Barbermaskin: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Barbermaskin

En barbermaskin kan være et utrolig nyttig verktøy, men det er store forskjeller på produsentene. Derfor har vi tatt en grundig titt på markedet for å finne frem til de beste forslagene i denne testen. Videre er det viktig å merke seg at personlige preferanser er viktig, så pass på at du velger den som fungerer for deg. 

Når det kommer til produkter for personlig pleie er det ofte vanskelig å finne frem til de beste alternativene. Dette skyldes delvis at det er utallige produkter på markedet, men også at man må velge den som passer til egne preferanser best. Derfor har vi forsøkt å inkludere en rekke ulike typer barbermaskin når vi satt sammen denne testen. Målet med dette er at alle skal finne en variant som passer for seg. 

Videre har vi tatt utgangspunkt i kjente produkter og produsenter for å sikre høy kvalitet på de produktene vi anbefaler. En barbermaskin skal gjerne fungere i årevis, men være robust nok til at den tåler en trøkk. Her var det uten tvil Braun, Panasonic og Philips som leverte de beste varene sammenlignet på pris og kvalitet. 

Som med de fleste andre tester på siden vår vil vi først ta deg gjennom våre favoritter og hvilke funksjoner disse innehar. Deretter vil du finne en kjøpeguide som gir deg mer generell informasjon om hvordan du kan finne frem til den barbermaskinen som passer deg best. Avslutningsvis har vi samlet noen ofte stilte spørsmål som kanskje har svar på det du lurer på.

Best i test barbermaskin 2023

Braun Series 7

kr 2 557,- kr 2 827,-
Annonse
Fordeler
 • mye tilbehør
 • 3 ukers batteritid
 • Praktisk ladestasjon
Ulemper
 • Litt kostbar
 • Tar en del plass i toalettmappen

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 

 • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • Tredjeparts kundeanmeldelser
 • Forhandlerens garantier, omdømme og service
 • Produktets pris

Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet.


Les mer her

Best i test

5 Beste barbermaskin på markedet

For å finne frem til våre favoritter har vi testet dem på en rekke ulike kriterier. Dette inkluderer komfort, tetthet av barbering og pris. Ved å vurdere flere forskjellige aspekter har det vært enklere å sammenligne forskjellige merkevarer og barbermaskiner. Resultatet av disse testene presenterer vi i vår liste over favoritter.

1. Braun Series 7

Braun Series 7

kr 2 557,- kr 2 827,-
Annonse
Fordeler
 • mye tilbehør
 • 3 ukers batteritid
 • Praktisk ladestasjon
Ulemper
 • Litt kostbar
 • Tar en del plass i toalettmappen

Braun Series 7

Braun har lenge vært en ledende produsent av hygieneprodukter rettet mot menn, og deres Series 7 har vært en bestselger siden lansering. Ved hjelp av 360o tilpasning oppnår man enkelt en glatt og jevn barbering av hele ansiktet. Videre benytter den seg av Braun sin egen AutoSense-teknologi som tilpasser seg skjeggets tetthet automatisk. 

Videre inkluderer Braun ofte utrolig mye tilbehør til sine barbermaskiner, noe som kommer godt med. Series 7 har SmartCare stasjon, Presisjonstrimmer, reiseetui, SmartPlug og rengjøringsbørste. Dette sikrer deg gode muligheter til å vedlikeholde, lade og ta med deg barbermaskinen din på reise. 

Et kraftig batteri sørger for at du har strøm i opptil 3 uker med barbering, noe som passer godt når man skal ut å reise. Den er også 100% vanntett slik at den kan benyttes i dusjen eller andre steder du måtte foretrekke å barbere deg. Avslutningsvis er det verdt å merke seg at du med 5 minutters hurtiglading kan få opptil 1 time ekstra driftstid. 

Vi har valgt å plassere Braun Series 7 på toppen av listen vår som best i test barbermaskin. Dette er en populær bestselger som lenge har levert høy innovasjon innen personlig pleie. Videre kommer den med en rekke nyttige tilbehør og er utrolig enkel å betjene. Når det gjelder barbering vil du få et jevnt resultat uten at den er ubehagelig å bruke.

2. Panasonic ES-RT37

Panasonic ES-RT37

kr 1 099,-
Annonse
Fordeler
 • vanntett
 • 45o skjærevinkel
 • Rask lading
Ulemper
 • Lite tilbehør
 • Mindre fleksibel

Panasonic ES-RT37

Ser du etter en barbermaskin som byr på mye av det samme som Braun sin testvinner, men uten den stive prisen? Da kan Panasonic ES-RT37 være et godt alternativ. Dette er en utmerket barbermaskin som leverer mye av det samme og har et tilnærmet likt design, men du slipper betale for alt tilbehøret som Braun inkluderer i sitt produkt. 

Dette er rett og slett en enklere barbermaskin som passer godt for deg som vil ha gode resultater, men ikke gidder bruke så mye penger. Du får Panasonic sine nano polerte blader som gir høy presisjon og et jevnt resultat. Videre er de utrolig slitesterke, noe som betyr at de vil holde i en årrekke. 

Et fleksibelt hode sørger for at barbermaskinen enkelt kan følge hud konturene for en skånsom og tettere barbering. Det er også en inkludert bue i bladene som gjør at de ikke skjærer seg inn dersom du vinkler barbermaskinen mer enn normalt. Dette kan gjøre det enklere å bare ha sensitive områder som overleppen og haken. 

Vi har valgt å inkludere denne som et godt alternativ til vår testvinner. Panasonic har lenge levert god kvalitet på produktene sine og dette er et utmerket eksempel på det. Videre vil du få en rask og effektiv barbering – mye takket være det bevegelige hodet og nano bladene som gjør jobben for deg. 

3. Braun Series 9 Shaver

Braun Series 9 Shaver

kr 3 785,-
Annonse
Fordeler
 • Mye tilbehør
 • Egen rengjøringsstasjon
 • ProLift Trimmer
Ulemper
 • Kostbar
 • Litt stor å jobbe med

Braun Series 9 Shaver

En annen populær barbermaskin fra Braun er deres Series 9 shaver. Dette er et godt eksempel på en stilren og praktisk barbermaskin som benytter seg av Braun sin egen soniske teknologi. Dette sørger for at man får et jevnere resultat uten at barberingen oppleves ubehagelig. 

Noe av det som har gjort denne så utrolig populær er deres nye ProLift-trimmer som effektivt kutter selv lengre skjegg. På denne måten kan du oppleve en skånsom barbering selv om du har 1, 3 eller 7-dagers skjegg. Det bevegelige barberhodet med 5 elementer kutter tett på huden, men den glir samtidig effektivt over for deg som har følsom hud. 

Hver barbermaskin kommer med en 5-i-1 SmartCare stasjon som rengjør barbermaskinen din etter bruk. Den har flere programmer, noe som betyr at du enkelt kan rengjøre, smøre og tørke barbermaskinen din uten at du trenger bruke tid på det selv. Bare plasser den i stasjonen og trykk start, så vil Braun gjøre resten av jobben for deg. 

Dette er et utmerket alternativ for deg som vil ha en premium barbermaskin. Den koster riktignok en del, men her får du utrolig mye pleie for pengene. Dette er også en barbermaskin som du enkelt kan bruke selv om du har følsom hud takket være ProLift-trimmeren deres. 

4. Philips Wet & Dry Series 5

Philips Wet & Dry Series 5

kr 990,-
Annonse
Fordeler
 • Vanntett
 • Kan brukes mens den lader
 • 60 minutter batteri
Ulemper
 • Lite tilbehør
 • Kan lugge på lenger hår

Philips Wet & Dry Series 5

Foretrekker du et tradisjonelt 3-hode, så vil Philips Wet & Dry være midt i blinken. Denne benytter seg av Steel Precision-blader som gir en effektiv og skånsom barbering av skjegg. Videre har den Philips sin egen Skin IQ-teknologi, noe som gjør det mulig å tilpasse den underveis. Barbermaskinen leser hårtettheten og tilpasser seg etter arbeidsmengden. 

Videre har den selvslipende kniver som sørger for at Philips sin barbermaskin er kraftig, men skånsom. Du slipper bekymre deg over sløve kniver som etterhvert vil begynne å lugge og medføre ubehag når man barberer seg. Roterende blader gir opptil 90 000 klipp i minutter, noe som gir effektiv barbering underveis. 

Et digitalt display sørger gir deg et godt overblikk over hvor mye batteri som gjenstår, samt hvordan maskinen jobber for øyeblikket. Li-ion batteriet kan lades opp på bare én time, noe som betyr at den raskt kommer i gang igjen etter bruk. Du kan også velge å bruke den mens den lader, men det er ikke hurtiglading tilgjengelig. 

Dette er et godt alternativ for deg som foretrekker et tradisjonelt design på barbermaskinen din. Den er også en av stadig færre maskiner som lar deg bruke den mens den lader. Mange av Braun sine nyere modeller krever at den står i ladestasjon, noe som gjør dem umulig å bruke under lading. Dette er noe mange opplever som irriterende, og vi har derfor plukket ut denne som et godt alternativ. 

5. Philips Oneblade

Philips Oneblade

kr 614,-
Annonse
Fordeler
 • Fire utskiftbare kammer
 • Kan brukes til det meste
 • Oppladbar
 • Vanntett
Ulemper
 • Mye tilbehør må kjøpes separat
 • Ikke like presis som mer kostbare alternativer

Philips Oneblade

Philips OneBlade har raskt blitt en av de mest populære barbermaskinene for menn på markedet. Dette er ikke bare en barbermaskin, men også en perfekt trimmer for deg som styler, former og tilpasser skjegg. Den kommer med flere utskiftbare hoder slik at du enkelt kan tilpasse den lengden du selv måtte ønske. 

Som en av de første hybridstyler på markedet er dette uten tvil en ny innovativ måte å barbere seg på. Den fungerer like godt uavhengig av lengde på håret, noe som har gjort den til en favoritt blant mange menn. Fire forskjellige påklikkbare kammer gjør det enkelt å tilpasse klippingen til skjeggstubber av ulik lengde. 

Noe av det som har gjort Philips OneBlade så utrolig populær er muligheten til å bruke den på området som vanlige barbermaskiner ikke kan benyttes. Av hygieniske grunner bør du naturligvis ha forskjellige blader for ulike områder, men OneBlade kan brukes uavhengig av om det er intimbarbering, skjegget eller kroppen du skal trimme på. 

Vi har valgt å inkludere denne da den er et utmerket alternativ for deg som vil ha en allsidig og brukervennlig barbermaskin. Her får du mye innovativ teknologi fra Philips samtidig som du kan bruke den til det aller meste. Den har fått en rekke positive tilbakemeldinger, noe som har gjort den midt i blinken for både nybegynnere og mer erfarne brukere. 

Kjøpeguide: Dette bør du tenke på før du handler barbermaskin

En barbermaskin kan være noe de fleste tar som en selvfølge, men hvilken du velger har faktisk mye å si. Barbermaskiner har for lengst gått fra å være enkle klippere til å inkludere en rekke teknologi og innovasjon i svært små enheter. Dette betyr at du kan finne mye ulik funksjonalitet og dermed bør ta noen vurderinger før du går til innkjøp av feil barbermaskin. 

For å gjøre det valget litt enklere har vi derfor valgt å inkludere en rask kjøpeguide som tar deg gjennom noen av de viktigste punktene du bør vurdere. På denne måten vil du kunne finne frem til den som passer dine behov og dermed gjøre et bedre kjøp. 

Skjærehode – Lineært eller roterende?

I denne testen har vi omtalt både roterende og lineært skjærehode, men hvilket er egentlig best? Det finnes ikke noe enkelt svar på dette, men vi har selv foretrukket lineært i en årrekke. Dette skyldes at de enklere lar deg style skjegget og få definerte linjer med jevne resultater. Roterende barbermaskin på sin side kan levere et godt resultat, men de er bedre om du bare skal ha et glattbart utseende.

Når det er sagt, så er det også noen klare fordeler med et roterende barberhode. Spesielt rundt kjevepartiet og rundt nesen kan en roterende barbermaskin være en fordel. Dette på grunn av bedre konturer som et slikt skjærehode oftest leverer. 

Hvem av disse du bør velge er derfor mye avhengige av hvordan du bruker en barbermaskin, samt egne preferanser. Noen har en preferanse for lineære barbermaskiner, mens andre foretrekker roterende. Vår beste anbefaling vil være at en lineær barbermaskin passer best for deg som skal style eller ha klare linjer i skjegget, mens en roterende kan være et godt alternativ om du bare skal holde det glattbarbert så enkelt som mulig. 

Funksjoner du bør kjenne til

Etterhvert som barbermaskiner har blitt mer avanserte, så har de også inkludert en rekke funksjoner. Her er langt fra alle like viktige, men det er noen du bør kjenne til før du velger. Vi har derfor laget en enkel oversikt over hvilke vi mener er de viktigste når du skal velge barbermaskin. 

LED display

Dette er ikke nødvendigvis den viktigste funksjonen du finner på en barbermaskin, men det kan uten tvil gjøre livet enklere. Noen av de billigere variantene kommer gjerne uten display, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hvor mye batteri du har igjen. Av erfaring kan det derfor være lurt å velge en som i det minste har batteriindikator, men helst et eget display. 

Rensesystem

En barbermaskin er et hygieneprodukt, noe som betyr at det er viktig med rengjøring etter bruk. Her vil de fleste modeller bare komme med en enkel børste, men den gjør oftest susen. Noen mer avanserte modeller slik som Braun Series 9, vil også ha en egen rengjøringsstasjon. Dette kan være et godt alternativ for deg som har sensitiv hud og vil ha høy renslighet på barbermaskinen din. Et annet alternativ er naturligvis å skylle den i vann og bruke børsen, men det er ikke like desinfiserende. 

Lading

Som vi allerede har påpekt et par ganger, så er lading av din barbermaskin en viktig greie. Stadig flere modeller kommer med en ladestasjon, men dette betyr at du ikke kan bruke den mens maskinen lader. Noen av disse vil riktignok ha en hurtiglading som betyr at du innen noen få minutter kan få gjort jobben ferdig, mens andre må lade i flere timer. Er du en av de som ofte barbere deg vil det derfor være en fordel å se etter hvorvidt du kan lade mens du bruker barbermaskinen din. 

Integrert trimmer

En annen viktig funksjon man burde holde utkikk etter er en trimmer. Flere moderne modeller har en integrert trimmer, mens noen fortsatt krever at du skifter ut trimmeren dersom du vil ha en annen lengde. Her er det greit å velge det som passer din bruk best. Om du ofte bruker en trimmer, så vil nok en integrert variant være et godt valg. Bruker du kun standard lengde og trimmeren bare er i veien, så kan du fint velge en som kommer uten (eller som lar deg fjerne den). 

Vanntett

Har du sensitiv hud kan det være lurt å barbere seg i dusjen eller med mye barberskum. Dette gir en ekstra beskyttelse for huden og tilfører samtidig fuktighet. Imidlertid er det viktig at du forsikrer deg om at du har en vanntett barbermaskin før du gjør dette. Skulle du velge en som ikke er glad i vann, så vil den fort bli ødelagt av både krem og dusj. Videre kan det være lurt å sjekke hvordan den kan stilles inn før bruk i dusjen. Her er OneBlade fra Philips et utmerket eksempel på en maskin som kan gjøre begge deler. 

Rengjøring og vedlikehold

Vi har riktignok vært inne på rensesystemet, men vedlikehold av barbermaskinen din er fortsatt viktig. Her vil det naturligvis være stor variasjon i hvor nøye man vedlikeholder en barbermaskin, men vi anbefaler at du som et minimum rengjør den etter bruk. I de fleste tilfeller kan dette gjøres ved at man skyller den i vann og bruker den medfølgende børsten til å fjerne eventuelle hårrester. 

Videre er det greit å gi litt ekstra pleie til de dyrere modellene. Dette gjelder eksempelvis Braun sine barbermaskiner. Her vil det ofte følge med en liten beholder med olje som skal brukes til å smøre og vedlikeholde etter bruk. Hensikten med dette er at knivene skal opprettholde kvaliteten sin og du forlenger dermed levetiden på barbermaskinen din betydelig. 

Dersom du velger å vaske den i vann bør du tilse at de tørker skikkelig etterpå. Noen kan oppleve at knivene ruster dersom de blir liggende i fuktighet, noe som vil medføre lugging og ubehag ved gjentagende bruk. Da vil man oftest ende opp med å bytte ut barbermaskinen sin, noe som er lite hensiktsmessig. 

Slik bruker du en barbermaskin

Hvordan du mest behagelig bruker en barbermaskin avhenger av hvilken modell du har valgt. Dersom du har valgt en barbermaskin med roterende skjærehoder, så vil den mest effektive bruken være sirkulære bevegelser på huden. På denne måten lar du knivene jobbe effektivt uten at det blir ubehagelig og lugging. 

Har du derimot valgt å en barbermaskin med lineært skjærehode, så vil det være en mer tradisjonell teknikk. Da beveger du den i samme lengder som man ellers ville brukt en høvel. Da er det mothårs 90o graders vinkel som gjelder for det beste resultatet. 

Begge deler vil ofte medføre en tilvenningsperiode, men etter litt bruk vil du bli vant til den metoden du foretrekker. Det kan også være greit med litt testing av ulike metoder dersom du opplever ubehag. Noen med kort skjeggvekst kan eksempelvis foretrekke å bevege seg medhårs fremfor mothårs når man benytter en barbermaskin. Har du lengre hår vil det resultere i lugging, men for korte hår gir det maskinen en bedre mulighet til å få grep. Her er en artikkel som forklarer hvordan man bør barbere seg.

Oppsummering

Det er mange grunner til at man skal investere i en god barbermaskin, men det kan være vanskelig å vite hvilken som gir de beste resultatene. Derfor har vi laget denne artikkelen som tar for seg mange av de beste modellene på markedet, samt gir deg mer informasjon om hvordan du kan velge den som passer deg best. 

Vi håper denne testen har vært til hjelp i jakten på en ny barbermaskin. 

FAQ

Hvilken barbermaskin er best i test?

Basert på våre undersøkelser var det Braun Series 7 som var det beste alternativet. Denne kom ut best i test hos panelet vårt.

Hvordan velger man riktig barbermaskin?

Valget av barbermaskin er ofte knyttet til personlige preferanser, men det kan være nyttig å prøve seg litt frem. I de fleste tilfeller kan vi anbefale at man starter med en lineær barbermaskin.

Hvordan unngår man irritert hud ved barbering?

Om du har sensitiv hud kan det være lurt å velge en mer kostbar modell med fjæroppheng. Disse følger konturene av huden din bedre og vil resultere i mindre irritasjon på huden. Det kan også være et alternativ å barbere seg i dusjen eller bruke krem.

Hvordan rengjøres en barbermaskin?

I de fleste tilfeller kan du enkelt skylle den i vann og bruke den medfølgende børsten som de fleste modeller kommer med.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo