Pizzaovn: Test av de 5 beste på markedet (2023)

pizzaovn

En pizzaovn hjemme kan sørge for at du får sprø og saftig pizza hver gang. Nå kommer de også i et langt mer praktisk design, og vi har naturligvis funnet frem til de beste alternativene for deg. 

Det er nok mange som har drømt om å ha en pizzaovn hjemme, men tidligere var dette både plass- og kostnadskrevende. Dette har endret seg drastisk de siste årene etterhvert som produsenter som Ooni har kommet på banen. Nå kan man finne en rekke effektive pizzaovner som lar deg lage pizza på bare noen få minutter. Best av alt er at de er utrolig kompakte, noe som betyr at de ikke tar opp unødvendig mye plass. 

I denne testen har vi fokusert på de beste pizzaovnene for deg som vil ha en bærbar pizzaovn. Flere av disse benytter seg av gass, noe som betyr at de både varmes opp og kjøles ned forholdsvis enkelt. Videre har vi sett på flere ulike prisklasser slik at det er et alternativ for alle. 

Fått lyst på pizza enda? Da er det bare å lese videre om hvilke pizzaovn som er de beste!

Best i test pizzaovn 2023

Ooni Koda

kr 2 790,-
Annonse
Fordeler
 • Gassdrevet
 • Bare 20 minutter oppvarming
 • Pizzastein inkludert
 • Elegant design
Ulemper
 • Maks 30 cm diameter på pizza

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Best i test

5 Beste pizzaovn på markedet

Når vi skal lage nye samletester tar vi utgangspunkt i omfattende testing, tilbakemeldinger fra forbrukere og informasjon fra produsenter. Dette gjør det mulig å rangere alle ovnene og deretter finne de som er best. De beste kandidatene på en liste blir plukket ut som kandidater i testene våre.

back to menu ↑

1. Ooni Koda

Ooni Koda

kr 2 790,-
Annonse
Fordeler
 • Gassdrevet
 • Bare 20 minutter oppvarming
 • Pizzastein inkludert
 • Elegant design
Ulemper
 • Maks 30 cm diameter på pizza

Ooni Koda

Ooni Koda er en gassdreven pizzaovn som kommer med egen pizzastein inkludert. Denne bygger på klassisk pizza tradisjon fra Napoli for å sikre at du kan lage smakfulle og enkle pizzaer hjemme. Dette oppnås ved at ovnen kan opprettholde en utrolig høy temperatur og dermed raskt steke pizzaen uten at fyllet brenner seg. 

Selskapet bak denne pizzaovnen er riktignok fra Skottland, men så lenge du følger en streng oppskrift fra Napoli vil du oppnå italiensk pizza i ypperste klasse. Ovnen har en kapasitet på opptil 30 cm i diameter og ved en makstemperatur på 500 grader kan du steke pizza på så lite som 60 sekunder. Dette er uten tvil et godt alternativ for deg som vil lage flere pizzaer for gjestene. 

Videre er det verdt å nevne at du får med et omfattende oppskriftshefte som gir deg tilgang til flere smakfulle varianter. Det er nok stor fare for at det blir pizza til middag en stund fremover dersom du går til innkjøp av denne ovnen. Ved hjelp av innebygd tenner og propangass vil ovnen oppnå maks temperatur på bare 20 minutter, noe som er like godt som en del stekeovner. 

Ooni Konda er vår pizzaovn best i test kandidat da den kommer i et kompakt design, men fortsatt leverer en utmerket kvalitet. Her kan du raskt og enkelt sette på ovnen og la den varme seg opp mens du gjør ferdig pizzaen. Mangler du en god oppskrift på pizzabunn har vi lagt med dette nederst i artikkelen vår.

back to menu ↑

2. Ooni Koda 16

Ooni Koda 16

kr 4 889,-
Annonse
Fordeler
 • Stort oppskriftshefte
 • Pizzastein i Cordieritt
 • Rask oppvarming
 • God plass
Ulemper
 • Litt kostbar
 • Tar litt plass på bordet

Ooni Koda 16

Lager du ofte pizza eller skal ha mat til hele familien kan Ooni Koda bli litt i minste laget. Da er det greit med en pizzaovn som er hakket større – noe Koda 16 lever opp til. Dette er en gassdrevet pizzaovn som er litt bredere enn Ooni Koda standard uten at det endrer noe særlig på designet. Den benytter seg fortsatt av standard norsk propangass og har elektrisk tenning slik at du raskt kan fyre den opp. 

Videre har den plass til en pizza på 40,6 cm diameter – noe som er vanlig familiestørrelse. Den er også litt høyere, noe som betyr at det er mulig å få plass til ildfaste former med poteter, fisk eller annet tilbehør i ovnen. Har du en klassisk gassbeholder for gassgrill kan du enkelt benytte den samme til pizzaovnen din – eller kjøpe en tilsvarende. 

Fra du fyrer den opp vil det bare ta 20 minutter før de oppnår optimal temperatur på 500 grader. Deretter kan du raskt steke en pizza på bare 60 sekunder ved å slenge den inn i ovnen. Bare pass på at du har en skikkelig pizzaspade da det fort blir varmt for fingrene om du kommer i nærheten av ovnen. 

I bunn av ovnen ligger det en pizzastein av cordieritt – et materiale som gir optimal varmefordeling fra ovnen. Videre vil du også finne et medfølgende hefte med oppskrifter som byr på fristende nytelser hele familien vil elske. NB: du må kjøpe slange og regulator separat for å benytte standard gassflaske.

back to menu ↑

3. Ooni Fyra

Ooni Fyra

kr 2 867,-
Annonse
Fordeler
 • Transportabel
 • God kapasitet
 • Rask oppvarming
 • Fyres med pellets
Ulemper
 • Tar litt tid å sette opp
 • Må ha med pellets

Ooni Fyra

Foretrekker du en tradisjonell pizzaovn drevet av ekte flammer, så vil Ooni Fyra være et godt alternativ for deg. Dette er en pizzaovn som benytter Ooni sitt klassiske design, men bruker pellets fremfor gass. På denne måten får du en mer energieffektiv ovn, men må selv ta deg tiden til å fyre den opp før bruk. Den varmer seg riktignok opp på rundt 15 minutter, men litt etterfylling av pellets kan være nødvendig for langvarig bruk. 

Videre er dette et design som er konstruert slik at du enkelt kan ta den med deg på tur. Du kan nemlig pakke den ned etter bruk (bare vent til den er kald) og ta den med deg. Her kan du kjøpe flere praktiske vesker og tilbehør som gjør det lekende lett å ha den med på camping, hyttetur og annet. Bare sørg for at du setter den på et solid underlag før du fyrer opp da den kan avgi litt varme underveis. 

Størrelsesmessig er dette en pizzaovn som er godt egnet for 12” pizza. Dette betyr at den er litt mindre de to tidligere ovnene vi har omtalt, men dette henger sammen med at den er bærbar. Pizzastein i cordieritt sørger for effektiv varmefordeling og rykende fersk pizza på bare noen få sekunder. 

Dette er et utmerket alternativ for deg som har litt begrenset med plass, eller som bare ønsker en pizzaovn du kan ha med deg på tur. Ooni Fyra er transportabel og du kan kjøpe bæreveske som tilbehør dersom du ønsker dette. Den har fortsatt god kapasitet og kan er klar på bare noen få minutter. 

back to menu ↑

4. Ooni Karu 12

Ooni Karu 12

kr 3 449,-
Annonse
Fordeler
 • Rask oppvarming
 • God kapasitet
 • Pizzastein inkludert
 • Mulighet for overtrekk
Ulemper
 • Ikke den største
 • Bruker brenne eller kull

Ooni Karu 12

Ooni har lenge vært kjent for å ta en moderne approach til den tradisjonelle pizzaovnen og deres Karu 12 serie er et godt eksempel på dette. Den er drevet av kull eller brenne, men varmes opp nesten like raskt som en gassgrill. På denne måten kan du raskt oppnå ønsket temperatur og få pizzaen på bordet innen få strakser. 

Denne pizzaovnen fra Ooni kommer i et stilrent design og har det klassiske lange piperøret. Dette sørger for at du kan ha den stående på balkong eller veranda uten at du må irritere deg over røyken. God platestørrelse på 33 x 33 cm passer midt i blinken for deg som vil lage pizza for hele familien. Størrelsesmessig er den midt mellom Fyra og Koda serien, men den er litt mindre bærbar enn Fyra modellen. 

Videre er det greit å merke seg at selv om den er fyrt opp med kull eller brenne, så tar det ikke mer enn 15 minutter å varme den opp. Ovnen kan holde opptil 500 grader, noe som betyr at du kan steke pizza på tradisjonelt napolitansk vis. Dette sikrer en sprø skorpe uten at ost og annet svir seg på toppen av pizzaen. 

I tillegg til selve ovnen får du med et oppskriftshefte, en pizzastein i cordieritt og enkle veiledninger. Skal du ha den stående ute bør du i tillegg kjøpe overtrekk slik at den beskyttet mot vær og vind i Norge. Videre kan det være lurt å ha den stående på en robust flate slik at den kan stå permanent uten å måtte flyttes så ofte. 

back to menu ↑

5. Ooni Karu 16

Ooni Karu 16

kr 7 490,-
Annonse
Fordeler
 • Stor kapasitet
 • Kan fyres med både ved og gass
 • Pizzastein inkludert
 • Rask oppvarming
Ulemper
 • Litt stor
 • Kostbar

Ooni Karu 16

Er du som oss vil du nok aldri få nok pizza – og da er det greit med en ovn som kan håndtere selv de største pizzaene. Her er det Ooni Karu 16 som er den største modellen de har i Norge foreløpig. Dette er en stilren pizzaovn som virkelig har god kapasitet for deg som vil ha det lille ekstra. Velger du å kombinere den med et modulbord fra Ooni kan du raskt få en perfekt ovn til uteplassen uten at du trenger mure eller styre med steinlegging. 

Karu 16 er blant de største ovnene Ooni har og kommer med en kapasitet til en 16-tommers pizza. Dette er en stor pizza som bør være nok til å mette en hel familie. Videre benytter den seg av samme stilrene systemet som Karu modellene har, noe som betyr at den bruker gull eller pellets til oppvarming. Du får dermed den karakteristiske smaken av pizza når du steker den. 

Det er riktignok mulig å koble på en gasskit dersom du ønsker dette, men da må du kjøpe det separat fra Ooni. Under våre tester kom det tydelig frem at ved eller kull var mer enn godt nok, så det er lite behov for å endre på dette. Eneste unntaket er vel om du ønsker det mer miljøvennlige alternativet som gassgrill gir. 

Vi har inkludert denne for deg som virkelig vil ha det beste av det beste på uteplassen din. Den tar riktignok litt mer plass, men du får en pizzaovn som er god for det aller meste. Du kan også kjøpe tilbehør som gjør det mulig å steke fisk, kjøtt og tilbehør i den samme ovnen. Det er riktignok ikke en grill, men du vil komme utrolig langt med Karu 16.

back to menu ↑

Kjøpeguide: Velg riktig pizzaovn for deg

En pizzaovn kan være spennende tilbehør til hagen din – samtidig som det sikrer deg velsmakende pizza akkurat som italienerne lager det. Imidlertid kan det være vanskelig å vite hvilken modell du burde velge når du først har valgt å gå til innkjøp. Derfor har vi laget denne enkle kjøpeguiden som tar for seg alt du bør vite om å velge riktig pizzaovn for din bruk. 

Hva er en pizzaovn?

En pizzaovn er en ovn spesielt utviklet for å lage pizza. Dette er gjort ved at den oftest har en stein i et grovt materiale i bunnen, samt at den opprettholder en svært høy temperatur. Tradisjonell napolitansk pizza stekes ved opp mot 500 grader, noe som betyr at du kan steke ferdig en pizza på bare noen få minutter. 

Den høye temperaturen sørger for at du får en sprø bunn uten at det tørker inn det fyllet du legger på pizzaen. Her er det greit å merke seg at alle ovnene vi har omtalt fra Ooni kommer med en effektiv pizzastein i bunnen. Dette sikrer deg effektiv varmefordeling og et utsøkt resultat. 

Er det verdt å kjøpe en pizzaovn?

Har du til hensikt å varme opp en Grandiosa, så vil det ikke være noen hensikt med å kjøpe en pizzaovn. Ønsker du derimot å utforske tradisjonell pizza fra Italia hjemme, så vil det være et nyttig kjøp. De fleste modellene vi har valgt for denne testen er ikke spesielt kostbare, og flere av dem kan enkelt pakkes bort etter bruk dersom du har mangel på plass utendørs. Grunnen til at mange sverger til en pizzaovn er det faktum at du får en helt annen smak. 

Du kan riktignok velge å steke en hjemmelaget pizza i stekeovnen, men denne vil sjeldent ha mer enn maksimalt 275 grader. En pizzaovn derimot kan oppnå rundt 500 grader, noe som betyr at du kan steke ferdig pizzaen på bare 1-2 minutter. 

Slik velger du riktig pizzaovn

Har du kommet hit er det nok stor sannsynlighet for at du ønsker å kjøpe deg en pizzaovn. Imidlertid finnes det en rekke modeller på markedet, så det kan være vanskelig å vite hvilken du skal velge. Her er det viktig at man tenker godt gjennom hvilken bruk man forventer, samt hvor mange man skal lage mat for. Dersom du bare skal lage pizza til deg selv eller samboeren, så vil du ikke trenge en pizzaovn som kan lage familiepizza. 

Skal du derimot ofte ha gjester eller lage pizza for hele familien, så vil det være nyttig at man kan lage forholdsvis store pizzaer. Da trenger du en pizzaovn som har tilstrekkelig flate til å steke store pizzaer effektivt. Videre er det noen andre punkter som kan være med på å avgjøre hvilken pizzaovn du skal velge, nemlig: 

 • Pris – Selv om det kan være fristende å velge en avansert pizzaovn, så er det ofte mer enn godt nok med en enkel variant. Ta derfor hensyn til budsjettet og ikke bruk mer enn du får nytte av ovnen din. 
 • Brukervennlighet – De fleste pizzaovner er svært enkle å ta i bruk. De letteste er ofte gassdrevne, men du vil fort lære deg å bruke en som bruker pellets eller ved også. Her er det greit å nevne at alle Ooni sine modeller er forholdsvis enkle og kan raskt settes opp. 
 • Varmefordeling – Skal du ha gode resultater når du lager pizza er det viktig med jevn varmefordeling. Det er nettopp derfor alle Ooni sine ovner kommer med en pizzastein i bunnen. Denne varmes opp slik at hele pizzaen får en jevn oppvarming fra undersiden. 
 • Maksimal temperatur – Det som virkelig skiller pizzaovnen fra stekeovnen er kapasiteten på temperatur. Der en vanlig ovn kan oppnå 275 grader, vil en pizzaovn kunne oppnå hele 500 grader på forholdsvis kort tid. 

Lag pizza med pizzaovn

Det å lage pizza som på restaurant er noe de aller fleste kunne tenkt seg, og dersom du har kjøpt en pizzaovn har du alt man trenger. Her er det viktig å bite seg merke i at bunnen på pizzaen din er en viktig del av det å lage den perfekte pizza. Du bør derfor perfeksjonere bunnen for å få de beste resultatene. 

En god pizzadeig består av forholdsvis enkle ingredienser; mel, salt, vann og gjær. Her anbefaler vi at du benytter tipo 00-mel for å lage en pizzadeig. Dette er finmalt italiensk mel som passer utmerket til å lage en smidig pizzadeig. Videre kan du selv velge fyllet, men enkel mozzarella, skinke og sopp kan lage noen utsøkte kombinasjoner for pizzaen din. 

Deretter er det bare å heve deigen lenge før du elter den ut. En pizzadeig kan gjerne heve over natten slik at den blir skikkelig lufting og fleksibel før du tak jobbe videre med den. Når det er tid for å elte ut deigen må du passe på at du bruker godt med mel slik at den ikke henger seg fast. 

 • Varm opp pizzaovnen til ønsket temperatur (ofte rundt 15 minutter)
 • Sett inn pizzaen i ovnen med en pizzaspade slik at den ligger midt i ovnen
 • Lukk døren på ovnen og vent i rundt 2 minutter
 • Ta ut pizzaen med en pizzaspade og la den kjøle seg ned et par minutter
back to menu ↑

Oppskrift på pizzabunn

Skal du lage en skikkelig god pizzabunn er det viktig å følge en god oppskrift – her har vi testet litt forskjellig, men til slutt kommet med en oppskrift som vil gjøre selv bestemor stolt av oss!

Ingredienser

For å lage denne pizzabunnen trenger du følgende ingredienser:

 • 6 dl Tipo 00-mel 
 • 1 ts salt
 • 25 g gjær
 • 2 dl vann
 • 3 ss olivenolje

Slik gjør du det

Når du har samlet alle ingrediensene kan du lage din pizzabunn på følgende måte. 

 1. Ha mel og salt i en bakebolle. Deretter smuldrer du inn gjær og elt det sammen med vann og olje. Om du har en kjøkkenmaskin med eltekrok kan dette være et godt tidspunkt å bruke den på. 
 2. Elt deigen i 10-15 minutter til du får en smidig og elastisk deig. 
 3. Når du er fornøyd med deigen dekker du den til med plast og lar den heve til dobbel størrelse. Minst 90 minutter, men du kan også lad en stå over natten. 
 4. Straks den er ferdig eltet kan du ta den ut av bakebollen og velte den ut på et melet underlag. Del opp deigen i ønskede porsjoner og rull til boller. Dekk deretter til deigen med et klede og la hvile i ytterligere 30 minutter før du fortsetter. 
 5. Når du er klar til å lage pizza er det bare å kvelje ut pizzabunnen til ønsket størrelse og tilsette fyllet mens du venter på at din pizzaovn skal bli varm. Legg den deretter over på pizzaspaden og sett inn i ovnen. La den steke i 1-2 minutter for å oppnå en sprø og god pizza. 
back to menu ↑

FAQ

Hva er forskjellen på stekeovn og pizzaovn?

En pizzaovn kan oppnå en langt høyere temperatur enn det du klarer med en stekeovn. Dette gir en sprø og bedre smak på pizzaen enn om du steker den lenge i stekeovnen.

Hvor mye koster en pizzaovn?

De fleste modeller koster et par tusen, men du kan også finne mer kostbare modeller slik som Karu 16. Her er det viktig å ta hensyn til budsjett og behov før du kjøper en unødvendig dyr pizzaovn.

Hvilken pizzaovn er best i test?

Våre undersøkelser viser at det er Ooni Koda som er det beste alternativet for deg som vil ha en allsidig god pizzaovn for bruk hjemme.

Hvordan fyrer man opp en pizzaovn?

Dette varierer fra de ulike modellene. Noen benytter elektrisk opptenning med gass, mens andre har pellets, kull eller ved.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo