ChiliPAD Anmeldelse

Om ChiliPAD

ChiliPad er en toppmadrass med et innebygget system for temperaturkontroll som er designet for å hjelpe folk som sliter med at de føler seg for varme eller for kalde i sengen. Inne i madrassen finnes det et nettverk av små rør som transporterer varme inn eller ut av madrassen etter behov ved hjelp av sirkulerende vann, og dermed hjelper deg med å holde den perfekte temperaturen i sengen.  

ChiliPAD Søvnsystem

$499
ChiliPAD består av en vendbar vanndrevet madrasspute, termisk reguleringsenhet og en fjernkontroll som gjør den perfekt for en eller to sovende! Ved hjelp av vann fungerer dette søvnsystemet mellom 13-46 ° C, noe som hjelper til med optimal søvn.

Nøkkelpunkter

  • Overmadrass utstyrt med tynne rør som kontrollerer varmen i sengen ved å sirkulere vann mellom overmadrassen og den sentrale boksen som varmer eller kjøler vannet.
  • Stort utvalg av temperaturvalg mellom 13°C og 43°C.
  • Trådløs fjernkontroll
  • Kan ha en sone for enkeltsenger eller to soner med ulik temperatur for dobbeltsenger
  • Tilgjengelig i 7 forskjellige størrelser
  • Watt: 170w
  • Gjennomsnittlig strømforbruk på 500 kw per år

Slik virker ChiliPad

I Norge kjenner de fleste til konseptet for vannbåren varme. Med vannbåren varme oppvarmes vannet av en sentral energikilde, og sirkulerer i rør under gulvet ditt. Vannbåren varme gir en lun, jevn og behagelig varme som bidrar til et godt inneklima i hjemmet. Den temperaturkontrollerte overmadrassen til ChiliPad fungerer i stor grad på samme måten som vannbåren varme du har under gulvet ditt. 

ChiliPad har de samme gode egenskapene som annen vannbåren varme, slik som en jevn og gradvis fordeling av temperatur som gir en lun og god følelse. Man unngår også elektrisk spenning i madrassen, som kan føre til elektromagnetiske bølger som kan være et problem for noen. 

En stor forskjell fra vannbåren gulvvarme er naturligvis at i systemet til ChiliPad er alt veldig mye mindre. Madrassen er laget av en blanding av polyester og bomull, med et rørsystem av veldig små silikonrør som er av medisinsk standard for å forsikre at madrassen er allergivennlig.

Silikonrørene sirkulerer vann inne i madrassen gjennom systemet av små silikonrør. Vannet sirkuleres ved hjelp av en boks som inneholder pumpesystemet og temperaturkontrollen for ChiliPad-systemet. Boksen i ChiliPad-systemet er laget slik at den kan øke temperaturen i madrassen for de som ofte fryser når de sover, eller senke temperaturen for de som sliter med dårlig søvn fordi de alltid føler seg for varme i sengen.   

Boksen til ChiliPad-systemet er også der du justerer temperaturen opp eller ned for sengen din, enten direkte på boksen, eller ved hjelp av fjernkontrollen. ChiliPad-systemet lar deg velge temperaturer mellom 13°C og 43°C. Kroppsvekten din og hvor varmt det er i rommet vil ha litt innvirkning på hvor fort temperaturen oppdateres, men det er vanlig at de fleste temperaturforandringer er i effekt i løpet av 15 minutter. 

Plassering av ChiliPad boksen

ChiliPad systemet både varmes, kjøles og styres av en boks som  er 24 x 27 cm lang, med en høyde på rett over 19 cm. Boksen veier litt over 4 kg. Inne i boksen finner du både systemene for oppvarming og kjøling, pumpesystemet, samt hjernen til ChiliPad.systemet. 

Alt dette drives elektrisk, og krever i gjennomsnitt ca 80 watt. Av denne grunn trenger du naturligvis å koble boksen til en stikkontakt. Boksen kommer med en ledning som er nesten 2,5 meter. Ner går det naturligvis an å bruke en skjøteledning dersom den nærmeste stikkontakten er langt unna. .  

Når det gjelder boksens plassering i forhold til sengen så er det mindre fleksibelt. For å unngå for mye varmetap eller kuldetap må boksen nemlig være i nærheten av sengen, og er tilkoblet madrassen med 2,4 meter lange slanger. Et av stedene det er populært å plassere boksen er naturligvis under sengen slik at den ikke er i veien for noe. For mange er dette ideelt ettersom man ofte har mye ubrukt plass under sengen. 

Det som er viktig å huske på dersom man plasserer boksen under sengen er at man da helst bør bruke sengeklosser for å sørge for nok utlufting under sengen. I tillegg er det viktig at boksen alltid må ha minst 60 cm med fritt “pusterom”  på alle sider. Under sengen der “pusterommet” er begrenset oppover vil dette naturligvis være enda viktigere.     

Hvem Passer ChiliPad for

ChilliPad har en øvre vektgrense på rundt 225 kg per sone, så systemet kan brukes av de fleste, men de som har høy kroppsvekt bør være oppmerksomme på at systemet ikke kan garanteres å levere de samme temperaturene til personer med høy kroppsmasse.  

De som får aller mest ut av Chilipad er personer som sliter med temperatur-relatert ubehag når de sover. Dette kan enten være at man føler seg for kald eller for varm. Dette kan for eksempel gjelde gravide kvinner, som ofte opplever temperatur-relatert ubehag når de sover, eller folk med medisinske komplikasjoner som gjør at man enten føler seg for varm eller for kald om natten. 

Det er likevel ikke bare de med medisinske plager som setter pris på ChiliPad. Systemet er nemlig også populært blant huseiere som ønsker å spare penger på oppvarming eller nedkjøling av soverommet. Med ChiliPad kan man nemlig varme eller kjøle ned bare sengen, i stedet for hele soverommet. 

Likevel er ikke ChiliPad passende for alle. Dersom du ikke plages av å være for varm eller for kald om natten, enten dette nå er på grunn av fysiske problemer eller på grunn av rommet du sover i, vil dette være en litt dyr overmadrass som du bør tenke deg om før du investerer i.  

Selv om maskineriet i ChiliPad ikke er støyende er det likevel ikke lydløst. Lydnivået er målt til mellom 51 og 56 dBA når det er i gang. For de fleste er dette ikke et problem, men noen personer er veldig sensitive overfor lyd når de sover, og da kan dette naturligvis være et problem. 

ChiliPad madrassen er myk, men siden den inneholder rør vil det være umulig å oppnå en like myk madrass som de noen kunder foretrekker. Noen føler derfor også at ChiliPad ikke er myk nok for dem.

10
ChiliPAD Anmeldelse

ChiliPAD Søvnsystem Anbefales

Ved hjelp av vann fungerer dette søvnsystemet mellom 13-46 ° C, noe som hjelper til med optimal søvn.
$599 Les mer

Hva er en Chilipad?

ChilliPad er en temperaturkontrollerende madrass som bruker oppvarming eller kjøling med sirkulerende vann til å regulere temperaturen inne i sengen din.

Hva er fordelene med en temperaturkontrollerende madrass?

En temperaturkontrollerende madrass sørger for at du alltid har den optimale temperaturen under dyna. Med ChilliPad i senga kan du komfortabelt ha en lavere romtemperatur når du sover. Dette betyr at du har mulighet for bedre søvn med bedre utlufting og friskere, sunnere luft. Samtidig kan du også spare på oppvarming av hele soverommet.

Hva er temperaturspektrumet for ChiliPad?

Du kan stille inn ChiliPad til en temperatur mellom 13°C og 43°C.

Hvilke faktorer virker inn på temperaturinnstillingene?

Hvor mye du veier, eller romtemperaturen på soverommet ditt kan ha innvirkning på temperaturinnstillingen, og kan forhindre at ChiliPad oppnår den ønskede temperaturen, men virkningen vil her være minimal.

Hvor bør boksen plasseres?

Boksen til ChiliPad-systemet bør plasseres på en flat overflate med minst 60 cm klaring på alle sider av boksen.

Kan ChiliPad-boksen plasseres under sengen?

Ja. Du kan plassere ChiliPad under sengen. Husk at du bør ha god plass rundt boksen slik at den har nok pusterom til å justere temperaturen. Det er derfor anbefalt at du bruker sengeklosser for å gi mer rom for utlufting dersom du plasserer ChiliPad under sengen.

Kan man bruke vanlig vann i ChiliPad?

Det anbefales å bruke destillert vann i ChiliPad slik at man unngår at det bygger seg opp kalk og mineraler i systemet. Bland også gjerne inn litt hydrogenperoksid i en full vanntank for å sterilisere og sikre god sirkulasjon i systemet.

Kan jeg spare penger på oppvarming med ChiliPad?

Ja, for mange vil ChiliPad kunne føre til en reduksjon i kostnader for oppvarming. Det koster for eksempel mindre å varme opp en seng enn et helt soverom, som også helst bør ha god lufting. 

Kan barn bruke ChiliPad?

Ja, ChiliPad er trygt å bruke for både barn og voksne.

Kan man føle ChiliPad under lakenet?

ChiliPad er bare ca 2 centimeter tykk, men noen brukere sier likevel at de kan merke den gjennom lakenet.  

Kan ChiliPad vaskes? 

Du kan vaske madrasslaget i vaskemaskinen med kaldt vann og skånsom vask. Lufttørkes eller tørkes i en tørketrommel uten varme. 
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo