenger begge lite vedlikehold. 

Navigasjon, mobilitet og programvare

Hellinger, gråstein og andre ujevnheter er en del av enhver vanlig norsk hage. Dette har sin egen sjarm, men kan noen ganger kreve mer av robotklipperen sine sensorer og design. Komplekse større hager krever på sin side mer av navigasjonssystemene til robotgressklipperen. Vurderingen vår viser at AL-KO og Husqvarna er de modellene som er best på å håndtere vanskelig terreng og avanserte gressplener.

Les mer: Se vår liste over beste robotstøvsugere

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål om Robotgressklippere

Hva er en robotgressklipper?

En robotgressklipper er en selvgående gressklipper som tar seg av klipping av plenen på egenhånd. De fleste robotgressklippere bruker kunstig intelligens for å orientere seg og planlegge arbeidet sitt. Mange robotgressklippere tar seg også av lading og tømming automatisk.

Hvor mye koster en robotgressklipper?

Prisene på de robotgressklipperne vi introduserer deg til i denne artikkelen ligger mellom 10 000 kroner og 20 000 kroner. De store prisforskjellene har i stor grad å gjøre med forskjeller på konstruksjon, materialer, og kvaliteten på programvare. Designen, og merkenavnet til produsenten har også en viss innvirkning på prisen. 

Hva er bioklipp?

Bioklipp er et klippesystem der gressklipperen kutter gresset opp i ørsmå biter og deretter blåser det ut igjen på plenen slik at det fungerer som gjødsel for gresset. 

Hva stopper tyver fra å stjele robotgressklipperen min?

I dag finnes det mange teknologier som gjør det vanskelig eller uinteressant å stjele robotgressklipperen din. Blant disse er en høylytt alarm som starter dersom robotgressklipperen fjernes fra eiendommen din. I tillegg har de fleste robotgressklippere i dag en PIN-kode som man må ha for å kunne forandre på innstillingene til gressklipperen. Installasjonslås og GPS tyverisporing begynner også å bli vanlig for de nyere modellene. 

Er robotgressklippere trygge for barn og kjæledyr?

Ja, robotgressklippere er utstyrt med veltesensorer og løftesensorer som gjør at bladene under gressklipperen stopper med en gang dersom gressklipperen løftes opp eller veltes. 

Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo