Hosting: De 5 beste tjenestene på markedet (2023)

Det finnes i dag veldig mange forskjellige hosting tjenester du kan velge mellom. I denne artikkelen gjør vi dette litt enklere for deg ved å legge til en liste av de 9 beste hosting selskapene som vi kan anbefale.
beste hosting

I disse dager, når du setter i gang med forretningsvirksomhet, en organisasjon, eller annen lignende aktivitet på nettet starter alt med et domene. Dette er din “eiendom” der du holder til på nettet. Det er her folk finner deg, men for at de besøkende skal ha noe å gå til på eiendommen trenger du en nettside. Det er her hosting kommer inn i bildet.

I bunn og grunn er en nettside en samling av filer som du deler med folk på nettet. For at folk skal kunne få tilgang til disse filene trenger de å lagres et sted der folk har tilgang. For de aller fleste vil det mest praktiske være å bruke et webhotell for lagring av disse filene. 

Beste hosting 2023

Best i test hosting for Norske brukere:

Pro ISP

kr 29,- /mnd
Annonse
Den norske webhosting tilbyderen PRO ISP tilbyr en utmerket kundestøtte på norsk, og en tjeneste som passer både for nybegynnere og viderekomne brukere. De tilbyr både delt hosting og VPS hosting, såvel som lett tilgang til et stort antall apper, inkludert WordPress, Drupal, PrestaShop og Joomla.   

Hostingselskaper tilbyr servere med både maskinvare og programvare som er spesialdesignet med tanke på kontinuerlig lagring og effektiv distribusjon av nettsidene dine. Dette høres kanskje lett ut, men det er faktisk mye som går inn i profesjonell drift av å hoste nettsider. Drift og vedlikehold av datamaskinene krever både teknisk ekspertise og en seriøs investering.,

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilderProduktets egenskaper og spesifikasjonerTredjeparts kundeanmeldelserForhandlerens garantier, omdømme og serviceProduktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.Les mer her

Hvorfor webhosting

Det er mulig å publisere nettsidene dine fra din egen PC. Dette er likevel ikke vanlig. Dersom du lagrer nettsidene på din egen datamaskin må denne alltid må være påskrudd og tilgjengelig for tilgangen til nettsidene for brukerne uten forstyrrelser og avbrudd. Du trenger også spesifikk programvare. For de fleste ville dette bety å ha en egen datamaskin stående bare for nettsiden.

Datamaskinen du eventuelt ville brukt ville trengt å ha veldig bra ytelse, med mye RAM og en rask prosessor. I tillegg maskinvaren og programvaren du må kjøpe vil det også ta deg timer å installere og vedlikeholde uten å resultere i for mye nedetid. Dette krever også relativt avansert IT-kunnskaper. For de aller fleste vil det derfor absolutt lønne seg å bruke et hostingselskap.

Når du bruker hosting får du med på kjøpet IT-eksperter som tar seg av det tekniske, slik som for eksempel oppdatere programvare og maskinvare når dette trengs. IT-ekspertene tar seg også av profesjonell sikring av data og tilkoblinger slik at du unngår at siden din blir hacket. Du vil også få tilgang til kundestøtte når du treffer på problemer.

Ulike typer hosting

back to menu ↑

Delt hosting, VPS hosting eller dedikert hosting

Ytelsen på serverne som hoster din nettside har mye å si på hvor god ytelsen til nettsidene er. Det er viktig at du bruker et selskap med servere som har rikelig med prosessorkraft og RAM. I tillegg vil naturligvis internettilkoblingen til serverne ha mye å si på hvor raskt nettsidene dine laster. Samtidig er typen hosting du velger fra selskapet ditt minst like viktig for ytelsen.

De tre vanligste alternativene for hosting du vil finne er delt hosting, som koster mindre og er nok for de fleste vanlige nettsider. Dedikert hosting gir deg mest kapasitet og full kontroll over siden din. VPS hosting er en mellomting av de to ovenfor, og er kort forklart en virtuell versjon av dedikert hosting som foregår på en delt server.   

Delt hosting

Delt hosting er alt det de fleste egentlig trenger når de først skal sette opp en enkel nettside. Når du bruker delt hosting lagres nettsiden din fysisk på den samme serveren som hundrevis av andre nettsider. Dette betyr effektiv bruk av ressurser, og dermed lavere kostnader for deg som bruker. Du får en egen avdeling på serveren der du kan laste opp og administrere filene dine. 

Delt hosting er best for de som har sider med relativt liten trafikk, og som ønsker lavest mulig pris. Noen av de beste selskapene for delt hosting er Bluehost, HostGator, Dreamhost, Hostinger, og A2 Hosting.

Dedikert hosting

Dedikert hosting betyr at du får en server som er helt adskilt fra andre kunder. Dette gir deg som kunde det høyest mulige nivået av sikkerhet. Som bruker kan du også konfigurere servere hvordan du vil uten at det har innvirkning på andre brukere, eller å bli påvirket av andre brukere.

Fordelene med dedikert hosting er kontroll, personvern, garanterte systemressurser. Dedikert hosting har også mer stabil og forutsigbar ytelse enn for eksempel VPS hosting siden du har den fysiske serveren helt for deg selv. Dedikert hosting er det beste alternativet for sider som har veldig høy trafikk. Noen av de beste selskapene for cloud hosting er Dreamhost, WP Engine, og Siteground

VPS hosting

Virtuell Privat Server (VPS) er en slags mellomting mellom dedikert hosting og delt hosting. VPS hosting gir deg mange av de samme fordelene som du har med en dedikert server, samtidig som nettsiden din lagres på en på en delt server. Dette gir mer effektiv bruk av ressurser, og dermed lavere priser.

VPS hosting er populært fordi det koster mindre enn dedikert hosting, samtidig som man får de fleste av de viktige fordelene med dedikert hosting, inkludert frihet til å sette sine egne innstillinger, samt bedre forutsigbarhet, sikkerhet og ytelse enn delt hosting. Fordi du ikke har hele serveren for deg selv med VPS hosting vil du ha litt mindre systemressurser til rådighet enn ved dedikert hosting. 

Cloud hosting

Med Cloud hosting menes det at en gruppe av servere samarbeider på en slik måte at tjenesten aldri er nede. Dersom en av serverne er nede vil de andre automatisk overta trafikken. Cloud hosting tjenestene kan dermed garantere at siden din alltid er tilgjengelig. Cloud hosting er en god løsning dersom det er veldig viktig for deg at nettsidene dine alltid er tilgjengelige uten nedetid.

WordPress hosting

Du kan hoste WordPress sider hvor som helst, men ettersom WordPress har blitt en stadig vanligere standard for publisering og bygging av nettsider har noen bygget praktiske integrasjoner for WordPress som gjør at det er enda enklere å bruke WordPress i kombinasjon med et hostingselskap. Noen eksempler på selskaper som tilbyr gode WordPress hosting tjenester er Bluehost, WP Engine og SiteGround.

Andre tjenester

back to menu ↑

Vanlige tilleggstjenester tilbudt av hostingselskap

hosting tilleggstjenester

Hostingselskapene tilbyr vanligvis kundene sine en rekke andre tjenester som kundene deres trenger. Dersom du bruker et profesjonelt hosting selskap vil du derfor kunne ha mye av det du trenger på ett sted. Når du har tjenestene på ett sted kan disse også ofte integreres slik at det blir lettere for brukerne til webhotellet å benytte seg av dem.

Noen av de vanligste tjenestene som selskapene tilbyr kundene sine er kjøp og flytting av domener, e-post, SSL sertifikater, bygging av nettsider, WHOIS-beskyttelse, SEO, VPN og nettreklame. Andre tjenester du også kan finne er for eksempel tjenester for å designe logoer, visittkort og lignende.

Kjøp og flytting av domener

En av de vanligste tjenestene du finner hos selskapene som tilbyr hosting er kjøp og flytting av domener. Dette er en veldig naturlig tjeneste for selskapene å selge, siden alle de nettsidene som hostes på serverne til webhotellet trenger å kobles til et domene.

Forskjellige selskap har forskjellig utvalg når det gjelder “top level domains”, vanligvis kalt TLDer. Vanlige TLDer er .com, .net, .biz, .io og mange mange flere. I Norge er .no blant de mest populære TLDene. Dersom du planlegger å bruke et .no domene er det viktig å huske på at ikke alle hostingselskap er registrert for å kunne hoste .no domener. 

E-post

En annen vanlig tilleggstjeneste du kan kjøpe fra registraren ditt er e-post. Du kan sette opp e-postadresser på domenet du kjøpte, og lagre e-postmeldingene på serveren du har i hostingen. Du kan bruke POP dersom du bare vil laste ned e-posten til en enhet. Da blir e-posten fjernet fra serveren når du laster den ned. Dersom du vil beholde e-posten på serveren og laste den ned på flere enheter kan du bruke IMAP protokollen.    

Bygging av nettsider

Alle som bruker hosting trenger også å bygge en nettside som kan hostes av selskapet. Gjennom de siste årene har det blitt stadig vanligere at hostingselskap også tilbyr tjenester som kan hjelpe med lettvint bygging av nettsiden din. WordPress er en av de vanligste og mest utbredte løsningen for bygging av nettsider, men det finnes mange andre.

SSL Sertifikater

Et SSL sertifikat er en type kode som du installerer på serveren din for kryptert kommunikasjon. Når du har installert et SSL sertifikat vil serveren du bruker kryptere data som går mellom siden din og brukerne av siden. Det virker litt som å forsegle et brev i en konvolutt slik at innholdet ikke kan leses mens brevet er i posten.

Siden din vil fungere uten et SSL sertifikat, men den vil vær mer sårbar overfor hackere. Google vil også advare brukerne dine om at siden ikke er sikker. Dersom siden din har et SSL sertifikat vil den også oppnå høyere prioritet i rangeringen til Google. SSL sertifikater er en av de tilleggstjenestene som mange hostingselskap tilbyr til kundene sine.

WHOIS Beskyttelse

Alle eiere av nettsider må registreres i et offentlig register. Dette betyr at dersom du eier et domene eller en nettside så vil hvem som helst kunne gjøre et WHOIS søk for å finne ut hvem som eier domenet, og for å få kontaktinformasjonen som er registrert for domenet ditt.

Dersom du bruker WHOIS beskyttelse vil hostingselskapet ditt i stedet gi sin egen kontaktinformasjon, slik at den personlige informasjonen din er bedre beskyttet. WHOIS beskyttelse er en populær tjeneste som folk kjøper samtidig som de kjøper domene.  

VPN

For tiden “spioneres” det på trafikken til internettbrukere i massiv skala. Både offentlig og privat sektor er skyldige. I tillegg kommer hackere og andre kriminelle. Myndighetene mange steder prøver også i stadig økende grad å kontrollere hvilken informasjon innbyggerne har tilgang til ved hjelp av sensur.

Ved hjelp av et VPN kan du kvitte deg med både spionasje og sensur på en gang. VPN tjenesten kobler deg til en annen server med en kryptert tilkobling. I denne serveren blandes trafikken din anonym og sammenblandet med trafikken til andre brukere, slik at det blir nærmest umulig å identifisere trafikken din. Noen hostingselskap tilbyr nå VPN som en av tilleggstjenestene sine.  

SEO og nettreklame

Søkemotoroptimalisering (SEO) er en annen tjeneste noen hostingselskap tilbyr til kundene sine. Disse tjenestene er laget for å hjelpe eierne av nettsidene som hostes til å forbedre hvordan sidene deres rangeres i organiske søk på Google. I tillegg tilbyr mange selskap attraktive priser på nettreklame.

Hosting for viderekomne

back to menu ↑

Infrastructure as a service

infratructure as a service

Hosting har vært tilgjengelig i mange år, og utvalget av tjenester har stadig forbedret seg slik at stadig flere kan få dekket behovene sine av de tjenestene hosting tilbyr. Likevel finnes det fortsatt en del situasjoner der hosting rett og slett ikke er nok, for eksempel for firma som driver apper, ofte med hundretusenvis av brukere.

I disse situasjonene måtte man i gamle dager selv sette opp servere, men i dag finnes det et alternativ. Dette alternativet kalles “Infrastructure as a service” Dette er en slags hosting-tjeneste for viderekomne. Med denne typen tjeneste har du mer frihet til å bruke hvilken maskinvare og programvare du ønsker. Samtidig vil denne løsningen være dyrere enn hosting, særlig for mindre avanserte nettsider med relativt liten trafikk.

Infrastructure as a service er også mye mer komplisert enn å bruke et vanlig hosting, og det krever derfor at du som bruker har relativt inngående IT-kunnskaper. Noen av de mest kjente leverandørene av Infrastructure as a Service er Alibaba Cloud, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, IBM Cloud, Oracle Cloud, VMware Cloud, Dell Technologies Cloud, og AWS.

back to menu ↑

Beste hosting tjenester i 2023

Det kan være vanskelig å finne fram i jungelen av hostingselskap. Alle har sine ekstratjenester som gjør dem mer eller mindre attraktive for ulike typer brukere. Nedenfor går vi gjennom 9 av de beste hostingene, og går inn på hvordan hvert enkelt av dem utmerker seg.

1
back to menu ↑

Hostinger – Best i test hosting 2023

Beste billige hosting

Hostinger

kr 9,99/mnd
Annonse
En hosting hvor du får svært mye for pengene

Sammendrag

Hostinger er en av de rimeligste tilbudene i markedet, og er med sine 29 millioner brukere, og datterselskaper i 178 land, en av gigantene i industrien. Hostinger fokuserer på delt hosting, VPS hosting og Cloud hosting, og tilbyr ikke dedikert hosting. Hostinger har også et eget brukervennlig system for bygging av nettsider og nettbutikk kalt Zyro. WordPress integrasjon er også tilgjengelig.   

Nøkkelinfo
Pris pr månedStarter på kr 8,69
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garanti30 dager
Tilbyr følgende tjenester:WordPress Hosting, Minecraft hosting, Delt Hosting, VPS Hosting, Windows VPS Hosting, Cloud Hosting
EpostE-post hosting ved hjelp av G-suite eller deres eget system kalt Titan
SSLGratis SSL Sertifikat
+
hostinger webhotell
Fordeler
 • Kjent for å være blant de billigste i markedet
 • Egenutviklet sitebuilder og nettbutikk
 • Ubegrenset båndbredde og lagring
Ulemper
 • Tilbyr ikke dedikert hosting

Konklusjon

Dersom du bare har en vanlig nettside, uten så altfor mye trafikk er det ikke nødvendigvis slik at du trenger en dyr løsning. Hostinger er kjent for å være en av de aller billigste alternativene i markedet. Likevel kan denne hosting-leverandøren gi deg både nettside, e-post og SSL sertifikat, alt inkludert i den billigste pakken sin. 

Hostinger har priser som går opp etter den første perioden, men dersom du velger en av de lengre avtaleperiodene kan du sikre deg en av markedets aller beste tilbudspriser flere år fremover. Selv med de vanlige prisene ligger Hostinger i nedre delen av prissjiktet. Samtidig bærer tjenesten ikke preg av å være billig, men føles mer som en premium tjeneste.

Alt i alt er Hostinger en bra hosting-tjeneste, men kanskje ikke helt på linje med de dyrere alternativene. Når det er sagt, dersom du tar i betraktning den prisen du får er det vanskelig å finne en løsning som gir deg mer for pengene.  

2
back to menu ↑

Gait – Best for hastighet i Norge

Gait

kr 129/mnd
Annonse
En hostingtjeneste hvor du får ekstrem ytelse til en god pris! Best i test for norske brukere!

Passer til små og store nettsider med krav til god ytelse og ekstrem hastighet.

Sammendrag

Gait.no er en ny norsk hosting-leverandør som drives av et ungt og ivrig team i Oslo. Leverandøren tilbyr den underliggende infrastrukturen de aller fleste bedrifter trenger for profesjonell og sikker hosting av alt fra enkle WordPress-nettsider til avanserte nettbutikker og andre databaser. Infrastrukturen til Gait.no er optimisert for lynrask lasting av nettsider og databaseinnhold, og industriledende sikkerhet mot DDoS-angrep og andre risikoer. 

Nøkkelinfo
Pris pr månedFra kr 59,- pr mnd
Oppetid99.99%%
Pengene tilbake garanti30 dager
Tilbyr følgende tjenesterWordPress Hosting, Hosting
EpostE-post hosting ved hjelp av Exchange
SSLGratis SSL sertifikat
+
Fordeler
 • En av markedets raskeste løsninger
 • Rask support og 30 dagers fornøydgaranti
 • Sikkerhet, oppdateringer og ytelse tatt hånd om
 • Markedsledende Microsoft løsninger og tilrettelagt for Azure Skytjenester
 • Konsulenttjenester og rådgiving for digitale tjenester er tilgjengelig
 • WordPress-installasjon med ett enkelt klikk
Ulemper
 • Tilbyr ikke dedikert server, VPS hosting, og Windows server for veldig avanserte brukere

Konklusjon

Det kan være lett å glemme hvor viktig hosting er for nettsidene dine. Hosting er en “usynlig” tjeneste som fungerer som fundamentet for hele tilstedeværelsen til bedriften din på nettet. Stødig hosting, med god, moderne infrastruktur og tidsriktig implementering av ny teknologi er viktig for at nettsiden din skal være rask, sikker, og fungere som den skal til enhver tid, selv når nye teknologier implementeres i back-end. 

Gait.no leverer solid og gjennomtenkt hosting som bidrar til en god opplevelse både for eieren av nettstedet som administrerer nettsidene og deres kunder som bruker nettsidene. Infrastrukturen til Gait.no er på linje med det beste man kan forvente seg i markedet, og leverer stabilt 99,9% oppetid. 

Den innovative prefetching-teknologien Gait.no bruker sørger for at selv de største og tyngste nettsidene laster lynraskt. Sikkerheten er også på topp, med inkluderte gratis SSL sertifikater og profesjonell sikring mot DDoS-angrep og andre trusler med CloudFlare teknologien.

Optimalisering for WordPress er i dag en selvfølge ettersom dette er den mest utbredte standarden for administrasjon av nettsider. WordPress kan installeres med ett enkelt klikk, og automatiske oppdateringer støttes, slik at wordpress alltid er oppdatert på sidene dine. 

Mange glemmer hvor viktig kundestøtte er når man kjøper hosting-tjenester. Dette er noe man forhåpentligvis sjelden eller aldri trenger, men de gangene man trenger å komme i kontakt med kundestøtten kan dette være kritisk for kontinuiteten i forretningsvirksomheten. Gait.no drives av unge og energiske profesjonelle, som ser kundestøtte som en inkludert og veldig viktig del av tjenesten. Alle kunder får en 30 dagers fornøydgaranti, og prioritets-kundestøtte er tilgjengelig for Enterprise-kunder.

De fleste kundene til Gait.no velger en av de tre følgende pakkene:

 • Basic, som er mer enn nok for små og mellomstore nettsider 
 • Pro, for små og store nettsider med krav om ekstrem hastighet og automatisk backup  
 • Enterprise, for større nettsider og avanserte nettbutikker som har ekstremt høye krav når det gjelder både ytelse og avansert sikkerhet. Enterprise kommer også med prioritert kundestøtte.

I tillegg har Gait.no også flere andre avanserte produkter som er tilgjengehlige for bedrifter med spesielle behov. Blant disse finner du for eksempel en rekke Microsoft 365 produkter, samt spesielle tjenester som fokuserer på spesielle behov rundt hastighet, lagringsplass, databaser, sikkerhet og mer.    

Vår mening er at Gait.no sine hosting-tjenester gir bedrifter stor valgfrihet med tanke på behovene til hver individuelle bedrift. Hosting fra Gait.no gjør det også mulig for bedrifter å starte billig og enkelt, for så å skalere tjenestene sine gradvis ettersom bedriften vokser og behovet melder seg. Et ungt og ivrig team med sterk fokus på kundeservice og oppdatert kunnskap er alltid et pluss, men er i enda større grad viktig i den dynamiske IT-industrien som er i konstant endring.

3
back to menu ↑

BlueHost – Beste hosting for nybegynnere

BlueHost

$4.95/mnd $8.99/mnd
Annonselenke
Bluehost tilbyr omfattende hostingplaner med gode fordeler inkludert. Anbefales 

Sammendrag

Bluehost er blant de enkleste og mest brukervennlige hosting-tjenestene du kan finne, og derfor veldig populær blant de som starter med en egen nettside.

Integrasjonene Bluehost tilbyr er veldig lettvinte, og dersom du har problemer er Bluehost kjent for veldig effektiv, kunnskapsrik og vennlig kundestøtte via support ticket, live chat eller telefon 24/7.  

Nøkkelinfo
Pris pr månedStarter på $2.95 
Oppetid99.99%%
Pengene tilbake garanti30 dager
Tilbyr følgende tjenesterWordPress Hosting, Managed WordPress, Delt Hosting, Dedikert Hosting, VPS Hosting, WooCommerce nettbutikk
EpostE-post hosting og Integrasjon med både G-suite og Microsoft 365
SSLGratis SSL sertifikat
+
Bluehost
Fordeler
 • Strålende kundeservice
 • Innkluderer ekstra nettverktøy
 • Ubegrenset båndbredde og lagring
 • Veldig god og hjelpsom kundestøtte tilgjengelig 247 både via chat og telefon
Ulemper
 • Må betale for overføring av nettstedet
 • My mersalg på nettsiden
 • Du må betale ekstra for WHOIS-beskyttelse

Konklusjon:

Alle må begynne et sted, og dersom du begynner med din egen nettside er Bluehost det stedet. Denne hosting-tjenesten er ikke populær uten grunn. I tillegg til å tilby hosting til veldig rimelige priser har de også skreddersydd tjenesten sin slik at den passer for brukere som er uerfarne i bygging av nettsider.

Bluehost er tilrettelagt for nybegynnere, men samtidig er tjenesten designet for å støtte bedrifter etter hvert som de vokser seg større og får mer krevende behov. Enten det gjelder redskaper for å forbedre hastigheten eller sikkerheten på siden din, eller du vil ha mer kontroll over siden ved hjelp av VPS, så kan du finne det hos Bluehost.

En av de beste måtene du kan bedømme hosting selskap på er hvordan de takler situasjoner der ting ikke går som det skal for kundene. Kundestøtten til Bluehost er uten tvil blant de beste i industrien, og de er tilgjengelige 24/7 enten du kontakter dem via telefon eller chat.

Når alt er i orden med siden og alt virker som det skal er det på tide å gjøre forbedringer og justeringer. Bluehost har en rekke SEO redskaper som du kan bruke til å oppnå best mulig plassering i søkeresultatene, slik at du lettere kan tiltrekke deg nye besøkende. 

4
back to menu ↑

DreamHost – Beste nettsidebygger

DreamHost

$2.95/mnd
Annonselenke
Enkel nettsidebygger som lar deg rulle ut WordPress sider

Sammendrag:

Dreamhost gjør ting litt forskjellig. De har et eget dashboard og egne systemer. Dette gjør at du har flere alternativer for å justere slik at ting blir akkurat slik som du vil. 

De tilbyr også tilleggstjenester for både skreddersydd design av nettsider, SEO tjenester, Administrasjon av nettsiden og Sosiale media markedsføringstjenester, slik at du nesten ikke trenger å gjøre noe selv dersom du velger disse tilleggstjenestene. 

Nøkkelinfo
Pris pr månedStarter på $2.95 
Oppetid100%
Pengene tilbake garanti97 dager
Tilbyr følgende tjenester:WordPress Hosting, Managed WordPress, Delt Hosting, Dedikert Hosting, VPS Hosting, Cloud Hosting, WooCommerce nettbutikk
EkstraGratis Whois beskyttelse
SSLGratis SSL sertifikat
+
dreamhost
Fordeler
 • Muligheter for å overlate en stor del av arbeidet med nettsiden til Dreamhost
 • Ubegrenset lagring og båndbredde for nettsiden din
 • Gratis WHOIS beskyttelse
Ulemper
 • Ingen kundestøtte via telefon
 • Kundestøtte via live chat bare tilgjengelig innen vanlig arbeidstid i USA og Canada.

Konklusjon:

Den fantastiske månedlige dealen til DreamHost er vident kjent for å være blant de rimeligste du kan finne for månedlig hosting. Den laveste pakken til Dreamhost inkluderer en nettside med ubegrenset trafikk, gratis SSL sertifikat. Dataene dine er lagret på raske SSD harddisker for best mulig ytelse. I tillegg får du en WordPress Builder med på kjøpet. 

Dreamhost bruker ikke vanlig standard cPanel på sin hosting. I stedet bruker de et eget system som er mer fleksibelt og justerbart. Dette gir deg mye bedre kontroll over nettsidene dine, men ulempen er at dette også gjør det litt vanskeligere dersom du ønsker å flytte sidene dine ut fra DreamHost.  

Flytting ut av DreamHost er kanskje vanskelig, men flytting inn til Dreamhost er veldig lettvint. DreamHost tilbyr et verktøy som hjelper deg med å migrere sidene dine i få steg. Du kan også justere kapasiteten på siden din opp gradvis ettersom trafikken øker på siden din.   

En av de tingene vi liker med DreamHost er at de er rett på sak og holder seg langt borte fra alt som kan betraktes som lureri når det gjelder priser. De har en krystallklar pris som ikke går opp etter den første perioden. I tillegg har de en solid gratis prøveperiode, og en pengene tilbake garanti som gjelder hele 97 dager. DreamHost har også gratis tjenester for veldedige organisasjoner. 

Kundestøtte via e-post er 24 timer hos DreamHost, mens live chat kundestøtte bare er tilgjengelig i løpet av normal arbeidstid. Kundestøtte via telefon er tilgjengelig for de som betaler ekstra for dette, og eller bruker de avanserte pakkene.

5
back to menu ↑

HostGator – Best for de med små behov

HostGator

$2.75/mnd
Annonselenke
Denne bransjelederen har levert pålitelige og gode hosting-tjenester til bedrifter i to tiår.

Sammendrag:

HostGator er en av de eldste og mest erfarne i bransjen, og spesialiserer seg i dag på å være en markedsleder på å tilby støtte for apper. Per i dag støtter HostGator minst 75 forskjellige apper, som naturligvis inkluderer de vanligste slik som WordPress, Joomla, Drupal, Magento. 

HostGator tilbyr alle de vanligste typer hosting, inkludert Delt hosting, nettsidebygger, dedikert hosting, VPS Hosting, Reseller Hosting, windows hosting, og tilbyr kundestøtte via live chat eller telefon 24/7. HostGator har en 45-dagers pengene-tilbake garanti.

Nøkkelinfo
Pris pr månedStarter på $2.75 
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garanti45 dager
Tilbyr følgende tjenester:Delt hosting, nettsidebygger, dedikert hosting, VPS Hosting, Reseller Hosting, windows hosting
ApperStøtter totalt 75 forskjellige apper inkludert WordPress, Joomla, Drupal, Magento, Wiki, phpBB og mange flere.
SSLGratis SSL Sertifikat
+
hostgator
Positive
 • Gratis SSL sertifikat
 • Reseller hosting tilgjengelig
 • Støtter hele 75 apper
Negatives
 • En del tjenester, slik som backup og sikkerhetsrelaterte tjenester kommer med tilleggskostnader. 
 • Prisen stiger kraftig etter introduksjonstilbudet

Konklusjon:

En klar favoritt blant småbedrifter er HostGator. Dette er kanskje fordi denne hosting-tjenesten passer ekstra bra for enhver bedrift som er ute etter relativt enkle nettsider uten mye fjas. Dersom du bare trenger en nettside for å innhente kontaktinformasjon fra kunder, eller en nettside som enkelt og greit forklarer det du gjør, er HostGator alt du trenger.  

HostGator har også en rekke oppgraderinger tilgjengelige for de med avanserte behov. Disse inkluderer cloud hosting, VPS hosting, managed WordPress, og dedikert server. Dette betyr at tjenesten kan vokse i takt med forretningen din. 

En av fordelene med HostGator er at de har veldig mye praktisk informasjon tilgjengelig om hvordan du bruker tjenesten. I tillegg har de teknisk støtte som er tilgjengelig både via telefon, e-post, og chat. Alle typer kundestøtte er tilgjengelig også for de laveste nivåer av brukere.   

6
back to menu ↑

A2 Hosting – Best på hastighet internasjonalt

A2 Hosting

$2,49/mnd
Annonselenke
Pålitelig delt hosting med høy hastighet

Sammendrag

Med en av den beste kundeservicene i bransjen, veldig rask delt hosting og førsteklasses hostingpakker, vil nettstedet ditt få den beste servicen.

A2 Hosting er en hosting-tjeneste med særlig fokus på å levere overlegen hastighet. Turbo planen til A2 kan levere opptil 20x raskere hosting enn det som er vanlig blant konkurrentene.

A2 har også et veldig bredt utvalg når det gjelder applikasjonshosting, og er en av de relativt få som tilbyr kundestøtte 24/7 via både telefon og live chat. 

Nøkkelinfo
Pris pr månedStarter på $2,49 
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garantiAlltid
Tilbyr følgende tjenester:Delt hosting, dedikert hosting, VPS Hosting, Reseller Hosting, Cloud hosting
ApperStort utvalg av applikasjonshosting inkludert WordPress, Joomla, Drupal og mange flere
SSLGratis SSL Sertifikat
+
A2 hosting
Positive
 • Tilbyr en av de høyeste hastighetene i markedet for hosting
 • Stort utvalg av hostede applikasjoner
 • Gratis overflytting fra andre tjenester
 • Gratis automatisk backup
 • Hastighets optimalisert WordPress installasjon
 • Egne A2 nettsidebygger
Negatives
 • Litt komplisert registreringsprosess
 • My mersalg som kan være frustrerende

Konklusjon

Hastighet er det området der A2 Hosting har jobbet hardt for å skille seg ut. Dette er noe de har hatt suksess med. Enten man sammenligner delt hosting, VPS eller dedikert hosting, så kommer A2 Hosting fortsatt ut som en av markedets raskeste. Forbedringen i hastighet er vanligvis noe av det første nye kunder legger merke til når de flytter til A2 Hosting. 

I tillegg til å være raskere enn de fleste av sine konkurrenter i markedet forplikter A2 Hosting seg også til å unngå avbrudd i tjenesten sin 99.9% av tiden.

Når du først flytter over til A2 Hosting gjør de det veldig lett for deg. Denne hosting-leverandøren har nemlig et team som ordner gratis migrasjon fra den gamle siden. Dette kan være en veldig bra deal som vil spare deg mange timer dersom prosessen viser seg å være vanskelig. I tillegg kan du også installere en rekke tjenester, slik som for eksempel WordPress, Magento, og Drupal med ett enkelt klikk.

Dersom du planlegger mer enn en nettside er det verdt å vite at den billigste planen til A2 Hosting ikke gir deg mer enn en nettside. Du må dermed opp i den neste planen som vil koste deg et par dollar ekstra per måned dersom du trenger flere nettsider. En måte du kan redusere kostnadene dine noe på, er å låse inn en rabatt i en lengre tidsperiode, for eksempel 3 år.

Besøk A2 Hosting

7
back to menu ↑

GreenGeeks – Beste miljøvennlige Hosting

GreenGeeks

$2,49
Annonselenke
GreenGeeks tilbyr rimelig hosting av høy kvalitet til mer enn 300 000 kunder.

Sammendrag

GreenGeeks er en profesjonell hosting tjeneste for de som bryr seg ekstra om miljøet.

Bedriften bak GreenGeeks kjøper fornybar energi sertifikater for 300% av sitt energiforbruk, og er derfor mer enn karbon-nøytral.

Foruten å være miljøvennlig fokuserer GreenGeeks på brukervennlighet, god kundestøtte og høy hastighet på serverne de tilbyr kundene sine.  

Nøkkelinfo
Pris pr månedStarter på $2,49 
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garantiAlltid
Tilbyr følgende tjenester:Hosting typer: Delt hosting, VPS Hosting, Reseller Hosting, WordPress hosting, WooCommerce hosting
ApperStort utvalg av applikasjonshosting inkludert WordPress, Joomla, Drupal og mange flere
SSLGratis SSL Sertifikat
+
greengeeks
Fordeler
 • Kundestøtte 24/7 via support ticket, chat eller telefon
 • Raske servere
 • Miljøvennlig
 • Gratis domene det første året
 • Lagring på SSD harddisker
Ulemper
 • Mangler dedikert hosting

Konklusjon:

For de som er ekstra opptatt av miljøet har GreenGeeks etablert et miljøvennlig alternativ. I praksis betyr dette at de bruker fornybar energi til å drive hosting-tjenestene sine. I tillegg til sin miljøvennlige profil driver GreenGeeks selvfølgelig også en profesjonell hosting-tjeneste med lite nedetid, høy hastighet, og bra løsninger for hosting. 

Delt hosting og og VPS hosting er nærmest en selvfølge for ethvert respektabelt webhotel. I tillegg har GreenGeeks en veldig praktisk løsning som lar deg installere WordPress med ett eneste klikk dersom du ønsker å bruke deres praktiske løsning for WordPress hosting. Med WordPress hosting håndterer selskapet også avanserte sikkerhetsfunksjoner, oppdatering og backup. GreenGeeks har også en lignende løsning for WooCommerce hosting. 

Dersom du driver en forretning der du kan ha muligheten for å videreselge hosting-tjenester kan du gjøre dette med Green Geeks sin løsning for videresalg av tjenester. Siden GreenGeeks er nøye på å holde seg oppdatert på alt den siste teknologien, slik som for eksempel PHP7, SSD, CDN, og så videre, kan du være sikker på at du videreselger en rask og sikker løsning.

Green Geeks er flinke på kundestøtte. Kundestøtten er tilgjengelig 24/7, og du får vanligvis hurtig respons enten du kontakter dem via chat, telefon eller support-ticket systemet deres. Alt i alt er GreenGeeks et generelt bra valg for enhver hosting-kunde som er ute etter en profesjonell tjeneste til en grei pris, men anbefales særlig for de som ønsker et mer miljøvennlig alternativ.

Besøk GreenGeeks

8
back to menu ↑

WP Engine – Beste WordPress Hosting

WP Engine

$35/mnd
WP Engine er en hosting-tjeneste som fokuserer utelukkende på WordPress hosting.

Sammendrag

Tjenestene til WP Engine er ideell for kunder som ønsker å betale litt ekstra for en høyere grad av oppfølging, bedre optimering av WordPress sidene sine, bedre sikkerhet.   

Nøkkelinfo
Pris pr månedStarter på $35 
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garanti60 dager
Tilbyr følgende tjenester:WordPress Hosting
EkstraMer enn 30 premium WordPress themes inkludert, Staging site inkludert
SSLGratis SSL Sertifikat
+
wp engine
Fordeler
 • Bedre optimering av WordPress sider
 • Bedre oppfølging av profesjonelle som er erfarne innen WordPress
 • Staging site
 • 24/7 kundestøtte
 • Daglig sikkerhetskopi
Ulemper
 • Bare tilgjengelig for WordPress
 • Begrenset antall besøkende på nettsiden inkludert i prisen
 • Begrenset båndbredde pr måned inkludert

Konklusjon

WP Engine er ikke blant de billigste, men dersom tid er penger for deg, og du ikke ønsker å kaste bort tid på å administrasjon av serveren din, er dette det rette alternativet for deg. Dette er ikke en helt vanlig hosting tjeneste, men en tjeneste med eksklusiv fokus på WordPress.

Dersom du bruker WordPress for siden din er WP Engine, til tross for prisen, et attraktivt alternativ. På grunn av at dette selskapet har laser fokus på WordPress er hele infrastrukturen på denne hostingen sterkt optimalisert. Resultatet er at WordPress sidene dine blir veldig raske. Nedetid forekommer omtrent aldri på WP Engine, og mye av administrasjonsoppgavene går automatisk. 

Kundestøtten til WP Engine, som er bemannet av medarbeidere med inngående WordPress-kunnskaper, er tilgjengelig 24/7. Du kan derfor når som helst kontakte kundestøtten ved hjelp av support tickets eller live chat.  

Alt i alt, dersom du synes det er greit å betale noe mer for å få en mer strømlinjet og tidsbesparende tjeneste som er spesialtilpasset til WordPress-siden din, er WP Engine sannsynligvis den tjenesten du leter etter.

9
back to menu ↑

InMotion – Beste VPS Hosting

InMotion

$5,99/mnd
Annonselenke
InMotion er en hosting-tjeneste som fokuserer på større nettsider

Sammendrag:

In motion er er en veletablert leverandør av hosting.. Selv om InMotion har planer som passer til alle brukergrupper er det tydelig at denne webhosting-tjenesten fokuserer mer på større nettsider. De har et veldig godt utvalg av avanserte løsninger når det gjelder dedikert hosting og VPS hosting. 

De tilbyr også skreddersydde servere, on-demand IT support, og en rekke andre tjenester for å kontrollere enhver detalj med infrastrukturen din.   

Nøkkelinfo
Pris pr månedStarter på $5,99 
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garanti90 dager
Tilbyr følgende tjenester:Shared, WordPress, VPS og Dedikerte servere
Ekstra1-klikk installasjon for over 400+ Apper, Google apps integrasjoner
SSLGratis SSL Sertifikat
+
inmotion nettside
Fordeler
 • 90 dager pengene tilbake garanti
 • Veldig bra E-commerce support
 • 24/7 kundestøtte
Ulemper
 • Rask, men ikke den raskeste
 • Tungvint verifikasjonsprosess

Konklusjon

InMotion er kanskje markedets beste på VPS hosting, men dette er ikke alt de har. Her kan du også velge mellom andre tjenester slik som for eksempel delt hosting, WordPress hosting, dedikert hosting, og privat cloud. I tillegg tilbyr denne hosting tjenesten også skreddersydde servere etter kundenes spesifikasjoner. 

En av grunnene til at InMotion sin VPS hosting sees som blant de aller beste i markedet er at de tilbyr både VPS hosting som administreres av InMotion, i tillegg til at de også har muligheter for at man også selv kan administrere VPS hostingen. Dermed kan både relative nybegynnere og de som har avanserte kunnskaper få akkurat den fleksibiliteten de trenger.  

Mange av kundene til InMotion har vært kunder i lang tid, og har mye godt å si om tjenesten. Blant de tingene som InMotion får mye ros for er kundestøtten. InMotion har fem forskjellige kommunikasjonskanaler for kundestøtte som alle er tilgjengelige for alle kunder, og som alle blir aktivt besvart 24/7. Disse er telefon, chat, e-post, opplæringsprogrammer, og spørsmål og svar.

Når du starter med InMotion har du hele 90 dager på deg for å teste ut tjenesten med en pengene tilbake garanti, så her går det fint an å prøve uten noen særlig risiko.

10
back to menu ↑

SiteGround – Best på kundestøtte

SiteGround

$5,99/mnd
Hovedfokusen til SiteGround er på kundestøtte.

Sammendrag

Ikke bare har denne leverrandøren hjelpsom og kunnskapsrik kundestøtte, men de har også mye materiale som man kan lese, og som tar deg steg for steg gjennom de prosessene for det meste du trenger. SiteGround har en relativt sterk fokus på mindre sider og brukere som starter med sine egne nettsider, men de har også tilrettelagt tjenester slik at kundene har muligheter for å utvide kapasiteten uten vanskeligheter. 

Nøkkelinfo
Pris pr månedStarter på $5,99
Oppetid99.99%
Pengene tilbake garanti60 dager
Tilbyr følgende tjenester:Shared, WordPress, WoCommerce Hosting og Cloud Hosting
EkstraStøtter mer enn 500 applikasjoner, Ubegrenset båndbredde, 10GB lagringsplas, nettsidebygger og gratis epost
SSLGratis SSL Sertifikat og CDN
+
siteground nettside
Fordeler
 • Over gjennomsnitts opplastningstid
 • God kundeservice med 24/7 livechat
 • Gratis nettside migrering
 • Gratis SSL og CDN
 • Daglig sikkerhetskopi
Ulemper
 • Høyere priser i år 2
 • Ikke gratis domene med på kjøpet

Konklusjon:

SiteGround fokuserer på delt hosting, og har ikke VPS hosting eller dedikerte servere tilgjengelig. For de som blir for store for delt hosting har SiteGround også skybasert hosting tilgjengelig. WordPress hosting og WooCommerce hosting er også viktige tilbud hos SiteGround. 

Den klare fokusen til SiteGround gjør det lettere for deres kundestøtte å gjøre en god jobb. For mange er kundestøtten den avgjørende faktoren for om man trives med en løsning eller ikke. Kundestøtten er kanskje ekstra viktig for de som er relativt nye når det gjelder bruk av hosting. Siteground er sannsynligvis den hosting-tjenesten som har aller best kundestøtte. 

Når dette gjelder WordPress er SiteGround en av bare tre anbefalte hosting selskap som anbefales av WordPress. WordPress er innebygget SiteGround sine pakker for delt hosting, som alle er fullt optimalisert for WordPress. Dette betyr at du får automatiske oppdateringer, bedre sikkerhet, og teknisk støtte som er eksperter på WordPress. 

SiteGround inkluderer en hel del nyttige ting som inkludert i prisen. For eksempel får du gratis SSL, Daglig backup, CDN, e-post, og ubegrensede databaser i alle pakkene. I tillegg garanterer SiteGround at all elektrisitet serveren din bruker kommer fra fornybar energi.   

Bortsett fra at tilbudet av tjenester er noe begrenset for noen avanserte brukere er kanskje den største ulempen vi har sett med SiteGround at forskjellen på deres introduksjonstilbud og deres vanlige priser relativt stor, så dette er noe du bør være oppmerksom på, og se på den egentlige prisen, heller enn introduksjonsprisen, slik at du ikke føler at du får deg en overraskelse etter at tilbudsperioden er over.

Viktig

back to menu ↑

Dette bør du tenke på når du velger hosting

viktig

Det kan være mye å huske på når du skal velge hosting, vi har derfor satt sammen en liste av noen av de viktigste tingene å huske på når du tar et valg.

Trenger du norsk hosting?

Plassering av serveren nettsiden din lagres på er ofte ikke veldig viktig, men dersom du har en server som befinner seg veldig langt borte fra brukerne kan dette likevel redusere ytelsen til siden din litt. Det som er mer relevant for plasseringen av serveren din er ofte juridiske grunner. Norge har for eksempel forskjellige regler for lagring av brukerdata innenfor og utenfor EU/EØS.

Dersom du er i en situasjon der du trenger et norsk webhotell kan du finne ut mer om disse i artikkelen vår “Beste norske webhosting tilbydere”.

Sjekk støttede TLDer

Ikke alle selskaper støtter alle de forskjellige TLD alternativene som er tilgjengelige. Du bør derfor sjekke om det TLD-alternativet du er ute etter faktisk er tilgjengelig i den hostingen du vurderer å bruke. En god grunn for å bruke et norsk webhotell er for eksempel dersom man trenger et .no domene. Mange av de internasjonale selskapene tilbyr nemlig ikke .no domener. 

Brukeropplevelse og Kundestøtte

Hvor lett det er å bruke hosting er viktig for mange brukere. Helst bør det være relativt intuitivt hvordan man bruker tjenesten, men når ting går skeis er selvsagt kvaliteten på kundestøtten viktig.

De som er litt teknisk anlagt og vant med å finne ut av ting selv kan kanskje greie seg uten verdens beste kundestøtte. Da kan man kanskje nyte fordelen av en billigere hosting løsning. Dersom du derimot trenger mer oppfølging fra kundestøtten, og særlig dersom du trenger kundestøtte på norsk, vil du nok ende opp med å måtte betale litt mer.

Pris

Det er mye konkurranse i markedet for hosting, og det finnes dermed også veldig mange forskjellige tilbud. Tilbudene er ikke standardiserte, og varierer veldig mye både når det gjelder priser og spesifikasjoner, så det er ikke alltid lett å sammenligne prisene. Delt hosting er det klart billigste alternativet, og starter fra så lite som $2.49 til rundt $15 per mnd. 

VPS hosting ligger på mellom $20 – $80 per mnd, mens Dedikert hosting koster mellom $80 og $300 per mnd. Prisene på Cloud hosting varierer mye, og du kan finne tjenester som koster mellom $4.50 og helt opp til $240 per mnd. 

WordPress hosting har også mye variasjoner i tjenestetilbudet, og finnes vanligvis med priser som starter fra  $4.99 til rundt $50, men her finnes det også tilbud som koster så mye som $830 per mnd.

En ting som er viktig å huske på når man vurderer prisene på hosting er at mange av disse har introduksjonstilbud som får tjenestene til å se billige ut. Her er det verdt å huske på at de fleste som kjøper hosting trenger dette for flere år frem i tiden.Se derfor nøyere på den prisen som kommer etter introduksjonsprisen, siden dette er den prisen du etter hvert i realiteten må betale. 

back to menu ↑

Ofte Stilte Spørsmål om Hosting

Hva er hosting?

Hosting tilbyr servere med både maskinvare og programvare som er spesialdesignet med tanke på kontinuerlig lagring og effektiv distribusjon av nettsidene dine. Hosting selskapet tar seg av alt som har med drift og vedlikehold av datamaskinene og gjøre, og gir kundene sine kundestøtte når de trenger det.

Hvorfor bruker man hosting?

Hosting brukes av de aller fleste som har nettsider fordi dette er den billigste og mest effektive måten å publisere nettsiden på. Som kunde slipper du å bekymre deg for det tekniske, eller investere i kjøp og vedlikehold av programvare og maskinvare. 

Må jeg bruke webhosting?

Det er mulig å publisere nettsidene dine fra din egen PC. Dette er likevel ikke vanlig. Dersom du lagrer nettsidene på din egen datamaskin må denne alltid må være påskrudd og tilgjengelig for tilgangen til nettsidene for brukerne uten forstyrrelser og avbrudd. Du trenger også spesifikk programvare. For de fleste ville dette bety store investeringer både i form av tid og penger på maskinvare, programvare og elektrisitet. For de fleste ville det absolutt ikke lønne seg å gjøre dette selv. 

Fordeler og ulemper med bruk av hosting?

Det koster for de aller fleste mye mindre enn å ta seg av hosting selv. Du får også profesjonelle til å ta seg av det tekniske, og sparer dermed din egen tid. En ulempe med webhotell er at du ikke kan kontrollere hostingen din 100% selv.

Er det sikkert å bruke hosting?

Ja, dersom du bruker et profesjonelt hosting selskap er dette vanligvis sikrere enn om du selv hadde tatt deg av dette.

Hvor mye koster det å bruke hosting?

Det er mye konkurranse i markedet for hosting, og det finnes mange forskjellige tilbud og pakker. Delt hosting er det billigste alternativet, og varierer ofte mellom $2 til rundt $15 per mnd. Dette kan virke som relativt store forskjeller, men det er også stor forskjell på hvilke tilleggstjenester som inkluderes, og hvor god brukerstøtte man får. 

VPS hosting koster ofte mellom $20 – $80 per mnd, mens Dedikert hosting ofte koster mellom $80 og $300 per mnd. Pris på Cloud hosting kan variere mye, og du finner tjenester som koster fra $4.50 og helt opp til $240 per mnd. 

WordPress hosting har også store variasjoner i tjenestetilbudet. Du kan ofte finne priser fra  $4.99 til rundt $50, samtidig finnes det også pakker på rundt tusen dollar i måneden.

Er det vanskelig å bruke hosting?

Hosting er laget slik at det skal være mye lettere enn å gjøre jobben selv. Dersom du er uerfaren i bruk av webhosting er det anbefalt at du velger et selskap som er kjent for å ha god kundestøtte. 

Hva er forskjellen mellom hosting og “infrastructure as a service”?

Infrastructure as a service er en slags hosting for viderekomne. Med denne typen tjeneste har du mer frihet til å bruke hvilken maskinvare og programvare du ønsker. Samtidig vil denne løsningen være dyrere enn vanlig hosting, særlig for mindre avanserte nettsider med relativt liten trafikk. Du vil også måtte ta deg av det aller meste av det tekniske selv.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo