Babycall: Test av de 5 beste på markedet (2023)

Babycall

På jakt etter en ny babycall? Vi har sammenlignet og testet en rekke ulike produkter for å komme frem til de fem beste alternativene. Les vår babycall test og finn den som passer best for deg i dag.

Det har etterhvert dukket opp utallige babycall varianter på markedet, noe som kan gjøre det vanskelig å vite hvilken man skal velge. Her er det uten tvil viktig at man velger en pålitelige modell, og nettopp derfor har vi utformet denne testen. Vi har testet en rekke modeller og funnet frem til det vi anser som de fem beste på markedet i dag. 

Ikke bare gir disse deg god rekkevidde og kvalitet for pengene, men du kan også bruke de i en rekke ulike situasjoner. De fleste av disse er audio-only, men vi har også inkludert et godt alternativ med Kamera for deg som ønsker visuell kontroll når barnet skal sove på egenhånd. 

For å finne frem til disse produktene har vi vurdert en rekke ulike kriterier. Disse kan du lese mer om i vår kjøpeguide som du finner helt til slutt i artikkelen. Før vi kommer så langt skal vi først presentere deg listen over det vi mener er de beste babycall på markedet i dag.

Best i test babycall 2023

Babycall Black CAPiDi

kr 1 295,-
Annonse
Expired
Fordeler
  • Lang rekkevidde
  • Enkel installasjon
  • Utmerket batteritid
  • Lav stråling
Ulemper
  • Ingen kamera
  • Kun USB lading

Slik vurderer og velger vi ut produkter

Alle tester gjennomført av beste.no er såkalte «metatester». Det betyr at vi undersøker ulike kilder og gjør en vurdering av hvert produkt basert på noen forhåndsdefinerte kriterier. Når vi gjennomfører tester ser vi ikke bare på hvordan selve produktet er omtalt og rangert på internett, men også på elementer som pris, prismodell, anbefalinger gitt av andre, kommentarer på internett osv. Det kan forekomme feil og mangler i både kildegrunnlaget vi bygger våre vurderinger på, og i vurderingene vi gjør. Testene gir slik sett kun uttrykk for vår oppfatning av hvilke produkter som er best. 
  • Produkttester fra forbrukernettsider og ekpertkilder
  • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
  • Tredjeparts kundeanmeldelser
  • Forhandlerens garantier, omdømme og service
  • Produktets pris
Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene på markedet. Les mer her

Best i test

5 Beste babycall på markedet

Skal du kjøpe din første babycall kan det være vanskelig å vite hvor mye du bør bruke. Derfor har vi plukket frem noen kandidater i ulike prisklasser som alle gir deg et utmerket produkt. På denne måten kan du raskt og enkelt finne den som passer deg og ditt budsjett best.

back to menu ↑

1. Babycall Black CAPiDi

Babycall Black CAPiDi

kr 1 295,-
Annonse
Expired
Fordeler
  • Lang rekkevidde
  • Enkel installasjon
  • Utmerket batteritid
  • Lav stråling
Ulemper
  • Ingen kamera
  • Kun USB lading

Babycall Black CAPiDi

Vår testvinner er Black CAPiDi babycall. Dette er en brukervennlig og moderne babycall som benytter seg av den nyeste teknologien. Ikke bare gir den utrolig god holdbarhet, men den er svært funksjonell i bruk. Få knapper og enkle justeringer sørger for at du raskt kan ta den i bruk. 

Videre er det et utmerket alternativ at denne kommer med en egen nattlampe. Ikke bare får du en praktisk nattlampe, men denne fungerer også som lader for din babycall. Den har også en spesielt utviklet ladekabel som gir minimalt med stråling når man lader produktene. 

Når det kommer til funksjonalitet kan denne babycallen gi en rekkevidde på opptil 800 meter og 100 timer i standby-modus. På sikkerhets fronten er signalene kryptert slik at det ikke er mulig å koble seg på enten din uønsket. 5 års garanti sørger også for at du trygt kan ha denne frem til barnet er ferdig med å våkne om natten. 

Vi har valgt denne som vår testvinner på grunn av høy kvalitet og svært overkommelig pris. Videre er den brukervennlig og utrolig enkel å sette opp. Bare noen få knapper og innstillinger gjør at du slipper lese hundrevis av sider i en brukermanual før du får satt den opp etter eget ønske.

back to menu ↑

2. B2X Trådløst babykamera – nattsyn – Rosa

B2X Trådløst babykamera – nattsyn – Rosa

kr 659,-
Annonse
Expired
Fordeler
  • Kamera
  • Egen app
  • Lang rekkevidde på WiFi
  • Høy oppløsning
Ulemper
  • Ingen monitor
  • Krever WiFi tilgang

B2X Trådløst babykamera – nattsyn – Rosa

Om du foretrekker å ha visuell kontroll på barnet når det skal sove, så vil B2X sitt trådløse babykamera være et godt alternativ. Her kan du følge med på barnet via appen ‘Clever Dog’ samt benytte deg av toveis kommunikasjonen som kameraet tilbyr. På denne måten kan du enkelt snakke med barnet via babycall monitoren.

Videre har den en smart kamera enhet, noe som betyr at du får like godt syn om natten. Her benytter den seg nemlig av IR teknologi slik at du kan få et krystallklart svart/hvitt bilde selv om det er minimalt med lys i rommet ellers. Eneste ulempen med denne er at du må bruke appen Clever Dog, noe som betyr at du må bruke appen dersom du vil se kamera. 

Du kan også velge å sette opp ulike alarmer som kan varsle via Snapchat, e-post og video. Oppløsningen på bilde er 720×576, noe som er i stil med de øvrige produktene man finner på markedet i dag. Denne er utrolig praktisk dersom du vil slippe å bære rundt på en diger monitor og bare bruker kamera innimellom. 

Vi har inkludert denne som et godt alternativ for deg som vil holde et øye med barnet når det sover. Ved å koble den direkte på telefonen din kan du ha full kontroll uansett hvor i huset du måtte befinne deg. Kamera kobler seg direkte mot WiFi, noe som betyr at du slipper bekymre deg over rekkevidde på monitoren din.

back to menu ↑

3. Philips Avent DECT Babycall

Philips Avent DECT Babycall

kr 808,-
Annonse
Expired
Fordeler
  • Lang batteritid
  • AA-batterier
  • 300m rekkevidde
  • 120 kanaler
Ulemper
  • Ingen kamera
  • Må lades opp jevnlig

Philips Avent DECT Babycall

Philips Avent DECT er en perfekt babycall som ikke bare gir krystallklar lyd, men også fungerer som en praktisk nattlampe. På denne måten kan du få et uforstyrrende lys for deg selv og barnet gjennom hele natten. Denne benytter deg av vanlige AA-type batterier, noe som gjør det enkelt å skifte dem.

Du kan også velge å få Philips sine oppladbare batterier, slik at du kan lade den opp etter bruk. Da er levetid inntil 24 timer, noe som er tilstrekkelig for de aller fleste. Bare husk å lade den etter bruk, så vil dette uten tvil være en babycall som leverer akkurat det du trenger natt etter natt. 

Når det gjelder tekniske spesifikasjoner, så har denne babycall fra Philips utrolige 120 kanaler. Dette betyr at du alltid vil finne et alternativ dersom det skulle dukke opp støy på monitoren din. Bare skift til en annen, så vil du få uforstyrret kontroll på barnet igjen.

Vi har valgt å inkludere denne etter en helhetlig vurdering. Philips Avent har lenge vært blant de mest populære babycall i verden – og det er ikke uten grunn. Philips har nemlig produsert babycall produkter i en årrekke og står i dag bak noen av de mest holdbare produktene. Ikke bare gir det deg god kontroll på barnet, men også et produkt som tåler langvarig bruk.

back to menu ↑

4. Olympia MBV 1213 Plus

Olympia MBV 1213 Plus

kr 449,-
Annonse
Expired
Fordeler
  • Kostnadseffektiv
  • Lang rekkevidde
  • Enkel å sette opp
  • Talestyrt overføring
Ulemper
  • Ingen kamera
  • Bare én frekvens

Olympia MBV 1213 Plus

Olympia MBV 1213 Plus er en enkel babycall med innebygd nattlampe. Her får du et blått lys som ikke forstyrrer nattesøvn, men fortsatt gir oversiktlighet dersom dere våkner om natten. Produktet kommer i to enheter som benytter seg av 2.4 GHz lydbånd.

Dette er et utmerket alternativ for deg som har et litt mindre budsjett, men fortsatt ønsket en babycall med høy kvalitet. Lyden er nemlig krystallklar og den vil fange opp selv de minste lyder fra barnet som sover. På denne måten kan du sove med god samvittighet og vel vitende om at du vil fange det opp dersom barnet våkner om natten. 

Når det gjelder de tekniske spesifikasjonene, så er dette en forholdsvis enkel babycall. Som vi allerede har nevnt benytter den seg av 2.4 GHz frekvenser. Dette gir en rekkevidde på 300 m, noe som er i stil med øvrige produkter i samme prisklasse. Den har kun én innstilling og det er VOX, men dette bør i de fleste tilfeller være tilstrekkelig. 

Vi har inkludert denne babycall fra Olympia som et godt alternativ for deg som ikke vil investere i en kostbar babycall. Du får mye av den samme funksjonaliteten som de mer avanserte modellene, men du får det i en enkel og brukervennlig innpakning. På denne måten kan du raskt sette den opp og ha full kontroll på barnet som sover.

back to menu ↑

5. Rubicson Babycall med Nattlys

Rubicson Babycall med Nattlys

kr 349,-
Annonse
Expired
Fordeler
  • Lang rekkevidde
  • Innebygd nattlampe
  • 2,4 GHz frekvens
  • AAA-batterier
Ulemper
  • Ikke oppladbare batterier inkludert

Rubicson Babycall med Nattlys

Sist, men ikke minst har vi inkludert denne modellen fra Rubicson. Dette er en enkel babycall med nattlys og bærbart design. Den benytter seg av sikker 2,4 GHz overføring med en stabil rekkevidde testet til 300 meter. Her er det greit å merke seg at dette er fri sikt, og bygninger med tykke vegger kan redusere denne rekkevidde noe. 

Videre har den innebygd varsling som sier ifra dersom det blir lavt batteri – eller monitoren kommer utenfor rekkevidde av mottakerenheten. Begge enheter kan benytte 3x AAA batterier – eller du kan velge å bruke den medfølgende ladekabelen (USB). Batteriene er ikke oppladbare, men du kan skifte de ut med noen som er det dersom du ønsker dette. NB: da må disse kjøpes separat. 

Den har høy brukervennlighet og er utrolig enkel å sette opp. Du vil finne innebygd nattlys og volumkontroll i begge enheter. Her er det viktig at du plasserer babyenheten i nærheten av barnet slik at den får best forutsetninger til å fange opp lyd. På denne måten vil du få med deg selv små uroligheter som kan oppstå om natten. 

Dette er et utmerket alternativ for deg som vil ha en billig, men robust babycall. Den leverer på mange av de samme funksjonene som de mer kostbare modellene, men du får den til en brøkdel av prisen. På denne måten kan du få krystallklar lyd og all nødvendig funksjonalitet, men fortsatt ha penger igjen til de virkelig viktige tingene.

back to menu ↑

Kjøpeguide: Slik velger du riktig babycall

Når du skal handle en babycall er det mange funksjoner du kan få, men som oftest ikke er nødvendig. Derfor har vi laget denne kjøpeguiden som tar deg gjennom hvordan du velger riktig babycall. Mange produsenter har nemlig gjort mange oppgraderinger av produktene sine de siste årene, men du vil sjeldent bruke mange av disse – så hvorfor betale for dem.

Før vi går videre med hvilke funksjoner du bør kjenne til, skal vi først se litt på hvordan vi har vurdert de ulike produktene i denne testen. For det er ingen tvil om at det er viktig med en pålitelige babycall. Derfor har vi vært nøye på hvilke produkter vi omtaler, samt hvordan vi har kommet frem til denne listen. Denne prosessen kan du lese mer om nedenfor. 

back to menu ↑

Slik har vi sammenlignet babycall 

Et raskt søk på babycall i Norge viser tusenvis av resultater, noe som ofte kan gjøre det vanskelig å vite hvilke du bør stole på. Her finner det ikke bare noen kjente produsenter som Motorola, Philips, Rubicson og CAPiDi, men også utallige billige varianter. 

Mange av disse vil for det blotte øyet se helt like ut, men hvordan de konkurrerer med hverandre på funksjonalitet kan fort bli avgjørende. Derfor har vi brukt de følgende kriteriene når vi skal finne frem til de beste produktene for denne testen:

  • Rekkevidde – Det er viktig at en babycall har god rekkevidde slik at du ikke risikerer å miste forbindelsen mens barnet sover. 
  • Batteritid – Selv om de fleste kan velge å benytte en kabel, så er det viktig at babycallen har god batteritid. Dette kommer godt med dersom barnet skal sove ute i vognen eller du skal bevege deg rundt i huset mens barnet sover. 
  • Lydkvalitet – Mange vil nok anse en babycall som en primitiv radio, men lydkvaliteten er faktisk viktig. Du må kunne skille på det som er ‘bakgrunnsstøy’ og faktiske lyder fra barnet som sover. 
  • Generell kvalitet og holdbarhet – En babycall er ofte noe man har med seg overalt, noe som betyr at den må tåle en del. Vi har derfor sett på generell kvalitet og holdbarhet på de ulike produktene vi har omtalt. 
back to menu ↑

Babycall funksjoner du bør kjenne til

Nå som du vet litt mer om hvordan vi har kommet frem til de produktene vi har omtalt i denne testen, kan vi se på hvilke funksjoner du bør vite om. Her er det greit å merke seg at dette er de mest grunnleggende funksjonene som man bør gjøre seg opp en formening om. 

Videre kan det være greit å merke seg at det er store variasjoner i pris og funksjonalitet på billige- og dyre modeller. Du bør derfor gjøre deg opp en tanke om hvilke av disse som faktisk er viktig for deg. Da kan du enklere finne frem til de som leverer dette uten at du trenger betale unødvendig mye for ekstra funksjoner. 

Babycall med kamera 

En av de store spørsmålene når man skal kjøpe en babycall er hvorvidt den skal ha kamera eller ikke. Det er uten tvil en ekstra trygghet at man kan se barnet, men det er egentlig ikke nødvendig. De fleste vil klare seg helt fint med babycall som kun overfører lyd. 

Er du blant de som er urolig for hvordan barnet ditt sover – eller som vil ha ekstra kontroll på det. Da kan du uten tvil få mye ut av en babycall med kamera. Vil du derimot bare ha en enkel løsning som lar barnet si ifra når det våkner, da vil det holde lenge med en enkel VOX babycall. 

God rekkevidde for lyd og bilde

Videre vil rekkevidde ha mye å si. Imidlertid er det ikke bare rekkevidde i antall meter du bør se på, men også hvor kraftige signaler den kan sende. Mange som bor i leiligheter eller store hus kan nemlig oppleve at en babycall sliter med å nå helt frem. Dette skyldes ulike forstyrrelser i boligen, men også at det gjerne er tykke vegger av stål eller betong som blokkerer signalene.

Her er det uten tvil mye å hente på å investere i en litt dyrere modell. Disse har gjerne en sterkere antenne og benytter seg av høyere frekvenser enn de billige. Du vil da oppnå bedre tilkobling og dermed også stabilitet på din babycall. Ingen er det ingen grunn til å overdrive. Har du en leilighet i storbyen på 45 kvadrat, så sier det seg selv at en rekkevidde på 900m ikke er noe du trenger betale for. 

Det kan riktignok være greit å kunne gå helt til butikken uten at babycall mister rekkevidde, men det er generelt ikke noe vi ville anbefalt. 

God kvalitet på lyden

En irriterende feil mange gjør når de vil spare litt penger er å kjøpe en billig babycall med dårlig lyd. Resultatet av dette er ofte at man får inn en del støy, noe som gjør det vanskelig å tolke om det er babyen som er våken – eller om den bare snur seg rundt i sengen. Vi anbefaler derfor at du velger en modell som har god kommunikasjon på lyd, samt benytter seg av VOX.

Om du velger en VOX babycall er det spesielt viktig at du velger en av høy kvalitet. Mange av de billigere variantene kan forvrenge stemmer, noe som kan være skummelt for barnet. Da vil ikke mor eller far høres ut som mor eller far, noe som kan ha en motsatt effekt. 

Temperaturmåler

Sist, men ikke minst kan det være lurt at babycallen din har en innebygd temperaturføler. På denne måten kan du enklere holde følge med hvor varmt det er på rommet barnet befinner seg. Dette er nok spesielt viktig midt på sommeren og vinteren – da det ofte kan være svingninger i temperaturen. 

Skulle dere ut å reise om sommeren kan det også være lurt slik at rommet barnet sover i ikke blir for varmt. Eksempelvis kan en campingvogn eller takloft ofte bli varmt. Pass på at det ikke overstiger 25 grader og forsøk heller å lufte dersom det begynner å nærme seg denne temperaturen. 

Tilsvarende vil det være nyttig gjennom vinteren å forhindre at temperaturen synker for mye. Da kan barnet fort oppleve rennende nese og forkjølelse, noe som uten tvil vil forstyrre nattesøvnen til hele familien. 

back to menu ↑

Oppsummering

Som vi har sett på i denne testen finnes det utallige modeller og produsenter av babycall. Derfor er det viktig å vite hva man skal se etter før man går til innkjøp. Her har vi plukket ut noen favoritter på markedet, samt gått grundig gjennom hva du bør vite før du kjøper en babycall. 

Når det gjelder funksjonalitet har vi sett på hvilke du bør vurdere, samt hvilke du egentlig kan styre unna. Her er det greit å vite at mange av de mer kostbare modellene ofte har en rekke funksjonaliteter som man aldri kommer til å bruke uansett. Da kan det være bedre å investere i en solid modell som koster litt mindre, og heller bruke pengene på noe annet fornuftig. 

Vi har også belyst temaet om man bør velge en babycall med kamera eller ikke. Vårt utgangspunkt er at dette ikke er en nødvendig investor for de fleste, men du kan nå finne flere modeller som lar deg koble et innebygd kamera til telefonen din. På denne måten kan du få full oversikt, men slippe dra rundt på en diger monitor. 

back to menu ↑

Ofte stilte spørsmål

Hvilken babycall er best i test?

Basert på våre undersøkelser er det CAPiDi sin babycall som leverer den beste kvaliteten for pengene. Dette er en enkel VOX modell som gir deg gode kommunikasjonsmuligheter med barnet ditt.

Bør man velge med eller uten kamera?

Her er det nok mest egne preferanser som avgjør. Nå har det riktignok kommet en del rimeligere modeller med godt kamera, men vi mener fortsatt at det er kvaliteten på lyd som bør være avgjørende.

Er det enkelt å sette opp en babycall?

Ja – de fleste modeller er plug-and-Play, noe som betyr at du bare kan lade de opp, så er de klare for bruk. Noen vil imidlertid kreve at du setter opp kanaler og kobler sammen enhetene før de kan brukes.
Beste.no - Best i test av produkter og tjenester
Logo