Gassgrill: Test av de 6 beste på markedet (2023)

Gassgrill

Gjør deg klar til grillsesongen med vår gassgrill test! Her har vi gått gjennom alle de beste modellene, sett på hvordan du burde velge grill og ikke minst inkludert noen lure tips underveis. Finn den perfekte grillen som sikrer deg smakfull grilling gjennom hele sommeren. 

En god gassgrill kan fort bli kronjuvelen i enhver hage, men det er utrolig mange modeller å velge mellom. Derfor kan det være vanskelig å vite hvor man får mest verdi for pengene sine, og det er nettopp dette vi ønsker å bidra med. Vi har tatt en grundig gjennomgang av markedet og funnet frem til de modellene som utpeker seg spesielt godt. Her er det ikke bare viktig at man tar hensyn til grillflate, men også at man tar hensyn til noe som skal tåle det norske miljøet. 

Som del av denne testen vil vi derfor først ta deg gjennom de modellene som kom best ut av våre undersøkelser, og deretter presentere deg med en kjøpeguide. Denne inneholder en rekke informasjon og tips til hvordan du kan velge den gassgrillen som passer best for deg. Avslutningsvis vil du finne en del ofte stilte spørsmål samlet på tampen av artikkelen vår. 

Klar til å finne den perfekte gassgrillen for neste sesong? Da er det bare å lese videre!

Best i test gassgrill 2023

Bluegaz Z-1

kr 7 599,- kr 9 281 ,-
Annonse
Fordeler
 • Stort grillområde
 • Fire rustfrie brennere
 • Høy effektiv
 • To sidebord
Ulemper
 • Ikke inkludert regulator
 • Ingen sidebrenner

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Best i test

6 Beste gassgrill på markedet

Når man skal velge gassgrill er det en rekke punkter man må vurdere. Imidlertid kan dette være både tidkrevende og slitsomt, noe som gjør at man gjerne ender opp med å kjøpe den lettest tilgjengelige modellen. For å gi deg en bedre oversikt over de beste modellene på markedet har vi derfor plukket ut de seks følgende gassgrillene for testen vår.

back to menu ↑

1. Bluegaz Z-1

Bluegaz Z-1

kr 7 599,- kr 9 281 ,-
Annonse
Fordeler
 • Stort grillområde
 • Fire rustfrie brennere
 • Høy effektiv
 • To sidebord
Ulemper
 • Ikke inkludert regulator
 • Ingen sidebrenner

Bluegaz Z-1

Vi skal være forsiktige med å kaste ut påstander om den perfekte gassgrillen, men Bluegaz Z-1 kommer ganske nær. Dette er en robust og slitesterk gassgrill med stor grillflate, stilig design og en svært attraktiv pris. Selv om produsenten Bluegaz er litt ukjent for en del nordmenn, så har de et utmerket omdømme internasjonalt. 

Dette er en frittstående gassgrill som kommer med et integrert tenningssystem og dobbelt isolert lokk. På denne måten vil den raskere varmes opp og du unngår unødvendig varmetap underveis i bruken. En praktisk temperaturmåler i topplokket sørger for at du alltid vet når grillen din er klar for bruk. 

Når det gjelder utforming har Z-1 godt med plass. Du får to grillrister i rustfritt stål, 1 varmehylle som er fastmontert og ikke minst 2 solide sidebord. Disse kommer godt med når du skal tilberede maten eller avlaste underveis for at ikke maten skal svi seg. Bare pass på at det ikke kommer emballasje og annet for nærmere grillen, da det er utrolig kjedelig å måtte skrape av igjen – ikke smaker det spesielt godt heller. 

Selv om mange nordmenn foretrekker Weber griller, så har vi valgt å ta en annen kandidat inn på vår toppliste. Bluegaz Z-1 leverer en utmerket kvalitet, men har en langt hyggeligere pris enn mange av de avanserte Weber grillene. For deg som er villig til å prøve noe nytt kan den derfor være et utrolig godt alternativ med lang levetid og utmerket prestasjon. 

back to menu ↑

2. Weber Q 3200

Weber Q 3200

kr 6 814,-
Annonse
Fordeler
 • 2 Rustfrie brennere
 • Grillrist i porselensemaljert støpejern
 • Utdragbar dryppkar
Ulemper
 • Litt små sidebord
 • Ingen sidebrenner

Weber Q 3200

Er du blant de som foretrekker en Weber grill, men ikke har plass til en av de store Genesis modellene deres? Da vil Q 3200 være midt i blinken for deg. Dette er en kompakt og stilren gassgrill fra Weber som leverer høy kvalitet og god grillflate uten at den tar unødvendig stor plass. Den har godt med avlastningsplass, men disse sidebordene kan enkelt brettes ned dersom du ikke har plass til dem. 

Denne grillen fra Weber kommer med to brennere som sikrer jevn varmefordeling på hele risten. Disse har trinnløs regulering, noe som betyr at du enkelt kan skru opp og ned varmen slik du selv måtte ønske. Videre har den elektronisk tenningssystem, noe som gjør det utrolig lett å få i gang grillen selv i dårlig vær.

Utformingsmessig er det plass til gassbeholderen under grillen. Du vil også finne tre praktiske redskapskroker som gjør det enklere å oppbevare redskapene dine underveis. Velger du å investere i et trekk for grillen din, så vil disse krokene være godt dekket til slik at du kan la vedlikeholdsredskapene henge ute på grillen hele tiden. 

Vi har inkludert denne som et godt alternativ til de store gassgrillene som noen sliter med å få plass til. Her får du kvaliteten til Weber, men i et kompakt design. Dette sørger for at den passer like godt ute på verandaen i en leilighet som den gjør hos deg som har et stort hus med hage. Lang garanti og lavt forbruk sikrer også mye grill for pengene.

back to menu ↑

3. Loger Champion 4G

Loger Champion 4G

kr 3 999,- kr 6 799kr
Annonse
Fordeler
 • Rustfritt stål
 • Store sidebord
 • Fire individuelle brennere
 • Integrert sidebrenner
Ulemper
 • Tar mye plass
 • Regulator må kjøpes separat

Loger Champion 4G

Har du et mindre budsjett, men vil fortsatt ha en solid gassgrill, kan Loger Champion 4G være et godt utgangspunkt. Denne ligger litt lavere i pris enn BlueGaz og Weber, men leverer fortsatt en utmerket gassgrill for pengene. Stor grillflate og inkludert sidebrenner sørger for at du raskt kan diske opp med smakfulle godbiter for hele familien. 

Loger er et annet merke som er litt ukjent for nordmenn, men de har lenge levert slitesterke griller. Her får du en grill som er utformet i rustfritt stål, noe som er utmerket for nordisk vær. Den har sidebord, sidebrenner og støpejernsgitter inkludert, noe som betyr at du kun trenger kjøpe gass og regulatorsett. Dette skyldes at den er produsert utenfor Norge og derfor ikke kommer med standard regulator inkludert. 

Utseendemessig så minner den om de fleste andre griller vi har omtalt i denne testen. Den er utstyrt med et stort lokk hvor du finner en praktisk oppbevaringshylle, samt en integrert termostat. I tillegg har den to sidebord og godt med lagringsplass på undersiden av selve grillen. Flere praktiske redskapskroker sørger for at du alltid kan ha de nødvendige redskapene lett tilgjengelig. 

Vi har inkludert Loger Champion 4G som et godt alternativ for deg som vil ha mye kvalitet for pengene og er åpen for å prøve noe nytt. Du får en utrolig stor grill, så det krever at du har godt med plass utendørs. Når det er sagt, så leverer den stabil varme og du kan plukke opp en rekke tilbehør som gjør det mulig å lage alt fra grillmat til pizza på denne grillen.

back to menu ↑

4. Morsø Forno Gas Grande

Morsø Forno Gas Grande

kr 15 272,-
Annonse
Fordeler
 • Stilig design
 • Effektive brennere
 • Tralle med hjul
 • Trekk inkludert
Ulemper
 • Kostbar
 • Kun to brennere

Morsø Forno Gas Grande

Ønsker du å skille deg fra naboen med det absolutt beste innen grilling, så vil Morsø Forno Grande være et must-have. Dette er en minimalistisk gassgrill i ypperste klasse. Ikke bare får du et stilig design, men den presterer også vel så godt som de store grillene vi har omtalt i testen vår. 

Selve gassgrillen er på størrelse med Weber Q 3200, men den har et helt unikt design. Her har Morsø tatt gassgrillen et steg videre og hentet mye inspirasjon fra minimalistisk nordisk design. En annen fordel med dette er at du enkelt kan løsne grillen fra trallen med hjul, noe som gjør den utrolig bærbar. 

To brennere og grillflate i støpejern sørger for effektiv varmefordeling og rask grilling av maten. Den har også en ‘pipe’ i lokket, noe som effektivt slipper ut overflødig varme og røyk. For deg som liker en effektiv grilling av maten uten at den får røykpreget smak kan dette være et utmerket alternativ. Når det er sagt så er dette en premium grill, noe som betyr at den kommer med en litt heftig prislapp. 

Vi har valgt å inkludere Morsø Fornø Grande som et godt alternativ til deg som virkelig vil ha noe som skiller seg ut. Her får du en robust og slitesterk gassgrill som leverer mat i øverste klasse. I tillegg har den et helt unikt design som garantert vil bli et blikkfang blant naboene når sesongen nærmer seg. 

back to menu ↑

5. Weber Genesis ® II E-310 GBS

Weber Genesis ® II E-310 GBS

kr 9 479,-
Annonse
Fordeler
 • Stor grillflate
 • Tre brennere
 • Mulighet for iGrill Appen
 • Kan montere sidebrenner
Ulemper
 • Dårlig med oppbevaringsplass
 • Fire hjul gjør at den kan bevege seg litt

Weber Genesis ® II E-310 GBS

Weber Genesis ® II E-310 er en tradisjonell gassgrill i kjent Weber design. Her får du tre brennere, to sidebord og godt med plass for deg som skal grille mat til mer enn bare deg selv. Den er riktignok ikke den største modellen de har, men du får utrolig mye gassgrill for pengene ved å velge denne.

Videre har den muligheten til å integrere mye av smartutstyret til Weber, noe som kan gjøre den til et spennende alternativ. Den er også utstyrt med Infinity-tenningssystemet til Weber – noe som gjør det utrolig enkelt å tenne samtlige tenner ved hjelp av et tastetrykk. Dette systemet er basert på elektrisk antenning, noe som gjør den like lett  fyre opp uansett været du måtte ønske å grille i. 

E-310 er ikke den største varianten, men gir deg tilgang til tre solide brennere. Du kan også velge å få ettermontert en sidebrenner dersom du har behov for dette på det ene sidebordet. Da er dette noe du må bestille separat,men monteringen er forholdsvis enkel å få unnagjort. Som de fleste andre Weber griller kommer den med porselensemaljert lokk i klassisk svart.

Dette er gassgrillen for deg som vil ha Weber kvalitet, men ikke ønsker å sprenge budsjettet ditt på de største modellene. Genesis ® II E-310 er en oppgradert versjon av den klassiske bestselgeren og inneholder alle elementene vi har lært å elske med de solide grillene til nettopp Weber. Stor grillflate gjør denne utmerket for hele familien gjennom sommeren. 

back to menu ↑

6. Weber Spirit E-325S GBS

Weber Spirit E-325S GBS

kr 8 990,-
Annonse
Fordeler
 • Stor overflate
 • Ensartet og rask varmefordeling
 • Ekstra kraftig Sear Zone brenner
 • Porselensemaljerte rister
Ulemper
 • Ingen sidebrenner
 • Litt kostbar

Weber Spirit E-325S GBS

Sist, men ikke minst har vi inkludert Spirit E-325S – en annen storslagen gassgrill fra Weber. Denne benytter seg av Sear Zone-brennere, noe som betyr at du kan få kraftig varme på en del av grillristen din. Utmerket om du skal steke noe ekstra godt eller raskt varme opp litt grillmat på rekordtid. 

I tillegg til en stor overflate har denne grillen en praktisk varmehylle som lar deg holde pølser, brød og annet varmt mens kjøttet grilles ferdig. Det kan være midt i blinken når man skal lage litt forskjell på neste sammenkomst med familie og venner. 2,2 kW effekt på Sear Zone brenneren i midten gjør også at du kan dele opp varme sonene mer effektivt på denne grillen. 

Videre har den de tradisjonelle porselensemaljerte ristene som kommer med Weber griller. Disse forhindrer at maten smaker av grill – samtidig som de er naturlig non-stick slik at maten ikke brenner seg fast. Videre er de utrolig enkle å rengjøre, så du kan bare brenne den ren og deretter børste det av med en grillbørste. 

Dette er nok gassgrillen for deg som vil ha det lille ekstra i form av plass og kraft. Det er riktignok ikke den billigste grillen på listen vår, men du vil få en kandidat som leverer utmerket prestasjon i en årrekke. I tillegg er den kompatibel med flere av Weber sine systemer, noe som gjør det enkelt å tilføre funksjonalitet dersom du har behov for det lille ekstra.

back to menu ↑

Kjøpeguide: Slik velger du riktig gassgrill

En vanlig utfordring når man skal kjøpe seg gassgrill er størrelsen det krever. Mange har ikke plass til en stor gassgrill på terrassen, noe som gjør utvalget litt mer begrenset. Imidlertid er det gode alternativer som ikke krever så mye plass også, slik som Q3200 og Morsø Forno Gas Grande. Som et grunnlag for denne testen har vi derfor tatt utgangspunkt i grillflate og grillareal når vi skulle vurdere de beste alternativene.

På denne måten har vi kommet frem til de beste gassgrillene som faktisk gir deg mye plass, ikke bare en fancy grill. Her er det greit å merke seg at de fleste modeller vil komme med hjul, slik at du enkelt kan flytte på dem ved behov. Det kan være greit å være klar over dersom du har en liten terrasse hvor en permanent gassgrill tar litt for mye plass..

Vi vil nok ikke anbefale at du drar den gjennom huset og ned i boden etter bruk, men du kan eksempelvis dytte den inn i et hjørne slik at den tar opp litt mindre plass når den ikke er i bruk. Videre har vi samlet inn en del informasjon som kan gjøre det lettere for deg å finne frem til den gassgrillen som passer best. 

back to menu ↑

Dette bør du tenke på før du skal velge gassgrill

Som vi har sett i denne testen finnes det utrolig mange fasonger, farger og størrelser av gassgrill tilgjengelig på markedet. Derfor kan det være greit å ha tenkt gjennom hva du ønsker – og ikke minst hvor den skal stå før du går til innkjøp av en kostbar gassgrill. I de neste avsnittene har vi samlet noen punkter du bør tenke på før du kjøper en ny grill. 

Ta hensyn til farge og design

Noe som de færreste tenker på, men som kan ha stor betydning er størrelse, farge og design på grillen din. I dag er det langt vanligere at man har et nøye planlagt eksteriør på terrassen sin – og det gjelder spesielt i leiligheter. Da kan fort en enorm grill i helt feil farge og design bli et ødeleggende element i et ellers behagelig design. 

Det har etterhvert dukket opp en rekke ulike design og varianter av gassgriller, noe som betyr at det alltid vil finnes en variant som passer for det designet du forsøker å skape på uteplassen din. Videre kan det være greit å tenke gjennom hvor omfattende man ønsker at grillen skal være. Her er det spesielt antall brennere, behovet for sidebrennere og tilsvarende som bør vurderes. 

back to menu ↑

Praktisk tilbehør til grillen din

Videre kan det være greit å vurdere hvilket tilbehør du har behov for. Noen vil ikke kjøpe noe som helst, mens andre kjøper alt som finnes av tilbehør. Her vil naturligvis interesse og behov danne et grunnlag for hva du egentlig burde kjøpe. I utgangspunktet anbefaler vi at man kjøper et trekk for grillen (slik at den er litt mer beskyttet mot vær og vind), samt at man kjøper de nødvendige redskapene for å rengjøre den.

Da trenger man egentlig ikke noe mer enn én skikkelig grillbørste, samt noen redskaper for grilling naturligvis. Vi har sett noen kommentarer som påstår at en grillspade er unødvendig og at man kan bruke en stekespade, men det er ikke noe vi anbefaler. Dette skyldes at stekespaden ikke er tiltenkt direkte eksponering mot flammer, noe som kan resultere i at det smelter plastikk ned i maten din. 

Når det er sagt, så finnes det utallige tilbehør du kan investere i dersom du ønsker dette. Blant annet kan du finne smarte termostater som kan kobles til telefonen din, roterende spyd og mye annet. Det er nesten bare budsjettet og din kulinariske kreativitet som setter en grense for hva du kan finne av tilbehør. 

Spesielt er dette tilfellet for Weber griller som ofte kan komme med en mengde tilbehør. Har du først investert i en skikkelig Weber grill anbefaler vi at du kjøper autentisk tilbehør for grillen din. Dette vil sikre et bedre resultat og ikke minst at du får garantien som kommer med utstyret ditt. Skulle du bruke noe som ikke er tiltenkt grillen kan det resultere i at garantien fra produsenten brytes. 

back to menu ↑

Bruk tid på vedlikehold

En god gassgrill er en solid investering for de fleste, noe som betyr at den bør vedlikeholdes slik at den varer lengst mulig. Du bør derfor rengjøre gassgrillen skikkelig etter bruk. I de fleste tilfeller vil det være nok å sette grillen på maksimal varme og la den brenne seg ren i noen minutter. Dette vil sørge for at alt fett forkulles, og du kan deretter enkelt børste det av med en stålbørste. 

Om du har en grillrist i støpejern bør du deretter pensle den med litt olje slik at du forebygger rust. Det er ikke noe du trenger å gjøre hver gang, men det kan være lurt å gjøre det jevnlig for å forlenge levetiden på grillen best mulig. Før du avslutter for sesongen bør du også rengjøre gassgrillen din skikkelig. 

Dette inkluderer å vaske grillen både på utsiden og innsiden, samt at man skrubber ren brennende. På de fleste griller kan dette enkelt gjøres ved at man fjerner risten og deretter rengjør ‘nedi’ grillen. Det kan være lurt å tømme fettsamleren før man gjør dette, slik at den ikke ender opp med å renne over etter sesongen. 

Videre bør du koble fra gassen dersom du ikke har til hensikt å bruke den mer for sesongen. Dekk deretter til regulatoren med en pose og teip den gjerne igjen. Da unngår du at det samler seg vann i den før neste sesong. 

back to menu ↑

Oppsummering

Det kan ofte være vanskelig å velge riktig gassgrill, og det har vi forsøkt å hjelpe til med. Vi har hatt en grundig gjennomgang av markedet og sett nærmere på hvilke modeller som gjør det absolutt best. Deretter har vi gjennom en kjøpeguide sett på hva du bør tenke på før du går til innkjøp av en gassgrill for bruk i hjemmet. 

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål

Hvilken gassgrill er best i test?

Basert på våre undersøkelser er det Bluegaz Z-1 som kom ut best i test.

Hvor ofte bør man vaske en gassgrill?

I de fleste tilfeller vil det være tilstrekkelig å rengjøre den etter bruk, og deretter gjøre en ‘deep-clean’ etter sesongen.

Hvilket tilbehør trenger man til en gassgrill?

Oftest holder det med et trekk og grillredskaper for de aller fleste. Noen vil også ønske å investere i termostater, roterende spyd og lignende, men da bør man vite hvordan de skal brukes.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo