Betakaroten: Test av de 9 beste på markedet (2023)

Betakaroten Test

Betakaroten er et naturlig virkestoffer som man finner i en rekke grønnsaker som gulrot, brokkoli og spinat. Imidlertid har det også blitt populært å innta dette som et kosttilskudd for mange nordmenn. Ved å tilføre kroppen ekstra betakaroten vil det omdannes til Vitamin A i kroppen og sørge for en sterkere, gyllen hudfarge – noe mange ønsker å oppnå gjennom sommeren. 

Særlig de siste årene har det dukket opp en rekke Betakaroten produkter på markedet, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hvilket man bør gå for. Vi har derfor tatt en grundig titt på alle alternativene og kommet frem til de 9 beste på markedet. Resultatet av denne undersøkelsen finner du i denne artikkelen, men du kan også få mer informasjon om Betakaroten i de siste avsnittene. 

Det er viktig å huske at Betakaroten inntatt som kosttilskudd ikke skal erstatte et sunt og variert kosthold. De fleste av oss får inn en naturlig mengde gjennom grønnsaker, men du kan velge å supplere dette med kosttilskudd. Pass imidlertid på at dette ikke går utover den vanlige maten din, og om du skulle være i tvil – rådfør deg alltid med fagpersonell før du inntar et nytt kosttilskudd. 

Lurer du på hvilke betakaroten produkter som er best på markedet akkurat nå? Da er det bare å lese videre!

Best i test Betakaroten 2023:

Vita Pura Royal Tan ™

kr 199,- 358 kr
Gratis frakt
100% naturlig

Best i test

Topp 9 beste Betakaroten kosttilskudd

Etterhvert som Betakaroten har blitt et stadig mer populært produkt, så har det også dukket opp utallige varianter på markedet. Da blir det fort vanskelig å velge det beste, og det er nettopp dette vi har forsøkt å gjøre noe med. I listen du finner nedenfor har vi kommet frem til de 9 beste alternativene for deg som vil prøve Betakaroten for en mer langvarig brunfarge. 

back to menu ↑

1. Vita Pura Royal Tan ™

Vita Pura Royal Tan ™

kr 199,-
Gratis frakt
Best i test 2023

Vita Pura Royal Tan ™

Svært populært kosttilskudd som lenge har vært tilgjengelig i Norge er Vita Pura sin Royal Tan ™. Dette er en av de sterkeste og mest potente Betakaroten produktene på markedet, noe som sikrer deg en frisk og gyllen hud. Den er også tilsatt flere mineraler og vitaminer som styrker negler hår langsiktig. 

Til forskjell fra Betakaroten Premium ™, så vil du finne sink og kollagen ingredienser i denne formulaen. Dette er aktive ingredienser som gir raskere opptak og mer langvarig effekt av kosttilskuddet ditt. For deg som vil ha den dype fargen gjennom hele året, så vil dette uten tvil være et godt alternativ. 

Dette er et produkt som er fritt for allergener, noes om betyr at det bør være trygt for de aller fleste. Imidlertid er det viktig å rådføre seg med en ekspert dersom man er i tvil om dette er noe man bør innta. Spesielt aktuelt er dette for deg som er i tvil om du kan oppleve en allergisk reaksjon på noen av virkestoffene.

Kosttilskuddet kommer i en praktisk pakke med nok tabletter for én måned. Det er 15 mg per tablett, noe som er blant det sterkeste du kan finne på markedet i dag. Avslutningsvis er det viktig å merke seg at dette produktet ikke er anbefalt for gravide eller ammende på grunn av styrken på virkestoffene. 

back to menu ↑

2. Betakaroten Premium ™

Betakaroten Premium ™

kr 179,- 358 kr
3 – 10 dagers levering

Betakaroten Premium ™

Mange nordmenn har etterhvert oppdaget effekten av Betakaroten og hvordan dette kan gi den dype hudfargen mange streber etter. Imidlertid er det ikke alltid det norske været gjør det mulig å oppnå en slik brunfarge, og det er her Betakaroten Premium kommer inn. Dette er en kraftigere variant av Betakaroten Original, men begge er fortsatt utviklet av Norisma AS. 

Betakaroten er et kraftig antioksidant som du finner i en rekke ulike grønnsaker. Det er dette kombinert med Vitamin C, kobber og Biotin som utgjør virkestoffene i Betakaroten Premium. Du vil selvfølgelig få den samme dype fargen som Betakaroten alltid har gitt, men i en kraftigere utgave.

I tillegg har Betakaroten en dempende effekt på sol relaterte plager – spesielt soleksem. Det er viktig å merke seg at Betakaroten er et godt testet produkt og det inneholder kun naturlige virkestoffer som har kjent effekt for å styrke pigmentene i huden, gi sterkere hud, hår og negler. Det som gjør at nettopp Betakaroten Premium kommer øverst på listen vår er det faktum at kun én tablett sikrer et utmerket resultat. 

Ønsker du en litt mildere variant kan du prøve Betakaroten Original – begge er utviklet av det samme selskapet, men sistnevnte har litt lavere styrke enn Premium ™ . Imidlertid kommer vi med tilbake til den andre varianten i det neste avsnittet.

back to menu ↑

3. Betakaroten Original ™

Betakaroten Original ™

kr 179,- 358 kr
3 – 10 dagers levering

Betakaroten Original ™

Betakaroten Original ™ er som navnet tilsier en av de første produktene som ble lansert på markedet. Denne varianten er også produsert av Norisma AS, men det inneholder litt andre ingredienser enn Betakaroten Premium ™. Du trenger fortsatt bare ta én tablett om dagen, men effekten kan være litt tregere enn Premium. Dette skyldes at Original benytter Gurkemeie (curcuma longa) fremfor biotin som virkestoff. 

Dette sikrer fortsatt en attraktiv brunfarge, men effekten vil ta litt lenger tid før den blir synlig i de fleste tilfeller. Det er fortsatt mange som sverger til denne fremfor Premium, men dette er nok en del smak og behag. Betakaroten Original ™ sørger for en jevn glød gjennom hele året slik at du kan beholde den attraktive brunfargen selv når solen forsvinner på vinterstid. 

Det er verdt å merke seg at Betakaroten Original ™ ikke bare gir deg betakaroten, men også flere mineraler og vitaminer som styrker kroppens opptak av kosttilskudd. Det er her Gurkemeie og Kobber kommer inn i bildet for å sikre at du får mest ut av produktet ditt. Hver tablett inneholder 6 mg betakaroten som er tilstrekkelig for en anbefalt døgndose. 

Som en av de mest tilgjengelige kosttilskuddene har Betakaroten Original ™ blitt analysert på randen av det ekstreme. Her er det lite ukjent og mye dokumentert effekt. Vi har også sett en rekke positive tilbakemeldinger fra sosiale medier og influencere som aktivt har hatt et forhold til kosttilskuddet i en årrekke.

back to menu ↑

4. Bio Life Betakaroten

Bio Life Betakaroten

kr 247,- 282 kr
Gratis levering ved bestilling over kr 800,-

Bio Life Betakaroten

Bio Life Betakaroten er et mildere produkt for deg som foretrekker plantekilder. Her får du et kosttilskudd som inneholder en rekke synergistiske karotenoider, vitaminer, selen og urter. Du vil finne mange av de samme virkestoffene som i de øvrige kosttilskuddene, nemlig Betakaroten, vitamin C, Sink og kopper. Imidlertid er det også fløyselsblomsekstrakt, selen, Vitamin E, tomatekstrakt og algeekstrakt inkludert i dette tilskuddet. 

Dette sikrer effektivt opptak av Vitamin A (Betakaroten) og dermed også et mer langvarig resultat. På denne måten vil du enkelt kunne ivareta den dype fargen du har opparbeidet deg gjennom sommeren. Til forskjell fra noen av de andre produktene, så er dette ment som et tilskudd du tar før du soler deg. Du vil da få optimal effekt av tilskuddet og en raskere opparbeidelse av farge.

Hver pakke inneholder 60 tabler som sikrer deg rundt to måneders inntak. Det er 15 mg per tablett, så du vil raskt få en effekt på virkestoffene i dette tilskuddet. Dette er et kosttilskudd vi kan anbefale for deg som ønsker naturlig virkestoffer og et langvarig resultat på solfargen din. Det benyttes kun naturlige virkestoffer og planteekstrakter, noe som gjør produktet 100% vegansk. 

back to menu ↑

5. Solaray Betakaroten 

Solaray Betakaroten

kr 245,-
Gratis levering ved bestilling over kr 800,-

Solaray Betakaroten 

Solaray Betakaroten er fullspekket med kraftige virkestoffer som selvfølgelig er 100% naturlige – her får du hele 50 kapsler per pakke i denne nye utgaven. Produsenten har nemlig økt mengden betakaroten til 15 mg, noe som gjør at Solaray nå stiller på samme linje som flere av de andre populære merkene på denne listen. 

I tillegg til betakaroten vil du finne annatto-olje, gulrot, sitrongress, spirulina og yamsrot for å nevne noen av virkestoffene. Alle disse bidrar til at du får et mer langsiktig resultat og slipper volatiliteten som de billigere produkter kan skape. Produsenten anbefaler riktignok at du begynner å ta kosttilskuddet noen uker før du skal utsette kroppen for direkte sollys, men dette er egentlig noe som går igjen hos de aller fleste. 

Det som gjør at vi anbefaler dette produktet er at du får 50 kapsler av høy kvalitet til en svært konkurransedyktig pris. De har benyttet naturlige ekstrakter fra anerkjente virkestoffer for å skape et skånsomt, men også effektivt produkt. For deg som vil ha gode resultatet vil derfor Solaray være et godt alternativ som ikke koster all verden. 

Husk at betakaroten ikke erstatter solkrem selv om det har en beskyttende effekt mot eksem. Du bør derfor sørge for at du alltid smører deg godt selv om du tar kosttilskudd som Solaray betakaroten. Dersom du er under medisinsk behandling bør du alltid rådføre deg med legen før du inntar et kosttilskudd. 

back to menu ↑

6. Betakaroten Gold Kapsler

Betakaroten Gold Kapsler

kr 209,- 255 kr
Gratis levering ved bestilling over kr 800,-

Betakaroten Gold Kapsler

Et produkt som raskt har økt kraftig i popularitet, mye takket være samarbeidet med Treningsfrue er Betakaroten Gold. Dette er et betakaroten tilskudd som kommer i kapsler og sørger for at du får den dype, langvarige fargen alle ønsker seg etter sommeren. En enkelt tablett om dagen sikrer deg et godt resultat og lar fargen vedvare gjennom vinteren. 

Noe av det som skiller dette produktet fra andre konkurrenter er at de benytter en vegansk softgel. De benytter seg av grønnalger som kilde til betakaroten, en naturlig fremstilling som er betydelig mer konsentrert enn den man finner i mange grønnsaker. Det er nok også dette som har gjort at tablettene etterhvert har tatt store markedsandeler i Norge. 

I tillegg til betakaroten vil du finne Kobber og Vitamin E som bidrar til å styrke hår, negler og hud ved stabilt inntak. På denne måten vil du gjerne oppleve at du får en ønsket effektiv allerede etter noen få uker med inntak. Raskere opptak av brunfarge vil også være en av de positive effektene med et slikt kosttilskudd. 

Ettersom solarium har vist seg å være svært slitne på huden er det det mange som etterhvert har sverget til Betakaroten. Dette er et naturlig fremstilt produkt som er 100% vegansk, og derfor ufarlig å innta. Ved å kombinere kopper, Vitamin A og Vitamin E vil kroppen styrke det naturlige opptaket sitt av virkestoffer og gi raskere utslag på fargepigmentene i huden. 

back to menu ↑

7. Betakaroten Gold Gummies

Betakaroten Gold Gummies

kr 229,- 270 kr
Gratis levering ved bestilling over kr 800,-

Betakaroten Gold Gummies

For deg som ikke er noe glad i innta kosttilskudd i form av tabletter kan dette være et godt alternativ. Her får du alle de samme virkestoffene, men det kommer i form av gummies med en herlig smak av mango og frisk sitrus. Produktet er fritt for gelatin og derfor fortsatt 100% vegansk, bare en bedre smak enn du får med tabletter.

Virkestoffene er de samme – og du vil derfor få et inntak av Vitamin E, Vitamin C, kopper og biotin ved å innta dette kosttilskuddet. Du skal riktignok ta to gummies om dagen, men den utrolig smaken gjør det nok vanskeligere å beherske seg enn at du skal få i deg de to anbefalte. 

Dette kosttilskuddet er produsert av det norske selskapet Good For Me – et selskap som etterhvert har blitt vanlig å se i sosiale medier her i Norge. De samarbeider gjerne aktivt med en rekke influensere og har på den måten nådd raskere ut til kundene. De har også gjort en rekke forbedringer av de produktene som var på markedet fra tidligere, noe som har blitt tatt godt imot hos forbrukerne. 

Vi anbefaler dette som et alternativ for deg som vil ta betakaroten, men ikke er noe fan av kapsler og tabletter. Gummies er et morsomt og godt alternativ som ikke bare smaker godt, men gir deg alle de virkestoffene som du trenger for langvarig glød og dyp farge. Husk å ta kosttilskuddet i noen uker før du planlegger å begynne soling dersom du ønsker optimal effekt. 

back to menu ↑

8. Beta Carotene Swedish Supplements

Beta Carotene Swedish Supplements

kr 259,-
3 – 5 dagers levering / Gratis frakt over kr 699,-

Beta Carotene Swedish Supplements

Skal du konkurrere eller bare ønsker en uslåelig brunfarge,så vil Beta Carotene fra Swedish Supplements være et godt tilskudd. Her får du hele 50 mg betakaroten per kapsel, noe som raskt gir deg ønsket effekt. Det er selvfølgelig viktig å merke seg at dette er et sterkt kosttilskudd, og du bør derfor følge litt med på om det dukker opp eventuelle bivirkninger. 

Når det er sagt, så er dette et langt mer naturlig tilskudd enn mange av de andre. her er det kun grønn mikroalge, solsikkeolje og mikrokrystallinsk cellulose som står på ingredienslisten. Du bør derfor ta dette sammen med et annet tilskudd for vitaminer, men om du kun ønsker optimalt opptak av betakaroten, så er nok dette løsningen for deg. 

Du får 60 kapsler per pakke, noe som holder i drøyt 2 måneder. Høy dose med betakaroten gjør at dette produktet ikke er anbefalt for gravide, ammende, syke eller deg som allerede går på et utvalg medikamenter. Er du i tvil om du bør innta dette eller ikke, så rådfør deg med legen din før du begynner med kosttilskuddet. 

back to menu ↑

9. Star Nutrition Beta Carotene

Star Nutrition Beta Carotene

kr 239,-
3 – 5 dagers levering / Gratis frakt over kr 699,-

Star Nutrition Beta Carotene

Sist, men ikke minst har vi valgt å inkludere Star Nutrition sitt tilskudd Beta Carotene. Dette er et kraftig tilskudd som gir deg 50 mg betakaroten per kapsel. Hver pakke har 2 måneders forbruk, så det er et svært budsjettvennlig alternativ. Akkurat som Swedish Supplements sitt alternativ – så er det ingenting ekstra i dette tilskuddet. Her får du bare en heftig dose betakaroten som raskt lar huden styrke de naturlige pigmentene sine. 

Ettersom dette er et kosttilskudd med såpass høy dosering av betakaroten, så bør det ikke tas på tom mage. Innta kapselen rett etter et måltid eller sammen med mat. Betakaroten er et fettløselig stoff som derfor bør inntas sammen med en fettkilde – eksempelvis et måltid rikt på naturlig fett eller Omega-3 produkter. Du kan selv bestemme når på dagen du ønsker å innta produktet, men sørg for å ikke overskride anbefalt dosering. 

back to menu ↑

Kjøpeguide: Dette bør du tenke på før du kjøper betakaroten

Det er viktig å merke seg at betakaroten er et kosttilskudd og derfor ikke skal erstatte et vanlig kosthold. I tillegg til dette bør du tenke gjennom noen ulike punkter før du velger et produkt. For å gjøre dette litt enklere, så har vi listet noen punkter du bør se på før du går til innkjøp av et produkt som Betakaroten. 

  • Type: Som vi har sett i denne guiden finnes det flere forskjellige typer betakaroten på markedet. Du kan få tabletter som kun inneholder betakaroten, men du kan også få varianter som er tilført ekstra vitaminer og mineraler som har en styrkende effekt på kroppen din. Her er det greit å tenke gjennom hva du ønsker å oppnå, samt om du eventuelt allerede tar tilskudd som inneholder disse ekstra vitaminene. 
  • Pris: Det er alltid et spørsmål om pris når man skal vurdere å kjøpe et nytt kosttilskudd. Du bør derfor tenke nøye gjennom hvor mye du ønsker å bruke i forhold til den effekten du oppnår med produktet. Det finnes mange varianter av betakaroten på markedet, så her kan du selv velge prisklasse basert på det du ønsker oppnå. 
  • Ingredienser: Se alltid nøye på listen over ingredienser i et kosttilskudd før du velger. Mange produkter inneholder gjerne unødvendige ingredienser som gluten, laktose, gjær, sukker og gelatin, men ikke alle. På vår liste har vi sett nøye på dette og primært valgt produkter som er 100% veganske og naturlige. 
  • Dose: Noe vi har sett på gjennom de ulike produktene er dosering. Her er det store forskjeller hvor de svakeste har rundt 10 mg betakaroten per kapsel, mens de sterkeste har hele 50 mg. Du bør derfor se på hvordan dosering du får i forhold til pris når du skal vurdere et kosttilskudd som dette. Forsåvidt gjelder dette uavhengige av typen kosttilskudd.
  • Merke: Du bør alltid undersøke omdømmet til en produsent før du går til innkjøp av et nytt kosttilskudd. Det kan riktignok være en del å spare ved å velge et nytt eller ukjent merke, men dette er tross alt noe du skal tilføre kroppen din. Pass derfor på at du gjør grundige undersøkelser og ser på erfaringer andre har hatt med disse produsentene før du velger. NB: Dette gjelder spesielt når du bestiller fra utlandet. 
  • Brukeranmeldelser: Før du skal velge et produkt er det alltid lurt å se hvordan andre har opplevd det. Dette er noe vi alltid vektlegger når vi gjør undersøkelser før vi skriver en ny test. Se på kommentarer, offisielle tester og tilbakemeldinger så kan du finne mye nyttig informasjon. 

Ser du etter flere skjønnhetstips? Vi har testet…
De beste produktene for tannbleking
De beste hårfjerningsproduktene

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål

Hva slags betakaroten er best?

Det finnes mange kilder til betakaroten, men alger og grønnsaker er gjerne det beste. Dette er grunnen til at vi anbefaler Betakaroten Premium ™ som en god kilde til Betakaroten. 

Hva gjør egentlig betakaroten?

Betakaroten omdannes til Vitamin A når det kommer i kroppen din. Dette skaper et overskudd hvor kroppen lagrer det ekstra i underhudsfettet ditt, det er denne effekten som gjør hudpigmentene dine mer mottakelige for sol og dermed også farge. 

Fungerer betakaroten?

Det har vært forsket mye på betakaroten de siste årene og det er liten tvil om at det har en effekt. Hvor stor effekt du vil oppnå avhenger riktignok på din egen kropp og hvor lenge du inntar kosttilskuddet. 

Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo