Robotgressklipper: Test av de 5 beste på markedet (2024)

De siste årene har robotgressklippere gått fra å være noe som kun spesielt interesserte kjøpte, til et hjelpemiddel som du nå ser på stadig flere gressplener hos vanlige folk rundt om i landet Her går vi gjennom de beste robotgressklipperne på markedet i 2022
robotgressklipper

Store fremskritt innen kunstig intelligens, sensorer og navigasjonsalgoritmer de siste årene kan ta mye av æren for at robotgressklippere har blitt så populære.

Robotgressklipperne vi har i dag er mye mer selvstendige, og trenger lite eller ingen tilsyn og lite vedlikehold for å gjøre jobben sin. Dette har ført til større interesse, og mye mer etterspørsel etter slike produkter. Resultatet er økt variasjon, og redusert pris med mange produsenter som konkurrerer med forskjellige produkter i markedet. Kort sagt, bedre robotgressklippere til lavere priser.

Beste robotgressklipper: Test av de 5 beste på markedet (2024)

Husqvarna Automower 315

kr 19 990,-
Annonse
Husqvarna Automower 315 er en kraftig robotgressklipper som kan håndtere store gressplener på opptil 1500 kvadratmeter helt av seg selv.

Etter 70 minutter med klipping lader maskinen seg selv opp igjen på kun 60 minutter. Denne robotgressklipperen er designet med tanke på vanskelig terreng, og håndterer lett stigninger på opptil 40%.

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Hvorfor bruke robotgressklipper

beste robotgressklipper

Den tiden er slutt når folk investerer i robotgressklippere for å stå å beundre den mens den arbeider. I dag handler robotgressklippere om å spare tid og oppnå bedre resultater. Gressplener blir finere når de klippes regelmessig, og det tar mye tid dersom du skal gjøre det selv. Dette er tid som mange kanskje heller kunne tenke seg å tilbringe med å kose seg sammen med familie og venner, enn med å traske bak en støyende plenklipper på fine sommerdager. 

Desto større gressplenen din er desto større positiv innvirkning vil en robotgressklipper ha på livskvaliteten din, men men selv mindre plener kan være en påkjenning på samvittigheten dersom du til stadighet har for lite tid til å klippe den, og da er en robotgressklipper også en god investering. robotgressklippere for mindre og enklere gressplener er også billigere enn de mer avanserte modellene med større rekkevidde og bedre navigasjonsevner.

Oversikt

Norges beste robotgressklippere

Selv om du i stor grad får det du betaler for når du kjøper robotgressklipper er det fortsatt mulig å få gode modeller til relativt rimelige priser. Under tar vi for oss noen av de beste modellene i markedet basert på pris, klippekvalitet, selvstendighet, navigasjon, mobilitet og mer.

Det er Husqvarna Automower 315 som stikker av med tittelen som Best i Test blant robotgressklipperne vi har vurdert. Denne modellen har god mobilitet, gode navigeringsevner og en imponerende rekkevidde. den gjør også det aller meste selv, slik at du ikke lenger trenger å tenke på vedlikehold av plenen.

1. Husqvarna Automower 315

Husqvarna Automower 315

kr 19 990,-
Annonse
Husqvarna Automower 315 er en kraftig robotgressklipper som kan håndtere store gressplener på opptil 1500 kvadratmeter helt av seg selv. Etter 70 minutter med klipping lader maskinen seg selv opp igjen på kun 60 minutter. Denne robotgressklipperen er designet med tanke på vanskelig terreng, og håndterer lett stigninger på opptil 40%.
Fordeler
 • Stort maksimalt arbeidsområde
 • Håndterer stigningsgrader på opptil 40%
 • Hurtiglading med 70 minutters klippetid for en time med lading. 
 • Selvgående klippesystem som lader seg selv når det trengs
 • Lavt støynivå
 • Klippehøyde kan justeres mellom 2 cm og 6 cm
 • Sikret med PIN-kode, installasjonslås, alarm, tidlås, og valgfri GPS tyverisporing
 • Utstyrt med løftesensor og stigningssensor,
Ulemper
 • Relativt dyr

Vår mening

Vi har god plass i Norge, og det er derfor vanlig å finne eiendommer som har relativt store gressplener. Husqvarna Automower 315 er perfekt for slike eiendommer i og med at den er designet for å kunne håndtere gressplener på opptil 1500 kvadratmeter.

En annen utfordring for mange robotgressklippere er det ulendte terrenget som Norge jo er kjent for. Automower 315 tar denne utfordringen uten problemer. Den takler lett skråninger med stigning på opptil 40%, og den har store dekk med grovt mønster som slik at den også kommer seg frem på vått og glatt underlag.

Husqvarna Automower 315 sin avanserte navigasjonsteknologi gjør at robotgressklipperen også kan komme seg frem på trange og smale steder uten å gå seg fast. Den holder også styr på hvilke områder som allerede er klippet, og endrer ruten sin regelmessig slik at du unngår at visse deler av plenen blir slitt og full av spor etter robotgressklipperen.

Robotgressklipperen er designet for å kunne klare det aller meste selv. Den er en flittig maskin som jobber både dag og natt, og selv i slikt vær som får folk til å holde seg inne. Det eneste du trenger å gjøre er å bestemme når du vil at den skal arbeide på plenen din. Resten gjør den på egenhånd, og med et maksimalt lydnivå på knappe 60 desibel legger du nesten ikke merke til den der den surrer og går.

Husqvarna Automower 315 kan jobbe i 70 minutter på et fulladet batteri. Når batteriet begynner å gå tomt sørger robotgressklipperen for at den selv lader seg opp igjen. Det tar den ca 60 minutter å lade opp batteriet igjen.

Det frie bevegelsesmønsteret som Husqvarna Automower 315 bruker sørger for at gresset klippes varsomt fra alle kanter, slik at plenen ser fin og velpleid ut uten dype, nedkjørte hjulspor. Gresset klippes med tre snurrende blader som klipper med bredde på 22 cm. Lengden av gresset er valgfri, med minimumshøyde på 20 mm og maksimumshøyden på 60 mm.

Husqvarna Automower 315 er en lett gressklipper med en totalvekt på kun 9,2 kilo, som er en mye mindre påkjenning på plenen enn for eksempel en velvoksen mann på plenklippertraktor.

Med en lengde på 63 cm og en høyde på 25 cm har robotgressklipperen en lav profil som gjør den veldig stødig der det er bratt.

Sikkerhet er en topp prioritet for Husqvarna. Automower 315 er laget slik at den til tross for de skarpe bladene trygt kan arbeide helt på egenhånd uten å trenge oppsyn. Maskinen har en løftesensor slik at bladene umiddelbart stopper dersom gressklipperen løftes opp fra bakken. Den har også en veltesensor som betyr at den unngår steder der den kan risikere å velte og eksponere bladene slik. Robotgressklipperen er også sikret mot tyveri med alarm, installasjonslås, tidslås og GPS-sporing.

Nøkkelpunkter

 • Maksimalt arbeidsområde  på 1500 m², med en maksimal stigning på 40% innenfor arbeidsområdet 
 • Det inkluderte Li-ion batteriet gir gressklipperen 70 minutter med klippetid fra hver 60 minutters opplading. 
 • Gressklipperen lader seg selv automatisk på ladestasjonen når det er lite strøm på batteriet
 • Relativt stillegående, med et maksimums lydnivå på 60 dB(A)
 • Selvgående klippesystem med 3 roterende knivblader som klipper i en valgfri klippehøyde mellom 2 cm og 6 cm, og med en klippebredde på 22 cm
 • Stort LCD-display med timer,
 • Sikret med PIN-kode, installasjonslås, alarm, tidlås, og valgfri GPS tyverisporing
 • Utstyrt med løftesensor og stigningssensor, 
 • 63 cm lang, 51 cm bred og 25 cm høy, med en vekt på 9,2 kg

2. AL-KO Robolinho 500 W Robotgressklipper

Best i vanskelig terreng

AL-KO Robolinho 500 W

kr 8582,-
Annonse
AL-KO Robolinho er det perfekte valget for relativt store gressplener med areal på opptil 500 m². I tillegg er det i vanskelig terreng, med helling på opptil 45% at denne karen utmerker seg spesielt. Maskinen er også utstyrt med et såkalt Bioklipp-system som omgjør det klipte gresset effektivt til næringsrik gjødsel for plenen. 
Fordeler
 • Mye for pengene
 • Passer for gressplener på opptil 500 m² 
 • Tåler hellinger på opptil 45%
 • Kniver som varer 4 ganger så lenge som vanlige kniver
 • Styres enkelt gjennom via Wi-Fi med AL-KO inTOUCH-appen
 • Stillegående, med et støynivå på maksimum 60 dB 
 • Sensorer som beskytter mot tyveri og skade
 • Klipper gresset så smått at det kan forbli på plenen som gjødsel
 • Justerbar klippehøyde mellom 25 og 55 mm, og klippebredde på 22 cm
 • Valgfrie startpunkter
 • 100 minutters lading gir 100 minutters drift
Ulemper
 • Litt mindre i form av tyverisensorer og rekkevidde enn testvinneren, ellers veldig god

Vår mening

For de som har større gressplener med til dels vanskelig terreng bør den prisbelønte AL-KO Robolinho 500 W være førstevalget. Dette er en robotgressklipper som slår de aller fleste modeller i markedet når det gjelder fremkommelighet på gressplener med ulendt terreng. Den har nemlig kapasitet til å bestige skråninger på opptil 45% helning. 

AL-KO Robolinho 500 W har to elektromotorer, og dekk med solid mønster, som gjør den i stand til å klatre opp bratte og glatte hellinger med stigningsgrader på opptil 45%. I tillegg bruker denne robotgressklipperen avansert bevegelsesteknologi som gjør det mulig for den å manøvrere seg utenom trær og gjennom smale åpninger på så lite som 60 cm mellom hindringer. 

Denne modellen er designet for å kunne klippe gressplener med et areal på opptil 500 kvadratmeter. Du kan enkelt, og helt uten behov for verktøy, stille inn den høyden du ønsker på gresset mellom 25 og 55 mm ved hjelp av en trinnløs innstilling. Mens gressklipperen arbeider merker du ikke så veldig mye til det. Den lille maskinen er nemlig ganske så stillegående, med et støynivå på under 60 dB.

Det såkalte Double Cut-systemet som brukes av til AL-KO Robolinho 500 W er et såkalt Bioklipp-system. Det betyr at skarpe kniver i herdet stål brukes til å klippe gresset så smått at det kan returneres til plenen som gjødsel uten at det virker skjemmende. Double Cut-systemet forhindrer også opphopning av gress under skjoldet til gressklipperen, slik at behovet for manuell rengjøring reduseres.

Når Lithium-ion-batteriet til AL-KO Robolinho 500 W begynner å nærme seg å gå tomt sørger den selv for å dra tilbake til ladestasjonen. Hver opplading tar rundt 50 minutter og er nok til rundt 55 minutter med arbeidstid.  

Nøkkelpunkter

 • Velegnet for større gressplener med areal på opptil 500 m² med skarpe hellinger på opptil 45% og trange passasjer på ned til 60 cm
 • Vendbare kniver laget av spesielt herdet stål som varer 4 ganger så lenge som vanlige kniver
 • Kan styres enkelt gjennom via Wi-Fi med AL-KO inTOUCH-appen
 • Stillegående, med et maksimalt støynivå på 60 dB
 • Sikkerhetssensorer beskytter mot både tyveri og skade
 • 4 kniver som klipper gresset så smått at det ikke trenger å fjernes fra plenen, men kan forbli der som gjødsel
 • Lettvint trinnløs justering av klippehøyden mellom 25 og 55 mm, og en skjærebredde på 22 cm
 • 3 valgfrie startpunkter for effektiv dekning, og inkludert 150 m grensekabel og 180 stenger for avgrensing av klippeområdet
 • Totalvekt på 7,6 kg
 • 50 minutters lading gir 55 minutters drift

3. Gardena Smart Sileno Life 750

Beste for store gressplener

Gardena Smart Sileno Life 750

kr 13249,-
Annonse
For de største gressplenene trengs litt ekstra kapasitet. Gardena Smart Sileno Life 750 er en premium-robotgressklipper som kan håndtere gressplener på opp til 750 kvadratmeter. Maskinen er stillegående og har kraftig bakhjulsdrift som greier komplekse gressplener med ujevnt underlag og bakker med opp til 35% helling. Vanlige hindringer man finner på gressplener, slik som trær, busker og hagemøbler er ingen problem for denne modellen.
Fordeler
 • Kan brukes på store gressplener med ujevnt terreng og helling
 • Innstillingsmeny og tidsur
 • Automatisk opplading
 • Trenger bare 60 minutters lading for 65 minutters klipping
 • Justerbar klippehøyde på mellom 20 mm og 60 mm, med en klippebredde på 22 cm
 • Sikret med alarm, PIN-kode, løftesensor, og steilesensor
 • Maksimum støynivå på 60 dB(A)
 • Justerer klippingen til gressets vekst.
Ulemper
 • Relativt dyr

Vår mening

Gardena Smart Sileno Life 750 er en praktisk premium gressklipper som er laget for de tøffeste jobbene. Den er utstyrt med Gardena sitt eget SensorCut system som sikrer et balansert klippemønster uten striper. Nå er dette riktignok en modell som er best egnet for gressplener under 750 kvadratmeter, men den kan håndtere en helling på opptil 35% – så terreng er ingen utfordring.

Smart navigasjon sørger for at Sileno life kan navigere seg gjennom smale passasjer og gangveier uten problemer. Den vil også automatisk søke tilbake til ladestasjonen når den har gjennomført en jobb. Dette sørger for at den alltid er ladet opp og klar for neste jobb i henhold til planlagt timeplan.

Du styrer din robotgressklipper gjennom Gardena sin applikasjon. Denne er utrolig enkel å sette opp, og du vil raskt kunne legge inn den frekvensen du ønsker deg. Appen er kompatibel med Apple HomeKit og IFTTT integrering, så du vil kunne koble gressklipperen til øvrige smartsystemer du har i hjemmet.

Sist, men ikke minst er det verdt å merke seg at Gardena sine Sileno serier er så godt som lydløse. Det er ingen mekanisk motor i gressklipperen og den jobber med utrolig presisjon. Dette sikrer deg et utmerket resultat uten at du trenger plage naboer og andre med støy fra gressklipperen.

Nøkkelpunkter

 • Arbeidsområde på rundt 750 m² med ujevnt terreng og helling på opptil 35%
 • LCD display med innstillingsmeny og tidsur
 • Opplading skjer automatisk, tar 60 minutter, og gir 65 minutters klippetid
 • 3 dreibare knivblader som gir en justerbar klippehøyde på mellom 20 mm og 60 mm, med en klippebredde på 22 cm
 • Sikret med alarm, PIN-kode, løftesensor, og steilesensor
 • Garantert maksimum støynivå på 58 dB(A)
 • 58 cm lang, 60 cm bred, og 24.8 cm høy, med en totalvekt på 9.7 kg
 • Intelligent SensorControl funksjon som justerer klippingen til gressets vekst.

4. McCulloch ROB R800

Best på pris

McCulloch ROB R800

kr 9 995,-
Annonse
Du trenger ikke alltid betale så altfor mye for en skikkelig robotgressklipper. McCulloch ROB R800 er den robotgressklipperen i testen vår som er best på pris. Med denne modellen får du mange av funksjonalitetene du trenger i en robotgressklipper til rundt halvparten av den prisen du betaler for testvinneren.
Fordeler
 • Greier gressplener med opptil 800 m² i areal
 • Tåler godt regn og dårlig vær
 • Lader seg selv på 50 minutter, og kan deretter klippe i 65 minutter. 
 • Sikret med høylytt tyverialarm, PIN-kode og installasjonslås
 • Lettvint å flytte på, med en totalvekt på kun 7.1 kg
 • Billig
Ulemper
 • Ikke særlig god på eiendommer med helling og mange ujevnheter

Vår mening

Den lille McCulloch ROB R800 er en og praktisk og rimelig robotgressklipper som kun veier 7,1 kilo. Til tross for den lave vekten har denne robotgressklipperen mye å by på. Maskinen, som har en klippebredde på 17 cm, kan klippe gressplener på opptil 800 kvadratmeter. 

Robotgressklipperen har en klippetid på 65 minutter, og en kort ladetid på 50 minutter for å lade seg helt opp igjen. Ladingen av batteriet tar robotgressklipperen seg automatisk av helt selv på ladestasjonen. 

McCulloch ROB R800 kan klippe i all slags vær uten problemer, men en av svakhetene til denne modellen er at den ikke er like god som mange av de andre modellene når det gjelder helling og ulendt terreng. Denne gressklipperen greier nemlig kun en helling på opptil 25%. Dette betyr fortsatt ikke at den er begrenset til helt flate plener, men at den har sine begrensninger. 

Når det gjelder sikkerhet er McCulloch ROB R800 på et relativt avansert nivå. Den er utstyrt med en høylytt tyverialarm som gjør tyveri vanskeligere. I tillegg har den også PIN-kode, og en installasjonslås som gjør den nærmest ubrukelig dersom den blir stjålet.

5. STIHL Robotgressklipper Viking Mi 422 P

Best for små gressplener

STIHL Robotgressklipper Viking Mi 422P

kr 15679,-
Annonse
STIHL sin Viking Mi 422P er et utmerket alterantiv for deg som har opptil 1000 m2 gressplen du ønsker perfekt klipping av. Maskinen er utstyrt med en effektiv støtfanger og profilhjul for bedre feste på underlaget. Dette sikrer evne til å bestige uvjent underlag effektiv og lette bakker opptil 35% stigningsgrad.
Fordeler
 • Valgfri klippehøyde mellom 15 mm og 60 mm
 • Sikret med barnesikring
 • Enkel og og modulær design som gjør den lett å vedlikeholde
 • Regnsensor
 • Kan installeres på under en time
 • Stoppestenger
Ulemper
 • Lang ladetid
 • Relativt tung i forhold til mer avanserte modeller 
 • Litt mer støyende enn andre gressklippere vi har vurdert
 • Liten rekkevidde

Vår mening

iMow fra STIHL er en serie robotgresskippere som sørger for perfekt klippet plen. Her får du en rask og effektiv klipp med mye kraft og presisjon. Viking modellen har en klippebredde på 20 cm, og kan håndtere tomtestørrelser på opptil 1000 m2. Spesielle profilhjul sørger for at den kan bestige opptil 40% stigningsgrad.

Som standard er denne robotgressklipperen stilt inn for å finne tilbake til ladestasjonen sin innenfor sløyfen som er lagt opp, men du kan også plassere ladestasjonen opptil 0,7m utenfor sløyfen. Dette kan kreve at du trenger en ekstra søkesløyfe (slik som AED 600), men det er ikke alltid nødvendig.

For å sikre at ingen forsøker stjele din iMow robotgressklipper, så er den utstyrt med automatisk varsling når den løftes opp. Dette sørger for at du øyeblikkelig varsles dersom noen skulle forsøke å ta med seg eller flytte på gressklipperen din.

Når det kommer til ladetid har denne en litt lengre ladetid enn det konkurrentene har. Den krever nemlig 90 minutter for et fullt batteri, mens flere av Gardena sine modeller lades på rundt 50 minutter. Står den på et automatisk program som jobber hver uke bør imidlertid dette sjeldent være noe problem

Nøkkelpunkter

 • Klippehøyden er valgfri mellom 15 mm og 60 mm, mens klippebredden er 28 cm
 • Støynivå på 62 dB
 • Enkel og og modulær design som gjør den lett å vedlikeholde
 • Regnsensor
 • Flere soner
 • Lengde på 63 cm, høyde på 21 cm, bredde på 46 cm, og en totalvekt på 14.4 kg
 • Klippetid på 60 minutter per lading. Ladetid på 90 minutter
 • Barnesikker og familievennlig
 • Enkelt oppsett

 

Viktige faktorer i vurderingen vår om robotgressklippere

robotgressklipper

Batterier, lading, og arbeidshastighet

I dag er det vanlig at robotgressklippere lader seg selv når de holder på å slippe opp for strøm. Dette betyr at batterikapasiteten ikke er veldig viktig på mindre gressplener, men for de som har større gressplener er batterikapasiteten en viktig faktor. Arbeidshastighet er også en viktigere faktor på større gressplener.  

Husqvarna Automower 315 er et godt eksempel på robotgressklippere som er ideelle for store gressplener, mens du kan spare mye på å bruke en rimeligere modell slik som for eksempel McCulloch ROB R1000 dersom du har en mindre gressplen å ta vare på.  

Støy

I testen vår er en av de tingene vi vurderer støynivået til gressklipperne. Støy er ofte sett på som et av problemene med gressklippere, særlig de gamle som gikk på bensin. Elektriske robotgressklippere er mye mer stillegående, men kan fortsatt være irriterende for de som er sensitive overfor lyder og støy.  

en ting vi ser etter i vurderingen vår er gressklippere som kan stilles inn slik at de klipper til fastsatte tider. Dermed kan man sørge for at gressklipperen jobber når støyet ikke er sjenerende, slik som for eksempel mens man er på jobb. Da kan man også for eksempel forhindre støy fra gressklipperen om natten. 

De i testen vår kom Husqvarna, AL-KO, og Gardena Sileno alle ut som de mest støysvake, med et støynivå på maksimum 60 dB. 

Sikkerhet

Eventyrlystne barn og nysgjerrige kjæledyr kan føles skremmende i sammenheng med robotgressklippere som jobber helt selvstendig. I listen vår har vi har vi bare med gressklippere med de nødvendige funksjonalitetene på plass for å forhindre uhell og skader. I tillegg vurderer vi også tyverisikkerhet, og det er her  Husqvarna skiller seg ut som bedre, med både PIN, installasjonslås, og GPS-sporing. 

Lettvint vedlikehold og god brukervennlighet

Robotgressklipperen din skal spare deg tid, så dersom du ender opp med å bruke mye tid på installasjon og vedlikehold er dette litt mot sin hensikt. I testen vår vurderer vi derfor hvor mye robotgressklipperne kan gjøre selv og hvor mye de trenger hjelp til. Noen eksempler er dersom gressklipperen kjører seg fast, eller behov for rengjøring. Hvor lettvint installasjon og oppsett er også en del av vurderingen vår. Husqvarna og AL-KO skilte seg ut som de mest selvstendige i all slags terreng og trenger begge lite vedlikehold. 

Hellinger, gråstein og andre ujevnheter er en del av enhver vanlig norsk hage. Dette har sin egen sjarm, men kan noen ganger kreve mer av robotklipperen sine sensorer og design. Komplekse større hager krever på sin side mer av navigasjonssystemene til robotgressklipperen. Vurderingen vår viser at AL-KO og Husqvarna er de modellene som er best på å håndtere vanskelig terreng og avanserte gressplener.

Les mer: Se vår liste over beste robotstøvsugere

Ofte stilte spørsmål

Hva er en robotgressklipper?

En robotgressklipper er en selvgående gressklipper som tar seg av klipping av plenen på egenhånd. De fleste robotgressklippere bruker kunstig intelligens for å orientere seg og planlegge arbeidet sitt. Mange robotgressklippere tar seg også av lading og tømming automatisk.

Hvor mye koster en robotgressklipper?

Prisene på de robotgressklipperne vi introduserer deg til i denne artikkelen ligger mellom 10 000 kroner og 20 000 kroner. De store prisforskjellene har i stor grad å gjøre med forskjeller på konstruksjon, materialer, og kvaliteten på programvare. Designen, og merkenavnet til produsenten har også en viss innvirkning på prisen.

Hva er bioklipp?

Bioklipp er et klippesystem der gressklipperen kutter gresset opp i ørsmå biter og deretter blåser det ut igjen på plenen slik at det fungerer som gjødsel for gresset. 

Hva stopper tyver fra å stjele robotgressklipperen min?

I dag finnes det mange teknologier som gjør det vanskelig eller uinteressant å stjele robotgressklipperen din. Blant disse er en høylytt alarm som starter dersom robotgressklipperen fjernes fra eiendommen din. I tillegg har de fleste robotgressklippere i dag en PIN-kode som man må ha for å kunne forandre på innstillingene til gressklipperen. Installasjonslås og GPS tyverisporing begynner også å bli vanlig for de nyere modellene.

Er robotgressklippere trygge for barn og kjæledyr?

Ja, robotgressklippere er utstyrt med veltesensorer og løftesensorer som gjør at bladene under gressklipperen stopper med en gang dersom gressklipperen løftes opp eller veltes.

Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo